Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

wiesniak842 30.01.2017 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1462934)
Wyobraźcie sobie, że w CNN za 4 lata przed wyborami w USA puszczają taki programy o manipulacjach, w który oskarżają Trumpa o związki szpiegowskie z FSB i sypianie z rosyjską agentką.

Chyba nie muszę mówić co by się działo. TVPiS jedzie ostro po równi pochyłej.

Tak, za cztery lata:lol: Przeciez nieprawdziwe informacje o Trumpie CNN juz podawalo przez co sam Trump, bedac juz elektem, na konferencji odmowil prawa do zadawania pytan jednemu dziennikarzowi z CNN, kwitujac: "You're fake media".
Jeszcze lepsze bylo TVN i Wyborcza bo opierajac sie jedynie na tym co podalo CNN, dopowiedzieli jeszcze, ze Trump niby sie z prostytutkami w Petersburgu zabawial:lol:

O .......eniu przedwyborczym na temat Trumpa, Putina i Rosji nie ma nawet co wspominac. Takze nie musisz mowic co by sie dzialo bo gowno by sie dzialo, w skrocie "nic".

Co do TVP i sytuacji z Petru. Sympatykiem Ryszarda na pewno nie jestem ale pan prowadzacy przesadzil, denne to bylo, tak po prostu.

Tak przy okazji, UWAGA MOCNE!!!:D
https://www.facebook.com/Lemingopedi...7159367748438/

frank 30.01.2017 12:29

Przecież to nic nowego. Wyborcza od lat w ten sposób szczuje. Rzucają błotem za coś co kiedyś mogłoby się wydarzyć w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. Widać PiS robi postępy w propagandzie. W....ia to, że za publiczne pieniądze (pomijając już kwestię poziomu debaty publicznej). Jak chcą to niech robią za swoje.

Martinus 30.01.2017 15:40

Ale to chyba nie znaczy, że został oskarżony o szpiegostwo na rzecz Rosji - przypominam, że to jest jeden z najcięższych zarzutów jakie można postawić obywatelowi Polski.
Generalnie "żart" byłby nawet strawny gdyby podano dwie informacje. Pierwsza z Petru a druga, że zatrzymano także prezesa partii Prawo i Sprawiedliwość Jarosława K. pod zarzutem pedofilii. Wtedy nikt by o skandalu nie mówił.

AYALA 30.01.2017 15:46

Merytoryczna opozycja to tylko Kukiz'15 bo reszta to wysłannicy Niemiec i Brukseli.

Jaroo1 30.01.2017 16:33

Kolejna gównoburza po gównoburzy o Szczerbę. Pajacujcie dalej razem z PO i N.

Cytat:

TVN ma sporo za uszami ale wydaje mnie się że TVP w cale nie bedzie lepsza. Co więcej, bez dobrego dziennikarstwa z obu stron, nie bedzie wolnej Polski - media opozycyjne (takie TVN/Wyborcza) są nam obywatelom potrzebne jak woda rybie. Ja tylko mam nadzieje że ta wojna kiedys skonczy sie przez trzeciego gracza ktory profesjonalizmem zgarnie rynek.
Jest na świecie jakas profesjonalna i obiektywna telewizja? Co prawda o afrykańskich mediach nic nie słyszałem, może tam ale z tego co się orientuję to np niemieckie telewizje mają linię według, której się wypowiadają np ZDF mówi o polskich obozach zagłady (wojna ideologiczna i wybielanie Niemców), niemieckie edia tuszują sprawy związane z imigrantami (ich wybryki), w ogóle zachodnie media tak robią, tam "nigdy" zamachy nie są na tle religijnym, zawsze zabija mężczyzna, często obywatel Francji, Anglii itp.
A znowu amerykańskie media srały sraczką w sprawie Trumpa.

Są na tym świecie media, o których piszesz?

Lukasz 31.01.2017 09:09

Masz rację.

Na świecie nie ma czystego obiektywizmu, tak jak nie ma ideałów, nieskazitelnych autorytetów czy szczescia w czystej postaci. Mimo to zawsze do tego ideału się dazy i to cos na 'szczycie' skali trzeba nazwać 'dobrym' 'idealnym' 'profesjonalnym' czy 'niezależnym' czy 'pięknym'.

Nie wiem co chcesz powiedzieć - ze przyjmujesz ogolnie wiadomy brak ideałów i dajesz zielone swiatlo na brak 'obiektywizmu'? Ze zgadzasz się na 'polskie obozy zaglady' oraz na to że TVN i TVP nigdy nie beda 'obiektywne'?

Nie wiem, jeśli pojęcie obiektywnosci nie pasuje bo jest zbyt abstrakcyjne, zastąpmy je słabszą 'rzetelnością'. Rzetelna TVN jest nam potrzebna Polsce jak woda rybie. Też będzie.

--
2.8 miliarda ma kosztowac podatnika utrzymanie TVP. W 2013 budzet wynosił 1.4 miliarda a Braun mówił o 'optymalnym' w wysokości 2.2
PiS chce dwukrotnego wzrostu budżetu TVP.

Martinus 31.01.2017 10:28

Oczywiście, że nie ma idealnie obiektywnej stacji. Problem i różnica polega na tym, że TVN jest stacją komercyjną, natomiast TVP jest finansowane z publicznych pieniędzy. O ile jestem w stanie zrozumieć potrzebę istnienia tego typu telewizji jeszcze w latach 90-tych, gdzie oferta programowa była niewspółmiernie uboższa, tak teraz nie widzę żadnego uzasadnienia dla istnienia telewizji publicznej.

Jaroo1 31.01.2017 16:55

Cytat:

Oczywiście, że nie ma idealnie obiektywnej stacji. Problem i różnica polega na tym, że TVN jest stacją komercyjną, natomiast TVP jest finansowane z publicznych pieniędzy. O ile jestem w stanie zrozumieć potrzebę istnienia tego typu telewizji jeszcze w latach 90-tych, gdzie oferta programowa była niewspółmiernie uboższa, tak teraz nie widzę żadnego uzasadnienia dla istnienia telewizji publicznej.
Ja myślę, że uzasadnienie jest takie, że musimy mieć polskie media. Bo raz będą gorsze, raz lepsze, upolitycznione ale RACZEJ będą prezentowały polski punkt widzenia. Oddanie mediów w ręce zagranicznych inwestorów albo polskich zdrajców (Walter) lub ludzi umaczanych (Solorz współpracował z SB) to w zależności od ułożenia sytuacji prosta droga do tego aby to Niemcy nam mówili co mamy czytać i oglądać.
To głównie w TVN i Polsacie z Marszu Niepodległości zrobiono jedną wielką zadymę, to tam narodowców nazywa się faszystami, to TVN najwięcej plul w sprawie Smoleńska i to Newsweek czy GW używają zwrotów polskie obozy śmierci, to te ....y pieprzą jakieś głupoty o Polaku, morzu grillu i dużym brzuchu. To te media liżą dupę imigrantom czy obsmarowują ją Trumpowi - to jest dokładnie taki sam kurs jak na zachodzie + nasze polskie sprawy typu narodowcy - faszyści, Smoleńsk, PiS.

Jakbyśmy mieli tylko takie szwabskie media, czy media od kurew pokroju Michnika, Waltera czy Solorza to już by w tej chwili było kiepsko a co dopiero gdyby ich propaganda się nasiliła.
Mimo wszystko TVP jest na ich tle "czysta". Tutaj chociaż się nie kłamie o imigrantach, nie zwymyśla się Polaków, nie tworzy paranoi o Polakach pajacach itp

Martinus 31.01.2017 21:05

Życie nie znosi próżni. Z jednej strony byłaby narracja taka jak TVN (Polsatu do tej kategorii bym nie zaliczał, bo oni moim zdaniem są zdecydowanie bardziej obiektywni) a z drugiej strony taka jak np TV Republika.

Jaroo1 31.01.2017 21:37

Tylko tak się składa, że jakoś prawa strona i narodowcy nie mają takiej kasy jak ludzie z lewa wspierani przez zachodnie koncerny lub mający powiązania z różnymi chachmentami typu Soros.
Sprawa wygląda tak, że tym za zachodu zależy żeby nas trzymać za pyski i z tego czerpać kasę a z kolei to co polskie, ci co myślą po polsku są biedniejsi niż układ - czyli te wszystkie osoby, które tworzą mity o wielkim Bolku itp. Oni się dorobili dzięki "upadkowi komuny" - Solorz, Walter, Michnik i od lat trzymają układ. Poza tym mają jeszcze kasę z zachodu.
To jest tak jak z KODem. Takie wielki ruch, powstał sobie nagle, spontanicznie heh. Wszystko dzięki finansowaniu od różnych ciemnych ludzi.
Z drugiej strony jakoś nikt nie chciał finansować ludzi, którzy działali antyPO. Jakoś strumień kasy nie płynął znikąd, do nikogo.

Także to jest nierówna walka bo tamci mają kasę, wsparcie mediów i zachód ma w nich interes.
To chyba nie jest przypadek, że przez tyle lat jakimś większym, prawicowym medium to jest tylko TV Trwam i Radio Maryja. TV Republika jest jeszcze młoda. Poza tym sam profil RM i TV Trwam też jest taki, który daje szansę na utrzymanie się na rynku, wiadomo, w państwie katolickim jakoś to "pykło" i te babcie ślą kasę Rydzykowi na działalność.
Myślę, że to nie jest przypadek, że tak mało jest prawicowych, dużych mediów a tak dużo lewicowo-liberalnych.
Wspomniałem wyżej o układzie, wmieszałem w to Bolka itp. Dlaczego? Dlatego, że ten cały mainstream to jest własnie ta wersja prawdy, układ, tzn komuna upadła, Wałęsa to nie TW, to wielki bohater, Jaruzelski w sumie nie taki zły (jakoś nie widziałem aby na TVNach puszczali programy Grzegorza Brauna odnośnie Jaruzelskiego i tej całej kliki), imigranci ok, Polacy wstyd za to, wstyd za tamto itd.
A przecież rozkład sił prawo/lewo masz w Polsce powiedzmy po równo. Dużo ludzi ma prawicowe poglądy, ogólnie dużo ludzi jest pro PiS/Kukiz/Korwin. Także dziwne, że ludzi po równo a nie ma mediów dla tych ludzi.
I z kolei w internecie widać, że jest zapotrzebowanie na takie media bo te wszystkie niszowe kanały na YT czy gdzie indziej, kanały narodowców, prawicowców, kanał Maxa Kolonko itp mają dużą siłę przebicia. Chyba - w sumie nie wiem bo tego nie przeglądam i nie śledzę - lewicowych mediów w internecie nie ma za wiele.

Także to nie jest tak, że jak dasz wolną rękę każdemu to każdy będzie miał takie same możliwości i równe zasady będą. Bo jesteśmy rozgrywani przez inne państwa, inne układy, przez różnych ludzi.

uposledzony_ale_kumaty 01.02.2017 11:29

Finanse się walo!!! Eksperty z TVNu godajo!!

Dochody budżetu 2013 - 279mld (w tym VAT - 115mld)
Dochody 2016 - 314mld (w tym VAT - 143mld)

Deficyt 2013 - 43mld (4,2% w relacji do PKB)
Deficyt 2016 - 46mld (2,8% w relacji do PKB)

Dodajmy jeszcze, że te wyniki finansowe są przy niższych inwestycjach, co wynika głównie z okresu programowania funduszy UE i przy 500+. To sito za Tuska było niesamowite.Teraz deficyt po 500+ i okresie przejściowym dot. funduszy UE niemal identyczny jak w 2013 po podwyżce VAT

FraMat 01.02.2017 12:29

Ma stronie MF dane są inne:
Cytat:

szacuje się, że w 2016 r. dochody budżetu państwa z VAT wyniosły 126,6 mld zł,co oznacza wzrost o 2,8% w stosunku do dochodów uzyskanych w 2015 r.
Skąd te różnice?

Lukasz 01.02.2017 14:32

Tak jakby kolega 'awansem' podał dane za 2017.

Cytat:

Wzrost przychodów z CIT do blisko 30 mld zł, z VAT do 143 mld zł (o 11 proc.) czy akcyzy do 69 mld zł (o 6 mld zł) - zapowiedział w środę wicepremier Mateusz Morawiecki w trakcie pierwszego czytania ustawy budżetowej na 2017 r.

ABGwislakABG 01.02.2017 16:46

To jest znana praktyka już za czasów sldowskich pt. margines propagandowy.

Jaroo1 01.02.2017 17:07

Upośledzony weź jeszcze pod uwagę, że te wszystkie PKB, dochody czy kierwa ODCHODY to jest dziadostwo. Najważniejsze dla ludzi jest aby siła nabywcza ich pieniędzy rosła albo żeby oni zarabiali więcej a wydawali mniej/tyle samo. To i tylko to jest miarą bogacenia się i poprawy a nie to czy mamy PKB wyższe.
PKB i inne wskaźniki to jest statystyka dla ludzi bez znaczenia. Mamią tym wszystkich a to nie ma wpływu na poprawę standardu życia. Co z tego dla ludzi dobrego, że mamy PKB w .... wyższe niż 15 lat temu skoro dzisiaj za pensję kupię mniej chleba, benzyny itp niż te 15 lat temu?

Mamy zajebiste PKB względem kilku lat wstecz i co z tego? Mamy dzięki temu 3 mln emigrację. Mamy lepsze PKB ale czy ludzie chcą wracać do Polski dzięki temu, czy nie chcą kolejni wyjeżdżać? Jebać te ich PKB.

emj10 02.02.2017 08:24

Tyle, że emigracji i tak nikt nie zatrzyma.

W Polsce mediana zarobków dochodzi ok. 2500 zł brutto. Natomiast tyle przeciętnie można uzyskać na zachodzie Europy, tyle że liczone w Euro. Naturalny proces, gdzie jak masz do wyboru 5000, czy 10000 zł miesięcznie to wybierzesz tą drugą opcję.

AYALA 02.02.2017 09:30

Dlatego musi dojść do reindustrializacji polskiego przemysłu ,który był tak skutecznie wygaszany w Polsce po 1989 roku.Zagraniczne montownie działające na terenie naszego Kraju widać nie chcą płacić tych samych stawek naszym pracownikom co płacą za Odrą i Nysą.Na razie jest w planie odbudowa przemysłu stoczniowego http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2...owa-podpisana/

wiesniak842 02.02.2017 10:01

Jakby w Polsce minimalna placa wynosila 5000zl (czyli po przeliczeniu mniej wiecej tyle samo co w UK) to ze 3/4 tych co wyjechalo nie wyjechaloby a moze i 4/5:D
Z ta reindustrializacja to tez ostro po bandzie pojechales. Nikt Ci w Polsce nie zaplaci takich samych pieniedzy za ta sama robote co za Odra i Nysa, chyba ze zlotowka wartoscia, sila nabywcza zrowna sie z Euro o opodatkowaniu pracy, stawkach podatkow posrednich, skladkach nie wspomne. Sadzisz, ze jak nawet odbuduja te stocznie to beda placic dla przykladu piaskarzowi w Polsce ekwiwalent placy piaskarza w stoczni w Hamburgu czy gdzies tam w Norwegii?

emj10 02.02.2017 10:21

Obawiam się, że tak myśli. Poza tym starodawny przemysł nie napędzi żadnej gospodarki.

FraMat 02.02.2017 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1463199)
Dlatego musi dojść do reindustrializacji polskiego przemysłu ,który był tak skutecznie wygaszany w Polsce po 1989 roku.Zagraniczne montownie działające na terenie naszego Kraju widać nie chcą płacić tych samych stawek naszym pracownikom co płacą za Odrą i Nysą.Na razie jest w planie odbudowa przemysłu stoczniowego http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2...owa-podpisana/

Nikt nigdzie nie płaci takich samych stawek, a różnice często są kolosalne.

Podam przykład: byłem jako tłumacz z grupą polskich pracowników we Francji.
Zarówno polska jak i francuska fabryka należą do Niemców.
Operatorzy, z którymi byłem najpierw szkoleni byli w Niemczech, a potem dodatkowe szkolenie miało odbyć się w należącej do Niemców fabryce we Francji.

Operatorzy polscy i francuscy rozmawiali sobie w przerwach o sprawach przyziemnych: godziny pracy, system zmianowy... i płace.

Kiedy na pytanie Francuzów Polacy odpowiedzieli, że w Polsce u tego samego niemieckiego pracodawcy, na tym samym stanowisku, przy tej samej maszynie i takiej samej wydajności pracy, Polak zarabia około 600 euro to widziałem w oczach Francuzów rozbawienie i współczucie: francuski operator zarabia tam dokładnie 2100 euro i to przy 35 godzinnym tygodniu pracy.

Rozbawienie i współczucie jednak szybko odeszły w kąt, kiedy Polacy wcześniej szkoleni w Niemczech opowiedzieli, że u tego samego niemieckiego pracodawcy, na tym samym stanowisku, przy tej samej maszynie i takiej samej wydajności pracy Niemiec zarabia 3400 euro.
Wtedy zaczęło się narzekanie na niesprawiedliwość i brak solidarności...
:-/

azor 04.02.2017 10:45

jest przełom

https://www.youtube.com/watch?v=XHs5fDhmt2s

serek.c2 04.02.2017 11:05

Śmiesznie to brzmi, ale chyba każdy wie, o co Macierewiczowi chodzi w tej wypowiedzi.

ciacho 04.02.2017 20:24

O co Macierewiczowi chodzi? Ja nie wiem.

Jaroo1 04.02.2017 20:47

O to, że się rozbił a raczej rozpadł (np wybuchł) i dlatego uderzył w ziemię.

ciacho 04.02.2017 21:07

Pewnie ruska bomba atomowa maczała w tym palce.

wiesniak842 04.02.2017 21:16

Calkiem mozliwe. Ruscy maczaja palce w polskiej polityce i wydarzeniach dotyczacych naszego kraju nieprzerwalnie od 245 lat liczac od pierwszego rozbioru (wczesniejsze wydarzenia pomijam).

azor 04.02.2017 21:24

A Tusk z Putinem wszystko dogadali na molo

wiesniak842 04.02.2017 21:28

Nie wiem, nie bylo mnie tam i nie podsluchiwalem.

azor 04.02.2017 21:30

Tak było, nie wiesz?

wiesniak842 04.02.2017 21:32

Nie wiem, a Ty wiesz?

azor 04.02.2017 21:35

min. Jarek tak mówi, więc tak być musiało

wiesniak842 04.02.2017 21:38

To tylko opinia Jarka. Nie musisz w nia wierzyc. Tak samo nie musisz wierzyc w opinie Donka na temat katastrofy smolenskiej.

azor 04.02.2017 21:40

Nie no jak, nie wierzyć w to co Jarek mówi?

Jaroo1 04.02.2017 21:59

Mając na uwadze to że 70 lat temu kraj jednego gościa zagazował a potem spalił w piecach kilka mln ludzi, że z ich kości robiono mydło, kraj drugiego typa zamordował kilkanaście milionów ludzi w tym większość polskiej elity, a w międzyczasie nasi sąsiedzi ze wschodu dokonali rzezi wołyńskiej na cywilach, w tym kobietach, dzieciach bestialsko ich zabijając a wszystko to co spotkało Polskę zostało zwieńczone "sprzedażą" nas w Jałcie to nie wykluczałbym żadnej możliwości.
Takie naiwne myślenie w stylu "Putin, Merkel i Tusk to na pewno by nie spiskowali przeciwko jemu/jej/jemu" jest śmieszne.
A czym oni się różnią od tych co sprzedali Polskę w Jałcie? A czym sie różnią dzisiejsi przywódcy od Hitlera czy Stalina skoro na naszych oczach robi się zadymę na Ukrainie, zadymę na Bliskim Wschodzie czy Afryce, próbuje sie rozkręcić zadymę w całej Europie (uchodźcy). Jasne, nie jest to takie perfidne w swej wymowie jak obozy koncentracyjne, obozy pracy, palenie ludzi, robienie z nich mydła czy strzał w tył głowy i zakopanie zwłok w masowym grobie ale w wielu przypadkach efekt końcowy jest taki sam - czyli śmierć niewinnych ludzi, podsycanie konfliktów, zabawa i handel jakimś państwem.
Także udawanie, że zła nie ma i że kilkoro ludzi nie mogło sobie zadecydować o ujebaniu polskiego samolotu ze stuosobową załogą na pokładzie w obliczu tego, że 70 la temu kazdy kto wchodził do obozu miał dziarany na ciele numerek, a trochę ponad 50 lat temu każdy kto był prawdziwym Polakiem i chciał chodzić z uniesioną głową miał gwarantowaną emigrację, w....... albo śmierć po fikcyjnym procesie lub śmierć gdzieś w polu jest nie na miejscu.

To nie jest tak, że był tylko zły Stalin czy Hitler, a wszyscy i wszystko było cacy, a teraz jest tylko zły człowieczek w Korei Północnej i Rosji. Może w Smoleńsku był wypadek, może zamach, może wina Kaczyńskiego, a może Putina. Prawdy pewnie się dowiemy za x lat jak sprawa właściwie przejdzie do historii i nikt już nie wypomni nic Putinowi czy Rosji bo Putin będzie leżał w piachu więc bawienie się w wyciąganie konsekwencji i obrazanie się na Rosję straci sens.

Cytat:

Zarówno Winston Churchill, jak i jego następcy na stanowisku szefa brytyjskiego rządu w imię poprawnych stosunków ze Związkiem Radzieckim, nie chcieli ujawnić tragicznej prawdy o zbrodni katyńskiej. MSZ właśnie opublikowało 62 brytyjskie dokumenty z lat 1942-1980 dotyczące tej zbrodni.
Także i ze Smoleńskiem sa ludzie, którzy znają prawdę ale patrząc na to ilu juz zginęło za Smoleńsk to nikt się nie wychyli oficjalnie dopóki nie dostanie pozwolenia od góry, a jak się wychyli to sobie zginie w wypadku albo sam się powiesi.
Sprawa Smoleńska tak śmierdzi, ma już tyle trupów na koncie, że po prostu głupota jest odrzucanie jakiejkolwiek tezy i robienie oszołomów z ludzi, którzy mówią co innego niż oficjalne raporty.
Może to nie był zamach ale na pewno coś jest z tą sprawą nie tak, np to, że Rosja od początku miesza i nas rozgrywa i sa na to dowody. Gdyby wszystko było cacy i nikt nie miał nic do ukrycia to by tyle osób związanych z tą sprawa sobie nie umarło.
Także śmianie się z Antka to może za parę lat wyglądac tak jakby w 1941 roku śmiać się z Żyda, który uciekł z obozu i gdzieś na zachodzie opowiada jak to ludzi gazują i palą w obozach.

azor 04.02.2017 22:38

Mistrzu Jaroo1,

Uwierz mi na słowo, że jestem wielkim fanem teorii spiskowych. Wręcz irytuje mnie nazywanie ich "spiskowymi", wolałabym określenie alternatywnego poglądu. Uważam, że spojrzenie na pewne wydarzenia z wręcz zupełnie abstrakcyjnej strony ma sens, budzi pytania, tworzy margines dla oficjalnych założeń, w związku z czym możliwa jest wersja odkrycwajaca zupełnie nowe nowe światło na dany temat.

Np. wspomniane niedawno przez Jarka porównanie Smoleńska do WTC. Jeżeli zaglądnąć w alternatywne teorie o tym co się wydarzyło 9.11 to ma naprawdę ręce i nogi i jest tam wiele racjonalnych i rzeczywistych punktów zaczepienia. I po zapoznaniu się z tym z całą świadomością mogę powiedzieć, że bajka o złym Bin Ladenie, to...no bajka:)

Natomiast w kwestii Smolenska...nie ma żadnego punktu zaczepienia, te wszystkie teorie Antoniego są póki co niestety p dupy rozbić. Moim zdaniem ktoś popełnił straszliwy w skutkach błąd - skoro ruskie tak strasznie wzbraniaja się przed wspolpraca, to można domyślać się że błąd był pod ich stronie, w kwestii przygotowania lotniska, błędnych informacji, bądź najzwyczajniejszego olewactwa pod batutą "jakoś to będzie". I tyle.

Rozgrywanie polityczne tej olbrzymiej tragedii pod hasłem zamachu jest obrzydliwe.

Jaroo1 04.02.2017 22:57

Zamach czy nie zamach, jeśli ktoś się wychyla w sprawie Smoleńska i nagle sobie popełnia samobójstwo albo ginie w wypadku to coś jest nie tak i trzeba dążyć do tego aby wyjaśnić czy
a) był zamach
b) był to błąd Rusków
c) był to wypadek ale od początku Rosja specjalnie zaczęła mieszać (rozbieranie wraku, mycie, wywożenie go itp). Prawda mogła wyjść na jaw więc zaczął się słać trup

Smutne jest to, że dla Ciebie większym problemem jest to co mówi Antek i miesięcznice smoleńskie a to, że kilkadziesiąt osób związanych ze Smoleńskiem, jak ja to mówię (czyli ci co coś zaczęli za dużo gadać po tej tragedii) nie żyje to nic wielkiego.
Jakoś nie kojarzę żebyś robił aferę po śmierci tych osób ale jak Antek powie "a" to już wielkie halo. Czasami trzeba pewne rzeczy przewartościować i nawet jeśli Macierewicz gada głupoty a miesięcznice smoleńskie są bez sensu to "wydaje się", że ważniejsze jest życie tych kilkudziesięciu osób, które zginęły po 2010 roku i to jest kluczowa sprawa zaraz po wypadku tego samolotu.
To ze śmiercią tych ludzi coś jest nie tak więc najpierw się pochyl nad tym, a później sobie o Macierewiczu będziesz myślał.

AYALA 04.02.2017 23:57

Samolot z siłą ponad 100 G uderza w błotniste podłoże i nie tworzy krateru. Jak to możliwe?

Jaroo1 05.02.2017 10:07

https://www.youtube.com/watch?v=0GRax6D3AMk

https://www.youtube.com/watch?v=VKIJLuvrusI

I jak myślicie, złapał go za jaja czy nie złapał? :D

azor 05.02.2017 10:36

Stary, nie jest większym problemem co mówi Macierewicz i w tym momencie troszkę manipulujesz.

A z Macierewicza najzwyczajniej się śmieje, tak jak śmiej się z każdego idioty, to naturalna kolej rzeczy. On nie powinien mieć nic wspólnego z tą sprawa, bo niestety robi z siebie, a co gorsza z całej Polski klaunów. Nikt nie widzi, ze Ruskim taki pacan jest na rękę? Robią, czy nie robią z wrakiem co chcą, w każdym bądź razie jest pod ich kontrolą, a kretyn na jednym z najwyższych stanowisk w Polsce chce zderzać na lotnisku brzozę przyczepioną do samochodu z samolotem. No naprawdę, nawet kamienna twarz Putina w takiej sytuacji może się zmienić.

A co do wywiadu :D tak bardzo bardzo bardzo bym chciał, żeby to było prawdą :)

AYALA

http://fizyka-smolenska.blogspot.com/

ciacho 05.02.2017 11:18

Jaroo1, jakie kilkadziesiąt osób? Już miliony umarły, bo znały prawdę o Smoleńsku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl