Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

dynek.pl 17.11.2008 11:32

Kup pan "żyletę"

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...__zylete_.html

http://www.allegro.pl/item483974911_...letalegia.html

A propos co sie w koncu stalo z krzeselkami z naszego "C" ?

Clapham 17.11.2008 11:37

Cos mi sie zdaje ze juz tej wiosny bedziemy ogladali wielu bylych pilkarzy Gornika w barwach Piasta, LKS i Odry Wodzislaw, ewentualnie w drugiej lidze. Jak tak dalej pojdzie Gornik juz za moment pojdzie na powazne zakupy. Zostawia pewnie Hajte, Brzeczka i nie wiem... Pazdana? Zahorskiego? W zasadzie jesli o mnie chodzi to tam praktycznie nie ma kogo zostawic.

dostuffca 17.11.2008 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 630255)
A propos co sie w koncu stalo z krzeselkami z naszego "C" ?

Np. 2 dumnie prezentują się na moim balkonie.
Co się stało z resztą dowiesz się z tego tematu -> http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=4629

leyzer87 17.11.2008 11:45

Pewna ilość wylądowała na Juvenii.

bbbnba 17.11.2008 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ar222 (Post 630241)
Weź się uspokuj stary. Jak dla mnie panowie trochę przesadzili z tym kserem w tym przypadku, bo to rzeczywiście zupełnie nie ta melodia, a na śpiewanie nazwy miasta Legia wyłączności nie ma, ale to,że kserujecie aż miło to brutalny fakt i nie ma się co tak obruszać :)

Mogę prosić Cię o jakieś przykłady tego "kserowania aż miło "? Sądząc po tonie wypowiedzi jest ich mnóstwo, ale nie będę wymagający, tak z 5-7 w zupełności mnie zadowoli :)

pan_premier 17.11.2008 12:47

raz: za napinactwo wzorem z kibice.net - ban
dwa za piasanie o kibicowaniu tu- ban(po coś powstął równoległy temat, a ja waszego ględzenia przenosił nie będę)

trzy:
HENRYK KASPERCZAK :lol:
cztery:
widac po wczorajszym meczu jak wiele Majewski znaczył dla KSC :(
w nowej serii vlepek bedzie dziękczynna dla Majewskiego "NIe dano ci do kończyć twego dzieła, które twa swięta ręka rozpoczęła|
my jednakże o Tobia pamiętamy
Stefku, morderco Pasów ukochany"

Zwierze 17.11.2008 12:51

Ja dodam tylko od siebie że jak wczoraj oglądałem mecz i słuchałem tej przyśpiewki to tylko jedno mi się suneło na usta... Wisła Kraków Biała... ale pewnie to inna melodia!

A żeby było o ostatniej kolejcie... Mecz w Poznaniu przypominał mi ten w Krakowie z Lechem, całkiem podobna sytuacja tylko że wynik inny.

prober 17.11.2008 13:00

Majewski zamordował Cracovię? Najwyższe miejsce w lidze w ostatnich 50 latach (4. w sezonie 2006/07) to chyba nie przestępstwo ;)

Clapham 17.11.2008 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 630288)
Majewski zamordował Cracovię? Najwyższe miejsce w lidze w ostatnich 50 latach (4. w sezonie 2006/07) to chyba nie przestępstwo ;)

Ale calkowite i doszczetne zmarnowanie potencjalu, ktory 'odkryl' tez chyba na jakas wzmianke zasluguje :)

spirit 17.11.2008 15:06

I te wywiady ;(

Philll 17.11.2008 20:19

"Poznań Poznań Hej Kolejorz" Jest od niepamiętnych czasów śpiewaną przez Lecha na meczach u siebie i wyjazdach(na dworcu i przeważnie pierwszy okrzyk na spotkaniach wyjazdowych)tzw. "wizytówką" a tu słyszę, że Lech to kseruje...;| Ludzie zluzujcie trochę.

harthausen 17.11.2008 20:46

Na przykładzie Kasperczaka (w Realu, zachowując wszelkie proporcje podobnie ma teraz Bernd Schuster) widać, że zawód trenera to jeden z najbardziej ryzykanckich zajęć na tym świecie.
Co by nie gadać, wyrobił sobie nazwisko i autorytet u nas (w Polsce), mimo, że z Wisłą mógł więcej osiągnąć a i szczegóły rozstania z klubem w kryształowym świetle go nie stawiały.
W Afryce się wyłożył, lekki niesmak po jego wypowiedziach po rozstaniu z tą ostatnią reprezentacją powstał (to chyba był Senegal, mogę się mylić).
I przyjechał do Górnika, by go z bagna wyciągać. Na papierze nazwiska nawet nawet, sponsor niczego sobie, w gazetach świetlana przyszłość prorokowana przez kogo się da.
I nic, wyniki tragedia, za poprzedniego trenera było lepiej. W tej chwili najbliżej do spadku, choć za wcześnie by kogoś zdecydowanie na ten los skazywać.
I się pan Henryk włożył niechcący w kleszcze - jedyny ratunek twarzy to uratowanie klubu przed spadkiem. Odejdzie sam, czy go zwolnią wcześniej - legenda padnie.

Przeciwieństwo Kasperczaka to Motyka. Za bardzo w mediach nie błyszczy, zresztą nie pcha się. Jak coś powie tą swoją mieszanką góralsko-krakowską to sens ma, ale tak jakoś nie brzmi, szczególnie w warszawskich uszach (:D). Ale, jak widać to dobry specjalista w wyciąganiu prowadzonych drużyn z opresji, ostatni przykład to bytomska Polonia.
Ale pewnie prowadzenie drużyny walczącej w pierwszej trójce o majstra by mu pewnie nie szło.

Pewnie i w tym fachu są ludzie od sprzątania piwnic i inni od projektowania wyposażenia salonów.

Ciekawe, gdzie miejsce Majewskiego :)

Clapham 17.11.2008 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 630552)
Przeciwieństwo Kasperczaka to Motyka. Za bardzo w mediach nie błyszczy, zresztą nie pcha się. Jak coś powie tą swoją mieszanką góralsko-krakowską to sens ma, ale tak jakoś nie brzmi, szczególnie w warszawskich uszach (:D). Ale, jak widać to dobry specjalista w wyciąganiu prowadzonych drużyn z opresji, ostatni przykład to bytomska Polonia.
Ale pewnie prowadzenie drużyny walczącej w pierwszej trójce o majstra by mu pewnie nie szło.

Pewnie i w tym fachu są ludzie od sprzątania piwnic i inni od projektowania wyposażenia salonów.

Ciekawe, gdzie miejsce Majewskiego :)

Historia zna paru ludzi, ktorzy specjalizowali sie w wyciaganiu druzyn z opresji, na przyklad niejaki Mieczyslaw 'Kaszana' Broniszewski. Mam nadzieje, ze Motyka to nie ten sam gatunek.

Moim zdaniem to miejsce Majewskiego moze nawet byc w sztabie szkoleniowym jakiegos dobrego klubu (przy budowie baz danych albo cos takiego moglby sie sprawdzic) byle nikt go nie dopuszczal do kontaktu z ludzmi, bo wtedy sobie nie radzi. Ile on juz lat druzyny w ekstraklasie prowadzi? Duzo chyba. I chyba starczy. Nie przypominam sobie zadnego znaczacego sukcesu na jego koncie a przeciez pare ladnych sezonow prowadzil Amice, kiedy ta mozliwosciami dorownywala najlepszym polskim druzynom.

1q2 18.11.2008 00:47

Majewski wyglada na czlowieka niespelna rozumu/psychpate a to najgorszy typ trenera jaki moze byc.Juz o wiele lepszy jest taki co szalu nie robi - np Janas, ale pozwala grac i stosuje zasade - po pierwsze nie przeszkadzac.
Takich bezwarsztatowcow jest zreszta wiecej - pewnie wieksosc 'starej gwardii'.
Gdyby nie motyw z zatrudnieniem Wojcika przez Widzew zeszlej rundy to bym pomyslal ze maccabi to ostatni przystanek w karierze doktora, a tak....to cholera wi.

AYALA 18.11.2008 03:07

Trener Górnika Zabrze Henryk Kasperczak po porażce w ostatniej kolejce ligowej stracił cierpliwość i usunął z pierwszej drużyny czterech zawodników .W Zabrzu chyba pluja sobie w brode że jakiś czas temu zwolinili Motyke który z tym klubem uzyskiwał wyniki ponad jego finansowe możliwości ratujac go dwukrotnie przed spadkiem.

dynek.pl 18.11.2008 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 630658)
Trener Górnika Zabrze Henryk Kasperczak po porażce w ostatniej kolejce ligowej stracił cierpliwość i usunął z pierwszej drużyny czterech zawodników .W Zabrzu chyba pluja sobie w brode że jakiś czas temu zwolinili Motyke który z tym klubem uzyskiwał wyniki ponad jego finansowe możliwości ratujac go dwukrotnie przed spadkiem.

Motyka nie ma dobrej reputacji wsrod kibicow w Zabrzu mimo, ze utrzymal ich 2 razy dysponujac jeszcze gorsza bandą kopaczy niz teraz. Miedzy innymi zarzucają mu, ze powiedzial w wywiadzie przed meczem Wisla-Górnik, ze kocha Wisle :)

zim zum 18.11.2008 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 630680)
Motyka nie ma dobrej reputacji wsrod kibicow w Zabrzu mimo, ze utrzymal ich 2 razy dysponujac jeszcze gorsza bandą kopaczy niz teraz. Miedzy innymi zarzucają mu, ze powiedzial w wywiadzie przed meczem Wisla-Górnik, ze kocha Wisle :)

tak było, ale ich utrzymał. A Wielki Henio zgarnął wielką kasę i na tym się kończy sprawa. Przejechali się zabrzanie ostro na Kasperczaku.

arti 18.11.2008 10:36

To jest dość zabawne (za gazeta.pl)

Jeszcze przed meczem piłkarze Cracovii robili wszystko, by podnieść się na duchu. Zaklęć i przesądów nie brakowało, a jednym z nich była świnka, do której piłkarze i szkoleniowcy za czasów Stefana Majewskiego wrzucali pieniądze za spóźnienia i niewykorzystane karne podczas treningów. Przed wyjazdem do Zabrza trener Artur Płatek z zawodnikami postanowili rozbić skarbonkę. - Uzbieraliśmy prawie 3 tys. zł. i kupiliśmy za to duży ekspres do parzenia kawy, który postawiliśmy w szatni - zdradza Pawlusiński.

eye63 18.11.2008 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 630681)
tak było, ale ich utrzymał. A Wielki Henio zgarnął wielką kasę i na tym się kończy sprawa. Przejechali się zabrzanie ostro na Kasperczaku.

Bo wszyscy oczekują cudów, błąd - o którym od początku sezonu się mówiło, to cholernie złe przygotowanie wydolnościowe do sezonu, do tego pewnie olewka zagranicznych (usuniętych) piłkarzy, przegrywane mecze - co siada na psychice i voila - wynik gotowy. W tych czasach, to nawet Wójcik Widzewa nie potrafił uratować :). Do czego zmierzam - Kasperczaka będzie można oceniać po tym, jak drużyna będzie sobie radzić na wiosnę, przepracuje z nimi pełen okres, być może dokupi brakującego mu do koncepcji gracza/y - i wtedy będzie można powiedzieć na kim Górnik się przejechał.

dynek.pl 18.11.2008 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 630689)
To jest dość zabawne (za gazeta.pl)

Jeszcze przed meczem piłkarze Cracovii robili wszystko, by podnieść się na duchu. Zaklęć i przesądów nie brakowało, a jednym z nich była świnka, do której piłkarze i szkoleniowcy za czasów Stefana Majewskiego wrzucali pieniądze za spóźnienia i niewykorzystane karne podczas treningów. Przed wyjazdem do Zabrza trener Artur Płatek z zawodnikami postanowili rozbić skarbonkę. - Uzbieraliśmy prawie 3 tys. zł. i kupiliśmy za to duży ekspres do parzenia kawy, który postawiliśmy w szatni - zdradza Pawlusiński.

Rozbicie swinki ostateczne spowodowalo, ze pilkarze pozbyli sie ze swoich glow koszmaru zwiazanego z Majewskim. Szkoda, ze nie zaczekali do konca rundy.

skttrbrain 18.11.2008 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 630652)
.Juz o wiele lepszy jest taki co szalu nie robi - np Janas, ale pozwala grac i stosuje zasade - po pierwsze nie przeszkadzac..

Chyba nie doceniasz Janasa. Ostatnimi czasy na jego karierę patrzy się przez pryzmat nieudanych mistrzostw, a jak na polskie warunki jest to trener z całkiem niezłymi osiągnięciami i raczej wątpię, żeby zrobił to wszystko bez warsztatu.

edit: imo BARDZO ciekawy wywiad z szefem scoutingu Lecha. (btw: ten chłopach z Vojvodiny to chyba Aleksic..heeeeh ;( )
http://www.weszlo.com/news/1731

Clapham 18.11.2008 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 630823)
edit: imo BARDZO ciekawy wywiad z szefem scoutingu Lecha. (btw: ten chłopach z Vojvodiny to chyba Aleksic..heeeeh ;( )

Wlasnie tu wszedlem po to zeby to zamiescic :-). Swietna robota i bardzo dobrze. Wisla i Legia teraz nie beda mogly prowadzic takiej polityki jak dotad i beda musialy wprowadzic pelen profesjonalizm w scoutingu bo inaczej za pare lat beda w :-P. To samo dotyczy wszystkich druzyn, ktore w ogole marza o jakichkolwiek sukcesach juz w perspektywie paru lat. Pelen szacunek.

AYALA 19.11.2008 07:54

Celtic chce gwiazdę Lecha
http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=38220

A Lech szuka wzmocnien z lidze mistrzów
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...rzow-do-lecha/

dynek.pl 19.11.2008 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 630823)

Jednak jest cos czego Lechowi mozna pozazdroscic choc wiekszosc osob z tego forum bedzie udawac, ze nasza polityka transferowa i scouting :) sa lepsze.

Pan Jotka 19.11.2008 15:07

Wiadomo dynek.pl---JESTESMY NAJLEPSI :D hehehe
PS. Akurat tematem ds.transferow, polityki sportowej i finansowej jestem osobiscie znuzony.Bicie piany od 3ech lat i zarzad robi dalej to co robil. Czyli niewiele.

Clapham 19.11.2008 17:21

Byl tu kiedys chyba osobny temat transferowy? Nie moge znalezc, ale jesli byl, to wartoby go przykleic chyba? Okienko sie zbliza i bedziemy duzo o tym gadac. Ja tak czy inaczej chyba wole tutaj, wiec wrzucam ciekawego linka a propos Nowaka:

http://legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=23099

prober 19.11.2008 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 631175)
Jednak jest cos czego Lechowi mozna pozazdroscic choc wiekszosc osob z tego forum bedzie udawac, ze nasza polityka transferowa i scouting :) sa lepsze.

No a nie? :)
Podsumuj sobie bilans transferów z ostatnich 5 lat.

dynek.pl 20.11.2008 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 631257)
No a nie? :)
Podsumuj sobie bilans transferów z ostatnich 5 lat.

Znaczy masz na mysli transfery z klubu ? No to fakt - mamy lepsze :)

63624 20.11.2008 14:46

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,59..._LKS_Lodz.html

Zmiana trenera w ŁKS. Dla mnie numer jeden z kandydatów do spadku, tylko Chojnacki tam trzymał wszystko do kupy.

1q2 20.11.2008 15:57

Taki klub jak LKS to powinien miec zakaz grania w ekstraklasie.
Ja rozumiem - duze miasto, kibice ale taki budel jak tam jest ,to sie w pale nie miesci zeby takie cos gralo w ponoc zawodowych rozgrywkach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl