![]() |
Jak ktoś jeszcze nie doczytał:
Cytat:
http://www.tomaszcwiakala.pl/slucham...k-mi-dziekuja/ |
Dopiero po zwolnieniu pojawiają się ciekawe wywiady. Wszystko co mówi Kiko jest łatwe do zweryfikowania, także(np. z pensjami to wiadomo nie od dzisiaj, że nie jest różowo, a niektórzy - Sarapata myślą, że przykryją to dziwnymi wypowiedziami)... Facet przy okazji wygląda na człowieka wiarygodnego.
|
Cytat:
|
Ciekawi mnie jedno....W jakim języku Kiko czytał te wywiady ????
|
Cytat:
Nie wiem co osiągnie drużyna pod wodzą nowego trenera, po odejściu Carlitosa, ale oczekuję, że Imaz, Perez i kilku innych będzie prezentowało się lepiej indywidualnie niż teraz. Nie wiem jakie są ich maksymalne możliwości, ale jeśli to co pokazują obecnie miałoby być życiową formą, należy ich natychmiast zapakować do paczek i odesłać do Hiszpanii. Zresztą 70% bramek zespołu w wykonaniu Carlitosa to nie tylko efekt jego talentu, ale niestety smutne świadectwo tego, jak zawodzili inni. Imaz, Ze Manuel, Perez, Małecki, Brożek czy Boguski. |
Cytat:
|
Kiko sobie tłumaczył ten wywiad zapewne google translatorem. Nie rozumiem po co był ten wywiad MS, klub nie musi się przecież nikomu w mediach tłumaczyć z jakich powodów zwalnia trenera. Teraz wytwarza się dookoła trochę negatywny klimat i wychodzą prawdziwe,bądź przerysowane opisy jakoby było u nas cały czas biednie jak u kościelnej myszy. To wszystko ma swoje konsekwencje w pozycji negocjacyjnej z kimkolwiek, w sprawach sportowych i pozasportowych.
PS. Nie określiłbym,że Ramirez "pluje jadem" jak to niektórzy odbierają. Po prostu facet się broni i jest to zrozumiałe. Każdy z nas by się bronił,gdyby pracodawca publicznie podważał nasze kompetencje i miało to oczywisty wpływ na naszą dalszą karierę zawodową. Moim zdaniem wręcz darzy on Wisłę sympatią i jest najzwyczajniej w świecie zawiedziony,że skończył się jego sen o prowadzeniu dużego klubu z rzeszą kibiców. Dodam jeszcze tylko,że również uważam jak wielu z nas,że zespół nie czynił tak jak to miało być progresu partido a partido i kontynuacja projektu z bardziej doświadczonym trenerem jest sluszną decyzją zarządu. |
Cytat:
|
Nie chce mi sie analizować, kto ma racje, a kto nie, ale:
Cytat:
|
Cytat:
Ale my chcieliśmy wprowadzić ten styl. Przejąć inicjatywę i grać piłkę. W ilu meczach widziałeś w ciągu roku próbę przejęcia inicjatywy? Ja w jednym- z Sandecją |
Pani Prezes zrobila blad. Akcja - reakcja. Trzeba bylo slodko popierdziec w wywiadzie I na tym skonczyc.
A tak nastapila reakcja. Odnoscnie tego co powiedzial Kiko: - zaleglosci/brak kasy - wiadomo - Carlitos nie zagrzeje tu miejsca - wiadomo Ale pan treneiro troche sobie popuscil, bo obraz jaki wylania sie z artykulu jest taki, ze zwolnilismy super trenera, ktoremu nic nie mozna bylo zarzucic. Kazde konkretne pytanie o swoje mozliwe zle decyzje rozwadnia i nie odpowiada. Totalnie rozwala mnie juz stwierdzenia typu, ze pilkarze to nie 15 latki i pilki ich uczyl nie bedzie, ze Feio wspaniale tlumaczy nawet emocje I po ch.. mowic po polsku. Dalej bzdurzy cos o jakis koszulkach dla Balanyuka, gdzie mial byc...hiszpanski zwrot(tak dla Ukrainca). Na koniec, co on pier... z 1,5 rocznym kontraktem, mial przedluzony o rok z opcja. No I na koniec 1.6 pkt/mecz to w 10 kolejnych nie zdobyl. Dla mnie, niepotrzebna wypowiedz prezes vs hispano latino na w....ie. |
Cytat:
|
Kiko chciał wygrywać- trener sezonu
|
Cytat:
|
do usunięcia
|
Móc a umiec tez:>
|
To, że Kiko uwielbia krytykować zarządy klubów, z których został zwolniony, to akurat reguła. Gdyby to była Hiszpania, a nie Polska, to by właśnie stał na ulicy otoczony dziennikarzami i wylewał żale. A tak "tylko" pogadał z Tomaszem "Wyglądam-jak-lesba" Ćwiąkałą.
Rozumiem, że po części zachowanie Ramireza było reaktywne, bo Pani Marzena poruszyła kilka drażliwych tematów, ale łatwo tutaj zauważyć jedną rzecz, którą po raz kolejny Kiko się wykazał - mianowicie brak jakiejkolwiek samokrytyki. To był i jest facet, który w ogóle nie widzi, lub nie chce widzieć swoich błędów. I chociażby właśnie dlatego Wisła pod jego wodzą nie notowała żadnego progresu. Facet był po prostu zbyt zapatrzony w siebie, żeby dostosować się do rzeczywistości. P.S. Zapewne do tego nie dojdzie, ale bardzo bym chciał się dowiedzieć, co o tej sytuacji mają do powiedzenia Dukat i Junco. Zwłaszcza ten drugi. |
Ramirez został właśnie wyp... z pracy i byc może większej życiowej szansy wiec emocje i te sprawy a Sarapata jest prezesem klubu.
|
Co do wywiadu Pani Prezes - dla mnie ten obecny Zarząd jest profesjonalny, ale nie doświadczeniem i umiejętnościami, a podejściem do wykonywanej pracy. Ci ludzie mnóstwo nadrabiają ciężką pracą. Dlatego zaskoczył mnie ten wywiad. Czy to przez pośpiech (derby) czy zbyt daleko idącą autoryzację (na sto procent to było kreślone, P. Prezes narzuca tam dwie narracje nt. Ramireza), wyszło chaotycznie. Wywiad był potrzebny, ale może po tych ostatnich dwóch meczach, taki bardziej przygotowany i dłuższy - nt. przeszłości i przyszłości.
Natomiast wywiad Ramireza potwierdza plotki o tym, że jest to jednak człowiek trudny do współpracy i uparty w swoich niezrozumiałych decyzjach. Niezależnie od tego, co powiedziała w wywiadzie Sarapata (a wcale aż tak go nie oczerniła), jak na półamatorskiego trenera z hiszpańskiej prowincji, mógłby wobec klubu, który dał mu szansę życia zachować nieco więcej lojalności. Bardzo nieeleganckie i nieprofesjonalne zachowanie. |
Cytat:
|
Jeśli to prawda, ze klub nie dostał kasy za Brleka i judasza, to ja nie mam pytań. Dymają ten klub wszyscy.
|
Ja naprawde nie widze nic zlego w wywiadzie Ramireza odpowiedzial Pani prezes, odpowiedzial.
Potwierdzil ze w Wisle placa malo / nie placa - potwierdzil. Nie mamy szans na utrzymanie wybijajacych sie zawodnikow, no nie mamy. Podobalo mu sie w Wisle i uwaza ja za wielki klub - sam jad normalnie.... Ciekawy jest tylko fragment o Kuzbie, faktycznie w Wisle jest juz dlugo i byc moze jest jakas patologiczna sytuacja, jezeli rzeczywiscie byl przeciwny sprowadzeniu Carlitosa to za to bym go prewencyjnie wyjebal. |
Chciałbym zauważyć jedną rzecz. W zeszłym sezonie, po 30 kolejce mieliśmy 44 punkty, co daje średnią 1.47 pkt/mecz. Ale! Gdyby odliczyć pierwsze 8 kolejek, w których zdobyliśmy zawrotne 3 punkty przez zawirowania z Meresiem itd, daje to nam 41 punktów na 22 kolejki, co już daje średnią 1.86. Tu chcę zaznaczyć, że nie twierdzę,
że w normalnej sytuacji w 8 kolejek zdobylibyśmy 24 punkty, ale jakieś 11-14 było jak najbardziej w zasięgu - przy 11 punktach (czyli 52 po zasadniczym), średnia byłaby 1.74. Nasz super treneiro zdobył w tym sezonie po 19 kolejkach średnią 1.47 pkt. Co więcej, nie licząc meczów z Zabrzem i Płockiem, średnia to 1.65, czyli wciąż niewiele ponad to, co miał w kontrakcie. Można popatrzeć także jeszcze szerzej, czyli wliczając 7 meczów z fazy zasadniczej ubiegłego sezonu. Wtedy zdobyliśmy 4 punkty w 7 meczach (!). Dodając do tego 19 obecnych kolejek i zdobyte 28 punktów, mamy wtedy średnią 1.23 pkt/mecz. Jak dla mnie to powyżej jest wystarczające, powinno być również i dla osób, które krzyczały ostatnio, że przecież punktami treneiro się broni. |
Powiem tak - może faktycznie ten wywiad Pani Prezez był niepotrzebny, ale...za grosz nie wierzę w słowa Ramireza. Gość mi wygląda na narcyza, kompletnie bezkrytycznego wobec siebie oraz swoich metod i w dodatku konfliktowego. Pewnie niektóre z faktów przez nigo przytoczonych mają w sobie element prawdy, ale w sytuacji, kiedy mam przed sobą Zarząd, któremu w dużym stopniu ufam, i trenera, który już w przeszłości miał takie historie jak konflikty z pracodawcą i poczucie wielkiego skrzywdzenia, to jednak...trzymam stronę Pani Prezes i Zarządu.
Ponadto - nie byłam zwolenniczką zwalniania Ramireza już teraz, ale widząc, co się dzieje teraz, dochodzę do wniosku, że to dobry ruch. Tam narastał konflikt, a drużyna nie robiła żadncyh postępów, widać było brak pomysłu i...no po prostu coś nie grało. |
Cytat:
|
Bardzo się cieszę i jestem szczęśliwy, że Zarząd poszedł za moimi wskazówkami.
Jestem gotów rozważyć każdą ofertę Towarzystwa Sportowego Wisła w sprawie doradztwa bez wynagrodzenia. |
Jedz lepiej do tych Słubic i tam już zostań
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak zaoral, ze Pani Prezes za pol roku dalej bedzie Pania Prezes (i cale szczescie) a o Kiko wszyscy zapomna. Zaoral to sam siebie bo po wylaniu swoich zali do prasy, ciezej mu bedzie znalezc posade w jakims powazniejszym klubie.
|
W eklapie jakby chciał to by pewnie znalazł ;)
|
Ramirez w tym wywiadzie dla Ćwiąkały też w kilku miejscach podkoloryzował rzeczywistość, wspomniał choćby o tym, że Brlek zagrał jedną kolejkę w tym sezonie, a zagrał pięć, czy gada też o jakiś częstych kontuzjach Petara (i że niby dzięki niemu przestał je mieć), kiedy on w zeszłym sezonie nie wystąpił raptem w kilku meczach.
Także ja żadnego zaorania nie widzę, prawda pewnie leży pośrodku, a wiadomo, że każdy będzie się wybielał w takiej sytuacji. |
Wypowiedz Sarapaty idiotyczna i niepotrzebna. Kiko jej odwinął u Ćwiąkaly i wypadł dużo lepiej.
Pani prezes trochę nie kontroluje swoich wypowiedzi, tak jak w zeszłym roku o sponsorze za rogiem, czy teraz w niedziele o serdecznym wysciskaniu się, żeby zaraz w środę Kiko przy.......ic. Ktoś powyżej tez zauważył wrzute Kiko na Kuzbe. No i właśnie, tak się głębiej zastanawiając to ten Kuzba jako skaut coś zrobił dobrego? Ze Carlitosa zaopiniował negatywnie to jestem mu w stanie wybaczyć, przecież większość myślała ze o będzie ogór jak Śpiączka. Ale może czas zadać pytanie; ty, Marcin, a co sty tu ....a w ogóle robisz ? |
Cytat:
|
Ramirez to słaby trener ale ma dobrą gadkę, bajerant, mówi to co dziennikarze/kibice chcą słyszeć. Gdyby nie to, że Carlitos wypalił od samego początku to dawno by go w Wiśle nie było.
|
Cytat:
|
Jeszcze bedzie tak z Brlekiem jak z Chrapkiem. Z Wlochami takie interesy.
|
Kiko odszedł, hiszpanie obrażeni-chuja grają, szrot niesamowity ten Junco ściągnął.
|
Kiko to był jednak nawet nie wuefista, a chłopczyk na wuefie w szkole podstawowej.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl