Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

www.rallyonline.prv.pl 19.09.2008 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez noonelikeus (Post 605109)

"Wisla are a team with fantastic pedigree who play at a fantastic level, so I don't think there is much difference, really, between us."

Wisla could easily have secured a draw. Radoslaw Sobolewski twice shot just wide from distance, Gomes saved superbly from Mauro Cantoro, and substitute Andrzej Niedzielan was denied an 86th-minute equaliser only by a lunge from Jonathan Woodgate.

A skad ten cytat?

noonelikeus 19.09.2008 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Samoth (Post 605100)
Kibice Wisły zasługują na największy szacunek !
Są niesamowici. Doping za*****ty !
Szkoda, że do poziomu kibiców nie potrafią się dopasować piłkarze.
Doping angoli (TV) delikatnie mówiąc cieniutki.
Klub powinien być dumny, że ma takich fanów !

:):):)

Atmosfera fantastyczna
sęk w tym że tylko garstka angielskich kibicow dopinguje. Tylko Ci co siedzieli koło nas. Reszta, to krawaciarze, przyszli obejrzeć mecz, albo polowa z nich to Polacy w kamuflarzu.

BRAWA DLA KIBICOW
DZIEKI ZA DOPING, NA PEWNO POMOGLIŚMY WIŚLAKOM !!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez www.rallyonline.prv.pl (Post 605112)
A skad ten cytat?

http://www.thisislondon.co.uk/standa...do?ito=newsnow&

Cytat:

Clearly a narrow one goal margin will still give the boys a very tough return leg in Poland in two weeks against a hostile crowd, but at least there wont be quite the suffocating expectancy in Krakow, which may actually act on our favour.
Boją się kibiców !! :)

www.rallyonline.prv.pl 19.09.2008 10:45

heh niech się boją bo w krakowie będzie GŁOŚNOOOOOOO!!! :D

thechris 19.09.2008 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blat Wywiad (Post 605075)
Kilka impresji na zimno po meczu
- doping rewelacja
- najlepsza przyśpiewka "coście tak cicho, hej k...y coście tak cicho" :)

Dla mnie ta przyśpiewka oraz "gola strzelcie k... gola" to żenada i doping małomiasteczkowy. No ale cóż Londyn 8,2 mln Kraków 0,8 mln. Nie żeby doping Anglików mi imponował bo mam w d.. jak oni to robią ale repertuar pieśni z naszej strony przez te Q'rvy osobiście, delikatnie i dyplomatycznie mówiąc - nie przypadł mi do gustu.

noonelikeus 19.09.2008 11:01

http://www.tottenhamhotspur.com/news...nts190908.html

Koguty szanują nasza grę, wypowiadają się w tonie bardzo ciężkiego rewanżu..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 605119)
Dla mnie ta przyśpiewka oraz "gola strzelcie k... gola" to żenada i doping małomiasteczkowy. No ale cóż Londyn 8,2 mln Kraków 0,8 mln. Nie żeby doping Anglików mi imponował bo mam w d.. jak oni to robią ale repertuar pieśni z naszej strony przez te Q'rvy osobiście, delikatnie i dyplomatycznie mówiąc - nie przypadł mi do gustu.

thechris, a jak mielismy odpowiedziec na to?

Jak my darliśmy się "Wisła" oni w odpowiedzi próbowali nas zagłuszać ich śmiesznym "wankers" (obraźliwe wank - masturbować się) i jeszcze kilka np nieźle mnie wkur.ili tą piosenką..

"let me sing a song for u
let me sing a song for u...

u' re supporting fucking shit"

za to należało im sie lanie :/ a Ty jeszcze ich bronisz... Twoj wpis to żenada..

thechris 19.09.2008 11:11

Nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować za zniżenie się do ich poziomu. Ja żadnej Qrvy na boisku i wokół murawy nie widziałem a to czy mój wpis to żenada pozostawiam bez komentarza - nie sprowokujesz mnie. Jednocześnie zapewniam, że pozostaje przy swoim zdaniu, ponieważ takie były moje odczucia podczas meczu i tak są również po spotkaniu. I nie zamierzam wypowiadać się więcej w tej kwestii.

nesta 19.09.2008 11:18

To jest forum, na ktorym mozna wyrazic rowniez konstruktywna krytyke. Nikt tu nie ocenia Pawelka jako osoby, przynajmniej ja nie mam takiego zamiaru, ale jego umiejetnosci pilkarskie, a te ma na gre na takim poziomie za niskie.

Przypomnijmy sobie srodowy mecz ManU - Villarreal i swietna postawe bramkarza Hiszpanow Diego Lopeza. Gdyby na jego miejscu stal slabszy goalkeeper, Manchester wygralby zapewne 2-0, 3-0. A tak wszyscy pamietaja, i slusznie, ze byl to wyrownany mecz z obu stron. I odbior spotkania jest zupelnie inny.
Chodzi mi o to, ze powinno sie zrobic wszystko aby miec w druzynie najlepszego bramkarza na jaki stac klub. Bo to specyficzna pozycja, na ktorej blad niweczy wysilek pozostalych 10 zawodnikow, nawet grajacych swietny mecz. To jest jedyna pozycja na boisku od ktorej tak wiele zalezy. Wiec nie do pojecia jest dla mnie, ze mozna na bramkarzu oszczedzac.
Wczoraj Pawelek popelnil blad przy 2 bramce. Powinien albo isc zdecydowanie i piastkowac pilke albo zostac w bramce. W efekcie zabraklo mu tego kroku zeby wybic futbolowke. I wlasnie lepszy bramkarz, wynik 1-1 i duzo wieksze szanse na awans. O to w pilce chodzi, o minimalizowanie bledow, bo takowe zawsze sie zdarza na kazdym poziomie. I wygrywa ta druzyna, ktora popelni ich mniej - ot istota pilki.

depeche87 19.09.2008 11:27

Na chłodno mogę powiedzieć, że znowu czuje ten sam niedosyt co po Beitarze i najbardziej co bym chciał to przyspieszyć czas o 2 tygodnie.

kalashnikov2 19.09.2008 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 605126)
Nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować za zniżenie się do ich poziomu. Ja żadnej Qrvy na boisku i wokół murawy nie widziałem a to czy mój wpis to żenada pozostawiam bez komentarza - nie sprowokujesz mnie. Jednocześnie zapewniam, że pozostaje przy swoim zdaniu, ponieważ takie były moje odczucia podczas meczu i tak są również po spotkaniu. I nie zamierzam wypowiadać się więcej w tej kwestii.

Byles na meczu?

Amfre 19.09.2008 11:35

i dostało sie tez organizatorom meczu, klubowi za niedopilnowanie tego by bilety szly tylko dla angoli na pozostalych sektorach niz ten dla gości

http://www.tottenhamtrust.com/viewnews.asp?id=397

z relacji kibicow z trybuny dla rodzin i dzieci, pomiędzy anglikami było mnóstwo polskich fanów, a angielskie dzieci z łzami w oczach, w strachu SRAŁY W PORY !!!

biedne :D

Eustachy 19.09.2008 12:02

Uwazam, ze Wisla rozegrala calkiem przyzwoite spotkanie, po ktorym do nikogo nie mozna miec wiekszych pretensji za gre. Wynik stwarza realne szanse na wywalczenie awansu w rewanzu, a o to nam przeciez chodzilo przed wyjazdem. Pozostaje lekki niedosyt, gdyz do osiagniecia remisu zabraklo naprawde niewiele. Takze uwazam, ze przy golu na 2:1 byl faul na Cleberze. Z drugiej strony, trzeba pamietac ze minuty wczesniej, kiedy Bent wcisnal pilke do bramki, sedzia odgwizdal spalonego, ktorego nie bylo. Dlatego nie ma co przesadnie pomstowac pracy arbitra.

Sposrod pilkarzy na najwieksze wyroznienie w/g mnie zasluguje Baszczu. To juz kolejne jego swietny wystep z klasowym rywalem (poprzednio zaimponowal w rewanzu z Barca). Swietnie zagrali tez Boguski z Sobolem.

Najslabiej wypadl chyba Zienczuk. Takze Brozkowi nie szlo najlepiej, chociaz on przez cale spotkanie byl pod znacznie wieksza presja ze strony obroncow. Licze ze za dwa tygodnie obaj zagraja o wiele lepiej.

Jestem umiarkowanym optymista przed meczem w Krakowie. Spurs jest druzyna w naszym zasiegu. Lepiej niz wczoraj juz chyba nie zagraja. Co innego Wisla, ktora u siebie jest zawsze o wiele grozniejsza. Zakladajac, ze wyjdzie nam dobry mecz, obrona Angoli zacznie sie sypac i popelniac bledy. Jestem o tym przekonany. Dawson, Woodgate czy King to naprawde nie sa jacys przesadnie wielcy pilkarze. Jakby to powiedzial Brozek, sa spokojnie do objechania :)

Baala 19.09.2008 12:04

Skąd mogę ściągnąć ten mecz?

e 19.09.2008 12:26

http://pl.youtube.com/watch?v=3Ma-Tr-Xz58

thechris idz moze do teatru sie odstresowac.

Dzimi 19.09.2008 12:26

Dobrze że od 1 minuty nie zagrali Głowacki z Łobodzińskim. Przyszłość widzę w zestawieniu obrony Singlar na prawej i Baszczyński na stoperze. Inaczej grać nie możemy. A Macerlo dać na lewą stronę zamiast Diaza, który robi błedy w obronie ale na próbę może pohasać na lewej pomocy zamiast słabego Zieńczuka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoho (Post 605094)
Ogromny zal mozna miec tylko do Radzy Nadzorczej (ale nie chce sie juz powtarzac) ze tak spie*dolili to okienko transferowe.
Wczoraj jak bylo 1-1 kolo 60 minuty ,to prosilo sie o zmiany albo graczy ktorzy beda walczyc w pomocy albo dac kogos do ataku zeby zrobil wiatr.

Dokładnie zgadzam się w 100%, do wzięcia na powrót był nawet nieszablonowy i długonogi Kosowski, po którego odejściu w zimie siła ofensywna zespołu spadła o co najmniej 1/3.

Przydałby się też jakiś napastnik z prawdziwego zdarzenia, bo oprócz Brożka i Boguskiego, to nikt inny się nie nadaje do gry nawet w polskiej lidze. Gdyby takiego wpuścić w 55 minucie to angole musieliby uważać na tyły zamiast napierać na naszą bramę

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoho (Post 605094)
1-0 w rewanzu dla Wisly albo nic

Też tak sądze

hoolifan 19.09.2008 12:34

Całkiem dobry mecz z nie lada jakim rywalem. Szkoda ze Łobodzinski nie polecial za podaniem Maura juz pod koniec meczu. Singlar, Boguski, Baszczyński, Cantoro no i Sobolewski oraz Irsak - brawa i podziękowania !!

Mariusz jest w kryzysie.

Podziękowania dla wszystkich kibiców, stworzyliście fantastyczną atmosferę dla naszych piłkarzy i rzeczywiście byliście 12. zawodnikiem zespołu. To dzięki nam Wiślacy poczuli spokój i naszą Wiarę przez co przywieźli do Krakowa w miarę korzystny wynik.

@lek 19.09.2008 12:56

Może ktoś podać w miarę dokładna liczbę kibiców Wisły z Krakowa w Londynie?

hoolifan 19.09.2008 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez @lek (Post 605165)
Może ktoś podać w miarę dokładna liczbę kibiców Wisły z Krakowa w Londynie?

5 tys + niezliczona ilośc rozsianych kibicow na pozostałych sektorach = ok 7 - 10 tys max
na moje oko..

hoho 19.09.2008 13:10

http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/mini/9408.jpg

Droga przez puchary jak widac nie bez podtekstow :> .Jak przejdzeimy Tottenham to pewnie pozniej bedzie Ajax

kpn 19.09.2008 13:22

Ajax to jak na razie jest za burtą, wczoraj 3-1 u siebie przegral

Uran235 19.09.2008 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kpn (Post 605177)
Ajax to jak na razie jest za burtą, wczoraj 3-1 u siebie przegral

Chyba Ci się z Feyenoordem pomyliło. Ajax jest już obiema nogami w fazie grupowej.
http://www.uefa.com/competitions/uef...943/index.html

djpavelas 19.09.2008 13:40

dokładnie ... Ajax wczoraj wygrał 3-1 na wyjeździe, a Feyenoord przegrał u siebie z Kalmar 0-1, swoją drogą Kalmar może być czarnym koniem tych rozgrywek, no ale to temat raczej nie do rozważań na forum Naszej Kochanej Wisełki :D

Maverickk 19.09.2008 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 605111)
Popatrz na druga bramke i sobie odpowiedz,czy nie powinien tego wypiąstkowac (jak pewnie w pierwszej fazie zamierzał),czy bez sensu cofac sie na powrót na linie bramkową.

Popatrz na to jak tam faulowany był Cleber gdyby sedzia stanoł na wysokosci zadania nie rozmawialibysmy o tej sytłacji ale skoro juz sie stało to piłka była uderzona z dosc bliskiej odległosci mocno wiec w 100 % winic go nie mozna choc pewnie dało by sie zrobic cos wiecej ale sie nie udało!

funkykoval 19.09.2008 13:57

Oglądałem oba mecze pucharowe wczoraj i nie rozumiem jednego - jak Wisła mogła dostać takie bęcki od Lecha ????? Szkoda, że nie było remisu - Niedzielan zamiast strzelać, czekał na kosę i karnego i się nie odczekał - musiałby być cwany jak Franek.
Pisanie o wyniku, z ejest świetny, wymarzony itd. to śmieszne - wynik jest niezły - mógł być lepszy, ale również mógł być gorszy. Diaza powinno przestawić się w miejsce Zieńczuka, który jest cieniem samego siebie z zeszłego sezonu. Może jak strzeli w końcu bramkę to się przełamie ???
Wierzę, że u siebie możemy wygrać. Nie pisze pojedziemy ich itd. bo to jest sport i piłka. Jednego dnia wygrywasz, a dwa tygodnie później możesz dostać baty..... Przypomnę, że wynik z meczu z Lazio był zdecydowanie lepszy i odpadliśmy, a wynika z Saragossą był zdecydowanie gorszy i chłopakom udało się.

Maverickk 19.09.2008 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tira.mi.su (Post 605048)
??
Co takiego pokazał Pawełek? Nadal można to określić jednym zdaniem: ""Błagam, nie wypuść tej piłki". Że o podaniu do przeciwnika nie wspomnę.. Na szczęście choć mocno kopnął i się odbiła.

A z Łobo przesada - jak gra od pierwszej minuty jest dużo gorzej.

Cantoro - .. i tak się napalił na gola, że każdy widział... ;) czego mu nie wypominasz, natomiast Niedzielanowi owszem (a mecz Mauro świadczy o czym? Dla chcącego nic trudnego. Dlaczego nie w lidze?)

ode mnie - Radek Sobolewski to Radek Sobolewski :) szkoda, że nie wpadła choć jedna z tych dwóch bomb :).

Generalnie pozostało uczucie, że naprawdę można było choć zremisować. Tak jak dla Lecha 2:1 to wynik fartowny. Tak dla nas 2:1 można się uprzeć na niedosyt :). Optymizm przed meczem w Krakowie. D ich zje :D.

Powiem ci tak jezeli ty nie widzisz w tym meczu pozytywów w grze Mauro a widzisz je w grze Łobo to tyle mi wystarcza jezeli chodzi o twoja znajomosc piłki i nawet nie musisz mi odpisywac bo nie zamierzam wiecej konwersowac na ten temat :)Pozdrawiam

w0lno. 19.09.2008 14:00

Fajnie jest przeczytać coś takiego o Wisełce na yahoo :)
Cytat:

GOAL!!! Barely time to pause for breath and Wisla equalise! A great one-touch move rips Tottenham apart and a fabulous pass from Brozek has Jirsak one-on-one with Gomes and he makes no mistake! That sums up the team at the moment perfectly.
Mam nadzieję, że na własnym podwórku zagramy równie dobrze co z Barca i awansujemy do fazy grupowej.
Przed rewanżem jestem optymistą ;]

śródMieściak 19.09.2008 14:01

Mam takie pytanie... Czy Paweł Brożek znowu nam sie zaciął?

South 19.09.2008 14:04

Tak bo wczoraj tylko asystę zaliczył...

przypominam że Paweł ciągle dochodzi do siebie po kontuzji ,chyba wczoraj nie grał całego meczu o ile dobrze pamiętam

ciacho 19.09.2008 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez śródMieściak (Post 605203)

Jak ma się zacinać dogrywając takie piłki do Jirsaka to jak dla mnie to może być zacięty przez cały czas

Nergal 19.09.2008 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez śródMieściak (Post 605203)

Zdecydowanie TAK!

Raporter 19.09.2008 14:09

Moim zdaniem w rewanżu będzie 1:0 dla Wisły:)

Tiramisu 19.09.2008 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maverickk (Post 605199)
Powiem ci tak jezeli ty nie widzisz w tym meczu pozytywów w grze Mauro a widzisz je w grze Łobo to tyle mi wystarcza jezeli chodzi o twoja znajomosc piłki i nawet nie musisz mi odpisywac bo nie zamierzam wiecej konwersowac na ten temat :)Pozdrawiam

Buhahahaha.. Jak zwykle bez dojechania sie nie da tutaj. LOL! Powiem Ci tak - nie ma w mojej wypowiedzi opini, że nie widzę pozytywów w grze Mauro, natomiast w grze Łobo pozytyw był - wchodząc z rezerwy gra lepiej. Przynajmniej na dzień dzisiejszy. W żadnym miejscu nie porównałam ich gry. Wytknęłam tylko niedociągnięcia w Twoim poście,,,,

a mecz Mauro świadczy o czym? Dla chcącego nic trudnego. Dlaczego nie w lidze? - pytam się co to jest jak nie pochwała Mauro....

Następnym razem osusz trochę główkę zanim odpowiesz, bo marnie Ci to cwaniakowanie wyszło.

kristos 19.09.2008 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 605126)

Jedynie o co można mieć pretensje ,to pomylenie kur z kogutami.
Ja wyrażnie słyszałem ; strzelcie kurom gola......

AZS_Lublin 19.09.2008 14:34

Ktos wyzej zarzucił wynik Ajaxu. Holendrzy wygrali z Borac w Serbii 4:1, wiec awans maja w kieszeni. Co do innych potencjalnych rywali to: Kopenhaga nie dała szans FK Moscow i ograła ich w Rosji 2:1. Levski zremisował w Zilinie 1:1 a Udinese ogralo w Niemczech BVB Blaszczykowskiego 2:0. Tak wiec widac, ze procz Levskiego trafilismy najlepiej hehe. Ale oczywiscie to czyste dywagacje. :)

pawelos84 19.09.2008 14:39

Szkoda tego wczorajszego meczu. Angole byli do ogrania. Jedyny zawodnik, co grał na względnie wysokim poziomie w Spurs to był Zokora. Reszta była naprawdę przeciętna i można było ich pyknąć.

cola 19.09.2008 14:40

mysle ze lobodzinski jak gra sie z dobrym przeciwnikiem potrafi sie zmotywawac i idzie mu dobrze poprostu jest to dobry pilkarz i w roli trenera jest zeby zmobilizowal go na 100000000%

AZS_Lublin 19.09.2008 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cola (Post 605231)
mysle ze lobodzinski jak gra sie z dobrym przeciwnikiem potrafi sie zmotywawac i idzie mu dobrze poprostu jest to dobry pilkarz i w roli trenera jest zeby zmobilizowal go na 100000000%

Czy ja wiem? Bardziej chodzi o wytrzymalosc moim zdaniem. Ewidentnie Lobo gra "coś" gdy wchodzi w koncowkach jak np wczoraj. Jeszcze nie jest przygotowany na gre przez 90 minut. Swoją drogą ciekaw jestem badan wydolnosciowych pilkarzy. Niedawno okazalo sie ze najlepsze posiada Marcelo a ciekawe kto jest najgorszy:>

Przemo12 19.09.2008 14:51

mam przeczucie ze Jirsak moze za niedługo dostac powołanie i okaze się naszym (Polskim) katem.
Powodzenia Tomas

Pauwe 19.09.2008 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 605119)
Dla mnie ta przyśpiewka oraz "gola strzelcie k... gola" to żenada i doping małomiasteczkowy. No ale cóż Londyn 8,2 mln Kraków 0,8 mln. .

Byłeś na meczu ubrany w kapelusik z białym orłem i biało-czerwoną koszulkę??

Elendil 19.09.2008 15:26

mnie się u Tottenhamu podobało jedno: jak piłkarze byli w tunelu, to puścili Duel of the Fates Johna Williamsa z Gwiezdnych Wojen Ale my mamy Vangelis - conquest of paradise więc też nie jest źle ;)

Pozostał lekki niedosyt, ale przed meczem ten wynik bym brał w ciemno. U siebie ich zgnieciemy, a co!

Wiślak_358 19.09.2008 16:04

Szpakowski to by się chociaż nazwisk piłkarzy nauczył (Bogucki, Zakora) wystarczyło by tylko przeczytać tak jak pisze na koszulce a nie wymyślać nowych nazwisk.Ciekawe czy było by mu miło jakby mówili na niego Dariusz Czpakowski.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl