Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

kONwalia 26.07.2009 07:11

Dajże już spokój ze zwiększeniem pojemności, 30 tys to jest dla nas optymalne.
A co do Poznania to tam między murawą a boiskiem będzie raptem parę metrów, czyli Europa pełną gębą.

_gilardino_ 26.07.2009 09:53

Konwalia nie 30 tylko ponad 33 tyś

troj88 26.07.2009 12:34

u nas to jedna wielka lipa ze trybuny sa tak daleko od boiska... przeciez to smiech... Lech bedzie mial genialny stadion, szkoda ze w Krakowie "ktos" nawalil i nie przemyslal wszytskiego.

Kuba 26.07.2009 13:05

z tą genialnoscia stadionu Lecha bym nie przesadzał

popatrz chociazby na rogi stadionu - z wielu miesc najzwyczajniej w swiecie albo nic nie widac, albo musisz sie obracac zeby cokolwiek zobaczyc

sayek89 26.07.2009 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 768721)
z tą genialnoscia stadionu Lecha bym nie przesadzał

popatrz chociazby na rogi stadionu - z wielu miesc najzwyczajniej w swiecie albo nic nie widac, albo musisz sie obracac zeby cokolwiek zobaczyc

Jeżeli wam się tak podoba stadion w poznaniu to chodźcie tam na mecz. Panowie to jest temat o budowie naszego stadionu, pamiętajcie o tym. Poczekajcie aż wybudują cały to zmienicie pogląd.

<wislak88> 26.07.2009 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 768522)
Szkoda mi nadal tego, że u nas rozwiązania piętrowe nie niosą za sobą zwiększonej liczby krzesełek na trybunach :(
Po prostu jest tak, że z przyczyn JEDYNIE "wizualnych" zdecydowano się na przedzielenie trybuny i stworzenie piętra. Obtułowicz o tym chyba gdzieś mówił i myślałem że mnie trafi, jak to czytałem ...

A po co nam wiekszy stadion? 33 tys to o wiele za dużo. Patrzcie na to co pokazaliśmy w Lubinie. A wy chcecie wiekszego stadionu.

matusz 26.07.2009 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 768774)
Jeżeli wam się tak podoba stadion w poznaniu to chodźcie tam na mecz. Panowie to jest temat o budowie naszego stadionu, pamiętajcie o tym. Poczekajcie aż wybudują cały to zmienicie pogląd.

Dlaczego na tym forum jest tak, że jak ktoś pochwali coś u naszych rywali/skrytykuje u nas, to zaraz odzywają się tacy goście jak ty, z tekstem "to idź kibicować Lechowi", "to spadaj na drugą stronę Błoń" lub coś w ten deseń? Chyba nie zaprzeczysz, że odległość trybun od boiska będzie na Lechu zaj***a, taka jak powinna być na porządnym stadionie, a u nas w tej kwestii ktoś coś spieprzył. Ale było, minęło i musimy się z tym pogodzić.

royalmichael 26.07.2009 15:07

Właściwie to dlaczego nie możemy wrócić na R22 od wiosny? będą już przecież 3 trybuny, kilkadziesiąt miejsc dla vipów. Szatnie będą pod starym A i B czy co jest problemem?

StelmiOriginal 26.07.2009 15:16

Jak moga byc szatnie pod starym AB skoro jeszcze nie bedzie zbudowane i wykonczone?

_gilardino_ 26.07.2009 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 768780)
33 to jest na papierze i jest to zdecydowanie za mało.
Bo.. trzeba odjąc sektor gości, bufor, lożę vip czy miejsca dla mediów. Ale się zobaczy..

Ja tam wolę na 33 i na wszystkich meczach w większości zapełniony niż na 40-45 gdzie ew. komplet na pucharach z aktracyjnym rywalem czy w lidze z Cracovią,Legią i to przy biletach po 10zł

army 26.07.2009 16:04

"Ja tam wolę na 33 i na wszystkich meczach w większości zapełniony niż na 40-45 gdzie ew. komplet na pucharach z aktracyjnym rywalem czy w lidze z Cracovią,Legią i to przy biletach po 10zł"

co za filozofia... Zbudujmy na 10 tys - ZAWSZE BĘDZIE ZAPEŁNIONY!!!

ręce opadają.

royalmichael 26.07.2009 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 768796)
Jak moga byc szatnie pod starym AB skoro jeszcze nie bedzie zbudowane i wykonczone?

Nie o to mi chodziło. Pytam dlaczego nie można na wiosnę wrócić. Powodem jest to, że szatnie będą na miejscu gdzie było stare A i B czyli to jest najważniejsza trybuna i ona opóźni powrót?

kubryc 26.07.2009 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 768825)
Ja tam wolę na 33 i na wszystkich meczach w większości zapełniony niż na 40-45 gdzie ew. komplet na pucharach z aktracyjnym rywalem czy w lidze z Cracovią,Legią i to przy biletach po 10zł

Nawet na Camp Nou podczas Gran Derby nie ma nigdy kompletu.

Donki 26.07.2009 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubryc (Post 768850)
Nawet na Camp Nou podczas Gran Derby nie ma nigdy kompletu.

Ty tak na serio...??:shock:

Proud 26.07.2009 16:30

Panowie z tą odległością to przesada z Waszej strony...

u nas pierwszy rząd krzeselek będzie tylko kilka metrow dalej niż na Lechu...

popatrzcie na boisko na tej focie względem jupiterów http://www.legialive.pl/zdjecia/09ns31_lech.jpg, a potem porównajcie do foty z budowy stadionu Lecha(poprzednia strona wątku)

boisko od jupiterów jest oddalone o dobre 7-8metrów, a dojdzie jeszcze ta przestrzeń za jupiterami i zrobi się 10-12 metrów. Nam się tylko wydaje że jest to tak blisko, bo trybuny na stadionach są ogromnie...dlatego i nasze 17metrów nie bedzie tak przeszkadzać jak tu niektórzy sądzą.

kubryc 26.07.2009 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 768854)
Ty tak na serio...??:shock:

Ironii nie wyczuwam, więc odpowiadam: serio. Zawsze można kupić bilety w kasach w dniu meczu i część z nich nie znajduje kupców. Mimo wszystko nie widać tego na stadionie, bo jest to góra 500 (?) biletów

Donki 26.07.2009 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubryc (Post 768860)
Ironii nie wyczuwam, więc odpowiadam: serio. Zawsze można kupić bilety w kasach w dniu meczu i część z nich nie znajduje kupców. Mimo wszystko nie widać tego na stadionie, bo jest to góra 500 (?) biletów

Z tego co mi wiadomo to można kupic tyle biletów przed meczem ile osób zrezygnowało a miało opcję pierwokupu :> Tak jest na Camp Nou

matusz 26.07.2009 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 768855)
Panowie z tą odległością to przesada z Waszej strony...

u nas pierwszy rząd krzeselek będzie tylko kilka metrow dalej niż na Lechu...

popatrzcie na boisko na tej focie względem jupiterów http://www.legialive.pl/zdjecia/09ns31_lech.jpg, a potem porównajcie do foty z budowy stadionu Lecha(poprzednia strona wątku)

boisko od jupiterów jest oddalone o dobre 7-8metrów, a dojdzie jeszcze ta przestrzeń za jupiterami i zrobi się 10-12 metrów. Nam się tylko wydaje że jest to tak blisko, bo trybuny na stadionach są ogromnie...dlatego i nasze 17metrów nie bedzie tak przeszkadzać jak tu niektórzy sądzą.

Nie wiem co ty wypisujesz.. U nich najniższy rząd krzesełek będzie w miejscu, w którym na fotce, którą pokazałeś są jupitery. I nie ma innej możliwości. Zrzutuj sobie konstrukcję dachu na murawę i zobaczysz. Ale to temat o budowie naszego stadionu.

Fantomazs 27.07.2009 02:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 768436)
wystarczy popatrzeć na tymczasowe jupitery które jeszcze stoją i już widac że boisko sie zmieści. Przecież od nich do murawy bylo jeszcze kilka metrów

bardzo dobre spostrzezenie

sqallpl 27.07.2009 03:41

Tak na szybko. Czerwone to nowa linia przesunieta na oko 3 metry blizej. Jesli dobrze pamietam tak ma byc. Biale to banda a niebieskie to niby krzywa trybuna. Zreszta wszystko jest krzywo ale mozna sobie wyobrazic jak tako ;)

http://i32.tinypic.com/30scz7n.jpg

stefanik 27.07.2009 07:14

Czy dodałeś 3 dodatkowe rzędy wzdłuż trybun? :>

matusz 27.07.2009 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 769150)
Tak na szybko. Czerwone to nowa linia przesunieta na oko 3 metry blizej. Jesli dobrze pamietam tak ma byc. Biale to banda a niebieskie to niby krzywa trybuna. Zreszta wszystko jest krzywo ale mozna sobie wyobrazic jak tako ;)

http://i32.tinypic.com/30scz7n.jpg

Ależ bzdury..

miskofon 27.07.2009 11:09

Obserwuje tą budowę codzień i zaczyna mnie nurtować jedna kwestia. To duże żółte monstrum układa w tym momencie trybune C. Ponieważ A-B będzie bliźniaczo podobna domyslam się że będzie również pracował przy jej budowie. Wie ktoś może jak on wyjedzie później z placu budowy? Wiem że go do pewnego stopnia rozbiorą ale nadal wydaje się za szeroki by przejechać przez dziurę w trybunie pomiędzy C-D.

Fuks 27.07.2009 11:15

wywalcie te zdjecia z rysunkiem wyzej, przeciez to nie ma nic wspolnego z prawdą a tylko temat zaśmieca. Wystarczy popatrzec gdzie sie kończy trybuna E, on tą "nową linie" boiska narysował równo z koncem tej trybuny, a chyba wszyscy wiemy, że tak to nie bedzie wygladac...

Fifiorek 27.07.2009 11:17

A ja pytanie z inne beczki. Kiedy skończą budować tę trybynę. Tzn kiedy zaczną wstawiać pierwsze krzesełka :) Jakiś dokładniejszy termin ?

_gilardino_ 27.07.2009 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fifiorek (Post 769258)
A ja pytanie z inne beczki. Kiedy skończą budować tę trybynę. Tzn kiedy zaczną wstawiać pierwsze krzesełka :) Jakiś dokładniejszy termin ?

Słyszałem że w listopadzie mają skonczyć więc krzesełka pewnie niewiele wcześniej:>

Arturo Qr2nów 27.07.2009 12:19

No to mamy 2 rygle górne :-D -> http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/
A na murawie pełno różnych elementów.

PhantomRanger 27.07.2009 12:20

Trybunę mają skończyć i oddać w grudniu, a po 2 stronie w czerwcu 2010. Tak nawiasem mówią już 3 rygle 2 piętra ułożone. Nawet szybko im to idzie

saklak1906 27.07.2009 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 769303)

Czy tylko ja tak mam ze zdiecia z kamery mam co 5 godzin? a pisze ze co 5 min.:evil: :evil:

Szkoda ze nie widze ale niech sie pnie do gory

Pablo84 27.07.2009 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 769303)

I teraz się pytam, gdzie są ci wielcy forumowi eksperci, którzy przewidywali, że mimo budowy, da się u nas rozgrywać mecze, argumentująć tym, że na "Lechu się da"...
Już widzę, wspaniałe dryblingi Kirma między prefabrykatami trybuny.....

Fuks 27.07.2009 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 769317)
Czy tylko ja tak mam ze zdiecia z kamery mam co 5 godzin? a pisze ze co 5 min.:evil: :evil:

Szkoda ze nie widze ale niech sie pnie do gory

kliknij prawym w zdjecie i daj odswiez. Wyszukiwarka zapamietuje ci zdjecie i nie uaktualnia automatycznie, wiec musisz zrobic to ręcznie.

A co do tego postu wyzej o prefabrykantach - kto powiedzial ze muszą one lezec na murawie. Mogłyby lezec obok murawy i nie byłoby problemu , wiec ten argument jest totalnie bezsensu.

Arturo Qr2nów 27.07.2009 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 769317)

Ja mam bodaj przedostatnią wersję Firefox'a i mam aktualny obraz.

Co do ukończenia stadionu to wschodnia (C) ma być gotowa w grudniu, ale może się przesunąć bo były przestoje. Natomiast zachodnia (A/B) przełom czerwca i lipca.

Jeszcze w kwestii gry na Reymonta, to wydaje się, że podczas budowy trybuny wschodniej jednak nie było to zbyt możliwe. Gdzie by umieszczono zaplecze budowy? Na Błoniach, w Parku Jordana...

Pablo84 27.07.2009 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 769325)
kliknij prawym w zdjecie i daj odswiez. Wyszukiwarka zapamietuje ci zdjecie i nie uaktualnia automatycznie, wiec musisz zrobic to ręcznie.

A co do tego postu wyzej o prefabrykantach - kto powiedzial ze muszą one lezec na murawie. Mogłyby lezec obok murawy i nie byłoby problemu , wiec ten argument jest totalnie bezsensu.

To czemu nie leżą?Mogły by też leżeć w parku Jordana....:lol:

radek21 27.07.2009 13:24

montowany jest kolejny, 3 już rygiel! :D

rafalek 27.07.2009 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miskofon (Post 769252)
Obserwuje tą budowę codzień i zaczyna mnie nurtować jedna kwestia. To duże żółte monstrum układa w tym momencie trybune C. Ponieważ A-B będzie bliźniaczo podobna domyslam się że będzie również pracował przy jej budowie. Wie ktoś może jak on wyjedzie później z placu budowy? Wiem że go do pewnego stopnia rozbiorą ale nadal wydaje się za szeroki by przejechać przez dziurę w trybunie pomiędzy C-D.

Tak naprawdę, sam dźwig, to jest tylko ten samochód, który stoi pod nim. To auto tu przyjechało i dopiero wtedy zaczął się montać przeciwwag i ramienia, więc z wyjazdem nie powinno być problemu.

troj88 27.07.2009 13:55

Tak patrząc na budowe to ta druga kondygnacja bedzie tak stroma ze jak pojdzie "za bary" (o ile ktos podchwyci ;D) To ludzi pospadaja na pierwsza kondygnacje :D

FredzIo 27.07.2009 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez troj88 (Post 769360)
Tak patrząc na budowe to ta druga kondygnacja bedzie tak stroma ze jak pojdzie "za bary" (o ile ktos podchwyci ;D) To ludzi pospadaja na pierwsza kondygnacje :D

Za bary to będzie tylko na D. :) Tam będzie piknik.

troj88 27.07.2009 14:05

no właśnie tego żałuję :( chciałbym żeby na C był też doping olbrzymi... w końcu taka trybuna jakby ryknęła to by ją w Warszawie usłyszeli... a tak to będą nam tylko smaka robić zapachem kiełbas :D

KaRaSTSW 27.07.2009 14:12

młyn w ogóle powinen byc na trybunie C

StelmiOriginal 27.07.2009 14:12

LINK
Ogladnijcie sobie, ciekawa bramka, ale jeszcze ciekawsza trybuna za bramką hehe:)

Gdyby taka zrobic na Wiśle, wiecie ile przyszloby pikników, ile kasy na transfery? ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl