Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Arkadiusz.Czerepach 26.01.2022 08:08

https://i.imgur.com/3W0wArQ.png

czy ja wiem...

czaro 26.01.2022 18:20

Dobre :)

10 znaków.

aNouc 26.01.2022 20:47

Słów kilka od Josepha Colleya:

https://www.youtube.com/watch?v=-Y8GYz507KU

aNouc 31.01.2022 19:37

Frydrych, Skvarka, Plewka, Sadlok, Pieszek, Rosa - ich wiślackie IQ

https://www.youtube.com/watch?v=0a_dBVoZ0zE

dziki 31.01.2022 20:25

Plewka chyba za Sadlokiem nie przepada ;)

Ale wesolutka grupa. I Kieszek sie sam z siebie naigrywa

czaro 06.02.2022 16:58

Szkoda mi trochę tego Klimenta, bo on nie wydaje się tak słaby, jak gra. Widać po nim, jak się męczy i stresuje. Myślę, że trener/klub są temu winni.

Arkadiusz.Czerepach 06.02.2022 17:03

winnych tej porażki jest wielu , ale najbardziej nasz quasi-kapitan Maciej S.

ubolewam nad tym że Wolfy z którym do tej pory sie zgadzałem , puścił bąka i krytyków Sadloka (czyli gros rozsądnych kibiców znających się na piłce , ale przede wszystkim na psychologii sportu) porównał do krytyków Boguskiego - czyli frystratów szukających kozła ofiarnego

czaro 06.02.2022 17:06

Nie wiem, czy Sadlok jest tak toksyczny i słaby, jak mówicie. Być może. Ale wolfy miał rację, że małe są szanse, że sprowadzimy kogoś lepszego.

Udało się akurat z tym Colleyem, jest Frydrych i Szota. Jeśli dziś Frydrych nie siedział dlatego, że go sprzedajemy, to po sezonie Sadlok może odejść.

Po raz kolejny powtarzam, że tu oprócz braku pomysłu/wpływu trenera na grę, brakuje wsparcia psychologa. To leży. Oni się snują na boisku, zero motywacji i przekonania, wiary we własne umiejętności.

Arronax 06.02.2022 17:10

Dokładnie, ale od tego są ludzie. Nawet sportowcy amatorzy (m.in) tacy jak ja wiedzą, że nad taką sferą warto pracować (chodź nie mam czasu bo jest XXX spraw zawsze do załatwienia, nawet na treningi brakuje czasu). Ale to są zawodowcy. Mają środki, nawet żeby samemu to ogarnąć, chodź nie wierzę, że dla klubu jakieś sesje ze specjalistą byłyby problemem finansowym. Ale jak nie klub, to samemu widzę, mam problem, mogę coś poprawić, brakuje mi "vervy", to coś z tym robię. To jak w każdej pracy albo inwestujesz w siebie/otoczenie/sprzęt i cieszysz się robotą, pracuje Ci się lepiej, co często się przekłada na $ profity, albo liczysz, że wszystko za Ciebie zrobią, podadzą.
Nie wiemy jak jest, ale Mental potrzebny od zaraz.

Arkadiusz.Czerepach 06.02.2022 17:10

z Sadlokiem są 2 opcje :
albo Gula jest debilem i nie widzi że chłop to dno
albo (i na to stawiam) wpuszcza go bo nie chce do końca stracić szatni

co ogolnie zle wyglada , bo z Sadim w 11stce źle , na ławce jeszcze gorzej...

doktor granat 06.02.2022 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1576965)
Nie wiem, czy Sadlok jest tak toksyczny i słaby, jak mówicie. Być może. Ale wolfy miał rację, że małe są szanse, że sprowadzimy kogoś lepszego.

Udało się akurat z tym Colleyem, jest Frydrych i Szota. Jeśli dziś Frydrych nie siedział dlatego, że go sprzedajemy, to po sezonie Sadlok może odejść.

Po raz kolejny powtarzam, że tu oprócz braku pomysłu/wpływu trenera na grę, brakuje wsparcia psychologa. To leży. Oni się snują na boisku, zero motywacji i przekonania, wiary we własne umiejętności.

Moim zdaniem psycholog nic nie pomoże kiedy przeciwnik jest szybszy, ma siły na cały mecz, a Wisła na godzinę i jest lepiej ustawiony na boisku. Tego samym dobrym nastawieniem się nie zniweluje.

alexx6 06.02.2022 17:20

Kto ma większy szrot My czy cracovia ???

gizmowisla 06.02.2022 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1576973)
Kto ma większy szrot My czy cracovia ???

szrot parchow wlasnie zapakowal 3 bramki Mistrzowi Polski

skarabeus 06.02.2022 20:26

Arkadiuszu,

obie opcje, ktore wymieniles sa powodem do natychmiastowego zwolnienia. Pierwsza bo to debil. Druga, bo jesli taki tok rozumowania jest to szatni i tak stracil.

Karherop 06.02.2022 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1576968)
z Sadlokiem są 2 opcje :
albo Gula jest debilem i nie widzi że chłop to dno
albo (i na to stawiam) wpuszcza go bo nie chce do końca stracić szatni

co ogolnie zle wyglada , bo z Sadim w 11stce źle , na ławce jeszcze gorzej...

On straci szatnie jak będzie go dalej wystawiał.

Oby Frydrych się ogarnął i wrócił do 1 składu. Może będzie miał kto strzelać bramki.

Cymes 06.02.2022 20:44

Problem polega na tym, że w sparingach chłop wyglądał naprawdę nieźle.Ja przynajmniej nie kojarzę jakiegoś babola w jego wykonaniu.
Mam wrażenie, że ten człowiek po prostu nie nadaje się do grania meczy o stawke, a przy jego wieku wiara w to, że coś się zmieni jest daremna.

MB1906 06.02.2022 20:53

Sadlok bezbłędnie w sparingach. No nie. Przyjęcie kierunkowe z jednego ze sparingów zostało legenda.

wolfy 06.02.2022 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1577051)
Sadlok bezbłędnie w sparingach. No nie. Przyjęcie kierunkowe z jednego ze sparingów zostało legenda.

W sparingach w obronie wszyscy grali dno poza Biegańskim.

R33 06.02.2022 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro
Jeśli dziś Frydrych nie siedział dlatego, że go sprzedajemy, to po sezonie Sadlok może odejść.

Nie zwróciłem uwagi, ale wg grafiki ze składem to był na ławce.

https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...758149/photo/1

wolfy 06.02.2022 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1577060)
Nie zwróciłem uwagi, ale wg grafiki ze składem to był na ławce.

https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...758149/photo/1

Komentarze pod meczem - prorocy kacyś czy co?
:lol:

LucjuszWielki 07.02.2022 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1576963)
winnych tej porażki jest wielu , ale najbardziej nasz quasi-kapitan Maciej S.

ubolewam nad tym że Wolfy z którym do tej pory sie zgadzałem , puścił bąka i krytyków Sadloka (czyli gros rozsądnych kibiców znających się na piłce , ale przede wszystkim na psychologii sportu) porównał do krytyków Boguskiego - czyli frystratów szukających kozła ofiarnego

:) Kliment miał jedną sytuację i jedną spartaczył, Sadlok miał 30 interwencji, gdzie popełnił jeden błąd... Czyli jak to jest? Stracimy bramke to już mecz pozamiatany i nie mamy prawa od nikogo nic wymagać no bo Sadlok zawalił? Mieli okazje się wykazać i co? Jeśli miałbym wybierać kozał ofiarnego wśród piłkarzy to na pierwszym miejscu wskazałbym KLIMENTA a za nim Sadloka chociaż Skvarka/Młyński zaprezentowali podobną żenadę...

Jak ktoś miał nadzieję na murowanie 0:0 to tak Sadlok zawalił mecz, jak ktoś oczekiwał gry to już tak to nei wygląda. W buraczanej lidze ostatnia drużyna może wygrać z mistrzem, każdy z każdym, no ale my mamy w tym sezonie prosty przepis: srogi łomot skazany z góry od drużyn z wyższych lokat...

PS: Nie wierze, że sportowo Adi M. nie łapie się do szerokiej kadry - widzieliśmy go w kilku meczach, nie był ostoją pewności, ale kilka udanych interwencji zaliczył.. jakiś mindfuck...

PS@: łoooo przypomniało mi się. Przecież mamy jednego z lepszych defensorów w lidze - Urygę :D Kiedy wraca do gry? Ciekawe czy problemy żenady wtedy ukrócą się czy rozhulają na dobre :D

Smok 07.02.2022 15:42

:cenzura:
Cytat:

Sadlok miał 30 interwencji, gdzie popełnił jeden błąd... Czyli jak to jest? Stracimy bramke to już mecz pozamiatany i nie mamy prawa od nikogo nic wymagać no bo Sadlok zawalił?
To nie tylko nasza przypadłość. Tak już jest niesprawiedliwie na Świecie.
Pamietam jakiś mecz Włochy-Brazylia.
Cannavaro grał jak w transie. I jeden jedyny raz zawalił i Włochy przegrały 1-0.
Po meczu bohaterem został ten co strzelił bramkę, mimo, że to było jego jedyne dobre zagranie, bo po za tym grał wielkie gówno i same straty. Cannavaro mało kibice nie ukamieniowali mimo, że był nejlepzy na boisku.
Co do Sadloka.
Oprócz tego durnego karnego sprokurował jeszcze ze 2 inne niebezpieczne sytuacje. No i druga brmka. Zamiast ciąć gościa z tyłu przed polem karnym jak prawdziwy obrońca, to on odpuścił, rączki w górę i cofka, by przypadkiem nie dotknąć gościa.
Jakby go ciął, to same zyski. Zamiast bramki tylko wolny. No i dostałby czerwoną kartkę i wykluczenia na 3 mecze :D.
Ale to cwaniak. Wiedział, żeby mu odpadła "meczówka".:cenzura::evil:

Arkadiusz.Czerepach 21.02.2022 18:57

to będzie runda Savica , róbcie screeny

czaro 21.02.2022 19:57

Jeśli oni teraz siądą mentalnie, bo nadmuchano wielki balon na Łęczną, to mamy problem. Zwłaszcza, że teraz nas czeka kilka gongów.

Arkadiusz.Czerepach 21.02.2022 20:54

we are the one who wypłaca gongi ;)

El'kabat 21.02.2022 20:58

Tak tak, a świstak zawija w te sreberka..

skarabeus 22.02.2022 18:32

czemu maja siasc mentalnie? zaczeli w koncu grac w pilke, stwarzac sytuacje. To powodu do optymizmu i przekonania, ze nie jest tak gowniani jak wygladali do tej pory :-)

aNouc 26.02.2022 14:33

Kuba Błaszczykowski przekazał 250 000 złotych na pomoc Ukrainie.

Źródło: https://www.instagram.com/p/CacNBDQoGcW/

czaro 26.02.2022 16:16

Lepszy taki Kuba z błędami niż inny. Nie rzucam nazwiskami, bo nie wiem, czy inni właściciele klubów w Polsce dokonali takich gestów. Królewski jechał równo z UEFA dwa dni temu.

bridgeburner 01.03.2022 19:53

Ani Szot ani Młyński nie będa nigdy piłkarzami na poziom ekstraklasy
Starzynskiemu by się przydało pogranie w CLJ, bo na tle 3 ligowca nie wyróżnia się zupełnie niczym
Zresztą przy jego ograniczeniach szybkościowych moim zdaniem to też nie jest materiał na skrzydłowego na poziom lepszy niż ekstraklasa
O Klimentach etc to nawet nie chce mi się pisać, mam nadzieję że po spadku będzie grupowe pożegnanie tej całej bandy parodystow

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl