Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mic1992 03.07.2010 18:02

Mam pytanie, czy ten zawodnik na chwilę obecną jest bez klubu?

Reiro 03.07.2010 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic1992 (Post 926651)

Według jednej z niemieckich stron jest wolnym zawodnikiem chociaż jak napisał pewien portal biega całkiem szybko ;)

cinekw 03.07.2010 18:10

Cytat:

Klub ma napewno, o ile sie nie myle to ma kontrakt z AZ a ostastnio byl wypożyczony do RKC. Jeśli nie będą chcieli kasy z kosmosu wydaje mi się że byłby to niezły transfer.

marcinb88 03.07.2010 18:11

Mhmm to jest zdecydowanie ofensywny środkowy pomocnik, (mamy tutaj Gargułę Jirsaka, i Mąkę) a potrzebujemy następce Sobola... Ten zawodnik zdecydowanie nie jest defensywnym pomocnikiem... Więc według mnie nie ma sensu, chociaż CV rzeczywiście imponujące.

Reiro 03.07.2010 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 926662)
Mhmm to jest zdecydowanie ofensywny środkowy pomocnik, (mamy tutaj Gargułę Jirsaka, i Mąkę) a potrzebujemy następce Sobola... Ten zawodnik zdecydowanie nie jest defensywnym pomocnikiem... Więc według mnie nie ma sensu, chociaż CV rzeczywiście imponujące.

Wiesz gdzie Ty możesz sobie tego Mąkę wsadzić...? No właśnie...
Jirsak też nie błyszczy więc przestań pisać, że ofen. pomocnik jest nam niepotrzebny.

willow 03.07.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 926663)
Jirsak też nie błyszczy więc przestań pisać, że ofen. pomocnik jest nam niepotrzebny.

Może i potrzebny, ale nie powinien być to priorytet, bo ten jak dla mnie to skrzydłowy, a właściwie dwóch i napastnik.

polska.mysl.szkoleniowa 03.07.2010 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 926663)

Dobry playmaker jest nam potrzebny jak powietrze! Uważam, że to właśnie brak następcy dla Mirka Szymka spowodował te długie lata posuchy.

Reiro 03.07.2010 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 926664)
Może i potrzebny, ale nie powinien być to priorytet, bo ten jak dla mnie to skrzydłowy, a właściwie dwóch i napastnik.

Oczywiście, że ofensywny pomocnik nie jest priorytetem ale jeśli okaże się zawodnikiem godnym swojego CV to nie należy z tego względu go odpuszczać. Oczywiście skrzydłowy oraz napastnik są priorytetami ale nie wolno przepuszczać ciekawych okazji.
_______

A propo tego Etamane to po relacji faktycznie można wywnioskować, że jest/był to gracz piłki plażowej...te jego piętki, przewrotki itp

willow 03.07.2010 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 926667)
Oczywiście, że ofensywny pomocnik nie jest priorytetem ale jeśli okaże się zawodnikiem godnym swojego CV to nie należy z tego względu go odpuszczać. Oczywiście skrzydłowy oraz napastnik są priorytetami ale nie wolno przepuszczać ciekawych okazji.
_______

A propo tego Etamane to po relacji faktycznie można wywnioskować, że jest/był to gracz piłki plażowej...te jego piętki, przewrotki itp

Tak, tylko nie zapominaj, że budżet Wisły nie jest bez dna... nie chciałbym, żeby zakontraktowali środkowego pomocnika czy następnego obrońce a potem się okazało, że na skrzydłowego lub napastnika nie ma już kasy...

koker 03.07.2010 18:28

Cytat:

Wedlug transfermarkt.de to wlasnie jest wolnym zawodnikiem :) http://transfermarkt.de/de/kemy-agus...ler_24862.html

pawelwislak 03.07.2010 18:33

Jesteśmy takim klubem że nie wolno nam przepuszczać żadnego piłkarza z papierami na granie bo jeśli koleś jest naprawdę solidnym zawodnikiem to u nas nie musi grać na swojej pozycji żeby być wzmocnieniem, Zawsze można Marcysia na atak puścić:D

power1928 03.07.2010 18:34

CV ma bardzo ciekawe. Myślę że z naszych środkowych pomocników żaden nie grałby w pierwszym skłądzie w Eredivisie. To nie jest jakiś ogórek - chłopak warty uwagi, na pewno wyróżniałby się w naszej lidze.

Reiro 03.07.2010 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 926673)
Tak, tylko nie zapominaj, że budżet Wisły nie jest bez dna... nie chciałbym, żeby zakontraktowali środkowego pomocnika czy następnego obrońce a potem się okazało, że na skrzydłowego lub napastnika nie ma już kasy...

Faktycznie nie jest bez dna ale jakby się zastanowić to wątpię czy kontrakty dwójki nowych obrońców razem są tak wysokie jak Głowackiego, dodatkowo odszedł kontrakt Alvareza(przynajmniej ta część, którą płaciliśmy), kontrakt Gołosia, Jopa, Juszczyka i z tego co mi się wydaje to po odejściu Mauro jakieś luzy powinniśmy posiadać, szczególnie, że nasza kadra nie jest zbyt liczna.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez power1928
CV ma bardzo ciekawe. Myślę że z naszych środkowych pomocników żaden nie grałby w pierwszym skłądzie w Eredivisie. To nie jest jakiś ogórek - chłopak warty uwagi, na pewno wyróżniałby się w naszej lidze.

Zgodzę się ze wszystkim prócz tego, że żaden z naszych pomocników nie dałby sobie rady w Eredivisie...zapomniałeś o Sobolu, który moim skromnym zdaniem poradziłby sobie niemal wszędzie, no może oprócz nawiększych klubów takich jak Barca, Inter, Milan, Real, MU itp.

For_FuN_ 03.07.2010 18:46

Jaki playmaker?? Zaliczyl zaledwie kilka goli i kilka asyst w calej swojej karierze, wiec albo jest defensywnym pomocnikiem albo typowym srodkowym. Z wywiadu, ktory wkleilem trudno wywnioskowac, ale napewno nie rozgrywajacy.

http://www.azfanpage.nl/forum/viewto...sd=a&start=320 - tutaj jest caly temat o tym zawodniku. Jak ktos zna jezyk, moze sie podzieli ;).

cinekw 03.07.2010 18:55

http://translate.google.pl/translate...20&sl=nl&tl=pl

Czyli ten holender jest jednak bez klubu.

Tux 03.07.2010 18:57

Z google translatora wynika, że nikt szczególnie się do chłopaka w jego poprzednim klubie nie przywiązał^^

19sebawro06 03.07.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlolek (Post 926707)
@19sebawro06

Od tego inny temat.

Co do naszego testowanego Holendra - racja, dokonania niezłe. Mam nadzieję, że zagra trochę czasu z Hannoverem i będzie można rzetelnie ocenić jego przydatność w drużynie.

pisząc to nie chodziło mi o wynik tylko o dwie bramki testowanego aznając przywiązanie Henia do zawodników z Afryki chyba zostanie w Wiśle

cinekw 03.07.2010 19:08

trudno oceniać po meczu z VI ligowcem, ale wg. mnie priorytetem teraz powinno być bardziej kupno skrzydłowego niż napastnika bo na ataku może grać Brożek, Zuraw, Mały i Boguś.

KacpiTSW 03.07.2010 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 926729)
trudno oceniać po meczu z VI ligowcem, ale wg. mnie priorytetem teraz powinno być bardziej kupno skrzydłowego niż napastnika bo na ataku może grać Brożek, Zuraw, Mały i Boguś.

Dokładnie - oceniać to dopiero można po meczu z Hannoverem.
Cisza ws. Milinkovicia? Bo coś od dłuższego czasu nic nie słychać na ten temat.

e:

mic1992 - co to ma do tematu o transferach? :)

JrQ- 03.07.2010 19:25

Cytat:

mic1992 - co to ma do tematu o transferach? :)
To tak odnośnie tego, że nie potrzebujemy napastników ;]
A wg mnie, ludzi do ataku nigdy za mało. Lepiej z napastnika zrobić skrzydłowego, niż odwrotnie.

19sebawro06 03.07.2010 19:28

sorry ze jeszcze raz nie w temacie ale nawet łobo strzelił
to wielki wyczyn nawet z 6 liga niemiecka :D

KacpiTSW 03.07.2010 19:52

No i proszę! Czikos strzelił bramkę, z relacji live wynika, że nie miał łatwej pozycji do strzału.

Całkiem dobrze nam się chłopak zapowiada, gdzie są teraz Ci przeciwnicy tego transferu co to oceniali go?

jova 03.07.2010 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 926764)
Całkiem dobrze nam się chłopak zapowiada, gdzie są teraz Ci przeciwnicy tego transferu co to oceniali go?

Opanuj się. Nawet nie widziałeś meczu, za który chwalisz tego chłopaka.

Donki 03.07.2010 19:56

podobno grał bardzo ofensywnie, jest szybki, może cos z niego bedzie :D

Maciuś 03.07.2010 19:56

Poza tym to 6 liga, opanujcie sie troche.

19sebawro06 03.07.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 926768)
Poza tym to 6 liga, opanujcie sie troche.

6 liga ale łobo strzelił :P

endriu133 03.07.2010 20:03

w Niemczech 6 liga to u nas chyba 1 albo 2 :)) zobaczymy holender ciekawy ale nic z tego nie będzie. W zbyt db klubach grał ze by przyszedł. Szkoda milinkovicia:( przecież 500 tys ojro to znowu nie dużo a i tak są zadłużeni;> a ewentualnu awans do LM to ok 15 mln ojro sa samo wejście:))dlaczego ta suma Cupiala nie kusi;/ wziasc zainwestowac a potem sam zysk

wojtole14 03.07.2010 20:04

Spokojnie spokojnie. Dopiero mecz z Hannoverem pokaże na ile nowi piłkarze będą wzmocnieniami.
Wierzę, że będzie dobrze i potwierdzą swoją klasę.
Z relacji można wyczytać, że Czikosz zapowiada się na bardzo ofensywnego obrońcę.
To dobrze, bo Alvarez moim zdaniem taki nie był.

Donki 03.07.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez endriu133 (Post 926771)
w Niemczech 6 liga to u nas chyba 1 albo 2 :)) zobaczymy holender ciekawy ale nic z tego nie będzie. W zbyt db klubach grał ze by przyszedł. Szkoda milinkovicia:( przecież 500 tys ojro to znowu nie dużo a i tak są zadłużeni;> a ewentualnu awans do LM to ok 15 mln ojro sa samo wejście:))dlaczego ta suma Cupiala nie kusi;/ wziasc zainwestowac a potem sam zysk

15 milionów :> cos Ci sie pomieszało, a Holender jak sie na testy zgodził to i grac by pewnie przyszedł.

endriu133 03.07.2010 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 926775)
15 milionów :> cos Ci sie pomieszało, a Holender jak sie na testy zgodził to i grac by pewnie przyszedł.

tyle można wyciągnąć jak na marketingu i od UEFY. Rumuni w tym roku od petrescu dostali tyle:))

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl