Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Krissu 02.07.2010 13:43

Ja naprawdę rozumiem, że wszyscy są podekscytowani, ale nie musicie po raz czterdziesty powtarzać, że "na fejsubku napisali...".

Jak w Was adrenalina buzuje to idźcie pobiegać.

Markus 02.07.2010 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 925675)
O 15.00 cos bedzie... :))

ps. Pewnie Adidas.

Skąd taka informacja? Powoływanie się na jakieś źrodła typu "komentarzy pod komentarzami gdzieś w necie" będzie karane dyscyplinarnie. Pisząc dosadnie, aby wszyscy mieli jasność: Forum to nie chlew, ani wiejska piaskownica.

Simao1 02.07.2010 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 925721)
Skąd taka informacja? Powoływanie się na jakieś źrodła typu "komentarzy pod komentarzami gdzieś w necie" będzie karane dyscyplinarnie. Pisząc dosadnie, aby wszyscy mieli jasność: Forum to nie chlew, ani wiejska piaskownica.

Info z oficjalnego konta Wisły na Facebooku :)

http://www.facebook.com/pages/Wisla-Krakow/185885066281

nesta 02.07.2010 13:51

Wyluzuj. Oficjalny serwis Wisly na FB tak napisal.

IncognitoTSW 02.07.2010 14:01

Gordan Bunoza na testach medycznych
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ch_medycznych/

emailowiec 02.07.2010 14:01

Gordan Bunoza - nasz nowy środkowy obrońca - witamy w klubie ;)

Markus 02.07.2010 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 925726)
Wyluzuj. Oficjalny serwis Wisly na FB tak napisal.

Tym razem macie szczęście :)

przemek1902 02.07.2010 14:03

I znów nikt o nim nie wspominał. Brawo, brawo, brawo! :-)
To jest klasa!

Były jakieś Ancicie, Barbaricie, a tutaj niespodzianka :)

7 kotów 02.07.2010 14:05

Bida az piszczy w tej Chorwacji. W potarganych portkach przyjechal :(

Jagul 02.07.2010 14:05

Ale widać, że zarząd przejrzał na oczy, bo stara się unikać sprowadzania staruszków na emeryturę, a sprowadza młodych, mam nadzieje zdolnych zawodników.

kondzio7 02.07.2010 14:06

KOALIK kogo ty oczekujesz? MEssi? Ronaldo? jak zwykle biadolenie sie zaczyna..

For_FuN_ 02.07.2010 14:07

Ups, czyli to jest pilkarz klasy Glowackiego? Teraz rozumiem dlaczego nie sciagamy Braza :D...

Snow 02.07.2010 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 925742)
To jest klasa!

Nazwisko na pewno przewinęło się na forum, bo dzisiaj jeszcze obczajalem statystki kolesia.

Maćko 02.07.2010 14:07

Bardzo dobrze. Młody gracz, rokujący nadzieję. Trochę to inna opcja, aniżeli zagraniczny odpowiednik Jopa.
Jak już ktoś napisał, Cannavaro nie przyjdzie więc wypada się cieszyć z łatania dziury na środku defensywy.

klubus 02.07.2010 14:07

Może coś z niego być jest młody mam nadzieję ambitny, nie widziałem jego meczu ale miejmy nadzieję okaże się wzmocnieniem ;p

SB 02.07.2010 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 925737)

a może ten obrońca to ten o kulach? bo wyglada jakby jemu zdjęcie było robione a Gordanowi robił kto inny ;]

rozarian 02.07.2010 14:08

Ten Bunoza był w lutym testowany przez Basel.Zagrał przeciwko Thun...no ale w końcu go nie wzięli.

migifan83 02.07.2010 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 925737)

Jeżeli to ma być tydzień transferowej ofensywy...to niech on się nie kończy za szybko :-D

marcinb88 02.07.2010 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 925742)
To jest klasa!

Ja o nim pisałem na "transferowe s-f" dziś o 14 ;]

grzesiek632 02.07.2010 14:11

Ten Bunoza i Cikos są młodzi - a więc można stwierdzi że budowana jest nowa drużyna.
Są reprezentantami młodzieżówek swoich krajów.. oby zdolni.. na razie nic więcej nie można napisać o nich.. i nawet jak kolega wyżej nawal ich "no name" - nie ma sensu oceniać ich gry bo nigdy ich nie widzieliśmy na oczy, ich gry.
Ja wiem że co niektórzy maja rozbudzone nadzieje na transfery rzędów milionów euro.. ale radze powoli schodzić na ziemie.

Pożyjemy zobaczymy co z tego narybku wyrośnie ;)

A i jeszcze jedno. Dla tych którzy poszukują " niezależnych informatorów".. nie bójcie się klub nic przed wami nie zatai.. jeśli będzie miał przyjść jakiś piłkarz to zastaniecie o tym poinformowani.

Marszałek 02.07.2010 14:12

Kierunek i metody słuszne. Młody zawodnik o jakimś tam potencjale, który gra w kadrze młodzieżowej. Transfer do Wisły jest dla niego napewno skokiem finansowym i sportowym. Jesli gość podejdzie ambicjonalnie do gry u nas to powinno być naprawde rewelacyjnie. Przyzwoitą robotę ktoś u nas w klubie odwala.

tormenthor 02.07.2010 14:13

No to mamy 2 wieże na środku obrony. A do tego Gargułę i Żurawia, którzy potrafią lepiej piłkę wrzucić aniżeli Małecki.

przemek1902 02.07.2010 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 925763)
Ja o nim pisałem na "transferowe s-f" dziś o 14 ;]

Dokładnie. Po prostu najpierw przejrzałem polityke, potem do s-f zajrzałem. Z reszta jak tylko posta zobaczylym to zaraz do Ciebie pw polecialo z zapytaniem.
pzdr :)

maRgrabkarz 02.07.2010 14:15

proszę o jakieś rozszerzenie informacji zawartej na oficjalnej. prośba skierowana do zapaleńców obytych w temacie bałkańskiej piłki. dzięki.

no i polityka klubu baaardzo mi się podoba. Tak jak Marszałek napisał. Młodzi, zdolni (?) ambitni (?) którzy stworzą podwaliny pod nową wielką Wisłe. Z rzeczy pewnych to strasznie mi się podoba, że wreszcie są transfery, o których nikt nic nie wiedział, żaden pismak, NIKT. To dla mnie pierwszy krok w kierunku profesjonalizmu tego klubu. Miły prognostyk.
Nie mogę się już doczekać by zobaczyć na żywo, co te chłopaki prezentują sobą.

SpoXsteR 02.07.2010 14:16

Prawdopodobnie jego profil
http://www.facebook.com/gbunoza
;))

wislak906 02.07.2010 14:16

Warunki fizyczne super. Młody(mam nadzieje, że zdolny) może będzie z niego drugi Marcelo :D Tego sobie życzę. Super wiadomość. Od razu mi się nastrój poprawił. Czym więcej transferów tym więcej szans na udany.

Reiro 02.07.2010 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 925659)
Z taka logika, to nawet pilkarz warty 10 mln euro moze nie byc wzmocnieniem :D. Mowimy o 22 latku, ktory spadl z ligii i to sa suche fakty. Podobnie, jak opinie dziennikarzy, ze jest to 4-5 prawy obronca ligi slowackiej(!)...przekladajac to na polskie warunki, chyba nie chcielibysmy kupowac prawego obroncy ze spadkowicza z ekstraklasy, ktory jest 4-5 obronca w naszej lidze? Ponizej pewnego pulapu nie schodzmy. Legia w ostatnich latach prowadzila taka polityke, o ktorej mowisz...mieli szeroka kadre, ale kopaczy, ktorzy w zadnym wypadku nie gwarantuja MP. Ja nie chce isc ta droga, bo calkowita kompromitacje wlasnie tej polityki transferowej mielismy w zeszlym sezonie.

P.S - Pawel Golanski nie bylby wzmocnieniem? Jest poza zasiegiem klubow z Polski? Nie robmy sobie jaj. Chlopak 28 lat, ograny w lidze rumunskiej(chyba "troszke" mocniejszej od naszej :D?)...nie ma takiego prawego obroncy w naszej ekstraklasie. Takich pilkarzy jest wielu poza granicami...

pablo92TSW - zdajesz sobie tez chyba sprawe, ze w ostatnich latach sprowadzalismy zawodnikow, ktorzy nie nadawali sie nawet na 3 lige polska. Nie bede wymienial nazwisk, bo sa pewnie znane ;).

Mówisz, że nie chcielibyśmy 4-5 obrońcy naszej ligi...?
Ja osobiście niebyłbym zły gdyby sprowadzono Glika bądź Sadloka...
A nie oszukujmy się, że znaleźliby się oni w pierwszej piątce naszej ligi wyprzedzając Głowackiego, Marcelo, Choto, Astiza i kilku innych... Tyle, że ta dwójka jest młoda i teoretycznie najlepsze dopiero przed nimi, zupełnie jak przed naszym nowym prawym obrońcą.

Co do Gordana Bunozy to jest to kolejny zawodnik, o którym w mediach była cisza...co pozwala nam wierzyć, że nareszcie klub jest zarządzany prawidłowo. Co do jego klasy sportowej to ciężko mi oceniać, gdyż nie widziałem gościa na oczy i mówiąc szczerze jest dla mnie "No namem". Liczę, że skoro był częścią bardzo solidnej defensywy zespołu, który zajął 5 miejsce w lidze Chorwackiej czyli lepszej od naszej(Przynajmniej tak mi się wydaje) to i u nas sobie poradzi, a przecież jest to młody 22 letni zawodnik, który przyszłość ma przed sobą.

Podsumowując, składam pokłon przen Basałajem i jego świtą za całkiem ciekawe transfery...no i liczę na więcej w najbliższym czasie.

Pozdrawiam

DarekK_11 02.07.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 925770)
wszystkie cztery transfery przeprowadzone w ciszy kaza mi twierdzic, ze Milinkovicia raczej nie sprowadza, bo byloby to wbrew tej regule.

Może wyjątek potwierdzi regułę ;)

Pablo84 02.07.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 925781)
Może wyjątek potwierdzi regułę ;)

Dlatego ja do poniedziałku nie wchodzę na forum, bo szykuje się ****owanie gdzie Milankovic

skeba 02.07.2010 14:19

Co się stało, że klub nie testuje zawodników tylko od razu ich bierze, no no - jest progress.
Zawsze było tak, ze tydzien grali z druzyna, w sparingach po 15 minut i na tej podstawie ich brali, a teraz tylko wydolnosciowka i transfer :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl