Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

wiesniak842 11.07.2017 01:10

https://www.youtube.com/watch?v=ES7jszFUQFw z przymruzeniem oka albo i bez;)

frank 11.07.2017 07:10

https://dorzeczy.pl/kraj/35040/PiS-s...-kieszeni.html

Jak to jest, że podobno dziura budżetowa maleje, podobny mamy się do końca roku mniej zadłużyć niż było to zakładane, a wyciągają łapę po więcej? "Benzyna+" :D

Jaroo1 11.07.2017 07:54

To jest tak, że te szmaty PO-PiSowskie zamiast ograniczać wydatki państwa tam gdzie są one zbędne to sobie żyją ponad stan, a jedyny pomysł na "zarabianie" dla nich to jest walenie po kieszeni obywatela.
Fajnie, że ten deficyt będzie mały w tym roku ale w ogóle go nie powinno być i powinniśmy ograniczać bezsensowne wydatki. Tylko takie działanie ma sens. I dzięki temu byśmy byli na plusie jeśli chodzi o budżet i mogli spłacać długi. A tak to jest podnieta, że wyjdziemy na zero albo mały minus a długi jak były tak są i wydaje się bez sensu kasę na trupa typu ZUS albo spłatę procentów od kredytów. I to jest błędne koło bo przez to, że wydajemy 50 mld złotych na długi to później co roku ten deficyt można powiedzieć, że powstaje przez to, że nie stać nas na nasze długi.
Pomyślcie jakim byśmy byli gigantem i krajem mlekiem i miodem płynącym gdyby po prostu nie było tych kredytów i bankruta ZUSowego. Ale... ale jeszcze żadna polityczna k..rwa na to nie wpadła.

frank 11.07.2017 08:25

A no, socjal kosztuje. Dlatego uważam, że 500+ to gówno, które nie raz się nam jeszcze czkawką odbije. Prawdopodobnie ten program wstrzyknął trochę gotówki wielu potrzebującym jej rodzinom (choć nie znam szacunków ilu beneficjentów faktycznie ta pomoc się przyda, a ile kasy idzie do tych co nie potrzebują) tylko ci ludzie jeszcze bardziej się utwierdzają w przekonaniu, że wspaniałomyślny rząd musi dać, inaczej nie da rady. I spróbuj później wycofać się z 500+.

Kukizy wymyśliły całkiem dobry pomysł, żeby podleczyć ludzi z życia na cudzy koszt - wypłata brutto na konto i każdy sam się rozlicza.

Jaroo1 11.07.2017 08:37

Socjal kosztuje ale paradoksalnie nie jest jeszcze taki zły w porównaniu ze spłacaniem kredytów czy pompowaniem kasy w bankruta (ZUS). Bo z socjala chociaż ktoś ma kasę a utrzymywanie czegoś nierentownego albo spłacanie odsetek z długu to jest strzał w kolano.
Dlatego jeszcze te 500+ jest jako tako znośne. I ile na to idzie? "Raptem" 20 mld złotych? A na ZUS i długi idzie kilka razy więcej. Także to jest dopiero dramat.

frank 11.07.2017 09:09

ZUSu nie da się zlikwidować ot tak. Zgadzam się, że trzeba to zrobić, ale nie zostawisz teraz ludzi, którzy całe życie do tego interesu dokładali na lodzie. To są koszty, które będą się za nami ciągnęły przez lata.

Do spłaty kredytów też trzeba kasy. Co roku się zadłużamy co pokazuje, że tej kasy w budżecie nie ma. Trzeba ciąć gdzie się da, dlatego moim zdaniem nie stać nas na takie programy jak 500+. PiS miał magicznie wyczarować na to pieniądze; co prawda ściągalność podatków wzrosła, ale jakoś ciągle się zadłużamy. Zakładany deficyt na ten rok to ~70mld. Niech nawet będzie niższy, jak to prognozy sugerują. Obsługa długu to 32mld. Przy tych kwotach 20mld na 500+ już wygląda znacząco. Moglibyśmy się zadłużyć o ~30% mniej gdyby nie ten program.

Państwo samo w sobie przeżera kupę kasy i wydaje mi się, że od tego PiS powinien zacząć, a zaczęli od dupy strony - dajmy ludziom kiełbase wyborczą, a później się zobaczy. A jak trzeba będzie więcej to wyciągniemy łapę (vide ucięcie kwoty wolnej od podatku czy ceny paliw). O armii socjalistów, która ta kiełbasa wyborcza wychowa już pisałem.

Jaroo1 11.07.2017 18:52

Oczywiście, że się nie da zlikwidować problemu ZUSu z dnia na dzień albo spłacić pożyczek w 2 dni. Tylko, że z roku na rok problem narasta, co raz więcej brakuje na ZUS, a budżet z deficytem = kolejne kredyty czyli na następne lata więcej kasy na obsługę długu. Ja bym nawet tego nie nazwał błędnym kołem, to jest tak jakby samemu się na swoje życie szargać.
I jasne, że masz rację, że potrzeba ciąć wydatki. Innej opcji nie ma. Tylko te szmaty zawsze widzą "lepsze" wyjście. Zabrać obywatelom. Dla mnie nie tędy droga bo mocna Polska to po pierwsze bogaty obywatel a po drugie bogate państwo. Mnie nie podnieca, że nam rośnie PKB czy inne chuju muju skoro zwykły człowiek tego nie odczuwa i mu kasy i tak brakuje od 1szego do 1szego.
To 500+ jest socjalem czyli złem ale w gruncie rzeczy na prawdę ratuje dupę wielu dzieciom, które teraz chociaż głodu nie czują. Ale tu też powinni się do problemu zabrać, najpierw dać ludziom swobodę w działaniu, umożliwić godne pracowanie i zarabianie i dopiero wtedy zacząć ratować przysłowiowym 500+ najbiedniejsze rodziny.

Zauważ, że chyba ani PO ani PiS nie mówiły przed ostatnimi wyborami o zmniejszeniu liczby urzędników... Temat znikł. Urzędasów co raz więcej a tu cicho. Kiedyś to była taka kiełbasa wyborcza a teraz już nawet ludzi nie mamią, że coś z tym zrobią

frank 12.07.2017 10:32

A no właśnie, swoboda w działaniu. Mam wrażenie, że ludzie czasem zapominają, że to nie jakieś ochłapy od rządu są ich głównym źródłem utrzymania. Wzrostom pensji nie pomoże jakieś zaklinanie rzeczywistości w postaci "płacy minimalnej". Więcej firm = większa konkurencja o pracownika = większa pensja. Zresztą co będę pisał, wolnorynkowcy na tym forum doskonale o tym wiedzą. A dla socjalistów i tak się będzie liczyło żeby zabrać temu co ma więcej. Niech zniosą biedę ustawą.
Tak czy inaczej, właśnie od tego jak dla mnie powinni zacząć, wtedy nie trzeba by było żadnego 500+ dla biednych rodzin. Co prawda na efekty trzeba by było nieco dłużej poczekać niż w wypadku doraźnego rozdawnictwa, ale skutek długofalowy byłby nieporównywalnie lepszy.

A urzędników to chyba za dużo przez lata naprodukowali i z politycznego "popychadła" stali się grupą, z którą się trzeba liczyć.

MB1906 13.07.2017 09:36

Waznosc wyborow potwierdza Sad Najwyzszy, sklad sadu po zmianach wybierze PiS... 12.07.2017 zapamietac ta date.

SLV 13.07.2017 12:12

Korwin dobrze powiedział, co z tego, że ci dadzą 500zł skoro ci zabiorą 1000 święte słowa.

Lukasz 13.07.2017 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1475088)
Waznosc wyborow potwierdza Sad Najwyzszy, sklad sadu po zmianach wybierze PiS... 12.07.2017 zapamietac ta date.

Dramat.

W szybkich krokach zmierzamy to państwa totalitarnego w ktorym o tym kto ma rację bedzie decydował układ pisowsko-wołomiński.

Ośmiorniczki przy tym to pikuś.

wiesniak842 13.07.2017 19:08

Przeciez przez ostatnie 72 lata tak bylo:D
Mnie to bardziej ciekawi, gdzie "opozycja" bedzie szukac zamachu na demokracje jak juz PIS te sady przejmie.

TIR_DO_SŁUBIC 13.07.2017 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1475149)
Przeciez przez ostatnie 72 lata tak bylo:D
Mnie to bardziej ciekawi, gdzie "opozycja" bedzie szukac zamachu na demokracje jak juz PIS te sady przejmie.

Serio uważasz, że nadal nic złego się nie dzieje? Że nadal należy tolerować to co robi partia rządząca? To nie jest "zamach" na demokrację?

Pytam poważnie, bez ironii. Wydaje mi się, że tylko osoby na swój sposób ograniczone, pałające nienawiścią na pierwszy miejscu, mogą uważać że wszystko jest "spoko"...

wiesniak842 13.07.2017 19:27

Nie jest bo to co robi PIS jest zgodne z bublem z 1997 roku (rozniacym sie od bubla z czasow Polski Ludowej z 1952 roku zmianaymi kosmetycznymi), czyli najwyzszym aktem prawnym w Polsce. Takze kazdy moze sobie mowic o zamachach na demokracje ale nijak ma sie to do postkomunistycznego ( czasem i komunistycznego ) prawa obecnie panujacego w kraju, ktore istnieje tylko teoretycznie.

TIR_DO_SŁUBIC 13.07.2017 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1475152)
Nie jest bo to co robi PIS jest zgodne z bublem z 1997 roku (rozniacym sie od bubla z czasow Polski Ludowej z 1952 roku zmianaymi kosmetycznymi), czyli najwyzszym aktem prawnym w Polsce. Takze kazdy moze sobie mowic o zamachach na demokracje ale nijak ma sie to do postkomunistycznego ( czasem i komunistycznego ) prawa obecnie panujacego w kraju, ktore istnieje tylko teoretycznie.

Dziękuję, rozumiem już Twój punkt widzenia.

Dlaczego uważasz, że Konstytucja z 1997 roku jest bublem? Dlaczego zatem partii rządzącej ten bubel nie przeszkadzał za czasów poprzednich rządów?

PiS wziął na sztandar Konstytucję, zło sądów, całą Europę zarazem. No bo nie dosyć że "wszyscy przeciwko nam", to jeszcze "wszystko przeciwko nam". Jesteśmy świadkami zawłaszczania niezależnych organów Państwa i przepychania kolanem, pod stołem, jakieś chorej wizji państwa. Ja osobiście jestem przerażony tym co się będzie dalej rozgrywać. I to nie jest patetyczny ton.

Nie ma u nas w kraju dobrej opcji politycznej. Ale to nie oznacza zarazem, że aktualna opcja jest najlepsza. Im prędzej skończy się ten koszmar tym lepiej.

wiesniak842 13.07.2017 19:35

Nie przeszkadzal bo ten bubel jest stworzony pod rzadzace partie wlasnie. Dzieki temu bublowi taki PIS teraz moze sobie robic co chce wiec czemu mialby im przeszkadzac?:D
Przeciez oni teraz zgarniaja "cala pule" bo wczesniej cala pule miala w lapach koalicja PO-PSL. Gdzie Ty masz w Polsce niezalezne organa?:D Ja wcale tym nie jestem przerazony bo to ma miejsce od 1952 roku a nie od czasu przejecia wladzy przez obecny rzad.

Przerazony to ja moge byc dopiero sposobem wykorzystywania "wladzy absolutnej".

Lukasz 13.07.2017 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1475154)
Przerazony to ja moge byc dopiero sposobem wykorzystywania "wladzy absolutnej".

SKOKI dobrym przykładem na wykorzystanie obecnej władzy absolutnej. Przekręcone 5 miliardów złotych na kilka róznych sposobów i wszystko ładnie zamiecione pod dywan. Co lepsze proceder obracania tymi pieniedzmi nadal trwa. Kwestia czasu jak ci sami którzy wałek zorganizowali kupią dlugi SKOK'u za przysłowiową 'złotówkę' i wypiorą skradzione pieniadze przez 'odzyskanie' ich od podstawionych słupów.

Wszyscy o tym wiedzą, prasa wprost opisuje układ z nazwiskami ale karawana pod protekcją obecnej władzy bezkarnie jedzie dalej.

wiesniak842 13.07.2017 21:00

Czyli bez zmian od kilkudziesieciu lat. W czym wiec problem?:D

Lukasz 13.07.2017 21:59

Jeśli uważasz ze od kilkudziesieciu lat nic sie nie zmienilo i za kilkadziesiat tez bedzie bez zmian to jestem pewny że rozmawiamy o zupełnie innych rzeczach :)

wiesniak842 13.07.2017 22:15

Pisales o walkach pod protekcja wladzy. To ma miejsce od zawsze, nie tylko w Polsce ale chyba i na calym swiecie. Jesli nie o tym pisales, to albo nie potrafie czytac albo zapomniales o czym pisales:D

I tak, uwazem, ze to sie nie zmieni nigdy, obojetnie kto bedzie rzadzil. Wazne jednak jest, zeby ktos z czystym sumieniem, probujac przynajmniej temu zapobiec, oddal kontrole nad rzadzacymi suwerenowi i umozliwil mu(nam) pogonienie walkarzy w przyslowiowe ....u czy wsadzenie ich za kraty. Poki co niezaleznie od partii (PO,PIS,PSL,SLD etc), nawet jesli wyjdzie jakis walek na wierzch, winny zostaje "wyciszony", dostajac jakas intratna posadke, odprawe, z dala od politycznego zgielku, czyli nie ponosi zadnej kary.

Lukasz 13.07.2017 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1475160)
Wazne jednak jest, zeby ktos z czystym sumieniem, probujac przynajmniej temu zapobiec, oddal kontrole nad rzadzacymi suwerenowi i umozliwil mu(nam) pogonienie walkarzy w przyslowiowe ....u czy wsadzenie ich za kraty.

Cytat:

Polityk siedząc w restauracji zauważył za innym stolikiem samotnie siedzącą, atrakcyjną, młodą kobietę więc zdecydował podejść do niej:
- Cześć. Mam na imię Marcin, mam czterdzieści lat, zajmuję się polityką i jestem uczciwym człowiekiem.
- Cześć skarbie. Mam na imię Sara, mam trzydzieści pięć lat, zajmuję się prostytucją i nadal jestem dziewicą.
Jak spotkam 35 letnia prostytutkę dziewicę, to uwierzę ze jakikolwiek (35 lteni) polityk dązy do uzyskania władzy totalnej dlatego że chce coś 'grubego' zrobic w interesie suwerena a nie swoim.

Wladza totalna jest tylko w interesie rzadzacych, nigdy w interesie suwerena.

FraMat 14.07.2017 08:24

widzę wysyp obywateli RP na tym forum.
:rotfl:

A nie... to tylko 3 czy 4, stale te same osoby formują antydemonstrację
;)

serek.c2 14.07.2017 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1475127)
Dramat.

W szybkich krokach zmierzamy to państwa totalitarnego w ktorym o tym kto ma rację bedzie decydował układ pisowsko-wołomiński.

Ośmiorniczki przy tym to pikuś.

Rozjebał mnie ten komentarz :D

PiS rozwala "niezależne" sądownictwo, państwo totalitarne, Kaczor dyktator! :D

frank 14.07.2017 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC
Nie ma u nas w kraju dobrej opcji politycznej. Ale to nie oznacza zarazem, że aktualna opcja jest najlepsza. Im prędzej skończy się ten koszmar tym lepiej.

W czas się obudziłeś, ten "koszmar" trwa w najlepsze, zaczęty długo wcześniej przed słynnym miękkim lądowaniem dla komunistów i ich kumpli zwanym Okrągłym Stołem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz
Wladza totalna jest tylko w interesie rzadzacych, nigdy w interesie suwerena.

Ty chyba jesteś przekonany, że teraz pójdziesz do więzienia za nieobecność na niedzielnej mszy? Oni są zbyt cwani na to. Spójrz na poprzednie rządy - afera za aferą. W większości ktoś dymisjonowany, ale czy słyszałeś, żeby któryś z polityków skończył w więzieniu?

Lukasz 16.07.2017 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez frank (Post 1475205)
Ty chyba jesteś przekonany, że teraz pójdziesz do więzienia za nieobecność na niedzielnej mszy? Oni są zbyt cwani na to. Spójrz na poprzednie rządy - afera za aferą. W większości ktoś dymisjonowany, ale czy słyszałeś, żeby któryś z polityków skończył w więzieniu?

Nie wiem ale mamy trochę skrajnie różne informacje. Słyszałem o państwowej firmie na pomorzu w której pewne osoby za olanie miesiecznic/mszy swiętej zwyczajnie straciły prace. Nowy zarząd był z PiS, nakazał uczestnictwo i odwywalał tych którzy najgłośniej zbojkotowali takie 'polecenia'.

Co do afer - jestem pewny ze teraz nie będzie żadnej szansy na skazanie kogokolwiek z PiS przed sądem. Co więcej, jestem pewny że wsadzony 'kompetentny' i młody sędzia z nadania PiS jak wywącha że osoba sądzona ma kontakty z partia rządzącą wyda sam z siebie korzystny dla tej osoby wyrok. Potem nie omieszka poinformować przełożonych o własnej nieprzymuszonej inicjatywie - w końcu wazelina do awansu jest niezbędna. Nie słyszałeś o policjantach tnących konfetti na spotkanie z ministrem? Co potem się stało z inicjatorem 'spontanicznej akcji'? Czyż nie awansował? W sądach będziesz miał to samo.

I na koniec - myślę że jest całkowicie odwrotnie jak piszesz. Szansa na jakąkolwiek obronę obywatela w procesach politycznych czy dochodzenie własnych racji przed urzędnikiem państwowym obecnie spadła do zera. W Twojej nomenklaturze - wracamy do modelu państwa sprzed okrągłego stołu. Chciałbym powiedzieć 'tylko gęby są inne' ale jak patrzę na Piotrowicza....

serek.c2 16.07.2017 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1475431)
Chciałbym powiedzieć 'tylko gęby są inne' ale jak patrzę na Piotrowicza....

Nie to, co czysty jak łza bohater Rzepliński :D

AYALA 16.07.2017 17:04

Michnikowi puszczają nerwy...https://www.youtube.com/watch?v=y8mQiss0vJ8

DysoN 16.07.2017 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1475475)
Michnikowi puszczają nerwy...https://www.youtube.com/watch?v=y8mQiss0vJ8

I dobrze mu odpowiedział :) Jego brat za swoje czyny chyba sam odpowiada?

Kocur 16.07.2017 20:57

Jeden braciszek z drugim tak samo udany.

A swoją drogą braciszek Szechtera za swoje wyroki z PRL powinien resztę życia w pierdlu spędzić.

frank 17.07.2017 12:57

Cytat:

Nie wiem ale mamy trochę skrajnie różne informacje. Słyszałem o państwowej firmie na pomorzu w której pewne osoby za olanie miesiecznic/mszy swiętej zwyczajnie straciły prace. Nowy zarząd był z PiS, nakazał uczestnictwo i odwywalał tych którzy najgłośniej zbojkotowali takie 'polecenia'.

Argumenty typu "słyszałem o pewnej firmie na pomorzu..." możemy sobie darować, nie odniosę się do nich bez konkretów. Co nie znaczy, że uważam to za niemożliwe. Nie musisz mi tłumaczyć jak wygląda partyjniactwo.

Cytat:

Co do afer - jestem pewny ze teraz nie będzie żadnej szansy na skazanie kogokolwiek z PiS przed sądem. Co więcej, jestem pewny że wsadzony 'kompetentny' i młody sędzia z nadania PiS jak wywącha że osoba sądzona ma kontakty z partia rządzącą wyda sam z siebie korzystny dla tej osoby wyrok. Potem nie omieszka poinformować przełożonych o własnej nieprzymuszonej inicjatywie - w końcu wazelina do awansu jest niezbędna. Nie słyszałeś o policjantach tnących konfetti na spotkanie z ministrem? Co potem się stało z inicjatorem 'spontanicznej akcji'? Czyż nie awansował? W sądach będziesz miał to samo.

I na koniec - myślę że jest całkowicie odwrotnie jak piszesz. Szansa na jakąkolwiek obronę obywatela w procesach politycznych czy dochodzenie własnych racji przed urzędnikiem państwowym obecnie spadła do zera. W Twojej nomenklaturze - wracamy do modelu państwa sprzed okrągłego stołu. Chciałbym powiedzieć 'tylko gęby są inne' ale jak patrzę na Piotrowicza....

Czyli wcześniej nie było szansy na skazanie kogolwiek winnego, teraz ciągle nie będzie. PiS zamiast zblatować się jak "normalna" partia z władzą sądowniczą wymienia ich na swoich Biernych Miernych ale Wiernych.

A jakie obywatel miał dotychczas szanse w straciu z urzędnikiem? Sprawa Kluski, czy choćby Cupiała, w przypadku którego prawo zadziałało wstecz? Proces polityczny? Proszę bardzo - sprawa Starucha (swoją drogą do czego to doszło żeby Legionistę tu przywoływać ;) ).

Ogólnie rzecz biorąc nie bronię PiSu (co chyba widać), ale drażni mnie ten kwik dookoła - olaboga olaboga, demokracje niszczo! Świnki oderwarne od koryta tracą kolejne szańce i robią aferę. A ludzie się nagle obudzili i mają pretensje, że partyjniactwo jest partyjniactwem. Tak jak by cokolwiek się zmieniło. Chociaż po "dobrej zmianie" teoretycznie można by się więcej spodziewać...

Lukasz 17.07.2017 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez frank (Post 1475517)
Tak jak by cokolwiek się zmieniło.

Zmieniło się i to dużo. Choćby to, używając Twojej nomenklatury, że zamiast dwóch obozów gdzie uprawiano 'partyjniactwo' jest jeden. To nie to samo. Jeden dodać jeden równe jest dwa, ale firma dodać firma nie równa się dwie firmy. To jeden monopolista i co za tym idzie ogromny wzrost kosztów przerzucony na przeciętnego obywatela.

Inny przykład:
Tak jakby zarząd Legii mógł dowolnie powołać i odwołać prezesa PZPN, wymienić skład kolegium sędziowskiego i zmienić formułę rozgrywek. Argumentacja za takim krokiem jest prosta: jeśli widziałeś ile wałów było robione pod ten klub ostatnimi czasy to dobrze wiesz że różnicy żadnej nie będzie. A przynajmniej leśnie dziadki stracą koryto.

AYALA 17.07.2017 15:42

Kolejne agresywne zachowanie twórcy 3 Rp czyli Michnika https://www.youtube.com/watch?v=bKSVp3BOx2w

heoij 17.07.2017 17:50

Nie będzie nowej opłaty paliwowej. Przeważył rozsądek. I dobrze.

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...UiomNjWYQf.jpg

Jaroo1 17.07.2017 18:38

Cytat:

Zmieniło się i to dużo. Choćby to, używając Twojej nomenklatury, że zamiast dwóch obozów gdzie uprawiano 'partyjniactwo' jest jeden
I dobrze, bo teraz chociaż oficjalnie wiadomo, że PiS bierze wszystko i jak będą jakieś afery i problemy to wszystko będzie jasne, że PiSowski sędzia czy inny pies broni swoich. Także to się zmienia na plus. A przez ostatnie ćwierć wieku Wam wmawiali (mówię Wam bo daliście się nabierać), że jest trójpodział władzy, sralalala, że wszystko jest pięknie a tymczasem jak trzeba było to do sędziego ktoś zadzwonił, to Tuski udawały, że amber gold cacy, to Polskę rozkradali, okradali i sprzedawali, to sędziów do TK też sobie wybrali po swojemu, niezgodnie z prawem, a prezesem TK oczywiście POwiec.

Skoro teraz jest gorzej to znaczy, ze wtedy było lepiej. Jeśli to (czyli to co wymieniłem wyżej) jest to lepiej, to trochę chce mi się śmiać i płakać.

PiS jaki jest każdy widzi. Socjaliści, ze swoim pomysłem na państwo, też z koryta chcą pojeść. Ale... ale jeśli ktoś tu myśli, że to kurestwo pookrągłostołowe w postaci Tusków, Komorów i Bolków jest lepsze bądź tak samo złe... Pokażcie mi papiery na PiSowców takie jak każdy zna na Bolka, WSIoka Bronka czy innego frajera. 5 Piotrowiczów w PiSie i afera a tam po drugiej stronie frajer na frajerze siedzi. Także ja jednak wolę ten PiS skoro nic lepszego nie ma na ten moment, w sensie, że nic lepszego się nie wybije.

azor 17.07.2017 18:59

Cytat:

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...UiomNjWYQf.jpg

Bo się już nie mogę powstrzymać - NAPRAWDĘ nikt nie widzi dziwnej zbieżności w czasie pomysłu z paliwem i przepychania sądów?

wiesniak842 17.07.2017 19:34

Nie mozna wykluczyc takiej sytuacji. O rozsadek, tak jak Hubert, raczej bym PISu nie podejrzewal.

DysoN 17.07.2017 20:40

[QUOTE=heoij;1475543]Nie będzie nowej opłaty paliwowej. Przeważył rozsądek. I dobrze.

Raczej strach przed spadkiem poparcia.

azor 17.07.2017 21:42

Za Jarkiem nie przepadam, żeby to delikatnie ująć - ale rozgrywającym to on jest niczym Pirlo ;)

Nikt mnie nie przekona, że dopłata do paliwa było chociaż przez chwile brana pod uwagę na poważnie - przecież to nawet najtwardszy elektorat głupków kupionych za 500 by go za-je-bał.

A tak to dobroduszny Jarek, po wsłuchaniu się w głos ludzi, zadecydował że paliwo będzie po tyle, po ile było, .... tam jakieś sądy, ważne że za 100 dalej zaleje się tyle samo, co wcześniej.

Lukasz 17.07.2017 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1475543)

Akurat moim zdaniem ta ustawa miała byc tylko tematem zastepczym. Absurdalny pomysł wrzucony dokładnie w momecie jak PiS przejmował sądy. I to wystąpienie młodego nieopierzonego PiSowca na dorobku przeciw partii.... Kto w takie cos wierzy? Ktoś tam doskonale to wszystko rozgrywa - tylko ruskie (niewiele) lepiej propagandę uprawiaja.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1475550)
Także ja jednak wolę ten PiS skoro nic lepszego nie ma na ten moment, w sensie, że nic lepszego się nie wybije.

Nie będzie innego momentu, nie będzie innej opcji politycznej przez długie lata. Jeśli opcja się pojawi, PiS unieważni wybory albo zmieni ordynację, albo zmieni okręgi wyborcze tak jak chcieli przyłączyć wszystko naokoło do Warszawy.

Będzie za to polowanie na czarownice z PRL, skazywanie ludzi z PO, szukanie na nich haków, pozbawianie/przejmowanie majątków, dokładnie tak samo tak jak SB latała za wrogami ludu i kapitalistami. Nagonka będzie trwała latami i nie będzie miała końca tak jak latami udowadnia się zamach w Smoleńsku którego nie sposób udowodnić bo go nie było. Ale za to można na wszystkim wokół zamachu dorobić się politycznie (i przy okazji finansowo w ramach wdzięczności ze strony partii).

Jaroo1 17.07.2017 22:13

Cytat:

Nie będzie innego momentu, nie będzie innej opcji politycznej przez długie lata. Jeśli opcja się pojawi, PiS unieważni wybory albo zmieni ordynację, albo zmieni okręgi wyborcze tak jak chcieli przyłączyć wszystko naokoło do Warszawy.
Tak i jeszcze wojna z Rosjo, za granico wstyd za Polskie i Smoleńsk, wszędzie Smoleńsk.
Fajna panika, tylko nie wiem o co i po co. Jak rządził układ namaszczony przez Jaruzelskiego i Kiszczaka to było fajnie a jak się inna opcja do władzy dorwała to nagle jest tylko źle.
To co robi PiS i jakie są haki na PiS (np uniewinnienie Kamińskiego, wybór sędziów do TK czy kilku Piotrowiczów i Misiewiczów) to jest pikuś w porównaniu do tego co się w tym kraju działo przez ostatnie ćwierć wieku.
Dlatego zawsze mnie dziwi lament "teraz" a brak reakcji na to co było. Bo kraj konfidentów, autorytetów pokroju Bolka, pogrzebów z honorami dla czerwonych ku.rew, ludzi PZPRu wszędzie, w policji, sądach itd no i w końcu kraj złodziei, aferzystów, którzy za plecami śmiali się z Polaczków, rozsprzedawali majątek narodowy i dążyli do bankructwa przemysłu, prezydenta alkoholika, WSIoka czy czekoladowego orła, to był schyłek naszego Państwa.

Jeśli ktoś teraz wychodzi na ulicę a wtedy nie wychodził to jest zwykłą ....ą do bicia, a nie Polakiem. Jeśli ktoś teraz wielce lamentuje, a wtedy siedział cicho to jest ciotą i tyle.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl