Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Borinho 28.07.2011 14:18

Grantar Nunez jest wypożyczony z opcją pierwokupu o ile się nie mylę.
Niestety jak skończy się za rok wypożyczenie a cena zaporowa będzie to i tak go nie zatrzymamy . Mi osobiście jak na 1 raz gra Nuneza też przypadła do gustu.
Ma silne uderzenie i dobrze ułożoną nogę . Zapowiada się ciekawie ale też zależy czy postawi trener na niego . Bo jak za dużo będzie siedział na ławie albo grał tylko sparingi to może stracić pewność siebie i nic z gry.

coni 28.07.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1135191)

Niektórzy? Chłopie, tutaj 90% forum są zaślepieni wizją pięknej, wspaniałej gry, goli strzelanych po cudownych akcjach oskrzydlających, kapitalnych asyst, presingu non stop, wybieganych graczy, mentalnie przygotowanych do nie tylko wygrania z Litexem na wyjeździe ale też do zdobycia LM...

... tak jak wczoraj napisałem za dużo FIFY na Playstation i bujania w chmurach a za mało przyjęcie rzeczywistości takiej jakiej jest naprawdę. Pisałem to wczoraj i napisze dzisiaj. My jesteśmy Wisłą Kraków a nie Barceloną, Bayernem, Stutgartem, Lyonem czy Bóg wie kim jeszcze. Nie gramy jakoś olśniewającą na tym etapie na jakim sie znajdujemy ale nie gramy też tak beznadziejnie jak to niektórzy tutaj próbują pisać.

Pisałem wczoraj i napisze dzisiaj, aby zdobyć szczyt trzeba pokonać kolejne stopnie, krok po kroku i to jest proces STOPNIOWY. Tak jak przeciwnicy dolosowywani są stopniowo do Wisły od teoretycznie najłatwiejszych do najtrudniejszych, tak nasza drużyna jest przygotowywana stopniowo do zdobycia szczytu czyli w naszym przypadku awansu do LM.

Czy wy myślicie że Maaskant jest ślepy i nie widzi naszych mankamentów?

Ja rozumiem że my jako naród mamy mnóstwo cech dobrych i tych mniej dobrych takich jak brak cierpliwości, konsekwencji, działanie na hura, wymaganie efektów od zaraz.
Czasami zapominamy że aby osiągnąć cel potrzeba systematyczności i konsekwencji nawet pomimo potknięć które napotykają po drodze KAŻDEGO.
Pokażcie mi piłkarza… sportowca który potrafi utrzymać formę przez cały czas?
Pokażcie mi firmę która non stop notuje zyski na giełdzie?
Pokażcie mi człowieka któremu non stop wszystko wychodzi?

Nawet Messi – piłkarz Playstation ma słabsze mecze a co dopiero taki Diaz?

Dziwie się że niektórzy tego nie rozumieją.

Głos rozsądku.

Markus 28.07.2011 14:44

W kwestii oceny "stylu" gry Wisły - tu naprawdę nie chodzi o "wrażenie artystyczne", czy wybór defensywnej taktyki (Maaskant miał do niej prawo i zrobił słusznie), ale o sposób jej realizacji. Nie można powiedzieć, że był idealny i odpowiedni, skoro Litex miał kilkanaście bardzo groźnych okazji bramkowych.

Styl nie ma znaczenia, liczy się wynik, ale też i jakość gry - a ta ostatnia w kontekście kolejnych spotkań pozostawiała wiele do życzenia. Bo w kolejnych meczach szczęście i nieskuteczność rywali nie zawsze nam pomogą - wiele razy dotkliwie przekonaliśmy się, że nie wolno na nie liczyć. Wisła nie broniła się jak należy. W ofensywie też istniały duże braki i były błędy (np. w danej akcji zwykle mieliśmy tylko jeden wariant rozegrania piłki, bo najwyżej jeden zawodnik pokazywał się do podań), które trzeba poprawiać, bo będą decydować o losach kolejnych pojedynków. W niczym nie ujmuje to wagi zwycięstwa i radości z wyjazdowego sukcesu.

Zgadzam się też z bardzo krytyczną oceną Kirma - rzeczywiście zagrał na swojej pozycji na poziomie Diaza. Nic nie tworzył, miał prawie same straty. Taką postawą stwarza zagrożenie nie dla rywali, ale naszej drużyny.

Uważam, że najlepszym rozwiązaniem na mecz rewanżowy w kwestii obsady lewej obrony byłby Jovanovic, bo do gry przeciwko Tomowi będzie bardziej potrzebny piłkarz prawonożny niż lewonożny. Obawiam się też o sens łatania luki na skrzydle wspomnianym Kirmem w tak dramatycznej formie - Małecki na prawej i Nunez na lewej wydają się dużo bezpieczniejszym rozwiązaniem. Ewentualnie przesunięcie Meliksona do boku i postawienie na dobrze prezentującego się Gargułę.

TOMEK 11 28.07.2011 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1135352)
Nie można powiedzieć, że był idealny i odpowiedni, skoro Litex miał kilkanaście bardzo groźnych okazji bramkowych.

z całym szacunkiem ale dalej nie czytam :rotfl::rotfl:

Grzadq 28.07.2011 15:48

Cytat:

I bardzo dobrze, może nikt tu z mostu nie skoczy z tego powodu, z całym szacunkiem. 2 poprzeczki, strzelona bramka na 2:2 nieuznana przez sędziego (chodzi o akcje) + kilka innych strzałów, dośrodkowań i tak dalej - trzeba sobie powiedzieć szczerze, że Litex miał kilkanaście groźnych okazji bramkowych. Nie widzę w tym nic śmiesznego. I trzeba być głupim albo totalnie ślepym żeby nie spojrzeć na to z boku i obiektywnie stwierdzić.

Z Markusem zgadzam się w 100%.

LooNatyk 28.07.2011 15:51

no i co z tego ze Litex mial te sytuacje? Ja piernicze, po co ubijac gowno w mozdzierzu?

Wygralismy mecz i tyle. A to czy Litex strzelil 1x czy 1000x w poprzeczke nic nie znaczy. We srode gramy kolejny mecz, inny mecz, i co bedzie nie wie na razie nikt.

Grzadq 28.07.2011 15:53

Cytat:

no i co z tego ze Litex mial te sytuacje? Ja piernicze, po co ubijac gowno w mozdzierzu?

Wygralismy mecz i tyle. A to czy Litex strzelil 1x czy 1000x w poprzeczke nic nie znaczy. We srode gramy kolejny mecz, inny mecz, i co bedzie nie wie na razie nikt.
Przeczytaj najpierw post Markusa, taka dobra rada. Tam to jest wszystko ładnie napisane.

Markus 28.07.2011 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1135388)

Czyli mam rozumieć, że sugerujesz, iż Wisła w idealny i odpowiedni sposób realizowała swoją grę defensywną, czego wyrazem są liczne sytuacje bramkowe dla Bułgarów? :rotfl:

Maaskant wybrał dobrą taktykę. Może nawet najlepszą z możliwych. Co nie znaczy, że nasi zawodnicy bronili się w sposób doskonały. Były widoczne duże mankamenty w defensywie. I nie myślę teraz tylko o Diazie.

Silniejszy rywal lub mniej szczęśliwy dzień łatwo to obnaży. Po prostu.

mitmichael 28.07.2011 16:40

Slask wlasnie pokazuje Wisle (a przynajmniej pokazywal przez pierwsze 20 minut) jak sie powinno grac z Bułgarami - ostry pressing i przeciwnik sie gubi i chociaz jest o wiele klas słabszy od Litexu to jednak gra podobna pilke co Nasz przeciwniky. Zreszta to samo mowił Jaliens odwołujac sie do swojej gry z druzyna bułgarska gdy gral jeszcze w AZ Alkmaar - szkoda tylko, ze nikt go nie posłuchał przez co Litex (szczerze) Nas zdominował

CH. 28.07.2011 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1135436)
Slask wlasnie pokazuje Wisle (a przynajmniej pokazywal przez pierwsze 20 minut) jak sie powinno grac z Bułgarami - ostry pressing i przeciwnik sie gubi i chociaz jest o wiele klas słabszy od Litexu to jednak gra podobna pilke co Nasz przeciwniky. Zreszta to samo mowił Jaliens odwołujac sie do swojej gry z druzyna bułgarska gdy gral jeszcze w AZ Alkmaar - szkoda tylko, ze nikt go nie posłuchał przez co Litex (szczerze) Nas zdominował

Zlituj się człowieku bo sam sobie zaprzeczasz.
Ten Lokomotiv to może buty czyścić Litexowi, przecież to jest przepaść między tymi zespołami. Wiesz jakie znaczenie ma "o wiele klas słabszy".. nic innego jak kilkakrotnie gorsi. Kilkakrotnie(!) To tak jakby Śląsk grał z 1/4 siły Litexu, a Wisła z 4/4.
Wystarczy spojrzeć na kursy, na wygraną Bułgarów dają 6-7 zł. Śląsk trafił na rezerwy Litexu stąd ładniej to wygląda. na dodatek graja u siebie, a Wisła u siebie zawsze jest mocna i duzo lepiej zazwyczaj gra (w Łoweczu ten stadion i cała otoczka przypominała sparing, spać się chciało..) nie ma tej atmosfery, kibiców, .......nięcia z trybun, mocy, tych monumentalnych trybun, twierdzy co na Reymonta, całego klimatu. Poodbnie jak z Litexem graliśmy w Rydze (podobna sceneria co w Łoweczu) a u siebie inne chłopaki, od razu kopa dostali.
Śląsk właśnie pokazuje jak się nie powinno grać z takimi cieniasami

Tysiące klubów nie radzi sobie z pressingiem wiec to żaden wyznacznik..i przykład na to że Bułgarzy w tym liderują.

mitmichael 28.07.2011 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1135440)
Zlituj się człowieku bo sam sobie zaprzeczasz.
Ten Lokomotiv to może buty czyścić Litexowi, przecież to jest przepaść między tymi zespołami

Ale popatrz, ze po strzeleniu przez Meliksona bramki na 2-1 Wisla przycisneła przeciwnika przez co ten zaczał sie gubic - jak Wisła zluzowala to przeciwnik sie rozkrecał wiec cos w tej grze pressingiem grając z Bułgarskim zespołem jest.

mitmichael 28.07.2011 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1135449)
Równie dobrze mogła paść bramka dla rywala. Graliśmy głęboko w obronie, stąd przeciwnik nie mógł kontrować. ...a jeśli kontrował, to nie było sytuacji sam na sam. Jak graliśmy w lidze np. ze Śląskiem, to obrona ustawiona była na połowie. Długa piłka i walka biegowa. W tym meczu takich walk nie było. I dlatego też nie mogliśmy rywala trochę przycisnąć. Powiem krótko - zostaw taktykę ludziom, którzy się na niej znają. ...ew. skoro myślisz lepiej np. od Skorży i Maaskanta, to chłopie weź się za trenerkę. Wiesz, że teraz w kraju mmy deficyt dobrej myśli szkoleniowej.

Sugerowalem sie wypowiedzia Jaliensa a nie swoja znajomoscia taktyki bo takowej nie posiadam

Jaliens spotkał się z Liteksem sześć lat temu w fazie grupowej Pucharu UEFA. – Co pamiętam z tego meczu? Niewiele, bo mieliśmy wtedy bardzo napięty scenariusz. Tylko tyle, że było wtedy bardzo zimno. W Łoweczu zaatakowaliśmy ich wysoko. Uważam, że to dobra taktyka na grę przeciwko Bułgarom

Ale Rozumiem tez, ze nie moglismy grac otwartej pilki z dobrymi technicznie pilkarzami Litexu na ich terenie - powiedziałem tylko, ze gdybysmy wiecej zagrali pressingiem to przeciwnik nie miałby tylu szans na strzelenie gola. Zrobili to co My powinnismy zrobic w rewanzu. Nie wyobrazam sobie meczu z Litexem na Reymonta podobnego do meczu w Bułgarii

śródMieściak 28.07.2011 20:18

http://www.youtube.com/watch?v=xAfmOLqV6aQ

chyba z emocji zapomnieli jaki był wynik

Grantar 28.07.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1135450)
Powiedziałem tylko, ze gdybysmy wiecej zagrali pressingiem to przeciwnik nie miałby tylu szans na strzelenie gola. Zrobili to co My powinnismy zrobic w rewanzu. Nie wyobrazam sobie meczu z Litexem na Reymonta podobnego do meczu w Bułgarii

No tak ale kto musi atakować ?
Oni ...
Więc jak tu na nich siąść ? Tak jak ty uważam że Litex się gubi pod pressingiem
Jak tu ustawić drużynę ...

Devonisch 28.07.2011 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1135833)
Oni ...

Jakbyśmy wygrali 4-0 to możnaby nie wychodzić wogóle i walkower dla gości max 3-0 :)

Romuald 28.07.2011 21:16

W rewanżu zagrać tak jak w ostatnim meczu z amiką u siebie ,zagęścić środek czekać na nich i wtedy odbiór i szybkie kontry 3-4 zawodnikami ,amika wtedy nam nie zagrazała a my stwarzaliśmy 2-3 sytuacje i padł gol,dla mnie idealna taktyka na rewanż.

yogul 28.07.2011 21:20

no pewnie siądźmy na nich, oni na na nas, zagramy w otwarty wesoły futbol.
wyjdzie tak ze oni nam coś strzelą i my im coś, trzeba się tylko modlić żebyśmy strzelili więcej.

...

to jest oczywiste że zagramy defensywnie.
Tylko że zamiast 'bronić Częstochowy' musimy utrzymywać się przy piłce, długo rozgrywać akcje, liczyć na szybkie kontry.
To że oni od pierwszych minut skoczą nam do gardeł to oczywiste, dlatego musimy mądrze grać piłką, wykorzystywać przewagi liczebne, szukać trójkątów, grać z nimi w dziada.
Pytanie czy tak umiemy, jak Rapid na nas tak siadł to nie wiedzieliśmy co sie dzieje.

1q2 28.07.2011 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1135846)
W rewanżu zagrać tak jak w ostatnim meczu z amiką u siebie ,zagęścić środek czekać na nich i wtedy odbiór i szybkie kontry 3-4 zawodnikami ,amika wtedy nam nie zagrazała a my stwarzaliśmy 2-3 sytuacje i padł gol,dla mnie idealna taktyka na rewanż.

Tyle że Amica w ogóle nie chciała atakować, tu będzie inaczej.
A jak grać? Nie wiem, najlepiej tak by wygrać;)
Ogólnie liczę na o wiele lepszy mecz w naszym wykonaniu, w sensie gry, bo każdy wynik który da awans biorę w ciemno.Nawet porażkę 0-1;)

mitmichael 28.07.2011 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1135833)
Oni ...

Na poczatku o ostatnim moim wpisie: "Nie wyobrazam sobie meczu z Litexem na Reymonta podobnego do meczu w Bułgarii" - teraz to nieaktualne bo przeciez mamy swietny wynik. Gdyby pierwszy mecz był w Krakowie to wtedy niechiałbym by Wisła grala tak jak w Bułgarii - to takie małe sprostowanie o co mi chodziło w tym wpisie. Wracajac do taktyki - czekac na przeciwnika i liczyc na kontry. Oby tylko obrona spisala sie dobrze bo inaczej wszystko trafi szlak

tofik 28.07.2011 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1135851)
no pewnie siądźmy na nich, oni na na nas, zagramy w otwarty wesoły futbol.
wyjdzie tak ze oni nam coś strzelą i my im coś, trzeba się tylko modlić żebyśmy strzelili więcej.

...

Tylko że zamiast 'bronić Częstochowy' musimy utrzymywać się przy piłce, długo rozgrywać akcje, liczyć na szybkie kontry.
To że oni od pierwszych minut skoczą nam do gardeł to oczywiste, dlatego musimy mądrze grać piłką, wykorzystywać przewagi liczebne, szukać trójkątów, grać z nimi w dziada.
Pytanie czy tak umiemy, jak Rapid na nas tak siadł to nie wiedzieliśmy co sie dzieje.

Pierwszą połowę przetrwać .W drugiej Bułgarzy puchną i przestają grać.

wolfy 28.07.2011 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1135222)
1. Diaz – tak dla mnie do jest niespodzianka, ponieważ o ile w trakcie meczu na żywo sprawiał wrażenie zagubionego we mgle i niemiłosiernie objeżdżanego tak na spokojnie już nie miałem takiego wrażenia. Owszem był ogrywany zarówno przez Toma jak i Berberowica ale zanotował kilka udanych zagrań szczególnie w I połowie. Chciałbym też odnotować fakt iż Meleks średnio pomagał mu w odbiorze piłke. Pozatym te rzkome faule które sprokurował to były efekty umiejętności nurkowo-aktorskich Bułgarów na które sędzia dawał się nabrać. Oczywiście to nie zmienia faktu że Junior zagrał słaby mecz jednak moja ocena była zaraz po meczu troszeczkę za surowa

Junior nie zagrał tak źle jak niektórzy twierdzą. Na pewno nie miał tylu fauli, ile przypisał mu sędzia:-)
Myślę, że jeżeli zagra Małecki powinno być lepiej - Patryk częściej cofa się do obrony i potrafi grać twardo w odbiorze.

dawiss 28.07.2011 22:08

W zeszlym sezonie widzialem kilka meczow Litexu i moge powiedziec, ze ten przeciwko Wisle byl ich najlepszym sposrod tych, ktore ogladalem.

1q2 28.07.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1135883)
Pierwszą połowę przetrwać .W drugiej Bułgarzy puchną i przestają grać.

Sorry tofik ale jeśli my mamy u siebie z drużyną z Łowecza próbować przetrwać i potem modlić się by spuchli to z czym do ludzi?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1135890)
Junior nie zagrał tak źle jak niektórzy twierdzą.

Junior po prostu nie za bardzo ma warunki by być dobrym bocznym obrońcą.Mentalnie jak najbardziej,ale fizycznie daje się objeżdżać.Gdyby tak połączyć zadziorność , nieustępliwość i odwagę Diaza z motoryką Paljicia to mielibyśmy świetnego bocznego

gianbuffon 28.07.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 1135842)
Jakbyśmy wygrali 4-0 to możnaby nie wychodzić wogóle i walkower dla gości max 3-0 :)

Co byłoby równoznaczne z odpadnięciem z rozgrywek + pewnie jakieś kary finansowe/sportowe :)

PANDEM0NIUM 28.07.2011 22:36

Obawiam się najbardziej o to że nasi piłkarze będą mieli w głowie to 2:1, obawiam się głupio straconej bramki na początku meczu, obawiam się że zgłupieją i że nie będą wiedzieli czy się bronic czy atakowac a to jest najgorsze.
Obym nie wykrakał. Odpukac!!!

Wojtas 28.07.2011 22:56

Licze ze w rewnazu to troche podejdziemy Litex ,bo te ich klepki wkurzaly mnie niemilosiernie,dawno nikt sobie tak z nami nie pogrywał.

Niech wraca Maly-głodny gry z Pareiką.i to beda najweiksze wzmocnienia.A my musi im pomoc:)

Zeby tylko nas nie zmyliło i zgubilo to 2;1 tamci postawia tez wszytsko na jedna szale,nie maja nic do stracenia.Oj bedzie sie dzialo we srode!

gd88 28.07.2011 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1135918)
Obawiam się najbardziej o to że nasi piłkarze będą mieli w głowie to 2:1, obawiam się głupio straconej bramki na początku meczu, obawiam się że zgłupieją i że nie będą wiedzieli czy się bronic czy atakowac a to jest najgorsze.

ja się obawiam że Ty się boisz nawet pomyśleć bo się tego nawet obawiasz

crazykaro 28.07.2011 23:01

Litex grał z klepki, bo naszym się pokryć nie chciało. Oglądając mecz wiedziałem dokładnie który zawodnik Litexu zostanie obsłużony a nasi dopiero po kilku sekundach do niego doskakiwali. Szczególnie irytujące było to gdy działo się w środku boiska na naszej połowie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1135918)

Na ch.... takie farmazony pisac?

qqq_b 28.07.2011 23:06

Zatakowac muszą oni, bo musza wygrac dwoma bramkami. My możemy robic to co robimy najlepiej - wyczekiwać rywala i w odpowiedniej chwili kontra i bramka. To robimy najlepiej - pokazal to mecz w Loweczu. Prowadzic gry nie potrafimy, niestety.

PANDEM0NIUM 28.07.2011 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1135945)
Na ch.... takie farmazony pisac?

Dlaczego farmazony? Czy taki scenariusz nie jest możliwy? Wszystko się może zdarzyc, łącznie z odpadnięciem bo to jest sport. Napisałem moje obawy. Nic tak nie wpływa destrukcyjnie na psychike człowieka jak niepewnosc i strach. Najgorsze nie byłaby strata bramki bo to można łatwo odrobic. Najgorsza byłaby niepewnosc co dalej? Bronic się? Atakowac? Czekac na instrukcje trenera?

Oczywiście tutaj dużo zależy od Maaskanta i od odprawy przedmeczowej, co chłopakom powie bo nie chce mi się wierzyc że nie ma przygotowanej taktyki na wypadek straconej bramki na początku.
Sęk w tym co mówic piłkarzom przed meczem? Jak ich mobilizowac? Mają zapomniec o wyniku? I grac o zwycięstwo? A może mają zagrac wyczekując na kontry wszak awans jest priorytetem a nie to co Pan Iksiński z Panem Igreckim napiszą na forum TWSD o grze Wisły...

crazykaro 28.07.2011 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1135958)
Dlaczego farmazony? Czy taki scenariusz nie jest możliwy? Wszystko się może zdarzyc, łącznie z odpadnięciem bo to jest sport. Napisałem moje obawy. Nic tak nie wpływa destrukcyjnie na psychike człowieka jak niepewnosc i strach. Najgorsze nie byłaby strata bramki bo to można łatwo odrobic. Najgorsza byłaby niepewnosc co dalej? Bronic się? Atakowac? Czekac na instrukcje trenera?

Oczywiście tutaj dużo zależy od Maaskanta i od odprawy przedmeczowej, co chłopakom powie bo nie chce mi się wierzyc że nie ma przygotowanej taktyki na wypadek straconej bramki na początku.
Sęk w tym co mówic piłkarzom przed meczem? Jak ich mobilizowac? Mają zapomniec o wyniku? I grac o zwycięstwo? A może mają zagrac wyczekując na kontry wszak awans jest priorytetem a nie to co Pan Iksiński z Panem Igreckim napiszą na forum TWSD o grze Wisły...

Nie chodzi o scenariusz tylko o to że się tego obawiasz, co powtarzasz dwukrotnie a na koniec piszesz że nie chcesz krakać. Przypomina to zachowanie Borka który pitolił takie rzeczy przed zakończeniem pierwszej połowy kiedy to stracilismy bramkę. Nienawidzę takich płaczków i mędrków którzy "kraczą"

westersyl 29.07.2011 08:39

Ludzie nie traktujmy piłkarzy jak idiotów, oni doskonale wiedzą co mają grać. W większości to są doświadczeni zawodnicy, reprezentanci lub byli reprezentanci swoich krajów. Większość z nich ma w CV takie lub nawet poważniejsze mecze.
Oni doskonale odczuli możliwości ofensywne piłkarzy Litexu, wiedzą że jest to drużyna która może zaaplikować nam kilka bramek. Trener Maaskant to też nie idiota, i gwarantuje wam że na odprawie meczowej nie powie im, że mają bronić od 1 do 90 minuty zaliczki z Łowecza. To byłby samobójstwem. Musimy wyjść z takim nastawieniem, że chcemy ten mecz wygrać i wszystko.

Jeśli chodzi o obsadę lewej obrony to nadal u mnie numerem jeden jest Diaz. Wedłuig mnie nie było tragedii jeśli chodzi o jego grę, dodatkowo zwracam uwagę że od dawien dawna nie stwarzaliśmy niebezpieczeństwa sami dla siebie przy stałych fragmentach gry przeciwnika. Zastanawiam się tylko co zrobić z Genkovem, 3 mecze w jego wykonaniu i nie wyglądało to najlepiej.

aguero20 29.07.2011 09:06

Tak jak wcześniej mówiłem to bym dał taki skład na rewanż u siebie :)

-------------------Biton----------------------
---Meliksom-----------------Małecki--------
------------------Nunez---------------------
-------------Wilk-------Sobol---------------
---Paljic--Chavez--Jovanovic--Lamey---
------------------Pareiko--------------------

Biton za Genkova - Genkov nic nie pokazał w dwóch ostatnich meczach,więc pora dać szanse Bitonowi :)
Jovanovic za Jaliensa - daj my mu szanse pokazania się , może w tym dniu coś dobrego pokaże (może jeszcze strzeli bramke :P ) :)
Paljic za Diaza - Obaj maja taki sam poziom według mnie ,ale na tą chwile wole już Paljicia :)

tofik 29.07.2011 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1135892)
Sorry tofik ale jeśli my mamy u siebie z drużyną z Łowecza próbować przetrwać i potem modlić się by spuchli to z czym do ludzi?

No własnie nie wiem z czym. Z taką grą na wyjazdach nie bardzo mamy szanse gdzieś dalej powalczyć. Nie każdy się tak sfrajerzy jak Bułgarzy.
A co by nie mówić to frajerzy, golił ich Debrecen, Zilina, Bate. Oni z nikim coś tam kopiącym nigdy nie awansowali.

Ajax 29.07.2011 09:22

Zagramy z Pareiko i Małeckim, Nunezem od początku potem w zależności od wyniku Garguła lub Jovanovic reszta bez zmian.

Zagęszczenie środka pola, taktyka raczej defensywna, pomoc będzie stała wyżej.

Mały i Meleks będą ciągnąć do linii bocznych Genkov będzie się rozpychał w środku

Częściej będzie widać Liteks na naszej połowie do ok 60 minuty.

Ale ich przejdziemy:)

rafaltwsd 29.07.2011 09:40

Ale Maor lepiej zeby grał w środku a nie na skrzydle, a poza tym, najlepiej by było jak by nasi zapomnieli o meczu w Bułgarii i zagrali tak jak by to był jedyny mecz decydujacy o awansie,

JrQ- 29.07.2011 13:00

Cytat:

Jovanovic za Jaliensa - daj my mu szanse pokazania się , może w tym dniu coś dobrego pokaże (może jeszcze strzeli bramke :P ) :)
JAKĄ ....A SZANSE?
chłopie, szanse to on może dostać w ostatnim meczu sezonu, jak już będzie po wszystkim
najważniejszy mecz od paru lat, a ten chce szanse dawać

wstawianie Bitona to już nie komentuje...

alberto 29.07.2011 13:16

trwa na zywo konferencja z maaskantem http://www.malopolskatv.pl/1400-maas...rzed-widzewem/

JrQ- 29.07.2011 13:55

w skrócie:
- nie zagra Mały, bo chcą go na "Łowicz"
- decyzję o tym, czy zagra Sergei podejmie on sam (jeśli uzna że wszystko OK, będzie gotów, Maaskant go wystawi)
- będzie kilka zmian w składzie, ale bez przesady
- prawdopodobnie wystąpi Kirm, gdyż pomimo kontuzji fizycznie jest OK
- na pewno zagra Genkow, gdyż potrzebuje "rytmu meczowego"
- o tym czy zagra Diaz czy Paljic dowiedzą się jutro, szanse mają równe

Jazon 29.07.2011 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1135851)

Myślę że to właśnie chcieliśmy grać w Łoweczu. Patrząc na naszą grę - gubiliśmy się i nie udawało się to do końca, patrząc na wynik - jakoś wymęczyliśmy ten bardzo korzystny dla nas rezultat.
Boję się tego rewanżowego spotkania, ale wierzę, że uda się przejśc do następnej rundy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl