![]() |
Ja widzę 2 plusy w transferach w tym okienku:
1) piłkarze z którymi podpisaliśmy kontrakty zostali sprowadzeni bez testów - to oznacza (a przynajmniej mam taką nadzieję :) ), że były to transfery przemyślane i przygotowane. 2) są to zawodnicy młodzi - będą chcieli się wybić w Wiśle, więc możemy mieć nadzieję, że będą zapier*alać na boisku aż miło. A na wysokie transfery gotówkowe musimy zaczekać aż będzie w końcu wybudowany stadion - wtedy tylko jeśli się postaramy (czyli wypełnimy stadion do pełna :D ) będą pieniądze i będą głośne transfery:) |
Cytat:
Ja nie przypominam sobie takiej sytuacji. Wszyscy drogo kupienie zawodnicy sie splacili. To raczej na ogorach ktorzy przychodzili za darmo Cupial tracil pieniadze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Na jednym z portali wiślackich zasugerowali że zakontraktowanie / lub nie zakontraktowanie Etamane nie ma nic wspolnego ze ściagnięciem do klubu jeszcze jednego napastnika po transferze gotówkowym . zZobaczymy ile w tym racji . Na razie sam Kameruńczyk spisuje się bez rewelacji , Wisła dużo nie straci zatrudniajc go , ale czy jest nam on do szczęścia potrzebny ? to już pytanie do klubu
Mam przeczucie że kogoś z dwójki Brazylijczyk/ Holender zakontraktujemy , ze wskazaniem na tego drugiego . Widać że w klubie po odejściu 7 zawodników , jestem miejsce na nowe kontrakty . Na razie mamy 4 nowych . Nasza kadra już w tym ostatnim sparingu wyglądała przyzwoicie , widać że sytuacja kadrowa diametralnie zmieniła się choćby od zgrupowaia w Zakopanym . A dodajmy do tego że w tym meczu i tak nie grali Cleber ( nie widać go było nawet na ławce? ) , Sobol ( odpoczywał na trawce ;] ) , Kirm i Pawełek . Kadra liczy w dniu dzisiejszym 18 zawodników z pola do gry . Nie jest źle . |
Holender prezentuje sie na papierze bardzo ciekawie. 18 meczy w Birmingham do kontuzji robi wrazenie, przynajmniej w naszej przasnej lidze.
Co do zakontraktowania lewoskrzydlowego - nie widze wiekszego sensu. Nalezy tam wystawic Gargule. Moze nie ma pokretla w nodze, ale wrzutke ma swietna. Brozek / Kirm w odwodzie. |
Cytat:
|
Widac w sparingach ze stawiamy na pare Jirsak Gargula a boki Pi Brozek Małecki, Kirm w obecnej dyspozycji jest za slaby na Wisle, to samo z Lobodzinskim ktorego traktuje jako zart...
Napastnik, Ofensywny Pomocnik (kreator gry) to w tej chwili najpotrzebniejsze zakupy :P! |
Cytat:
Cieżko stawiać w sparingach na zawodnika którego nie ma na obozie. |
Cytat:
Do Sobolewskiego będą dobierać środek pola , najbliżej z trójki Jirsak , Mączyński , Garguła jest ten pierwszy . |
Jak Sobola uwielbiam to młody wiecznie nie będzie...
|
Ale 1-2 sezony w swojej stałej formie mam nadzieje pogra
|
Myślę, że decyzję co do naszych testowanych graczy (mam tu na myśli Holendra i Brazylijczyka, bo reszta jest już chyba pewna) zapadną po sparingu z Hannoverem.
Nie jestem akurat zbytnio zadowolony tym faktem bo uważam, że jeden sparing to trochę za mało na rzetelną ocenę zawodnika, ale jak się nie ma, co się lubi... Martwią mnie przeciągające się rozmowy z Milinkovicem. Jak tak dalej pójdzie, może nie zdąrzyć na pierwsze mecze pucharowe. Cały czas czekam również na napastnika z prawdziwego zdarzenia. |
Cytat:
|
Panowie nie ma się co oszukiwać po tym sezonie Sobol jak zostanie wytransferowany tak jak Głowa to będzie to duży sukces.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jestem ciekaw czy w naszym klubie jeszcze myślą o kupnie środkowego obrońcy, przeciez Cleberowi konczy sie kontrakt w grudniu, przydaloby sie juz kogos kupic na jego miejsce,
bo narazie zastapiony został Głowacki Bunoza |
Cytat:
Ja bym sie skupiła na graczach ofensywnych bo to głównie przez słabą skutecznośc nie zdobyła Wisła mistrza.Napastnik(?) plus rozgrywający (Agustien) |
Cytat:
|
Cytat:
Jop-->Kowalski Nie wiem jak ty,ale ja wole Kowalskiego.Gdyby nie Jop i Pawełek nie padł by gol z Levadią,gdyby nie jop mielibyśmy pewnie MP |
Na chwilę obecną mamy na stoperze Clebera, Bunozę, Kowalskiego i Marcelo.
Powinno wystarczyć tym bardziej, że gdyby doszło do jakiejś katastrofy, na środku może zagrać Diaz a nawet Singlar. Brakuje nam skrzydłowego i i napastnika. Właściwie to dwóch skrzydłowych, ale na taki nadmiar szczęścia to ja nie liczę. |
Cytat:
|
Cytat:
Akurat o atak Zurawski Pawel Brozek jestem jakos spokojny ( Zuraw schowany nieco za Pawlem), mysle tez ze srodek pola to jednak Jirsak, Gargula ... zalezy czy Sobol jest jeszcze w stanie nawiazac walke z mlodszymi... Kasperczak daje coraz wiecej szans Tomasowi i oby odplacil Wisle dobra gra... czekamy juz bardzo dlugo na to ze wypali... :) bez napinek |
wie ktoś co z tym Milinkoviciem czy sprawa transferu jest dalej aktualna ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak Zbymak i ja mieliśmy klęskę transferową zapowiadając ofensywę Wisły to jak nazwać te Twoje wypowiedzi typu "nikogo nie będzie, tylko się osłabiamy, nie będzie żadnych transferów" ? Mam odpowiednie słowo, ale nie użyję go na forum... Cytat:
Zgadza się, każdy mógłby tak napisać... To ja napiszę tylko, że problem jest podobny do tego "Bożok - Kirm" Aha! Ja naprawdę nikomu nie każę wierzyć |
Cytat:
|
No raczej Bożokiem, skoro w tamtej sutuacji nie było nic wiadomo o Kirmie, a tylko nazwisko Bożoka się przewijało w mediach ba nawet na testach medycznych był.
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sferu_marcelo/ po Marcelo...............
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl