Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

donPedro23 16.11.2008 17:04

Amica - Groclin 2:0
Mamy lidera!
Dobry i skuteczny początek Lodówek

Pan Jotka 16.11.2008 17:16

Bardzo dobry wynik. Oczywisice idealny bylby remis ale...Jak sie nie ma co sie lubi ;-)

harthausen 16.11.2008 17:19

a kochana przyjaciółka zza Błoń prowadzi 1-0 w Zabrzu i cały czas jest trochę lepsza :)

Ciężko Ąnriemu idzie to wyciąganie górników z szamba.

Kocur 16.11.2008 17:27

Ale akurat w tym meczu życzę Górnikowi wszystkiego najlepszego :)

kucharz_77 16.11.2008 17:28

a na Amice doping ksero z Łazienkowskie, żenada!!!

kohprzem'68 16.11.2008 17:31

Ale mają łatwość pomieszana z fartem przy zdobywaniu goli w pięć minut dwie bramki a Poloniści jak ich nie było .

prober 16.11.2008 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jedTS (Post 629997)
Bardzo dobry wynik. Oczywisice idealny bylby remis ale...Jak sie nie ma co sie lubi ;-)

Moim zdaniem to nie jest dobry wynik. Może na tą chwilę jest optymalny (daje Wiśle prowadzenie w tabeli), ale w walce o mistrzostwo o wiele groźniejszy wydaje się Lech...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 629999)
Ciężko Ąnriemu idzie to wyciąganie górników z szamba.

Górnik 2008/09
  • przed Kasperczakiem: 4 punkty w 5 meczach
  • z Kasperczakiem: 5 punktów w 8 meczach

Marnie widzę szanse utrzymania zabrzan. Jeżeli przegrają z Cracovią to spadną na dłużej na samo dno tabeli (w kolejce czekają wyjazdy do Warszawy i Bełchatowa). A z kim mają wygrywać, jak nie u siebie z ostatnią drużyną w lidze?

kohprzem'68 16.11.2008 17:53

Bo z pustego i Salomon nie naleje a kim ten Kasperczak ma robić wyniki sędziwym Jurkiem Brzeczkiem czy Tomkiem Hajto co po kasynach się wozi .

prober 16.11.2008 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kohprzem'68 (Post 630014)
Bo z pustego i Salomon nie naleje a kim ten Kasperczak ma robić wyniki sędziwym Jurkiem Brzeczkiem czy Tomkiem Hajto co po kasynach się wozi .

Trener klasy Kasperczaka jest w stanie tak zorganizować zespół, żeby ten toczył wyrównaną walkę w lidze przynajmniej z rywalami z dolnej połówki tabeli.
Euro2004, LM03/04, sukcesy (właśnie) Kasperczaka w Afryce - historia nie raz pokazywała, że siła w kolektywie i dobrym trenerze :)

djjamajczyk 16.11.2008 18:07

no cóż wykrystalizowała sie już 3 zespołów walczących o mistrza , Polonia jeszcze nie ten sezon . a "Górnicy" niestety (dla nich :D ) za rok bedą mieli derby ale z Katowicami w II lidze jak nie poprawią gry ..

szczebrzeszcz 16.11.2008 18:12

Wydawało się że Górnik na pewno uniknie ścięcia, jak to miało miejsce w przypadku Zagłębia L., Ruchu czy Lecha...

Wszystkie te trzy drużyne musiały najpierw spaść żeby zbudować coś konkretnego, choć w przypadku Ruchu budowa dopiero się rozpoczęła, a Lubin zaliczył korupcyjną wpadkę

pamiętam sezon w którym Zagłębie deklarowało walkę o mistrza, początek mieli rewelacyjny później było już tylko gorzej... a zakończyło się spadkiem

podobnie może się stać z Górnikiem gdzie z deklaracji walki o puchary została dziś walka o... utrzymanie

Ruch i Lech po spędzeniu paru sezonów w II lidze powrócili z całkiem nową wizją budowy zespołu
miejsmy nadzieję że i "nowy plan" pojawi się w Górniku, nie koniecznie po spadku, którego im oczywiście nie życzę

bo Górnik na dzień dzisiejszy ma wszelkie cechy by być w czołówce... kibiców, sponsora i trenera...
... tylko drużyna "jakoś tak" odstaje

ale o powodach słabej gry może w innym poście i innym razem ;-)

Eustachy 16.11.2008 18:42

Heniu chyba jednak spada z ligi :)
Przegrac u siebie 0:2 z pasami, to juz jest bardzo zly omen.

Arturo Qr2nów 16.11.2008 18:58

Ciekawe co będzie z Górnikiem. Jak na polskie realia ma możnego sponsora. Być może w zimie dokonają transferów, które pomogą w walce o utrzymanie. Z drugiej jednak strony pojawiają się głosy, że budowa stadionu w Zabrzu może być storpedowana przez kryzys oraz niektórych radnych. Jak wiadomo budowa stadionu była warunkiem obecności Allianz w Zabrzu i teraz być może oleją Górnika.

A Lech 2:0... W sumie lidera mamy. Ale wypada nam się w końcu koncentrować na grze i w końcu wykorzystywać dogodne okazje do zdobycia bramki.

darotsok73 16.11.2008 19:04

Heniu Kasperczak wlazł na przysłowiową minę , ciemność widzę w temacie KSG., Pasy i ŁKS!

Barthez 16.11.2008 19:06

Jak Allianz sypnie kaską to pewnie wyjdą na prostą. Co do Lecha to on będzie chyba najgroźniejszy. MAMY LIDERA! WISEŁKO MAMY LIDERA!

prober 16.11.2008 19:55

Update na półmetku sezonu :)

Minitabelka meczów pomiędzy zainteresowanymi:
Kod:

#          m pkt z-r-p bz-bs
1. Lech    4  7  2-1-1  8-4
2. Wisła  4  6  2-0-2  6-7
3. GKS    4  6  2-0-2  6-6
4. Legia  4  5  1-2-1  4-4
5. Polonia 4  4  1-1-2  4-7

harthausen 16.11.2008 20:09

Abstrahując (:)) od tego, że to w jakiejś części dotyczy Craxy, ale nie da się tego napisać bez podania ich jako przykład:

Doktor Majewski powinien mieć zakaz wykonywania jakiegokolwiek zawodu w którym występuje konieczność pracy z ludźmi. Nie jestem jakimś psychologiem, ale po mojemu to paranoik. Co też on musiał wyprawiać z tymi grajkami z Kałuży, że zwykłe rozbicie świnki z forsą z kar od zawodników i normalne ludzkie podejście obecnego trenera spowodowało normalne reakcje w szatni po meczu.
Musiał ich nieźle zastraszać, skłócać , podpuszczać nawzajem i temu podobne sztuczki stosować że pewnie na trening czy na mecz szli jak na udrękę.

Najciekawsze, choć wcale nie takie wesołe jest, to to, że jak się każdy z nas w pracy czy szkole rozejrzy to zawsze jakaś temu podobna menda się znajdzie.

Nic, zobaczymy jak długo Craxa będzie dochodziła do siebie , czyli czy polecą czy też uratują nam Derby na przyszły sezon.

ToTylkoJa 16.11.2008 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kucharz_77 (Post 630004)
a na Amice doping ksero z Łazienkowskie, żenada!!!

można więcej szczegółów? Tzn co kserowali? Meczu nie oglądałem

prober 16.11.2008 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 630095)
Doktor Majewski powinien mieć zakaz wykonywania jakiegokolwiek zawodu w którym występuje konieczność pracy z ludźmi. Nie jestem jakimś psychologiem, ale po mojemu to paranoik. Co też on musiał wyprawiać z tymi grajkami z Kałuży, że zwykłe rozbicie świnki z forsą z kar od zawodników i normalne ludzkie podejście obecnego trenera spowodowało normalne reakcje w szatni po meczu.
Musiał ich nieźle zastraszać, skłócać , podpuszczać nawzajem i temu podobne sztuczki stosować że pewnie na trening czy na mecz szli jak na udrękę.

Najciekawsze, choć wcale nie takie wesołe jest, to to, że jak się każdy z nas w pracy czy szkole rozejrzy to zawsze jakaś temu podobna menda się znajdzie.

harthausen: ciekawe, gdzie leży prawda, Majewski twierdzi, że problemem są piłkarze...
http://www.sport.pl/sport/1,65025,58..._pilkarze.html

Cytat:

Na potwierdzenie swoich słów były szkoleniowiec Pasów odniósł się nawet do konkretnego przykładu. - Irytujące jest to, że piłkarz nie słucha, co się do niego mówi . On ma grać tak, jak ja chcę, bo to ja jestem jego nauczycielem i mam mu pomóc. A jeden z podstawowych pomocników Arkadiusz Baran pyta mnie głośno na treningu: Panie trenerze, czy musimy to ćwiczyć? - opisuje z niedowierzaniem sytuację szkoleniowiec.

Majewski był trenerem Cracovii od października 2006 roku. Jako jeden z najdłużej pracujących trenerów w Ekstraklasie zrezygnował z prowadzenia krakowskiej drużyny 27 października tego roku. Jego następcą został Artur Płatek.

skttrbrain 16.11.2008 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 630116)
można więcej szczegółów? Tzn co kserowali? Meczu nie oglądałem

właśnie też się nad tym zastanawiam..ach te Wiślackie paranoje ;)

kibic sukcesu 2007 16.11.2008 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 630193)
właśnie też się nad tym zastanawiam..ach te Wiślackie paranoje ;)

Chodziło o śpiewanie "Poznań, Poznań..." na wzór "Warszawa, Warszawa...". Też to zauważyłem

WILU TS 17.11.2008 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic sukcesu 2007 (Post 630195)
Chodziło o śpiewanie "Poznań, Poznań..." na wzór "Warszawa, Warszawa...". Też to zauważyłem

Stare,dobre,Poznańskie ksero nic więcej,gratuluję zwycięstwa i od następnej kolejki porażek po pogromie z Russianami :lol:

Verter 17.11.2008 00:28

http://www.youtube.com/watch?v=sLtkHbJ3rNI to niby jest na nutę warszawską? Chyba jakieś problemy ze słuchem :)

leyzer87 17.11.2008 00:37

No to dziś byliśmy świadkami derbów Wielkopolski, czyli Amica-Groclin. Ja tylko żałuję, że nie padł remis, ale znów mecz ustawiły bramki na początku spotkania.

1q2 17.11.2008 00:55

Tez zaluje bo Amica to przeciwnik nr jeden a Groclin spuchnie predzej czy pozniej.
No i wielki Henio śrubuje rekord:> ,cos widze ze peknie pewien dogmat , bo ze Gornik slaby, to jasne ale takich 'Gornikow' to jest u nas pol ligi.

bbbnba 17.11.2008 06:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 630197)
Stare,dobre,Poznańskie ksero nic więcej,gratuluję zwycięstwa i od następnej kolejki porażek po pogromie z Russianami :lol:

Slyszalem tez oklaski po dobrych zagraniach. Kolejne ksero, bo z tego co kojarze pierwsze klasniecie zanotowano juz na poczatku zeszlego stulecia. Rzecz jasna na meczu Wisly (chyba nie musze dodawac).

Ar222 17.11.2008 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 630221)
Slyszalem tez oklaski po dobrych zagraniach. Kolejne ksero, bo z tego co kojarze pierwsze klasniecie zanotowano juz na poczatku zeszlego stulecia. Rzecz jasna na meczu Wisly (chyba nie musze dodawac).

Weź się uspokuj stary. Jak dla mnie panowie trochę przesadzili z tym kserem w tym przypadku, bo to rzeczywiście zupełnie nie ta melodia, a na śpiewanie nazwy miasta Legia wyłączności nie ma, ale to,że kserujecie aż miło to brutalny fakt i nie ma się co tak obruszać :)

studio 17.11.2008 10:37

No pewnie :) od dzis też będziemy śpiewać:

naszym wzorem jest! naszym wzorem jest!
śpiewnik i opinie kibiców z forum GTS :)
Pod Kaponierą, pod Kaponierą
mamy tani i dobry punkt ksero :)

Nawet murawę mamy skserowaną :)

A co do kolejki.

Aż nie chce się wierzyć, że tak cienka Polonia ma tak wysokie miejsce, mam nadzieję, że już tylko w dół będą szli jeśli chodzi o tabelę. Powoli klaruje się tabela i cele o jakie każda drużyna będzie walczyła.

e:

ps. naprawde ten punkt jest dobry:D

Ar222 17.11.2008 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 630246)
No pewnie :) od dzis też będziemy śpiewać:

To przynajmniej popracujcie nad rytmiką, bo w drugim i czwartym wersie masz ładnych pare sylab za dużo. Tego GTS też nie rozumiem. To już przeszłość. To tak jakbyśmy my na was "Lech" mówili :)

Cytat:

Nawet murawę mamy skserowaną :)

A z murawą to fakt - przegieliście! :foch:

Arturo Qr2nów 17.11.2008 11:00

Cytat:

Pod Kaponierą, pod Kaponierą
mamy tani i dobry punkt ksero :)

Ten pan prosi się o upomnienie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl