Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

LuKaS TSW 25.06.2013 16:58

Co ciekawe bardzo dobre lody włoskie są też przed Galerią Krakowską w tym takim różowym pojeździe,spodziewałem się raczej papki dla turystów,i mile się zaskoczyłem.

TSW Fanatyk 25.06.2013 17:42

czy jak netia obniżyła mi rachunek za internet to jest to podstawą do zerwania umowy bez żadnych konsekwencji finansowych?

nero 25.06.2013 18:19

Czy polecacie usługi OpenFinance?
Faktycznie są wstanie mieć lepsze oferty niż bezpośrednio w banku?
Czy warto podpisywać umowę kredytową za ich pośrednictwem?

Barti 25.06.2013 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 1319247)
Poleci ktoś kumatego ortopedę (kolano)?

Mnie kolano (artroskopia łąkotka) robił i potem leczył dr Mierniczek, ale to było chyba jakieś 10 lat do tyłu. Kiedyś to był jeden z najlepszych speców w Krakowie. Kliknij sobie w google to nazwisko. Ja polecam.

mcickx 26.06.2013 09:28

Możecie polecić jakieś ciekawe miejsce na weekendowy wypad z dziewczyną? Najlepiej gdzieś niezbyt daleko od Tarnowa/Krakowa ;)

szprotson 26.06.2013 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1319581)
Mnie kolano (artroskopia łąkotka) robił i potem leczył dr Mierniczek, ale to było chyba jakieś 10 lat do tyłu. Kiedyś to był jeden z najlepszych speców w Krakowie. Kliknij sobie w google to nazwisko. Ja polecam.

NEVA!

Pardała Tomasz szpital św.Rafała na Piaskach

albo na Wiśle w tym ortoresie czy jak to sie zwie.

ale na łąkotke to Ci byle jaki ortopeda potrzebny,bo tego sie nie da zjebac :)

Barti 26.06.2013 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1319645)
NEVA!

Pardała Tomasz szpital św.Rafała na Piaskach

albo na Wiśle w tym ortoresie czy jak to sie zwie.

ale na łąkotke to Ci byle jaki ortopeda potrzebny,bo tego sie nie da zjebac :)

Czyżbyś miał jakieś niemiłe wspomnienia? Ja Ci powiem że zanim trafiłem do Mierniczka miałem dwa razy nogę w gipsie i ściąganą krew. Jeden z pseudo specjalistów na pogotowiu w Żeromskim (ponoć lekarz od sportowców) zapakował nogę w gips, gdzie nie miał w ogóle prawa tego robić. Dopiero Mierniczek poprawnie zdiagnozował kolano. Łąkotka, uszkodzona chrząstka stawowa, jakby ktoś wrzucił granat - to cytat. Zrobił artroskopię, potem dawał zastrzyki na odbudowę chrząstki czy coś... Na tej podstawie polecam człowieka... Ale tak jak mówię, to było ponad 10 lat temu a medycyna idzie do przodu ;) Kolega musi sam zrobić rozeznanie...

Zola 26.06.2013 17:25

Mam słuchawkę bluetooth Nokia BH-110, która może byc powiazana z 2oma telefonami jednoczesnie.
I z HTC One V mi elegancko sie polaczyla, telefon ja wygruwa, etc, natomiast z Nokią 6500slide się nie połączy :/ telefon w ogóle nie wyszukuje tej słuchawki. Wiem, ze ten bluethoot jest kompatybilny z tym modelem Nokii. Chyba wszystkie mozliwe fora przepatrzone...Czy jest ktoś kumaty i pomoże?
Jeśli tak, to zapraszam PRIV!

Z góry Wielkie Dzięki :)

mcickx 27.06.2013 09:53

Cytat:

Czyżbyś miał jakieś niemiłe wspomnienia? Ja Ci powiem że zanim trafiłem do Mierniczka miałem dwa razy nogę w gipsie i ściąganą krew. Jeden z pseudo specjalistów na pogotowiu w Żeromskim (ponoć lekarz od sportowców) zapakował nogę w gips, gdzie nie miał w ogóle prawa tego robić. Dopiero Mierniczek poprawnie zdiagnozował kolano. Łąkotka, uszkodzona chrząstka stawowa, jakby ktoś wrzucił granat - to cytat.
Z kolanami nie ma żartów, przekonałem się na własnej skórze. W szpitalu drugi dzień po urazie też chcieli ładować w gips nie robiąc prześwietlenia, jedynie "badając" ręką.. Oczywiście się nie zgodziłem.
Rekonstrukcje ACL, robiłem w Mielcu u Pana Mirosława Midury (przyjmuje również w Tarnowie) i szczerze polecam, bardzo dobry specjalista. Teraz jestem 9 miesięcy po operacji, wszystko wygląda dobrze, biegam, nic nie boli więc jestem zadowolony ;) Teraz czekać tylko żeby znowu zasadzić pare siatek juniorom Wisły na turnieju w Pleśnej (o ile się znowu odbędzie ;))

I podbijam swoje pytanie, znacie jakieś ciekawe miejsca na wypad z laską, niedaleko trn/krk ? Jakieś zalewy czy coś? Tanie jakieś noclegi? Wszelkie info przydatne :p

szprotson 27.06.2013 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1319743)
Czyżbyś miał jakieś niemiłe wspomnienia? Ja Ci powiem że zanim trafiłem do Mierniczka miałem dwa razy nogę w gipsie i ściąganą krew. Jeden z pseudo specjalistów na pogotowiu w Żeromskim (ponoć lekarz od sportowców) zapakował nogę w gips, gdzie nie miał w ogóle prawa tego robić. Dopiero Mierniczek poprawnie zdiagnozował kolano. Łąkotka, uszkodzona chrząstka stawowa, jakby ktoś wrzucił granat - to cytat. Zrobił artroskopię, potem dawał zastrzyki na odbudowę chrząstki czy coś... Na tej podstawie polecam człowieka... Ale tak jak mówię, to było ponad 10 lat temu a medycyna idzie do przodu ;) Kolega musi sam zrobić rozeznanie...

hehe złych wspomnień nie miałem, ale mozna powiedziec ze siedze w temacie :)

wśród rekonstrukcji ACL na topie jest reha sport z Poznania,potem Żory ale niedługo potem jest Pardała.

co do twojego zabiegu rozumiem ze dostałes na kolano zastrzyku synvisc (3 zastrzyki). Który stopien chondromolacji miałes?

a to ze zjebali ci na pogotowiu to normalne, jak tam na dyzurach masz okulistów czy cos.
Ja sam miałem juz 2x rek ACL 3x artro, jesteem 11 miesięcy po zabiegu od 3 miesiecy gram w piłke :)

Lacrima 27.06.2013 11:10

Mam problem z internetem mobilnym (T-Mobile)... Mianowicie ani tablety, ani telefon nie mogą się połączyć z wifi. Mógłby ktoś pomóc w tej sprawie i podpowiedzieć w czym leży problem, jak ustawić modem, urządzenia?

blanco 27.06.2013 11:50

Wie ktoś gdzie mogę kupić taką bluzę ? (Wiem,że model trochę niefortunny ale nie było innego )

http://wislakrakow.com/galeria/20130...grodzisk03.jpg

mcickx 27.06.2013 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1319912)
Ja sam miałem juz 2x rek ACL 3x artro, jesteem 11 miesięcy po zabiegu od 3 miesiecy gram w piłke :)

aż tak szybko? Mi lekarz odrazu powiedział że powoli do sportu można wracać po około 6-7miesiacach a żebym o graniu w piłke nie myślał wcześniej niż po 9-10 miesiącach. Zabieg miałem robiony pod koniec października, później robiłem ćwiczenia, dosyć dużo pływałem i troche jeździłem na rowerku stacjonarnym, a biegać zacząłem ok 2 miesiące temu (2-3 razy w tyg ok 30min). Ogólnie radził się nie spieszyć i robić wszystko z głową, zwłaszcza że miałem delikatnie ponad rok przerwy od jakiegokolwiek ruchu, dlatego też nie pcham się narazie nawet na żadnego orlika bo się po prostu boje (może to też troche kwestia psychiki - nie czuje na siłach:().
No ale trudno, może Wisła się mną jeszcze zainteresuje skoro testują jakichś romów-amatorów:-P

Proud 29.06.2013 12:25

Jakim programem najlepiej stworzyć własny filmik złożony z krótkich filmików i zdjęć?
Coś prostego w obsłudze potrzebuję.

Gdzie taki program można za darmo pobrać?

szprotson 29.06.2013 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcickx (Post 1319934)
aż tak szybko? Mi lekarz odrazu powiedział że powoli do sportu można wracać po około 6-7miesiacach a żebym o graniu w piłke nie myślał wcześniej niż po 9-10 miesiącach. Zabieg miałem robiony pod koniec października, później robiłem ćwiczenia, dosyć dużo pływałem i troche jeździłem na rowerku stacjonarnym, a biegać zacząłem ok 2 miesiące temu (2-3 razy w tyg ok 30min). Ogólnie radził się nie spieszyć i robić wszystko z głową, zwłaszcza że miałem delikatnie ponad rok przerwy od jakiegokolwiek ruchu, dlatego też nie pcham się narazie nawet na żadnego orlika bo się po prostu boje (może to też troche kwestia psychiki - nie czuje na siłach:().
No ale trudno, może Wisła się mną jeszcze zainteresuje skoro testują jakichś romów-amatorów:-P

no szybko, ale ja po prostu jestem w gorącej wodzie kąpany.
22 lipca minie rok od zabiegu, a dopiero wczoraj pierwszy raz grałem bez stabilizatora, w samej gównianej opasce uciskowej...i było zajebiscie.
No ale trzeba zaznaczyć ze ja od 2 tygodnia od zabiegu siłka, basen, rower + dodatkowe ćwiczenia.Wiem jak ważny jest mocny mięsień, wieć go robiłem. Ja np. w ogóle nie biegałem -bo nie lubie. Tylko za piłką jak juz :)
polecam animal flexa na stawy.

South 29.06.2013 22:11

jakby ktoś pracował w jakiejś hurtowni z częściami do samochodów to proszę o pw mam pytanie

Manson33 29.06.2013 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1320285)
Jakim programem najlepiej stworzyć własny filmik złożony z krótkich filmików i zdjęć?
Coś prostego w obsłudze potrzebuję.

Gdzie taki program można za darmo pobrać?

W Windows 7 masz Windows Live Movie Maker.
Prosty i skuteczny.

Poniżej masz bezpłatną wersję dla XP/Vista/7 programu
Windows Movie Maker:

http://www.dobreprogramy.pl/Windows-...ows,11546.html

Codziennie możesz zaglądać pod ten adres: http://www.giveawayoftheday.com/
zawsze jakaś pełna wersja wszelakiego oprogramowania, edytory filmów też się
trafiają.

Worcester 30.06.2013 19:07

Witam,
szukam kogoś kto zajmuje się robieniem ston internetowych.
Ewentualnie kogoś kto jest w stanie godną zaufania osobę polecić.

Chodzi mi o zrobienie strony internetowej ligi futsalowej: tabele, strzelcy, terminarz, zdjecia z meczów.

Szczepan_TS 03.07.2013 20:48

Pytanie sportowe.
Potrzebuję przykładu, kiedy jeden klub umawia się z drugim, że ten będzie dla niego drużyną satelicką.
Ewentualnie inna przykład współpracy tego typu. Chodzi o jakiś klub piłkarski.

Z góry dzięki!

WISŁAZWE 03.07.2013 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szczepan_TS (Post 1320893)
Pytanie sportowe.
Potrzebuję przykładu, kiedy jeden klub umawia się z drugim, że ten będzie dla niego drużyną satelicką.
Ewentualnie inna przykład współpracy tego typu. Chodzi o jakiś klub piłkarski.

Z góry dzięki!

Kluby satelickie, współpracujące z Ajaksem:

Germinal Beerschot Antwerpia
Beijing Guo'an
Ajax Kapsztad
HFC Haarlem
FC Volendam
FC Omniworld

Kaan 03.07.2013 21:04

BARDZO ważna i pilna sprawa (przepraszam za wersaliki)

Gdzie kupię w Krakowie kwiaty w ... nocy, konkretnie 4-5 rano. Jutro przywożę żonę ze szpitala z córeczką. Help dziewczyny i chłopaki...

Rynek? Stoją panie w nocy? Chyba nie...

South 05.07.2013 15:57

pytanie pewnie już było, ale nie mogę znaleźć. Gdzie i jakie darmowe studia? chodzi tylko o legitymacje i zniżkę

Kamil_mchw 05.07.2013 19:05

jest jakaś stronka, bądź też portal ze wszystkimi przetargami ogłaszanymi na internecie?
kojarzy ktoś coś takiego... ?

michu-k 05.07.2013 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1320895)
BARDZO ważna i pilna sprawa (przepraszam za wersaliki)

Gdzie kupię w Krakowie kwiaty w ... nocy, konkretnie 4-5 rano. Jutro przywożę żonę ze szpitala z córeczką. Help dziewczyny i chłopaki...

Rynek? Stoją panie w nocy? Chyba nie...

Giełda kwiatowa, czynna od 4 nad ranem, Balicka. Tylko to jest pewne, przynajmniej z mojej strony.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1321144)
pytanie pewnie już było, ale nie mogę znaleźć. Gdzie i jakie darmowe studia? chodzi tylko o legitymacje i zniżkę

AP Edukacja, Cosinus, każda generalnie szkoła policealna.

El'kabat 09.07.2013 10:45

Co to za ....a matoł łazi po całym mieście i maluje tekst "cukse" na murach ?

sndr 10.07.2013 00:38

W jakich godzinach czynne są kasy biletowe na Dworcu Głównym PKP? Oczywiście w Krakowie ;)

Sialalalala 10.07.2013 16:29

czy ktoś z forumowiczów spawa (ma spawarkę i umie sie nią posługiwać)

?

oczywiscie zapraszam na prv

brzydki.brzydal 10.07.2013 19:52

Gdzie w Krakowie kupie betoniarke (okolo 100 litrow pojemnosci zasypowej, wieniec zeliwny, zeliwny naped, jednofazowa) w dobrej cenie?

[+]
Krakowie lub okolicach od strony Olkusza.

wiślak 86 10.07.2013 21:46

Gdzie w Krakowie kupię ( a raczej dziewczyna) suknię wieczorową? gdzie jest największy wybór? co byście polecili? (oprócz tandety). Tylko żeby się nie spłukać.

jak to w tych przypadkach liczy sie i duży wybór i cena. Może jakiś outlet znacie godny polecenia.

Ewentualnie gdzies koło Krakowa?

xdarek 11.07.2013 07:37

Będzie można przez neta kupic bilet na sparing z Ruchem?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl