Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

farben 19.05.2011 14:44

Kibice Widzewa i Jagiellonii zademonstrują przeciw zamkniętym trybunom w Krakowie

http://www.gazetakrakowska.pl/fakty2...etym,id,t.html

Nie nasz problem, ale w sumie niezłe jaja. Będzie się działo.

John1906 19.05.2011 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 1096101)
Kibice Widzewa i Jagiellonii zademonstrują przeciw zamkniętym trybunom w Krakowie

http://www.gazetakrakowska.pl/fakty2...etym,id,t.html

Nie nasz problem, ale w sumie niezłe jaja. Będzie się działo.

Coś mi się zdaje, że zawrócą ich przed Krakowem.

Kociewiak 19.05.2011 15:27

wogóle im po za miasto nie dadzą wyjechać

John1906 19.05.2011 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1096117)
wogóle im po za miasto nie dadzą wyjechać

Coś mi się wydaje, że to farmazon wymyślony przez media.

FooFighter 19.05.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1096072)
ale skoro na internecie, są tacy niekulturalni forumowicze ktorzy przeklinaja i nawołują do złego, zamknijmy internet.
Wyrzućmy komórki bo nimi sie porozumiewamy w jakże niecnych celach
no i na koniec, wszystkich zamknąc w jedym pomieszczeniu i .....juz wiemy co od dziadka wział tusk

Już Donald ostatnio rozmawiał z kimś o konieczności "blokowania szkodliwych treści w internecie". S....iel wprowadzi nam jeszcze cenzurę.

Polecam dzisiejszy artykuł w "Uważam Rze" na temat relacji na linii Walter - Tusk. Autor twierdzi, że Tusk musi się wycofać z wojenki bo inaczej skończy się "Tusk Vision Network" :rotfl:

studio 19.05.2011 21:02

Im wiekszy wrog, tym wieksza satysfakcja w pokonaniu go :>

Junior_Battle 19.05.2011 21:40

proponuje zrobić doping z wuwuzelami, cały młyn, na każdym stadionie.

jestem pewny, iż zadziała %-)

Mario Nh 19.05.2011 21:55

Cytat:

Kibice do rządu: "Stary niedźwiedź mocno śpi!"

Gdy upłynęła godzina gry ciekawiej zrobiło się chociaż na trybunach. Szalikowcy Lecha zamontowali bębny i rozpoczęli normalny doping, który wcześniej pojawił się tylko przez kilka minut w pierwszej połowie. Zaczęli dość ironicznie - od dziecięcych piosenek: "Ogórek, ogórek, zielony ma garniturek" czy "Stary niedźwiedź mocno śpi". Później przeszli na pieśni weselno-imieninowe - ("Ona temu winna, ona temu winna, pocałować go powinna" lub "Nie pijemy wódki, pocałunek był za krótki"). Ironia skierowana była w kierunku osób zamykających stadiony lub też myślących, że na polskich stadionach można stworzyć widowisko bez zorganizowanych grup kibiców. "To jest wasza Bundesliga" - ryknął poznański "Kocioł". A przez ostatni kwadrans rozpoczęło się chociaż święto na trybunach. Aktywny doping wywołał nieco więcej żywiołowości w grze poznaniaków, ale nie przeniosło się to na choćby jedną sytuację bramkową. Borussia też odpuściła i mecz zakończył się remisem 0-0.
10 znakow...

crazykaro 19.05.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1096300)
10 znakow...

Eee tam odgapili od ŁKSu. Poza tym kogo to interesuje jeśli nikt tego nie oglądał

klusek89 19.05.2011 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1096303)
Eee tam odgapili od ŁKSu. Poza tym kogo to interesuje jeśli nikt tego nie oglądał

Ale BOrek ostro w Polsat Sport komentowal w przerwie i po meczu ze mamy tu swietna niesamowita atmosfere rodzinna i doping na stadionie:)

Siwy_89 19.05.2011 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 1096290)
proponuje zrobić doping z wuwuzelami, cały młyn, na każdym stadionie.

jestem pewny, iż zadziała %-)

jestem za!

Grze Gie 20.05.2011 00:18

http://www.weszlo.com/news/6910 buahahaha

FooFighter 20.05.2011 00:35

No to policja zdała generalną próbę przed mistrzostwami :D.

Zuchy :!: To ja już się nie boję o Euro :!:

FooFighter 20.05.2011 00:51

A widzieliście tą groźną kibolkę z warkoczem :?: Ależ sobie pięknie poradzili, komendant będzie dumny :D

Ja wiem, że double post itp... ale nie mogę :rotfl: Miałem iśc spać, a teraz będę pizgać do rana :rotfl:

I oni ....a mają coś ochraniać? W gimnazjum by ich zabili :D Przecież widzicie, że sobie wybrali do ćwiczeń podstawówkę i to jeszcze same dziewczynki :D

zdzichu411 20.05.2011 07:29

ciekawe czy im kazali krzyczeć "zawsze i wszędzie policja .... " czy poniosła ich chwila :) jeśli poniosła, to znaczy że coś się dzieje i szatan się nimi interesuje :P

Drozd 20.05.2011 08:16

Teraz niech na szkolenia GROMU załatwią sobie "talibów" z żeńskiego liceum sióstr urszulanek.

Jaroo1 20.05.2011 09:57

to wcale nie bylo smieszne. To jest zalosne. Ten kraj chyba juz upadl na samo dno :(

ManiekTS 20.05.2011 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grze Gie (Post 1096330)

To był jakiś teatrzyk, czy oni tak na serio.?? Jeśli tak to mają jakies sprane berety ku**a... żenada

Kociewiak 20.05.2011 10:31

Przecież ten pies mówi, że to symulacja

John1906 20.05.2011 11:26

Jak wjedzie w nich 5 tysięcy Angoli podczas Euro to może przejrzą na oczy :)

CH. 20.05.2011 13:58

Chyba nie było
http://www.youtube.com/watch?v=jgzHqMLSmSQ
:D

zdzichu411 20.05.2011 14:03

Na onecie piszą, że Widzew wszystko ładnie załatwił i nie mogą im zabronić manifestacji pod stadionem Cracovii.

Cytat:

Władze Krakowa nie mogą zabronić kibicom Widzewa demonstrowania w sobotę, ale można odwołać spotkanie piłkarskie Cracovii z łódzkim klubem - oświadczył w piątek dyrektor wydziału ds. bezpieczeństwa Urzędu Miasta Krakowa Adam Młot.
Oni nie widzą że się ośmieszają.

Kociewiak 20.05.2011 14:07

Tak, tyle, że na zbiórce psiarnia zobaczy jakieś gadżety np anty ŁKS i zaczną ich zawijać.

mr_kwolf 20.05.2011 14:18

Pozawijają chłopaków, dostaną cztery osiem, a w media pójdzie że kibole nie dają za wygraną i starli sie z policją, która próbowała uspokoić zakłócających porządek publiczny pseudokibiców. Tutaj wjedzie ekspert od wszystkiego a'la Ryszard Kalisz, który powie, że rząd nie da za wygraną i nie popuści ani o krok. Stwierdzi również, że te manifestacje są organizawane przed bandytów (tutaj pokaża archiwalne materiały z goścmi w kominiarkach), a inni ludzie uczestniczą w nich pod przymusem.

orzeu 20.05.2011 16:11

A pasiaste jak zwykle pisza skargi na milicje i donosy gdzie sie da bo ktos robil cos nie po ich mysli. Ech ....a co za klub.

John1906 20.05.2011 16:25

Jakoś mi się nie chce wierzyć, że Widzew dojedzie do Krakowa. Jak jednak dojadą to będzie ciekawie, bo policja ma kilka wydarzeń do zabezpieczenia :)

Cinek1906 20.05.2011 19:07

Górnik zaczyna dawać po jajach.. ;)
Warto posłuchać. hehe ;D
Postawa al'a ŁKS. :)

#edit

Gumisie na Górniku, hahahah leże!

Kociewiak 20.05.2011 19:09

Zobacz sam jak Gumisie skaczą tam i siam hehe:D

dynek.pl 20.05.2011 20:10

W czasie transmisji Górnik-Sląsk komentatorzy po raz kolejny wspomnieli o tym, że widowisko traci bez dopingu kibiców i, że mają nadzieje, ze konflikt zostanie szybko zażegnany.
no wlasnie, ciekawi mnie jakie wyjście z tego konfliktu widzą protestujący ??
bo zazwyczaj jest tak, że protestujący mają jakieś oczekiwania

martonas 20.05.2011 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1096630)
W czasie transmisji Górnik-Sląsk komentatorzy po raz kolejny wspomnieli o tym, że widowisko traci bez dopingu kibiców i, że mają nadzieje, ze konflikt zostanie szybko zażegnany.
no wlasnie, ciekawi mnie jakie wyjście z tego konfliktu widzą protestujący ??
bo zazwyczaj jest tak, że protestujący mają jakieś oczekiwania

Nie za wiele wymagasz? Przecież oni nawet sensownego sposobu na protest nie mają :) A że takie farsy typu "na złość mamie odmrożę sobie uszy" nie mają szans powodzenia, więc najprawdopodobniej protest albo w końcu zmieni formę albo po jakimś czasie umrze śmiercią naturalną...

heoij 20.05.2011 20:48

Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców w dniu dzisiejszym uruchomił oficjalny profil na portalu Facebook. Na profilu na bieżąco będziemy informować o działalności Naszej, Stowarzyszeń Kibiców jak i o doniesieniach medialnych z frontu walki o wolność słowa dla kibiców.
Zachęcamy do klikania „lubię to” i promowania OZSK.pl

Wejdź na stronę Facebook OZSK.pl >>>

0 22 20.05.2011 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1096648)
Nie za wiele wymagasz? Przecież oni nawet sensownego sposobu na protest nie mają :) A że takie farsy typu "na złość mamie odmrożę sobie uszy" nie mają szans powodzenia, więc najprawdopodobniej protest albo w końcu zmieni formę albo po jakimś czasie umrze śmiercią naturalną...

ITI też tak mówiło. Dniami. Potem tygodniami. Potem to już były miesiące. Wreszcie lata. I się poddali. Gazety też pisały, że to bez sensu, że nie mamy wymagań i oczekiwań (chociaż były powszechnie znane, dokładnie jak w aktualnym sporze).

:>

martonas 20.05.2011 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1096708)
ITI też tak mówiło. Dniami. Potem tygodniami. Potem to już były miesiące. Wreszcie lata. I się poddali. Gazety też pisały, że to bez sensu, że nie mamy wymagań i oczekiwań (chociaż były powszechnie znane, dokładnie jak w aktualnym sporze).

:>

Wydaje mi się że z ITI było inaczej, bo wtedy raz że kibice w ogóle bojkotowali mecze, dwa cierpiał na tym wizerunek klubu i dlatego taki protest przynosił jakieś tam szkody klubowi i jako taki sens miał. A teraz? Ludzie przychodzą na mecz tylko nie śpiewają i bez oprawy, adresatowi protestu czyli rządowi szkody to żadnej nie robi, śmiem twierdzić że wręcz przeciwnie. Naprawdę sądzisz że to podobna sytuacja?

0 22 20.05.2011 23:19

Tak. O ile protest wytrzyma próbę 'przerwy między sezonami'. Zapewne zaczną się naciski C+ i ekstraklasy (bo cierpieć będzie wizerunek CAŁEJ ligi i CAŁEJ polskiej piłki) na rząd, by trochę zluzował. Ponadto Legia i Lech zgarną, gdzieś za pół roku do roku milion w postępowaniu sądowym za skandalicznie antyprawną decyzję o zamknięciu stadionów. Będzie zbliżało się euro, a na meczach reprezentacji bojkot (to jest klucz). Najpierw będzie oburzenie, że nie kochamy Polski i że to skandal. A potem po cichu 'przepraszam'.

Poważnie, to było grane. Jeśli cierpliwości nam starczy to wygramy :) Bo zwłaszcza na lidze nie ma nas kto zastąpić. Te wszystkie mityczne rodziny, które teraz się rzekomo boją nie istnieją w większej grupie.

wolfy 20.05.2011 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1096606)
Zobacz sam jak Gumisie skaczą tam i siam hehe:D

No co? Rodzinny doping miał być, to jest:D

martonas 21.05.2011 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1096720)
Tak. O ile protest wytrzyma próbę 'przerwy między sezonami'. Zapewne zaczną się naciski C+ i ekstraklasy (bo cierpieć będzie wizerunek CAŁEJ ligi i CAŁEJ polskiej piłki) na rząd, by trochę zluzował. Ponadto Legia i Lech zgarną, gdzieś za pół roku do roku milion w postępowaniu sądowym za skandalicznie antyprawną decyzję o zamknięciu stadionów. Będzie zbliżało się euro, a na meczach reprezentacji bojkot (to jest klucz). Najpierw będzie oburzenie, że nie kochamy Polski i że to skandal. A potem po cichu 'przepraszam'.

Poważnie, to było grane. Jeśli cierpliwości nam starczy to wygramy :) Bo zwłaszcza na lidze nie ma nas kto zastąpić. Te wszystkie mityczne rodziny, które teraz się rzekomo boją nie istnieją w większej grupie.

No i tu właśnie się różnimy, bo w mojej opinii to, że ludzie przyjdą na mecz ale nie będą spiewać to nie jest żadne osłabienie wizerunku polskiej piłki. Nie wiem jak tam z biletami u was, ale zakładam że jutro z Wisełką będzie mieć stadion pełny, tak? I to ma być skaza na wizerunku polskiej piłki? Poza nami dopingującymi kibicami nikogo nie obchodzi że nie będzie zorganizowanego śpiewu czy porządnej oprawy. Ekstraklasa też za wiele nie zdziała, bo argument że działania rządu działają i teraz na stadionie jest cicho i spokojnie sami kibice dają Tuskowi do ręki.
Co innego wspomniany przez Ciebie bojkot reprezentacji, tu się zgodzę jak najbardziej i właśnie na tym powinien opierać się protest a nie na jakimś bzdurnym milczeniu w stylu obrażonego dziecka w przedszkolu :)

0 22 21.05.2011 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1096732)
No i tu właśnie się różnimy, bo w mojej opinii to, że ludzie przyjdą na mecz ale nie będą spiewać to nie jest żadne osłabienie wizerunku polskiej piłki.

Zobaczymy. Moim zdaniem ciągłe narzekania komentatorów C+, felietony w największej sportowej gazecie, że bez dopingu jest kicha itp przynoszą skutek. Oczywiście nie wsród mitycznych rodzin, ale umówmy się - mamy je w dupie. Chodzi o reklamodawców. A w tej kolejce przyłączają się ekipy żużlowe.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matronas
Nie wiem jak tam z biletami u was, ale zakładam że jutro z Wisełką będzie mieć stadion pełny, tak? I to ma być skaza na wizerunku polskiej piłki?

Nie obiecam Ci kompletu, bo jak do tej pory bilety na mecz z Wami sprzedają się najgorzej ze wszystkich meczów hitowych.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matrona
Poza nami dopingującymi kibicami nikogo nie obchodzi że nie będzie zorganizowanego śpiewu czy porządnej oprawy. E:)

To samo było mówione za czasów naszego protestu. Owszem tydzień, miesiąc - to bez znaczenia. Co innego, gdy to trwa lata. Maraz niesamowity, jedna wielka żenada. To nie może nie popsuć wizerunku.

farciarz 21.05.2011 00:37

macie moze gdzies ten gumisiowy doping zeby sobie oglądnąć??

martonas 21.05.2011 00:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1096735)
Zobaczymy. Moim zdaniem ciągłe narzekania komentatorów C+, felietony w największej sportowej gazecie, że bez dopingu jest kicha itp przynoszą skutek. Oczywiście nie wsród mitycznych rodzin, ale umówmy się - mamy je w dupie. Chodzi o reklamodawców. A w tej kolejce przyłączają się ekipy żużlowe.

Ale reklamodawcy nie mają ich w dupie ;) Dla postronnego widza, który na przykład nie interesuje się dopingiem i ogląda meczyk w telewizji różnicy wielkiej nie ma. Ot, ktoś sobie poklaszcze, ktoś coś krzyknie, piknik jak na baseballu w Stanach :) Kolejna rzecz to czy pokładanie nadziei w reklamodawcach jest dobrym pomysłem. Zwróć uwagę, że pewnie znalazło by się paru, którzy do tej pory omijali futbol szerokim łukiem właśnie dlatego, że media kreowały mecz piłkarski jako miejsce niebezpieczne, gdzie dzieją się jakieś dantejskie sceny. Dlatego bilans tych którzy odejdą bo będą uważać że widowisko traci na obecnej sytuacji, a tych którzy przyjdą bo w końcu "robi się spokój" na stadionach wcale nie musi być negatywny.

Cytat:

Nie obiecam Ci kompletu, bo jak do tej pory bilety na mecz z Wami sprzedają się najgorzej ze wszystkich meczów hitowych.
Nie wiedziałem, dlatego zapytałem. Tylko jest jeszcze kwestia tego czy nie sprzedają się z powodu protestu czy obecnej formy sportowej Legii. Przecież protest nie polega na bojkocie, ale właśnie na tym żeby przyjść i nie dopingować

Cytat:

To samo było mówione za czasów naszego protestu. Owszem tydzień, miesiąc - to bez znaczenia. Co innego, gdy to trwa lata. Maraz niesamowity, jedna wielka żenada. To nie może nie popsuć wizerunku.
Mówiłem już że porównywanie z tamtym protestem jest bez sensu. Bo wtedy wielu w ogóle bojkotowało mecze i frekwencja spadła, jak również wizerunek klubu. To dla waszego przeciwnika czyli iti był problem i wymierne straty. Myślisz że obecny protest rusza w jakikolwiek sposób obecnego przeciwnika czyli rząd?

0 22 21.05.2011 01:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1096738)
Nie wiedziałem, dlatego zapytałem. Tylko jest jeszcze kwestia tego czy nie sprzedają się z powodu protestu czy obecnej formy sportowej Legii. Przecież protest nie polega na bojkocie, ale właśnie na tym żeby przyjść i nie dopingować

Myślę, że raczej chodzi o niepewność czy mecz odbędzie się z udziałem publiczności. Wojewoda w sumie zakończył temat na wahaniu się przez cały tydzień.

Co do reszty: czas pokaże. Lepszej opcji niż obecna nie widzę. Kibicowanie po takich skandalach byłoby udawaniem, że pada deszcz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl