![]() |
Cytat:
|
Dajmy sobie spokój już z Kosowskim... ostatnim razem jak grał u nas miał siły tylko na 50 minut, w APOELu wpuszczali go na jedną polowe. Aż strach pomyśleć co dzieję się z nim teraz.
|
I przez jedne 50 minut robi tyle na boisku ile Łobo przez cała runde
Kosa to jest amulet który działa tylko wtedy gdy jest w koszulce Wisły - przekonalismy sie o tym dwukrotnie Tak dla Kosy - nawet jako jokera, przy nim wszyscy inni graja 20-25% lepiej |
Cytat:
|
To racja, że Kosa jest stworzony dla Wisły a Wisła dla niego. Być może Kosa jako uzupełnienie składu mógłby zdać egzamin, tylko, że nam potrzeba teraz ludzi do pierwszego składu.
|
nie wiem czy nie wolałbym Pawłowskiego jako przyszłość niż Kosa na emeryturę -> plusem Kosy jest charyzma, chęć udowadnia sobie i innym wartości, Pawłoski -> młody, ambtny bez osiagnięć, możliwy do wypromowania i sprzedania.
pytanie jest, czy przy taktyce Maaskanta gdzie boczni pomocnicy muszą sporo pracować na bokach, nowych realiach szatni Wisły, przyjście Kosy nie zakłóciło względnego spokoju..nie wiem .. |
panowie dajcie spokĂłj z kosÄ
!.ZarobiĹ juĹź miliony dla nas!jeĹźeli chcecie ĹciÄ
gaÄ goĹÄi ktĂłrzy lata ĹwietnoĹci mieli kilka lat temu to proszÄ was. ChcieÄie budowaÄ druĹźynÄ na LigÄ MistrzĂłw czy Ĺks
|
sorki pisze z tel i niewiem czemu tak wychodzi z pisownia
|
nie wypowiadajcie sie jak nie wiecie ile on grywał w APOELu i Apollonie. zrezygnowali z niego bo chciał utrzymania zarobków na tym samym poziomie (600tysi euro), a APOELu nie było już w LM więc nie przedłużył kontraktu. W Apollonie zmienili teraz trenera który wszystko pozmieniał (widać jak Apollon sobie radzi w lidze, cieniutko, nie jest to wina Kosy). Kosa dostał kilka szans, zanotował 2 asysty w 6 meczach i teraz jest kontuzjowany więc nie grał 2 kolejki i już jest na wylocie z klubu? Pożyjemy zobaczymy, to że sił ma coraz mniej to wiadomo. Ale nie sądze by zatracił umiejętności, potrzebujemy dobrych pomocników a Kamil to gwarantuje. Choćby na te 50 minut, czy z ławki. Z Żurawiem sytuacja jest inna, on od MŚ2006 nie strzela goli, przecież widziały oczy co brały, 6 goli w Larissie, podobnie w Omonii z czego połowa to karne. Czego wy chcecie od niego? Grając pełny sezon praktycznie zawsze 90 minut Maciek strzelał 6 goli na sezon, u nas nie był ani całego sezonu jeszcze, ani nie gra za wiele teraz. A Kosa może grać słabo, a asyste zaliczy, lub będzie w uczestniczył w akcji bramkowej, z resztą wiemy jak on buduje atmosfere w szatni, ale wydaje mi sie że ten cały jego wylot z klubu to wymysł.
|
Dla Kosy najważniejsze są, były i będą pieniądze. I to powinno zamknąć temat jego powrotu do Wisły.
|
Cytat:
Cytat:
Kosa wróć! :-D |
Cytat:
|
Takie transfery wydaja sie niemozliwe, bo my idziemy w kierunku zmniejszania kontraktow, a nie odwrotnie. Na dzisiaj nie jestesmy w stanie konkurowac z Legia, Lechem czy Polonia pod wzgledem oferowanego uposazenia. Walter jest sklonny zaoferowac nawet 600 tys. euro kontraktu, wiec... Jesli Kosa otrzyma inne propozycje z polskich klubow, to sprawa jest oczywista.
edit. Chce tylko przypomniec, ze my wzmacniamy sie grajkami, ktorzy: spadli z ligi slowackiej, byli rezerwowymi w II Bundeslidze, nie lapali sie do 11-stki w slabiutkim tureckim klubie, grali w lidze Hondurasu... narzekanie na Kosowskiego troche nie na miejscu, patrzac wlasnie na nasze swietne transfery :). |
ludzie sie nie zmieniają, więc musiało mu to wszystko pozostać. a co z formą sportową? w rok nie zapomina sie wszystkiego, ani tego jak zakręcał obroncami Chelsea, Atletico, Porto czy Rumunii :D
nie mamy za wielu informacji na temat jak ale ile gra. i jest to dobry wymiar czasowy. oprocz 2 ost meczów: Cytat:
|
Gdyby się zgodził na nieduży kontrakt podstawowy plus motywacyjne dodatki, czemu by go nie barć. Ale na tą chwilę to chyba sfi.
|
Cytat:
Skala pozytywnego wpływu Kosowskiego na drużynę (nawet wtedy, gdy siedział na ławce) była zawsze jedną z najbardziej niedocenianych spraw w naszym klubie i wśród wielu kibiców. |
Cytat:
Np. Zuraw kręcił znaczącymi gośćmi... może nie rok temu, ale ten Celtic nie był tak dawno, a teraz żal patrzeć... Nie kwestionuję wartości Kosy tylko pytam... może ktoś wie, a nie tylko patrzy przez pryzmat przeszłości. |
Ludzie co wy z ty m kosowskim macie ? Nawet jak by jakims cudem do nas przyszedl to co ? Jak Zuraw wrocil wszyscy sie jarali ze 15 bramek mamy gwarantowane na jeden sezon ze to i tamto a rzeczywistosc jaka jest kazdy widzi.
Wedlug mnie Kosa nie powinnien wracac do nas KONIEC Z DOMEM STARCOW !! zejdzcie na ziemie prosze was bo Kosa moze chciec a ch*ja z tego moze byc taka samo jest z Zurawiem chce ale nie moze. |
Cytat:
|
PS podaje, że Wisła zarobiła około 4.8 miliona Euro na trasnferach w zimie. Więc jednak trochę nam przeszacowali wysokość tych transferów ("mydlenie oczu"). Zostało podobno 2.8mil z tej kasy więc i tak by było nieźle gdyby to spożytkować. Coś mi sie tylko nie zgadza z tymi 2 milionami które rzekomo poszły. Na co? Chavez za dramo, Paljic za darmo, Bunoza 400tys, Cikos wypożyczenie, Jovanic 300tys, Rios wypożyczenie... chyba że policzyli też kontrakty.
|
Pamiętam jak przed sezonem co poniektórzy (wydawałoby się rozsądni ludzie) chcieli już pozbyć się Brożka i Małeckiego - bo mamy super snajpera Żurawskiego. Śmieszyło mnie to niezmiernie - jak bardzo można być dyletantem i laikiem futbolowym:D (bez złośliwości)
Napisałem wtedy, ze jak Żurawski strzeli 10 goli i będzie miał 10 asyst - czyli tyle ile Brożek w poprzednim sezonie, dla niego bardzo nieudanym - wtedy powiem że to był dobry ruch sprowadzając Żurawskiego. Jak na razie Żurawski ma w lidze 1 gola i 1 asystę....... Również nie byłem zwolennikiem powrotu Clebera - aczkolwiek jemu się nieco upiekło bo już całkiem nie miał kto grać na obronie... ale też widać było brak szybkości. Obawiam się że podobnie może być z Kosowskim - w porządku - charakter charakterem ale jak się nie ma szybkości, startu do piłki (naprzykład Boukhari) to sama technika i przegląd pola to za mało. Dlatego chyba lepiej podziękować Kamilowi. Wystarczy już Żurawski i Boukhari - 2 statycznych techników z przeglądem pola ale bez szybkości..... |
Cytat:
Żuraw też pretendował kiedyś do miana jednego z liderów nie tylko Wisły (kapitan reprezentacji), a dziś jak Mu nie idzie Jego "mobilizujące" wypowiedzi głównie śmieszą... |
Cytat:
|
Zrozumcie, Kosowski już nigdy w Wiśle nie zagra. Niestety był za bardzo gadatliwy podczas pewnych imienin :)
|
Cytat:
p.s. Boss też był wku**iony na Marka Motyke, Henryka Kasperczaka i Bóg wie kogo. po 2. przeciez po pijaku sie nie liczy. |
Nie jest przecież tajemnica, że Kosowski podczas imienin u Cupiała po kilku głębszych zaczął rozmawiać z bossem o podwyżce, w dodatku w niezbyt elegancki sposób. Boss się straszliwie wkur**ł na niego wtedy podobno. To m.in dlatego doszło do rozstania Kosy z Wisłą w 2007. Nie udaję kumatego, myślałem po prostu, że ten fakt wielką tajemnicą nie jest.
|
Ja pamietam, ze Kosa calkiem niedawno zagral w kadrze i zaprezentowal sie super. Wiec jestem zdecydowanie za.
|
Całkiem niedawno, jakiś rok temu ? Hmm jak pisałem wcześniej kontrakt proporcjonalny do wieku + coś motywacyjnego i może wrócić.
|
Cytat:
Kosa juz nic ciekawego nie pokaze w Wiselce |
Cytat:
Ale brednie... Wolę jednego "podstarzałego" Kosowskiego niż 10 wiecznie "młodych i ambitnych" Kowalskich. Podobne argumenty wysnuwali przedstawiciele SKWK przy rozważaniu powrotu Frankowskiego na Reymonta. Powinni go za to kiedyś przeprosić, oraz za inne sprawy, bo swoim podejściem zaszkodzili poważnie wówczas Wiśle. I kiedy Wy zrozumiecie, że Kosowski nie musi być w dawnej formie, by jak zawsze odmienić całą Wisłę na lepsze? |
Wtrące się jeszcze raz odnośnie Kosy. Część osób pisze o charyzmie i to jak Kosowski pomagałby Wiśle nawet z ławki. Jestem w stanie się z tym zgodzić, ale powtarzam my mamy takie braki na tak wielu pozycjach w pierwszej 11, że najpierw trzeba myśleć o realnych wzmocnieniach. Kosa jest obecnie, przynajmniej dla mnie niewiadomą, ale nie mogę sobie wyobrazić tego, że prezentowałby się podczas meczów przynajmniej tak dobrze jak w 2007 (nie mówiąc już o okresie przed Kaiserlautern). Dodatkowo, przecież teraz gramy zupełnie innym systemem niż za czasów Kasperczaka czy wczesnego Skorży, i tak jak ktoś napisał na skrzydłach trzeba obecnie jeszcze bardziej zapierniczać niż to miało miejsce przy systemie 4-4-2. A o ile mnie pamięć nie myli, to Kosa oczywiście był świetny w ofensywie, ale zadania defensywne wypełniał gorzej. Zwróćmy więc uwagę na to, że oprócz spraw związanych z wiekiem dochodzi jeszcze możliwość niespasowania Kosy z obecną taktyką. Ale trenerem nie jestem i może Maskaant by coś wymyślił. Niemniej jednak przy obecnym stanie kasy w naszym klubie (no chyba że Boss rzeczywiście sypnie groszem), powinniśmy myśleć o transferach które mają większe prawdopodobieństwo sprawdzenia się. Żeby nie sprowadzić kolejnego zawodnika u schyłku swojej kariery jak Żurawski, który prawie nic nie wnosi do gry (przy całym szacunku do Maćka).
|
A ja bym widział Kosowskiego w Wiśle. Bardzo bym go widział na pozycji.... kierownika drużyny. Cechy mentalne o których tu wszyscy wspominają były by idealne dla człowieka na tym stanowisku. Sercem jest z Wisłą, potrafiłby wprowadzać nowych zawodników do zespołu, pomagać załatwiać. Może jeszcze nie w tym sezonie, ale w kolejnym czemu nie. Nie można ludzi typu Kosa, Cleber, Żuraw, odsyłać do domu, każdy z nich powinien dostać szanse wykazania się na nowej pozycji w klubie. I niech ktoś do Cantoro zadzwoni, skaut na Argentynę mile widziany, na pewno tęskni za nami, wie ktoś co z nim ?
|
Co do Kosy to parę ostatnio złatwionych oldboyów wystarczy, patrz chocby tylko Boukhari, czy też Branco (są też inni...). Darzyłam go bardzo dużym sentymentem (pomimo ciagłego ustyskiwania na brak $), ale wybacz.......musimy patrzyć w przyszłość i budować zespół na następne lata, a nie pielęgnować piłkarski skansen na Reymonta.
|
jak brylował w LM to wtedy trzeba było Kose ściagac a nie teraz.Żuraw też 2 lata temu nawet sporo strzelał a Boukhari prawie dekade temu,Hristov był przed 5 laty czołowym strzelecem w Bułagrii itd....
Zadaniem Valcxa jest znaleźc takiego Kosowskiego ale o 10 lat młodszego |
Kosowskiego nie widziałbym w Wiśle, a to z tego względu, że teraz z Żurawskiego, Kosowskiego, Szymkowiaka czy kogokolwiek innego co grał w tamtych czasach w Wiśle stworzymy reprezentację oldboyów. A chyba tutaj chodzi o co innego, by ściągać młodych zdolnych, by grali na wysokim poziomie.
|
Cytat:
Jaką masz gwarancje że Kosa odmieni Wisłe heee ? Żurawski też miał odmienić i co kur...zrobił ? Grzeje ławę więc proszę was skończcie temat o Kosie bo to co wy gadacie jest śmieszne :rotfl: NIE RÓBCIE Z WISŁY DOMu STARCÓW :-/ |
Kamil jest postacią, która potrafi zrobić porządek w szatni, w takim sensie, że każdy czuje się jak w domu. Jeżeli jest w ogóle temat transferu Kamila, to dla mnie powinien istnieć tylko jeżeli zgodziłby się po skończeniu kariery zostać w Krakowie jako członek sztabu szkoleniowego. Pytanie tylko, czy Cupiał zgodziłby się na jego powrót do Wisły, bo wiemy, że od jakiegoś czasu panowie nie darzą się wielką sympatią.
|
Według mnie powrót Kosy na R22 jest nie możliwy tyle w temacie. Wole młodych którzy będą przyszłością dla klubu niż Kosy który może pogra góra rok i będzie po ptokach. Żuraw na pewno po tym sezonie opuści Wisłę.
|
Cytat:
W jakim Wy świecie żyjecie? W profesjonalnym futbolu zawodnicy tacy jak Kosowski zawsze są bardzo cenni, nawet w zaawansowanym wieku. Jakoś ów wiek nie przeszkodził mu we współtworzeniu najlepszej drużyny APOEL-u w historii i grze w LM, nagle miałby przeszkodzić być kimś wartościowym w Wiśle? Z jego charakterem nawet nie musiałby grać od 1 do ostatniej minuty, by Brożek i spółka znów harowali na boisku. Przy okazji - Frankowski jest jeszcze starszy. Jagiellonia ma oddać go do domu starców i wymienić na przykładowego Ćwielonga? :rotfl: Nie róbcie sobie kpin. |
My nie robimy sobie kpin. Mówimy jawnie i otwarcie, że nie na tym budowanie nowej Wisły polega. Tacy ludzie jak Waldemar Sobota, powinni zasilić nasze szeregi. A nie Kosowski niezależnie od tego jak wielką ma charyzmę. Wisłę trzeba budować od początku a nie wracać do starego dream teamu, bo on już nigdy nie wróci. Od charyzmy w drużynie powinien być trener, a nie dodatkowy piłkarz na kontrakcie, który wychodziłby grać końcówki. Nie na tym to wszystko polega.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl