Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

serek.c2 11.05.2017 17:47

To w tej kwestii trzeba być mędrcem?

emj10 11.05.2017 18:33

Nie jesteście widocznie w targecie lewactwa, czy centrum o które walczy Grzesiu ;)

Działania jakie podejmuje PO w ostatnim czasie są bardzo czytelne:
1. Dogaszenie Nowoczesnej / wyciągnięcie 4 posłów / zabezpieczenie się przed wyborami samorządowymi w terenie -> efekt to zawłaszczenie lewicowo-liberalnego centrum
2. Otwarcie jak największej ilości frontów (Lex Szyszko, imigranci, ustawa metropolitalna, Berczyński, Macierewicz, Morawski, polityka europejska, Caracale, Waszczykowski) pozwala utrzymać temperaturę sporu, aby przez wakacje nie wyskoczył im nowy Biedroń
3. Bruksela, Bruksela i jeszcze raz Bruksela - miał rację Schetyna rok temu na spotkaniu mazowieckic struktur, że granie tym tematem może przynieść rezultaty -> na jesieni czyli na rok przed najbliższymi wyborami spodziewam się kolejnej batalii UE-Polska w celu podbicia na nowo tematów POLEXITU, kwot imigranckich czy jeszcze innej rozpalającej głowy kwestii.

Na pewno sytuacja polityczna nie była od wyborów parlamentarnych tak czytelna.
PiS - 30-35%
PO - 25-30%
Kukiz - 10-12%

Na jesieni prawdopodobnie PSL zacznie się odbijać od progu wyborczego ze względu na konsolidację przed wyborami samorządowymi. Przez wakacje powinien być jednak umiarkowany spokój. Nie licząc setek tysięcy Ukrów, którzy wjadą do UE przez Polskę już od czerwca :)

heoij 21.05.2017 21:50

"Czy Polacy zasługują na wolność, Spotkanie z Rafałem Ziemkiewiczem w kontekście jego nowej książki: "Złowrogi cień Marszałka" "?" Na to i na wiele innych pytań i tematów dotyczących przeszłej ale i zapewne współczesnej sytuacji w Polsce, będzie znakomita okazja posłuchać i porozmawiać z naszym szacownym gościem, publicystą Rafałem Ziemkiewiczem. Ten jakże wyrazisty komentator życia politycznego, będzie gościem Wiślackich Patriotów i Sekcji Wu, już za tydzień w czwartek 25 maja. Serdecznie zapraszamy wszystkich kibiców na starą halę Wisły, początek godzina 18.00. Wstęp wolny.

leszekm 22.05.2017 19:21

Zamieszanie z"Opolem "zaczęło się od rezygnacji Kayah.Ciekawa jej wypowiedź z czasów" komuny":

"Po cholerę jechałaś na festiwal do Zielonej Góry?" - pytał dziennikarz. "Cel jest zawsze taki sam. Chodzi o to, by pojechać na normalną tresę do ZSRR. Chyba wszyscy w tym celu występują w Zielonej Górze" - odpowiadała bez skrępowania młoda artystka. Według Halbera, który podczas całej rozmowy wyraźnie ironizował, Kayah zagrała pokerowo. "(…) albo zapewniona najbliższa przyszłość - trasy i nagrania w Związku Radzieckim, albo utrata wszystkiego, przede wszystkim młodego polskiego odbiorcy. Zdajesz sobie sprawę z tego, że gdybyś po Zielonej Górze chciała wystąpić w Jarocinie, to by cię wygwizdano?" - zapytał redaktor €Magazynu Muzycznego€. Odpowiedź Kayah szokuje mnie nawet dzisiaj, bowiem utożsamiany z oporem wobec komunizmu festiwal w Jarocinie uznała za tandetę, na której nie warto się pojawiać. "Nigdy bym nie chciała wystąpić w Jarocinie i nigdy nie będę chciała. Mnie nie interesuje to miejsce, przerażają warunki, przeraża publiczność. Zresztą myślę, że z wzajemnością, bowiem nie sądzę, żeby jarocińska publiczność była zainteresowana naszą muzyką" - powiedziała piosenkarka, która dodała, że przyjeżdżają tam ludzie którzy nie interesują się muzyką, nie słuchają tekstów, a to co nazywa się w Jarocinie awangardą, jest po prostu nieudolne€.

http://opinie.wp.pl/marcin-makowski-...5371394336385a

Marta Cugier z Lombardu:
"Wiele osób zwraca uwagę, że część z tych wykonawców występowała na festiwalu za €žJaruzela€ i nie przeszkadzały im komunistyczne władze. Jak się Pani do tego odniesie?
To właśnie jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe, że można było grać w czasach komuny, po €žstanie wojennym€, pacyfikacji kopalni Wujek i śmierci 9 górników, zabójstwie Grzegorz Przemyka, bestialskim morderstwie ks. Jerzego Popiełuszki a nie można dziś w wolnym kraju, rządzonym przez partię, która wygrała demokratyczne wybory i realizuje swój program z którym można się zgadzać albo nie. W kolejnych wyborach ocenimy, rozliczymy."

http://wpolityce.pl/media/340835-nas...onej-przez-pis

AS82 22.05.2017 19:51

Teraz po prostu nikt nie chce występować w telewizji Kurskiego , która przypomina głęboki PRL.
Pisowcy wolnościowcy :lol: - śmiech na sali
Niech Kurskiemu Zenek Martyniuk zaspiewa

wiesniak842 22.05.2017 19:56

Dziwne, ze nie chca wystepowac glownie gwiazdy z PRLu:D

AS82 22.05.2017 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1470818)
Dziwne, ze nie chca wystepowac glownie gwiazdy z PRLu:D

Kayah dla ciebie to gwiazda PRLu ?

wiesniak842 22.05.2017 20:04

A kiedy debiutowala w Opolu?:D Zreszta na tym wystepie sie "wybila".

AS82 22.05.2017 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1470821)
A kiedy debiutowala w Opolu?:D Zreszta na tym wystepie sie "wybila".

O jaka ona mściwa , "wybiła" się na koncercie w Opolu a teraz nie chce wystepować u (wolnościowca) Jacka Kurskiego

Jaroo1 22.05.2017 20:16

.......enie, że PiS taki komunistyczny, TVP PRLowska w kontekście ścieku lewackiego, który wręcz miłuje i miłował komunistyczną Polskę i ludzi komuny to śmiech na sali.
Przecież te wszystkie Kaje i 3/4 tego brudu od początku się obraca w towarzystwie komunistycznym. Występuje w tv agentów Solorza cz Waltera, koleguje się z Urbanami. Nigdy nie protestowali przeciwko Jaruzelskiemu, Kiszczakowi, nie chcieli sprawiedliwości po 89 roku itd. Także o czym my mówimy.
Po prostu dasz lewakowi palec to będzie chciał rękę. Pojebało się im w głowach i by chcieli stworzyć nazistowską Polskę, a jak się komuś coś nie podoba to od razu go chcą na ubocze zepchnąć.

A z tą Kayah to sam już w końcu nie wiem czy Kurski jej nie chciał czy sama zrezygnowała? Bo w filmiku gdzie Kurski z Rodowicz stoją, to Maryla mówi, że nikt nikogo nie blokował.

PS Oczywiście PiS jest teraz pół ofiara i pół winny. Za dużo pajacują i tak jak pozbyli się transmisji z płockiej nocy kabaretowej rok temu, bo nie znali dokładnego scenariuszu imprezy - już wtedy z tym artystycznym światkiem zadarli. Tak teraz to wszystko narasta i fama idzie dalej.
Nie chca oddzielić polityki od tv to mają focha od lewaków. Co nie zmienia faktu, że komuny to ich rządy ani tv nie przypomina i jest to zwykłe .......enie lewaków żeby po.......ić. Lewaków, którzy tak jak napisałem sami się z komuny wywodzą i sami ten ustrój tworzyli i trzymali sztamę z tamtym światem przed i po 89 roku.

wiesniak842 22.05.2017 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1470822)
O jaka ona mściwa , "wybiła" się na koncercie w Opolu a teraz nie chce wystepować u (wolnościowca) Jacka Kurskiego

Dziwne, nie? U komuchow nie przeszkadzalo jej wystepowac, w Jarocinie, ktorym intereosowalo sie samo SB ze wzgledow na antykomunistyczne podteksty, juz przeszkadzalo:D Biedna ona.

PS. Ogolnie to ja nie widze zadnego problemu. Zaspiewajly nie chca grac bo PIS to niech nie graja, maja do tego prawo i nic w tym nienormalnego. Nienormalne jest zas to ze zjeby z drugiej strony od razu wykorzystuja ten fakt do wojenek politycznych, ze w Polsce wiekszosc to jebane cymbaly to bedzie temat na topie:D

serek.c2 22.05.2017 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1470822)

Oj chłopie chłopie - sram na Kurskiego, ale widzę jednocześnie hipokryzję tych wielkich "artystów". Nie przeszkadzało im występować przed komuchami, którzy mieli na sumieniu ludzkie życie, a teraz nagle stali się bojownikami o wolność, bo Jacuś komuś nie pozwolił zaśpiewać :D

Kocur 22.05.2017 20:46

Dowcip dnia:

W Opolu miało wystąpić 20 wykonawców, zrezygnowało już 50 ;)

A 'propos Kayah

http://bi.gazeta.pl/im/3e/d6/b9/z12179006O.jpg

wiesniak842 22.05.2017 20:51

Między nami od razu była chemia C2H5OH:D

AS82 22.05.2017 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1470826)
Oj chłopie chłopie - sram na Kurskiego, ale widzę jednocześnie hipokryzję tych wielkich "artystów". Nie przeszkadzało im występować przed komuchami, którzy mieli na sumieniu ludzkie życie, a teraz nagle stali się bojownikami o wolność, bo Jacuś komuś nie pozwolił zaśpiewać :D

Rozumiem ,że jak sie ktoś urodzil w PRL to nie mógł pracowac (śpiewać) bo w ten sposób wspierał reżim komunistyczny ? :rotfl:

Z "Wiadomości" dowiedzieliśmy się, że "wielu obserwatorów opolskiego bojkotu jest przekonanych, że blokada organizacji imprezy to element szerszego zjawiska". - To ma charakter tworzenia alternatywnych struktur w polskiej kulturze. Sugestii takiej, że jest jakaś nienormalna sytuacja w państwie, porównywalna do stanu wojennego, że trzeba tworzyć alternatywny obieg kulturowy - powiedział Stanisław Janecki, pełniący w programie rolę uniwersalnego eksperta od wszystkiego.

Charakter tworzenia alternatywnych struktur w polskiej kulturze :rotfl:

Jaroo1 22.05.2017 20:52

Cytat:

Oj chłopie chłopie - sram na Kurskiego, ale widzę jednocześnie hipokryzję tych wielkich "artystów". Nie przeszkadzało im występować przed komuchami, którzy mieli na sumieniu ludzkie życie, a teraz nagle stali się bojownikami o wolność, bo Jacuś komuś nie pozwolił zaśpiewać
Casus komunistów, którzy kiedyś byli za państwem totalitarnym i np antypedalskim a teraz są pro homo i za demokracją hihihi Mowa np o Millerze, Kwachu czy Rysiu Kaliszu.
Dlatego ja jestem za tym aby lewaków w klatkach trzymać, bo jak im dasz swobodę to źle to się kończy.

serek.c2 22.05.2017 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1470829)
Rozumiem ,że jak sie ktoś urodzil w PRL to nie mógł pracowac (śpiewać) bo w ten sposób wspierał reżim komunistyczny ? :rotfl:

Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem?

AS82 22.05.2017 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1470831)
Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem?

No rozumiem Kayah sie wybiła za komunistów i miała nawet powiązania z Kiszczakiem jak pisze Jaroo1 . I jest wszystkiemu winna ,a teraz nie chce u wolnosciowca Kurskiego wystąpić

serek.c2 22.05.2017 21:06

Czyli jednak nie potrafisz :)

Inaczej - protestowali "artyści", co to teraz nie chcą w Opolu śpiewać, jak Kukiza cenzurowano w radio? Dalej nie kumasz? Przeszkadza im taki pionek jak Kurski, a nie przeszkadzało im występować przed prawdziwymi bydlakami.

Ps. i co Ty masz z tym "wolnościowcem" Kurskim? :D

AS82 22.05.2017 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1470834)
Czyli jednak nie potrafisz :)

Inaczej - protestowali "artyści", co to teraz nie chcą w Opolu śpiewać, jak Kukiza cenzurowano w radio? Dalej nie kumasz? Przeszkadza im taki pionek jak Kurski, a nie przeszkadzało im występować przed prawdziwymi bydlakami.

Ps. i co Ty masz z tym "wolnościowcem" Kurskim? :D

Protestują bo im się nie podoba to co PIS robi z praworządnością w kraju i co robią z TVP. Teraz Wiadomości to głęboki PRL. Kukiz z czego co wiem też w tej kwestii krytykował Kurskiego ,jako partyjnego kacyka ,który z Telewizji zrobił sobie prywatny folwark . Nie wiem czemu nie protestowali za komuny ,może gdyby wtedy odmówili czekałyby ich jakieś reperkusje.

Wolnościowiec Kurski i cała dobra zmiana , mieli nam wprowadzać wolną Polskę i demokracje a czym sie to skończy to aż strach sie bac

Jaroo1 22.05.2017 21:15

Dobra serek, szkoda czasu z lewackim bydłem rozmawiać bo i tak po swojemu wszystko zinterpretuje. Dla Kayah Kurski zły, PiS zły ale z konfidentką Stokrotką od razu do siebie chemię poczuły.
A biedny ASik musi tu siedzieć i .......ić swoje trzy po trzy, że ja niby powiedziałem, że Kayah miała powiązania z Kiszczakiem. Ehhh to lewactwo.

Cytat:

Nie wiem czemu nie protestowali za komuny ,może gdyby wtedy odmówili czekałyby ich jakieś reperkusje.
Dobra rada dla lewactwa, siedziałeś cicho za komuny, siedziałeś cicho za SLD/PO to teraz wypadałoby zamknąć psiochę i nie robić dramy oraz nie .......ić, że komuna wraca i że komuna zła. Skoro wtedy nie przeszkadzała to tym bardziej teraz nie powinna.

AS82 22.05.2017 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1470838)
Dobra serek, szkoda czasu z lewackim bydłem rozmawiać bo i tak po swojemu wszystko zinterpretuje. Dla Kayah Kurski zły, PiS zły ale z konfidentką Stokrotką od razu do siebie chemię poczuły.
A biedny ASik musi tu siedzieć i .......ić swoje trzy po trzy, że ja niby powiedziałem, że Kayah miała powiązania z Kiszczakiem. Ehhh to lewactwo.

Chłopie ja mam nadzieje ,że tacy jak ty nigdy nie będą rządzić tym krajem , bo prawdopodobnie ustawiał byś "wszystkich inaczej myślących" pod mur , i częstował ich serią z karabinu...

serek.c2 22.05.2017 21:18

Boże drogi, Ty tak na poważnie? :D

Czym to się skończy, napisz proszę!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1470839)
Chłopie ja mam nadzieje ,że tacy jak ty nigdy nie będą rządzić tym krajem , bo prawdopodobnie ustawiał byś "wszystkich inaczej myślących" pod mur , i częstował ich serią z karabinu...

Rzeczywiście, pora kończyć - myślałem, że po latach zmądrzałeś i można pogadać rozsądnie, jednak Ty nic a nic się nie zmieniłeś. Jak .......iłeś głupoty, tak dalej to robisz ;)

AS82 22.05.2017 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1470840)
Boże drogi, Ty tak na poważnie? :D

Czym to się skończy, napisz proszę!

Rzeczywiście, pora kończyć - myślałem, że po latach zmądrzałeś i można pogadać rozsądnie, jednak Ty nic a nic się nie zmieniłeś. Jak .......iłeś głupoty, tak dalej to robisz ;)

Poczytaj sobie ile ten koleś ma nienawiści do wszystkich którzy nie są po tej samej stronie barykady co on , to już chyba jakas jednostka chorobowa

Jaroo1 22.05.2017 21:27

Cytat:

Myślę, ze nie byłoby tak źle bo ja się wzoruję na Żołnierzach Wyklętych, ogólnie na polskich patriotach. Także oni takich grzechów za wiele na sumieniu nie mają. Za to twoje środowisko to niewinne lewactwo pomieszane z komunistami własnie takie metody stosowało.
Ci twoi idole to w połowie konfidenci a w drugiej połowie poplecznicy lub koledzy katów, ktorzy mają krew na rękach. Którym właściwie nic nie przeszkadzało w tamtym systemie i nic nie robili aby go zmienić, a teraz mają wielki ból dupy bo np komuchom chcą emerytury obciąć, bo np chca rozbić jakieś układy w sądach itp. Także za dużo nie myśl i się o mnie nie bój, patrz na siebie bo blisko ci do komunistów. Jakby przenieść tamte czasy na dzisiejsze to jesteś po czerwonej stronie. Także pa pa.

AYALA 22.05.2017 21:29

Z samych finalistów Voice of Poland dałoby się zrobic lepszy koncert niż z kodziarzy-bojkociarzy.
Pora aby to młodzi artyści byli promowani przez publiczne media.

AS82 22.05.2017 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1470844)
Myślę, ze nie byłoby tak źle bo ja się wzoruję na Żołnierzach Wyklętych, ogólnie na polskich patriotach. Także oni takich grzechów za wiele na sumieniu nie mają. Za to twoje środowisko to niewinne lewactwo pomieszane z komunistami własnie takie metody stosowało.
Ci twoi idole to w połowie konfidenci a w drugiej połowie poplecznicy lub koledzy katów, ktorzy mają krew na rękach. Którym właściwie nic nie przeszkadzało w tamtym systemie i nic nie robili aby go zmienić, a teraz mają wielki ból dupy bo np komuchom chcą emerytury obciąć, bo np chca rozbić jakieś układy w sądach itp. Także za dużo nie myśl i się o mnie nie bój, patrz na siebie bo blisko ci do komunistów. Jakby przenieść tamte czasy na dzisiejsze to jesteś po czerwonej stronie. Także pa pa.

Nie wybielaj się ,a mnie nie oczerniaj bo komuna się skończyła w Polsce jak ja miałem 7 lat.

Jaroo1 22.05.2017 21:35

No i co z tego? Historia cały czas zatacza koło tak na prawdę. Zmieniają się czasy ale generalnie od 80 lat mamy w Polsce dwa obozy. Jeden pro Polski.patriotyczny/prawicowy/nacjionalistyczny i drugi zdradziecki/pro rosyjski/niemiecki, antypolski, obecnie pro UE, lewacki, liberalny.
Także sobie mordy nie wycieraj tym, że miałeś 7 lat jak się komuna skończyła bo jesteś następcą tamtego systemu.

AS82 22.05.2017 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1470848)
No i co z tego? Historia cały czas zatacza koło tak na prawdę. Zmieniają się czasy ale generalnie od 80 lat mamy w Polsce dwa obozy. Jeden pro Polski.patriotyczny/prawicowy/nacjionalistyczny i drugi zdradziecki/pro rosyjski/niemiecki, antypolski, obecnie pro UE, lewacki, liberalny.
Także sobie mordy nie wycieraj tym, że miałeś 7 lat jak się komuna skończyła bo jesteś następcą tamtego systemu.

Nie chce się zniżać do twojego poziomu , ale jak mnie tak obrażasz (lewackie bydło) ja powinienem cie nazwać faszystowskim bydłem

serek.c2 22.05.2017 21:43

A Ty w ogóle wiesz, co to faszyzm? :)

manson777 23.05.2017 08:02

a ty wiesz jaka jest różnica pomiędzy "lewacki" a "lewicowy"
bo myślę że wątpię :rotfl:

AYALA 23.05.2017 09:17

Ale co ma do zaoferowania lewica Polakom poza rozwiązłością obyczajową,propagandą LGBT i sprowadzeniem na Polske nieszczęścia w postaci przymusowej relokacj ludów orientalnych.

manson777 23.05.2017 11:06

na tak pełen merytoryki post wypada odpowiedzieć
a co oferuje Polakom pseudo prawica w rodzaju PiS poza rozdawnictwem, likwidacją trójpodziału władz, forowaniem w każdej dziedzinie życia kościoła i tego pana z Torunia,
że nie wspomnę o kluczowym dorobku dwóch lat z PIS czyli o komisji smoleńskiej
:rotfl: :haha:

wiesniak842 23.05.2017 12:15

W jaki sposob PIS likwiduje trojpodzial wladzy jesli mozna zapytac?

regan 23.05.2017 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1470816)
Teraz po prostu nikt nie chce występować w telewizji Kurskiego , która przypomina głęboki PRL.
Pisowcy wolnościowcy :lol: - śmiech na sali
Niech Kurskiemu Zenek Martyniuk zaspiewa

Głęboki PRL to jest TVN.
TVP to stacja reżimowa w większości promująca przekaz drugiej strony medalu, wobec czego w końcu jest jakiś pluralizm, inny punkt widzenia, nie tylko postkomunistyczny, ale i pisowski.
A co do tych tzw. pseudo-artystów. To są to postkomunistyczne dziady(dosłownie dziady) które są zmuszone do dobrego współżycia z ludźmi poprzedniego systemu, włączają się w politykę, niekoniecznie troszcząc się o muzykę, fanów czy tradycję.
Dla nich najważniejsza jest polityka, bo tak kumple-komuchy prosiły (a wiadomo, że starym kiejkutom nie wypada odmówić, no bo przecież zawdzięczają im karierę pieniądze i sławę ;) ), żeby u pisowca nie występować.
Na miejscu PIsu olałbym tych pseudo-muzyków w większości kompletnie bez talentu, oklepanych i żenujących... tylko kreowałbym nowych. Powiew świeżości się przyda i wyjdzie wszystkim na dobre.

Najbardziej to mnie śmieszy hipokryzja. Protestują przeciwko ograniczaniu wolności... a dziś czytam, że występowali przed komunistycznymi dygnitarzami, nie tylko w Polsce ale i w ZSSR :D

A co ciekawsze ci pseudo-artyści utożsamiają się ze środowiskiem takich ludzi, dziennikarzy, którzy piszą o wczorajszym zamachu per: "incydent" i pudrują całe wydarzenie unikając jak ognia słów takich jak "zamach", "terroryzm", "islam".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1470889)
a co oferuje Polakom pseudo prawica w rodzaju PiS poza rozdawnictwem, likwidacją trójpodziału władz, forowaniem w każdej dziedzinie życia kościoła i tego pana z Torunia,

Powiem ci szczerze, że ta oferta jest trochę lepsza niż to co proponują twoi wybrańcy. Prawdziwego trójpodziału władz i tak nigdy nie było - tylko fasada. Kto w to uwierzył jest chyba naprawdę naiwny.
Po drugie lepszy Kościół i Rydzyk niż imam, Islam, traktowanie kobiet jako niewolnika mężczyzny i nawoływanie do wprowadzenia prawa szariatu i wycince niewiernych. A rozdawnictwo ludziom jest lepsze niż rozdawnictwo zarządcom spółek skarbu państwa przynoszących miliardy złotych straty rocznie. Co ciekawe za PIS-u te wszystkie LOT-y PKP stocznie itd. do których w czasach PO dopłacaliśmy teraz przynoszą grube zyski. Ludzie te pieniądze wydadzą rozsądnie, a te kiejkuty postpeerelowskie zasiadające w tych spółkach marnowały te pieniądze na potęgę.

Jako nie-pisowiec takie rozumowanie wydaje się bardziej obiektywne

Jaroo1 23.05.2017 19:00

PiS to socjalistyczne ....iska, które pięknie nas zadłużają chociaż w całym tym nieszczęściu mają taki plus, ze zadłużając nas dali ludziom po 500 zł co w wielu przypadkach uratowało im w miarę godne życie.
Ale oprócz tego to zbytnio nie ma czego im zarzucić. Miała być wojna z Rosją, nie ma, miał być Smoleńsk na każdym kroku, nie ma, miały być kłótnie itp - oprócz grudniowego pajacowania pajaców w sejmie nie ma nic takiego, o Rydzyku też cicho, o jakimś zawładnięciu państwa przez kościół też cicho, nawet PiSowcy uciekli od głosowania w sprawie zakazu aborcji.
No i co teraz ma zrobić te kilka mln lewackich kurew, które jeszcze pamiętają komunę albo młodych kurew wychowanych przez tych komuchów? Trzeba szyć, trzeba wymyślać jaki ten PiS zjebany i się chwytać każdej możliwości. Trzeba samemu kręcić afery, robić protesty, że niby jest źle, udawać, że PiS milicję na ludzi wysyła (starłyby się te stare UBeckie szmaty z metodami milicji za PO to by im się szybko odechciało pajacowania). No i trzeba każdy ruch piętnować, że zły, likwidacja gimnazjów zła, 500+ złe ale jak coś to my damy na każde dziecko, wycinanie drzew złe.

No i teraz ten hit z Opolem. Też kurde PiS zły. Uhahaha Bekę z lewaków będę miał aż do śmierci.

serek.c2 23.05.2017 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1470864)
a ty wiesz jaka jest różnica pomiędzy "lewacki" a "lewicowy"
bo myślę że wątpię :rotfl:

Dlaczego kolega pod moim adresem wysunął takie pytanko, jeśli można wiedzieć? :)

PhantomRanger 24.05.2017 07:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1470895)
W jaki sposob PIS likwiduje trojpodzial wladzy jesli mozna zapytac?

W pierwszej kolejności należy zadać pytanie jak można zlikwidować coś czego W Polsce nie było. Trójpodział władzy? Kiedy i gdzie taka sytuacja miała miejsce w Polsce? Nigdy. Trójpodział władzy pięknie wygląda na papierze, ale nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Władza należy do rządzących. Dawniej był to król, teraz partie polityczne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1470889)

1. Nie chcą nam ściągnąć "biednych uchodźców" na głowę i to główny argument za.
2. Trójpodział władzy pięknie wygląda na papierze, ale nigdy go w Polsce nie było.
3. PO rozdawało "swoim", PIS obywatelom? Więc dlatego tak Cie to boli?
4. "forowaniem w każdej dziedzinie życia kościoła" Za PO było forowanie woli Niemiec, to co oni powiedzą, tak ma być. PO była/jest finansowana przez niemiecki kapitał i ma pilnować ich, a nie naszych interesów w NASZYM kraju.
5. Przez 8 lat rządów PO narobiło się tyle afer, że spokojnie wystarczyło ich na 50 lat rządzenia normalnego rządu. Przykład? afera hazardowa - Drzewieckiemu i temu 2 włos z głowy nie spadł, a ty nie mogłeś już grać u zagranicznych buków, dodatkowo podatek obrotowy z 10% wzrósł do 12.

darotsok73 24.05.2017 08:58

Jedyne kraje które "dawały" coś obywatelom to Libia, Katar i jakieś trzecie państewko też arabskie. Więc nie trawię bajdurzenia o "dawaniu". Nie jestem zwolennikiem PO ale jak słucham WYZNAWCÓW PiSu to śmiech pusty mnie ogarnia nad naiwnością Narodu Polskiego. Zamordystyczna sekta rządzona przez jednego mściwego tchórza i cynika. Kupa hasełek, pobożnych :D życzeń, fanatyzmu i demagogii, rozmodlonych fałszywców i cyników. Zostanie po nich mega syf na lata sprzątania. Jeśli ktoś w miarę normalny przejmie po nich władzę oczekuję Trybunału Stanu, karnych procesów i wyroków bez zawiasów.

serek.c2 24.05.2017 09:40

A za co chcesz te Trybunały Stanu, procesy i wyroki? :D Sekciarzem to jesteś Ty, z przemielonym mózgiem przez media - wystarczy przeczytać Twoich kilka zdań...

Ps. Każdy rozsądny wie, że PiS nie daje obywatelom pieniędzy, tylko rozdaje wcześniej "zabrane" w podatkach. Co nie zmienia faktu, że to i tak lepsze, niż lata rządów poprzedników, którzy jedyne co robili, to zabierali obywatelom, dodatkowo kradnąc na potęgę. I nie, nie jestem za rozdawnictwem, programem 500+ (w takiej formie) itp.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl