![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdybym przeczytal o tym na stronie rywala moglbym obrocic to w brak obiektywizmu.. natomiast bylem obecny na relacji prowadzonej przez kibica Ruchu ktory ogladal mecz z trybun.. fart Ruchu.. a po 1 polowie powinno byc po meczu.. i po Ruchu
|
Była pisemna transmisja LIVE na stronie Niebieskich
|
A czego się spodziewaliście? Nawet Werder czy Galatasaray męczyły się w Kazachstanie w tamtym sezonie niemiłosiernie...A drużyny trochę lepsze od Kazachów tam nie wygrywały. Wiadomo było, że będzie ciężko zagrać z drużyną wybieganą, będącą w środku sezonu, na ciężkim boisku przypominającym trawiastą plażę, kiedy Ruch gra bez przygotowania fizycznego, po długiej, męczącej podróży, bez doświadczenia w meczach pucharowych. Ktoś powie - tanie wymówki, ale takie są fakty, a przygotowanie fizyczne jest szalenie istotnym i niedocenianym czynnikiem wpływającym na poziom gry drużyny. Dobrym przykładem jest Rosja, która na ostatnim Euro właśnie dzięki świetnemu przygotowaniu fizycznemu zrobiła na tym turnieju furorę, a bez takowego potem już nie błyszczała.
|
Wygrali i z tego się należy cieszyć, nie ma co ciągle narzekać.
|
eh, żeby Ruch właśnie wprowadził taką regułę, zwyczaj. Że jak się gra z drużynami zza Uralu, to przy całym do nich szacunku przechodzi się szczebel wyżej.
Chociaż to nie takie proste. |
Nie wiem jak styl, ale rezultat Ruchu to miła niespodzianka.
Byłem przekonany, że Niebiescy będą pierwszym polskim klubem który wyleci z pucharów. Tymczasem zwycięstwo na wyjeździe oznacza spore szanse na awans. |
Szybkie skreślenie Ruchu może okazać się błędem. "Wymęczyli" zwycięstwo na wyjeździe, a do tego nawet przegrana 0-1 premiuję ich dalej. A jak dobrze pamiętam w kolejnej rundzie czeka na nich drużyna z Malty... więc tak naprawdę Ruch ma spore szanse na awans nawet do trzeciej rundy... ale najpierw rewanż przed nimi.
|
Brawo Ruch:)Teraz jeszcze mecz u siebie,który powinien być łatwiejszy,a potem Malta i duże szanse na awans do 3 rundy ;)
|
Martwi mnie jedynie to,że większa część meczu (3/4) to obrona Ruchu, mam nadzieje że w Chorzowie będzie łatwiej i Ruch dopisze nam kolejne 0,25 pkt do rankingu krajowego...
|
Wygrana Ruchu nie pasuje niektórym do teorii o tym że i Lichtenstein już nas nawet bije:D
A poważnie, miło że wygrali, ale to dwumecz. Będzie można im gratulować po drugim meczu. rw88 Dokładnie, oni są w optymalnej formie a Ruch? Siła wybieganie ma znaczenie i to duże. Właśnie z tego powodu odpadliśmy z Levadią. My po ciężkim obozie a oni środek sezonu. |
Wypada pogratulowac Ruchowi zwyciestwa ale jest jeszcze drugi mecz ,i musza byc skoncentrowani.
Niebiescy mysle ze dojda max do 3 rundy ,bo sklad no nawet na Polske maja sredni ,a w Europie zetkna sie z "inna" piłka nożna w jako obecnie sie gra. |
fajnie by bylo gdyby Wisla, Ruch i Jaga doszly do 4 rundy. Tam wiadomo trzeba ograc kogos naprawde dobrego ale moze chociaz jednej z druzyn by sie fartnelo i bysmy mieli reprezentanta kraju w LE.
|
Ruch miał niesamowitego farta, że przeciwnik ich tak rozpracował, jak Janas Levadię. No bo kto fauluje Olszara w polu karnym?! Seriously...
Obstawiam, że Ruch jednak odpadnie. |
Cytat:
|
Mam kiepskie info dla nie posiadających Cyfrowego Polsatu.Najbliższe mecze Wisły, Ruchu i Lecha tylko w Polsacie Futbol.Wygląda na to, że puchary tylko dla wybranych...a dla reszty zostanie sopcast i jemu podobne.
Cóż, stacja komercyjna, więc takie ich prawo.Ważne, żeby kaska się zgadzała. Nie ma żadnej informacji o kanałach otwartych, czyli najprawdopodobniej transmisje w nich dopiero od IV rundy kwalifikacji.Tak było przynajmniej rok temu(z 1 dobrze znanym wyjątkiem). |
Skąd wiesz? Polsat Sport, Polsat Sport Extra, TV4 - tam nie będzie?? :(
|
Mecz rewanżowy Ruchu będie tylko na Polsacie Futbol powtórka będzie na Polsacie Sport. Na TV4 jak narazie żadnej transmisji nie ma i wątpie żeby to się zminiło.
Co do meczów Wisełki, Jagi, i Lecha to okaże się w najbliższej przyszłości gdzie będą transmitowane |
Cytat:
Ale nie ma sensu aż tak bardzo wybiegać w przyszłość, bo Ruchowi nie będzie łatwo, Kazachowie są groźni i każde lekceważenie w rewanżu może się skończyć tragicznie, mam nadzieje, że wyciągną Chorzowianie wnioski z tego meczu i u siebie zagrają na 100% tego, co aktualnie mogą pokazać. Już nie raz i nie dwa pokazwyali w lidze, że u siebie potrafią zagrać świetnie ustawieni w defensywie, powinni moim zdaniem wyjść 4-5-1 - żeby zagęścić środek pola, nadrabiając w ten sposób brak przygotowania fizycznego - i czekać na ewentualne kontry, nie ma sensu ryzykować mając taki wynik z wyjazdu, a kontry w ich wykonaniu w lidze bywały zabójcze. Byłem zdania, że Kazachowie byli najtrudniejszym rywalem na jakiego Ruch mógł trafić i to zdanie w dalszym ciągu podtrzymuję. Dobrze dla nich, że mają prawdopodobnie najlepszego bramkarza ligi, bo mogłoby się to różnie skończyć - nawiasem mówiąc dziwi mnie, że Pilarz do tej pory nie dostał szansy w kadrze, kiedy od dwóch sezonów właściwie nie popełnia większych błędów, a miał kilkanaście naprawdę fantastycznych interwencji w ostatnich dwóch latach. Widocznie jest po prostu za mało medialny, osobiście uważam, że nie jest gorszy od np. Muchy. A i ewentualnej Valetty też lekceważyć nie wolno, skoro największą niespodziankę LE jak do tej pory zrobiła maltańska Silema Wanderers, remisując 0:0 z trzecią drużyną ligi chorwackiej Sibenik. Ale co by nie mówić, rywal od Kazachów dużo łatwiejszy. |
Cytat:
|
żeby ten kanał wykupili
|
zal i tyle mozna powiedziec ... zapewne zaden klub nie zagwarantował sobie pokazywania w ogolnodostepnych kanałach ,ciesząc sie ze ktos wykupil ich prawa do transmisji... zobaczycie Ruch,My i ewentualnie Jaga bedzie na Polsacie Futbol ,a kuchenki ... puszczą na jakimś otwartym zobaczycie
(oczywiscie mowa o eliminacjach do 3 rundy włącznie ,bo potem to juz napewno pokaza na TV4/Polsacie tak jak to mialo miejsce w zeszlym roku,ale obysmy mieli mozliwosc dojscia do 4 rundy..... .....) |
Ja się tylko zastanawiam, czy nie ma jakiegoś prawa, które mówi, że mecze polskich drużyn w europejskich pucharach MUSZĄ być pokazywane na otwartych kanałach. Dziwne, że Polsat pokazuje jeden mecz LM w głównym programie, a polskie drużyny chce zepchnąć do kanału obecnego tylko w Cyfrowym Polsacie (chyba, że jakaś Vectra albo UPC ma).
A jeżeli jakaś polska drużyna będzie pokazywana na TV4 to będą to właśnie Kuchenki. I nie szukam tutaj teorii spiskowych, po prostu oni grają o LM. |
Taka polityka stacji prywatnej...szkoda, wielka szkoda, ze TVP nie ma prawa do transmisji, bo przez lata byly mecze z najdalszych zakatkow Europy i z wszystkich rund ;). Pozostaje ogladanie przez internet. Nie dosc, ze lige niewiele osob oglada, to i teraz polskich druzyn w Europie nie zobaczymy.
|
Cytat:
W TVP swego czasu spotkania w PUEFA, polskich ekip, były poakzywane od godzin popołudniowych. Mogli sobie na to pozwolić,bo rachunek ekonomiczny ich nie interesował. Teraz jest inaczej. Podejrzewam,że pokazanie spotkań polskich drużyn w elimnacjach LE byłoby ze startą dla stacji komercyjnych. Dlatego pokazują to na kanale tematycznym a nuż ktoś kupi dekoder. |
Cytat:
|
Cytat:
Myślę, że niezły biznes Polsat zrobiłby na transmisji również w internecie. Dekodera nie kupi od tak ileś tam klientów, a przeprowadzając transmisję (jak np. onet.pl z LM) w internecie zarobiłby trochę więcej, a i zasięg większy. |
Cytat:
Za co ja place?! Za ogladanie ciagle powtorek boksu, meczow pilki noznej i tenisa... |
Cytat:
Przecież taki Canal+Sport też nie jest w podstawowym pakiecie.Też trzeba za niego dodatkowo płacić.Robią to samo co w CP.I jakoś abonenci nie narzekają ze drogo, bo wiedzą, że warto wyłożyć kase na najlepsze ligi i filmy. Kolejny przykład to HBO.Kanał premium z najnowszymi filmami.Chcesz go mieć to też musisz dać więcej hajsu.Niestety za luksusy trzeba płacić. I takie przykłady można mnożyć i mnożyć... I to nie jest brak szacunku do klienta.Odpuść sobie te kilka browarów, a sportu będziesz miał po dziurki w nosie o każdej porze roku:) Sorry za OT |
Nie oszukujmy sie, ze dodatkowego pakietu w CP nie warto brac. Sam mam familijny, ale takze c+ i za 40 zl mam w cyfrze pilke na najwyzszym poziomie, a na pewno nie bede placil 15 zl za jakis niszowy kanal. Moze jak zobacza wyniki ogladalnosci, to zmienia zdanie, mnie w kazdym razie niech pocaluaj w dupe :)
|
Ale za 15 zł masz 6 kanałów sportowych, a nie 1 jak piszesz:P Polsat Futbol,Eurosport 2,TVP Sport, ESPN Classic, Extreme Sports, i Orange Sport Info(z ligą francuską).Jeśli patrzeć tylko na piłkę nożną to C+ bije Polsat na głowę, ale jeśli patrzeć na sport ogólnie(siatka,p.ręczna,rugby i wiele innych) to Polsat jest górą.Wychodzę z założenia, że nie samą piłką się żyje i dlatego mam CP:-p
Dobra kończymy, bo odeszliśmy troche od tematu. I nie płaczcie, bo mecze i tak obejrzycie:) Co prawda przez neta i nienajlepszej jakości, ale co zrobić.Ekstraklase oglądam tak od 3 lat i nie narzekam.A puchary to zaledwie kilka meczów. |
Cytat:
|
a co nie będzie meczów w tv4 ???
|
Trochę nacisku na Tv i moze będą. W ostatnich latach same z tym problemy
|
sessegon, ja na c+ tez nie sama pilka zyje - jest jeszcze nba, euroliga, zuzel i od czasu do czasu boks, wiec jest ok ;)
Mysle, ze Polsat moze jednak zmieknac, jak zobaczy ogladalnosc tych pierwszych spotkan ;) Zeby az tak bardzo nie zbaczac z tematu, to musze powiedziec, ze jestem zaskoczony wygrana Ruchu. To, ze za Uralem gra się bardzo trudno kazdy wie i niejedna druzyna sie tam przejechala. Podobno nie grali za dobrze, ale tym bardziej naleza sie brawa. |
Dobre info:)
Cytat:
Wszystko jasne.Mecze będzie mógł zobaczyć każdy kibic. Aż dziw bierze, że Polsat wrzucił mecze z takimi ogórami do głownego kanału, a nie TV4...Szacun |
Cytat:
|
A co z czwartkowym meczem Ruchu ?
|
lekko koliduje z Ligą Światową więc Ruch chyba na Polsat Futbol
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl