![]() |
A ktoś wie od kiedy on się stał taki aktywny na X? Czy zanim w Wiśle był to też non stop się udzielał w mediach społecznościowych?
|
Cholera. Czyli dzieki Wisle pozyskal Synerise klientow: mBank, Empik, InPost zeby pozbyc sie akcji Synerise aby moc dosypac do Wisly. Smart move.
|
Cytat:
A. Klienci kupują chujowe oprogramowanie Synerise bo kochają Wisle i dzieki Wisle o nim uslyszeli a Krolewski ujebal im wszystkim umysly i zmienil myslenie aby kupowali CHUJOWY SOFT B. Klienci kupują oprogramowanie Synerise bo jest po prostu dobre i przeszlo wszystkie procesy zakupowe, sprawdza sie, uslyszeli sie o nim przy okazji akcji Krolewskiego z Wisla C. Może jednak sie mylimy i ktos slyszal o Synerise wczesniej: marzec 2018 Satya Nadella - obecny prezes MS - Krolewski tez go przekupil? https://www.youtube.com/watch?v=UOkk...FkZWxsYQ%3D%3D i po prostu kupuja to bo jednak cos Krolewski stworzyl sensownego. Wychodzi nam z tego dwie opcje prawdopodobne: A. Królewski jest cynikiem ktory wykorzystuje Wisle aby ludzie kupowali jego soft KTORY JEST PO PROSTU DOBRY B. Królewski nie jest cynikiem a ludzie kupują jego soft KTORY JEST PO PROSTU DOBRY Jedno jest pewny. Jest atencujeszem, ktory albo prowadzi jakis eksperyment spoleczny albo ma problemy ze sobą - a cierpi na tym Wisla, ktora powinna byc klubem stonowanym, z klasą itd. |
Schemat prosty. Jaro sobie potraktował Wisłę jako trampolinę do zyskania rozgłosu, rozpoznawalności. Bycie właścicielem i pacynką w mediach to dla niego rozgłos, a rozgłos to zainteresowanie kupców jego produktem, z jego branży.
Kasę pompuje, bo to po prostu kasa niby na Wisłe, a tak na prawdę na to AI i na ten rozgłos. I wtedy to utopienie 2, 5 czy nawet 15 mln zł, gdyby nawet Wisła się rozpadła, już tak nie dziwi, bo pewnie ta gra jest warta świeczki i po pierwsze mu się to zwróci, po drugie za reklamę tyle się płaci, po trzecie próbuje jeszcze przy Wiśle stworzyć kolejny projekt AI, na którym może też zarabiać, wiec znowuż, są to pieniądze niby na Wisłę ale też w jego branże, aby eksperymentować z AI w sporcie. I myślę, że wiele w tej tezie prawdy. Bo nawet cały proces przejmowania klubu wygląda dziwnie. Wizje sa zmieniane co pół roku, ludzie mają nową bajkę co pół roku. Jeszcze przed chwilą odchodził z klubu, później pozbył się wszystkich i przejął stery, tylko po to aby dopiąć finalizację przejęcia przez inwestora, nagle się okazało, że plan nie wypalił ale szukamy dalej inwestora i będzie przejęcie na pewno, a teraz już powstał nowy plan, w którym bez Jarka ani rusz, bo jak tu teraz sprzedać klub skoro mamy nowe otwarcie, oparcie na AI, trenera skrojonego pod to, i cały projekt AI, który ma być wdrożony w Wisłę - to jak chce sprzedać klub to po co kase, siły i czas w to pompuje? Jak coś się chce sprzedać to się już nie dokłada i nie zaczyna nowych projektów, tylko się dopina co się ma dopiąc, zamyka to co można, tworzy z tego co się ma jak atrakcyjniejszy obraz i sprzedaje. Oczywiście można sobie wmawiać, że to super plan, że jak wszystko wypali to jeszcze tu na kolanach będą się poważni inwestorzy, prosić o kupno nowoczesnego klubu przyszłości. Jednak bliżej nam do tego, że gościu się bawi Wisłą, rozgrywa wszystkich, skupia na swoich projektach, eksperymentuje i jeśli nie da przez 1-2 czy 3 lata, to Wisła nie będzie atrakcyjna, bo będzie finansowym trupem i wystartuje od IV ligi. Także patrząc na to jak daleko mamy do spełnienia utopijnych wizji Jarka, a jak blisko do upadku. To jest się czego bać. I to niepokoi, że gościu ma poklask tak dużej liczby baranów. |
Cytat:
Trzeba być totalnym debilem, żeby nie odróżniać promocji na sporcie od nieczystych interesów. |
Czyli Jarek czekał 5 lat aby zaczął realizować plany zwiazane z AI? jaki to ma sens - 5 lat milczal i teraz sie obudzil?Moze widzi ze nic tego nie chce wziac i szuka jakis sposobow zeby bylo to atrkacyjniejsze?
Z ta rozpoznalnoscia to nie przesadzajmy. ROZDZIELMY ATENCJE od ROZGLOSU. Przeciez bycie z Wisla ma tez negatywne KONSEKWENCJE. Przeciez od 5 lat wraz ze spadkiem to jednak troche negatywow w mediach jest. Atencja <> rozglos. |
Cytat:
Biorąc pod uwagę czas za który sam odpowiadał to tak jak napisałem miał jedną dobrą decyzję i jedną głupią. Teraz wziął młodego trenera z warsztatem i ambicjami. Wychowanego w kraju gdzie poziom piłki we wszystkich aspektach jest do naszego nieporównywalny. Więc trzeba być dobrej myśli. To czy to robota Kiko, algorytmu czy kombinacji tych metod selekcji jest drugorzędne. Dlatego czytanie wypocin lepiej wiedzących typu jaro1 jest bardzo relaksujące i podobno przedłuża życie. Królewski nie jest głupi, on tylko za bardzo wierzy, że wszystko można zasymulować i na wyniku symulacji się opierać w 100%. Stąd to trzymanie Sobola na siłę. Teraz całkiem możliwe, że algorytm wypluł listę trenerów niby dlaczego miałaby to być bajka? Jednego znał Kiko więc na niego padło i tyle. Jaro podtrzymuje użyteczność algorytmu bo to mu daje zainteresowanie mediów jak się okazuje nie tylko naszych. Jeżeli dostaniemy łatkę klubu nowoczesnych technologii to pewnie będzie więcej chętnych żeby zainwestować tu kasę. Zwłaszcza jeżeli mówimy o kwotach śmiesznych rzędów jak na światowe standardy. Czy takie działanie jest złe? Moim zdaniem nie. Odrębną sprawą jest pójście pod prąd naszemu rodzimemu futbolowemu bagienku w którym wygrana z Mołdawią u siebie to musi być cud. W którym "polski piłkarz" to synonim pozera bez ambicji i honoru. W którym gwiazdy reprezentacji publicznie apelują żeby za wiele od nich ne oczekiwać bo jest jak jest. W którym myśl szkoleniowa polega na głębokiej obronie i szybkim kontrataku, bo "atak pozycyjny nigdy nie był naszą mocną stroną". W takich okolicznościach wydaje się, że jedyna szansa na rozwój to trzymać się jak najdalej od tej pętającej głowy i nogi filozofii. Dlatego zatrudnienie kogoś z innego świata musi dawać nadzieje na zwrot w dobrą stronę. Niestety nadzieja dla jednych jest zagrożeniem dla innych, dobrze czujących się w klimacie, "nie wychylaj się bo wypadniesz". Teksty takiego jaro1 który zaczął nadawać od razu po ogłoszeniu decyzji o tym kto zostanie trenerem robiąc z Alberta kogoś bez pojęcia mają jeden cel. Obrzydzić sam pomysł, przekonać już na wstępie że to nie może się udać, a nawet jak się uda to i tak o niczym to nie będzie świadczyć. Można sobie tylko wyobrażać jak narracja tego typu desperatów będzie ewoluować. Każda porażka to będzie wina Alberta i Królewskiego, a każda wygrana to fuks, słaby przeciwnik itd. Mam nadzieję, że każdy ma swój rozum i nie podda się tej brudnej propagandzie. |
Może Ty masz rację, może ja mam rację. Ale nie wiem czy bardziej mu zależy na Wiśle, niż na AI i swoich ambicjach, zaspokojeniu potrzeby atencji. Bo jak chce aby Wisła była atrakcyjna o wojenki z Bońkiem czy Listkiewiczem raczej tej atrakcyjności nie zwiększają.
Z kolei atencja w Wiśle raczej na jego branże się może przełożyć ok, bo ma własnie rozgłoś, a w AI nikt go nie będzie rozliczał z tego czy z Bońkiem się pokłócił albo czy Wisła sportowo stoi dobrze, tylko po prostu będzie wiadomo, że jest taki Królewski i ma tai dobry produkt AI więc można się pokłonić nad zakupem od niego. Oczywiście gdybać można, wymyślać na wszystko historie. Mi się po prostu ten gościu nie podoba, sposób zarządzania Wisłą, ja od niego czuję ze emocje, że tak powiem i uważam, że kręci dla swoich celów. I też nie gadajmy, że on teraz wielce walczy o trakcyjność Wisły żeby inwestorow sciagnać, bo nikt nie chce tego wziąć skoro miał inwestora, konkretnego, z kasą i w sumie dlaczego nie sprzedał klubu? Bo intuicja mu tak podpowiadała - bardzo dorosłe i transparentne podejście. Gościu tak kręci, że ja mu po prostu w żadne słowo i obietnice już nie wierzę. A to co do niedawna wydawało się ok, szlachetne itp to teraz po zestawieniu z całością zwykła gierka, np te brifingi o ratowaniu Wisły, łzy, gadanie, że TJ oddaj udziały bo tylko samemu dopnę transakcje :D No cyrk i brudne gierki. Cytat:
Na 15 meczów to co on może zrobić? Wprowadzić lekki powiew świeżości i przejechać to na podniesieniu morale. Sobol też miał ambicje i jak wygrywał to fartem, a jak przegrywał to dlatego, że trzeba było coś dać od siebie i nie dawał. Rude jest lepszy więc pewnie czasami na wynik meczu jego praca wpłynie ale patrząc po średnich punktów w poprzednich klubach, to cudów tutaj nie zdziała. A tu jest potrzebny cud i ze słabej drużyny zrobić lidera ligi, taka, która zapunktuje powyżej 2 pkt/mecz. |
Wyniki? Jakie wyniki skoro jeszcze żadnego meczu nie zagrał. Poprzednie to sobie możesz w dupę wsadzić propagandysto.
15 meczów? Ja liczę ze zostanie na kolejny sezon, jest młody ma czas. Nawet jak nie będzie awansu, za co tacy jak ty defetyści będą ściskać kciuki. Bo nawet jeżeli awansować się nie uda to drużyna wreszcie zacznie być drużyną, w grze będzie widać jakąś myśl, piłkarze zaczną być coraz lepsi zamiast coraz słabsi. Zwyczajnie trend który zaczął się zwalnianiem Hyballi, a charakteryzował się grą drużyny poniżej potencjału zostanie odwrócony i zaczniemy grać na miarę swoich możliwości czyli tracić punkty raz na 4 mecze. To powinno dać awans, ale może być różnie. Natomiast w kolejnym sezonie utrzymanie takiej średniej awans gwarantuje. |
Hehehe poprzednie mecze sobie można wsadzić ale bajki wymyślane, że jak nie awansujemy to i tak piłkarze zaczną grać lepiej, a wtedy będziemy więcej wygrywać, trend zostanie odwrocony i będzie awans za rok :D
Ale ty jesteś głupi. Masakra. No zobaczymy czy będzie to słynne zapierdalanie :D Co do propagandy to spokojnie, to nie twoje PO-PiSy i polityka, zeby każdy miał tu jakieś swoje role i był agentem. Przedawkowałeś politykę i coś ci się popieprzyło. |
Zrozum jasiu, że większość meczów będziemy grali na wyjeździe. Gdzie będą nas kręcić sędziowie, bo leśnym dziadom z PZPN też nie jest na rekę żeby przyjeżdżał jakiś młokos z Hiszpanii i pozamiatał ligę. Takie żałosne zawodzenie jakie uprawiasz bardzo im pasuje. Jak już kiedyś ci tłumaczyłem można być agentem albo pożytecznym idiotą. Nie wiem co gorsze.
|
No takim idiotą jak ty to się nie da być. Ty leczysz te swoje paranoje?
|
Cytat:
|
Ludzie, nim napiszecie kretyński komentarz sprawdźcie dane w internecie.
W czerwcu 2018 Synerise "Partnerem Roku 2018 Microsoft w Polsce" https://crn.pl/aktualnosci/synerise-...soft-w-polsce/ Cytat:
Aby wejść w Wisłę musiał mieć na to fundusze więc to nie była firma krzak w 2018. Tu kolejne: Konkurs EY Przedsiębiorca Roku 2018 - Synerise - Jarosław Królewski https://www.youtube.com/watch?v=hY8mmw1eie0 Cytat:
https://strefainwestorow.pl/artykuly...ewski-synerise Cytat:
|
Czyli te bajki o sztucznej inteligencji mają przysłonić prosty fakt, że Kikusiek z pastwisk wziął sobie kolegę z pastwisk, a Jarek dopowiedział bajeczki o algorytmach.
Jak te algorytmy mogą być właściwe, skoro mając do wyboru sprawdzonych trenerów w Polsce bierze się kolejnego amatora, który będzie uczył się w Wiśle czym jest posada trenera. Czyli Skorża odnoszący sukcesy w lidze polskiej, w tym w Wiśle i też w Japonii jest niby zły, a bierze się kompletnego no nejma. Jak Wisła ma być takim odnowionym klubem, to chyba powinna brać sprawdzonego trenera. Kiko i Albercik przed przyjściem do Wisły nie mieli styczności z profesjonalnym zespołem. Bądźmy poważni. Zamierzenia, plany są ogromne, Królewicz pompuje balonik w mediach o kolejnym odnowieniu (którym to już? piątym?). Czyli tym samym apetyty muszą wzrosnąć. Skoro rodzimi trenerzy rzekomo są za słabi, więc od tych wielkich Hiszpanów oczekuję dominacji na wiosnę w pierwszej lidze, licznych wysokich wygranych, bo chyba o to powinno chodzić. Oczywiście minimum finał PP. A w przyszłym sezonie walka o MP. Jak coś ma być extra, to tam walka o utrzymanie to stanowczo za mało. Skoro Polacy są źli, to tym samym od obcokrajowców trzeba wymagać dwa razy więcej, bo to oczywiste. A tu latem 2021 r. przyszedł wielki trener z Czech z tabunem obcokrajowców - miały być puchary, może coś więcej. Wyszedł spadek z prawie dwudziestoma obcokrajowcami. Coś niesamowitego. Jak taka Stal Mielec daje radę, Warta daje radę, Puszcza coraz lepiej sobie radzi bez tej obudowy, to Wisła mając Wielkiego Wizjonera spod Gorlic, to w zasadzie już powinna grać w fazie grupowej Ligi Mistrzów. Czyż nie? To tak jak było coś z Holendrami. Mieli wznieść Wisłę na nieosiągalny wcześniej poziom. Miał być sukces w pucharach, dominacja w lidze - czyli w granicach kompletu punktów. A skończyło się na licznych problemach z wygrywaniem w lidze polskiej, czyli finalnie ci zagraniczni wizjonerzy znacząco obniżyli jakość Wisły z lat 1998-2010. Tamta Wisła po licznych i wysokich transferach jesienią 2011 r. była najgorsza od czasów wejścia Cupiała do Wisły i tu łatwe losowania plus reforma europejskich pucharów nic nie zmieniają. Zamiast poważnych rywali typu Real, Barcelona tylko APOEL, wcześniej jakieś Skonto i coś z Bułgarii, z którym już były problemy na wyjeździe. A porażka z APOEL-em oznaczała grę z automatu w fazie grupowej Ligi Europy. Czyli gra do grudnia w pucharach, zamiast odpadnięcia klubem z najlepszych lig w sierpniu lub we wrześniu jak dawniej bywało. Finalnie, po tej holenderskiej rewolucji i dzięki obcokrajowcom Wisła stała się przeciętniakiem w lidze z ,,gwiazdami" zarabiającymi ogromne pieniądze, którzy za wszelką cenę nie chcieli odejść z Wisły, bo wiedzieli, że takich kontraktów nigdzie nie dostaną. Dzięki temu zakończył się okres Wielkiej Wisły i zaczął się kryzys trwający do dnia dzisiejszego. |
Cytat:
|
"skoro miał inwestora, konkretnego, z kasą i w sumie dlaczego nie sprzedał klubu?"
Wam juz calkiem leb spadl na mozg. Juz widze naszych sponsorow w tym najwiekszy Panstwowy podpisujacy sie pod sponsorem w czasie trwajacej wojny z Rosja: https://www.sport.pl/pilka/7,65044,3...powiazany.html Co byscie z Krolewskim na tym forum robili po tej inwestycji. Jeszcze raz podkreslam. Zrobmy jakies zbiorcze rozliczenie i punktujmy bez litosci, ale nie w kwestiach gdzie moze nas rozkladac na lopatki i robic z nas idiotow. Zauwazcie jak ta taktyka wyglada. Ktos z nas palnie albo w mediach jedna glupote, dzieki temy krolewski ma mozliwosci dyskredytowania calosc opinii takiej osoby - przyklad Bialonskiego, Piszczka wczesniej innych. Oni juz nawet jak poprawnie skrytykuja beda jechani. Zreszta zobaczcie co pisze Mroczek o Pogoni w tym pewnie o slynnym MADA: https://pogonsportnet.pl/artykul/wes...-jej-finansach "Mamią nas. Mają szalone pomysły. Weryfikacja ich zajmuje trochę czasu. Zawsze sprawdzamy też pod kątem powiązań z kapitałem rosyjskim czy białoruskim. Sprawdzenie funduszy zamkniętych trwa naprawdę długo. Często zdobywamy tę wiedzę poprzez znajomości. Zdarzyło się nam stwierdzić: âaha, są tam umoczeni oligarchowie, uciekamyâ. " |
Cytat:
|
Cytat:
|
JPLRD zostałem Jarkiem
|
Cytat:
anyway, możesz to jeszcze obrócić w coś pożytecznego i poodpowiadać szczerze ludziom na ich wątpliwości :) (choć na moje zacząłeś to robić i spoko) |
Muszę go przestać czytać w takim razie. Przesiąknałem jego stylem.
|
Widzę, że Koalik pisząc ze swoich pastwisk umysłowych znów dał głos, tradycyjnie w stylu swojego Guru Jerzego Urbana - przekręcając historię, manipulując, mieszając fakty i hejtując wszystkich obcokrajowców. Ależ go boli ten najnowszy wybór Królewskiego i perspektywa sukcesu Wisły wiosną. :lol:
Oznacza to, że Biała Gwiazda naprawdę jest na dobrej drodze. Koalik całkowicie przerażony i plujący jadem, Jaroo w każdym temacie coraz intensywniej organizujący nagonkę na Królewskiego i Rude. Znamienne. Na forum atakują i hejtują przebierańcy podający się za kibiców, a w mediach Boniek i Bialoński. Widać, że niektórzy coraz bardziej zauważają, że zostały podjęte obiecujące ruchy i boją się tego z każdym dniem coraz bardziej. Bardzo dobrze. |
Jerry1986 vel jarku,
dokładnie, styl masz czysto zaczerpnięty z królewskiego, względnie królewskim jesteś. Wiem od dawna (o czym wiele razy pisałem), że forum czytasz, a konstatacja Wattsa jest jak najbardziej słuszna. Najpierw napisze ci czemu tytułuję cię małą literą - bo spuściłeś tak wielki klub do 1 ligi, następnie zatrudniłeś intelektualnego orangutana na stanowiska trenera, kiedy brzęczek nie wypalił, a gdy okazało się, że orangutan jest orangutanem i nie ogarnia ustawiania drużyny na najważniejsze mecze to dałeś mu drugą szansę, bo tak ci podpowiedziały twoje aplikacje. Poza tym wykorzystujesz klub do podciągania swojego biznesu, który gdyby nie Wisła nigdy nie byłby w tym miejscu, w którym jest. Pełną władzę w klubie przejąłeś podstępem, wprowadzając w błąd Jażdżyńskiego co do prawdziwych intencji związanych z prowadzonymi rozmowami - daje sobie lewą rękę obciąć, że nigdy nie miałeś zamiaru Wisły sprzedać i wszystkie te "rozmowy" były zwyczajną szopką, która musiała być odgrywana na potrzeby uwiarygodnienia powodów, dla których odkupiłeś udziały od Jażdżyńskiego. Z tych wszystkich powodów powyżej, ptfu, zawsze będziesz przeze mnie tytułowany z małej litery i mojego szacunku już nigdy nie odzyskasz. Chcesz tego czy nie, w historii Wisły będziesz odpowiadał za jeden z najbardziej wstydliwych okresów, zaraz po meresińskim, vanna ly i sharksami. ty może i chciałeś dobrze dla klubu, ale rozsądek i dobro klubu przesłoniło ci promowanie AI w sporcie. To jest twój priorytet a nie Wisła, natomiast moim priorytetem zawsze była, jest i będzie Wisła - to zdanie być może nakieruje cię na to kim jestem, jeśli masz dobrą pamięć. Jeśli tak to zapraszam na priv kontynuować naszą rozmowę (numer na pewno jeszcze masz), szczególnie jak nie awansujesz i we wrześniu trzeba będzie dorzucić lekką ręką z 15 mln żeby utrzymać obecny "poziom". |
Prześledziłem kilkanaście wpisów Jerrego1986 i faktycznie, nie wykluczam że to jest Zaskroniec.
|
Tak naprawdę to ja jestem Królewskim, ale na wszelki wypadek zaprzeczam i nie mam nic przeciwko temu, żebyście kogoś innego glanowali zamiast mnie.
|
Zaskroniec z nami kibicami!
|
Kto nie z
tego zmieciem! |
Gdyby nie ta jego krytyka Królewskiego za nadużywanie Twittera ("Odsuńmy go od Twittera" :haha:), to pomyślałbym, że ktoś celowo próbuje trollować, aby forumowicze wzięli go za zaskrońca.
Niestety, Jaruś przedobrzył i się odkrył. Miej Panie Boże Wisłę w opiece, bo jest w tej chwili we władaniu niezrównoważonego osobnika. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl