Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Karherop 31.08.2021 12:06

Pół roku temu był poprzedni sezon gdy zawodnicy z rocznika 2000 jeszcze punktowali. W tym sezonie punktuje max 2001 rocznik.

swiety37 31.08.2021 12:07

Plewka już za stary do PJS.

krysztal 31.08.2021 12:19

A Biegański chyba nie ma jeszcze na tyle minut

pawlozm 31.08.2021 12:42

Po 6 kolejkach wymagane 270 minut i minimum 5 meczów mają póki co tylko Gruszkowski i Młyński. Tylko ich punkty będą liczone na ten moment. Niewiele już powinno brakować Starzyńskiemu, który 5 meczów ma, ale nie wyrobił jeszcze 270 minut. Pozostali daleko. ( Biegański dopiero 2 mecze, Szot ostatnio pierwsze minuty). Ale spokojnie, sezon długi. Niemniej szkoda, że nikomu nie będzie punktować x2.

Karherop 31.08.2021 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1571263)
Po 6 kolejkach wymagane 270 minut i minimum 5 meczów mają póki co tylko Gruszkowski i Młyński. Tylko ich punkty będą liczone na ten moment. Niewiele już powinno brakować Starzyńskiemu, który 5 meczów ma, ale nie wyrobił jeszcze 270 minut. Pozostali daleko. ( Biegański dopiero 2 mecze, Szot ostatnio pierwsze minuty). Ale spokojnie, sezon długi. Niemniej szkoda, że nikomu nie będzie punktować x2.

Punktować za wychowanka może Szot, Żyłka, Chelmecki czy kilku innych chłopaków z CLJ, jednak żeby ustukali 270 minut /5 występów w tym sezonie graniczy z cudem (może poza Szot-em)
Poza tym musieliby wystrzelić z formą jak Starzyński na wiosnę 2021.

Jeśli utrzyma się obecny stan rzeczy ( punktujący Gruszkowski + Młyński/Starzynski) to możemy liczyć na max 4-5 pozycję.

Lech, Pogoń, Jagiellonia, Lechia w 1 składach mają wychowanków, choć wystarczy że w zimie Lech sprzeda Kamińskiego czy Pogoń Kozłowskiego i może będzie szansa ich dogonić.

swiety37 31.08.2021 14:03

Gruszkowki, Starzyński i Żyłka może coś dorzucą z młodzieżówek.

edit: oczywiście Żyłka raczej nie dorzuci bo nie wyrobi limitów grania;)

staszek2309 31.08.2021 15:05

a tu klasyfikcja https://www.naszpicy.pl/2021/08/kole...kacja-pro.html

TSWojtas 31.08.2021 17:11

Do PJS liczą się :
Biegański
Szot
Gruszkowski
Starzyński
Młyński
Sobol
+ wszyscy z CLJ :)

Karherop 31.08.2021 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1571273)
Do PJS liczą się :
Biegański
Szot
Gruszkowski
Starzyński
Młyński
Sobol
+ wszyscy z CLJ :)

Sobol już się nie liczy. Ten sam rocznik co Plewka

Karherop 08.09.2021 12:08

Po występach młodzieżowców w reprezentacjach widać że będą nam odjeżdżać Pogoń i Lech, a będziemy walczyć z Lechią, Jagiellonia, Warta o miejsca 3-5, przynajmniej na dziś ta grupa wydaje się punktowac na podobnym poziomie. Bez punktów wychowanków ciężej będzie podskoczyć wyżej niż 3 miejsce, a i to może być trudne.

PS. Wiem że dopiero niepełne 6 kolejek ale to i tak już prawie 20% sezonu za nami.

AS82 22.09.2021 10:52

Ktoś może mnie oświecić i napisać czym jeździ nasz koleżka Yaw Yeboah ? :D

sevenheaven 12.10.2021 19:13

Savic kontuzja a tu taka cisza.. oficjalnie 4-6 tyg przerwy.. nieoficjalne znając nasz sztab koło pół roku, czyli prawdopodobnie koniec przygody Savicia z Wisłą

btw nie zdziwie się jak pójdzie do takiej Jagielloni i odpali.. no i tradycyjnie jebnie nam bramkę w meczu

Arkadiusz.Czerepach 12.10.2021 19:27

nie cisza , tylko nie czytasz widać wszystkich tematów
kontuzja w trakcie sparingu i w temacie o nich było info

d 31.10.2021 17:10

Celem tego posta nie jest w żadnym wypadku wybielanie postawy naszych piłkarzy, ani udowadnianie na siłę, że wszystkiemu winien jest Gula, a to są wszystko oddani i szlachetni profesjonaliści.

ale

Z zespołu, który zapewnił nam wyśmienitą rozrywkę w poprzednim sezonie pod dwoma, niezbyt długo, pracującymi szkoleniowcami, na ten moment w zespole są:

1. "Starszyzna": Frydrych, Sadlok, Mehremić, Żukow, Kuveljić, Yeboah, Savić, Forbes
2. Młodzieżowcy: Wachowiak, Szot, Szota, Plewka, Gruszkowski, Starzyński

+ Kuba, który siłą rzeczy stanowi osobną kategorię i Buchalik będący de facto poza drużyną.

Ze "starych" nie da się stworzyć nawet wyjściowej jedenastki, nie mam teraz jak dokładnie policzyć, ale drugie tyle ekipy z poprzedniego sezonu odpaliliśmy latem (już nawet nie licząc Hyballowej czystki w lutym). Tylko Sadlok, Żukow i - o zgrozo - Kuveljić są tu dłużej niż od jesieni 2020.

Tzw. starszyzna zespołu praktycznie nie istnieje. Płaczący w mediach Basha i JC już dawno polecieli. Weteranów też już nie ma, ostatni odszedł Boguś. Kim są ci "jebani lenie", którzy znowu zwalniają kolejnego trenera? O co tu chodzi?

Wnioski rysują się dwa:
-błędem było ściąganie "najemników" na długich kontraktach, którzy, jak się okazało, w takich a nie innych warunkach mają wyjebane. Ale że wszyscy co do jednego?
-trener jednak nie ogarnia niczego

albo wypadkowa obydwu.

Kurz 31.10.2021 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1573002)
Celem tego posta nie jest w żadnym wypadku wybielanie postawy naszych piłkarzy, ani udowadnianie na siłę, że wszystkiemu winien jest Gula, a to są wszystko oddani i szlachetni profesjonaliści.

ale

Z zespołu, który zapewnił nam wyśmienitą rozrywkę w poprzednim sezonie pod dwoma, niezbyt długo, pracującymi szkoleniowcami, na ten moment w zespole są:

1. "Starszyzna": Frydrych, Sadlok, Mehremić, Żukow, Kuveljić, Yeboah, Savić, Forbes
2. Młodzieżowcy: Wachowiak, Szot, Szota, Plewka, Gruszkowski, Starzyński

+ Kuba, który siłą rzeczy stanowi osobną kategorię i Buchalik będący de facto poza drużyną.

Ze "starych" nie da się stworzyć nawet wyjściowej jedenastki, nie mam teraz jak dokładnie policzyć, ale drugie tyle ekipy z poprzedniego sezonu odpaliliśmy latem (już nawet nie licząc Hyballowej czystki w lutym). Tylko Sadlok i Żukow są tu dłużej niż od jesieni 2020.

Tzw. starszyzna zespołu praktycznie nie istnieje. Płaczący w mediach Basha i JC już dawno polecieli. Weteranów też już nie ma, ostatni odszedł Boguś. Kim są ci "jebani lenie", którzy znowu zwalniają kolejnego trenera? O co tu chodzi?

Wnioski rysują się dwa:
-błędem było ściąganie "najemników" na długich kontraktach, którzy, jak się okazało, w takich a nie innych warunkach mają wyjebane. Ale że wszyscy co do jednego?
-trener jednak nie ogarnia niczego

albo wypadkowa obydwu.

Wniosków może być 10. Nie sposób, jednak nie zauważyć, że od momentu przejęcia Wisły przez trio, zanotowaliśmy zdecydowany regres. Najwyraźniej racjonalizacja wydatków i spłacanie długów gryzie się z poziomem sportowym. Jedyną optymistyczną kwestią przed rozpoczęciem tego sezonu, były potencjalne transfery, a właściwie życzeniowe myślenie w stylu "ci, którzy przyszli nie mogą równie słabi, jak cii, których właśnie pożegnaliśmy". Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jednak są.

Jagul 31.10.2021 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1573006)
Wniosków może być 10. Nie sposób, jednak nie zauważyć, że od momentu przejęcia Wisły przez trio, zanotowaliśmy zdecydowany regres. Najwyraźniej racjonalizacja wydatków i spłacanie długów gryzie się z poziomem sportowym. Jedyną optymistyczną kwestią przed rozpoczęciem tego sezonu, były potencjalne transfery, a właściwie życzeniowe myślenie w stylu "ci, którzy przyszli nie mogą równie słabi, jak cii, których właśnie pożegnaliśmy". Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jednak są.

Kto wymyślił koncepcje krakowskiej piłki?
Kto ma wgląd do finansów klubu?

Podpowiem tylko, że są to te same osoby.
Jeżeli tak jak mówisz te dwie kwestie się ze sobą gryzą to chyba ktoś tu nie ogarnia.

Kurz 31.10.2021 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1573009)
Kto wymyślił koncepcje krakowskiej piłki?
Kto ma wgląd do finansów klubu?

Podpowiem tylko, że są to te same osoby.
Jeżeli tak jak mówisz te dwie kwestie się ze sobą gryzą to chyba ktoś tu nie ogarnia.

Źle odczytałeś moją wypowiedź. Za wszystko co dzieje się w klubie od 3 lat odpowiada trio, pomysł na "Krakowską piłkę" również. Racjonalizacja wydatków jest jak najbardziej mile widziana, ale nie idzie w parze z wynikami sportowymi.

Mixu 02.11.2021 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1573012)
Źle odczytałeś moją wypowiedź. Za wszystko co dzieje się w klubie od 3 lat odpowiada trio, pomysł na "Krakowską piłkę" również. Racjonalizacja wydatków jest jak najbardziej mile widziana, ale nie idzie w parze z wynikami sportowymi.

Ja bym był zaskoczony gdyby racjonalizacja wydatków była a my bilibyśmy się o mistrza w tym samym momencie. Jest jak jest i nie ma co obwiniać naszych miłościwie nam panujących, jak niektórzy to robią.

Co do tematu to zabawne jak sobie człowiek przypomni jak dawniej faktycznie się opisywało szczegóły związane z naszymi piłkarzami, ostatnimi laty jakoś nie bardzo chce się o naszych gwiazdkach zbytnio pisać ani czytać.

picasso 02.11.2021 11:17

moim zdaniem należy zmienić tytuł z "nasi piłkarze...." na "nasi kopacze-parodyści"

Jagul 02.11.2021 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1573113)
Co do tematu to zabawne jak sobie człowiek przypomni jak dawniej faktycznie się opisywało szczegóły związane z naszymi piłkarzami, ostatnimi laty jakoś nie bardzo chce się o naszych gwiazdkach zbytnio pisać ani czytać.

A o kim tu pisać. Dzisiaj są, a za pół roku połowy z obecnego składu nie będzie. Od jakiegoś czasu ciężko się z kimś utożsamiać.

Szneka 12.11.2021 22:57

Jutrzejszy mecz CLJ z Legią przełożony. Problem u nas czy w Legii? źródło: 90minut.pl

X-Ray 13.11.2021 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1573548)
Jutrzejszy mecz CLJ z Legią przełożony. Problem u nas czy w Legii?

Przełożone (na środę) ze względu na dużą liczbę zarażeń w drużynie Legii.

wolfy 16.11.2021 20:42

Gruszkowski i Starzyński zagrali w wygranym 5:0 meczu młodzieżówki U21 Stolarczyka z Łotwą. Gruszkowski został zmieniony w 58 minucie, w tej samej minucie wszedł Starzyński.

Szneka 16.11.2021 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1573586)
Gruszkowski i Starzyński zagrali w wygranym 5:0 meczu młodzieżówki U21 Stolarczyka z Łotwą. Gruszkowski został zmieniony w 58 minucie, w tej samej minucie wszedł Starzyński.

czyli do CLJ parę punktów wpadnie? Jak zagrali nasi zawodnicy?

wolfy 17.11.2021 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1573587)
czyli do CLJ parę punktów wpadnie? Jak zagrali nasi zawodnicy?

Tak mi się wydaje, było tak w zeszłym roku. Oboje rozegrali już u nas niezbędne minimum minut (na pewno Gruszkowski).
Meczu nie oglądałem, ale nie zapisali się w statystykach.

rafkur 17.11.2021 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1573593)
Tak mi się wydaje, było tak w zeszłym roku. Oboje rozegrali już u nas niezbędne minimum minut (na pewno Gruszkowski).

Chwilami oglądałem i nie było wstydu.

dziki 17.11.2021 19:02

Piotrkowi, jakby lepiej przycelowal, wpadłaby cudowna bramka. Tego szkoda ;)

Karherop 17.11.2021 21:20

Cytat:

Dokładnie tak jest , 58 pkt za Gruszkowskiego i 32 za Starzynskiego

Piotrek oddał dwa fajne strzały, fajnie się pokazywał, fajnie że przebija się w tak mocnej młodzieżówce.

FraMat 17.11.2021 22:36

Cytat:

Nie "oboje" ale trąby czy puzony.

Chyba, że kolega miał na myśli "obaj"
https://sjp.pwn.pl/sjp/oboje;2491777.html

wolfy 18.11.2021 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1573599)
Nie "oboje" ale trąby czy puzony.

Chyba, że kolega miał na myśli "obaj"
https://sjp.pwn.pl/sjp/oboje;2491777.html

Ja nie wiem jako kto się identyfikują :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl