Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

wester 23.07.2017 01:57

Jaroo1 Przyznam szczerze, że Twoje posty są bardzo celne i merytoryczne. Dodam tylko że PiS musi pozbyć się kretów z własnych szeregów. A mają kretów i to czasami naprawdę wysoko w hierarchii.

Jaroo1 23.07.2017 14:17

Dzięki. I to jest problem, że zawsze ktoś nęci i robi zlą robotę. A nawet jak nie jest kretem to jest zwykłą rurą działającą na niekorzyść grupy ale, że ma plakietkę PiS, PO, Wisła Sharks itd to jest akceptowany aż za długo i każdy przebacza, a grupa cierpi.

Grisza1 23.07.2017 15:23

https://wpolityce.pl/polityka/350032...ntrum-warszawy pełen spontan, pełna oddolność :) Poszli spod domu Jarka i rozklejali do rana plakaty w metrze ;)

Jaroo1 23.07.2017 19:17

Dlatego nawet wstyd się na tych protestach finansowanych przez Żyda Sorosa pokazać. To już powinno wszystkim dać do myślenia, że z Żydem trzymają.

wester 23.07.2017 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1476607)
Dlatego nawet wstyd się na tych protestach finansowanych przez Żyda Sorosa pokazać. To już powinno wszystkim dać do myślenia, że z Żydem trzymają.

Zastanawiająco słabo PiS przygotował się PRowo do reformy sądownictwa. Myśleli że im wypali po cichu w wakacje ale jak widać nie wypaliło i zostali teraz bez planu B. Zwozili ludzi na tego Trumpa, jarali się jakby to miało usprawnić kraj. Teraz kompletnie nic nie widać a chociażby mogliby zorganizować jakieś kontrmanifestacje , filmiki pokazujące dlaczego ta reforma jest potrzebna itd. można byłoby teraz puszczać.

Trzeba im kibicować żeby to przetrwali ale muszą wyciągnąć wnioski ze swoich poczynań.

Lukasz 23.07.2017 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1476438)
Bez zreformowania ,,nadzwyczajnej kasty'' przeprowadzanie innych reform jest bezcelowe, ponieważ je storpedują w sądach

Zaciekawił mnie Twój post. Możesz wyjaśnić jakie reformy mas zna myśli?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1476034)
Podejrzewam, że Kaczyński i jego doradcy mają więcej wiedzy w lewym palcu lewej stopy niż wy nagromadziliście przez całe życie.

Jeśli już to tylko w prawym. ;)

Serio wierzysz w geniuszy w tym rządzie a 500+ ma być tego niezaprzeczalnym dowodem? Udowodnienie że pewna forma pomocy społecznej nie połozy finansów Państwa w przeciągu roku czy dwóch?

Jeśli faktycznie tak uważasz, to powiedz mi dlaczego nie umieją zarządzać TVP (milionowe kredyty na przeżycie), radio trojka położone, służba zdrowia jak leżała tak leży, w armii wymienionych 49 generałów a śmigłowców brak. Reforma szkolnictwa zrobiona na kolanie i kolanem przepchnięta. Skoro jest tak świetnie z budżetem to po co ta dopłata 25 groszy na litrze benzyny? Skąd inflacja?

Zresztą, gro pomysłów na reformy to nie reformy a właśnie likwidacja - czy to NFZ, gimnazjów, OFE, PKW, czy innej instytucji. A w zamian momentami nie są w stanie zaproponować rzetelnego projektu ustawy. Taki maja bałagan oraz 'geniuszy' o których mówisz że sejm podpisuje wersję A ustawy, a senat 'przez przypadek' wersję B. Zdarzy im się też ułaskawienie niewinnego. I zawsze to samo tłumaczenie się - przecież mamy większość wiec co za różnica czy formalnie jest dobrze czy źle, przecież to nic nie zmienia. :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wester (Post 1476654)
Zastanawiająco słabo PiS przygotował się PRowo do reformy sądownictwa.

Dlaczego zastanawiająco?
Uważają że skoro maja większość w parlamencie, senacie, swojego prezydenta to im wszystko wolno. W mentalności i retoryce PiS nie ma osób neutralnych, Polaków którzy maja inne zdanie czy konstruktywnej opozycji lub nawet takiej z która trzeba się liczyć. Przekonuje się tylko niezdecydowanych. Kogo PiS ma przekonać do własnych racji skoro z nikim się nie liczy bo uważa że nie musi? Zdrajców? Morderców brata? Suwerena, za którego wyłącznych reprezentantów się uważają? Polityków UE? Kogo?

MatMario 24.07.2017 09:44

Dla wyborców PiS prezydent Duda po swojej decyzji to:

- stary upiór bolszewicki
- ubecka wdowa
- oczadzony
- pożyteczny idiota

Test wielokrotnego wyboru.

serek.c2 24.07.2017 10:28

A dla Ciebie Mario prezydent Duda to długopis, czy nie? :D

!!IRIVER!! 24.07.2017 10:46

I tak to przepchną po paru poprawkach. Luzik :-)

MatMario 24.07.2017 10:51

Długopis walczący o wybór na druga kadencję, próbując zachować pozory niezależności.

Na teraz nie mam pewności czy zależało im na 3 ustawach czy może to co przepychanki im wystarczało i taki był cel.

wiesniak842 24.07.2017 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1475638)
Ciekawy zamet wprowadzil prezydent dzisiejszym wystapieniem. Zastanawiam sie tylko, czy to polityczna zagrywka Kaczynskiego - PIS mial zamiar wprowadzic od samego poczatku ustawe proponowana przez Dude, doprowadzili do kolejnego cyrku opozycji, teraz upieka dwie pieczenie na jednym ogniu - Duda wyjdzie na prezydenta majacego wlasne zdanie, niezalezne od partii, PIS nie bedzie mial takiego sprzeciwu realizujac wczesniejsze ustalenia:D Biorac pod uwage jak Kaczynski kompromituje i "rozgrywa" opozycje za kazdym razem, sklanialbym sie nawet ku takiemu przebiegowi zdarzen;)

Pozwole sobie zacytowac pewnego, znanego eksperta ;)

MatMario 24.07.2017 13:25

No widzisz...

Kiedyś tak odbierałem Kaczora, wielki umysł, strateg. Po ostatnim wystąpieniu jednak skłaniam się że on aż tak nie ogarnia.

leszekm 24.07.2017 16:13

"Skromne " chatki opozycji ........

https://twitter.com/aneczka07/status/889246590363467776

Dodam jeszcze, że prezydent Duda mieszka normalnym bloku tak samo jego jego rodzice.

MatMario 24.07.2017 20:27

No i?

Kosy na sztorc i goń wroga narodu czy co??

mitmichael 25.07.2017 15:10

Hit: Kilka godzin po oświadczeniu prezydenta do Belwederu przyjechali wysłannicy Jarosława Kaczyńskiego: Beata Szydło, Marek Kuchciński i Stanisław Karczewski. Spotkanie z Dudą nie było długie, bo posłańcy nie przyszli negocjować i dyskutować tylko przywieźli od Jarosława Kaczyńskiego krótki komunikat dla Andrzeja:

"Jarek daje ci godzinę na zmianę decyzji" €“ poinformował Andrzeja Dudę marszałek Sejmu, Marek Kuchciński :lol:

sergio 25.07.2017 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1477197)
Hit: Kilka godzin po oświadczeniu prezydenta do Belwederu przyjechali wysłannicy Jarosława Kaczyńskiego: Beata Szydło, Marek Kuchciński i Stanisław Karczewski. Spotkanie z Dudą nie było długie, bo posłańcy nie przyszli negocjować i dyskutować tylko przywieźli od Jarosława Kaczyńskiego krótki komunikat dla Andrzeja:

"Jarek daje ci godzinę na zmianę decyzji" €“ poinformował Andrzeja Dudę marszałek Sejmu, Marek Kuchciński :lol:

Weź ty sie jeb....j w łeb cytujac to rude i antypolskie gówno

emj10 25.07.2017 15:35

Co do antypolskości to spokojnie. Andrzej "długopis" Duda został przez swoje zaplecze polityczne i medialne wyzwany wczoraj od ubeków, zdrajców i część układu, więc hola hola ;)

sergio 25.07.2017 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1477209)
Co do antypolskości to spokojnie. Andrzej "długopis" Duda został przez swoje zaplecze polityczne i medialne wyzwany wczoraj od ubeków, zdrajców i część układu, więc hola hola ;)

Proszę podaj mi te przykłady o których piszesz

serek.c2 25.07.2017 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1477209)

Andrzej "długopis" Duda zawetuje niedługo więcej ustaw, niż Bronek przez całą swoją kadencję. O "długopisach" też się wtedy wspominało, czy nie?

emj10 25.07.2017 16:38

Targalski, Terlecki - dwóch wystarczy ;)

Nie wiem co ma do tego Komorowski? Nie głosowałem na niego, ani za nim nie tęsknię.

AYALA 25.07.2017 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1476657)
Zaciekawił mnie Twój post. Możesz wyjaśnić jakie reformy mas zna myśli?

https://wpolityce.pl/polityka/350225...obrocone-w-pyl

sergio 25.07.2017 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1477240)
Targalski, Terlecki - dwóch wystarczy ;)

Nie wiem co ma do tego Komorowski? Nie głosowałem na niego, ani za nim nie tęsknię.

chłopie pokaz mi te cytaty o których piszesz a nie nazwiska osób. Przynajmniej podaj źródło

chodzi Ci o ten cytat: "Wyrażamy tylko swój niepokój, że układ, który tak histerycznie się broni, uzyskał chwilową przewagę w postaci decyzji pana prezydenta, ale myślę, że sobie z tym poradzimy" - powiedział dziennikarzom szef klubu PiS komentując zapowiedź prezydenta Andrzeja Dudy, że zawetuje ustawę o Sądzie Najwyższym oraz nowelę o Krajowej Radzie Sądownictwa.

AS82 25.07.2017 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1477249)
chłopie pokaz mi te cytaty o których piszesz a nie nazwiska osób. Przynajmniej podaj źródło

chodzi Ci o ten cytat: "Wyrażamy tylko swój niepokój, że układ, który tak histerycznie się broni, uzyskał chwilową przewagę w postaci decyzji pana prezydenta, ale myślę, że sobie z tym poradzimy" - powiedział dziennikarzom szef klubu PiS komentując zapowiedź prezydenta Andrzeja Dudy, że zawetuje ustawę o Sądzie Najwyższym oraz nowelę o Krajowej Radzie Sądownictwa.

Jak domagasz sie cytatów, to moze na poczatku najpierw napisz kto jes tw tym ukladzie, bo Kaczyński mówi o nim od 2005 roku. Też dowody i cytaty mile widziane

serek.c2 25.07.2017 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1477240)

Tak tylko zapytałem, bo nie pamiętam, by ktoś robił aż takie cyrki, wymyślał przezwiska w momencie sprawowania urzędu przez Komorowskiego...

sergio 25.07.2017 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1477291)
Jak domagasz sie cytatów, to moze na poczatku najpierw napisz kto jes tw tym ukladzie, bo Kaczyński mówi o nim od 2005 roku. Też dowody i cytaty mile widziane

Przeciez on w style rudego zdrajcy zaczął tu wypisywać slogany zasłyszane pewnie w gronie swoich przyjaciół;)
Oczywiście zapomniał dodać że za totalna opozycją tez nie jest

sergio 25.07.2017 18:03

...................Idź pogadaj z kotem może sie dowiesz

AYALA 25.07.2017 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1477291)

Dowody poszły z dymem zima 1989-90 roku http://www.naszdziennik.pl/mysl/5881...o-akta-sb.html Być może tak to wyglądało https://www.youtube.com/watch?v=Q7FTjmgseIQ

Jaroo1 25.07.2017 20:54

Cytat:

Nie ma i nigdy nie było żadnego układu. Nie było Magdalenki, dogadania się z komuchami. Podziału państwa, rozsprzedawania majątku i wybicia się różnych TW lub nie TW typu Kulczyk, Solorz, Walter i przypadkowego dorobienia się majątków zaraz po 89 roku. Nigdy nie było układu służb z politykami i obcymi agentami, nigdy nikt po sądach nie ciągał np Sumlińskiego za niewinność. To wszystko to tak po prostu się samo zrobiło, przypadkiem. Nie było nocnej zmiany i już od 92 roku Tusków, Pawlaków na świeczniku i zaraz potem Petru, który przez boskie zrządzenie losu nagle się wyłonił 3 lata temu jako nie-polityk szykowany na guru opozycji i męża stanu. Nikt tym nie rządził i nie sterował.

Lukasz 25.07.2017 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1477242)

Dziękuje.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1476438)
Bez zreformowania ,,nadzwyczajnej kasty'' przeprowadzanie innych reform jest bezcelowe, ponieważ je storpedują w sądach

Cytat:

Bez zmian w wymiarze sprawiedliwości wszystkie reformy, które przeprowadziliśmy, mogą zostać zakwestionowane i obrócone w pył.
Zauważ że Ty mówisz o przyszłych reformach, Macierewicz zaś chce przejąć sądy... by nie zablokowały już wprowadzonych reform socjalnych (??).

P.S.
Nie przypominam sobie żeby 'sądy' chciały zablokować 500+ :-/

azor 05.08.2017 19:16

Pytanie - ktoś pochylił się nad białym krukiem o Antku, czy tylko Sumliński wchodzi w grę? ;)

Lukasz 05.08.2017 19:29

Jak PiS zmienia/pisze historię na nowo:

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wywiad/s4wss41

I jakich zatrudnia specjalistów:

Cytat:

Kadra MIIWŚ jest regularnie uzupełniana. W Muzeum w ciągu ostatnich kilku miesięcy zatrudniono wysokiej klasy specjalistów także w innych działach. Pracownikami Muzeum zostali m.in. wieloletni nauczyciel w I Liceum Ogólnokształcącym dr Tomasz Szturo
http://www.muzeum1939.pl/pl/aktualno...ee988fb9536e06

Ktoś może mi wyjaśnic co było w tym muzeum/wystawie nie tak i po co zmienia się profesora historii na nauczyciela/dr historii? Historycy tez są skorumpowani jak sędziowie?

wiesniak842 05.08.2017 19:49

Wejdz sobie na "niezalezna".pl, tak samo niezalezna jak onet, z ktorego czerpiesz informacje. Tam na bank bedzie wyjasnione dlaczego zmienia sie profesorow na profesorow. Normalnym ludziom nie zawracaj glowy takimi .......ami.

azor 05.08.2017 19:56

Karol Nawrocki - Przewodniczący Koalicji na Rzecz Pamięci Żołnierzy Wyklętych w Gdańsku

I masz odpowiedź

Lukasz 05.08.2017 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1479204)
Wejdz sobie na "niezalezna".pl, tak samo niezalezna jak onet, z ktorego czerpiesz informacje. Tam na bank bedzie wyjasnione dlaczego zmienia sie profesorow na profesorow. Normalnym ludziom nie zawracaj glowy takimi .......ami.

Dzięki za info ale nie kminie przekazu niezaleznej . Raz piszą:

Cytat:

Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku wpisuje się w niemiecką politykę historyczną. To "swoisty dar Donalda Tuska dla Angeli Merkel" - mówił w czwartek późnym wieczorem w audycji Radia Maryja prezes PiS Jarosław Kaczyński.
a za chwilę:

Cytat:

Dopasowałbym przekaz tych dwóch sal do konstatacji historycznych – komunizm nie był, szczególnie przed 1939 rokiem, czymś mniej zbrodniczym niż nazizm. (...) Ale jestem przekonany, że przeciętny zwiedzający dziś nie ma szansy zrozumieć, jak straszny był Związek Sowiecki w czasach gdy niemiecki nazizm dopiero dojrzewał do przerażających zbrodni
Czyli co, Kaczynskiemu przeszkadza że Niemcy są zbyt dobrze przedstawieni a Nawrockiemu że za malo w wystawie zbrodni komunistycznych. Troche to sprzeczne.

Aż mam chotę zobaczyć tą wystawę i to co tym ludziom w niej nie pasuje.

IncognitoTSW 15.08.2017 11:59

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Bank...h-7537694.html

Jak to było dobra zmiano? "Podatek bankowy nie spowoduje wzrostu cen usług bankowych" ?

leszekm 15.08.2017 18:44

Ciekawa analiza:
http://www.dziennikarz.pl/2017/08/10...a-twitterze-2/

azor 16.08.2017 06:41

Cytat:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Bank...h-7537694.html

Jak to było dobra zmiano? "Podatek bankowy nie spowoduje wzrostu cen usług bankowych" ?
Toż to złe banki z zachodu odbijają sobie na klientach, Polakach, tenże podatek ;)

Skrajni kretyni wierzyli, że banki wezmą podwyżki na siebie, umiarkowani, że nie odbiją sobie tego z nawiązką.

wiesniak842 16.08.2017 13:41

Przeciez to oczywiste bylo. Jednak zalecalbym spokoj, PIS zaraz obnizy podatki, podniesie wolna kwote i wprowadzi mase ulg:lol:

TIR_DO_SŁUBIC 16.08.2017 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1480362)
Przeciez to oczywiste bylo. Jednak zalecalbym spokoj, PIS zaraz obnizy podatki, podniesie wolna kwote i wprowadzi mase ulg:lol:

Z każdym kolejnym miesiącem jesteśmy coraz bliżej prawdy. Bo ona zawsze zwycięży!!!!!111jedenone

Kocur 16.08.2017 14:08

Nie wiem jakim trzeba być frajerem żeby płacić więcej za te same usługi ... Mam dwa konta i od 10 lat żadnej podwyżki za produkty bankowe - lepiej, w jednym banku nawet pozbyłem się karty i jest obecnie w 100% bezpłatne.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl