Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

picasso 03.07.2010 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez endriu133 (Post 926777)
tyle można wyciągnąć jak na marketingu i od UEFY. Rumuni w tym roku od petrescu dostali tyle:))

tylko kolego choćby "mały" na "małym" stanąl to my w tym roku w LM nie zagramy.nawet w eliminacjach.domyslam się,że jesteś zaskoczony tym faktem..

endriu133 03.07.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 926780)
tylko kolego choćby "mały" na "małym" stanąl to my w tym roku w LM nie zagramy.nawet w eliminacjach.domyslam się,że jesteś zaskoczony tym faktem..

kolego nie myslisz chyba ze te transfery sa na ten rok. Bo w tym to możemy tylko tytul mistrza zdobyć bo w LE i tak w 1 rundzie odpadniemy jak trafimy na jakie Napoli albo Juve...wiec raczej normalne ze chodzi mi o nastepny sezon 2011/12

Blaszczu16 03.07.2010 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez endriu133 (Post 926784)
kolego nie myslisz chyba ze te transfery sa na ten rok. Bo w tym to możemy tylko tytul mistrza zdobyć bo w LE i tak w 1 rundzie odpadniemy jak trafimy na jakie Napoli albo Juve...wiec raczej normalne ze chodzi mi o nastepny sezon 2011/12

Człowieku!!! My nie gramy od pierwszej rundy eliminacyjnej Ligi Europejskiej, tylko od drugiej. Pewnie nie wiesz nawet, że naszym przeciwnikiem w tej rundzie będzie litewskie Szawale.

Ciekawy ten Holender. Ale nie wiem już czy on jest wolnym zawodnikiem, czy ma z kimś umowę?

Czikosza i Bunoze kupiliśmy, czy wypożyczyliśmy, bo różne informacje krążą w internecie?

Sancezz 03.07.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez endriu133 (Post 926771)
dlaczego ta suma Cupiala nie kusi;/ wziasc zainwestowac a potem sam zysk

nie ucz ojca dzieci robić...

zajafffka 03.07.2010 20:49

Z OFICJALNEJ:
Cytat:

W meczu z Germanią zagrało czterech z pięciu testowanych przez Wisłę zawodników. Etamane grał pierwsze 45 minut, Cikos zaliczył 90-minutowy występ, a Gordan Bunoza oraz Jeronimo Daniluz Soares weszli na boisko po przerwie. W kadrze na sparing z niemiecką drużyną nie znalazł się natomiast Kemy Agustien, który do drużyny dołączył dzisiaj.
Wg tego co napisali - Cikos i Bunoza sa testowani...albo ich pomyłka albo...

Jaro1991 03.07.2010 20:54

...nie podpisali jeszcze kontraktów

verczett 03.07.2010 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 926790)
Ciekawy ten Holender. Ale nie wiem już czy on jest wolnym zawodnikiem, czy ma z kimś umowę?

Agustien jest bez klubu. Kilka dni temu rozwiązał umowę z AZ.

endriu133 03.07.2010 21:03

[QUOTE=Blaszczu16;926790]Człowieku!!! My nie gramy od pierwszej rundy eliminacyjnej Ligi Europejskiej, tylko od drugiej. Pewnie nie wiesz nawet, że naszym przeciwnikiem w tej rundzie będzie litewskie Szawale.

zanim soś napiszesz to się kurde dowidz jakie sa rundy w LE i w jakich mamy rozstawienie bo żałosny jesteś no comment i na kogo trafimy w 1 rundzie. wielki zal

wolfy 03.07.2010 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez verczett (Post 926802)
Agustien jest bez klubu. Kilka dni temu rozwiązał umowę z AZ.

CV ma jak na testowanego przez nas zawodnika szokujące:shock: Eredivisie - kilkadziesiąt meczów, Puchar UEFA, młodzieżówki, trafił do Birmingham, a tam ogóry nie trafiają. Do tego tylko 24 lata...

Ja bym go brał bez testów, jak jest zdrowy:D Nie czarujmy się - Łobo by nigdy do takich klubów nie trafił, nie mówiąc już o regularnej grze.

Tylko - no właśnie... To podejrzane, że taki gość się do nas zgłasza na testy.

wojtole14 03.07.2010 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez endriu133 (Post 926771)
w Niemczech 6 liga to u nas chyba 1 albo 2 :)) zobaczymy holender ciekawy ale nic z tego nie będzie. W zbyt db klubach grał ze by przyszedł. Szkoda milinkovicia:( przecież 500 tys ojro to znowu nie dużo a i tak są zadłużeni;> a ewentualnu awans do LM to ok 15 mln ojro sa samo wejście:))dlaczego ta suma Cupiala nie kusi;/ wziasc zainwestowac a potem sam zysk

Po pierwsze, Bogusław Cupiał nie posłucha rad człowieka, który nie potrafi sklecić zdania.
Po drugie, zbyt wiele razy się już sparzył, aby kupować piłkarzy za miliony.
Po trzecie, to są jego pieniądze i on zrobi z nimi co chce.
Po czwarte, Milinković wcale nie jest powiedziane że nie przejdzie do Wisły.
Po piąte, nie samą piłką żyje Bogusław Cupiał, ma swoją firmę i musi za nią odpowiadać majątkiem.

Jeśli jest ktoś chętny do wydawania czyichś pieniędzy to jest proszony o wydawanie ich w FM.
Dojdziecie do takich pieniędzy sami to zrozumiecie wartość pieniądza.

Przepraszam za ot, ale po prostu mierzi mnie jak czytam takie głupoty.

picasso 03.07.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 926810)

Przepraszam za ot, ale po prostu mierzi mnie jak czytam takie głupoty.

nie przejmuj się.jeszcze tylko dwa miesiace i wroca do tematu "egzamin gimnazjalny"

Blaszczu16 03.07.2010 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez endriu133 (Post 926807)
zanim soś napiszesz to się kurde dowidz jakie sa rundy w LE i w jakich mamy rozstawienie bo żałosny jesteś no comment i na kogo trafimy w 1 rundzie. wielki zal

Są cztery rundy eliminacyjne Ligi Europejskiej. Wisła zaczyna od drugiej i jest w niej rozstawiona. W trzeciej również, będzie losować potencjalnie słabszego przeciwnika. Dopiero w czwartej Biała Gwiazda zmierzy się z silniejszym przeciwnikiem, gdyż o rozstawieniu w tej rundzie nie mamy co marzyć. Więc chyba Ty coś kręcisz :rotfl:. I tak na przyszłość, czytaj swoje wypociny zanim wyślesz na forum, bo inni użytkownicy tylko polewkę mają z takich jak Ty.

Co do Czikosza i Bunozy, to chyba nie było oficjalnego komunikatu na ich temat, że podpisali umowy, tylko, że przechodzili testy medyczne. Czemu nie podpisali z nimi jeszcze umowy? Nie mam pojęcia.

wojtole14 03.07.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 926816)
Są cztery rundy eliminacyjne Ligi Europejskiej. Wisła zaczyna od drugiej i jest w niej rozstawiona. W trzeciej również, będzie losować potencjalnie słabszego przeciwnika. Dopiero w czwartej Biała Gwiazda zmierzy się z silniejszym przeciwnikiem, gdyż o rozstawieniu w tej rundzie nie mamy co marzyć. Więc chyba Ty coś kręcisz :rotfl:. I tak na przyszłość, czytaj swoje wypociny zanim wyślesz na forum, bo inni użytkownicy tylko polewkę mają z takich jak Ty.

Co do Czikosza i Bunozy, to chyba nie było oficjalnego komunikatu na ich temat, że podpisali umowy, tylko, że przechodzili testy medyczne. Czemu nie podpisali z nimi jeszcze umowy? Nie mam pojęcia.

Ja myślę, że nie ma powodów do zmartwień. Myślę, że do podpisania kontraktów dojdzie dopiero po powrocie z Niemiec. W czasie obozu byłoby trochę dziwne. Na wyniki testów też czasem trzeba trochę poczekać.

DarekK_11 03.07.2010 21:32

Cytat:

Przez 90 minut spotkania mógł przyjrzeć się grze trzech nowych postaci w wiślackim obozie - Czikosza, Bunozy i testowanego Soareza. - Czikosz jest już nasz, Bunoza w zasadzie też - stwierdził trener, choć klub wciąż nie poinformował oficjalnie o podpisaniu kontraktów z którymkolwiek z nich.
z wislakrakow.com

dzollo 03.07.2010 21:55

Ciekawy jestem czy Etamane, po 2 bramkach w jednej polowie. dostanie kontrakt...oznaczalo by to zapewne, ze nie bedzie juz kolejnego napastnika w tym okienku, a szkoda...

iq1000 03.07.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 926852)
Ciekawy jestem czy Etamane, po 2 bramkach w jednej polowie. dostanie kontrakt...oznaczalo by to zapewne, ze nie bedzie juz kolejnego napastnika w tym okienku, a szkoda...

Jakby strzelił pinset bramek to by go kupił Real!!! :rotfl:

Te bramki (łagodnie eee pisząc) są gówno warte.

bearex 03.07.2010 22:17

Nie ujmując mu, to z relacji wynika, że to żaden majstersztyk te bramiki tylko dołożenie nogi z niemieckim 6 ligowcem

AYALA 03.07.2010 22:28

licze na Agustiena, klasowego rozgrywającego brakuje od czasów Szymka.Że sie nie przebił w Birmingham to nic bo tam 90 % naszych piłkarzy nie dałoby rady, szczególnie ofensywnych.

Uran235 03.07.2010 22:29

Cytat:

For the Birmingham fans that haven't seen you play could you tell me what sort of player you are and your favoured role?
My preferred position is as one of the two central midfielders but if the manager wants to put me on the right or left side it doesn't matter as long as I play.
I think I'm a good all round player but I want to improve because it's never enough. I can play as either an attacking or defensive midfielder but mostly I play on my intuition and if I can do that I can do both of those things.

Do you like to get forward and score goals?
Yes of course. I think every player wants to get forward and score goals but if I can make a tackle and prevent a goal I will do it.
Widzę, że niektórzy wciąż mają wątpliwości na jakiej pozycji gra Holender, więc przetłumaczę.

Cytat:

Dla fanów Birmingham, którzy nie widzieli Cię w grze- mógłbyś powiedzieć jakim jesteś rodzajem zawodnika i jaka jest twoja preferowana pozycja?
Moja preferowana pozycja to gra jako jeden z dwóch środkowych pomocników, jednak jeśli trener będzie chciał wystawić mnie na prawej lub lewej stronie( skrzydle), nie robi mi to różnicy jak długo będę grał.
Uważam, że jestem dobrym zawodnikiem "wielozadaniowym"( u nas przeważnie się to zapchajdziura nazywa ;) ), ale chcę nadal pracować nad sobą, bo tego nigdy za wiele. Mogę grać zarówno jako ofensywny( nie mylić z rozgrywającym- playmakerem) jak i defensywny pomocnik, ale najczęściej gram kierując się intuicją, w ten sposób mogę zarówno atakować jak i bronić.

Czy lubisz ruszać do przodu i zdobywać bramki?
Tak, oczywiście. Myślę, że każdy gracz chce ruszać do przodu i zdobywać bramki, ale jeśli mogę zatrzymać rywala i zapobiec bramce, to to zrobię.
Chłopak nie jest ani defensywny, ani ofensywny, co przy obunożności czyni go jeszcze bardziej wszechstronnym. Skoro zgodził się na testy w Wiśle, to naprawdę zastanawiam się jaki on ma feler, może jest hetero i go z Holandii przepędzili ;) .
Co do testowania Cikosa i tego Borubara czy jak mu tam, to mam mieszane uczucia. Z jednej strony- testujemy, a nie bierzemy w ciemno- jeszcze lepiej. Z drugiej strony za dużo już testów w tym klubie widziałem. Żeby się nie skończyło, że z testowanej piątki kontrakt dostanie tylko Etamane, bo... coś- wysokość kontraktu, menadżer, klub, rada nadzorcza, deszcz zardzewiałych grabi w Zambezi...

SZYMEK_TSW 03.07.2010 22:35

Wiadome na ostateczną ocenę przyjdzie czas najwcześniej po kilku - kilkunastu meczach rozegranych przez nowych zawodników w Wiśle ale na tą chwilę bardzo podoba mi się podejście do transferów. Każdy z tych którzy przyszli, mają przyjść czy są testowani, może oprócz tego Kameruńczyka musi mieć jakieś umiejętności potwierdzone samym graniem w młodzieżówce swojego kraju. Ten Holender to już w ogóle jak na polskie warunki coś przełomowego. A najbardziej cieszy ze miejmy nadzieje skończyło się kupowanie zawodników na podstawie jakiś menadżerskich bredni czy youtube co pokazywał przykład np. Beto czy tego Chrostowa.

Charlie 03.07.2010 22:36

Wiśle właśnie jest potrzebny pomocnik mający zarówno atuty ofensywne i defensywne, coś jak Murawski we Wronkach swego czasu. Wiadomo, ze typowym ryglem defensywy będzie Sobolewski, a ten drugi powinien w razie potrzeby wspierać Sobola, ale umieć też zainicjować akcję zaczepną. Gość ma fajne CV i miło by było, gdyby do nas dołączył. Pytanie tylko, czy trzeba coś płacić jego klubowi, bo o tym jakoś info nigdzie nie ma.

Chesteroski 03.07.2010 22:41

Ciekawe czy ten Agustien zdaje sobie sprawę że tutaj nie dostanie takich pieniążków, jakie miał w Holandii, albo w Anglii, ciekawe czemu sam rozwiązał kontrakt no i czy na pewno na ten obóz przygotowawczy miał trafić??????

Tyle pytań, pewnie wkrótce dowiemy się co z nim nietak, a może wszystko ok

pawelo84 03.07.2010 23:00

Pewnie jego głównym felerem będzie to że zechce 500 tyś. euro za sezon. Gość wygląda za dobrze jak na nasze warunki. Ani kontuzji nie ma, ani nie jest stary, więc pewnie łasy na kasę.
Ale jego filmik na Youtube wygląda naprawdę imponująco. Nie wiem czy któryś piłkarz Wisły tak by potrafił piłę na głowie utrzymać.

lucekj 03.07.2010 23:04

Holender po operacji zapewne nie jest tym samym zawodnikiem sprzed operacji, macie zagadkę rozwiązaną.

koyoot 03.07.2010 23:07

Jego jedynym mankamentem jest to ze takich pilkarzy jak on w Holandii jest na peczki. Dodatkowo ja rozumiem ze pilkarz moze grywac na srodku obrony, defensywnym pomocniku czy ktorej stronie obrony, ale na litosc boska nie na kazdej pozycji w linii srodkowej. Takiej zapchajdziury nigdy nie widzialem. Co nie znaczy ze nie moge sie mylic i nie moze sie okazac ze to bedzie najlepszy transfer do Wisly tego lata.

P.S. Cos mi sie widzi ze moze on byc nastepca Sobola w naszym klubie.

cinekw 03.07.2010 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 926886)
Ciekawe czy ten Agustien zdaje sobie sprawę że tutaj nie dostanie takich pieniążków, jakie miał w Holandii, albo w Anglii, ciekawe czemu sam rozwiązał kontrakt no i czy na pewno na ten obóz przygotowawczy miał trafić??????

Tyle pytań, pewnie wkrótce dowiemy się co z nim nietak, a może wszystko ok

Ale kontrakt chyba nie został zerwany, poprostu nie przedłużyli z nim..

pawelo84 03.07.2010 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 926901)
Holender po operacji zapewne nie jest tym samym zawodnikiem sprzed operacji, macie zagadkę rozwiązaną.

Cała nadzieja w tym że jest młody i jednak wróci do wcześniejszej formy. Ponadto raczej nie ma przebitej daty urodzenia.

sportnh 03.07.2010 23:41

http://galeria.wislakrakow.com/20100.../SPARING11.jpg
http://galeria.wislakrakow.com/20100.../SPARING15.jpg

ktory to Czikosz i Bunoza?

kolarz90 03.07.2010 23:42

Cikos. Bunoza bardziej opalony :)

Blacha92 03.07.2010 23:43

Cikos pierwsze zdjęcie, drugie to testowany Brazylijczyk

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl