![]() |
Jaroo1 Przyznam szczerze, że Twoje posty są bardzo celne i merytoryczne. Dodam tylko że PiS musi pozbyć się kretów z własnych szeregów. A mają kretów i to czasami naprawdę wysoko w hierarchii.
|
Dzięki. I to jest problem, że zawsze ktoś nęci i robi zlą robotę. A nawet jak nie jest kretem to jest zwykłą rurą działającą na niekorzyść grupy ale, że ma plakietkę PiS, PO, Wisła Sharks itd to jest akceptowany aż za długo i każdy przebacza, a grupa cierpi.
|
https://wpolityce.pl/polityka/350032...ntrum-warszawy pełen spontan, pełna oddolność :) Poszli spod domu Jarka i rozklejali do rana plakaty w metrze ;)
|
Dlatego nawet wstyd się na tych protestach finansowanych przez Żyda Sorosa pokazać. To już powinno wszystkim dać do myślenia, że z Żydem trzymają.
|
Cytat:
Zastanawiająco słabo PiS przygotował się PRowo do reformy sądownictwa. Myśleli że im wypali po cichu w wakacje ale jak widać nie wypaliło i zostali teraz bez planu B. Zwozili ludzi na tego Trumpa, jarali się jakby to miało usprawnić kraj. Teraz kompletnie nic nie widać a chociażby mogliby zorganizować jakieś kontrmanifestacje , filmiki pokazujące dlaczego ta reforma jest potrzebna itd. można byłoby teraz puszczać. Trzeba im kibicować żeby to przetrwali ale muszą wyciągnąć wnioski ze swoich poczynań. |
Cytat:
Cytat:
Serio wierzysz w geniuszy w tym rządzie a 500+ ma być tego niezaprzeczalnym dowodem? Udowodnienie że pewna forma pomocy społecznej nie połozy finansów Państwa w przeciągu roku czy dwóch? Jeśli faktycznie tak uważasz, to powiedz mi dlaczego nie umieją zarządzać TVP (milionowe kredyty na przeżycie), radio trojka położone, służba zdrowia jak leżała tak leży, w armii wymienionych 49 generałów a śmigłowców brak. Reforma szkolnictwa zrobiona na kolanie i kolanem przepchnięta. Skoro jest tak świetnie z budżetem to po co ta dopłata 25 groszy na litrze benzyny? Skąd inflacja? Zresztą, gro pomysłów na reformy to nie reformy a właśnie likwidacja - czy to NFZ, gimnazjów, OFE, PKW, czy innej instytucji. A w zamian momentami nie są w stanie zaproponować rzetelnego projektu ustawy. Taki maja bałagan oraz 'geniuszy' o których mówisz że sejm podpisuje wersję A ustawy, a senat 'przez przypadek' wersję B. Zdarzy im się też ułaskawienie niewinnego. I zawsze to samo tłumaczenie się - przecież mamy większość wiec co za różnica czy formalnie jest dobrze czy źle, przecież to nic nie zmienia. :) Cytat:
Uważają że skoro maja większość w parlamencie, senacie, swojego prezydenta to im wszystko wolno. W mentalności i retoryce PiS nie ma osób neutralnych, Polaków którzy maja inne zdanie czy konstruktywnej opozycji lub nawet takiej z która trzeba się liczyć. Przekonuje się tylko niezdecydowanych. Kogo PiS ma przekonać do własnych racji skoro z nikim się nie liczy bo uważa że nie musi? Zdrajców? Morderców brata? Suwerena, za którego wyłącznych reprezentantów się uważają? Polityków UE? Kogo? |
Dla wyborców PiS prezydent Duda po swojej decyzji to:
- stary upiór bolszewicki - ubecka wdowa - oczadzony - pożyteczny idiota Test wielokrotnego wyboru. |
A dla Ciebie Mario prezydent Duda to długopis, czy nie? :D
|
I tak to przepchną po paru poprawkach. Luzik :-)
|
Długopis walczący o wybór na druga kadencję, próbując zachować pozory niezależności.
Na teraz nie mam pewności czy zależało im na 3 ustawach czy może to co przepychanki im wystarczało i taki był cel. |
Cytat:
|
No widzisz...
Kiedyś tak odbierałem Kaczora, wielki umysł, strateg. Po ostatnim wystąpieniu jednak skłaniam się że on aż tak nie ogarnia. |
"Skromne " chatki opozycji ........
https://twitter.com/aneczka07/status/889246590363467776 Dodam jeszcze, że prezydent Duda mieszka normalnym bloku tak samo jego jego rodzice. |
No i?
Kosy na sztorc i goń wroga narodu czy co?? |
Hit: Kilka godzin po oświadczeniu prezydenta do Belwederu przyjechali wysłannicy Jarosława Kaczyńskiego: Beata Szydło, Marek Kuchciński i Stanisław Karczewski. Spotkanie z Dudą nie było długie, bo posłańcy nie przyszli negocjować i dyskutować tylko przywieźli od Jarosława Kaczyńskiego krótki komunikat dla Andrzeja:
"Jarek daje ci godzinę na zmianę decyzji" poinformował Andrzeja Dudę marszałek Sejmu, Marek Kuchciński :lol: |
Cytat:
|
Co do antypolskości to spokojnie. Andrzej "długopis" Duda został przez swoje zaplecze polityczne i medialne wyzwany wczoraj od ubeków, zdrajców i część układu, więc hola hola ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Targalski, Terlecki - dwóch wystarczy ;)
Nie wiem co ma do tego Komorowski? Nie głosowałem na niego, ani za nim nie tęsknię. |
Cytat:
|
Cytat:
chodzi Ci o ten cytat: "Wyrażamy tylko swój niepokój, że układ, który tak histerycznie się broni, uzyskał chwilową przewagę w postaci decyzji pana prezydenta, ale myślę, że sobie z tym poradzimy" - powiedział dziennikarzom szef klubu PiS komentując zapowiedź prezydenta Andrzeja Dudy, że zawetuje ustawę o Sądzie Najwyższym oraz nowelę o Krajowej Radzie Sądownictwa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście zapomniał dodać że za totalna opozycją tez nie jest |
...................Idź pogadaj z kotem może sie dowiesz
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
P.S. Nie przypominam sobie żeby 'sądy' chciały zablokować 500+ :-/ |
Pytanie - ktoś pochylił się nad białym krukiem o Antku, czy tylko Sumliński wchodzi w grę? ;)
|
Jak PiS zmienia/pisze historię na nowo:
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wywiad/s4wss41 I jakich zatrudnia specjalistów: Cytat:
Ktoś może mi wyjaśnic co było w tym muzeum/wystawie nie tak i po co zmienia się profesora historii na nauczyciela/dr historii? Historycy tez są skorumpowani jak sędziowie? |
Wejdz sobie na "niezalezna".pl, tak samo niezalezna jak onet, z ktorego czerpiesz informacje. Tam na bank bedzie wyjasnione dlaczego zmienia sie profesorow na profesorow. Normalnym ludziom nie zawracaj glowy takimi .......ami.
|
Karol Nawrocki - Przewodniczący Koalicji na Rzecz Pamięci Żołnierzy Wyklętych w Gdańsku
I masz odpowiedź |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aż mam chotę zobaczyć tą wystawę i to co tym ludziom w niej nie pasuje. |
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Bank...h-7537694.html
Jak to było dobra zmiano? "Podatek bankowy nie spowoduje wzrostu cen usług bankowych" ? |
Ciekawa analiza:
http://www.dziennikarz.pl/2017/08/10...a-twitterze-2/ |
Cytat:
Skrajni kretyni wierzyli, że banki wezmą podwyżki na siebie, umiarkowani, że nie odbiją sobie tego z nawiązką. |
Przeciez to oczywiste bylo. Jednak zalecalbym spokoj, PIS zaraz obnizy podatki, podniesie wolna kwote i wprowadzi mase ulg:lol:
|
Cytat:
|
Nie wiem jakim trzeba być frajerem żeby płacić więcej za te same usługi ... Mam dwa konta i od 10 lat żadnej podwyżki za produkty bankowe - lepiej, w jednym banku nawet pozbyłem się karty i jest obecnie w 100% bezpłatne.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl