![]() |
Cytat:
Pilkarze czuja sie jak "gwiazdy" ,dzieciaki se cieszą no i wszedzie nasze szale :) to fajnie ze sa takie akcje ,bo widac ile mamy mlodych kibicow ktorzy juz dzis identyfikuja sie z Wisłą wiecej takich akcjii :) |
Cytat:
|
Mączyński trafił w 44 minucie w meczu z Wartą Poznań.
|
Mączyński zbiera bardzo dobre recenzje i mam nadzieje że dostanie szansę gry w Wiśle. A bramka mu się "należała" od kilku meczy:)
|
Ktoś wie czemu Kowalski ostatnio nie gra w Piaście? Jakaś kontuzja, czy po prostu nie mieści się w jedenastce?
|
Cytat:
raczysz żartować. Raczej go puszczą gdzieś byle dalej, bo przecież jest Diaz, Jirsak, Garguła... |
Cytat:
|
Kowalski jest chory tak jak pół składu Piasta.
|
Cytat:
|
Poza tym Małecki był najlepszym zawodnikiem klubu ekstraklasowego na wypozyczeniu. Maczynski owszem, radzi sobie, strzela i asystuje, ale tylko w I lidze. A roznica mimo wszystko jest spora. Malecki na wypozyczeniu mial 19 lat, Krzysiek zbliza sie do 23. Mam nadzieje, ze dostanie szanse po powrocie, ale jednak nie wierze, ze ten zawodnik zbawi Wisle. Dlatego w najblizszym okienku nalezy bezzwlocznie wypozyczyc Leszczaka, Chrapka, Burlige i Janika, zeby sie ogrywali. No chyba, ze przyjdzie prawdziwy trener.
|
Oraz Czekaja też należy wypożyczyć ale gdzieś za 2 lata dopiero , bo to może być następca Głowackiego,ale na razie niech się ten 17 latek ogrywa w młodej Wiśle, ale myślę , że to może być za parę lat czołowy stoper ekstraklasy.Coś w tym musi być , że tan młodzieniec jest już w szerokiej kadrze 1 zespołu,tak samo jak Leszczak, ale to już zupełnie inna historia bo Seba już się wybija,to na pewno talent który kiedyś będzie naszym mocnym punktem! Bo co do Michała to nie jestem pewien.A z kolei Mączyński to raczej nie wypromuje się u nas,troszkę brakuje mu właśnie tej smykałki do futbolu jaką miał Małecki i jaką ma Sebastian, choć za wczoraj trzeba go pochwalić bo strzelił ładną bramkę Warcie i jego ŁKS wygrał 2 : 1 . A np nasz kolejny przedstawiciel w innych klubach Kowalski w Piaście to już raczej nie nasza kiedyś przeszłość..
|
Ma może ktoś link do bramki Krzyśka ??
|
R. Lewandowski w wywiadzie dla GW : Po treningach zostaję regularnie i ćwiczę. Czasem ze skrzydłowym, czasem z obrońcą, czasem z bramkarzem. A czasem sam. Wtedy ćwiczę celność - próbuję, żeby piłka leciała tam, gdzie ja chcę. Ćwiczenia są różnorodne, sam je sobie wymyślam.
Pokażcie mi naszą gwiazdkę, która zostałaby po treningach i ćwiczyła celność sama od siebie... Małecki, Brożek...? A przydałoby się wam panowie, oj przydało.... |
Cytat:
|
Cytat:
Bywasz czasem na Wiśle na treningach ? Bywasz na Lechu na teningach ? |
Ciekawy artykuł w Futbol News na temat przygotowań Łobo do meczu z Legią.
Wiem, że wiarygodność tej gazety jest powiedzmy...różna ale w tym artykule jest bardzo dużo szczegółów, ponadto jest podpisany z imienia i nazwiska. Co więcej, miałem kiedyś możliwość obserwować jak Łobo podchodzi do swoich zabiegów rehabilitacyjnych na Wiśle i po tym, co widziałem, jestem w stanie uwierzyć w to, co piszą w FN. Generalnie to jest to właśnie obraz profesjonalizmu naszych kopaczy i odpowiedź, dlaczego nasza piłka jest w takim a nie innym miejscu. EDIT: Jeżeli Łobo wydał oficjalny komunikat na stronie klubowej to trzeba mu wierzyć. Swoją drogą gość, który napisał taki artykuł powinien dostać jakiś zakaz wykonywania zawodu. |
Piłkarz mistrza Polski, Wojciech Łobodziński, tak bardzo polubił Wrocław, że coraz częściej tam zagląda. We wrześniu pomocnik zeznawał we wrocławskim sądzie, a teraz "szlifuje formę" we wrocławskim klubie, bynajmniej piłkarskim - czytamy w "Futbol News".
Według dziennikarzy "Futbol News" Łobodziński przed szlagierowym meczem Ekstraklasy pomiędzy jego drużyną, Wisłą Kraków, oraz Legią Warszawa, przygotowywał się w jednym z nowo otwartych klubów we Wrocławiu. W takim, w którym formę się bardziej traci, aniżeli zdobywa. Podobno Łobodziński w klubie nocnym siedział do 4:30, racząc się m.in. drinkami o wdzięcznej nazwie "kamikadze". Zawodnik jednak odpiera zarzuty: - Ja cały czas siedzę w domu z żoną i z dzieckiem. Nie mam 18 lat, żeby chodzić po baletach. A jeśli już, to co z tego? - tłumaczył "Łobo". |
Baaardzo denerwuje mnie gra Łobodzińskiego i marnowanie kolejnych sytuacji, ale nagonka na niego jest mocno przesadzona. Można go opieprzać za grę - bo gra katastrofalnie, ale mieszanie go z błotem nie mając żadnych dowodów (afera korupcyjna, teraz to jego "balowanie") to przekroczenie granic. Ani kibice, ani media nie pomagają mu, a wręcz przeciwnie jeszcze bardziej chłopaka dołują. Już nie mówiąc o tym że Ci drudzy próbują za wszelką cenę zepsuć atmosferę wokół Wisły i szukają nie wiadomo jakiej sensacji...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zbulwersowany piłkarz Wisły poda dziennikarza do sądu - "to dla mnie żenujące"
Cytat:
A może zabalował i boi się przyznać boi się kary? czy rozwiązania kontraktu to samo było z piłkarzami Legii co balowali do rana po przegranym meczu z Jagą a później posypały się kary. |
Jeśli balowanie jest prawdą to powinien zostać ukarany. A czy jest? Nie wiadomo.
|
Lobodziński przygotowuje z adwokatem pozew do sądu przeciw futbol News. To chyba wystarczający komentarz do tej sprawy
|
Mi się wydaje, że ten ''fakt'' wyszedł od dziennikarza sympatyzującego jednej z warszawskich drużyn, który by chciał by dobić atmosfere graczy Wisły jeszcze bardziej po porażce z Legią.
|
Cytat:
|
Łobodziński jest chyba ostatnim piłkarzem którego posądzałbym o balowanie. Przecież on jest trochę taki ciotowaty. Gdyby miał inny charakter, mógłby być naszym liderem, a tak to przeplata bardzo złe mecze z tymi złymi.
P.S. W każdym wywiadzie w TV chyba 5 razy powtarza słowo "troszeczkę" xD. |
Po pierwsze niewiadomo co jest prawdą, a co nie. Równie dobrze kłamać może Łobodziński, istnieje przecież taka możliwość, więc nie wybielajcie go tak od razu. Z drugiej strony wydaje się to mocno nieprawdopodbne, żeby dzień przed meczem urwał się ze zgrupowania i pojechał na balety. Chociaż z Wojtkeim nic nie wiadomo, bo on często zaj**ny jest :D Jeżeli FN chce być wiarygodną gazetą pownien się podeprzeć jakimiś zdjeciami, przecież dzisiaj każdy ma aparat w komórce, trzeba było cyknąć zdjęcie na dowód, a nie być gołosłownym. Jeżeli to byłaby prawda klub dostałby idealny pretekst do rozwiązania kontraktu z zupełnie nieprzydatnym zawodnikiem...
Cytat:
|
Cytat:
|
Oczywiscie ze kazda gazeta moze sobie pisac...
ale 70% to brednie zwlaszcza te dot zycia pozabiskowego pilkarzy a najlepszym dowodem sa zdjecia ,w przypadku Lobo ich ne ma .... szmatlawce z weszlo com i ich pochodne to zero jakiegokolwiek poziomu ,i wiadomosci ktore tam podaja to jak swieze mieso-licząc ze sie sepy zlecą... |
chłopaki i dziewczyny czytaliście dzisijejszy PS?? skrót http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...l?ticaid=19136
co o tym sądzicie?? |
że Mielcarski troche koloryzuje, ale ogólnie to ma dużo racji.
niestety, jaka liga takie gwiazdy. |
zastanawiam sie kto był tym zawodnikiem którego Cleber spotkał w szatni po meczu z Barca z piwkiem w reku:)
ale dokładnie Mielcarski ma bardzo duzo racji w tym całym artykule o podejsciu naszych gwiazdeczek do piłki |
Mielcarski to jest ten który zrobił zawrotną karierę w Portugalii i w Hiszpanii?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nasi pilkarze to oprocz samego grania powinni pracowc tez nad swoja sylwetką
Co ogladam rozne ligi zwlaszcza Angielska ale tez i inne ,to po pilkarzach wymieniajacych sie po meczu koszulkami odrazu widac ze moze nie są atletami i Pudzianami ale na siłownie chodzą. ktos na tym forum o tym juz wspomnial ale to jest wazna rzecz ,bo potem tak Brozek czy inny odbija sie od obroncow jak od sciany. Jakby nabrali troche masy (nie sadła) to i o piłke mieli by szanse powalczyc o pilki z obroncami a tak to praktycznie zawsze sa przegrani. Widac jak bardzo roznimy sie od pilkarzy na zachodzie ,od mentalonosci po taka zwykłą pracą nad soba włącznie. |
:Wojtas jesteś niepraktyczny sadło znakomicie amortyzuje twarde wejście obrońcy :D
Ale pomijając ten wątek praktyczny - to jest temat, który ciągle wałkujemy czyli tumiwisizm naszych piłkarzy. Im wystarczy być "gwiazdą" w Polsce a potem łykać 500k EUR za siedzenie na ławce lub trybunach w przeciętnym klubie zagranicznym. |
Głowacki po operacji..Żeby tylko za szybko treningów nie zaczął bo w przypadku przepukliny trzeba odczekać swoje.
Kto prowadzi teraz treningi bramkarzy? |
propo trenerów i bramkarzy---> http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Kt...wiadomosc.html
|
Cytat:
no to extra: Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl