Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

Smuga 18.12.2015 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1423503)
Zbanowanie uzytkownika wciskajacego komus popieranie ludobojczego, komunistycznego systemu jest dziwne?

Dobrze wiedziec.

IMO nie jest dziwne natomiast mnie, zastanawia swoista wybiórczość w stosowaniu systemu banowania użytkowników. Oto z reakcją moderatorów spotyka się takowy post:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz
ABGwislakABG
jesteś komuszkiem, bo zachowujesz się jak bolszewik z nożem w zębach.

Natomiast bez jakiekolwiek odzewu w różnych odstępach czasowych pozostawały przykładowo takie wypowiedzi jak:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot
Skończ już obrażać prawdziwych Kibiców Wisły i prawdziwych Polaków ty prożydowski chamie. Nauczyli by was kultury tam trochę te Araby z Izilu :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo
via Sławomir Cenckiewicz klaunie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen
normalnie na miescie dostalbys w ryj, a pozniej jeszcze kopa

Rozumiem, że na tym forum obowiązuje w stosunku do wszystkich jego użytkowników jednakowy regulamin. Skoro tak, to uważam za niedopuszczalne stosowanie zasady mówiącej, iż: „Wszystkie zwierzęta są sobie równe, ale niektóre są równiejsze od innych”. To wypacza sens jakiejkolwiek dyskusji. :-/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842
To samo sie tyczy shoutboxa. Tylko ktos cos wspomni o czyms zwizanym z polityka, zaraz jak grzyby po deszczu wyrastaja przedstawiciele jedynej slusznej partii na tym forum.

Shoutbox w moim przekonaniu ze swej natury nie jest dobrym miejscem na tego rodzaju dysputy. Dla takich dyskusji miejscem docelowym jest Temat polityczny. Cóż, to za problem dodać odpowiedni zapis do regulaminu mówiący o zakazie rozmów dotyczących polityki, czy innych wątków poruszanych już na forum na SB? Sam kilka lat temu byłem w gronie moderatorów pewnego forum i przyznam szczerze, że wprowadzenie takiego punktu do regulaminu miało swoje pozytywne skutki. Uważam, że zamiast narzekania powinniśmy pochylić się nad takim pomysłem, a następnie przedyskutować go jako propozycję godną rozważenia.

wiesniak842 18.12.2015 19:24

Co do ostatniego. Jakis czas temu zdarzyla sie dokladnie taka sytuacja tj. gadane bylo na sb o polityce. Nagle wpadl ktorys z modow/adminow, nie pamietam dokladnie ktory, KOMINEK bodajze (pewnym nie jest) i zwrocil uwage, ze to forum wislackie i od polityki jest temat polityczny. Przychylilem sie oczywiscie do tego i zaproponowalem wlasnie takie rozwiazanie - wpis do regulaminu o zakazie gadania o polityce na sb. Jak widac pominieta taka opcja zostala zupelnie.
Z drugiej strony nie wiem czy to bylby dobry pomysl. W koncu to sb i mozna gadac o dupie Maryny. Najlepszym wyjsciem byloby to o czym pisalem wczesniej. Rozumiem mozna kogos od cymbalow, idiotow, debili powyzywac bo i tacy ludzie sie zdarzaja, sam dosc czesto takiej retoryki uzywam i wcale nie uwazam jej za obrazliwa ale z gory zdaje sobie sprawe, ze w jakis sposob bede w stanie to poprzec i tak samo nie obrazalbym sie jakby ktos takie slowa kierowal w moim kierunku a jeszcze jakby uzasadnil do czego sie odnosil, sam przyznalbym mu racje. Wszak nikt nie jest idealny i czasem palnie glupota, debilizmem itp. Rozni sie to jednak znaczaco od postaw niektorych uzytkownikow, ktorych inni userzy maja najzwyklej w swiecie dosc.

Jaroo1 18.12.2015 19:46

Ludzie! Czy was powaliło!? Zakazaliście już cycków na sb, teraz chcecie zakazać polityki! Jeszcze zakażcie rozmawiania o Wiśle i będzie komplet.

Chociaż... hmmm, zakazać polityki, a przywrócić cycki, to nie byłoby złe.

ABGwislakABG 18.12.2015 22:36

Tez bylbym za taka zamiana.

Smuga - rozumiem, od komuchow mozna wyzywac. Mozna czuc sie obrazonym takim stwierdzeniem? Czy to wg Ciebie forma pochwaly?

Ja pojde dalej - moderatorow prosze o podanie licznika nad shoutboksem do konca banow milosza i drozda jak w kosciele mariackim czy na rondzie w Myslenicach odliczajacego co do sekundy uplyniecie czasu oczekiwania do ŚDM czy na rondzie Matecznego do ME w pilce recznej 2016.

ABGwislakABG 21.12.2015 19:49

Moglbym poprosic o przylepienie tematu TWSD Awards 2015?

Kocur 21.12.2015 20:02

Cuda na kiju się tu dzieją

WISŁAZWE 21.12.2015 23:24

Gość spamuje już kolejny dzień swoim portalem i swoim artykułami.
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=10926

Można prosić o reakcję?

WISŁAZWE 29.12.2015 21:36

Dwie prośby:

- Można zlikwidować zakładkę nad SB?
- Proszę o wyczyszczenie komentarzy z tematu ''bez komentarzy''

ABGwislakABG 25.01.2016 18:17

Prosby - bany dla kowalkar jako "informator", maTS jak jeszcze bana nie dostal (chociaz raczej dostal), Marcin.fan, Blaszczu.Wislak.

Padre1906 26.01.2016 12:42

Dalej występuje problem z reklamami które wyświetlają się z automatu po wejściu na forum przez telefon.

WISŁAZWE 02.03.2016 18:01

Witam, mam takie pytanie. Może dziwne, może nie ale chciałbym poznać odpowiedź.

Mianowicie jak zakładam temat i chcę użyć innego koloru niż kolor domyślny (czarny) nie mogę tego zrobić. Dlaczego? Muszę temat założyć, edytować w nim ten post i dopiero bawić się w zmianę koloru.

Załączam obrazek żeby była jasność o co mi chodzi :)

http://oi64.tinypic.com/2v0z69h.jpg

Pojawia się mały czerwony kwadracik i nic więcej.
Problem występuje wszędzie, tzn sprawdzałem na kilku komputerach.

Jak piszę zwykły post, nie ma z tym problemu.

WISŁAZWE 07.03.2016 15:04

Ja wiem, gramy pytę, każdy wkurrwiony i nie wiadomo kto będzie trenerem.
Ale można by taki baner o biletach wstawić nad SB? :)

Niby głupota, ale może ''coś'' ruszy ze sprzedażą biletów na Jagiellonię.

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net...2a&oe=57525904

Oczywiście w odpowiedniej rozdzielczości :)
Po kliknięciu w baner, przenosiło by nas nas na stronę z biletami :)

ulTraS 07.03.2016 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1432073)
Witam, mam takie pytanie. Może dziwne, może nie ale chciałbym poznać odpowiedź.

Mianowicie jak zakładam temat i chcę użyć innego koloru niż kolor domyślny (czarny) nie mogę tego zrobić. Dlaczego? Muszę temat założyć, edytować w nim ten post i dopiero bawić się w zmianę koloru.

Załączam obrazek żeby była jasność o co mi chodzi :)

http://oi64.tinypic.com/2v0z69h.jpg

Pojawia się mały czerwony kwadracik i nic więcej.
Problem występuje wszędzie, tzn sprawdzałem na kilku komputerach.

Jak piszę zwykły post, nie ma z tym problemu.

Problem z tym jest też wtedy, gdy dodajesz nowego Posta, ale nie jako Szybka odpowiedź, popatrze w kodzie strony i napisze wam co jest przyczyną ;)

--------------------

Brakuje ładowania kodu ze stylami css, dokładnie tego fragmentu:

Kod:

<style type="text/css" id="vbulletin_editor_css_dynamic">
<!--
@import url("clientscript/vbulletin_editor.css?v=387");

.vBulletin_editor {
        background: #E1E1E2;
        padding: 6px;
}
.imagebutton {
        background: #E1E1E2;
        color: #000000;
        padding: 1px;
        border: none;
}
.ocolor, .ofont, .osize, .osmilie, .osyscoloar, .smilietitle {
        background: #FFFFFF;
        border: 1px solid #FFFFFF;
}
.popup_pickbutton {
        border: 1px solid #FFFFFF;
}
.popup_feedback {
        border-right: 1px solid #FFFFFF;
}
.popupwindow {
}
#fontOut, #sizeOut, .popup_feedback div {
}
.alt_pickbutton {
        border-left: 1px solid #E1E1E2;
}
.popup_feedback input, .popup_feedback div
{
        border: 0px solid;
        padding: 0px 2px 0px 2px;
        cursor: default;
        font: 11px tahoma;
        overflow: hidden;
}
-->
</style>

Po dodaniu, wybór koloru działa w porządku:
Kod:

http://s10.ifotos.pl/img/Zrzut-ekr_swxwheq.png

Padre1906 09.03.2016 07:41

Musimy na naszym forum tolerować handel koszulkami ze swastyka? Nawet w celach "kolekcjonerskich"

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=16067

rav 10.03.2016 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ulTraS (Post 1433116)
Brakuje ładowania kodu ze stylami css, dokładnie tego fragmentu:

Dzięki za podpowiedź.

Powinno działać (odpowiedź napisana w edytorze zaawansowanym)

ulTraS 11.03.2016 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1433495)
Dzięki za podpowiedź.

Powinno działać (odpowiedź napisana w edytorze zaawansowanym)

Potwierdzam, Działa ! ;)

IncognitoTSW 13.03.2016 22:31

http://wislakrakow.com/forum/showthr...63#post1434263
Proszę o zmianę nazwy tematu na "Dariusz Wdowczyk trenerem Wisły Kraków", tak będzie po polsku.

Kocur 13.03.2016 23:26

Żeby było po polsku to temat powinien brzmieć "Dariusz W. trenerem Wisły Kraków" :)

WISŁAZWE 08.04.2016 12:31

Witam,
w związku z dużą ilością pytań dotyczącą kupowania biletów, zrobiłem małą instrukcję.
Mam prośbę, jeżeli ktoś z adminów ma jakieś uwagi, lub uważa że jest niekompletne to proszę o poprawę.

Proszę również o przypięcie tego tematu i może jakiś link nad SB dla osób zainteresowanych kupnem biletów.

Pozdrawiam.

Don Donson 30.04.2016 09:30

Możecie dać na główną stronę ostatnie tematy z forum tak jak było dotychczas?
To mega przyzwyczajenie.

maaarcin 30.04.2016 10:41

Tak, wkrótce postaramy się to dodać.

Don Donson 17.05.2016 06:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1438764)
Tak, wkrótce postaramy się to dodać.

Cześć,
jak Wam idzie z tą sprawą?:alleluja:

crazykaro 30.05.2016 16:21

Chciałem sie zapytać czy strona TWSD będzie jeszcze funkcjonować czy już została kompletnie zapomniana? Tyle ostatnio różnych spekulacji na temat piłkarzy do gry w Wiśle, wymiana murawy, negocjacje w Włochami a na stronie cisza jak w środku wakacji. Ostatni artykuł dodany chyba tydzień temu. Do tego na mojej starj operze wyświetla sie jakaś dziwna półprzeźroczysta plansza przez co nie można normalnie korzystać ze strony.

RoS 23.06.2016 17:48

Proszę zmienić tytuł tematu typera
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=9650

Powinno być
Kolejka IV zamiast III

WISŁAZWE 26.06.2016 19:21

Prośba. Proszę zmienić nazwę tematu o zgodach.
Proponuję
Zgody/układy /kosy Wisły Kraków.
Zgody, układy Wisły Kraków

ABGwislakABG 26.06.2016 20:48

Ewentualnie "Kwestie kibicowskie Wisły Kraków", "Scena kibolska w Polsce".

WISŁAZWE 20.07.2016 18:38

Dużo można znieść naprawdę.
Ale takich kwiatków jest za dużo :D

daka.kodaka:

Info mam od kogoś blisko wisly ale też nie za blisko

No ludzie :D
Drodzy moderatorzy proszę! :D

crux.a 05.08.2016 21:44

Mam prośbę do modów. Nauczcie usera Mat1977, jak się korzysta z forum albo go zbanujcie, bo strasznie śmieci, czasem wali po 5 wpisów jeden po drugim. Wiem, że czasy są trudne, ale warto postawić jakieś granice. Pozdrowienia.

19sebawro06 05.08.2016 22:17

Czy mozna delikatnie mowic wypiersolic w kosmos te reklamy z filmilami ktore zaslaniaja cala strone i nie da sie ich wylaczyc?

Paweł 08.08.2016 15:03

Jest jakaś szansa na transmisję czwartkowej konferencji na WisłaTV?

WISŁAZWE 08.08.2016 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1446686)
Jest jakaś szansa na transmisję czwartkowej konferencji na WisłaTV?

Ostatnio rav pisał, że nie da rady zrobić konferencji, ponieważ będzie poza Krakowem.
Jeżeli nic się nie zmieniło, nie można liczyć na relację live.

Paweł 08.08.2016 20:10

Wiem, ale wtedy termin konferencji był inny.

rav 08.08.2016 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1446807)
Wiem, ale wtedy termin konferencji był inny.

Nie, nie ma mnie w kraju jeszcze ponad tydzień.

art 11.08.2016 16:30

Czy można stworzyć temat podobny do tego (http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=9666) tylko odnoszący się ogólnie do wszyzstkich publikacji prasowych o Wiśle? Coś jak Foto&Video.

W temacie o nowym właścicielu jest taka nawałnica marnej jakości postów, że ciężko to ogarnąć i wyłapać jakieś informacje prasowe czy TT. Chyba, że jest gdzieś w necie dobry przegląd Wiślackiej prasy to chętnie przeczytam, bo czasy są nader ekscytujące.

Ogryzek 15.08.2016 19:32

Proszę jakiegoś moderatora o porządek ABG Nasze zgody.

Dla tych żyjących starymi zgodami założyć temat stare zgody. Niech tam koledzy którzy żyją przeszłością wylewają swoje żale.

Bo robi się burdel i żenada. Nasze zgody dotyczy naszych zgód/układów aktualnych a nie historii.

heoij 15.08.2016 19:50

Ja się z tym nie zgodzę, temat powinien zostać taki jaki jest, zgody to zgody, nawet te które są już przeszłością, do tego lepiej się czyta jeden temat.

Ogryzek 15.08.2016 19:57

?? To znaczy o Jadze też będziemy sobie tam pisać? A może o ŁKS czy Legii też, wszak też kiedyś byli naszymi zgodami? No nieźle.

Chcesz fermentów i kolejnych podziałów? A może chcesz wątek męczeński uprawiać? Moja propozycja ma na celu aby uniknąć kwasów. Wystarczy sam Jakub M. Jeśli to jest problem to może nowy temat dla Ruchu, Unii i Polonii, a ten niech przejmą męczennicy Lechii i śląska.
To ci pasuje?

heoij 15.08.2016 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1448660)
?? To znaczy o Jadze też będziemy sobie tam pisać? A może o ŁKS czy Legii też, wszak też kiedyś byli naszymi zgodami?

Tak, byli kiedyś naszymi zgodami? Byli. Czyli jeden temat w zupełności wystarcza a nie sto nowych tematów, każdy oddzielny założony dla obecnej zgody, układu a inne znowu dla historycznych.

Po co wprowadzać chaos i zamęt?

Jeden temat według mnie jest optymalny, ponieważ zawiera wszystko.

ABGwislakABG 16.08.2016 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1448660)
?? To znaczy o Jadze też będziemy sobie tam pisać? A może o ŁKS czy Legii też, wszak też kiedyś byli naszymi zgodami? No nieźle.

Chcesz fermentów i kolejnych podziałów? A może chcesz wątek męczeński uprawiać? Moja propozycja ma na celu aby uniknąć kwasów. Wystarczy sam Jakub M. Jeśli to jest problem to może nowy temat dla Ruchu, Unii i Polonii, a ten niech przejmą męczennicy Lechii i śląska.
To ci pasuje?

Nie moja/nasza wina, że jesteś niedodupcony i nie potrafisz pojąć, że istnieje również kibicowska opcja bez tkwm i bez żydzewsko-volksdeutschowskiego bolca w dupie.

Cytat:

Niech tam koledzy którzy żyją przeszłością wylewają swoje żale.
Jakie żale? Przecież obecny młyn i ruch kibicowski to Wasze marzenie. Tak właśnie miało być, przekaz, siła etc. Maniury się przerzuciły na męską skalę głosu, gimborurkowcom wyrosły strusie jaja i nie ma przypadkowych osób, sharki śpiewają, oprawy, piro, strobo, achtungi (:lol:), co mur to dzieło sztuki Wiślackiej.

I jaki Jakub M.? Przecież swój. Śpiewasz PDW z automatu pozdrawiasz właściciela. Potwierdza to oświadczenie, że swój chłop ten Mereś. Patrząc na gimby i szczurki na C to faktycznie, przy nich wygląda jak Pudzian.

I T-renuje S-porty W-alki!

Ogryzek 16.08.2016 11:15

Słuchaj ćwoku możemy się nie lubić, mieć inne zdanie ale nie pozwalaj sobie za wiele. Może sam jesteś niedodupcony?

Wszędzie szukasz zaczepki, prowokujesz i obrażasz bo ktoś ośmielił się mieć inne zdanie niż ty. Tak uważam że zgoda z Ruchem jest dla Wisły długoterminowo bardzo dobra nawet za cenę tego co jet teraz na C. Tak mam inne zdanie niż ty.

Co do twojej teorii że Meresiński to człowiek WS to nawet nie komentuje.

Dla tego prosiłem modów o rozdzielenie wątków żeby nie było gnoju i dodatkowego powodu do kłótni między Wiślakami - bo sytuacja w klubie i na trybunach jest napięta. Ale nasi modzi maja to gdzieś.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl