Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

Piotson 14.09.2011 18:59

http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=13806
Jak mozna to proszę o usunięcie bo zdublowały mi sie posty.

Edit:
Załatwione.

Kamson 16.09.2011 17:13

Jak to jest, że moderator może sobie pozwolić na taki post:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1165061)
Nazwałem debilami kibiców Patryka Małeckiego a nie Wisły. Widzisz różnicę?

a odpowiedzi na niego zostają kasowane?

Żenada :)

Cenzura na tym forum wciąż ma się dobrze.

FraMat, ja ciebie w tej chwili nazwe debilem. Za debilne posty. Ty bana nie złapałeś to i ja nie powinienem. Poczekamy, zobaczymy ;)

Jaroo1 17.09.2011 15:22

Cytat:

FraMat, ja ciebie w tej chwili nazwe debilem. Za debilne posty. Ty bana nie złapałeś to i ja nie powinienem. Poczekamy, zobaczymy ;)
No, uwazaj zebys sie nie pomylil. Po prostu FraMat nie dostał bana bo zrobiono wyjatek od reguły a Tobie sie napewno nie upiecze bo na forum sie nie wolno obrazac tylko trzeba sie kochac :)

edit:

Żeby nie nabijać postów, pozwoliłem sobie edytować.
Jakbyś czytał temat z piłkarzami, to byś wiedział, że sprawa została już załatwiona.
No ale jak widać, musisz ''podgrzewać'' atmosferę a jak...

EOT.

flamengista 17.09.2011 17:59

I po co do tego wracać? Framat przyznał się do błędu i przeprosił. Każdemu może się trochę zagotować głowa.

Moderatorzy są takimi samymi ludźmi, jak reszta użytkowników. Mają swoje poglądy i mają prawo do własnych opinii.

Moim zdaniem temat się zakończył.

Kamson 17.09.2011 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1165576)
Jakbyś czytał temat z piłkarzami, to byś wiedział, że sprawa została już załatwiona.
No ale jak widać, musisz ''podgrzewać'' atmosferę a jak...

EOT.

Moderatorze WISŁAZWE mogłeś napisać osobny post, bo na początku myślałem, że Jaroo napisał to do mnie :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1165652)
I po co do tego wracać? Framat przyznał się do błędu i przeprosił. Każdemu może się trochę zagotować głowa.

Moderatorzy są takimi samymi ludźmi, jak reszta użytkowników. Mają swoje poglądy i mają prawo do własnych opinii.

Moim zdaniem temat się zakończył.

W przypadku innych użytkowników takie "zagotowanie głowy" inaczej się kończy ;)
Moderatorzy = święte krowy.

A sprawa kasowania postów, które były odpowiedziami na post FraMata to już totalna dziecinada.

Z mojej strony koniec tematu.

fialo 20.09.2011 16:57

Zdublowany temat, do wywalenia.

http://wislakrakow.com/forum/showthr...34#post1166934

tarantulaw2 20.09.2011 20:28

http://wislakrakow.com/forum/showthr...68#post1167068

Temat do wywalenia - dyskusja na ten temat toczy się w tem. Nasi piłkarze.

Etiop 28.09.2011 15:10

Ban dla Rosomaka nie był zbyt pochopny? Gość mądrze pisze i jest jednym z niewielu na tym forum, który trzyma poziom.

rafalek 28.09.2011 15:57

Mimo ostrzeżeń łamał regulamin forum, więc nie sądzę, żeby był pochopny.

Kocur 28.09.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1170705)
Mimo ostrzeżeń łamał regulamin forum, więc nie sądzę, żeby był pochopny.

Faktycznie kilka postów pod rząd jest zagrożeniem demokracji ... Jakbyśmy się tak trzymali regulaminów to połowę z nas na mecz by nie wpuścili ... bez jaj.

rafalek 28.09.2011 16:08

Nie ja ten regulamin ustalałem, nie ja go wykonuję. Mod podjął taką decyzję i nic nam do tego ;)

Pozdrawiam.

Etiop 28.09.2011 17:06

Wiem, że to tylko ban, ale to jest taka sprawiedliwość jak np. przy ograniczeniu prędkości do 60 km/h, jedzie 10 kierowców, z których 9 jedzie 100 a jeden 70 i tego jednego się karze. Patrzcie na innych co piszą. A tak z czystej ciekawości, to tego bana to za dyskusję z moderatorem dostał? Czy za prawdę o Meliksonie?

Kocur 28.09.2011 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1170711)
Nie ja ten regulamin ustalałem, nie ja go wykonuję. Mod podjął taką decyzję i nic nam do tego ;)

Pozdrawiam.

Nic nam do tego więc jak się nie ma nic do powiedzenia to lepiej nie mówić.

Cytat:

Franz: Olo, czujesz?
Olo: Tak, ale to nie gówno, to padlina. Jak taki zaczyna od kapowania, to na czym skończy?
Franz: Na Powązkach...
Rutecki: Wie pan co, i to jest, ....a, skandal!

koniec off top

szprotson 28.09.2011 17:12

niedługo na forum będzie jak na stadionie

Proud 28.09.2011 17:16

Rosomak merytoryką wypowiedzi bije 99% userów tego forum. I trzeba to przyznać, nieważne czy ma się takie zdanie na pewne sprawy jak On, czy też inne. Zresztą abstrahując od wartości Jego postów, samo czytanie Jego wypowiedzi jest przyjemne, bo pisze elokwentnie, składnie, zrozumiale.

Również dziwię się decyzji o banie, bo nie wszyscy muszą być super obeznani z obsługą forum, a chyba ważniejsze jest to, co wnoszą na naszej "internetowej społeczności" kibiców Wisły.

La Furia Dell' Est 28.09.2011 17:19

To i owo na luziku-może ktoś to zmoderować? Polityka w innym dziale! Od kiedy to Wiślacy mają mieć jedyną sluszną legitymację co do partii???!

WISŁAZWE 28.09.2011 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1170747)
niedługo na forum będzie jak na stadionie

Nie będzie jak na stadionie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1170751)
To i owo na luziku-może ktoś to zmoderować? Polityka w innym dziale! Od kiedy to Wiślacy mają mieć jedyną sluszną legitymację co do partii???!

Owszem można zmoderować.
Już.

edit:
żeby nie było, to też czytam posty użytkownika Rosomaka z ciekawością bo dobrze się je czyta a nie jak jednozdaniowe wpisy.
Tak moderatorzy też ludzie i lubią poczytać sensowne wpisy a nie tylko skupić się na wyszukiwaniu użytkowników, którzy łamią zasady.

FraMat 28.09.2011 17:36

Rosomak otrzymał bana, bo najprawdopodobniej nie przeczytał regulaminu forum, o czym świadczą jego pretensje do modów za ostrzeżenia. Nie jest to ban permanentny więc Rosomak wróci, jesli się za zbanowanie nie obrazi.

La Furia Dell' Est 28.09.2011 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1170754)
Nie będzie jak na stadionie.

Owszem można zmoderować.
Już.

edit:
żeby nie było, to też czytam posty użytkownika Rosomaka z ciekawością bo dobrze się je czyta a nie jak jednozdaniowe wpisy.
Tak moderatorzy też ludzie i lubią poczytać sensowne wpisy a nie tylko skupić się na wyszukiwaniu użytkowników, którzy łamią zasady.

Dzięki za interwencję-ale ,mam pytanie-jak to się stało, że moja prośba o nie uprawianie polityki w temacie "TO I OWO NA LUZIKU", wypadło, a pozostały polityczne wpisy? Wierzę, ze to przeoczenie....

WISŁAZWE 29.09.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1170889)
Dzięki za interwencję-ale ,mam pytanie-jak to się stało, że moja prośba o nie uprawianie polityki w temacie "TO I OWO NA LUZIKU", wypadło, a pozostały polityczne wpisy? Wierzę, ze to przeoczenie....

Racja, przeoczenie.

Incognito 29.09.2011 19:54

Czy którykolwiek z adminów lub ogarniętych modów może mi powiedzieć, jakim cudem po wylogowaniu się z konta razi mnie ogromny banner z gębą politruka Napieralskiego z SLD? Nie była to żadna reklama kontekstowa google, a interaktywna grafika. Panowie, bez żartów, to się nie godzi!

rav 29.09.2011 20:06

Nie ma znaczenia, czy to reklama kontekstowa czy "interaktywna grafika". Sposób jej pozyskiwania jest dość podobny do reklam google'a i nie mamy na to większego wpływu, poza możliwością zareagowania po fakcie.

spartan 29.09.2011 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1170757)
Rosomak otrzymał bana, bo najprawdopodobniej nie przeczytał regulaminu forum, o czym świadczą jego pretensje do modów za ostrzeżenia. Nie jest to ban permanentny więc Rosomak wróci, jesli się za zbanowanie nie obrazi.

Rosomak zapewne się nie obrazi bo nie wydaje się aby dotknąć go miała głupota.
Natomiast zapewne się zastanowi czy warto dzielić się logicznymi przemyśleniami w miejscu, które kiedyś służyło wyrażaniu wolnej myśli a teraz stało się tępym i ślepym egzekwowaniem regulaminu. Ta właśnie ciasnota umysłowa spowodowała, że tak mało jest tu ludzi chcących cokolwiek sensownego napisać.
Użerajcie się zatem (Modzi) z masowym pokemoństwem flekując starych lub skutecznie ich zniechęcając. Wszak rozsądnych osób zostało tu trzy, no cztery, góra dziesięć w porywach do piętnastu.

Etiop 29.09.2011 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1171360)
Rosomak zapewne się nie obrazi bo nie wydaje się aby dotknąć go miała głupota.
Natomiast zapewne się zastanowi czy warto dzielić się logicznymi przemyśleniami w miejscu, które kiedyś służyło wyrażaniu wolnej myśli a teraz stało się tępym i ślepym egzekwowaniem regulaminu. Ta właśnie ciasnota umysłowa spowodowała, że tak mało jest tu ludzi chcących cokolwiek sensownego napisać.
Użerajcie się zatem (Modzi) z masowym pokemoństwem flekując starych lub skutecznie ich zniechęcając. Wszak rozsądnych osób zostało tu trzy, no cztery, góra dziesięć w porywach do piętnastu.

O to właśnie chodzi. Za parę miesięcy na tym forum będą się wypowiadać same pokemony, które między sobą nie będą potrafiły wymienić paroma sensownym zdaniami. A potem się wszyscy dziwią, czemu poziom tego forum sięgnął dna. I później te pytania :Gdzie Ci starzy użytkownicy? Co się z nimi stało? Żyją jeszcze?
-Po prostu poszli sobie w ch.j od tego forum.
Cytat:

Ale jak jest przyzwolenie społeczne na to, żeby się ch.jnia działa to tak właśnie się dzieje!

rav 30.09.2011 10:48

Skoro mówimy o osobach rozsądnych, to czy tak trudno jest zrozumieć regulamin i zastosować się do niego? Czy to tak duży problem, zamiast pisać post pod swoim postem wcisnąć opcję edytuj? Czy to duży kłopot pisać na temat?

Tępe egzekwowanie regulaminu miałoby miejsce, gdyby Rosomak nie został poproszony (z tego co wiem, nie sprawdzałem) o zastosowanie się do niego. Niestosowanie się do regulaminu osób poważanych powoduje, że reszta pozwala sobie na więcej "bo przecież on może, to czemu ja nie?"

W takich sytuacjach jak ta nie ma dobrego wyjścia. Zareagujemy: źle, bo poziom forum upada. Nie zareagujemy: źle, bo poziom forum upada. Zastanówcie się nad tym.

Jaroo1 30.09.2011 11:44

Cytat:

Niestosowanie się do regulaminu osób poważanych powoduje, że reszta pozwala sobie na więcej
Chyba bardziej jednak zle wplywa dla forum niestosowanie sie do norm osob niepowaznych. Ktos widzi 100 glupich postow wiec mysli, co tam napisze kolejny (wiem bo sam mam juz uzbierane prawie 2 tys glupich postow :D)

rav 30.09.2011 12:25

Moderatorzy nie są od oceniania postów. Co innego jest głupie dla jednych, co innego dla drugich. Stąd opcja "ignoruj" - każdy może sobie dostosować forum do siebie. Ja jestem przeciwnikiem banowania za poglądy.

WISŁAZWE 30.09.2011 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1171649)
Chyba bardziej jednak zle wplywa dla forum niestosowanie sie do norm osob niepowaznych. Ktos widzi 100 glupich postow wiec mysli, co tam napisze kolejny (wiem bo sam mam juz uzbierane prawie 2 tys glupich postow :D)

Jasne, że każdy woli przeczytać 10 mądrych, konkretnych postów niż 100 napisanych bez sensu, tak tylko żeby nabić wskaźnik ( nie mówię że Ty żeby nie było ;) )

I tutaj jest właśnie zadanie dla nas ( dla Ciebie i również dla mnie) widzisz 100 durnych postów, bądź mądrzejszy i nie kontynuuj rozmywania.

Zgłoś problem, podeślij link a jak nie chcesz ''donosić'' napisz PW czy mail - też sprawdzam i reaguje na problemy. Opcji jest wiele. W tym opcja ''Ignoruj''.

Każdy z nas ma też życie po za forum, szkoła czy praca nie mówiąc już o przyjemnościach.
Ciężko nie raz ogarnąć tematy jak posty powstają szybciej niż grzyby po deszczu.

Sami też utrudniamy sobie życie w prosty sposób rozwalając tematy, przykład pierwszy z brzegu - temat ''to i owo na luziku'' - rozwalony przez polityczne wpisy, po to jest odpowiedni dział aby dyskutować o polityce tam gdzie to jest wskazane. Ostatnio wywaliłem z 30 politycznych postów.. Miejcie litość Panowie.

Wiem również, że podejmowane przez moderatorów decyzje nie wszystkim przypadają do gusty to zrozumiałe, każdy ma swoje zdanie na każdy temat - nikomu nie jesteśmy w stanie dogodzić w 100%, zamkniemy jakiś temat odezwą się głosy i za i przeciw i tak się kręci.

Pozdrawiam.

Jaroo1 30.09.2011 21:59

Bo własnie problem jest przez "polityke" obrana przez moderatorow. Zamiast banowac ostro za głupie wpisy, za te w zlym miejscu i o mega bezsnensownej tresci to popusciliscie (juz dawno temu, jak jeszcze Ty nie byles modem) i z pewnego poziomu forum spadlo na dno. Doprowadzilo to do tego, ze masa osob nieogarnietych wypedzila swoimi postami i pogladami z forum osoby kumate, ktorych byla garstka po tym jak na forum zaczeto uznawac, ze glowne cechy jakie powinien wyznawac kibic Wisly z TWSD to tolerancja, dobre maniery, umiłowanie do bliznich itd.
W skrocie, za bardzo popuszczono i szybko na forum zrobila sie przewaga osob malo zwiazanych z trybunami wlasnie nad tymi dzialajacymi kibicowsko, w efekcie orum nie dosc, ze stracilo na poziomie dlatego, ze wiecej wypowiadalo sie osob nijakich to zaczelo tracic te osoby wartosciowe powoli. Ciekawe kiedy takich osob zostanie tutaj 0. Jest to moje zdanie, tyle mialem do powiedzenia. Dziekuje. Pozdro

MatMario 30.09.2011 22:44

Kto jest teraz najbardziej "ignorowanym" użytkownikiem forum? :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl