![]() |
Na C postawili jeszcze 3 słupy po prawej stronie :)
|
Mam nadzieje ze chociaz czesc sektora C bedzie sie wlaczac do dopingu, mam na mysli te czesc przy D. W sumie dobrze sie tam bedzie mecze ogladac, raz sie pewnie przejde :D, niestety doping jest wazniejszy i D to najlepszy sektor. Nie moglbym meczu spokojnie ogladac na C, jakbym widzial jak sie chlopaki staraja na D. Wracajac do tematu trybunka rosnie w oczach ;]
|
http://portalkibica.pl/aktualnosci/j...-stadiony.html
Ciekawy artykuł z Portalu Kibica. Pepsi Arena... :D Co do dopingu, to wystarczy, że na D nie będą pojawiać się przypadkowe osoby, a do zabawy włączą się narożniki i będzie miazga :) |
ależ teraz narzucili tempo:D
|
Szkoda, że nie ma kamery live na C. Tam się o wiele więcej dzieje. Fotki powinni pstrykać A i B :P
|
ale stadion pieknie rosnie w gore:D
|
Cytat:
W tym tygodniu w takim tepie to nam tyrybuna troche urosnie az sie lepiej na sercu robi |
Cytat:
Dobry pomysł z tą 'świętą wojną' klubów i marek. Barwy pasują i Cracovii i Wiśle... Gdyby to było prawdą, to bylby dobry zabieg marketingowy.. Przeciez nikt nie bedzie mówił, że idziemy na 'Pepsi Arena' tylko idziemy na Wisłe, to samo jest na Emirates, Allianz i wielu wielu innych stadionach... |
Cytat:
Co innego gdyby w gre wchodzily powazne pieniadze ale to w polsce jest nie realne |
Gdyby dawali powazne pieniądze to ok, ale szukanie sponsora na siłe zeby sie nazywać np Persil Arena czy Durex Arena jest nieuzasadnione.
|
wolałbym zeby Wisła była na koncu tabeli i miala stadion miejski im Henryka Reymana niz Pepsi czy CC stadium i LM
poza tym nie wyobrazam sobie, zebym nagle musial rezygnowac z picia coca coli na rzecz pepsi ;P |
Do byłoby dobre rozwiązanie i nawet gdyby płacili 3-4 mln euro rocznie za tą nazwę to trzeba brać to w ciemno, bo my nie jesteśmy bogatym klubem i nie ma co bawić się w sentymenty
|
Nawet 1 mln euro to nie było by mało jak na nas. To w końcu w przybliżeniu 10% budżetu albo przeliczając inaczej jeden bardzo dobry zawodnik co roku.
|
Cytat:
|
Kuba, to wedle Twojego rozumowania w LM grają w większości kluby, które się sprzedały? Dlatego że ich stadiony noszą nazwę sponsora?
|
Święta wojna, w tym wypadku marketingowa jest wymysłem właśnie jakiegoś marketingowca. Natomiast pomysł oddania nazwy lub jej części jakiejś firmie jest wart rozpatrzenia. Stadion nie będzie stadionem Wisły, więc będziemy ponosić jakieś tam koszty, a ewentualna kooperacja może zdjąć z nas koszty użytkowania obiektu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nabijasz się z pikników a sam na czole 50 Cent-a umieszczasz logo SSA.Może jesteś wnukiem Cupiała,to sorki a może po prostu nie masz pojęcia jak wygląda Wiślackie Godło?I jeszca jedno:barwy to Niebiesko,Biało,Czerwone i stadion jest na Reymonta22,jakbyś nie wiedział. |
ej no bez napinki panowie ;)
|
rabbit466, dziękuje że mi przypomniałeś, nigdy nie moglem zapamiętać gdzie leży stadion i jakie są barwy... :) Mam prawo mieć taki avatar jaki mnie sie podoba, spojrz np. na uzytkownika troj88 post wyzej i jego avatar (bez obrazania, itp...). Też mu przypomnisz barwy i bedziesz starał sie udowodnić ze jest wnukiem Cupiała?!
Sry za offtop Co do tematu to uwazam, że kazda powazna kasa sie przyda, wiec nie podzielam zdania Kuby, że woli być ostatni w lidze niż mieć inna nazwe stadionu i LM.... Wszystkie weiksze kluby w Europie maja komercyjne nazwy stadionu... nikt nie robi z tego powodu halo, kibice i tak nazywaja stadion po swojemu.. |
Cytat:
wiem, ze niwiele da sie z tym zrobic, ale elita swiatowej pilki jest totalnie s****iona - kibice sa traktowani tylko i wylacznie jako konsumenci, tradycje klubowe ma sie gleboko gdzies etc wolalbym zeby moj klub mierzyl duzo nizej i mial pewne tradycje i zasady tutaj nie pilem tylko i wyłącznie do kwestii nazwy stadionu |
Cytat:
|
Kuba, wg mnie od nowej nazwy stadionu korona z głowy nie spadnie. Niech sie nazywa Telefonika Arena, Orange Arena, PKO Arena, Bill Gates Arena.... skoro dają dobrą kasę to ok, przeciez nikt ci nie powie ze idziemy na "PKO BP Arena" tylko 'na Wisłe'.
Zgadzam sie z Tobą, ze zachodnie kluby sa strasznie skomercjalizowane, 'kibice sa traktowani tylko i wylacznie jako konsumenci, tradycje klubowe ma sie gleboko gdzies etc'. Nikt przeciez nie mowi ze głównym sponsorem bedzie Constar i piłkarze Wisły beda jezdzic po całym kraju i pokazywać jak sie je kiełbaski po mistrzowsku :) |
ostatnio troche nie jestem w temacie i chcialem zapytac. Jedna runde gramy na pewno w Sosnowcu, a co z runda wiosenna ?
|
Obie rundy gramy w Sosnowcu,oddanie stadionu to czerwiec 2010
|
Cytat:
A tak na poważnie to jeśli nie masz jakiś większych problemów to nie zamartwiaj sie takimi sprawami. Wszystko jest pomyślane i na pewno opuści nasz stadion:-p |
Cytat:
|
wyburzą okrąglaka i tamtędy wyjedzie :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Może jakoś w ten sposób po rozmontowaniu na części:
http://wisla.krakow.pl/_pliki_/zdjec...9423733740.jpg Mam pytanie o budowę na trybunie zachodniej: Jak jest plan prac? Z tego co widać w kamerze to tylko przerzucają ziemię z miejsca na miejsce a mieli kopać się na 12metrów w dół, tak? Co to jest? http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7018082007.jpg Jest może dostępny rysunek techniczny przekroju trybuny zachodniej? Był tu już wcześniej taki trybuny wschodniej. |
Na razie wykonywana jest ścianka szczelinowa, jest to wąski rów, kopany na głębokość 12-15 metrów w dół. Dopiero po jego za zbrojeniu, zalaniu betonem i wyschnięciu, będą wykonywane wykopy w zależności od miejsca do około 8-9 metrów. Sytuacja identyczna jak przy trybunie wschodniej...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ale na C ścianka była robiona przez Budimex razem z wyburzaniem trybuny. wszyscy patrzą na stadion od momentu rozpoczęcia wykopów przez Polimex bo wtedy coś się zaczęlo dziać. Jak stał pusty plac przez jakis czas to się po prostu an to nie zwracało uwagi. Spokojnie, niedługo zaczną kopać dół, potem zacznie piąć się w górę i nim się obejrzycie to będziemy mieli stadion.
|
Cytat:
|
W końcu widac postepy cos jak by robota zaczeła nabierac przspieszenia i całośc zaczyna nabierac kształtu .
Ciekawe co słychac na froncie robót jeśli chodzi o wykończenie D bo jak na razie pusto i głucho wiadomo co dalej ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl