Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

picasso 25.07.2017 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 1477463)
z treści tego osławionego dokumentu jednoznacznie wynika, że to jest oferta (składana do TS, "niniejsza" oferta). Sama Pani Prezes mówiła, że wraz z tym były jeszcze jakieś materiały promocyjne dot. kupca.

tak do TS.ale zastanawia mnie,ze w nagłówku z datą sa Katowice. a z tego co mi po głowie chodzi TF mial/ma obsługe prawną w Katowicach własnei.z drugiej strony na tym papierze sa tez jakies niemieckie adresy...

maxx304 25.07.2017 21:40

Proszę bardzo. Z oświadczenia TF wynika, że jedynym warunkiem sprzedaży klubu jest kwota, jaką wyłoży nabywca.

Cytat:
Warunkiem zawartym w tej umowie było wyłącznie to, że Grupa TELE-FONIKA znajdzie Inwestora, który zapłaci odpowiednio wysoką i ustaloną kwotę
Opowiastki o tym, jak to prześwietlą kontrahenta, można o kant dupy rozbić, wiedząc jak zagrali ws. Meresińskiego. Ponadto, dla TF nie ma tematu, błędnej oferty pod względem formalnym, pomimo co najmniej dziwnych kilku elementów, które wymieniłem wcześniej. Oferta jest, i to podobno prawidłowa.

Cytat:
Fakty są takie, że stosowne dokumenty zostały już przedstawione zgodnie z treścią i w czasie wynikającym z umowy. Teraz rozpoczyna się już faza sprzedaży akcji
Inwestor jest, kasa jest, a właściciel nie wie nic. Ba, nie ma nic do gadania i nie musi widzieć kompletu dokumentów. Za to TF wie wszystko. A w następnym akapicie chcą pomagać w sprawdzeniu nabywcy. To dlaczego po prostu nie udostępnią TSowi danych, którymi dysponują? Łącznie z potwierdzeniem przelewu?

Dla mnie z powyższego, a także z sytuacji przedstawionej we wcześniejszym poście wynika, że pieniędzy nie ma, ale sprzedaż się rozpoczęła. Stąd moje stwierdzenie o kasie, której TF jeszcze nie widział.

Zastanawia mnie jeszcze ten fragment:

Cytat:
Wspomniane przez TS WISŁA wypowiedziane pełnomocnictwo - nie ma żadnego znaczenia, bowiem Grupa TELE-FONIKA działała na podstawie uprawnienia wynikającego wprost ze wspomnianej umowy
Po co w takim razie TS takie pełnomocnictwo przekazywał?

szprotson 25.07.2017 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1477455)
https://i.imgur.com/byDXvSR.jpg

Trochę się ofert w życiu narobiłem. I to coś obok profesjonalnej oferty nawet nie leżało.
Żadnych weryfikowalnych informacji o rzekomym oferencie (o urzędowo potwierdzonych już nie wspominając).
Żadnego upoważnienia do reprezentowania owego oferenta.
Żadnych gwarancji finansowych.
Jak ktoś uważa, że na podstawie czegoś takiego można by np. pozwolić komuś na grzebanie we wszystkich papierach spółki, to chyba na głowę upadł.

dokladnie.
szydy, takie oferty to robia jakies firmy jednoosobowe sprzedajace produkty bardzo niszowe
no ale nie liczy sie wyglad oferty tylko skutek jaki ona wywołuje.

rafaello56 25.07.2017 21:44

@ Adasss to mało w życiu widziałeś, bo tak właśnie lubią nasi urzędnicy składać wnioski na dofinansowanie podając tylko nazwę urzędu i na co składają, bo w większości przypadków liczy się kolejność zgłoszeń, a następnie będąc wezwani do uzupełnienia danych muszą to zrobić w określonym terminie dzięki czemu nie tracąc pierwszeństwa zyskują jeszcze dodatkowy czas zazwyczaj 14 Dni. Jest to jeden z lepszych patentów by uzyskać dofinansowanie na inwestycje dla Gmin/Miast, Powiatów. Wracając do tej konkretnej nędznej oferty to TS ma prawo zażądać dokumentów od kupca czyli tego wszystkiego czego brakuje, a po spełnieniu wymagań może poddać się audytowi. Ewidentnie to pisemko jest zrobione na ostatni gwizdek by tylko wyrobić się w terminie wpłynięcia oferty.

ashkeczup 25.07.2017 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxx304 (Post 1477470)
Proszę bardzo. Z oświadczenia TF wynika, że jedynym warunkiem sprzedaży klubu jest kwota, jaką wyłoży nabywca.

Bardziej chodziło mi o 'już sprzedała' i byłem ciekaw, skąd masz takie info. Ja o tym nic nie słyszałem

s1mone 25.07.2017 21:47

> Po co w takim razie TS takie pełnomocnictwo przekazywał?

To jest tzw podwójne zabezpieczenie. Bardzo często stosowane w umowach na większe pieniądze czy kredytach bankowych. W przypadku banków podpisujesz umowę i dodatkowo weksel. Czemu weksel, skoro jest umowa? Żeby zabezpieczyć swoje interesy.

nesta 25.07.2017 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1477458)
Ależ o czym wy ty dywagujecie? Szwaby gorzej zacząć nie mogły.
Chyba oczywistym jest, że jeżeli ktoś zmusi TS do odsprzedania Wisły to pierwsze co ich czekac to całkowity i permanentny protest kibicowski. Oczywiście niektórzy kretyni, którzy się tu wypowiadają pewnie będą sobie chodzić na TS Stechert Kraków. Życze im powodzenia i meczów z 5000 kibiców bez dopingu. Ciekawe czy niemiaszki będą zadowolone z takiej promocji.

Już pomijając meritum sporu to zebys się nie zdziwił. Ja sam karnet mam i chodzę regularnie, ale znam mnóstwo osób, które mówią ze nie staną na R22, bo nie "będą Miskowi kabzy napychac". Głupota, wiadomo, ale obrazuje pojęcie ludzi mniej zorientowanych, ale jednak licznych pikników. Równie dobrze frekwencja może isc wtedy do góry.

Rob_Zombie 25.07.2017 21:50

Cytat:

4) UFA czy ktoś kto stoi za tą całą akcją zyskał bardzo cenne informacje, TF dostała coś tam na boku o czym się nigdy nie dowiemy

Jak sie przed tym obronić ? czy jest zapis że TS ma wpuścic Niemców do siebie dopiero kiedy na ich koncie znajdzie sie 40% z 40 milionów? Przecież jeżeli wiążące jest to co ogłosi Telefonika, to wałów mogą być krocie
Jeden twierdzi że wał bo złożyli ofertę po czym robią audyt, a najpierw powinni zrobić audyt potem składać ofertę
A ten z kolei widzi wał, a żeby się przed nim uchronić to najpierw powinni nam zapłacić a potem mogą robić audyt.

Jaka tu panuje paranoja :D

Fuks 25.07.2017 21:50

Akurat co do wyglądu oferty to jedyny wniosek, że pisali ją na ostatnią chwilę.

Sam w swoim życiu wysłałem dziesiątki podobnych pism, byleby zdążyć w terminie, a potem uzupełniałem. Bo klient decydował się na to zbyt późno żeby przygotować to na poważnie.

Inna sprawa, że tak naprawdę wszyscy tutaj komentujący, zarówno przeciwni TS jak i przeciwni TF komentują bez jakiejkolwiek konkretnej wiedzy co jest w dokumentach, a polegają jedynie na domysłach.

Obiektywnie rzecz biorąc Sarapata na konferencji była całkowicie inna niż zwykle, pewność siebie uleciała, zdenerwowanie widać było jak na dłoni. Zarzut braków formalnych jest z reguły pierwszym który podnosi się w takich sytuacjach i w 99,9% przypadków jest zarzutem błędnym. Niestety.

Drugą rzeczą jest to, że zarówno TS i TF z pewnością doskonale wiedzą jaka umowa ich wiąże. I albo różnią się w jej interpretacji, albo nie - a grają jedynie na zwłokę. Biorąc pod uwagę natomiast fakt zarzucania przez Sarapatę braków formalnych oferty, z jednoczesnym podkreśleniem, że oferent zostanie zweryfikowany wskazuje, że jednak coś na rzeczy jest - ale to znowuż jest tylko gdybanie.

Flinston 25.07.2017 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1477475)
Już pomijając meritum sporu to zebys się nie zdziwił. Ja sam karnet mam i chodzę regularnie, ale znam mnóstwo osób, które mówią ze nie staną na R22, bo nie "będą Miskowi kabzy napychac". Głupota, wiadomo, ale obrazuje pojęcie ludzi mniej zorientowanych, ale jednak licznych pikników. Równie dobrze frekwencja może isc wtedy do góry.

Już to widzę jak w górę pójdzie, będziecie mieć drugi Red Bull popcornowych kibiców, bez dopingu, atmosfery, klimatu. Panie Nesta, nikt jeszcze z fanatykami nie wygrał, w żadnym Polskim klubie.. Więc możesz pomarzyć :)

Oczywiście liczę że do tego nie dojdzie, ale nikt nie zna zamiarów niemców.

Bene Nati 25.07.2017 21:56

Jeszcze nic nie wiadomo a oni już chcą bojkotować.
To jest najczarniejszy scenariusz.
Jak przypomnę sobie co sie działo za Bednarza to mi sie rzygać chce.

A tak w ogóle od jutra zaczyna się sprzedaż biletów na derby.

sandomingo 25.07.2017 21:58

TF w tej chwili nie ma żadnego związku emocjonalnego z Wisłą, chcą tylko odzyskać jak najwięcej się da.
TS przy podpisywaniu umowy rok temu działał po partyzancku, czego z resztą nie ukrywają, w efekcie zgodzili się na zapisy umowne narzucone przez TF.
I teraz scenariusz aktualny:
TF dogaduje się niemiecką firmą, która jest zainteresowana nabyciem takiego klubu jak Wisła ale oczywiście nie za 40 mln.
Wobec tego TF dogaduje z Niemcami zlecenie na wyposażenie nowej hali produkcyjnej warte powiedzmy 10 mln euro ale w umowie wpisują 26 mln. Dlaczego? otóż drugą częścią dealu jest złożenie przez Niemców oferty zakupu Wisły, z tytułu której całość czyli 40 mln będzie wpłacone na rachunek TF. Oczywiście z tej kwoty TF wypłaca na rzecz TS należne 16 mln, sobie zostawia powiedzmy 1/3 czyli 8 mln a pozostałe 16 wraca do Niemców w płatności za zlecenie.
TF odzyskuje 8 mln za które praktycznie wyposaża nową halę, Niemcy kupują klub za 24 mln zyskując jednocześnie dobre zlecenie od TF na którym zarobią. Oczywiście wcześniej zrobią sobie badanie spółki żeby być pewnym co do wysokości zobowiązań.

Tak to przecież może wyglądać...
Zyskuje TF, zyskują Niemcy, zyskuje TS. Natomiast co do spółki piłkarskiej to niestety wielka niewiadoma...

nesta 25.07.2017 21:58

Jacy "wy"? I wyrosłem juz z takich marzeń :)
Moje kryterium jest jasne i mało kontrowersyjne - jesli firma ma kasę i jest wiarygodna - sprzedawać. Jak wyjdzie, że to scam - pogonić.

pawlozm 25.07.2017 22:04

".....Jeśli jest _faktyczny_ poważny kupiec oferujący 40 milionów, to po prostu należy klub sprzedać."
Jeśli jest to zgadzam się. Ale co dostało TS??? Śmieszny papierek od jakiegoś "nołnejma" przedstawiciela (który nawiasem mówiąc nie ma na to papieska ze reprezentuje firme). Jeśli Niemcy się zreflektuja, pokaza się, przedstawia faktycznie ofertę, to ok.

Jam55 25.07.2017 22:09

Pomimo braku wszystkich informacji wydaje się że niestety TS może nie mieć dużo do powiedzenia. Jedynie co TS moze zrobić aby nie oddawać Wisły to wykazać że ta próba przejęcia to zwykły szwindel i wałek. Na dzień dzisiejszy ten cały przedstawiciel wydaje się mało wiarygodny a jego pełnomocnictwo jeszcze mniej więc TS nie powinien mieć problemów z udowodnieniem że cała ta sytuacja z przejściem Wisły to jeden wielki przekret :)
Chyba że to nie jest taki przekręt jak nam się wydaje.

Savik 25.07.2017 22:11

Stechert - to firma mocno związana z futball'em - poczytajcie ich stronę. Działa w branży "krzesełkowej" od 60 lat i właścicielem dalej są potomkowie założyciela - to świadczy akurat na ich korzyść.
Mnie bardziej zastanawia - po co takiej firmie taki klub jak Wisła, bo z punktu widzenia wizerunkowego to na większości stadionów w Polsce krzesełka mamy nowe a kolejnych Mistrzostw Europy szybko nie zorganizujemy, żeby potrzebowali u nas sobie pozycję budować....
Dodatkowo niepokoi ich wyraźny brak doświadczenia w zarządzaniu profesjonalnym klubem piłkarskim,
Nie sądzę jednak, żeby byli skłonni wyrzucić 10MLNEuro dla zabawy - żeby utopić Wisłę, jak wieszczą niektórzy.

Co do dokumenty oferty to tylko zwroty w celu dotrzymanie terminu. Potem na wezwanie - uzupełnia się wymagane dokumenty - częste w biznesie - dopuszczalne nawet w zamówieniach publicznych.

Savik 25.07.2017 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1477480)
....
Wobec tego TF dogaduje z Niemcami zlecenie na wyposażenie nowej hali produkcyjnej warte powiedzmy 10 mln euro ale w umowie wpisują 26 mln.

W co ja wyposaży? w krzesełka ???

grosz 25.07.2017 22:15

"Netflix" wypuszcza nowy, trzeci już sezon serialu o losach TF i Wiśle Kraków,
https://web.facebook.com/OdSlupka/?h...BWHuVI&fref=nf

Adasss 25.07.2017 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1477486)
Stechert ... właścicielem dalej są potomkowie założyciela ...

Z tym to bym się nie rozpędzał ... bardzo prawdopodobne, że aktualnym właścicielem jest niejaki Jorg Loser.

yarow 25.07.2017 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1476917)
Detektywi, ludzie od wielkich biznesów, prawnicy, powieściopisarze... Na forum sama elita :D.

[...]

Nie sama,
ale nie wiesz gdzie siedzę na stadionie i kim jestem.

Savik 25.07.2017 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1477489)
Z tym to bym się nie rozpędzał ... bardzo prawdopodobne, że aktualnym właścicielem jest niejaki Jorg Loser.

A źródło? Bo z ich oficjalnej strony:
2015
Our long-standing managing director Franz Stegner dies unexpectedly at the age of 78. Just a few weeks before that, he decided to retire from the operative business. He managed the business for over 40 years. Erwin Stechert and Matthias Schuh are now responsible for the management of Stechert.

http://www.stechert.de/en/company/history/

Flinston 25.07.2017 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1477491)
A źródło? Bo z ich oficjalnej strony:
2015
Our long-standing managing director Franz Stegner dies unexpectedly at the age of 78. Just a few weeks before that, he decided to retire from the operative business. He managed the business for over 40 years. Erwin Stechert and Matthias Schuh are now responsible for the management of Stechert.

http://www.stechert.de/en/company/history/

http://www.stechert.de/en/company/management/

Cytat:

Ralf-W. Münster I Chairman of executive board
Uwe Ullmann I Managing Director
Jörg Löser I Managing Director

heoij 25.07.2017 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1477480)
TF w tej chwili nie ma żadnego związku emocjonalnego z Wisłą, chcą tylko odzyskać jak najwięcej się da.
TS przy podpisywaniu umowy rok temu działał po partyzancku, czego z resztą nie ukrywają, w efekcie zgodzili się na zapisy umowne narzucone przez TF.
TF dogaduje się niemiecką firmą, która jest zainteresowana nabyciem takiego klubu jak Wisła ale oczywiście nie za 40 mln.
Wobec tego TF dogaduje z Niemcami zlecenie na wyposażenie nowej hali produkcyjnej warte powiedzmy 10 mln euro ale w umowie wpisują 26 mln. Dlaczego? otóż drugą częścią dealu jest złożenie przez Niemców oferty zakupu Wisły, z tytułu której całość czyli 40 mln będzie wpłacone na rachunek TF. Oczywiście z tej kwoty TF wypłaca na rzecz TS należne 16 mln, sobie zostawia powiedzmy 1/3 czyli 8 mln a pozostałe 16 wraca do Niemców w płatności za zlecenie.
TF odzyskuje 8 mln za które praktycznie wyposaża nową halę, Niemcy kupują klub za 24 mln zyskując jednocześnie dobre zlecenie od TF na którym zarobią. Oczywiście wcześniej zrobią sobie badanie spółki żeby być pewnym co do wysokości zobowiązań.

Tak to przecież może wyglądać...
Zyskuje TF, zyskują Niemcy, zyskuje TS. Natomiast co do spółki piłkarskiej to niestety wielka niewiadoma...

Bingo! Od dawna taki pomysł chodził mi po głowie, TF ma budować nową fabrykę, także bardzo realny scenariusz.

Jam55 25.07.2017 22:27

Wg Mateusz Miga 500 tys za złamanie warunków umowy przez TS. O ile to prawda to nie są jakieś strasznie duże pieniądze.

Snow 25.07.2017 22:28

Savik,
Wpadłeś tutaj i spamujesz, a jak widać nie przeczytałeś nawet jednej z poprzednich stron i nie masz kompletnie żadnej wiedzy.
Synek Stecherta i jego kolega doprowadzili firme do bankructwa i w tym roku wykupił ją Joerg Loeser.

"W 2015 roku zmarł Franz Stegner odpowiedzialny za firmę od 1965 roku, a jego synowie zupełnie nie radzili sobie z zarządzaniem. Loeser to biznesmen specjalizujący się w przejmowaniu spółek, które popadają w tarapaty."

od tamtej pory strona nie jest aktualizowana.

Savik 25.07.2017 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Flinston (Post 1477492)

To jest zarząd - właściciel nie musi być w Zarządzie.
Po za tym, moje pytanie dotyczyło skąd wynika, że właścicielem jest Jorg Loser.

Savik 25.07.2017 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1477495)
Savik,
Wpadłeś tutaj i spamujesz, a jak widać nie przeczytałeś nawet jednej z poprzednich stron i nie masz kompletnie żadnej wiedzy.
Synek Stecherta i jego kolega doprowadzili firme do bankructwa i w tym roku wykupił ją Joerg Loeser.

"W 2015 roku zmarł Franz Stegner odpowiedzialny za firmę od 1965 roku, a jego synowie zupełnie nie radzili sobie z zarządzaniem. Loeser to biznesmen specjalizujący się w przejmowaniu spółek, które popadają w tarapaty."

od tamtej pory strona nie jest aktualizowana.

Czytałem :) Ale tego wpisu nie zauważyłem, jeśli tak jest to zwracam honor - tylko poproszę o źródło.

Snow 25.07.2017 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1477497)
To jest zarząd - właściciel nie musi być w Zarządzie.
Po za tym, moje pytanie dotyczyło skąd wynika, że właścicielem jest Jorg Loser.

"W 2015 roku zmarł Franz Stegner odpowiedzialny za firmę od 1965 roku, a jego synowie zupełnie nie radzili sobie z zarządzaniem. Loeser to biznesmen specjalizujący się w przejmowaniu spółek, które popadają w tarapaty. Po przejęciu Stecherta, korzystając ze swoich kontaktów, szybko wyprowadził firmę na prostą. Zmodernizował model zarządzania, ograniczył kadrę, zainwestował w nowe maszyny."

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...icielem/3t90ck

Oczywiście to wersja M. Migi. Nikt z nas jej nie zweryfikuje.

Yggdrasil 25.07.2017 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1477494)
Wg Mateusz Miga 500 tys za złamanie warunków umowy przez TS. O ile to prawda to nie są jakieś strasznie duże pieniądze.

Gdyby tak było to, 1 transfer załatwia sprawę. Aż nie chce mi się wierzyć żeby było tak dobrze, ale jeżeli tak jest, to TS z bezwolnego pionka staje się graczem decydującym

it 25.07.2017 22:38

Ta kara to ok. 10 mln zł. Z TT.

silver03 25.07.2017 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1477501)

To R.I.P. jakby mieli ją zapłacić.

Na razie jedyne co można zrobić to czekać na ruch niemców.

cinekw 25.07.2017 22:43

Miga pisał o 500 tys. ale w kwestii kary za wypowiedzenie pełnomocnictwa, a to co innego.

Adasss 25.07.2017 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1477498)
Czytałem :) Ale tego wpisu nie zauważyłem, jeśli tak jest to zwracam honor - tylko poproszę o źródło.

Żeś się obudził:
http://www.nordbayern.de/wirtschaft/...ller-1.5826865

+ zbiega się to w czasie z pojawieniem się wpisów w rejestrach firm związanych ze Stechert, a dotyczących zmian w zarządzie polegających na pojawieniu się tam nazwiska Jorg Loser ...

pawlozm 25.07.2017 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yggdrasil (Post 1477500)
Gdyby tak było to, 1 transfer załatwia sprawę. Aż nie chce mi się wierzyć żeby było tak dobrze, ale jeżeli tak jest, to TS z bezwolnego pionka staje się graczem decydującym

Jeśli kwota jest faktycznie tak niska, to TS złamie tą całą umowę i na własną rękę pogada z Niemcami. A przecież Prezes powiedział w jednym z ost.wywiadów, że toczą się rozmowy z globalną firmą i w grę wchodzą poważne pieniądze. (Teraz już wiemy, że tą firmą nie jest stechert).

Savik 25.07.2017 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1477499)
"W 2015 roku zmarł Franz Stegner odpowiedzialny za firmę od 1965 roku, a jego synowie zupełnie nie radzili sobie z zarządzaniem. Loeser to biznesmen specjalizujący się w przejmowaniu spółek, które popadają w tarapaty. Po przejęciu Stecherta, korzystając ze swoich kontaktów, szybko wyprowadził firmę na prostą. Zmodernizował model zarządzania, ograniczył kadrę, zainwestował w nowe maszyny."

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...icielem/3t90ck

Oczywiście to wersja M. Migi. Nikt z nas jej nie zweryfikuje.

To faktycznie - na ich stronie nie ma po tym śladu.

grosz 25.07.2017 22:51

Cytat:

Jeśli to prawda, to by znaczyło że transakcja jest w 100% ze strony TF który ma świadomość że TS nie odda udziałów komuś kto nie ma wiarygodności, tym samym narazi się na karę. TF chce wydusić kasę z TSu i odzyskać część wpompowanej kasy.

blanco 25.07.2017 22:55

Oszaleć z tym wszystkim można. Dziwie się nam,że mamy jeszcze siły wałkować ten temat.
Jeśli TF wystosowała oświadczenie o rozpoczęciu sprzedaży to powinni mieć zweryfikowaną tę firmę i gwarancje bankowe na 40 mln (nie mówię o takich jak od silvera03 :D ). Jako,że ta oferta to oczywisty wał, robią z siebie idiotów po raz drugi w ciągu 12 miesięcy.

AntyMod 25.07.2017 22:55

mialem nadzieje ze smrod Cupiala i TF sie skonczyl ....czeka nas jeszcze duza batalia

yarow 25.07.2017 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1477089)
[...]
Cały czas się zastanawiam czy złożenie oferty, termin jej złożenia i wywiad Prezes Sarapaty odnośnie pt. inwestora nie mają ze sobą czegoś wspólnego....

Też o tym pisałem.

Dzimi 25.07.2017 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1477455)
https://i.imgur.com/byDXvSR.jpg

Trochę się ofert w życiu narobiłem. I to coś obok profesjonalnej oferty nawet nie leżało.
Żadnych weryfikowalnych informacji o rzekomym oferencie (o urzędowo potwierdzonych już nie wspominając).
Żadnego upoważnienia do reprezentowania owego oferenta.
Żadnych gwarancji finansowych.
Jak ktoś uważa, że na podstawie czegoś takiego można by np. pozwolić komuś na grzebanie we wszystkich papierach spółki, to chyba na głowę upadł.

Popieram

Zawiadomienie do prokuratury o próbie oszustwa należy się od ręki.

Ponadto Cupiał i TeleFonika stracili u mnie ostatnie resztki honoru - robiąc umowę trójstronną TF-Meresiński-TS, zagwarantował sobie furtkę na zarobek. Przez rok usilnie szukali kogokolwiek skłonnego wydać te 40 mln zł, i jeśli kogoś w ostatnim momencie udało się namówić na tę akcję, to tej osoby nazwisko właśnie poznaliśmy. To jest ktoś zupełnie przypadkowy, z jakiejś łapanki urządzanej przez TF, który jednego dnia dał się namówić na ten interes, a za miesiąc stwierdzi "do widzenia Wisło"

Cupiał i TF bardzo chce 24 mln zł, i teraz trzymają kciuki za to, żeby wynaleziony rzutem na taśmę królik z kapelusza jednak nie wycofał się z interesu. Tak to niestety wygląda.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl