Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

SpoXsteR 01.07.2010 17:50

Cytat:

Doskonała okazja na strzelenie gola przez Szachtior! Finonczenko nie trafił do pustej bramki!
w sumie to Ruch wymeczyl ten wynik.. Szachtior dominowal i powinien schodzic po 1 polowie z dorobkiem 3 bramek

jova 01.07.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 925090)
w sumie to Ruch wymeczyl ten wynik.. Szachtior dominowal i powinien schodzic po 1 polowie z dorobkiem 3 bramek

oglądałeś mecz?

SpoXsteR 01.07.2010 17:58

Gdybym przeczytal o tym na stronie rywala moglbym obrocic to w brak obiektywizmu.. natomiast bylem obecny na relacji prowadzonej przez kibica Ruchu ktory ogladal mecz z trybun.. fart Ruchu.. a po 1 polowie powinno byc po meczu.. i po Ruchu

PasiorWKS 01.07.2010 17:58

Była pisemna transmisja LIVE na stronie Niebieskich

rw88 01.07.2010 18:10

A czego się spodziewaliście? Nawet Werder czy Galatasaray męczyły się w Kazachstanie w tamtym sezonie niemiłosiernie...A drużyny trochę lepsze od Kazachów tam nie wygrywały. Wiadomo było, że będzie ciężko zagrać z drużyną wybieganą, będącą w środku sezonu, na ciężkim boisku przypominającym trawiastą plażę, kiedy Ruch gra bez przygotowania fizycznego, po długiej, męczącej podróży, bez doświadczenia w meczach pucharowych. Ktoś powie - tanie wymówki, ale takie są fakty, a przygotowanie fizyczne jest szalenie istotnym i niedocenianym czynnikiem wpływającym na poziom gry drużyny. Dobrym przykładem jest Rosja, która na ostatnim Euro właśnie dzięki świetnemu przygotowaniu fizycznemu zrobiła na tym turnieju furorę, a bez takowego potem już nie błyszczała.

zim zum 01.07.2010 18:12

Wygrali i z tego się należy cieszyć, nie ma co ciągle narzekać.

harthausen 01.07.2010 18:23

eh, żeby Ruch właśnie wprowadził taką regułę, zwyczaj. Że jak się gra z drużynami zza Uralu, to przy całym do nich szacunku przechodzi się szczebel wyżej.

Chociaż to nie takie proste.

flamengista 01.07.2010 18:41

Nie wiem jak styl, ale rezultat Ruchu to miła niespodzianka.

Byłem przekonany, że Niebiescy będą pierwszym polskim klubem który wyleci z pucharów. Tymczasem zwycięstwo na wyjeździe oznacza spore szanse na awans.

Ikki 01.07.2010 18:51

Szybkie skreślenie Ruchu może okazać się błędem. "Wymęczyli" zwycięstwo na wyjeździe, a do tego nawet przegrana 0-1 premiuję ich dalej. A jak dobrze pamiętam w kolejnej rundzie czeka na nich drużyna z Malty... więc tak naprawdę Ruch ma spore szanse na awans nawet do trzeciej rundy... ale najpierw rewanż przed nimi.

BiałaGwiazda 01.07.2010 19:37

Brawo Ruch:)Teraz jeszcze mecz u siebie,który powinien być łatwiejszy,a potem Malta i duże szanse na awans do 3 rundy ;)

Ravers 01.07.2010 19:56

Martwi mnie jedynie to,że większa część meczu (3/4) to obrona Ruchu, mam nadzieje że w Chorzowie będzie łatwiej i Ruch dopisze nam kolejne 0,25 pkt do rankingu krajowego...

Ogryzek 01.07.2010 21:35

Wygrana Ruchu nie pasuje niektórym do teorii o tym że i Lichtenstein już nas nawet bije:D

A poważnie, miło że wygrali, ale to dwumecz. Będzie można im gratulować po drugim meczu.

rw88
Dokładnie, oni są w optymalnej formie a Ruch? Siła wybieganie ma znaczenie i to duże. Właśnie z tego powodu odpadliśmy z Levadią. My po ciężkim obozie a oni środek sezonu.

Wojtas 01.07.2010 23:04

Wypada pogratulowac Ruchowi zwyciestwa ale jest jeszcze drugi mecz ,i musza byc skoncentrowani.

Niebiescy mysle ze dojda max do 3 rundy ,bo sklad no nawet na Polske maja sredni ,a w Europie zetkna sie z "inna" piłka nożna w jako obecnie sie gra.

Jaroo1 01.07.2010 23:14

fajnie by bylo gdyby Wisla, Ruch i Jaga doszly do 4 rundy. Tam wiadomo trzeba ograc kogos naprawde dobrego ale moze chociaz jednej z druzyn by sie fartnelo i bysmy mieli reprezentanta kraju w LE.

wolfy 01.07.2010 23:28

Ruch miał niesamowitego farta, że przeciwnik ich tak rozpracował, jak Janas Levadię. No bo kto fauluje Olszara w polu karnym?! Seriously...

Obstawiam, że Ruch jednak odpadnie.

Wit.Ek. 01.07.2010 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 925395)

Obstawiam, że Ruch jednak odpadnie.

Ja tez obstawiam, że Ruch jednak odpadnie i nie zagra w Finale Ligi Europejskiej :lol::rotfl::lol:

sessegnon 02.07.2010 10:28

Mam kiepskie info dla nie posiadających Cyfrowego Polsatu.Najbliższe mecze Wisły, Ruchu i Lecha tylko w Polsacie Futbol.Wygląda na to, że puchary tylko dla wybranych...a dla reszty zostanie sopcast i jemu podobne.
Cóż, stacja komercyjna, więc takie ich prawo.Ważne, żeby kaska się zgadzała.

Nie ma żadnej informacji o kanałach otwartych, czyli najprawdopodobniej transmisje w nich dopiero od IV rundy kwalifikacji.Tak było przynajmniej rok temu(z 1 dobrze znanym wyjątkiem).

Syn Kangura z 1984 02.07.2010 11:04

Skąd wiesz? Polsat Sport, Polsat Sport Extra, TV4 - tam nie będzie?? :(

farciarz 02.07.2010 11:29

Mecz rewanżowy Ruchu będie tylko na Polsacie Futbol powtórka będzie na Polsacie Sport. Na TV4 jak narazie żadnej transmisji nie ma i wątpie żeby to się zminiło.

Co do meczów Wisełki, Jagi, i Lecha to okaże się w najbliższej przyszłości gdzie będą transmitowane

rw88 02.07.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 925384)
Wypada pogratulowac Ruchowi zwyciestwa ale jest jeszcze drugi mecz ,i musza byc skoncentrowani.

Niebiescy mysle ze dojda max do 3 rundy ,bo sklad no nawet na Polske maja sredni ,a w Europie zetkna sie z "inna" piłka nożna w jako obecnie sie gra.

III runda w wykonaniu Ruchu i Jagi jest w bardzo dużej mierze zależna od tego, na kogo te drużyny ewentualnie trafią, takie drużyny jak Hibernian, Motherwell, Elfsborg, Banik, Karpaty, APOEL, CSKA czy Lewski byłyby ekipami, z którymi szło by powalczyć. Trafiając na Liverpool, Juventus, Sporting, Olympiakos, Stuttgart, Alkmaar, Galatasaray, Besiktas są obie nasze drużyny skazane na pewne pożarcie, ratowałby je tylko ewentualny cud.

Ale nie ma sensu aż tak bardzo wybiegać w przyszłość, bo Ruchowi nie będzie łatwo, Kazachowie są groźni i każde lekceważenie w rewanżu może się skończyć tragicznie, mam nadzieje, że wyciągną Chorzowianie wnioski z tego meczu i u siebie zagrają na 100% tego, co aktualnie mogą pokazać. Już nie raz i nie dwa pokazwyali w lidze, że u siebie potrafią zagrać świetnie ustawieni w defensywie, powinni moim zdaniem wyjść 4-5-1 - żeby zagęścić środek pola, nadrabiając w ten sposób brak przygotowania fizycznego - i czekać na ewentualne kontry, nie ma sensu ryzykować mając taki wynik z wyjazdu, a kontry w ich wykonaniu w lidze bywały zabójcze. Byłem zdania, że Kazachowie byli najtrudniejszym rywalem na jakiego Ruch mógł trafić i to zdanie w dalszym ciągu podtrzymuję. Dobrze dla nich, że mają prawdopodobnie najlepszego bramkarza ligi, bo mogłoby się to różnie skończyć - nawiasem mówiąc dziwi mnie, że Pilarz do tej pory nie dostał szansy w kadrze, kiedy od dwóch sezonów właściwie nie popełnia większych błędów, a miał kilkanaście naprawdę fantastycznych interwencji w ostatnich dwóch latach. Widocznie jest po prostu za mało medialny, osobiście uważam, że nie jest gorszy od np. Muchy.

A i ewentualnej Valetty też lekceważyć nie wolno, skoro największą niespodziankę LE jak do tej pory zrobiła maltańska Silema Wanderers, remisując 0:0 z trzecią drużyną ligi chorwackiej Sibenik. Ale co by nie mówić, rywal od Kazachów dużo łatwiejszy.

zim zum 02.07.2010 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 925557)
Mam kiepskie info dla nie posiadających Cyfrowego Polsatu.Najbliższe mecze Wisły, Ruchu i Lecha tylko w Polsacie Futbol.Wygląda na to, że puchary tylko dla wybranych...a dla reszty zostanie sopcast i jemu podobne.
Cóż, stacja komercyjna, więc takie ich prawo.Ważne, żeby kaska się zgadzała.

Nie ma żadnej informacji o kanałach otwartych, czyli najprawdopodobniej transmisje w nich dopiero od IV rundy kwalifikacji.Tak było przynajmniej rok temu(z 1 dobrze znanym wyjątkiem).

Rodzi się pytanie. Po co kupować i puszczać w kanale, który mało kto ma ?:)

sq 02.07.2010 12:03

żeby ten kanał wykupili

matti220 02.07.2010 12:21

zal i tyle mozna powiedziec ... zapewne zaden klub nie zagwarantował sobie pokazywania w ogolnodostepnych kanałach ,ciesząc sie ze ktos wykupil ich prawa do transmisji... zobaczycie Ruch,My i ewentualnie Jaga bedzie na Polsacie Futbol ,a kuchenki ... puszczą na jakimś otwartym zobaczycie
(oczywiscie mowa o eliminacjach do 3 rundy włącznie ,bo potem to juz napewno pokaza na TV4/Polsacie tak jak to mialo miejsce w zeszlym roku,ale obysmy mieli mozliwosc dojscia do 4 rundy..... .....)

murray 02.07.2010 12:33

Ja się tylko zastanawiam, czy nie ma jakiegoś prawa, które mówi, że mecze polskich drużyn w europejskich pucharach MUSZĄ być pokazywane na otwartych kanałach. Dziwne, że Polsat pokazuje jeden mecz LM w głównym programie, a polskie drużyny chce zepchnąć do kanału obecnego tylko w Cyfrowym Polsacie (chyba, że jakaś Vectra albo UPC ma).
A jeżeli jakaś polska drużyna będzie pokazywana na TV4 to będą to właśnie Kuchenki. I nie szukam tutaj teorii spiskowych, po prostu oni grają o LM.

For_FuN_ 02.07.2010 12:34

Taka polityka stacji prywatnej...szkoda, wielka szkoda, ze TVP nie ma prawa do transmisji, bo przez lata byly mecze z najdalszych zakatkow Europy i z wszystkich rund ;). Pozostaje ogladanie przez internet. Nie dosc, ze lige niewiele osob oglada, to i teraz polskich druzyn w Europie nie zobaczymy.

Marszałek 02.07.2010 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 925633)
Ja się tylko zastanawiam, czy nie ma jakiegoś prawa, które mówi, że mecze polskich drużyn w europejskich pucharach MUSZĄ być pokazywane na otwartych kanałach..

Ten przepis dotyczy tylko spotkań reprezentacji. I to oficjalnych.

W TVP swego czasu spotkania w PUEFA, polskich ekip, były poakzywane od godzin popołudniowych. Mogli sobie na to pozwolić,bo rachunek ekonomiczny ich nie interesował. Teraz jest inaczej. Podejrzewam,że pokazanie spotkań polskich drużyn w elimnacjach LE byłoby ze startą dla stacji komercyjnych. Dlatego pokazują to na kanale tematycznym a nuż ktoś kupi dekoder.

zim zum 02.07.2010 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 925616)
żeby ten kanał wykupili

dobry żart :lol:

murray 02.07.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 925643)
Ten przepis dotyczy tylko spotkań reprezentacji. I to oficjalnych.

W TVP swego czasu spotkania w PUEFA, polskich ekip, były poakzywane od godzin popołudniowych. Mogli sobie na to pozwolić,bo rachunek ekonomiczny ich nie interesował. Teraz jest inaczej. Podejrzewam,że pokazanie spotkań polskich drużyn w elimnacjach LE byłoby ze startą dla stacji komercyjnych. Dlatego pokazują to na kanale tematycznym a nuż ktoś kupi dekoder.

OK, dzięki, bo miałem taki przepis z tyłu głowy i nie mogłem sobie przypomnieć o co chodzi.
Myślę, że niezły biznes Polsat zrobiłby na transmisji również w internecie. Dekodera nie kupi od tak ileś tam klientów, a przeprowadzając transmisję (jak np. onet.pl z LM) w internecie zarobiłby trochę więcej, a i zasięg większy.

Jaroo1 02.07.2010 15:45

Cytat:

Dziwne, że Polsat pokazuje jeden mecz LM w głównym programie, a polskie drużyny chce zepchnąć do kanału obecnego tylko w Cyfrowym Polsacie (chyba, że jakaś Vectra albo UPC ma).
Ale tu nie mowisz calej prawdy. Szkopul w tym ze to jest bardziej beszczelne zagranie ze strony Polsatu niz niektorzy mysla. Ja mam cyfrowy polsat, abonament za niecale 40 zl a i tak nie mam tego pieprzonego polsatu futbol. Zeby obejrzec mecze na tym kanale musialbym placic abonament za 50 cos zl! To jest dopiero frajerstwo. Byl Polsat Sport, sport extra i na dodatek wprowadzili Polsat Futbol. No dobra fajnie, kolejny kanal sportowy nie zaszkodzi, a teraz widzimy po co go wprowadzili. Chcesz miec wiecej meczow LM, LE, polskie kluby w LE to bol frajerze dodatkowe 20 zl. Zero szacunku dla klienta, oby tylko wyludzic dodatkowe zlotowki.
Za co ja place?! Za ogladanie ciagle powtorek boksu, meczow pilki noznej i tenisa...

sessegnon 02.07.2010 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 925863)
Ale tu nie mowisz calej prawdy. Szkopul w tym ze to jest bardziej beszczelne zagranie ze strony Polsatu niz niektorzy mysla. Ja mam cyfrowy polsat, abonament za niecale 40 zl a i tak nie mam tego pieprzonego polsatu futbol. Zeby obejrzec mecze na tym kanale musialbym placic abonament za 50 cos zl! To jest dopiero frajerstwo. Byl Polsat Sport, sport extra i na dodatek wprowadzili Polsat Futbol. No dobra fajnie, kolejny kanal sportowy nie zaszkodzi, a teraz widzimy po co go wprowadzili. Chcesz miec wiecej meczow LM, LE, polskie kluby w LE to bol frajerze dodatkowe 20 zl. Zero szacunku dla klienta, oby tylko wyludzic dodatkowe zlotowki.
Za co ja place?! Za ogladanie ciagle powtorek boksu, meczow pilki noznej i tenisa...

Ale dodatkowy pakiet "Sport" to nie tylko 1 kanał, tylko 6(!) i kosztuje ok. 15 zł.To nie jest wygórowana cena.Jak ktoś naprawde lubi sport to wykupi coś więcej niż podstawowy pakiet.Sorry, ale nic za pół-darmo nie ma...Na licencję do LM i LE wydali kupe forsy to chcą, żeby to im się zwróciło.Działają jak normalna firma.Nie wiem skąd to oburzenie.
Przecież taki Canal+Sport też nie jest w podstawowym pakiecie.Też trzeba za niego dodatkowo płacić.Robią to samo co w CP.I jakoś abonenci nie narzekają ze drogo, bo wiedzą, że warto wyłożyć kase na najlepsze ligi i filmy.
Kolejny przykład to HBO.Kanał premium z najnowszymi filmami.Chcesz go mieć to też musisz dać więcej hajsu.Niestety za luksusy trzeba płacić.
I takie przykłady można mnożyć i mnożyć...

I to nie jest brak szacunku do klienta.Odpuść sobie te kilka browarów, a sportu będziesz miał po dziurki w nosie o każdej porze roku:)

Sorry za OT

Filippo123321 02.07.2010 18:15

Nie oszukujmy sie, ze dodatkowego pakietu w CP nie warto brac. Sam mam familijny, ale takze c+ i za 40 zl mam w cyfrze pilke na najwyzszym poziomie, a na pewno nie bede placil 15 zl za jakis niszowy kanal. Moze jak zobacza wyniki ogladalnosci, to zmienia zdanie, mnie w kazdym razie niech pocaluaj w dupe :)

sessegnon 02.07.2010 18:44

Ale za 15 zł masz 6 kanałów sportowych, a nie 1 jak piszesz:P Polsat Futbol,Eurosport 2,TVP Sport, ESPN Classic, Extreme Sports, i Orange Sport Info(z ligą francuską).Jeśli patrzeć tylko na piłkę nożną to C+ bije Polsat na głowę, ale jeśli patrzeć na sport ogólnie(siatka,p.ręczna,rugby i wiele innych) to Polsat jest górą.Wychodzę z założenia, że nie samą piłką się żyje i dlatego mam CP:-p

Dobra kończymy, bo odeszliśmy troche od tematu.

I nie płaczcie, bo mecze i tak obejrzycie:) Co prawda przez neta i nienajlepszej jakości, ale co zrobić.Ekstraklase oglądam tak od 3 lat i nie narzekam.A puchary to zaledwie kilka meczów.

Mario Nh 02.07.2010 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 926010)
...

Tylko, że łatwiej jest przenieś się z gorszego na lepsze, aniżeli z lepszego na gorsze...

19sebawro06 02.07.2010 20:34

a co nie będzie meczów w tv4 ???

crazykaro 02.07.2010 21:44

Trochę nacisku na Tv i moze będą. W ostatnich latach same z tym problemy

Filippo123321 02.07.2010 22:47

sessegon, ja na c+ tez nie sama pilka zyje - jest jeszcze nba, euroliga, zuzel i od czasu do czasu boks, wiec jest ok ;)

Mysle, ze Polsat moze jednak zmieknac, jak zobaczy ogladalnosc tych pierwszych spotkan ;)

Zeby az tak bardzo nie zbaczac z tematu, to musze powiedziec, ze jestem zaskoczony wygrana Ruchu. To, ze za Uralem gra się bardzo trudno kazdy wie i niejedna druzyna sie tam przejechala. Podobno nie grali za dobrze, ale tym bardziej naleza sie brawa.

sessegnon 05.07.2010 21:50

Dobre info:)
Cytat:

Wbrew wcześniejszym informacjom, mecze polskich drużyn w eliminacjach do europejskich pucharów - Lecha Poznań w el. LM oraz Wisły Kraków w el. LE zostaną pokazane na antenie otwartego Polsatu.

13.07., godz. 17.00 - Liga Mistrzów UEFA: Inter Baku - Lech Poznań
15.07., godz. 20.00 - Liga Europejska UEFA: KFK Szawle - Wisła Kraków
21.07., godz. 20.00 - Liga Mistrzów UEFA: Lech Poznań - Inter Baku
22.07., godz. 17.00 - Liga Europejska UEFA: Wisła Kraków - KF Szawle

Transmisja tych spotkań równolegle na antenie kanału otwartego oraz Polsatu Futbol.
źródło: tvsportowe.pl

Wszystko jasne.Mecze będzie mógł zobaczyć każdy kibic.
Aż dziw bierze, że Polsat wrzucił mecze z takimi ogórami do głownego kanału, a nie TV4...Szacun

rw88 05.07.2010 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 928810)
Aż dziw bierze, że Polsat wrzucił mecze z takimi ogórami do głownego kanału, a nie TV4...Szacun

Może po prostu nie mają pewności, że to nie będą ostatnie mecze polskich drużyn w pucharach, które będą mogli pokazać? :lol:

Angmir 06.07.2010 12:58

A co z czwartkowym meczem Ruchu ?

sq 06.07.2010 13:10

lekko koliduje z Ligą Światową więc Ruch chyba na Polsat Futbol

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl