![]() |
Napewno taki Cleber byłby lepszym skautem dla Wisły niż Zdzisiu Kapka... To jest pewne, a że jak Wisła myśli o profesjonalizacji klubu, to zrobi się w zimie po panu Zdzisławie Kapce wakat, więc można przyjąć na to miejsce Clebera. On jest zawodnikiem bardzo inteligentnym, wydaje mi się, że mimo wszystko lojalnym i chciałby wspierać Wisłę nadal. Tylko ktoś mu na to nie pozwala - Basałaj, Kapka, Cupiał(po konsultacjach z Kapką)?
|
Z tym czy Cleber na pewno byłby lepszym skautem od Kapki to się okaże jak nim będzie.
Nie ma się co bawić w jasnowidzów:) A co do gry Clebera - z przyjemnością go pożegnam, jest w słabej formie, bez szybkości no i wiek nie rokuje już dobrze. Dziękuje za grę sprzed transferu do Tereku a teraz jak najszybciej do widzenia:D |
powiem tak Cleber moze by był trenerem rezerw Wisły na początek
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Podobno negucjują kontrakt z Pawełkiem. Jeśli to prawda to raczej nie ma co liczyć na kupno nowego bramkarza tym bardziej po Jovanicu za pół miliona który siedzi teraz na ławce. |
Cytat:
|
a ja wole Pawełka bo z naszym szczeciem do Bramkarzy mozemy kupic kogos gorszego
|
Cytat:
Pawełek jest wyśmiewany i wyszydzany, ale tak na prawdę w Eklstraklasie lepszych bramkarzy po odejściu Muchy nie ma. Popatrzmy jak zagrali Sandomierski, czy Buric w ostatniej kolejce. A Pawełek pawełkuje raz na jakiś czas, kiedy piłka mu gdzieś skacze, wypada, plącze się itp ale.... w sumie to żadnego meczu nam nie zawalił, mimo, ze o palpitacje serca czasem przyprawia, a kilka wybronił. |
Bo Pawełkowi było brak Konkurenta oraz dobrego trenera Bramkarzy jak by był nim dowhain z legi to Pawełek by grał już za granicą
|
pewnie jest tak jak mówi pcpc ze Pawełek czuł się za pewnie w bramce wiedząc ze nikt nie czeka na jego potkniecie teraz wie ze każda głupia bramka i może zostać zastapiony przez Jovanicia ktory jest zblizony umiejatnosciami do Mariusza
|
Cytat:
W ogóle cała sytuacja jest kuriozalna - od dawna zdaniem wszystkich w klubie potrzebny jest lepszy bramkarz od Pawełka, "szukamy" go 2-3 lata po czym sprowadzamy za paręset tys. euro gościa na ławę i jesteśmy praktycznie w takiej samej dup.e i kilkaset tys. euro w plecy. Nie ma jaj - nic się takiego nie stało, żeby można było stwierdzić, że Mario nagle zacznie bronić o klasę lepiej niż dotąd. Z drugiej strony jak mamy tak szukać jak dotąd to niech zostanie - bo inaczej znów wywalimy kasę na jakiegoś przeciętniaka. Z trzeciej strony co wtedy z Kurto - trzeba mu dać zielone światło na grę.. jak nie w Wiśle to nie wiem... Polonia Bytom czy kto tam... |
Kurto widac ze umie bronic dac go na ogranie do I ligi lub do ekstraklasy wtedy nauczy się jeszcze wiecej takie jest moje zdanie Brożka pomogły takie wypożyczenie Małemu tez jak widac
|
Cytat:
Bramakrzy w naszej lidze lepszych lub równych Mariuszowi jest killku, że wymienię tylko Sandomierskiego, Stachowiaka czy Pilarza. Przecież już w tym sezonie w meczu z Ruchem, Bełchatowem, Górnikiem czy Lechią Mariusz puszczał strzały, które powinien obronić (gdyby choć połowę z nich nie znalazło drogi do bramki, mielibyśmy kilka punktów więcej). Doszło do tego, że gdy Mariusz obroni cokolwiek trudniejszego, zaczyna się mówić, że wybronił nam mecz - jak choćby z Arką w tym sezonie. Przypomnijcie sobie nasz dramatyczny sezon (8 miejsce) - tam bramkarz nie raz wybronił nam mecz naprawdę, a tym bramkarzem był Dolha. Takiego kogoś nam potrzeba (mówię oczywiście o umiejętnościach czysto piłkarskich, na zryty beret nic nie poradzimy...) . |
Zgadzam się z przedmówcami.
Kurto puki nie ma jeszcze miejsca w kadrze meczowej wypożyczyć. Nie wiem czy bronił by w jakimś ekstraklasowym klubie(może w jakiej Arce, jednak wolałbym, aby tam nie został wypożyczony), ale w 1 lidze na pewno znajdzie się jakiś klub i to czołowy tamtej ligi jakiś Piast, Podbeskidzie etc. Co do naszych graczy na wypożyczeniu to najbardziej mnie dziwi to, że Jarosiński nie może się przebić nawet w takim klubie jak Górnik Polkowice. Cieszę się, że Mączyński regularnie gra w Łks-ie. |
Cytat:
To chyba go nie widziałeś w żadnym meczu. Sprzedać go i zapomnieć o nim.:idea: Umiejętności starczy mu może na taką Niecieczę czy inne Stróże. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
nie zawalił meczu, może i coś tam mu plącze i wpada ale generalnie to nie jest zły :lol: ja nie pamiętam meczu żeby go Pawełek wybronił nie pamiętam karnego którego by obronił (poza tym Frankowskiego czy Żurawskiego już nie pomnę w Odrze jeszcze) dajmy mu kontrakt i umierajmy na zawał przez następne x lat dziękuję postoję ps. dwa ostatnie mecze: szmata z GZ i dwie szmaty z Lechią ( przy drugiej bramce potencjalnie gdyby był na boisku jakikolwiek stoper powinien wyekspediować piłkę w trybuny, więc tu jego wina jest nieco mniejsza) |
|
Cytat:
jeden mecz na 5 sezonów rewelacja dajmy mu kolejny 5 letni kontrakt może znajdzie się drugi taki mecz w ciągu następnych 5 lat |
Cytat:
:lol: Ochlon czlowieku, bo widac bardzo Cie boli ze on gra w Wisle. Skoro tak bardzo widzisz 'minusy', to wysil sie i tez zauwaz 'plusy' - chyba ze zylka Ci peknie i nie bedziesz mogl przyjac tego do wiadomosci PS. "Dwie szmaty z Lechia" - jeblem o ziemie :lol: Co do umierania za zawal to radze isc do lekarza, da Ci cos na uspokojenie, bo takie rzeczy nieleczone prowadza do Kobierzyna |
Ludzie bez żartów z tym nowym kontraktem dla Pawełka
To, że gra ostatnio troche lepiej nie powinno przesłonić 4 poprzednich lat Ja zwyżke formy widze glównie w kończącym sie kontrakcie To juz casusu Cantoro sie nie pamieta któremu zaraz po przedłużeniu umowy odechciało sie wysilać |
Cytat:
to ty ochłoń. Ja jestem zimny jak głaz. :lol: Prezes postanowi go podpisać, Cupiał to klepnie? Ich sprawa i ich pieniądze. A płakać będziemy my... ps. Uważasz że z Lechią nie uwalił 1 bramki? no no... a i drugiej nie ... fiu fiu... |
Cytat:
Juz probowales kiedys udowodnic ze z Jaga (Sosnowiec) tez zawlil, wiec wez sie nie kompromituj :D Aha, Łobo i Cikos to ***** |
Cytat:
krok do tyłu przy I bramce i oglądanie się na stopera. A nuż wybije klasyczny "Radek Majdan" w wykonaniu Pawełka |
Cytat:
Dobrze wiedziec :lol: Pytanie retoryczne, zakladam ze Pawelek obroni karnego, bedziesz tez usilnie wciskac ludziom ze to nie Pawelek obronil tylko ABC zle strzelil ? Wlasnie.... :D Tak, widze ze juz brak argumentow :D |
Cytat:
był góra 6 metr to raz dwa: zamiast robić krok do przodu i krok do tyłu trzeba było się na coś zdecydować zostaję w bramce wychodzę do przodu i tyle... ale jak już to zdecydowanie a nie jak "Radosław M" ps. wiesz co wciśnij ignor a nie insynuuj mi nie wiadomo co. Bo najpierw Pawełek musi obronić tego karnego. Póki co ta insynuacja jest bezprzedmiotowa. |
Cytat:
|
mic - a możesz Ty chłopie się tak nie gorączkować? Nazywasz ludzi pokemonami bo mają zgoła odmienne zdanie od Ciebie? Przecież nikt Ci nie broni twierdzić, że Pawełek to świetny fachowiec - pozwól również innym wyrazić swoje zdanie na jego temat.
W tym sezonie Mariusz puścił tragicznego farfocla z Ruchem, przepuścił dwie bramki w krótki róg (bynajmniej nie były to super silne, precyzyjne strzały za które można by go rozgrzeszać), zawalił ewidentnie bramknę z Lechią (4-2). To jak na 10 meczów chyba za dużo jak na dobrego bramkarza? Faktem jest, że Mariusz broni ostatnio lepiej, tylko czy po kilku bardziej udanych meczach mamy decydować się na przedłużenie kontraktu z piłkarzem, który przez lata nie daje spokoju na tej pozycji, który przez ten czas zapracował na miano pośmiewiska (niestety Mario jest tak odbierany przez kibiców w Polsce...)?. Jeśli dojdzie do przedłużenia kontraktu z Mariuszem będę mu gorąco kibicował, bo nie mam interesu w tym, by źle bronił, Jest piłkarzem Białej Gwiazdy i zasługuje na wsparcie. Mam wrażenie, że każdy kto krytykuje Mariusza jest przez Ciebie uważany za anty fana Wisły a tak nie jest. Uważam tylko, że wiele sezonów, które Mariusz rozegrał w Wiśle pokazało nam, że to bardzo przeciętny goalkeeper i wg mnie trzeba szukać kogoś innego. |
Cytat:
Nie nazywam ludzi pokemonami bo maja inne zdanie, tylko dlatego, ze klepia byle co, byleby tylko ponajezdzac na Pawelka/Lobodzinskiego/Cikosa itd. Jeszcze rozumiem jakby byly jakies sensowne podstawy, a nie naciaganie tak aby pasowalo.Poczytaj posty to znajdziesz wiele kwiatkow. Ponadto, wieksosc tych antyPawelkow uwaza ze beznadziejny Kirm i jeszcze bardziej tragiczny Jirsak powinni grac bo <niewiadomo>. Racze zapoznac sie co oznacza slowo KRYTYKA i "z czym sie to je". Bo to co sie dzieje na forum to w 99% przypadkow nie jest krytyka. I gdzie napisalem kiedykolwiek ze Pawelek to swietny fachowiec ? Prosze wskaz mi chociaz jeden cytat. Kazdy mi proboje takie cos wciskac, kazdego o to prosze, jednak zawsze po moim pytaniu nastepuje cisza. Pawelek posmiewiskiem ? Przede wszystkim zaczelo sie to tutaj na forum i pokemony (tak, tak!!) przeniosly to na onety i inne. Nie znasz internetu ? Dla mnie najwiekszym posmiewiskiem sa wlasnie tacy ludzie, ktorzy tylko czekaja aby byc slawni, bo napisali ze XXX jest be |
Wybacz, nie będę szukał cytatów - wystarczy mi, że napiszesz, że nie uważasz Mariusza za świetnego fachowca, uwierzę Ci na słowo ;) Tak ostro bronisz Mariusza, że zwyczajnie pomyślałem, ze masz go za bardzo dobrego zawodnika - mój błąd.
Mam do Ciebie pytanie - czy uważasz, że Mariusz zasługuje na przedłużenie z nim kontraktu? |
Cytat:
Co do przedluzenia kontraktu uwazam, ze jezeli ma byc dalej taki cyrk z szukaniem bramkarza jak byl (a na to sie zanosi), to bezzwlocznie trzeba przedluzyc. Jovanic niestety to bramkarz gorszy od Pawelka i przy calej sympatii do niego, twierdze ze najlepiej bedzie jak najszybciej go opchnac i zaczac ogrywac Kurto |
Cytat:
Co do nowego kontraktu, zalezy jak sie zachowa Mariusz. Jeśli dzięki swoim udanym występom ( bo sadze ze takie beda, przy slabej obronie bramkarz zawsze w swietle reflektorow) nie bedzie podbijał konkraktu to ok, w innym przypadku, adios amigos i liczę na Filipa. E; Ja też chcialbym by Jovanic był super, ale prawda jest inna. Zreszta, skoro trener decyduje się wybrac "pierwszego" i wybiera wyśmiewanego przez wszystkich Pawełka, to chyba coś nie jest tak. Przypomnijcie, które miejsce miała drużyna Jovanica w rozgrywkach w poprzednim sezonie? |
Mamy nowego dyrektora sportowego, nowego trenerea - może szukanie bramkarza wyglądałoby inaczej? Przedłużając umowę z Mariuszem skazujemy się na kolejne lata niepewności w bramce. Poza tym Jovanic - choć zdanie o nim mam podobne do Twojego - zagrał u nas dopiero kilka meczów, chyba jeszcze za wcześnie by go ocenić na tyle negatywnie, żeby pozbywać się go z klubu.
Cytat:
|
Brać Dudka z Realu :D
|
Cytat:
Co ostatnie lata dobitnie pokazały:-p |
Cytat:
Więc te Twoje sądy są jakoś mniej trafne niż te "forumowych pokemonów" :lol: |
No dobra, to jaki mecz przegraliśmy przez Pawełka?
Nie chodiz mi o niepewne interwencje z których ostatecznie nic nie wynikło, albo bramki jak ta z Zagłębiem na 4:1 kiedy całą drużyna była już w połowie drogi do szatni. On oczywiście jest średni, ale Buric i Sandomierski są absolutnie poza zasięgiem, a każdy nowy po 300 tys EUR- 400 tys EUR. to ryzyko następnego Jovanica, czyli bramkarza gorszego niż Pawełek. |
A Buric to czym was zachwycil? ;o
|
Cytat:
bramka w meczu z Górnikiem: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10..._0__Kwiek.html czy pierwsza i druga puszczona w niesławnym laniu od Lecha przy Reymonta dalej nie chce mi się już szukać bo i po co Burić? Chryste panie toż to wyrób Pawełkopodobny |
Cytat:
Poza tym, Legia - Lechia 0:3 wiec nie wiem gdzie to zwyciestwo :D -- Do tematu Niektorzy chyba zapomnieli ze w druzynie gra 11 zawodnikow, a nie tylko jeden bramkarz :lol: Pawelek zlo calego swiata oj dzieciaki... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl