Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

Lukasz 19.03.2014 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1354520)
Jak w piątek przyjdzie 18 tysięcy, to Bednarz może odtrąbić sukces. Obawiam się jednak, że w celu poprawienia swojego wizerunku przy frekwencji będzie się posiłkował karnetowcami siedzącymi w domu.

Jak będzie stosował propagandę jak ruskie to przyjdzie 5 tysięcy a faktycznie pomnoży przez dwa i poda 8. W tej wojnie obie strony nie przebierają w środkach. Ważne więc będzie to jakie wnioski wyciągnie z frekwencji, a nie co poda. Czyli ile pikników nie pójdzie/przyjdzie więcej w pewnej perspektywie czasu.

Na jego miejscu kalkulację zrobiłbym w oparciu o mecz z Ruchem. Nie było C, frekwencja była bodajże 10228 sztuk. Gwarancja braku kar. Wiadomo że w tym są karnety ale jest runda rewanżowa, walczymy realnie o mistrza, ktoś jeszcze przyjdzie.

domin_czyzyny 19.03.2014 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1354524)
Na jego miejscu kalkulację zrobiłbym w oparciu o mecz z Ruchem. Nie było C, frekwencja była bodajże 10228 sztuk. Gwarancja braku kar. Wiadomo że w tym są karnety ale jest runda rewanżowa, walczymy realnie o mistrza, ktoś jeszcze przyjdzie.

1. Na meczu z Ruchem było mniej osób.
2. Na mecz z Ruchem przyszlo sporo osób, których już nie będzie od meczu z Zawiszą. W tym ja i wszyscy moi znajomi oraz rodzina.
3. Oglądając mecze w TV będę "podziwiał" tych nowych kibiców na Wiśle.
4. Tej gry o mistrza lub puchary to bym jednak tak nie nakręcał. Może być tak, że po Zawiszy i kolejnych meczach zapał nowej publiki znacząco się osłabi.
5. Realie patrzac to jacek b. Może zwiekszyć frekwencje jedynie poprzez oddanie gościom trybuny G. Ale wtedy na stadionie będzie ciekawie...jacek wtedy też nasłucha się słów o którach sam mówił w Orange Tv...

Ps. Boje się, czy stadion nie jest za mały na tych nowych naszych kibiców...

MatMario 19.03.2014 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1354514)
łysy pokazał po raz kolejny swoje nikłe przygotowanie do pełnionych obowiązków. Kłamał, migał się od odpowiedzi, pokazał że nie zna się na prawie (a jest mecenasem).

Żadnym mecenasem nie jest. Co najwyżej jest prawnikiem. A jakim to najlepiej świadczą odchodzący za darmo piłkarze, rozwiązujący umowy z winy klubu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1354520)
Jak w piątek przyjdzie 18 tysięcy, to Bednarz może odtrąbić sukces. Obawiam się jednak, że w celu poprawienia swojego wizerunku przy frekwencji będzie się posiłkował karnetowcami siedzącymi w domu.

Ciekaw jestem co z akcją szkolną, jak to sobie ogarną. Jak im jeszcze dzieci nie dojadą to jacek sobie brwi powyrywa. Ja na miejscu rodziców bym dziecka nie puszczał na mecz, gdzie prezes w tv używa niecenzuralnych słów np. gówno i rzuca ....ami na lewo i prawo. Co to za przykład? Widać z jakim prostakiem mamy do czynienia.

Ja jestem spokojny, poziom futbolu jaki zapewni prezes wraz z trenerem sądzę w krótkim czasie przekona nieprzekonanych.

Tak że jacku, pracuj wytrwale, rób co robisz, jesteś na dobrej drodze ;)

Dla SKWK mała rada, nie wystawiajcie się na strzał, dajcie jackowi pole do popisu. Chłop dobrze z tych okazji korzysta więc nie "kradnijcie" mu show i nie dajcie taniej wymówki.

I tutaj też rada do piszących. Nie atakujcie kilku literek po lewej stronie posta. Postukać w klawiaturę każdy może, ale żeby wyjść po robocie w piątek na mecz z jakimś zawiszą, to już się mniej chce. A jak przyjedzie potęga z BB to już w ogóle tłumy będą się przy kasach tratować.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1354524)
Jak będzie stosował propagandę jak ruskie to przyjdzie 5 tysięcy a faktycznie pomnoży przez dwa i poda 8. W tej wojnie obie strony nie przebierają w środkach. Ważne więc będzie to jakie wnioski wyciągnie z frekwencji, a nie co poda. Czyli ile pikników nie pójdzie/przyjdzie więcej w pewnej perspektywie czasu.

Idziesz na zawiszę czy już ponad twój limit wyjazdów do Krakowa to spotkanie? Co planujesz na pbb?

Gwiaździsty 19.03.2014 10:16

Pytanie, czy tajniacy będą wliczani do ogólnej frekwencji ? :)

sanderuss 19.03.2014 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nameless (Post 1354502)
Przepraszam Wściekł Psie, ale nie mogłem się powstrzymać. Odnośnie powyższego cytatu, widzisz, jest taka mała, malutka różnica pomiędzy odpaleniem racy w sylwestra a na stadionie.. Otóż ta pierwsza sytuacja NIE JEST ZABRONIONA wedle istniejącego prawa a ta druga już tak. Jest różnica?

Czyli potwierdzenie ze rzad zabronil tylko dlatego zeby odegrac sie na nielubianej grupie spolecznej. To jest ok, tak?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1354503)
Obawiam się, że frekwencja na stadionie jakoś mega nie spadnie, więc takie bojkotowanie nie ma sensu.

??
Czyli co? Bojkot poierasz ale nie bedziesz w nim uczestniczyl bo nie ma sensu?? To mmoze zbojkotujmy zakup kielbasek na stadionie? Bedzie mialo sens?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354530)
Pytanie, czy tajniacy będą wliczani do ogólnej frekwencji ? :)

Penie tak, ciekawe tylko czy jak beda zajmowac miejsca nie te ktore maja przypisane to sie spisza i wystawia sobie mandat?

domin_czyzyny 19.03.2014 10:20

Nawet psy psów jacek wliczy, aby lepiej to wyglądało w mediach ...

Tasio1906 19.03.2014 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1354529)
Żadnym mecenasem nie jest. Co najwyżej jest prawnikiem. A jakim to najlepiej świadczą odchodzący za darmo piłkarze, rozwiązujący umowy z winy klubu.

szą, to już się mniej chce. A jak przyjedzie potęga z BB to już w ogóle tłumy będą się przy kasach tratować.

...

Idziesz na zawiszę czy już ponad twój limit wyjazdów do Krakowa to spotkanie? Co planujesz na pbb?

owszem idę na Zawiszę, do Wiślaków.

MatMario 19.03.2014 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1354532)
Nawet psy psów jacek wliczy, aby lepiej to wyglądało w mediach ...

Ten mecz będzie dla niego decydującym pod względem wiarygodności więc rzucą wszystkie ręce na pokład.

I myślę że trochę osób będzie, bo jeszcze rywal w miarę atrakcyjny.

Ale pbb to będzie prawdziwy papierek lakmusowy na temat tego komu się chce.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1354533)
owszem idę na Zawiszę, do Wiślaków.

Lukasza pytalem, bo dużo ma tu do powiedzenia a pisał że na stadionie stara się być dwa razy w roku... To chce lysemu dać wskazówkę czy może lukasza doliczyć czy jednak ma inne plany.

Lukasz 19.03.2014 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1354527)
1. Na meczu z Ruchem było mniej osób.
2. Na mecz z Ruchem przyszlo sporo osób, których już nie będzie od meczu z Zawiszą. W tym mnie i wszyscy moi znajomi oraz rodzina.
3. Oglądając mecze w TV będę "podziwiał" tych nowych kibiców na Wiśle.

Ps. Boje się, czy stadion nie jest za mały na tych nowych kibiców...

Łap:
http://ekstraklasa.wp.pl/frekwencja.html
Możesz zweryfikować źródło, opieram się na nim.

A co do 'nowych kibiców na Wiśle' to w trosce o dobro klubu, jak będzie trzeba kupie karnet, mimo że nie będę chodził. Na 170 zł na pól roku mnie stać, szarpnę się i zaoszczędzę, zwłaszcza że głównym kosztem dla mnie są dojazdy a nie sam bilet. Kupię choćby tylko po to by nie solidaryzować się z pewną nieporadną negocjacyjnie grupą która mając kontakty w klubie, i wszelkie środki do tego by zadbać o swoje interesy spaprała dialog i dotychczasowy pozytywny dorobek rundy na własne życzenie. Grupy która nafochała się o kasę a teraz nawołuje do wojny prosząc o wsparcie - mnie w tej grupie wspierającej nie będzie. Jeśli oznaczać będzie to konieczność pójścia na piątkowy mecz - pójdę. Kto nabałaganił ten niech sprząta, w końcu jesteśmy dorośli.

Edit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1354529)

Na 90% idę, dzięki Wam, normalnie nie poszedłbym. Akurat będę w Krakowie, także .... A na pbb nie idę - nie ma co popadać ze skrajności w skrajność. W końcu jest dobro nadrzędne - klub. Może ktoś zmądrzeje i się opamięta i wyciągnie wnioski. Wiesz jak jest ... Bogu świeczka, a diabłu ogarek ;)

borys 19.03.2014 10:38

W sprawie kajania sie aby odzyskac prawo do przyjscia na Reymonta.

Panie prawnik o ile dobrze pamiętam mamy w tym kraju domniemanie niewinnosci i wine nalezy najpierw udowodnic, tymczasem Pan czlowiek znajacy prawo, chce aby ludzie udawadniali swoja niewinnosc...

W mojej ocenie sytuacja wyglada tak, ze obecna "wojna" toczy sie miedzy dwoma stronami, ktore dobro Wisly(Klubu) maja w glebokim powazaniu i tak naprawde walcza o swoje wylacznie interesy.

Z jednej strony Bednarz:

Nie trawie tego czlowieka, jego sposobu bycia i wszystkiego co z nim zwiazane, jedyne co mu wychodzi to ciecie kosztow, co pol roku przeklada okres wyjscia z dlugow, nie sadze aby mial jakikolwiek plan na rozwoj.
Ogladajac wczorajszy wywiad ponownie zobaczylem furiata, ktory zagada czlowieka na smierc a nie powie niczego wprost. Swoje wystapienie chcial wzmocnic nazywajac niektorych ludzi gównem, czy cytujac niewybredne przyśpiewki, na mnie to wrazenie nie zrobilo a poczulem tylko niesmak slyszac z ust prezesa Wisły zdanie ze nasz klub to k.. i ubecja. Ktos z drugiej strony Błoń pewnie bardzo się ucieszył. W moim mniemaniu nie ma tu miejsca na takiego czlowieka. Za caloksztalt.

Z drugiej strony: SKWK

Rozkrecili afere o zlotowke do meczu, ale... latami nie bylo żadnego samoopodatkowania i dalo sie bez tego zyc, teraz ta zlotowka urosła do rangi Alamo. Drugi mądry Bednarz na zlotowke sie nie zgodził. To co, trzeba było najpierw wy.......ić race na boisko zeby pokazac, ze ktos tu pozaluje decyzji, a pozniej napierdalac racami gdzie popadnie, rowniez w swoich.

Teraz powiedzcie mi gdzie w tym wszystkim jest Wisła, bo jakoś nie widze?

Teraz SKWK mowi z kibolami nikt nie wygral i nie wygra (brawo macie juz w tym momencie nie tylko bednarza na glowie), a Bednarz wprowadza na stadion policje.
Dalej SKWK mowi bedziemy walczyc frekwencja a Bednarz ze ma to w dupie (i ma bo on wyplate dostanie, po dupie dostanie klub)

Dla mnie wybor miedzy SKWK a Bednarzem jest jak wybor miedzy dzuma a malaria. Nikt nie mysli o klubie.

Gwiaździsty 19.03.2014 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1354535)
Ten mecz będzie dla niego decydującym pod względem wiarygodności więc rzucą wszystkie ręce na pokład.
Ale pbb to będzie prawdziwy papierek lakmusowy na temat tego komu się chce.

Nie sądzę aby mecz z Zawiszą był wiarygodny dla tego jak będzie w następnych meczach wygladać frekwencja. Myślę, ze wiecej ludzi jak na Ruchu nie bedzie, a przypuszczam, ze znacznie mniej. Natomiast trzeba obserwować ilość widzów na trybunach a nie to co poda bednarz w oficjalnym komunikacie, bo zapewne wliczy w to karneciarzy, którzy na mecz nie przyjdą (np. ja i moi koledzy).
Nawet mecz PBB nie będzie jeszcze papierkiem lakmusowym. Takim papierkiem będzie dopiero nowy sezon. część ludzi, która nie popiera tej kreatury a ma wykupiony karnet przyjdzie tylko dlatego, ze wydała na niego pieniądze i wg. swojego myślenia dochodzi na niego do końca.

MatMario 19.03.2014 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1354536)

Na 90% idę, dzięki Wam, normalnie nie poszedłbym. Akurat będę w Krakowie, także .... A na pbb nie idę - nie ma co popadać ze skrajności w skrajność. W końcu jest dobro nadrzędne - klub. Może ktoś zmądrzeje i się opamięta i wyciągnie wnioski. Wiesz jak jest ... Bogu świeczka, a diabłu ogarek ;)

Uuuu widzę że Ty jak Burliga, idzesz na rekord. :D

Jestem w Krakowie to na 90% idę :D o takich właśnie konsumentów jackowi chodzi :) bardzo mi się to podoba :) Wesprzyj jacka i kup ten karnet, niech widzi że ludzie go wspierają, że jego działania dają wymierny efekt!

Jak się na Marsie dowiedzą ilu kosmitów w piątek będzie na R22 to mogą statki wysłać po swoich!

sanderuss 19.03.2014 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1354538)
Dla mnie wybor miedzy SKWK a Bednarzem jest jak wybor miedzy dzuma a malaria. Nikt nie mysli o klubie.

Tak tylko to taki "catch 22". Jedyne co mozesz to zrobic to pojsc/nie pojsc na mecz. Idac wspierasz bednarza - nie idac SKWK.

Cytat:

Łap:

197. Cracovia Cracovia 10. kolejka, Pogoń Szczecin 110 :lol:

Gwiaździsty 19.03.2014 10:58

Z tego wynika, ze on idzie tylko Bednarzowie d.pę ratować :). Z PBB nie idzie bo to już byłaby skrajność , ha, ha, ha. Ludzie z takimi własnie tutaj dyskutujecie i wyciągacie jakies błędne wnioski o podziale kibiców. To tylko kosmici jak ten co na 90 % są za Bednarzem. Ja czekam jeszcze na wyjazd tych wiernych kosmitów do Lubina. :)

Lukasz 19.03.2014 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1354541)
Uuuu widzę że jak jak Burliga, idzesz na rekord. :D

Jestem w Krakowie to na 90% idę :D o takich właśnie konsumentów jackowi chodzi :) bardzo mi się to podoba :) Wesprzyj jacka i kup ten karnet, niech widzi że ludzie go wspierają, że jego działania dają wymierny efekt!

Jeszcze raz bo nie dotarło:

Cytat:

po to by nie solidaryzować się z pewną nieporadną negocjacyjnie grupą która mając kontakty w klubie, i wszelkie środki do tego by zadbać o swoje interesy spaprała dialog i dotychczasowy pozytywny dorobek rundy na własne życzenie. Grupy która nafochała się o kasę a teraz nawołuje do wojny prosząc o wsparcie - mnie w tej grupie wspierającej nie będzie. Jeśli oznaczać będzie to konieczność pójścia na piątkowy mecz - pójdę. Kto nabałaganił ten niech sprząta, w końcu jesteśmy dorośli.
Kolega mojego kolegi nie jest moim kolegą. Potraktuj to tylko jako głos sprzeciwu do postawy stowarzyszenia.

Tasio1906 19.03.2014 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 135453)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...38436069_n.jpg

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=3667

Gwiaździsty 19.03.2014 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1354548)
Rozumiem, że to miało być reductio ad absurdum, problem w tym, że to ograniczanie praw i represje dotykają tylko wąskiej grupy osób - marginesu.

Skończ sie juz tu produkować, bo realnie patrząc to tacy jak ty są marginesem na stadionie, a poharcować to sobie możecie najwyżej w internecie. Dobrze o tym wiesz a tylko ludzi niepotrzebnie wk....sz. Chyba, ze pracujesz na zlecenie trollowanbie w tym temacie (są takie firmy, które przyjmują zgłoszenia płatne na trollowanie w różnych tematach).

borys 19.03.2014 11:11

Papier wszystko przyjmie.

SKWK obiecuje pomnik.
Bednarz obiecuje wyjscie na prosta.

Obie obietnice tak samo zaawansowane.
I sadze ze przeszkoda co do pomniku nie jest zlotowka. Oba przypadki to chciejstwo bez konkretow.

MatMario 19.03.2014 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1354546)

Kolega mojego kolegi nie jest moim kolegą. Potraktuj to tylko jako głos sprzeciwu do postawy stowarzyszenia.

Dotarło więcej niż sam chciałeś przekazać. Proponuję poszukać jakiś okoliczności w stosunku do których będziesz nastawiony pro a nie tylko anty.

Tasio1906 19.03.2014 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1354552)
Papier wszystko przyjmie.

SKWK obiecuje pomnik.
Bednarz obiecuje wyjscie na prosta.

Obie obietnice tak samo zaawansowane.
I sadze ze przeszkoda co do pomniku nie jest zlotowka. Oba przypadki to chciejstwo bez konkretow.

czy Ty wogóle czytałeś to co piszesz i masz jakieś rozeznanie co się dzieje wokół T.S, SKWK i S.A? z pierwszego linku nie widać narazie realizacji 4 pierwszych pomysłow. ale Ty tego nie chcesz widzieć bo popsuło by to wizerunek SKWK jakiego się trzymasz.

borys 19.03.2014 11:22

@Tasio a Ty nie zauwazasz ze w pierwszym linku, zestawienie jest "nieco" jednostronne? Obejmuje calosc dzialan SKWK i wycinek Bednarza:)

Tasio1906 19.03.2014 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1354560)
@Tasio a Ty nie zauwazasz ze w pierwszym linku, zestawienie jest "nieco" jednostronne? Obejmuje calosc dzialan SKWK i wycinek Bednarza:)

działania Bednarza masz w drugim linku :)

ponadto do działań Bednarza zalicz: Jirsaka, Łobodzińskiego, Dudu, Ćwielonga, Matusiaka, Gargułę, Singlara, Frederiksena, Sikorskiego. Sposób rozstań z Kosą, Sobolem, Małym, Wilkiem, Stolarskim, Genkovem itd

Kurz 19.03.2014 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1354538)
Teraz powiedzcie mi gdzie w tym wszystkim jest Wisła, bo jakoś nie widze?

Wisła zeszła na drugi plan.Trzymam kciuki za Bednarza. Nie dlatego, że go lubię. Nie dlatego, że ma rację. Nie dlatego, że działa mądrze. W sytuacji, gdy kibice chcą być czymś więcej niż kibicami, chcą czegoś więcej niż kibicowania i stosują najróżniejsze, niezgodne z prawem, formy nacisku, żeby to osiągnąć, ugięcie się będzie pożywką dla tej patologii. Kiedyś trzeba to skończyć. Najlepiej tu i teraz.

63.5 Kg 19.03.2014 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1354563)
Wisła zeszła na drugi plan.Trzymam kciuki za Bednarza. Nie dlatego, że go lubię. Nie dlatego, że ma rację. Nie dlatego, że działa mądrze. W sytuacji, gdy kibice chcą być czymś więcej niż kibicami, chcą czegoś więcej niż kibicowania i stosują najróżniejsze, niezgodne z prawem, formy nacisku, żeby to osiągnąć, ugięcie się będzie pożywką dla tej patologii. Kiedyś trzeba to skończyć. Najlepiej tu i teraz.

Zalatwisz mi to samo co sam bierzesz??

BigLeb 19.03.2014 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354551)
Skończ sie juz tu produkować, bo realnie patrząc to tacy jak ty są marginesem na stadionie, a poharcować to sobie możecie najwyżej w internecie. Dobrze o tym wiesz a tylko ludzi niepotrzebnie wk....sz. Chyba, ze pracujesz na zlecenie trollowanbie w tym temacie (są takie firmy, które przyjmują zgłoszenia płatne na trollowanie w różnych tematach).

Jesteś w tym temacie trollem nr 1. Nikt cię nie pobije, powtarzasz bzdury od kilkunastu stron sądząc prawdopodobnie, że głupota powtórzona wielokroć, przestanie być głupotą.

Przy okazji jak się mają do siebie twoje 2 wypowiedzi:
1 o tym, ze SKWK nie jest w stanie zapobiec racom,
2 o tym, ze na stadionie nie ma demokracji, tylko dyscyplina wojskowa podporządkowana osobom decyzyjnym.

To jak było z tymi racami samowolka czy dyscyplina?

borys 19.03.2014 11:34

ok, wezmy drugi link i pierwsze z brzegu 1 PLN - warto bylo dla tego zaczynac wojne? Tak szczerze. Czy ta sytuacja jest tego warta.

Kurz 19.03.2014 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1354564)
Zalatwisz mi to samo co sam bierzesz??

Wymyśl jakiś nowy tekst geniuszu, bo ten nie jest już pierwszej świeżości :).

Tasio1906 19.03.2014 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1354566)
ok, wezmy drugi link i pierwsze z brzegu 1 PLN - warto bylo dla tego zaczynac wojne? Tak szczerze. Czy ta sytuacja jest tego warta.

warto bo Bednarz zakpił z SKWK zmienił już w zasadzie dogadaną umowę.(przez całą rundę jesienną na trybunach panował spokój z wyjątkiem incydentu podczas meczu z Piastem). To jakim jest człowiekiem niech świadczy to, że wczoraj nazywał SKWK bandytami, a kilka tygodni temu układał się z nimi, w sprawie odpalenia rac na Zawiszy, a nie na Derbach.
Wtedy race niebyły bandytyzmem dla niego?

AntyMod 19.03.2014 11:46

http://www.youtube.com/watch?v=Ix_Hkh-1lvs ciekawe co ta Lysa Menda na temat rac odpowiedzialaby Dawidkowi ... proponuje ogladnac , jutro to usune ...uczcie sie pikniki na czym polega kibicowanie ..." ZEBY ZYC TRZEBA MI DYMU RAC, TEGO DOPINGU, GLOSOW Z TYSIECY GARDEL NA STADIONIE ..."

Gwiaździsty 19.03.2014 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1354565)
Jesteś w tym temacie trollem nr 1. Nikt cię nie pobije, powtarzasz bzdury od kilkunastu stron sądząc prawdopodobnie, że głupota powtórzona wielokroć, przestanie być głupotą.

Przy okazji jak się mają do siebie twoje 2 wypowiedzi:
1 o tym, ze SKWK nie jest w stanie zapobiec racom,
2 o tym, ze na stadionie nie ma demokracji, tylko dyscyplina wojskowa podporządkowana osobom decyzyjnym.

To jak było z tymi racami samowolka czy dyscyplina?

Znajdź mi ten cytat, to pogadamy.

P.S. Nie zamieniłeś jeszcze tej literki w nicku ?

dynek.pl 19.03.2014 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1354566)

Kazdy normalny kibic powie, ze nie bylo warto. Mysle, ze wiele osob by w ogole tej petycji nie podpisalo gdyby bylo wiadomo jak to sie moze skonczyc. Niektorzy chyba bardzo liczyli na latwy przyplyw duzej gotowki, a potem ciezko im
sie bylo pogodzic, ze jednak tak nie bedzie.

MatMario 19.03.2014 12:18

Nie widzicie tego że pewne rzeczy musiały w końcu wyjść na zewnątrz?

Czy to za sprawą tego, czy czegoś innego i tak pewnie konfliktu nie dało się uniknąć.

Więc teraz wasze biadolenie jest zbędne. Nie tu to gdzie indziej.

AntyMod 19.03.2014 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1354583)
Kazdy normalny kibic powie, ze nie bylo warto. Mysle, ze wiele osob by w ogole tej petycji nie podpisalo gdyby bylo wiadomo jak to sie moze skonczyc. Niektorzy chyba bardzo liczyli na latwy przyplyw duzej gotowki, a potem ciezko im
sie bylo pogodzic, ze jednak tak nie bedzie.

Gdyby kazdy normalny kibic , NA KAZDYM MECZU dawal symboliczna zlotowke do puchy to moze nie byloby problemu - ale dla niektorych 2 zl miesiecznie- to i tak jak widac zbyt duzy wydatek ...ja tylko sie zastanawiam kto ludzi nie umiejacych bronic barw bedzie bronil przed parchatymi , bo teraz beda mieli pole do popisu w tworzeniu dywanikow z Wislackich barw , moze nie pod samym stadionem ( choc i takie akcje bywaly) ale w odleglosci 500-1000 m od stadionu .. taxoweczki i szalik do reklamoweczki

BigLeb 19.03.2014 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354573)
Znajdź mi ten cytat, to pogadamy.

P.S. Nie zamieniłeś jeszcze tej literki w nicku ?

No dobra poddaję się tyle napłodziłeś tej swojej twórczości, że nie jestem w stanie tego w rozsądnym czasie ogarnąć. Niech będzie, że to nie ty mówiłeś o braku możliwości SKWK zapanowania nad racami.

Zatem pytam cię jako eksperta od SKWK jak się mają oficjalne wypowiedzi Stowarzyszenia mówiące o braku możliwości zapobiegania odpalania rac przez kibiców z sektora C, do twojego poglądu o zdyscyplinowaniu i podporządkowaniu się kibiców na C postanowieniom osób decyzyjnych?

Czy SKWK = osoby decyzyjne, bo jak nie to w czyim imieniu negocjują z SSA?

I czy race na boisku w Derby i z Ruchem to samowolka i spontan czy akcja zdyscyplinowanych fanatyków?

domin_czyzyny 19.03.2014 12:32

Cytat:

Łap:

To dane z ilości sprzedanych karnetów, łacznie z tymi na C, których jacek nie wpuscił na stadion. Było więc grubo poniżej 10 lub nawet 9 tysięcy.

Cytat:

A co do 'nowych kibiców na Wiśle' to w trosce o dobro klubu, jak będzie trzeba kupie karnet, mimo że nie będę chodził. Na 170 zł na pól roku mnie stać, szarpnę się i zaoszczędzę, zwłaszcza że głównym kosztem dla mnie są dojazdy a nie sam bilet. Kupię choćby tylko po to by nie solidaryzować się z pewną nieporadną negocjacyjnie grupą która mając kontakty w klubie, i wszelkie środki do tego by zadbać o swoje interesy spaprała dialog i dotychczasowy pozytywny dorobek rundy na własne życzenie. Grupy która nafochała się o kasę a teraz nawołuje do wojny prosząc o wsparcie - mnie w tej grupie wspierającej nie będzie. Jeśli oznaczać będzie to konieczność pójścia na piątkowy mecz - pójdę. Kto nabałaganił ten niech sprząta, w końcu jesteśmy dorośli.

Edit:

Na 90% idę, dzięki Wam, normalnie nie poszedłbym. Akurat będę w Krakowie, także .... A na pbb nie idę - nie ma co popadać ze skrajności w skrajność. W końcu jest dobro nadrzędne - klub. Może ktoś zmądrzeje i się opamięta i wyciągnie wnioski. Wisz jak jest ... Bogu świeczka, a diabłu ogarek ;)

Idź.

dynek.pl 19.03.2014 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1354589)
Gdyby kazdy normalny kibic , NA KAZDYM MECZU dawal symboliczna zlotowke do puchy to moze nie byloby problemu - ale dla niektorych 2 zl miesiecznie- to i tak jak widac zbyt duzy wydatek ...ja tylko sie zastanawiam kto ludzi nie umiejacych bronic barw bedzie bronil przed parchatymi , bo teraz beda mieli pole do popisu w tworzeniu dywanikow z Wislackich barw , moze nie pod samym stadionem ( choc i takie akcje bywaly) ale w odleglosci 500-1000 m od stadionu .. taxoweczki i szalik do reklamoweczki

Nie ma obowiązku wrzucania. Jeśli ludzie nie dają to nie dlatego, ze to jakiś majątek i im szkoda tylko może dlatego, ze nie utożsamiają się ze wszystkim co robicie. Wiesz ludzi najlepiej jednak przekonywać do swoich pomysłów, a nie wyciągać od nich pieniądze okrężną droga no ale w obecnej sytuacji to już Wam ciężko będzie zdobyć przychylność kogokolwiek.

Tasio1906 19.03.2014 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1354592)

Czy SKWK = osoby decyzyjne, bo jak nie to w czyim imieniu negocjują z SSA?

panie świetnie zorientowany, zapewniam że SKWK w ciągu ostatnich lat nie negocjowało z podmiotem takim jak SSA

domin_czyzyny 19.03.2014 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1354548)
Domin przez kilka stron - dwa tygodnie temu rozpływał się nad rzuceniem rac podczas derbów i próbował wszystkich przekonać, że tak trzeba, bo to forma walki z władzą, a dzisiaj, w momencie kiedy SKWK "odcięło" się od rzuconych rac, nagle do niczego mu to niepotrzebne, a wręcz szkodliwe, więc okazuje się, że on nigdy nie był za rzucaniem rac na murawę.

Nigdzie nie rozplywalem sie nad rzucaniem rac na murawę. Popieralem jedynie odpalanie rac. A w sprawie rzutów na murawe odsyłałem do rzucających. Oczywiście nie potępiam tego, gdyż wrzucenie rac na kawałek trawnika nie jest zbrodnią i nikomu nic nie zrobi. Tv też preżyje jak na kilkadziesiat sekund przerwie mecz.

Jednak nigdzie nie napisałem, że popieram rzuty racami na murawę. To Twoja interpretacja, w dodatku kłamliwa.

BigLeb 19.03.2014 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1354598)
panie świetnie zorientowany, zapewniam że SKWK w ciągu ostatnich lat nie negocjowało z podmiotem takim jak SSA

Ale sens załapałeś czy trzeba robić edycję?

Kurz 19.03.2014 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1354592)
Zatem pytam cię jako eksperta od SKWK jak się mają oficjalne wypowiedzi Stowarzyszenia mówiące o braku możliwości zapobiegania odpalania rac przez kibiców z sektora C, do twojego poglądu o zdyscyplinowaniu i podporządkowaniu się kibiców na C postanowieniom osób decyzyjnych?

Może wystarczyłoby, żeby SKWK po meczu z Cracovią potępiło osoby, które rzuciły race na boisko, zamiast pisać, że nie ma na nic wpływu. Może wystarczyłoby również, gdyby po meczu z Ruchem zajęło zdecydowane stanowisko w stosunku do tych, którzy ostrzelali stadion racami, zamiast atakować ze zdwojoną zjadliwością władze klubu. To oczywiście niemożliwe, bo ciężko potępia się przyjaciół, kolegów i znajomych, myślących i czujących podobnie. Dlatego dyskusje z SKWK nie mają sensu, przynajmniej bez wyraźnego samookreślenia się jego członków. Nie da się zjeść i mieć ciastka. Nie można jednocześnie wymagać czegoś od klubu i w milczeniu akceptować zachowania, które mu szkodzą. I tu dochodzimy do sedna. Gdyby SKWK stawiało wyraźne granice, potępiało zdecydowanie zachowania niezgodne z regulaminem stadionu i prawem oraz je piętnowało, stowarzyszenia już dawno by nie było albo byłoby równie znienawidzone, jak Jacek B.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl