![]() |
Cytat:
Przykładowo koszt samej budowy Orlika: 1,30 mln zł. |
http://wisla-online.pl/news/byly-pil...j-kontuzji-940
+ ciekawy news z FAKTU :) http://sport.onet.pl/pilka-nozna/tra...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sprawa powrotu Kosowskiego do Wisły nie jest żadną zasługą Kasperczaka. Prośba do Kamila by nie przedłużał umowy na Cyprze miała miejsce w grudniu 2009. Pokłosiem nieoficjalnych informacji był wywiad z Białońskim, w którym Kosa powiedział że priorytetem dla niego jest pozostanie w Nikozji. Myśle że jest to wypowiedź uczciwa, szczera i odważna, Kamil bowiem jest takim człowiekiem. A że bardzo wielu osobom to przeszkadzało to już zupełnie inna sprawa. Myślę że Maciek Skorża bardzo by sie przydał w klubie jako dyrektor sportowy albo asystent Kasperczaka, pomagał w rozmowach transferowych, udzielał wypowiedzi do mediów, itp. Myśle że osoba Skorży byłaby bardzo pomocna w pozyskaniu Kosowskiego.
|
W niedzielę na Cyprze wielki mecz :D Derby Nikozji i Kosa kontra Żuraw . I nasz mistrzunio w akcji.
http://www.apoelfc.com.cy/cache/cfx_...309e92d26b.jpg |
Heh Kosa nawet grajacy na jednej nodze to bylo by wzmocnienie.
Niechce juz wypisywac jaki on mial wplyw na gre itd ale to tak samo jakby dzis patrzec na gre Liverpoolu bez Gerrarda MU bez Rooneya.,albo Barcy bez Messiego. Widac roznice :) |
Cytat:
|
Szymkowiak się tak wymądrzał ostatnio w c+, jak grać, jak nie grać. Jak podawać, jak nie dawać się złapać na spalone. Mógłby przyjść na trenera pomocników. Ale w to, że będziemy mieć po trenerze na każdą pozycję, fizjologa i bogaty sztab medyczny trudno mi uwierzyć.
|
Cytat:
|
Ale ta jego krytyka odnosiła się do wielu zagrań, nie tylko Wiślakow i ja się z nią zgadzałem. To nie była ironia. Serio, taki Mączyński mógłby się czegoś nauczyć.
|
Ostatnie mi się obiło o uszy że w Lechu trenerem napastników został Juskowiak. Jeśli tak to powinniśmy brać przykład z kartofli, bo co jak co to Juskowiak bramki umiał strzelać czy to w greckiej czy niemieckiej lidze. Szymek dla pomocników, (w sumie Rysiu Czerwiec już w drużynie jest ;) ) a do napaści?
|
Cytat:
to ze J. sie sprawdził w swej roli(jesli sie sprawdzil, bo Lewandowski przy bacy by nawet dawał rade) to nie znaczy ze sprawdzą sie inni. |
Sandecja Nowy Sącz 3-1 Pogoń Szczecin
Rudolf Urban 32, Grzegorz Kmiecik 54, Martin Hloušek 56 - Olgierd Moskalewicz 67 czyżby Grzesiu drewno się rozochocił na gole;) Olo :):):) |
Jacek Matyja zagra w B klasie w KS Tyniec Kraków http://www.wislaportal.pl/news.php?id=17414
|
Cytat:
|
Kamil zagrał chyba bardzo słaby mecz z Omonią; o
|
Jak nieoficjalnie dowiedziało się SKWK do pracy w klubie Wisła Kraków SA może lada moment powrócić Z. Kapka.
Czy jest to jedynie plotka czy fakt autentyczny pokażą zapewne najbliższe dni, o ile nie godziny. SKWK |
Cytat:
|
Wrócił! :rotfl:
|
Jak nieoficjalnie dowiedziało się SKWK do pracy w klubie Wisła Kraków SA powrócił Z. Kapka.
Znany dobrze wszystkim fanom Wisły niegdyś piłkarz a następnie działacz Białej Gwiazdy ma pełnić w klubie aktualnych mistrzów Polski rolę skauta, wraz z którym piłkarzy do swojej ekipy ma werbować Henryk Kasperczak |
Cytat:
porucznik z UB:> |
potwierdzone.
TW Bełkot znów na pokładzie.... |
Jeśli to prawda, to Cupiał niech się bardzo mocno puknie w łeb zanim obarczy coś lub kogoś innego niż własna głupota za niepowodzenia Wisły (bo MP to tylko wstęp do ewentualnych sukcesów). Amica na dobrą sprawę poważnie sponsorowana od 3 lat zrobi tyle samo co my w tych lat 15 z kasą Cupiała. Brawo. Basałaje, Kapki, Rogale i Cupiały.
|
Aż się smutno zrobiło na wieść tego powrotu... O ile on nastąpi, mam nadzieję ze to jedynie plotka lub kiepski żart.
Precz z komuną! |
czy jest 1906% poparcia?
|
Cytat:
|
Dobry tekst SKWK z tym "faktem autentycznym" :D
A o Kapce to nawet szkoda pisac, to jest jakiś żart i kogos wkręcacie, czy tak na serio?! |
Cytat:
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Kapka
Dla mlodszych kibiców którzy nie wiedza o co biega, polecam przeczytac ta notke na wikipedii. Szególnie drugi akapit.... Pewnie lubil podonosic na kolegów |
Pewnie to tylko takie pieprzenie, aby pośpiewać na meczu ,,każdy to powie - nie chcemy kapki w Krakowie". Dla mnie osobiście Kapka=transfery gotówkowe do klubu i tyle.
|
To już jest przegięcie. Jestem liberalny w poglądach, ale UB-ek znowu w naszym klubie?! Po raz kolejny zostajemy wystawieni na pośmiewisko całej Polski....
|
Skoro jest skautem to niech go wysla w ****u na drugi koniec swiata.
I niech szuka pilkarza z jednym okiem niebieskim a drugim czerwonym. |
Cytat:
Wisle cos ciekawego |
Cytat:
|
Jeżeli młodsi kibice chodzą do szkoły, do czego zmusza ich obowiązek szkolny. To chodza na lekcje historii, i tam się uczą że było coś takiego jak komunizm. Dodatkowo młodsi kibicie nie są bytem zawieszonym abstrakcyjnie w rzeczywistości mają rodziców, wujków, czasami dziadków. Dzięki czemu ma im kto opowiedzieć jak było za komuny, jak było za stalinizmu, a czasami nawet jak było podczas okupacji. Dzięki temu mogą wiedzieć że nie było komórek naszej klasy i facebook'a i że Komunizm nie był najwspanialszym z ustrojów, a bycie wspołpracownikiem SB to nie powód do dumy w życiorysie.
Dodatkowo jeżeli choć trochę interesują się chociaż ruchem kibicowskim jak nie historią to wiedzą, że z tą komuną przez lata walczyli ich starsi koledzy. Nie rzadko tracąc przy tym swoje zdrowie czy nawet życie. |
AGENT SB Kapka znów na usługach B. Cupiała
Dzisiaj z info zamieszczonego przez Gazetę Wyborczą dowiedzieliśmy się, że Wisła zatrudniła Zdzisława Kapkę, byłego piłkarza Wisły , na stanowisko skauta.
Zdzisław Kapka, w latach siedemdziesiątych był jednym z czołowych zawodników Wisły a także był reprezentantem Polski na historycznych dla nas Mistrzostwach Świata w RFN w roku 1974. W roku bodaj 1975 został królem strzelców I ligi , z 16 bramkami za sezon. Życiorys Z. Kapki zawiera też mniej jasne strony. W roku 2004, startował w wyborach do Sejmu RP. Przyznał się wtedy pisemnie ( co jest zarchiwizowane w dokumentach Państwowej Komisji Wyborczej) do współpracy ze Służbą Bezpieczeństwa PRL. Znaczy to na przykład, że Zdzisław Kapka donosił na swoich kolegów z reprezentacji Polski, którzy zdobyli trzecie miejsce na Mistrzostwach Świata w Niemczech w 1974 roku. Do wyjaśnienia pozostaje tez jego rola w zespole Wisły podczas zagranicznych wyjazdów drużyny w rozgrywkach pucharowych w latach 1972 - 1976. |
Nie bronie Kapki bo sprawy nie znam , pamietajcie tylko , ze to nie jest wcale takie proste - wspolpracował ze służbami = dobrownolnie donosił ile tylko mógl. Ludzkie losy są bardzo rozne, i to, ze ktos ma takie cos w papierach niekoniecznie musi oznaczac ze jest zerem i donosicielem.
To jest temat na inną dyskusje, ale skoro juz przy tym jestesmy - zapytam z ciekawosci - zostało mu cokolwiek udowodnione?, i pytam tutaj o jakies konsekwencje tych donosów, czy ze robił to dobrowolnie i z premedytacją? Bo ja tez bym wspolpracował ze służbami gdyby od tego np. zalezało życie kogos w mojej rodzinie (nie mowie ze tak bylo w przypadku Kapki, tylko taki przyklad jak mogło byc) edit: A , i zeby nikt nie myslal ze bronie jego zatrudnienia w Wiśle, bo ja nadal nie moge w to uwierzyc. Początkowo myslalem ze to jakis wczesny prima aprilis. Ten klub to jest parodia... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl