Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

La Furia Dell' Est 28.05.2013 21:39

Proszę o kontakt na priw osoby które zajmują się zbiorką fantów dla chłopaków z Lechii.

La Furia Dell' Est 28.05.2013 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1313068)
potrzebuję kupić smaczne słodkie musujące wino. Kiedyś piłem takie z 1,5litrowej butli i było przepyszne. Jakieś włoskie z tego co pamiętam.

i ewentualnie gdzie w Krakowie? w grę wchodzą okolice kleparzy AGH dworca.

Prawdopodobnie chodzi Ci o Vino Frizzante. Znajdziesz w każdym Tesco- 7% vol;)

johny96 28.05.2013 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1314759)
Prawdopodobnie chodzi Ci o Vino Frizzante. Znajdziesz w każdym Tesco- 7% vol;)

Lambrusco.

La Furia Dell' Est 28.05.2013 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 1314760)
Lambrusco.

O to to..dokladnie to miałem na myśli;)

La Furia Dell' Est 29.05.2013 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1314746)
Proszę o kontakt na priw osoby które zajmują się zbiorką fantów dla chłopaków z Lechii.

podbijam! na serio nie ma TUTAJ nikogo z SKWK?

wiślak 86 29.05.2013 14:50

Dzięki za odpowiedź więc mam kolejne pytanie

gdzie na necie oglądnę Układ Zamknięty? mogę pobrać tylko żeby działał. Potrzebuję na wczoraj zobaczyć ten film a wyjazd do kina odpada z powodu czasu.

jacekbum 29.05.2013 15:22

Czy kojarzy ktoś osiedle Okulickiego? (nie chodzi o przystanek na Okulickiego) jakim tramwajem z ronda mogilskiego tam dojade? wiem,że jakiś tramwaj tam jedzie i z przystanku trzeba dojść pieszo.Autbous odpada dlatego muszę tramwajem jechać.

WISŁAZWE 29.05.2013 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1314841)
Czy kojarzy ktoś osiedle Okulickiego? (nie chodzi o przystanek na Okulickiego) jakim tramwajem z ronda mogilskiego tam dojade? wiem,że jakiś tramwaj tam jedzie i z przystanku trzeba dojść pieszo.Autbous odpada dlatego muszę tramwajem jechać.

Osiedle, powiem szczerze, że nie kojarzę. Ulicę i owszem, więc żeby nie wprowadzać Cię w błąd podeślę tylko link do strony, dzięki której sprawdzisz jak dojechać do danego miejsca.

wis.la/kevzv

Edit: Być może chodzi o tramwaj linii 52.

Mistel 30.05.2013 18:30

Koszulkę z czaszką Punishera gdzie kupię w Krakowie? Szukałem po allegro.

Blondas 30.05.2013 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1314841)

9,14,52 najlepiej wysiasc na przystanku Rondo Hipokratesa, osiedle jest za szpitalem i przychodnia, nowe bloki

LanceTS 31.05.2013 00:29

http://allegro.pl/oryginalna-pompka-...233725011.html

Korzystał ktoś kiedyś z czegoś takiego? warte kupna?

Zwitter 01.06.2013 16:31

Znacie strony podobne do www.weeb.tv gdzie za drobną opłatą mam dużo programów do wyboru w dobrej jakości? Głównie chodzi mi o programy sportowe.
Nie wiem czemu ale większość darmowych mi tnie, mimo dobrego internetu.

nero 01.06.2013 16:34

Czy banku udzielają kredytów na oprocentowanie stałe? Chodzi o to, by rata kredytu nie ulega podwyższeniu bądź obniżeniu gdy stopy procentowe ulegają zmianie.

Wichar87 01.06.2013 19:56

Witam! Czy jest ktoś w stanie powiedzieć gdzie kupię taką grę planszową? http://galakta.pl/gry/gry-planszowe/gra-o-tron/
Jest to "Gra o tron II edycja" Chodzi mi o normalną cenę w granicach 200 zł, jest dostępna jedna na allegro za 350, a to mnie nie urządza. Jeśli ktoś ma jakieś info proszę o informację.

La Furia Dell' Est 01.06.2013 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1315524)
Czy banku udzielają kredytów na oprocentowanie stałe? Chodzi o to, by rata kredytu nie ulega podwyższeniu bądź obniżeniu gdy stopy procentowe ulegają zmianie.

No pewnie...sam taki mam...generalnie splacam duzo wiecej, ale mam pewność,ze sie wyrobię;)
ps. w kazdym banku masz taką opcję.
psII.oczywiście, musisz brac pod uwagę Libor/ Vibor ale to są minimalne wachnięcia

nero 01.06.2013 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1315622)
No pewnie...sam taki mam...generalnie splacam duzo wiecej, ale mam pewność,ze sie wyrobię;)

Właśnie... więcej... czy jak bierzemy kredyt na 2/3 lata warto brać ze stałą ratą?
Czy stała rata ma sens przy kredytach na dużo lat?

La Furia Dell' Est 01.06.2013 22:57

Nie....stala rata jest dla tych co się nie chcą zarżnąć na dlugim kredycie...Przy Twoich do 5 lat- lepiej jest Ci splacać raty malejące.

Krav 02.06.2013 13:14

są w c+ zapowiedzi meczów, gdzie pokazują skróty z poprzedniego sezonu albo rundy, często też są jakieś cytaty z forów (c+ fb czy czegoś jeszcze) - chodzi mi o motyw muzyczny tych zajawek (ze skrzypcami czy nie wiem co to za instrument) - jakby ktoś poratował linkiem albo napisał co to za kawałek byłbym wdzięczny

R33 03.06.2013 12:19

Czy ważność KKM da się jakoś sprawdzić (oczywiście oprócz w automacie)? Bo sprawdzałem na stronie MPK, ale ja mam taką niebieską kartę na której jest tylko imię i nazwisko oraz 8-cyfrowy numer legiytymacji i nie ma na niej nr KKM .

Krav 03.06.2013 14:48

w sensie chodzi Ci o ważność biletu na KKM-ie ? W prawie każdym autobusie/tramwaju które mają nowsze kasowniki z czytnikiem (takim żółtym pod kasownikiem) jak przyłożysz karte powinno Ci się wyświetlić.
A ja podbijam moje pytanie ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1315697)
są w c+ zapowiedzi meczów, gdzie pokazują skróty z poprzedniego sezonu albo rundy, często też są jakieś cytaty z forów (c+ fb czy czegoś jeszcze) - chodzi mi o motyw muzyczny tych zajawek (ze skrzypcami czy nie wiem co to za instrument) - jakby ktoś poratował linkiem albo napisał co to za kawałek byłbym wdzięczny

Szpak 03.06.2013 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1315622)
ps. w kazdym banku masz taką opcję.
psII.oczywiście, musisz brac pod uwagę Libor/ Vibor ale to są minimalne wachnięcia

A tak w przybliżeniu ile więcej spłacasz w porównaniu do normalnego kredytu i czy kredyt ze stałym oprocentowaniem może być kredytem hipotecznym?

La Furia Dell' Est 03.06.2013 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpak (Post 1315920)
A tak w przybliżeniu ile więcej spłacasz w porównaniu do normalnego kredytu i czy kredyt ze stałym oprocentowaniem może być kredytem hipotecznym?

No dużo dużo więcej...ale...to była moja świadoma decyzja. Po pierwsze dla mnie istotnym było biorąc kredyt na lata pod hipotekę,żebym miał ratę jak najniższą, chociaż de facto najdroższą jeżeli się weźmie do ręki kalkulator....
Przykładowo- mając do wyboru ratę miesięczną w systemie rat malejących spłacaną w 10 lat- musialbym zanosić do banku powiedzmy 1800 zł. Wybrałem świadomie ratę stałą na 30 lat i płacę...450 zł...Wiem,ze ogólnie przeplacam okropnie-ale: i tak płacę mniej niż za wynajem- nie oddaję bankowi prawie wszystkiego co mam, mogę sobie pozwolic na coroczne wakacje z rodziną i PRZEDE WSZYSTKIM- taką cyfrę ( dokładnie 121 franków)..mogę zarobić np.rozwożąc pizze jak mi sie noga kiedyś (tfu tfu), powinie.
A w innym przypadku oddawal bym większość zarobków do banku-zero życia towarzyskiego i atrakcji dla rodziny-a jak bym juz splacił-to mając 65 lat już bym nie mial ochoty na nic-hahhahha...
Reasumując- spłacam więcej ogólnie-ale żyję bezstresu i o to mi chodziło....

Gwiaździsty 03.06.2013 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1315889)
Czy ważność KKM da się jakoś sprawdzić (oczywiście oprócz w automacie)? Bo sprawdzałem na stronie MPK, ale ja mam taką niebieską kartę na której jest tylko imię i nazwisko oraz 8-cyfrowy numer legiytymacji i nie ma na niej nr KKM .

Jest numer karty po jej prawej stronie , tylko bardzo słabo widoczny (zobacz pod światło) jakby wygrawerowany bez koloru.

brzydki.brzydal 04.06.2013 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpak (Post 1315920)

Ja robilem ostatnio symulacje.

Kwota kredytu: 300 tys
okres splat: 30 lat

Rata stala: okolo 1500 miesiecznie
Rata malejaca: Zaczynam od niecalych 2000zl miesiecznie, po 10 latach mam rate w wysokosci raty stalej

kwota odsetek dla raty stalej: 254tys
kwot odsetek dla raty malejacej: 208tys

Symulacje robilem zanim obnizono tak ladnie stopy procentowe, wiec pewnie teraz wyszloby troche inaczej.

Nie bardzo rozumiem o o chodzi ze stalym oprocentowaniem - w przypadku rat malejacych najpierw placisz wiecej, ale to dlatego, ze splacasz wieksza czesc zaciagnietej pozyczki. Dla mojego przykladu jest tak:

dla raty stalej splacam ok 400zl kapitalu i 1100 odsetek miesiecznie
dla tay malejacej splacam 830zl z kapitalu pozyczonego i tyle samo odsetek miesiecznie - po prostu po pewnym czasie odsetki znacznie maleja, jako ze pozyczonego kapitalu jest wiecej.

Jezeli Cie stac, to moim zdaniem rata malejaca jest lepsza. Ale jezeli chodzi o banki to w przypadku raty malejacej Twoja zdolnosc kredytowa bedzie znacznie mniejsza - u mnie to byla roznica rzedu 70tys.

Manson33 04.06.2013 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1315697)

Może to: The Karminsky Experience Inc. - Exploration

http://hostuje.net/file.php?id=e0525...60d4382ed137a7

WISŁAZWE 04.06.2013 18:56

Witam,
posiada ktoś na zbyciu opis jakieś imprezy sportowej/festynu lub coś w ten deseń?

Chodzi np o ''Dzień dziecka'' - przedstawienie konkurencji/zabaw jakie się odbędą, zasady punktowania i rzeczy które są potrzebne do zorganizowania danej konkurencji.

Potrzebne na już :)

TSW Fanatyk 04.06.2013 21:19

Kiedys na stronie s k w k byl tekst o przeszłości naszego klubu, o nas - kibicach, o buntowaniu sie przeciw władzy, o starciach z milicja itd. Pamięta ktos tytuł?

Arkas 06.06.2013 08:46

Zna ktoś sklep gdzie jest duży wybór piłkarzyków stołowych? Albo może ma ktoś porządny stół do sprzedania ?

Bambo1906 06.06.2013 14:15

Chciałem zapytać czym różni się i w ogóle jakiś przykład (skład) ubioru biznesowego i pół biznesowego?

7 kotów 06.06.2013 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1316449)
Chciałem zapytać czym różni się i w ogóle jakiś przykład (skład) ubioru biznesowego i pół biznesowego?

http://en.wikipedia.org/wiki/Dress_code

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl