Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

FredzIo 30.09.2010 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 988995)
dla was miejsce na G1 rząd 32 bądź 1 miejsce 1, 2. Po co ty idziesz na młyn skoro nie znasz nawet podstawowych zasad jakie tam obowiązują? ciekawe czy chociaż bedziesz "stal" nie mowiąc juz o dopingowaniu...
Co do tej wypowiedzi Basałaja o zakazie stania :rotfl: Wy chyba nie myślicie, ze ochrona usadzi 18 tys ludzi i każe im grzecznie siedziec :rotfl::lol: Z dystansem do takich wypowiedzi... przychodzimy na mecz i stoimy wszyscy. Mi sie wydajże ze jemu bardziej chodziło o stanie w przejściach przy wyjściu z trybuny i zasłanianie komuś kto stoi z tyłu... ja tak ostatnio zrobilem, to ochroniarz zwrócił mi uwage zebym sie przesunąl... nic strasznego :) :-D

Co za bzdury wygadujesz? Dlaczego wszyscy mają stać? Owszem, tam gdzie jest młyn tam mogą obowiązywać określone zasady, ale dlaczego u licha cały stadion ma stać?. Mnóstwo osób ma ochotę sobie usiąść na krzesełku i obejrzeć mecz, dopingując sporadycznie, bądź w ogóle.
Ludzie którzy mają takie podejście jak Ty będą powodować, że nigdy nie zapełnimy naszego stadionu. Na ostatnim meczu spotkałem takich ludzi. Stali na D21 w pierwszym rzędzie i za nic nie chcieli usiąść. Nie spiewali, po prostu stali dla samego stania, przez co cały sektor musiał stać. Wielu ludzi było niezadowolonych i nie sądzę by po raz kolejny wybrali się na stadion, gdzie musza się wysilać, aby coś zobaczyć. Poprostu zostania w domu i tam spokojnie obejrza mecz. Wlasnie przez matołów, powodujących takie sytuacje będziemy mieli kłopoty z frekwencją.

Cinek1906 30.09.2010 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paczuś (Post 988981)
Ok rozumiem, z tym siedzeniem to tylko przejęzyczenie ;). a to czy g1, czy na g4 sobie pojde to też nie ma znaczenia? Pytam bo główne hasło karnetów to swoje stałe miejsce na stadionie przy Reymonta co trochę w błąd wprowadza :)

Ale wiesz, ze na sektorze G sie dopinguje caly czas, bez przerwy?

SiD1894 30.09.2010 18:26

Sorry za offtop ale mam pytanie, od jakiej ulicy jest wejście na F24?

Jagul 30.09.2010 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SiD1894 (Post 989005)
Sorry za offtop ale mam pytanie, od jakiej ulicy jest wejście na F24?

Od ulicy Reymana.

paczuś 30.09.2010 18:30

Taka informacja nie mogła mi umknąć przecież ;) Po to się idzie na G

zidanemarcin 30.09.2010 18:33

Pilna sprawa, ma ktos miejsce w aucie na jutrzejszy mecz z okolic Bystrej - Jordanowa - Osielca - Suchej Beskidzkiej ? Bardzo prosze o odpowiedz na pw lub w tym temacie !

palikot 30.09.2010 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 989001)
Co za bzdury wygadujesz? Dlaczego wszyscy mają stać? Owszem, tam gdzie jest młyn tam mogą obowiązywać określone zasady, ale dlaczego u licha cały stadion ma stać?. Mnóstwo osób ma ochotę sobie usiąść na krzesełku i obejrzeć mecz, dopingując sporadycznie, bądź w ogóle.
Ludzie którzy mają takie podejście jak Ty będą powodować, że nigdy nie zapełnimy naszego stadionu. Na ostatnim meczu spotkałem takich ludzi. Stali na D21 w pierwszym rzędzie i za nic nie chcieli usiąść. Nie spiewali, po prostu stali dla samego stania, przez co cały sektor musiał stać. Wielu ludzi było niezadowolonych i nie sądzę by po raz kolejny wybrali się na stadion, gdzie musza się wysilać, aby coś zobaczyć. Poprostu zostania w domu i tam spokojnie obejrza mecz. Wlasnie przez matołów, powodujących takie sytuacje będziemy mieli kłopoty z frekwencją.

acha... to ja wole miec problemy z frekwencją niż teatr na siedząco... Na ostatnim meczu wszyscy stali nikt nie narzekał... i tak ma być na kazdym meczu, a jak sie komuś nie podoba, to nie musi przychodzić... zawsze wygodniej w kapciach w fotelu nie?

Gwiaździsty 30.09.2010 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 988979)
W dodatku mitem jest, że rodzina z dwójką dzieci musi płacić za bilety 200 PLN, bo zakładając nawet, że matka też pójdzie co jest raczej ewenementem, to dzieci wchodzą za darmo. Także bilet dla takiej rodziny kosztuje 100-50 PLN.

Geniusz z Ciebie, czyli sugerujesz że ojciec lat powiedzmy 40 wraz z synami po 14 i 16 lat zapłaci za bilet np. na E 24 100-50 zł (razem) ? Powiedz mi jak, to podam dalej.
Teraz młodziez lat 13, która nie załapała się na bilety za 20 i 30 zł (bo wszyscy w Krakowie się nie załapią), co jej tanio zaproponujesz oprócz ogladania meczu w TV ? Oblicz ile to będzie kosztowało np. 2 braci.
Skoro wyżej podano Ci przykład, że za 50 zł. to były mecze na Wisle w Europejskich pucharach, a Ty uważasz, ze to tanio to powiedz ile wg. Ciebie powinny takowe kosztować gdy ponownie zagra w nich Wisła. I oblicz to dla wariantu ojciec i 2 synów. Wtedy powiedz czy to dużo czy mało.
Dla przypomnienia dodam, że bilet w Rzymie na mecz Lazio - Wisła kosztował mnie 10 euro.

Kibic_1906 30.09.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 989012)
acha... to ja wole miec problemy z frekwencją niż teatr na siedząco... Na ostatnim meczu wszyscy stali nikt nie narzekał... i tak ma być na kazdym meczu, a jak sie komuś nie podoba, to nie musi przychodzić... zawsze wygodniej w kapciach w fotelu nie?

Chłopie ale pierd**isz!!! Na stadionie jest miejsce DLA KAŻDEGO - piknika i fanatyka!!Skąd wiesz że nikomu nie przeszkadzało??Chodziłeś i każdego pytałeś??Nie żyjesz w buszu tylko w cywilizowanym społeczeństwie!! Rozumiem że w młynie nie można siedzieć bo po prostu nie , ale nie widzę powiązania z resztą stadionu..:shock:

Książę Palownik 30.09.2010 18:51

Cytat:

Chłopie, to, czy ty wolisz problemy z frekwencją czy teatr to nas tu obchodzi mniej niż zeszłoroczny śnieg. Weź porządny rozpęd, i łupnij łepetynką w ścianę. Powtórz powyższą procedurę jeszcze z 5 razy, to może do ciebie dotrze, że stadion nie jest twoim prywatnym folwarkiem, i ma się tu znaleźć miejsce dla każdego: zarówno dla dopingujących fanów, jak i pikników czy starszych ludzi, którzy po prostu nie mają ochoty/siły by stać przez 90 minut.

fialo 30.09.2010 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 989016)
Geniusz z Ciebie, czyli sugerujesz że ojciec lat powiedzmy 40 wraz z synami po 14 i 16 lat zapłaci za bilet np. na E 24 100-50 zł (razem) ? Powiedz mi jak, to podam dalej.
Teraz młodziez lat 13, która nie załapała się na bilety za 20 i 30 zł (bo wszyscy w Krakowie się nie załapią), co jej tanio zaproponujesz oprócz ogladania meczu w TV ? Oblicz ile to będzie kosztowało np. 2 braci.
Skoro wyżej podano Ci przykład, że za 50 zł. to były mecze na Wisle w Europejskich pucharach, a Ty uważasz, ze to tanio to powiedz ile wg. Ciebie powinny takowe kosztować gdy ponownie zagra w nich Wisła. I oblicz to dla wariantu ojciec i 2 synów. Wtedy powiedz czy to dużo czy mało.
Dla przypomnienia dodam, że bilet w Rzymie na mecz Lazio - Wisła kosztował mnie 10 euro.

Prezentujesz typowo polską mentalność - dla Ciebie zawsze wszędzie musi być tanio, a w ogóle najlepiej to za darmo. Ok, potrafię to zrozumieć. Tylko proszę Cię nie płacz później w transferowym, że nie ma transferów, albo że sprowadzamy graczy za darmo, ok? Jak Ty chcesz płacić max 10 PLN(jeden kebab), za bilet to naprawdę nie mam słów. Kibic jest sponsorem własnego klubu i nie dziwmy się, że nie będzie transferów jak ceny będą na tak żenująco niskim poziomie.

Rozumiem ten przykład z ojcem i dwójką dzieci, ale czy naprawdę uważasz, że ojca - jeżeli kocha klub - nie będzie stać na sfinansowanie 3 karnetów? Załóżmy, że jest to średnia rodzina - t.j ojciec zarabia ok 3k, matka 2k, czyli razem mają na życie jakieś 2k miesiecznie odliczając opłaty itd. Czy nie sądzisz, że ojciec jednak szarpnie się na wydatek, nawet w wariancie extremalnym, trzech karnetów na E czyli 450 PLN ? Myślę, że jest to możliwe. Nawet wydanie kwoty do 600 PLN za te 3 karnety jest to przecież wydatek jednorazowy. Na Legii są bilety dwa razy droższe, a komplet na Amice udało im się bez problemu uzyskać. Da się?

Strasznie denerwuje mnie to polskie podejście, że wszędzie jest za drogo i nawet jak jest tanio to i tak jest za drogo.

Gwiaździsty 30.09.2010 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 989036)
Prezentujesz typowo polską mentalność - dla Ciebie zawsze wszędzie musi być tanio, a w ogóle najlepiej to za darmo. Ok, potrafię to zrozumieć. Tylko proszę Cię nie płacz później w transferowym, że nie ma transferów, albo że sprowadzamy graczy za darmo, ok? Jak Ty chcesz płacić max 10 PLN(jeden kebab), za bilet to naprawdę nie mam słów. Kibic jest sponsorem własnego klubu i nie dziwmy się, że nie będzie transferów jak ceny będą na tak żenująco niskim poziomie.

Rozumiem ten przykład z ojcem i dwójką dzieci, ale czy naprawdę uważasz, że ojca - jeżeli kocha klub - nie będzie stać na sfinansowanie 3 karnetów? Załóżmy, że jest to średnia rodzina - t.j ojciec zarabia ok 3k, matka 2k, czyli razem mają na życie jakieś 2k miesiecznie odliczając opłaty itd. Czy nie sądzisz, że ojciec jednak szarpnie się na wydatek, nawet w wariancie extremalnym, trzech karnetów na E czyli 450 PLN ? Myślę, że jest to możliwe. Nawet wydanie kwoty do 600 PLN za te 3 karnety jest to przecież wydatek jednorazowy. Na Legii są bilety dwa razy droższe, a komplet na Amice udało im się bez problemu uzyskać. Da się?

Strasznie denerwuje mnie to polskie podejście, że wszędzie jest za drogo i nawet jak jest tanio to i tak jest za drogo.

Jesteś komplenie oderwany od rzeczywistości.

palikot 30.09.2010 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 989023)
Chłopie, to, czy ty wolisz problemy z frekwencją czy teatr to nas tu obchodzi mniej niż zeszłoroczny śnieg. Weź porządny rozpęd, i łupnij łepetynką w ścianę. Powtórz powyższą procedurę jeszcze z 5 razy, to może do ciebie dotrze, że stadion nie jest twoim prywatnym folwarkiem, i ma się tu znaleźć miejsce dla każdego: zarówno dla dopingujących fanów, jak i pikników czy starszych ludzi, którzy po prostu nie mają ochoty/siły by stać przez 90 minut.

ooo... widzę, ze jestem osamotniony w swoich poglądach :rotfl: Stadion jest dla kibiców... to po pierwsze... a nie dla każdego i stadion to miejsce w pierwszej kolejności dla kibiców Wisły... a nie przyłazidupów, bo fajnie grają, albo można się polansować, którzy mają problem bo trzeba stać! :shock: ....a!!

p.s To czy ty bedziesz pisał, dla kogo ma się znaleść miejsce na stadionie, to "nas" obchodzi jak zeszłoroczny śnieg... :lol: (fajne masz argumenty :rotfl:)

aNouc 30.09.2010 19:17

Ceny biletów na Śląska od 20 do 75 zł
Ceny na Lechii od 20 do 50 zł , kobiety i dzieci do lat 14 płacą od 16 do 40zł w zależności od sektora, dwa szybkie przykłady
O cenach na Legii czy Lechu pisać nie zamierzam bo u nas karnet kosztuje tyle ile u nich jeden bilet, a nawet więcej, a tak na prawdę to Wisła może się mierzyć cenowo właśnie z nimi bo Lech, Wisła i Legia to tak zwana "wielka trójka", Cracovia ma o 5 zł tańsze bilety od tych na Wiśle na niektóre sektory
My mamy ceny na poziomie środka tabeli, a nawet niżej, ceny biletów na Wisłę nie są tanie, one są śmieszne, a gdzie tu porównywać komfort oglądania meczów na Śląsku czy Lechii do Wisły? tam nawet dachu nie ma, płot na 2 metry, wyrastające krzewy zamiast siedzisk, nasrane przez psa czy kota bo przez pewien płot każde zwierze może wejść itp i o tym też wielu zapomina, wspominać jednego meczu, który odbył się 20 lat temu w Rzymie też nie ma sensu, plusem jest to że od nowej rundy będzie sprzedaż przez internet i na pewno większe promocje, także dla kobiet i dzieci, teraz było to wszystko robione na pałę, ale podziękowania kierować do Majchroskiego, który oddał stadion na 2 dni przed meczem

Sprzedaż jutro

Cytat:

piątek bilety do kupienia w Wiślackim Świecie od godz. 11:00 do końca pierwszej połowy meczu. W godz. 14:00-14:45 nastąpi przerwa spowodowana koniecznością przełączenia systemu sprzedaży biletów na tryb meczowy.

Jagul 30.09.2010 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 989041)
ooo... widzę, ze jestem osamotniony w swoich poglądach :rotfl: Stadion jest dla kibiców... to po pierwsze... a nie dla każdego i stadion to miejsce w pierwszej kolejności dla kibiców Wisły... a nie przyłazidupów, bo fajnie grają, albo można się polansować, którzy mają problem bo trzeba stać! :shock: ....a!!

p.s To czy ty bedziesz pisał, dla kogo ma się znaleść miejsce na stadionie, to "nas" obchodzi jak zeszłoroczny śnieg... :lol: (fajne masz argumenty :rotfl:)

Zauważ, że na stadion przychodzą także ludzie starsi, którzy z racji swojego wieku siedzą, bo zdrowie nie pozwala na stanie przez 90 minut. Właśnie Twoje zachowania odstraszają kibiców. Po to są pewne wytyczne, żeby się do nich stosować. To samo się tyczy zajmowania cudzych miejsc (nie licząc młynu). A tak w ogóle po coś chyba krzesełka są??

Nie możemy zapominać, że mając stadion wcale nie jesteśmy na poziomie Europy. Do tego muszą dojść odpowiednie zachowania wśród kibiców.

Coglin 30.09.2010 19:26

Cytat:

a jak kibice Wisly maja ochote siedziec i pojda w tym celu na sektor E, to juz nie sa kibicami Wisly?
zastanow sie chlopie co ty za brednie wypisujesz. moze to ty byles tym oszolomem z sektora E22 na meczu z Korona?

Wujek dobra rada 30.09.2010 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 989049)
moze to ty byles tym oszolomem z sektora E22 na meczu z Korona?

a co robił?

Mario Nh 30.09.2010 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujek dobra rada (Post 989057)
a co robił?

Pluł się do ojca i jego dzieci.

~SKWARU~ 30.09.2010 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ~SKWARU~
Wymienię bilet na piątkowy mecz ze Śląskiem , daje bilet na sektor G a w zamian chce na F . Zależy mi na czasie , wymiana przed meczem ! Proszę o priva tylko od osób zainteresowanych transakcją , dogadamy się :)

Ewentualnie kupie bilet na sektor F na jutrzejszy mecz.

Daja`n 30.09.2010 19:40

A ja wolę siedzieć na krzesełku i mieć cały stadion zapełniony niż stać i mieć w połowie zapełniony.Nie uważam żeby gość siedzący na krzesełku był gorszy od gościa stojącego.Ja nie mam problemu ze staniem na meczu ale jak bym np. przyszedł z żoną i dzieckiem na mecz to wydaje mi się to naturalne że chcieliby siedzieć a nie stać.

Kibic_1906 30.09.2010 19:48

Cytat:

Idioty nie przegadasz - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a następnie pokona.. A może Ty masz hemoroidy albo ADHD że nie akceptujesz siedzenia?Jak siedzę to nie jestem kibicem Wisły? Jak jest starszy to co , ma stać zamiast siedzieć? Ogarnij się człowieku bo żal patrzeć... Fanatyku :-P

gigant 30.09.2010 19:54

Cytat:

same brednie

Przybastuj młody człowieku, taka dobra rada.

Sylwek1906 30.09.2010 19:56

Z tego co widze to jest temat o biletach..

Chciałem zapytać, bo dziś wróciłem z zagranicy i czy jutro dostane bilet rano najlepiej na naroznik oraz czy kolo 11 są duże kolejki czy ich wogóle nie ma.

fialo 30.09.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 989039)
Jesteś komplenie oderwany od rzeczywistości.

Skoro tak, to zaproponuj swój pomysł ile powinny kosztować bilety/karnety i dlaczego, chętnie się z nim zapoznam :>

aNouc 30.09.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek1906 (Post 989084)
Z tego co widze to jest temat o biletach..

Chciałem zapytać, bo dziś wróciłem z zagranicy i czy jutro dostane bilet rano najlepiej na naroznik oraz czy kolo 11 są duże kolejki czy ich wogóle nie ma.

Cytat:

W piątek bilety do kupienia w Wiślackim Świecie od godz. 11:00 do końca pierwszej połowy meczu. W godz. 14:00-14:45 nastąpi przerwa spowodowana koniecznością przełączenia systemu sprzedaży biletów na tryb meczowy.
Na obydwa narożniki powinieneś bez problemów kupić, a czy będą kolejki to się jutro okaże

palikot 30.09.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 989049)
a jak kibice Wisly maja ochote siedziec i pojda w tym celu na sektor E, to juz nie sa kibicami Wisly?
zastanow sie chlopie co ty za brednie wypisujesz. moze to ty byles tym oszolomem z sektora E22 na meczu z Korona?

a gdzie ja napisalem, ze ci co chcą siedzieć nie sa kibicami Wisły? widze, ze macie problemy z czytaniem... Ja poruszyłem inny problem. Czy uważacie, że kibicem Wisły jest ten, co na mecz nie przyjdzie bo nie może sobie usiaść? Suoer!! Po drugie sektory dla tych co chcą siedzieć pewnie ze muszą być, ale nie moze być tak, cała trybuna ma siedzieć, bo dzieci i starsi chcą sobie posiedzieć... Sektor AiB jest od tego...
P.s To jak? Jutro wszyscy siedzimy??!! Ja chce stać a na G zabrakło biletów! to czemu mam siedzieć? Niech mi klub odpowie, albo wy...

ps oglądam sobie mecz Amiki... tam wszyscy stoją... ciekawe czy dzieciom to przeszkadza...

Cytat:

Szanujmy fakt, iż na trybunach D, E i F mecz oglądają także NAJMŁODSI KIBICE I OSOBY STARSZE - prosimy o niezasłanianie widoku murawy i oglądanie meczu siedząc.
Fajnie najpier mowimy, że rozszerzamy mlyn na F i najdalej jak sie da a potem mówimy, że mamy tam siedzieć... grubo...

FredzIo 30.09.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 989088)
a gdzie ja napisalem, ze ci co chcą siedzieć nie sa kibicami Wisły? widze, ze macie problemy z czytaniem... Ja poruszyłem inny problem. Czy uważacie, że kibicem Wisły jest ten, co na mecz nie przyjdzie bo nie może sobie usiaść? Suoer!! Po drugie sektory dla tych co chcą siedzieć pewnie ze muszą być, ale nie moze być tak, cała trybuna ma siedzieć, bo dzieci i starsi chcą sobie posiedzieć... Sektor AiB jest od tego...
P.s To jak? Jutro wszyscy siedzimy??!! Ja chce stać a na G zabrakło biletów! to czemu mam siedzieć? Niech mi klub odpowie, albo wy...

ps oglądam sobie mecz Amiki... tam wszyscy stoją... ciekawe czy dzieciom to przeszkadza...

Fajnie najpier mowimy, że rozszerzamy mlyn na F i najdalej jak sie da a potem mówimy, że mamy tam siedzieć... grubo...

Dlatego, że na stadionie są tylko miejsca siedzące(młyn na osobnych zasadach) i stojąc będziesz zasłaniał innym ludziom, albo uniemożliwisz im korzystanie z miejsca siedzącego za który zapłacili. Musisz zrozumieć, że nie każdy odczuwa przyjemność spiewajac, krzyczac, badz skaczac przez 90 minut. Masz ochote stać, to odejdź gdzieś gdzie nie bedziesz nikomu zasłaniać - proste. Badzmy cywilizowanymi ludzmi i pamietajmy o tym, ze nasze prawa koncza sie tam, gdzie zaczynaja innych.

darotsok73 30.09.2010 20:33

Po pierwsze temat jest o BILETACH a nie o mentalności , temperamencie czy też poziomie kultury niektórych kibiców.

Po drugie biletów jest jeszcze dużo , dla wszystkich starczy a widząc pogodę i znając humory pikników nie sądzę żeby był komplet. (obym się mylił )

Co do problemów kolegi Palikota ,po otwarciu całego stadionu będzie więcej miejsca dla skaczących i siedzących :D
Ps. Będą też stewardzi i to z nimi różni delikwenci będą sie wykłócać a nie z "rodzicami z dziećmi"
Ciekawe czym to sie skończy??

palikot 30.09.2010 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 989094)
Dlatego, że na stadionie są tylko miejsca siedzące(młyn na osobnych zasadach) i stojąc będziesz zasłaniał innym ludziom, albo uniemożliwisz im korzystanie z miejsca siedzącego za który zapłacili. Musisz zrozumieć, że nie każdy odczuwa przyjemność spiewajac, krzyczac, badz skaczac przez 90 minut. Masz ochote stać, to odejdź gdzieś gdzie nie bedziesz nikomu zasłaniać - proste. Badzmy cywilizowanymi ludzmi i pamietajmy o tym, ze nasze prawa koncza sie tam, gdzie zaczynaja innych.

jak 8 tysiecy ludzi stoi na trybunie, to znaczy, że każdy chce siedzieć? :shock: O czym ty mi mówisz? o sektorze AB? Tu się zgadzam... ale są tez ludzie co przychodzą na mecz postać pokrzyczeć i poskakac i jak się nie mieszczą na jednej trybunie powinni miec mozliwość oglądania meczu w ten sposób gdzie indziej... i powinni mieć pierwszeństwo, bo to ludzie ktorzy są z tym klubem związani bardziej, niz te "dzieci i starsi ludzie" którzy pieniedzy nie zostawią w klubie gdy bedzie padał deszcz, bedzie mróz, czy drużyna bedzie miała słaby okres... wiec klub o tych ludzi takze powinien dbać, nawet bardziej a nie kazać im siedzieć na dupie, bo zasłaniamy 5% widowni widok... Te 5 % powinno sobie kupic bilet tam, gdzie ludzie siedzą czyli sektor AB a w tej chwili to srodek dolnej trybuny...

KacpiTSW 30.09.2010 21:04

Zamienie bilet z sektora F na G! Priv!

Kibic_1906 30.09.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 989110)
jak 8 tysiecy ludzi stoi na trybunie, to znaczy, że każdy chce siedzieć? :shock: O czym ty mi mówisz? o sektorze AB? Tu się zgadzam... ale są tez ludzie co przychodzą na mecz postać pokrzyczeć i poskakac i jak się nie mieszczą na jednej trybunie powinni miec mozliwość oglądania meczu w ten sposób gdzie indziej... i powinni mieć pierwszeństwo, bo to ludzie ktorzy są z tym klubem związani bardziej, niz te "dzieci i starsi ludzie" którzy pieniedzy nie zostawią w klubie gdy bedzie padał deszcz, bedzie mróz, czy drużyna bedzie miała słaby okres... wiec klub o tych ludzi takze powinien dbać, nawet bardziej a nie kazać im siedzieć na dupie, bo zasłaniamy 5% widowni widok... Te 5 % powinno sobie kupic bilet tam, gdzie ludzie siedzą czyli sektor AB a w tej chwili to srodek dolnej trybuny...

idzze spac.

MakuTS 30.09.2010 21:54

Jeśli ktoś wybiera się do 14 jutro po bilety prosze na priv.

matkur 30.09.2010 22:17

Witam, opiszę swoją sytuację, mieszkam 400km od Krakowa, a niedługo ruszą zapisy na mecz wyjazdowy do Poznania do którego mam 150km, dostaniemy tam ponad 2 tysiące biletów i stąd moje pytanie czy jest jakaś szansa żebym dostał 2 bilety na ten mecz? Chcieliśmy z kolegą pojechać na ten mecz. Mam znajomego w Krakowie i jak mu podam nasze dane to bez problemu może kupić, ale wiem że na wyjazd sporządzane są listy kto ile razy gdzieś był. Proszę o odpowiedź

zdzichu411 30.09.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 989088)
Jutro wszyscy siedzimy??!! Ja chce stać a na G zabrakło biletów! to czemu mam siedzieć? Niech mi klub odpowie, albo wy...

to trzeba było sobie kupić karnet na G. przez 10 dni były i nie zeszły, fanatyku od siedmiu boleści. Mam nadzieje ze jutro bedziesz stał i ktos ci obije ryja, bo sie poprostu nalezy. fantastycznie pier***niety

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 989110)
jbo to ludzie ktorzy są z tym klubem związani bardziej, niz te "dzieci i starsi ludzie" którzy pieniedzy nie zostawią w klubie gdy bedzie padał deszcz, bedzie mróz, czy drużyna bedzie miała słaby okres... wiec klub o tych ludzi takze powinien dbać

ja tylko za mecz z Koroną i Śląskiem zapłaciłem za biety więcej niż ty byś zapłacił jakbyś sobie kupił karnet na G, a to nie ostatni mój mecz, więc nie pierdziel kto tu większe zyski daje klubowi... Przejżyj na oczy.

Vinci 30.09.2010 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 988963)
Kraków jest specyficznym miastem, to nie Poznan gdzie pomimo stosunkowo wysokich cen na Salzburg przyjdzie dzis 42 tysiace. Pamietasz mecze UEFA u nas? Ile bylo ludzi na meczach z Tottenhamem,Interem,Hajdukiem,Sarragossa,Sevilla? Niby mega ważne mecze, a ludzi bylo dwa razy mniej niz w nastepny weekend na meczu ligowym..Bo bilety byly po e 50 zlotych, co okazalo sie zbyt wysoka ceną!
.

Generalnie zgadzam się z tym co napisałeś, ze klub sięgnie po bardziej umiarkowany ceny, jednak przykłady na które się powołałeś nie są zbyt trafnie dobrane. Przypomnijmy, jak to było:

Tottenham - mecz o godzinie 15...w dzień powszedni wiadomo, jak ciężko ludziom wyrwać się z pracy. Pora meczu kuriozalna ze względu na inne mecze angielskich drużyn tego samego dnia w Pucharze UEFA

Inter - godzina meczu...14... jak wyglądał stadion pewnie pamiętasz...dwie trybuny i wtorek. Nawet w ojczyźnie futbolu w taki dzień więcej ludzi się na meczu nie pojawi...

Hajduk - ten sam sezon, co mecz Interem. Nawet poprzedzał rywalizacje z Włochami. Stadion bez oświetlenia + wczesna pora = marna frekwencja.

Saragossa - pierwszy mecz 1:4 i większość dało sobie spokój. Oczywiście na stadionie nadal brak było jupiterów, więc pora również dziwna. Dopiero po Zaragozie, gdy trafiliśmy na Porto stadion zapełniony został w ponad 80%...

Sevilla - to mecz typowo towarzyski, obchodu 100-lecia i toksyczna atmosfera, gdy w klubie wybuchła afera z Jurczyńskim i kibicami. Z trybun obok racowiska leciały bluzgi także na Miętte.

Ale były i mecze, na które było bardzo duże ciśnienie i stadion, nawet przy mega cenach zostałby zapełniony. Dość przypomnieć pierwsze mecze z Barceloną, Realem (pamiętacie, jakie wtedy były ceny???? p o100-200 zł i nikt nie płakał), Lazio czy Schalke.
Były też takie, z krajowymi rywalami: z Legią (za Skorży, z Kosowskim w składzie), z Cracovią (również za Skorży 2:1) czy wcześniej za Kasperczaka z Legią...

Będą wyniki i renomowani piłkarze, to mecze o stawkę przyciągną tłumy bez względu na cenę.

Belzebub 30.09.2010 23:07

Tylko na te mecze, które wymieniasz przyjechalo pol Polski zobaczyc na zywo Barce czy Real,a chyba nie chodzi o to zeby zjezdzala nam tu raz do roku piknikownia, tylko o to by miec kibiców wiernych Wiśle..Nikt nie plakal na ceny w meczach z Realem czy Barca? Dzieki tym cenom mecz ogladnalem w TV, a na Reymonta jestem co kolejke od 15 lat..Dlugo po tym mialem jeszcze do klubu zal za to, że wycisnąć chcial maksimum z naszych kieszeni, przez co nie bylem na tak ważnych meczach.
Fakt mecze,które ja wymienilem byly zbyt wczesnie, co nie zmienia tego ze powinien byc komplet i gdyby ceny byly nizsze pewnie sami uczniowie wypelnili by ten stadion..Przeciez wtedy gralismy kosmos!!
Prosty przykład, mecz z Vitoria Guimaraes, rywal ze sredniej (niskiej) polki, ceny chyba 25-30 zloty na E i praktycznie komplet na trybunach.

W tej chwili mamy bilety dwa razy drozsze, na kazda trybune od żydów..U nich nagłe rozmnożenie, u nas tylko twardy elektorat..Majac bilety po 10(za bramke) i 15(na prosta) kazdy z nich mogł wziac kogos pierwszy raz na mecz stawiajac mu bilet, taki nowy najczesciej lapie zajawke i zaczyna chodzic regularnie!
Nie mowie ze u nas bilety powinny byc,az tak tanie..ale wg mnie rozsadne ceny to takie , kiedy bedzie chodzic regularnie 25 tysiecy ludzi na mecz,a przy dzisiejszych cenach nie możemy osiagnac kompletu.

Dla mnie umiarkowane ceny to:
C,G= 20 zl ( 9 tys. miejsc)
Łuki=25 zl ( ponad 5 tys. miejsc)
srodek E-40zl
pozostale E=30zl
srodek A= 50 zl
pozostale A= 40 zl
Topowe mecze(4 w sezonie) drozsze o 10 zl.

Do tego znizki (20-25%) dla kobiet, mlodziezy uczacej sie,emerytów,fan clubów, bilety rodzinne, punkty lojalnosciowe. Z takimi cenami mysle ze spokojnie mielibysmy srednia kolo 25 tysiecy,a po pewnym czasie moze i wyzsza.
Przeciez zarobek w dniu meczu to nie tylko bilet..Jak bilet bedzie w miare tani to kazdy zje w przerwie hot doga i wypije pepsi(zasilajac kase klubu),a jesli z trudem uzbieral na bilet to na dodatkowy wydatek na stadionie juz nie bedzie mial pieniedzy!

zdzichu411 30.09.2010 23:21

Jakbyśmy grali tak jak 6-7 lat temu to te ceny byłoby dobre, przy takiej grze, przy martwieniu sie o punkty nawet z najsłabszą drużyną cena 50-40zl za E, to kosmos. Nie każdy jest fanatykiem, a na mecz chętnie by poszedł, ale weź tu wciągnij kogoś nowego na mecze jak mu wyjedziesz z cena 50zł za mecz z 13 drużyną ligi, a przecież nie wezmiesz nowego na młyn.... To że srednia zarobkow jest 2-3 tysiace nie znaczy ze tyle zarabia zwykly Polak, bo tak naprawde ma 1500 a z tego już nie poszaleje. Cena od 20 do 30zł 35zł to cena idealna na zwykłe mecze (Puchary czy te mecze topowe wiadomo drozej) . Młyn też powinen kosztować 20, żeby nie chodzili na niego Ci którzy chcą zaoszczędzić.

MatMario 01.10.2010 00:07

W kinie wam dają zniżkę jak z dziewczyną przyjdziesz?

Na dzień dzisiejszy mamy dumpingowca po drugiej stronie błoń, z biletami po 10 zł i kopaniem się po czołach naszych gwiazd.

Nasze ceny są adekwatne do tego co się mi proponuje, przynajmniej ja mam takie odczucie.

Za środek w karnecie średnia cena wychodziła chyba 40 zł, bardziej z boku 30, G nawet 20 zł za mecz nie kosztowało. To są ceny mega fajne, a narzekanie że drogo to już z lekka przesada.

element 01.10.2010 00:55

Z nudów przeglądam tabelę 1 ligi i widzę jakieś Podbeskidzie, myślę sobie sprawdzę co to w ogóle jest, szperam po stronie i natykam się na rubryczkę "bilety", no to lukam z ciekawości,
i...
http://ts.podbeskidzie.pl/m52/o-klubie-bilety

:lol::lol:
A najlepsza końcówka, dzieci do lat 13 płacą za wjazd 7 zł, u nas do 12 za frajer. Klub powinien zakazać mediom puszczania w eter informacji ile kosztują bilety na Wisłę bo to się nadaje do Monty Pythona.

AS82 01.10.2010 06:54

Ceny sa dobre ,mam bilet na D na srodek naroznika i mam gdzies wszystko :lol: ,mecz zgodowy fajnie, ale widok z naroznika D na sektor gosci ,jak przyjedzie Górnik ,albo jakas inna ekipa to tez bedzie dobry widok

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl