Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

fanfan 27.11.2010 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1018337)
I zostaniemy bez napastnka. Żuraw? Rios? (raczej of. pomocnik)

A od czego jest okienko transferowe ? Nie zakładajmy z góry że nikt nie przyjdzie .Oczywiście nie zrozumcie mnie źle – ja nie chciałbym żeby Brozio odszedł .

AYALA 27.11.2010 21:55

cena za Sernasa z każdą bramką pewnie rośnie, Robak dwa gole.Mam nadzieje że Litwin będzie wiosną strzelał gole dla Wisełki

Uran235 27.11.2010 22:22

To nie jest temat do spekulacji, a Sernas czy Robak to czyste spekulacje. Na dziś Sernas powiedział, że nie ma takiej sytuacji żeby "leżała na stole" jakaś oferta z polskiego klubu. Jedyna oferta jaką ma na dziś dzień to Hapoel Tel-Aviv, z którym odniosłem wrażenie, że nie jest mu po drodze. Natomiast Widzewowi może być po drodze z Hapoelem, który latem proponował między 0,5 a 1 mln euro, a teraz oferuje jeszcze więcej.

IncognitoTSW 27.11.2010 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1018332)
Mila ma 28 lat i pewnie chciałby się przenieść do lepszego klubu. Mógłby się przydać, kto wie. Wywalić Łobodzińskiego,Kowalczyka, sprzedać Jirsaka. Moim zdaniem najważniejszym transferem jest Sobota i ten koleś z I ligi Nawogu czy jakoś tak.

Jakiego Kowalczyka według Ciebie mamy wywalić?

Kryniu 27.11.2010 23:10

Sorki Kowalski. Heh ale plama nie wiem czemu tak napisałem. Sorki

matys2 27.11.2010 23:45

Sernas to przeciętny grajek. Nie wiem czemu się nim tak podniecacie...

mateusz212 27.11.2010 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 1018443)

dokladnie. Jego gre mozna opisac w jednym slowie - chaos. Czasem z tego chaosu wyjdzie mu jakies zagranie, ale ogolenie to jest przecietny kopacz. A jak dodac do tego jeszcze cene 1 milion Euro..to rozwiazanie jest tylko jedno. Mam nadzieje ze nikomu nie przyjdzie do glowy walczyc o sprowadzenie tego napstnika do nas. O wiele rozsadniejsze bedzie sciagniecie Soboty i Nawogu. Zwlaszcza ten drugi jest łakomym kąskiem , w grudniu moze podpisac kontrakt z nowym klubem, dlatego warto tego nie przegapic.

JrQ- 28.11.2010 00:19

Cytat:

Jest taki przeciętny, że w każdym meczu jest jednym z najlepszych graczy Widzewa, strzela trochę bramek, więcej niż as Brożek i nas po prostu na niego nie stać :lol: :rotfl:

Cytat:

Czasem z tego chaosu wyjdzie mu jakies zagranie, ale ogolenie to jest przecietny kopacz.
Aby naszym wychodziły częściej takie gole jak jego z Hiszpanią i inne w kadrze.

Spać...

mateusz212 28.11.2010 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1018463)
Jest taki przeciętny, że w każdym meczu jest jednym z najlepszych graczy Widzewa, strzela trochę bramek, więcej niż as Brożek i nas po prostu na niego nie stać :lol: :rotfl:

Aby naszym wychodziły częściej takie gole jak jego z Hiszpanią i inne w kadrze.

Spać...

jeden gol w kadrze?? i juz jest super????????? a Matusiak to nie strzelił Belgii bramki za ktora cała Polska chciala go ozłocić?? Jezeli uwazasz ze Sernas to dobry napastnik i na potrzeby Wisły, to ogladales tylko jego bramki a nie gre. Przecietny napstnik ktory Brożkowi moze buty czyscic . Spac........

skeba 28.11.2010 01:22

Cytat:

jeden gol w kadrze?? i juz jest super????????? a Matusiak to nie strzelił Belgii bramki za ktora cała Polska chciala go ozłocić?? Jeżeli uwazasz ze Sernas to dobry napastnik i na potrzeby Wisły, to ogladales tylko jego bramki a nie gre. Przecietny napstnik ktory Brożkowi moze buty czyscic . Spac........
Człowieku, gówno się znasz, a z tonu wypowiedzi można wywnioskować, że puszysz się jak paw.
Zobacz sobie na tabelę strzelców. Zarówno Sernas, jak i Robak mają więcej bramek od Brożka, więc to, że mogą czyścić buty Pawłowi - trochę na wyrost.
Są to obecnie jedni z lepszych napastników w kraju, chyba najlepiej rozumiejący się duet i 1 milion euro za dwóch byłoby świetną ceną, ale pewnie będą chcieli za każdego po 1 miliona.

Warto się przyjrzeć tym zawodnikom. Jak jest możliwość to można ich wyciągnąć

pawelo84 28.11.2010 01:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 1018480)
jeden gol w kadrze?? i juz jest super????????? a Matusiak to nie strzelił Belgii bramki za ktora cała Polska chciala go ozłocić?? Jezeli uwazasz ze Sernas to dobry napastnik i na potrzeby Wisły, to ogladales tylko jego bramki a nie gre. Przecietny napstnik ktory Brożkowi moze buty czyscic . Spac........

Moim zdaniem trochę przeceniasz Brożka. Jakby każdy mecz był z Legią to Brożek byłby najlepszym piłkarzem w historii Wisły, ale niestety tak nie jest. Od roku Paweł wykazuje syndrom wypalenia. Macha łapami. Nie widać w jego grze większej ambicji. Przyspieszenie i zastawkę ma jedną z najlepszych w Polsce, co pozwala mu być przyzwoitym jak na polskie warunki napastnikiem, ale pozatym to wiele nie prezentuje.

Sernas za to jest przebojowym, żywiołowym napastnikiem. Może nie jest tak utalentowany jak Brozio ale gra podobnie jak kiedyś Niedzielan w Górniku czy Groclinie. Walczy, jest szybki, zadziorny i ma smykałkę do strzelania goli. Przy dobrej drugiej lini, a taką ma Wisła strzeliłby dwa razy tyle goli co w Widzewie. Ponadto z Brożkiem mogliby stworzyć atak podobny do duetu Brożek - Niedzielan, z początku pracy Skorży.
Tamta dwójka świetnie się uzupełniała.

mateusz212 28.11.2010 01:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1018483)
Człowieku, gówno się znasz, a z tonu wypowiedzi można wywnioskować, że puszysz się jak paw.
Zobacz sobie na tabelę strzelców. Zarówno Sernas, jak i Robak mają więcej bramek od Brożka, więc to, że mogą czyścić buty Pawłowi - trochę na wyrost.
Są to obecnie jedni z lepszych napastników w kraju, chyba najlepiej rozumiejący się duet i 1 milion euro za dwóch byłoby świetną ceną, ale pewnie będą chcieli za każdego po 1 miliona.

ogladalem wiekszosc spotkan Widzewa i wypowiadam swoja opinie. Moge ja przedstawic? moge, troche kultury w wypowiedzi mógłbys prezentowac. Dla mnie Sernas to jezdziec bez glowy, ktoremu czasem sprzyja szczescie. Takie moje zdanie. A Robak to inna sprawa, czy ja cos o nim pisalem??? Czytanie ze zrozumieniem nie boli ;)

skeba 28.11.2010 09:56

Cytat:

eden gol w kadrze?? i juz jest super?????????
Strzelił 3, w tym jedną Hiszpanii

Cytat:

Dla mnie Sernas to jezdziec bez glowy, ktoremu czasem sprzyja szczescie
To samo można powiedzieć o Brożka, którego za Chiny byśmy nie sprzedali, bo zostaniemy bez napastnika.
Brożek świetne mecze przeplata tragicznymi. Mecz z Zagłębiem. Miał takie piłki, że albo mógł sam strzelić albo podać piętką i koleś miałby sam na sam - mecz tragedia.

Sernas podobnie, kapitalne spotkania, przeplata średnimi, więc ja bym go chętnie widział w składzie Wisełki.

willow 28.11.2010 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1018483)

Skeba, ale to, że ktoś.na półmetku sezonu strzelił o dwie bramki więcej od Brożka, to jeszcze nie powód, że jest od niego lepszy. Wielu było takich "jednosezonowców", którzy potem ginęli w mrokach historii...
ChoC akurat jeśli chodzi o Sernasa, to widziałbym go w naszym zespole, chyba jako jedynego ze sławetnej listy "Faktu"..
Oczywiście, za rozsądne pieniądze, bo milion euro to przerost formy nad treścią. Tym bardziej, że chyba milion euro to my będziemy mieli na wszystkie zimowe wzmocnienia, a potrzebujemy "na wczoraj" co najmniej 3 piłkarzy...

westersyl 28.11.2010 10:23

Cytat:

Uważam podobnie, chłopak trafił piłkę kilka razy do siatki i zrobiono z niego gwiazdę, Dodam jeszcze że Wisła Kraków to nie Widzew gdzie można sobie pohasać w kontrataku tu trzeba grać pozycjynym, odajdować się gdze na małej przestrzeni gdzie po kontakcie z piłką czuję się oddech obrońców.

skeba 28.11.2010 10:30

[QUOTESkeba, ale to, że ktoś.na półmetku sezonu strzelił o dwie bramki więcej od Brożka, to jeszcze nie powód, że jest od niego lepszy. ][/QUOTE]
Tego nie powiedziałem. Brożek w formie to przerastał Sernasów i Robaków o głowę. Teraz jednak oceniam sprawę racjonalnie i wiem, ze drugi napastnik przydałby się w naszym klubie - Sernas albo Robak - a najlepiej dwóch :), ale to nierealne

DominoForza 28.11.2010 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1018514)
Skeba, ale to, że ktoś.na półmetku sezonu strzelił o dwie bramki więcej od Brożka, to jeszcze nie powód, że jest od niego lepszy. Wielu było takich "jednosezonowców", którzy potem ginęli w mrokach historii...
ChoC akurat jeśli chodzi o Sernasa, to widziałbym go w naszym zespole, chyba jako jedynego ze sławetnej listy "Faktu"..
Oczywiście, za rozsądne pieniądze, bo milion euro to przerost formy nad treścią. Tym bardziej, że chyba milion euro to my będziemy mieli na wszystkie zimowe wzmocnienia, a potrzebujemy "na wczoraj" co najmniej 3 piłkarzy...

napastnikow rozlicza sie za strzelone bramki tak jak bramkarzy za stracone gole ,jak ktos ma wiecej na koncie goli to znaczy ze jest obecnie lepszym snajperem od Brozka

JrQ- 28.11.2010 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 1018480)

Nie oceniam po jednym golu, bo strzelił on znacznie więcej, to był jedynie przykład.
Dla porównania zobacz sobie, jak nasi gwiazdorzy wyglądali z Hiszpanią.
Na Sernasa nas nie stać, podobnie jak nie było nas stać na Micańskiego, Sobiecha, Lewandowskiego.
Dlatego teraz jesteśmy właśnie w czarnej dupie jeśli chodzi o napastników!!!

Jak dla mnie Sernas to po Niedzielanie drugi napastnik w Polsce obecnie.
I nie porównujcie go do Robaka, bo tamten to drewniak, coś jak Rasiak.
I nie piszcie, że to jeden dobry sezon, bo Litwin wyśmienicie radził sobie w I lidze, tylko oczywiście, jak wcześniej Lewandowskiego, czy Sobotę, my tam wzmocnień nie szukamy. A Szkoda.

donecki 28.11.2010 12:45

Pietia nie ma ofert.Co z innymi?

flamengista 28.11.2010 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1018333)
Tylko jest taka sprawa że Paweł chciałby wyjechać do mocniejszej ligi. Jeśli będzie dobra oferta dla Brozia to świństwem wobec niego byłoby zablokowanie tego transferu . On miał już zielone światło na transfer dwa lata temu , miał obiecane że w przypadku dobrej oferty klub nie będzie blokował transferu ale z różnych przyczyn jakoś nie wyszło a teraz jest ostatni moment żeby mógł coś jeszcze ugrać zagranicą . Myślę że wszyscy w klubie chcieliby go zatrzymać , kibice również chcieliby żeby został ale trzeba też zrozumieć samego piłkarza którego od początku jednym z marzeń był transfer zagraniczny i gra w dobrym zachodnioeuropejskim klubie . W takich sytuacjach zawodnikom bardziej zasłużonym dla klubu (a takim z pewnością jest Paweł) czasami trzeba po prostu pójść na rękę pod warunkiem że będzie oczywiście w miarę przyzwoita oferta.

Skąd wiesz, co on chce? Paweł wielokrotnie pokazał, że chce, ale... nie chce. To znaczy on chce, ale do:
1. Ligi hiszpańskiej i angielskiej, w najgorszym wypadku niemieckiej
2. Do dobrego klubu, a nie takiego co broni się przed spadkiem
3. Klubu, w którym by na niego postawili i dali kredyt zaufania
4. Klubu, w którym zapłacą mu odpowiednie pieniądze
i można tą listę życzeń mnożyć. Generalnie - to są nierealne żądania, zupełnie nie do spełnienia.

Skoro tak wydziwia, to chyba jednak nie do końca chce wyjechać za wszelką cenę. Natomiast ma już 27, w zasadzie 28 lat i na transfer do dobrej ligi jest już za późno. Max, na co może liczyć to Turcja.

Brożek widzi, że jest budowana nowa drużyna, a część obcokrajowców dostała wysokie kontrakty (któraś z gazet podała sensacyjną informację, że Pajlić dostaje 350 tys. €).

Moim zdaniem wypowiedź Brożka jest raczej próbą wynegocjowania podwyżki/nowego kontraktu. Obecny daje mu angaż u nas do czerwca 2013 roku. Wtedy będzie miał 31 lat i mizerne szanse na kolejny, długoletni i lukratywny kontrakt. Wie to Paweł, wie też to jego menedżer. Więc zaczynają podgrzewać atmosferę przed okienkiem zimowym. Powiem szczerze - w zimie spodziewam się całej masy sensacyjnych informacji o "zapytaniach", "sondowaniu". Wszystko po to, by na forum rozpętała się histeria, a w gabinecie Basałaja pojawiła się nerwowość. I chęć zatrzymania zawodnika kosztem nowego, wysokiego kontraktu.

Ja mam tylko nadzieję, że Paweł w swojej strategii negocjacyjnej nie posunie się za daleko i nie zacznie szantażować prawem Webstera.

gizmowisla 28.11.2010 13:44

skoro ma kontrakt do czerwca 2013 to dlaczego mialby SZANTAZOWAC prawem Webstera ????

westersyl 28.11.2010 13:45

Cytat:

Moim zdaniem wypowiedź Brożka jest raczej próbą wynegocjowania podwyżki/nowego kontraktu. Obecny daje mu angaż u nas do czerwca 2013 roku. Wtedy będzie miał 31 lat i mizerne szanse na kolejny, długoletni i lukratywny kontrakt. Wie to Paweł, wie też to jego menedżer.
I według mnie powinien dostać taki kontrakt, po pierwsze będziemy mieli spokój że nikt nam go nie podbierze, po drugie wypowiedz Brożka po podpisaniu kontraktu: " Zostaje tu do końca kariery" będzie dobrym ruchem marketingowym. Straty związane z jego odejściem, na pewno byłby spore. Nie tylko sportowe ale też marketingowe mając na uwadze to że mamy wypełnić cały stadion.
Nie jest to taka marka jak chociażby Del Piero w Juventusie ale na pewno on jest już blisko.
Już teraz wzrosła sprzedaż pamiątek, jak otworzą cały stadion, zwabi się trochę "pikników", pewnie koszulki z napisem Brożek sprzedawałby się dosyć dobrze.

Przytoczę tutaj wypowiedz Zbyszka Bońka : "Pawła miejsce jest w Wiśle, lepiej jest być kapitanem na małym statku niż marynarzem na wielkim okręcie."
Mam nadzieję, że będziemy go oglądać w koszulce Wisły jeszcze przez kilka następnych sezonów.

flamengista 28.11.2010 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1018638)
skoro ma kontrakt do czerwca 2013 to dlaczego mialby SZANTAZOWAC prawem Webstera ????

Artykuł 17 regulaminu FIFA daje możliwość jednostronnie wypowiedzenia kontraktu po upływie okresu ochronnego, który wynosi:

Cytat:

3 lata od daty zawarcia kontraktu (w przypadku umowy długoterminowej, tj. dłuższej niż trzy lata i nie dłuższej niż pięć, dla graczy, którzy nie ukończyli 28 roku życia),
2 lata od daty zawarcia kontraktu (w przypadku umowy długoterminowej, tj. dłuższej niż dwa lata i nie dłuższej niż pięć,dla graczy, którzy ukończyli 28 rok życia)
(wikipedia)

Z tego co kojarzę, Paweł podpisał nowy kontrakt (do 2013) w 2008 roku. A w kwietniu ukończy 28 lat. Więc w lecie mógłby ewentualnie skorzystać z tego przepisu.

matys2 28.11.2010 20:48

Wyśmienity napastnik tylko goli strzela mało....

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1018527)
Jak dla mnie Sernas to po Niedzielanie drugi napastnik w Polsce obecnie.
I nie porównujcie go do Robaka, bo tamten to drewniak, coś jak Rasiak.
I nie piszcie, że to jeden dobry sezon, bo Litwin wyśmienicie radził sobie w I lidze, tylko oczywiście, jak wcześniej Lewandowskiego, czy Sobotę, my tam wzmocnień nie szukamy. A Szkoda.

Sernas strzelił w pierwszej lidze 13 goli. Więc bardziej na miejscu byłoby stwierdzenie, że radził sobie "dobrze" niż "wyśmienicie".

Dla porównania "drewniany" Robak w 1 lidze najpierw strzelił 20 bramek a w następnym sezonie 18 bramek. W ekstraklasie, mimo, że wrócił po kontuzji w środku rundy ma 7 goli. Tyle samo, co Sernas.

W naszej lidze jest paru lepszych napastników np: Dawid Nowak, a nawet "drewniany" Robak.

Fuks 28.11.2010 20:55

No to po wypowiedziach w lidze + extra mozna wnioskować, ze szanse na Glika u nas na wiosne są naprawde ogromne.

No i pewnosc z jaką Maaskant powiedział, ze właczymy sie do walki o Arbolede tez moze dac do myslenia - podbijamy cene jaką Lech bedzie musiał zapłacic, i bardzo dobrze.

murray 28.11.2010 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1019169)
No to po wypowiedziach w lidze + extra mozna wnioskować, ze szanse na Glika u nas na wiosne są naprawde ogromne.

No i pewnosc z jaką Maaskant powiedział, ze właczymy sie do walki o Arbolede tez moze dac do myslenia - podbijamy cene jaką Lech bedzie musiał zapłacic, i bardzo dobrze.

Kurcze, ani jedno, ani drugie mnie się nie podoba :/
Fajnie, że szukamy obrońcy, fajnie, że Polaka/w Polsce, ale Glik to nie jest wybitny zawodnik, a Arboleda to Ajbojeda...

Seb@. 28.11.2010 21:01

Cytat:

Ja odnioslem przeciwne wrazenie ze o Arboledzie raczej mowy nie bedzie. Maaskant najpierw powiedzial tak poczym dodal a moze nie.

emjot 28.11.2010 21:02

Cytat:

Glik
Arboleda
?? to jakieś żarty ??

dynek.pl 28.11.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 1019168)
Sernas strzelił w pierwszej lidze 13 goli. Więc bardziej na miejscu byłoby stwierdzenie, że radził sobie "dobrze" niż "wyśmienicie".

Dla porównania "drewniany" Robak w 1 lidze najpierw strzelił 20 bramek a w następnym sezonie 18 bramek. W ekstraklasie, mimo, że wrócił po kontuzji w środku rundy ma 7 goli. Tyle samo, co Sernas.

W naszej lidze jest paru lepszych napastników np: Dawid Nowak, a nawet "drewniany" Robak.

Liczba goli to oczywiscia wazna ale tylko sucha statystyka - licza sie jeszcze asysty, to jak zawodnik wychodzi na pozycje, walczy o pilke, prowadzi pilke, zastawia sie - w tych wszystkich elementach Sernas prezentuje sie bardzo dobrze.
Taki Rudnevs tez nie ma wiekszej ilosci bramek w polskiej lidze ale w kazdym jego zagraniu widac miedzynarodowy poziom i to sie sprawdzilo gdy strzelal 3 bramki w Turynie i takich zawodnikow potrzebujemy jesli chcemy cos osiagac w pucharach.
Sernas to dla mnie rowniez poziom miedzynarodowy co potwierdzil jesienią strzelając bramki i Cechowi i Casillasowi.
(jakos nie widze Robaka czy D.Nowaka w analogicznej sytuacji, zreszta ten drugi gral nawet w tym meczu na 0:6)

Fuks 28.11.2010 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dawidka (Post 1019189)
Nie umiesz wyszukać drugiego dna i od razu musisz pisać takie głupoty :( ?

haha, a moze trzeciego tez nie umiem, i jaśnie pan wyjaśni?

Skoro Maaskant mowi ze kojarzy kogos takiego jak Glik to ja nie mam wątpliwosci ze cos moze byc na rzeczy (dodał od razu asekuracyjnie, ze to niby dlatego, ze musial wybrac 11 na Euro). Potem jednak ten Glik znajduje sie w jego 11 na euro2012, wiec musi miec o nim dobre zdanie. Łącząc to z wypowiedziami Smudy i fatalną formą Glika w Palermo wniosek jest jeden. Miejmy nadzieje ze błędny.

Co do Arboledy, to nie słyszałem tego "a moze nie". A zdecydowane "tak" na pytanie czy sie wlaczymy do walki o niego bardzo tam wszystkich w studio zaskoczyło.

Mam nadzieje, ze do obu tych transferow nie dojdzie.

Seb@. 28.11.2010 22:03

Bylo "a moze jednak nie" w kontekscie Arboledy po jakichs 20sekundach. Z drugiej strony przypominajac sobie jak Lech podebral Dolhe to byl by taki maly rewanz

bridgeburner 28.11.2010 22:03

Przepraszam ale wielkich zdolnosci dedukcyjnych to nie wymaga
Wnisokuje że Glik juz właściwie jest pikarzem Wisły( niestety)
Umieszczenie go przez Maaskanta w 11 na Euro, wypowiedz Bugajskiego czy niedawna wypowiedz Smudy
każą przypuszczać, że transfer(wypożyczenie?) jest już właściwie zaklepany

willow 28.11.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Seb@. (Post 1019262)
Bylo "a moze jednak nie" w kontekscie Arboledy po jakichs 20sekundach. Z drugiej strony przypominajac sobie jak Lech podebral Dolhe to byl by taki maly rewanz

Oby nie z takim samym efektem :D
Co by nie mówić, Manuel "Uwajaj" Arboleda jest jak dla mnie najlepszym stoperem w naszej lidze. Ale jestem pewien, że z Amici raczej nie do wyrwania. On albo zostanie w pyrlandii, albo pójdzie na zachód.

Marcinnno 28.11.2010 23:41

Ciekawe jak będzie z tym Pawełkiem. Jeśli Wisła proponuje mu godne warunki, a on chce duże pieniądze to niech odchodzi. Jednak więcej było momentów kiedy mówiło się źle o Pawełku o jego kiksach i to wcale nie było żadne wyolbrzymianie tylko tak było. Fakt, faktem Mariusz ostatnio prezentuje się bardzo dobrze i przede wszystkim gra bardzo pewnie co nie zdarzało mu się wcześniej. Pytanie jest jedno . Czy Pawełek akurat teraz ma zwyżkę formy bo przyszedł Jovanić, odszedł Kazimierski i zyskał pewności przy Maaskancie ? Czy to efekt tego , że kończy się kontrakt ?

JrQ- 28.11.2010 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 1019168)

W pierwszej lidze częściej grał na skrzydle.
Sprawdzajcie zanim cos napiszecie :-P

Głupoty z Nowakiem i Robakiem przez grzeczność - nie skomentuję ;)

Acapelo 29.11.2010 09:23

Poproszę o 3 transfery:
lewy obrońca silniejszy od Paljica(choć ten tanio skóry nie sprzeda)
środkowy obrońca, który ogólnie wzmocni tę pozycję (nie wiem za kogo, bo jak Chavez ma zaostrzenie parkinsonizmu to gra naprawdę ciężko:) )
ktoś do środkowej pomocy o predyspozycjach Garguły o jeszcze większym potencjale

no i ktoś bardzo szybki na skrzydło żeby była alternatywa taktyczna

wiślak1906forever 29.11.2010 09:32

Możecie się ze mną nie zgodzić ale ja to odbieram tak...
Pawełek jeżeli postawił wyższe warunki niż proponuje mu Wisła to jestem naprawde ZDZIWIONY.
*Chłop nam zapierdzielił wiele wiele meczy
*Swoją niepewną grą rozchwiał gre na boisku w wielu wielu meczach

Oczywiście wielki szacun dla Maria za ostatnie mecze, bo naprawde jest w tym sezonie najlepszy zaraz po Sandomierskim(którego uważam za bramkarza który za kilka lat będzie najlepszy na świecie, i mówie to BARDZO sero) . Ale naprade powinien przyjąć z uśmiechem i szacunkiem oferte jaką dostał od Wisły i dalej bronić znakomicie jak to robi teraz.

arti 29.11.2010 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1018573)
Basałaj: 90% nazwisk z list transferowych z PS i Faktu jest nietrafionych.

Wiemy, że nic nie wiemy.
Brukowce piszą byle co. Basałaj przed finalizacją nie powie nic - to oczywiste.
Po prostu... za tydzień się zacznie.

saklak1906 29.11.2010 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1019355)
Czy Pawełek akurat teraz ma zwyżkę formy bo przyszedł Jovanić, odszedł Kazimierski i zyskał pewności przy Maaskancie ? Czy to efekt tego , że kończy się kontrakt ?

Albo chce sie zalapac na Euro 2012.
Jak byl Dolha i Pawelek mial z kim konkurowac o miejsce w bramce tez byl solidnym punktem naszej druzyny, po prostu musi byc pod stala presja ze strony konkurenta.

Feniks1983 29.11.2010 11:56

Ja z kolei uwazam ze jest to tez gra medialna z strony Basalaja i Maaskanta. Takie troche puszczanie oka. Na pewno ktores nazwisko lub nazwiska sie sprawdza ale licze ze jednak bedzie wieksze zaskoczenie. Pozatym jak juz ktos tu pisal glupio byloby juz teraz trabic kogo chcemy bo raz ze konkurencja nie spi, dwa po co cene podbijac?? Ufam ze tym razem klub wie co robi i kogo chce sprowadzic i ze nie bedzie takiego kupowania na huurrra jak w lecie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl