Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Wojtas 05.11.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 812153)
Uwielbiam takie akcje ze strony naszych piłkarzy/klubu,widać te usmiechnięte dzieciaki na każdej fotce,a podejrzewam ze dla piłkarzy to też bardzo miłe :)

Pilkarze czuja sie jak "gwiazdy" ,dzieciaki se cieszą no i wszedzie nasze szale :)

to fajnie ze sa takie akcje ,bo widac ile mamy mlodych kibicow ktorzy juz dzis identyfikuja sie z Wisłą

wiecej takich akcjii :)

saklak1906 05.11.2009 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 812403)
Mam kandydata, choć osobiście jeszcze nigdy z nim nie współpracowałem - powiedział krakowski szkoleniowiec, który we wtorek oglądał w Mediolanie mecz AC Milan z Realem Madryt.

To nasz trener się ostatnio rozjeździł :-)

W koncu menager

bearex 07.11.2009 14:44

Mączyński trafił w 44 minucie w meczu z Wartą Poznań.

Ogryzek 07.11.2009 19:18

Mączyński zbiera bardzo dobre recenzje i mam nadzieje że dostanie szansę gry w Wiśle. A bramka mu się "należała" od kilku meczy:)

Uran235 07.11.2009 19:49

Ktoś wie czemu Kowalski ostatnio nie gra w Piaście? Jakaś kontuzja, czy po prostu nie mieści się w jedenastce?

emjot 07.11.2009 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 813848)
Mączyński zbiera bardzo dobre recenzje i mam nadzieje że dostanie szansę gry w Wiśle. A bramka mu się "należała" od kilku meczy:)

szansę? od Skorży?
raczysz żartować.
Raczej go puszczą gdzieś byle dalej, bo przecież jest Diaz, Jirsak, Garguła...

Ogryzek 07.11.2009 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 813880)
szansę? od Skorży?
raczysz żartować.
Raczej go puszczą gdzieś byle dalej, bo przecież jest Diaz, Jirsak, Garguła...

Nie przesadzaj, Patryk dostał taką szansę od Skorży to Krzysiek też powinien dostać:)

martinius028 08.11.2009 12:20

Kowalski jest chory tak jak pół składu Piasta.

maksinho 08.11.2009 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 813887)
Nie przesadzaj, Patryk dostał taką szansę od Skorży to Krzysiek też powinien dostać:)

Na dzień dzisiejszy każdy może wystrzelić z formą. To loteria tak jak z Małym

Wasiu 08.11.2009 13:08

Poza tym Małecki był najlepszym zawodnikiem klubu ekstraklasowego na wypozyczeniu. Maczynski owszem, radzi sobie, strzela i asystuje, ale tylko w I lidze. A roznica mimo wszystko jest spora. Malecki na wypozyczeniu mial 19 lat, Krzysiek zbliza sie do 23. Mam nadzieje, ze dostanie szanse po powrocie, ale jednak nie wierze, ze ten zawodnik zbawi Wisle. Dlatego w najblizszym okienku nalezy bezzwlocznie wypozyczyc Leszczaka, Chrapka, Burlige i Janika, zeby sie ogrywali. No chyba, ze przyjdzie prawdziwy trener.

szczepanwislak 08.11.2009 14:07

Oraz Czekaja też należy wypożyczyć ale gdzieś za 2 lata dopiero , bo to może być następca Głowackiego,ale na razie niech się ten 17 latek ogrywa w młodej Wiśle, ale myślę , że to może być za parę lat czołowy stoper ekstraklasy.Coś w tym musi być , że tan młodzieniec jest już w szerokiej kadrze 1 zespołu,tak samo jak Leszczak, ale to już zupełnie inna historia bo Seba już się wybija,to na pewno talent który kiedyś będzie naszym mocnym punktem! Bo co do Michała to nie jestem pewien.A z kolei Mączyński to raczej nie wypromuje się u nas,troszkę brakuje mu właśnie tej smykałki do futbolu jaką miał Małecki i jaką ma Sebastian, choć za wczoraj trzeba go pochwalić bo strzelił ładną bramkę Warcie i jego ŁKS wygrał 2 : 1 . A np nasz kolejny przedstawiciel w innych klubach Kowalski w Piaście to już raczej nie nasza kiedyś przeszłość..

maksinho 08.11.2009 14:46

Ma może ktoś link do bramki Krzyśka ??

St@chu 08.11.2009 22:49

R. Lewandowski w wywiadzie dla GW : Po treningach zostaję regularnie i ćwiczę. Czasem ze skrzydłowym, czasem z obrońcą, czasem z bramkarzem. A czasem sam. Wtedy ćwiczę celność - próbuję, żeby piłka leciała tam, gdzie ja chcę. Ćwiczenia są różnorodne, sam je sobie wymyślam.

Pokażcie mi naszą gwiazdkę, która zostałaby po treningach i ćwiczyła celność sama od siebie... Małecki, Brożek...? A przydałoby się wam panowie, oj przydało....

brylant17 08.11.2009 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 814453)
R. Lewandowski w wywiadzie dla GW : Po treningach zostaję regularnie i ćwiczę. Czasem ze skrzydłowym, czasem z obrońcą, czasem z bramkarzem. A czasem sam. Wtedy ćwiczę celność - próbuję, żeby piłka leciała tam, gdzie ja chcę. Ćwiczenia są różnorodne, sam je sobie wymyślam.

Pokażcie mi naszą gwiazdkę, która zostałaby po treningach i ćwiczyła celność sama od siebie... Małecki, Brożek...? A przydałoby się wam panowie, oj przydało....

Marcelo :P

Żmijka 08.11.2009 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 814453)

Dwa pytanie:

Bywasz czasem na Wiśle na treningach ?
Bywasz na Lechu na teningach ?

sandomingo 09.11.2009 09:07

Ciekawy artykuł w Futbol News na temat przygotowań Łobo do meczu z Legią.
Wiem, że wiarygodność tej gazety jest powiedzmy...różna ale w tym artykule jest bardzo dużo szczegółów, ponadto jest podpisany z imienia i nazwiska.
Co więcej, miałem kiedyś możliwość obserwować jak Łobo podchodzi do swoich zabiegów rehabilitacyjnych na Wiśle i po tym, co widziałem, jestem w stanie uwierzyć w to, co piszą w FN.

Generalnie to jest to właśnie obraz profesjonalizmu naszych kopaczy i odpowiedź, dlaczego nasza piłka jest w takim a nie innym miejscu.

EDIT: Jeżeli Łobo wydał oficjalny komunikat na stronie klubowej to trzeba mu wierzyć.
Swoją drogą gość, który napisał taki artykuł powinien dostać jakiś zakaz wykonywania zawodu.

armani199 09.11.2009 09:34

Piłkarz mistrza Polski, Wojciech Łobodziński, tak bardzo polubił Wrocław, że coraz częściej tam zagląda. We wrześniu pomocnik zeznawał we wrocławskim sądzie, a teraz "szlifuje formę" we wrocławskim klubie, bynajmniej piłkarskim - czytamy w "Futbol News".
Według dziennikarzy "Futbol News" Łobodziński przed szlagierowym meczem Ekstraklasy pomiędzy jego drużyną, Wisłą Kraków, oraz Legią Warszawa, przygotowywał się w jednym z nowo otwartych klubów we Wrocławiu. W takim, w którym formę się bardziej traci, aniżeli zdobywa.

Podobno Łobodziński w klubie nocnym siedział do 4:30, racząc się m.in. drinkami o wdzięcznej nazwie "kamikadze". Zawodnik jednak odpiera zarzuty: - Ja cały czas siedzę w domu z żoną i z dzieckiem. Nie mam 18 lat, żeby chodzić po baletach. A jeśli już, to co z tego? - tłumaczył "Łobo".

Syn Kangura z 1984 09.11.2009 10:41

Baaardzo denerwuje mnie gra Łobodzińskiego i marnowanie kolejnych sytuacji, ale nagonka na niego jest mocno przesadzona. Można go opieprzać za grę - bo gra katastrofalnie, ale mieszanie go z błotem nie mając żadnych dowodów (afera korupcyjna, teraz to jego "balowanie") to przekroczenie granic. Ani kibice, ani media nie pomagają mu, a wręcz przeciwnie jeszcze bardziej chłopaka dołują. Już nie mówiąc o tym że Ci drudzy próbują za wszelką cenę zepsuć atmosferę wokół Wisły i szukają nie wiadomo jakiej sensacji...

jaszczur90 09.11.2009 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez armani199 (Post 814519)
Piłkarz mistrza Polski, Wojciech Łobodziński, tak bardzo polubił Wrocław, że coraz częściej tam zagląda. We wrześniu pomocnik zeznawał we wrocławskim sądzie, a teraz "szlifuje formę" we wrocławskim klubie, bynajmniej piłkarskim - czytamy w "Futbol News".
Według dziennikarzy "Futbol News" Łobodziński przed szlagierowym meczem Ekstraklasy pomiędzy jego drużyną, Wisłą Kraków, oraz Legią Warszawa, przygotowywał się w jednym z nowo otwartych klubów we Wrocławiu. W takim, w którym formę się bardziej traci, aniżeli zdobywa.

Podobno Łobodziński w klubie nocnym siedział do 4:30, racząc się m.in. drinkami o wdzięcznej nazwie "kamikadze". Zawodnik jednak odpiera zarzuty: - Ja cały czas siedzę w domu z żoną i z dzieckiem. Nie mam 18 lat, żeby chodzić po baletach. A jeśli już, to co z tego? - tłumaczył "Łobo".

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...l_news_klamie/ Komu wierzysz ?

Marszałek 09.11.2009 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 814533)
Baaardzo denerwuje mnie gra Łobodzińskiego i marnowanie kolejnych sytuacji, ale nagonka na niego jest mocno przesadzona. Można go opieprzać za grę - bo gra katastrofalnie, ale mieszanie go z błotem nie mając żadnych dowodów (afera korupcyjna, teraz to jego "balowanie") to przekroczenie granic. Ani kibice, ani media nie pomagają mu, a wręcz przeciwnie jeszcze bardziej chłopaka dołują. Już nie mówiąc o tym że Ci drudzy próbują za wszelką cenę zepsuć atmosferę wokół Wisły i szukają nie wiadomo jakiej sensacji...

Nikt nikogo nie miesza z błotem. Wygląda to jakbyś miał przygotowaną odpowiedź:). Napisali tylko,że siedział w knajpie do 4.30. A każdy już sobie zrobi z tą informacją co chce. Dla mnie nie jest to żaden szok, niech sobie siedzi w knajpie czy kasynie do 17 gdy mecz jest o 18.30. Tak naprawdę wielkiej różnicy nie ma czy gra czy nie. Tak beznadziejny jest że nic to nie zmienia. Ot byleby w protokole meczowym był wpisany.

brylant17 09.11.2009 12:38

Zbulwersowany piłkarz Wisły poda dziennikarza do sądu - "to dla mnie żenujące"

Cytat:

Wojciech Łobodziński jest zbulwersowany dzisiejszą publikacją na jego temat w magazynie "Futbol News". - Będę domagał się sprostowania. Jest ponad trzydzieści osób, które mogą potwierdzić, że tego dnia byłem w hotelu – mówi zawodnik Wisły.
- Dziennikarz przy wymyślaniu tego typu historii mógłby się przynajmniej zastanowić - dzień przed meczem jesteśmy przecież w hotelu na zgrupowaniu. Wieczorem mieliśmy odprawę, a ze stołu masażysty zszedłem po godzinie 23. Rano o 8:30 mieliśmy śniadanie - tłumaczy zbulwersowany Łobodziński. Jego słowa potwierdza Tomas Jirsak, który zajmował pokój hotelowy z Łobodzińskim. - Wojtek był tej nocy w pokoju - zapewnia Jirsak.

- Ostatni raz we Wrocławiu byłem na meczu ze Śląskiem Wrocław. Nigdy w życiu nie byłem we wspomnianym klubie. Powiem więcej, nie byłem w żadnym klubie nocnym we Wrocławiu - mówi Łobodziński i dodaje, że sprawę skieruje do sądu. - Dzisiaj rano rozmawiałem już z moim adwokatem - informuje.

- Żenujące dla mnie jest to, że muszę się tłumaczyć z takich rzeczy, ponieważ jestem profesjonalistą i poważnie podchodzę do wykonywanego przeze mnie zawodu. Najbardziej żal mi jest mojej żony, która bardzo przeżywa tą sytuację - mówi zawodnik Wisły.
by onet.pl

A może zabalował i boi się przyznać boi się kary? czy rozwiązania kontraktu to samo było z piłkarzami Legii co balowali do rana po przegranym meczu z Jagą a później posypały się kary.

IncognitoTSW 09.11.2009 12:48

Jeśli balowanie jest prawdą to powinien zostać ukarany. A czy jest? Nie wiadomo.

Pan Jotka 09.11.2009 13:20

Lobodziński przygotowuje z adwokatem pozew do sądu przeciw futbol News. To chyba wystarczający komentarz do tej sprawy

kozi-syku 09.11.2009 13:28

Mi się wydaje, że ten ''fakt'' wyszedł od dziennikarza sympatyzującego jednej z warszawskich drużyn, który by chciał by dobić atmosfere graczy Wisły jeszcze bardziej po porażce z Legią.

unpredictable_wislaczka 09.11.2009 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kozi-syku (Post 814579)
Mi się wydaje, że ten ''fakt'' wyszedł od dziennikarza sympatyzującego jednej z warszawskich drużyn, który by chciał by dobić atmosfere graczy Wisły jeszcze bardziej po porażce z Legią.

Obojętnie, kto by tego nie napisał, jeśli rzeczywiście jest to wiadomość wyssana z palca,to bardzo dobrze,że Łobo pójdzie z tym do sądu! Może wreszcie kiedyś doczekamy czasów,że nasi dziennikarze 3 razy pomyślą,zanim napiszą jakąś bzdurę.

grogoriogreg 09.11.2009 15:02

Łobodziński jest chyba ostatnim piłkarzem którego posądzałbym o balowanie. Przecież on jest trochę taki ciotowaty. Gdyby miał inny charakter, mógłby być naszym liderem, a tak to przeplata bardzo złe mecze z tymi złymi.

P.S. W każdym wywiadzie w TV chyba 5 razy powtarza słowo "troszeczkę" xD.

fialo 09.11.2009 15:03

Po pierwsze niewiadomo co jest prawdą, a co nie. Równie dobrze kłamać może Łobodziński, istnieje przecież taka możliwość, więc nie wybielajcie go tak od razu. Z drugiej strony wydaje się to mocno nieprawdopodbne, żeby dzień przed meczem urwał się ze zgrupowania i pojechał na balety. Chociaż z Wojtkeim nic nie wiadomo, bo on często zaj**ny jest :D Jeżeli FN chce być wiarygodną gazetą pownien się podeprzeć jakimiś zdjeciami, przecież dzisiaj każdy ma aparat w komórce, trzeba było cyknąć zdjęcie na dowód, a nie być gołosłownym. Jeżeli to byłaby prawda klub dostałby idealny pretekst do rozwiązania kontraktu z zupełnie nieprzydatnym zawodnikiem...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 814584)
Ale wpierw mogliby się zając tym ścierwem weszlo.com które wmawiało każdemu że Wisła jest wmieszana w korupcję.

Akurat tu się nie zgodzę. Weszlo to jedyna strona w polskim Internecie, która jest ostra, obiektywna i wolna od nacisków. Jadą ze wszystkimi, równo, bez wyjątków. Nie twierdzę, że wszystkie ich artykuły są trafne, ale większość z nich jest merytoryczna, inteligentna i przede wszystkim śmieszna. A już relacje live z meczów polskiej reprezentacji to jest mistrzostwo świata. Naprawdę weszlo się dobrze czyta, a że czasem napiszą coś złego na nas, trudno trzeba mieć trochę dystansu..

Marszałek 09.11.2009 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 814616)
Po pierwsze niewiadomo co jest prawdą, a co nie. Równie dobrze kłamać może Łobodziński, istnieje przecież taka możliwość, więc nie wybielajcie go tak od razu. Z drugiej strony wydaje się to mocno nieprawdopodbne, żeby dzień przed meczem urwał się ze zgrupowania i pojechał na balety. Chociaż z Wojtkeim nic nie wiadomo, bo on często zaj**ny jest :D Jeżeli FN chce być wiarygodną gazetą pownien się podeprzeć jakimiś zdjeciami, przecież dzisiaj każdy ma aparat w komórce, trzeba było cyknąć zdjęcie na dowód, a nie być gołosłownym.

Dziwi mnie to ,że taka gazeta z takimi wyjadaczami, którzy pracują dla FN wali sobie w stopę. Nie rozumiem tego w ogóle. Bo jeśli są zdjęcia to ok, ale w takim razie to jak to jest,że przed meczem facet jedzie do innego miasta na noc a na śniadaniu pojawia się jakby nigdy nic. Jak to możliwe,że przed meczem kopacz może jechać gdzie chce. I po trzecie Jirsak kłamał? W dalszym ciągu nie wierzę,że FN takie jajo odwalił, a wszystko wskazuje na to,że tak było. A co do pozwu. Nie jeden tym groził,na to najmniej zwracałbym uwagę.

Wojtas 09.11.2009 19:45

Oczywiscie ze kazda gazeta moze sobie pisac...

ale 70% to brednie zwlaszcza te dot zycia pozabiskowego pilkarzy

a najlepszym dowodem sa zdjecia ,w przypadku Lobo ich ne ma ....

szmatlawce z weszlo com i ich pochodne to zero jakiegokolwiek poziomu ,i wiadomosci ktore tam podaja to jak swieze mieso-licząc ze sie sepy zlecą...

vip2008 09.11.2009 21:49

chłopaki i dziewczyny czytaliście dzisijejszy PS?? skrót http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...l?ticaid=19136

co o tym sądzicie??

Proud 09.11.2009 21:51

że Mielcarski troche koloryzuje, ale ogólnie to ma dużo racji.

niestety, jaka liga takie gwiazdy.

vip2008 09.11.2009 21:52

zastanawiam sie kto był tym zawodnikiem którego Cleber spotkał w szatni po meczu z Barca z piwkiem w reku:)
ale dokładnie Mielcarski ma bardzo duzo racji w tym całym artykule o podejsciu naszych gwiazdeczek do piłki

IncognitoTSW 09.11.2009 22:04

Mielcarski to jest ten który zrobił zawrotną karierę w Portugalii i w Hiszpanii?

Lemoniadowy Joe 09.11.2009 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 814807)
Mielcarski to jest ten który zrobił zawrotną karierę w Portugalii i w Hiszpanii?

nie zrobił ale chyba dla tego że nie miał zdrowia

ciacho 09.11.2009 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 814807)

Nie trzeba zrobić zawrotnej kariery na zachodzie, żeby wiedzieć, że nasi piłkarze (szczególnie ofensywni) to patałachy w porownaniu ze średniakami europejskimi.

Wojtas 09.11.2009 23:33

Nasi pilkarze to oprocz samego grania powinni pracowc tez nad swoja sylwetką

Co ogladam rozne ligi zwlaszcza Angielska ale tez i inne ,to po pilkarzach wymieniajacych sie po meczu koszulkami odrazu widac ze moze nie są atletami i Pudzianami ale na siłownie chodzą.

ktos na tym forum o tym juz wspomnial ale to jest wazna rzecz ,bo potem tak Brozek czy inny odbija sie od obroncow jak od sciany.

Jakby nabrali troche masy (nie sadła) to i o piłke mieli by szanse powalczyc o pilki z obroncami a tak to praktycznie zawsze sa przegrani.
Widac jak bardzo roznimy sie od pilkarzy na zachodzie ,od mentalonosci po taka zwykłą pracą nad soba włącznie.

cassius31krakow 10.11.2009 10:32

:Wojtas jesteś niepraktyczny sadło znakomicie amortyzuje twarde wejście obrońcy :D

Ale pomijając ten wątek praktyczny - to jest temat, który ciągle wałkujemy czyli tumiwisizm naszych piłkarzy. Im wystarczy być "gwiazdą" w Polsce a potem łykać 500k EUR za siedzenie na ławce lub trybunach w przeciętnym klubie zagranicznym.

IncognitoTSW 10.11.2009 14:05

Głowacki po operacji..Żeby tylko za szybko treningów nie zaczął bo w przypadku przepukliny trzeba odczekać swoje.

Kto prowadzi teraz treningi bramkarzy?

JOSE 841 10.11.2009 14:17

propo trenerów i bramkarzy---> http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Kt...wiadomosc.html

FraMat 10.11.2009 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 814985)

no to extra:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kazimierski
Mariuszowi nie brakuje niczego. Bramkarze jego klasy w Europie kosztują kilka milionów euro.

sprzedac Mariusza... taka okazja może się nie powtórzyć... :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl