![]() |
Jest super Bełchatów,Legia i Lech potraciły punkty jutro zagrać na 200% i jest możliwość odskoczenia od reszty.Musi jutro by dobrze :)
|
Cytat:
Czyli Maciek zostanie na 100% Super :D |
Jeżeli wygramy z Ruchem to będzie pięknie.
Jeszcze bardziej wkur.wimy rywali. Już stracili nadzieje a tu przegrywamy z Lechem, Legia i Cracovią, już rywale myślą kiedy dogonią Wisłę a tu znowu zonk. |
Kowalski na tle Lewandowskiego czy Peszki zagrał naprawdę dobrze. Nie jest to jeszcze Marcelo czy Głowacki, ale od Jopa 2x razy lepszy
|
Piasta kartkował sędzia pod koniec ile mógł, jeszcze mecz ponadwymiarowo czas przedłużył. Nie pomogło. Jak tu nie lubić śląskich klubów? :D , mimo jawnej pomocy tym słusznym jakoś sobie dają radę.
Pozostał drobiażdżek: jutro wygrać. Tylko, że to nie byle kto, tylko Ruch. Nie położy się. No to nasi też się powinni sprężyć. Nie wygrać jutro - frajerstwo. Przegrać - brakuje mi określenia. Mimo tych wpadek z Lechem, Craxą czy Legią trzeba wierzyć :D |
Ekhem... sugeruję trochę ochłonąć. Jutro gramy z czołową drużyną ligi na ich terenie. Ostatni raz ważny mecz wygraliśmy chyba w zeszłym sezonie, więc póki co to Legia, Lech i GKS nadrobiły do nas po jednym punkcie, a Ruch może nadrobić nawet trzy. Nie raz w ostatnich miesiącach było tak, że rywale grali pod nas, a my w niedzielę marnowaliśmy te prezenty, więc naprawdę radzę wstrzymać się z orgazmami do jutrzejszego popołudnia. Tym bardziej, że ostatnio gramy mizernie.
|
zagrali dla nas wiec jutro trzeba to wykorzystac!
|
|
Cytat:
. |
No więc nasza sytuacja moze się znacznie poprawic :D Jeżeli wygramy bedziemy mieli 5 pkt przewagi nad 2 zespołem. Jeszcze zeby 2 wiosenno zimowa kolejka ułozyla sie po naszej mysli to było by wogole extra. Spokojna zima na fotelu lidera, ze 2-3 ciekawe wzmocnienia, bogaty szejk z Kataru kupuje Łoba za 2 mln ojro, Brożek wraca do swojej formy, Pawełek staje sie najlepszym bramkarzem w polskiej lidze :D Wiem, wiem musze zmienic dilera :/
|
Nie wiem czy powinienem to pisać ,bo to samo pisalem przed meczem z Legia i Cracovia ,ale jutro znów mozemy odskoczyć na 5 i 8 punktów
|
Cytat:
Lepiej nie pisz, bo znowu na drugą stronę wykraczesz :) |
O to chodzi że trzeba być .......niętym żeby z takimi tekstami wyjeżdżać na stronie danego klubu.
To tak jakby przegrać z kimś mecz, a następnie napisać że go wygraliśmy. Logicznym jest że każdy stoi przy swoim i dla niego to coś będzie najlepsze, ale raczej nie wypada z czymś takim wyjeżdżać. Choćby to była strona nieoficjalna. Choć ja osobiście nie uważam Wisły za najlepszy klub w Polsce, do tego brakuje nam kilku mistrzostw i po prześcignięciu Ruchu i Górnika z dumą możemy rzec że reszta może nam czyścić buty. Przecież to hipokryzja i świadczy to tylko o ich bezsilności. Poza tym statystyki nie kłamią i miłość do klubu nie może przysłonić kilku spraw. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem dlatego wytrzeszczyłem gały. A przecież nie jest to blog gorącej 15stki, tylko 3 pod względem popularności strona o tych z Wronek. Czy skąd oni tam są. I w tym sęk. |
Tak, a jutro dostaniemy w tył i znowu będzie rozczarowanie:>. Spokojnie więc...
|
Remis w obecnych warunkach nie będzie zły jutro
|
remis nie jest zly ale powinnismy sie pokusic o zwyciestwo jak pisaliscie wczesniej RUCH moim zdaniem nie jest najmocniejszy w lidze
|
Najmocniejszy nie jest to fakt,ale słaby tez nie. Nie wolno im się dać rozbujać,bo inaczej nasi kopacze dostaną bramkę i zamknął się w sobie:). Liga się idealnie układa. Gdybyśmy wygrali to co przegraliśmy to dziś moglibyśmy już zastanawiać się jakiego szampana mrozić. A tak to nie woadomo czego się spodziewać. Rzeczywiście jakbyśmy coś grali to byłoby hoho. A tak,musimy czekać z niecierpliwością i niepwnością czy aby znów nam w twarz jutro kopacze nie spluną. Bo im się nie chciało.
|
Cytat:
Cytat:
|
Jakby nie nasze wczesniejsze wpadki tylko zamiast tego np z remisy z Legia ,Amika i Cracovia to wdząc jak slaba jest konkurencja juz przed zimą nasza przewaga puktowa powinna byc duza
jutro jest kolejna okazja uciec Legii na 5 a Amice na 8. kopacze niech wkoncu pokazą ze maja choc troche walki i ambicjii/ |
Ha ha ha w życiu bym nie zauważył tej Amici :D no to dali czadu
|
^^ trzeba trzeźwiejszego oka z rana, by wszystkie szczegóły zauważyć :).
Dobrze, że problemy z własną tożsamością innych to nie mój kłopot. |
Wczoraj trochę kolejka cudów. Mecz w Wodzisławiu był albo ustawiony albo naprawdę nasi sędziowie są tacy słabi, w Bełchatowie 90 minuta i kontrowersyjny karny dla GKS-u.
--- galeria Cracovia - Śląsk http://www.waszapilka.pl/galleries,174 |
Polonia Warszawa - Korona - 1-1 - pierwsze potknięcie Bakero.
No ale ocenę jego pracy będzie można zrobić dopiero po rundzie wiosennej. Zobaczymy jak myśl szkoleniowa z Hiszpanii w wykonaniu rodowitego (Katalończyka?) zaimplementuje się w Polsce. Bo w wykonaniu "naturalizowanego" Hiszpana J.Urbana z Legii już znamy:) |
Cytat:
|
Cytat:
Bask. Błędy sedziów w meczu Odra - Jaga (szczególnie), Zagłębie - Legia i GKS - Bytom, potwierdzają to co pisałem pare dni temu po meczu GKS - Legia. Gratuluje mistrza jesieni :) |
To co Engel wyprawiał Lidze Plus Ekstra, to nawet Smokowski nie miał już sił by z nim dyskutować. Beton i nawet żadne wiertło udarowe typu C+ tej lidze nie pomoże.
|
W pewnym momencie zagadałam się i umknęła mi jedna rzecz: jak brzmi przepis, w kontekscie którego była ta cała dyskusja o reprezentacji U-23?
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale co ma ten przepis do reprezentacji U-23 to nie wiem, raczej żaden tylko przeszli płynnie z jednego tematu na drugi. |
Cytat:
|
Dziękuję za odpowiedzi ;)
|
Czy zawodnik zdenerwowany złą decyzją sędziego może cokolwiek powiedzieć ?
Jedni mogą bez konsekwencji kłócić się i gestykulować a innych za to samo od razu karze się kartkami. Siejewicz, Gil, Mikulski czy Małek pozwalaja na to Legionistom czy Lechitom, ale sami nerwowo i szybko reagują kartkując innych (Wisła, GKS). Tu Siejewicz od razu dał kartkę za to Alvarezowi mimo iż protest był słuszny bo ten sędzia się pomylił. równi i równiejsi ale przynajmniej Alvarez dostał kopa:D |
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html Wisła goni...Ledwo zipiemy...Nie wiem czy przed 2050 rokiem im dorównamy. Nawet nie wiedziałem jak jedna bramka może po.......ić komuś w głowie :)
|
Cytat:
W zasadzie powinniśmy teraz wszyscy jak jeden mąż obstawić że Pasy za 3 lata zagrają w europejskich pucharach. Ech, profesor Filipiak nic się nie uczy. Wydawało się, że zmądrzał - wreszcie zatrudnił jako-takiego fachowca do trenowania drużyny. Ale wygrane derby i parę zwycięstw z rzędu spowodowały, że znowu utracił trzeźwą ocenę rzeczywistości. Cracovia jest obecnie ligowym średniakiem. Szansa na grę w europejskich pucharach będzie, jak drużyna zostanie wzmocniona min. 4-5 solidnymi piłkarzami, w tym co najmniej 2 gwiazdami. Od razu dodam: ja rozumiem szansę na grę w europejskich pucharach nie jako zajęcie 3 miejsca w lidze. Ale szansę na grę w fazie grupowej PUEFA. Cięgi od Cementarnicy Skopje, Levadii Tallin i Vetry Wilno umie każdy w tej "lidze". Deklaracja Filipiaka oznacza, że chce wyprzedzić kogoś z tercetu: Amika-Legia-Wisła. Moim zdaniem to bardzo trudne zadanie, szczególnie że Profesor oszczędza na kontraktach i kwotach transferowych. |
Pamiętam jak dwa sezony temu prezes Arki także wspominał o Lidzie Mistrzów. Myślę że z Cracovią będzie tak samo.
|
Cytat:
|
Musiał profesor komunista,niezły towar znaleźć wczoraj pod poduszką i upalony zielskiem naopowiadał głupot dziennikarzowi.
|
Trafiło się ślepej kurze ziarno i gdacze nas całą Polskę
flamengista - a co ty chcesz od tego napalonego Filipiaka? Raz na pół wieku wygrali debry na wyjeździe (nie piszę "na Wiśle", skoro mecz był poza Krakowem), to od razu głowa mu się zagrzała. Puchary w wykonaniu Cracovii? :-P:lol::rotfl: Buhahaha. Przecież oni parę lat temu (nieszczęśliwy dla nas s. 2007/08) już "grali" w europejskich pucharach!
Jak się ten białoruski wynalazek nazywał? Szachtior Soligorsk, czy jakoś tak. I jaki był efekt dla pasów? U siebie w łeb, na wyjeździe w łeb. Tyle bramek w dwumeczu co Cracovia z Szachtiorem (5 sztuk), to Wisła nie straciła nawet w ostatnim dwumeczu z Barceloną. I czym się oni podniecają? Raz na wiele lat to nawet Real przegrywa z 3-ligowcem, a FC Porto odpada w krajowym pucharze z FC Fatima. I wcale nie jest to cud - a najwyżej brak zaangażowania wyżej notowanej drużyny. Jak Filipiak nauczy swoich kopaczy wygrywać z: Lechią (2:6), Odrą (0:1) czy Polonią Bytom (1:2), a Cabaj i Polczak przestaną dawać rywalom prezenty i samobóje, to wtedy będzie mógł marzyć o czymś więcej. Aha, gracze Skalnika Gracze też chętnie by się zmierzyli ponownie z tak "eksportową" drużyną :shock::lol::rotfl: |
Oby Lechia sprowadziła profesorka na ziemie w sobote, bo się mu już całkiem poprzewraca w głowie.
|
Taaa.... a Man Utd musi gonic Burnley.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl