![]() |
tak, tak - rzeczywiście zapomnieliśmy, że Prezes kibiców, już pozdrowił Maaskanta budując mu atmosferkę przed meczem...
Poza tym, jeżeli się mówi wśród kibiców, że działacze powinni dać wsparcie trenerowi w kluczowych momentach, to tym bardziej powinni je dać kibice. Skorża jak sam wspomniał, zrealizował swoje marzenie i został trenerem Legii... Co do polityki transferowej - tak jak większość uważam, że lewy obrońca, skrzydłowy i napadzior, to podstawa. Pawełek w takiej formie jak dziś mógłby zostać - pytanie co jest potrzebne, żeby ją utrzymał? Może wsparcie... psychiczne, żeby w siebie uwierzył? |
zbymak o to mi właśnie chodzi tym bardziej jak wyszły takie "pozdrowienia" od SKWK
|
W dzisiejszym wydaniu PN Franciszek Smuda powiedzial że : ,, [...] zamierzam namowić Kamila Glika na wypożyczenie z Palermo na przykład do ... Wisły Kraków." Ciekawe czy to tylko jego pobożne życzenia czy może Wisła wyraziła wcześniej zainteresowanie wypożyczeniem Glika ?
|
Chłopaki, ja nie mam nic przeciwko pozdrowieniom w skierowanym w stronę Maaskanta. Czy na to zasłużył czy nie zasłużył to na razie kwestia dyskusyjna. Tak czy inaczej to nasz trener i wsparcie się mu należy. Chodzi o to żeby wsparcie było stałe. Bo teraz na Zagłębiu pewnie będzie "Maaskant, Maaskant", ale jak zacznie przegrywać to już niekoniecznie.
I dlatego podobało mi się podziękowanie trybun dla Skorży. To piękny gest, że jako Wiślacy nie zapomnieliśmy o tym co zrobił dla naszego klubu. I to mimo tego jak skończył pracę w Wiśle i gdzie pracuje obecnie. Myślę, że kibiców Legii oglądających to spotkanie lekko zatkało w tym momencie :) |
Cytat:
|
MNie tylko zastanawia kto tu ma piłkarzy sprowadzać. Smuda po znajomości czy może Legionista Svitlica, który już jedno drewno do Legii upchnął, teraz nam chce wcisnąć drugiego Bunoze.Mam nadzieje że jasne jest że to Vlaxx ma sprowadzać piłkarzy a nie zaraz podszepty będą Kapki, Smudy i innych kogo by tu wziąść bo mi coś skapnie.
|
Cytat:
Zasłuży się jak Skorża, zdobędzie tyle co on to będzie można go porównywać z nim, na razie za wczas na wniosku.. Nie rozumiem czemu miałby się poczuć zmieszany, Skorża pracował w Wiśle 3 lata zdobywając dwa MP. Przecież nie jest ślepy, ma mózg i wie że Skorża pracował w Wiśle. Poza tym kto chciał go pozdrowić to go pozdrowił, kto nie to nie więc nie widzę problemu, nikt przecież nikomu nie nakazywał śpiewać "Maciej Skorża". Jak ktoś próbował śpiewać o Frankowskim po tym jak odszedł z Wisły to włożyłem łapy do kieszeni i milczałem. Więc to każdego z osobna sprawa co robi w takich przypadkach. Każdy z osobna ma inne podejście do danych piłkarzy i trenerów. |
Skorża przegrywał wszystkie najważniejsze mecze. W lidze polskiej niekoniecznie trzeba zdobyć MP, by móc zarabiać w Europie na Pucharach. Skorża miał mimo wszystko mocniejszy zespół od drużyny Maaskanta, przede wszystkim lepiej był zgrany. Teraz Maaskant nad tym zgraniem mocno pracuje i raz nam mecz wychodzi, a raz nie. Trzeba być cierpliwym i liczyć na to, że w zimie dostaniemy ze 3 dobre transfery.
|
A jak byś się poczuł na jego miejscu. Mecz przed własna publicznościa i pozdrowienia z trybun dla trenera przeciwnej drużyny. Jednak wątpie aby tak było i ma to pewnie w dupie..., gosc nie wyglada na takiego, który by był delikatny psychicznie. Jednak bylo by popraawnie politycznie podziekowac Skorży pozdrawiając go ,a zwlasza po takim meczu na koniec Robertowi skandując jego imie i nazwisko
|
aNouc - nie rozumiesz mnie chyba. Miłe jest to, że potrafiliśmy uszanować Skorżę - rozumiem Jego zasługi dla Wisły i nie ma sprawy - myślę, że też (to zauważył też Pepsaj) przy okazji ponieśliśmy zasługę w edukacji kibiców Legii pokazując im jak można uszanować swojego byłego trenera i to jest OK. W sporcie jednak bardzo ważną rolę pełni psychologia, więc wsparcie obecnemu trenerowi by się też po takim geście przydało.
|
Wg interi Wisła ma nowego gracza : http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...bruder,4,30266
a tutaj jego biografia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Christian_Bruder |
no to możemy zacząć kompletować ekipę skoczków.... To jest poziom większości polskich mediów.
|
Cytat:
|
Ale tu nie chodzi o cenę, bo on może kosztować nawet 100 tys zł, ale jak dostanie oferty z Wisły, Anglii i Niemiec, no to chyba Wisełce podziękuje. Chyba, że Wisła zaoferowałaby mu jakąś zajebistą pensje, no ale to nie realne, bo przecież w Wiśle, nie chcemy kominów płacowych.
|
Skocznie już mamy,
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...8268123971.jpg Teraz mamy też skoczka. Widać, że klub zaczął myśleć długoterminowo. http://www.youtube.com/watch?v=4D8uEdV_LaE Dobre wyszkolenie techniczne, dobrze się ustawia, dobry wyskok. Będzie wzmocnieniem. |
Wisła,Polonia i Lech interesują sie Wołąkiewiczem.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97434,t...wiadomosc.html |
a mnie zastanawia czy branco nie postawic na srodku obrony w defensywie sobie radzi w ofensywie nie koniecznie
|
Grzegorz Bonin? Nie rozśmieszajcie mnie proszę.
|
mam nadzieję, że to info dotyczące rzekomego przyjścia do nas Bonina to jedynie plotka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością... olaboga przecież my już mamy jednego kontuzjogennego drewniaka w drużynie czyt. Łobo... oby nie! <rotfl>
|
Ja akurat uważam że Bonin to dobry piłkarz, słabszy od Kirma nie jest.
Ponadto kończy mu się kontrakt latem i pewnie dlatego jest dla nas atrakcyjny. Musimy mieć klasycznych skrzydłowych a Bonin takim jest. Jak Wilk do nas przychodził też płacze były... a znając życie większość płaczących widziała go może raz w życiu:) |
w sumie to lepszy Bonin niż ktoś kto od 2 lat nie grał w piłke na poważnie albo kolejny 30 letni brzuchaty rekonwalescent
|
Cytat:
|
Też uważam Bonina za solidnego zawodnika. Nie gorszy jak nasi skrzydłowi.
|
Bonin błyszczał za czasów kiedy grał w Koronie. Teraz moim zdaniem jest solidny ale nie daje nam nic poza poziomem Ekstraklasy. A my chyba celujemy trochę wyżej.
|
to co palicie musi być dobre, podajcie namiary. Żeby stawiać Bonina na równi z Kirmem.... nie mówię, że Kirm jest zajebisty, ale no przestańcie siać głupotę i pisać, że Bonin by nam się przydał... albo tworzymy nową super drużynę, albo popadamy w marazm.
|
dajcie spokój
przecież to jest klon Łobodzińskiego Skrzydłowy bez szybkości, przyspieszenia i dryblingu owszem może i umie uderzyc czy dośrodkować ale to od świeta i by było na tyle |
Cytat:
tomasz_19 - nie mam wątpliwości że mało naszej ligi oglądasz po swoich "mądrościach" które przedstawiłeś na temat Bonina. Żyj w przekonaniu że kolejny "Bunoza" za 400 tysięcy euro z Bałkanów nas zbawi. karherop - a jaki to jest nasz rozmiar kapelusza? Mamy dużo słabszych kopaczy niż Bonin w kadrze. Owszem Bonin to nie Nani czy Ronaldo:) |
Bonin to nie ten rozmiar kapelusza , chyba żeby go wymienić na Łobo to i można dopłacic . Na pewno nie miałby takiego 'kosmicznego jak na polskie warunki ' kontraktu jak Łobo
Ogólnie ten news z faktu jest wyjęty z dupy , autor jest z kategorii tych którzy ' wiedzą co trener miał na myśli i wiedzą którzy zawodnicy mu się podobają ' . Takich zawodników jak Bonin w polskiej lidze było/jest na pęczki , u nas byłby rezerwowym wchodzącym na boisko w co 5 spotkaniu , chyba że w wieku 28 lat nagle ujawnił się jego ogromny talent do gry w piłkę . W co jednak jakoś wątpię . Jeśli zawodnik słabego zespołu polskiej ligi , który wyróżnia się na boiskach w wieku 22-24 lat , nie zmieni klubu na zdecydowanie lepszy zmarnuje swój talent, w wieku 28-29 lat nadal będzie wyróżniającym się zawodnikiem , ale nikim więcej . Kariera takiemu zawodnikowi nie grozi . Co innego ściągać zawodnika nawet i 30 letniego , z dużym bagażem doświadczen który naprawde dużo może dać drużynie ( Cleber , Kosowski , nawet Penksa swego czasu a i Boukhari dużo nam jeszcze sprawi radości ) . Ich wartość wnoszona do zespołu jest po prostu nieporównywalna i często nie do opisania liczbami , statystykami . Co prawda do otwarcia okienka transferowego jeszcze dużo czasu , ale miło byłoby usłyszeć , że nasz dyrektor sportowy już początkiem grudnia zakontraktował 2-3 zawodników . Marzenia . |
Przecież Bonin to drugi Łobo, jeden dobry mecz na 10.
27 lat, już mniej wiecej pokazał pelnie mozliwosci. NIE! |
Ja osobiście wolałbym jakiegoś młodszego zawodnika niż Bonin. W tzw "Liście Maaskanta" widniał niejaki Sobota :) Któż wie może byłby równie dobrze spisującym się zawodnikiem jak Wilk
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...kiem,id,t.html
Jirsak <-> Sobota ? |
a ja bym dal mu szanse chyba ze zasotirovicia i sobote razem wzietych
|
Co do Bonina to rowniez uwazam ze to jest kiepski pomysl i mam nadzieje ze to jest tylko plotka. Jako ze mieszkam na slasku to mialem okazje byc kilka razy na meczach Gornika i w tym sezonie i w zeszlym jak grali w 1 lidze. Ok na tle zawodnikow z Zabrza moze i sie wyroznia ale tak samo wyglada sprawa z Zahorskim a chyba zgodzimy sie wszyscy ze Zahorski to zaden "international level" i ze u Nas nie jest potrzebny. Podobnie jest z Boninem. POzatym jak na skrzydlowego wcale taki szybki nie jest jak sie moze wydawac. Pozatym po co nam dwoch podobnych grajkow (czyli Bonin i Lobo)? Kirm mimo wszytsko to wieksze umiejetnosci i przedewszytskim ogranie miedzynarodowe (repra) czego o Boninie nie mozna powiedziec.
Co do Soboty na pewno bylaby to lepsza opcja, po pierwsze mlodszy, po drugie tanszy, po trzecie szybszy i jeszcze sie rozwija. Pytanie czy jednak Jirsaka bedziemy chieli oddac skoro chyba powoli Maaskant zaczyna cos w nim widziec. Zycie pokaze jak bedzie. |
Bonin to jak dla mnie najlepszy piłkarz w Zabrzu, właściwie wszystkie ich akcje przechodzą przez niego, uważam że od Łobo to byłby zwyczajnie lepszy a i przy Małym nie wyglądałby jak paralityk. Jasne że gość nie byłby jakimś wielkim skokiem jakościowym w drużynie ale na mecze w polskiej lidze, gdzie bardziej od wirtuozerii technicznej liczy się wybieganie i walka z pełnym zaangażowaniem to byłby piłkarz wystarczający z nawiązką. Nie jest też tak że on notuje jeden dobry mecz na dziesięć, on nigdy nie schodzi poniżej pewnego - dobrego w mojej opinii poziomu - po prostu nie zawsze rzuca się w oczy tylko wykonuje powierzone mu zadania.
Btw Co raz mniej rozumiem ten temat, jak w mediach ktoś rzuci nazwisko jakiegoś gościa z zagranicy to zaraz robi się rwetes na forum, ktoś tam rzuci jakimś linkiem z jutuba z udanym zagraniem delikwenta, większość forumowiczów ogarnia trwający co najmniej tydzień zachwyt a co bardziej podatni piszą o podboju Europy, później przychodzi pierwszy mecz i wielki szok że znowu nakupiliśmy opału na zimę za pół miliona euro. Natomiast w przypadku kiedy pojawia się nazwisko piłkarza z polskiej ligi, nad którym pismaki nie rozpływają się w zachwytach to jest wielkie oburzenie, że taki stary i słaby do Wisły i w ogóle jak oni śmieli. Ja tam Bonina na rozsądnych warunkach bym podpisał, fakt - prochu to on już raczej nie wymyśli ale konkurencję w zespole wzmocni na pewno. Bridgeburner: nie zgadzam się z tezą to primo, poza tym uważam że jeżeli z dowolnego bocznego pomocnika w lidze zdjąć zadania defensywne to będzie grał tylko lepiej (chyba że jest nominalnym obrońcą), zresztą nie wiem czy zauważyłeś ale najlepszym obrońcą w naszej kadrze jest lewy skrzydłowy/napastnik (Paljic jak przychodził to mówił że w ataku to on woli bardziej), naprawdę myślisz że jak takiemu Boninowi trener każe grać na swojej nominalnej pozycji ale w nieco inny sposób niż w poprzednim klubie to on zgłupieje i zapomni jak grać w piłkę? - i to też jest pytanie retoryczne :) |
W ustawieniu Maaskanta skrzydłowi w ofensywnie spełniają w zasadzie funkcje bocznych napastników
Więc jaka konkurencje może na tycz pozycjach stanowić Bonin dla Kirma albo Małego?? Uprzedzam że pytanie jest retoryczne każdy kto widział Bonina wiecej niz w 3-4 meczach potrafi sformułować realna odpowiedz |
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24262
Co sadzicie? Moim zdaniem powinnien zostac i dostac jeszcze jedna szanse. Ciagle nie pokazal co potrafi. Licze, ze przy Maaskancie w koncu pokaze. |
podobno max za niego Śląsk da 400tys euro... my dalismy 700-740tys euro...
jesli nie bedzie grał to lepiej go sprzedac albo wypożyczyć niech przekona do siebie trenera grajac na wypożyczeniu na przykład |
Jak dla mnie to można spróbować wymienić go na Waldka Sobote !
|
Cytat:
Jirsak gra u nas od 3 lat tak samo, ma przebłyski, tak to najlepiej określić. Potrafi zrobić różnicę, zagrać protopadle, dobrze strzelic... ale rzadko, nie jest regularny. |
No to co smiesznego w tym co napisalem? Moim zdaniem stac go na regularnosci i jej wlasnie jeszcze nie pokazal. Ma papiery na gre, ale ciagle nie moze zaskoczyc.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl