![]() |
Michal a po to ze Baszczu i Singlar moze nie sa futbolowymi ''dziadkami'' ale z sezonu na sezon robia sie starsi i Marcelo ewentualnie mogl by ich zastapic. Fakt nominalna jego pozycja to srodek ale mogl by grac na boku tez, zobaczymy czy grajek do nas trafi, a zmartwienie na jakiej pozycji bedzie gral/albo nie bedzie, mial na glowie trener nasz;) To chyba dobrze ze moze grac na 2 pozycjach, nie??
A co do wygryzienia Glowackiego to tu jest roznie, Cleber powiedzial w wywiadzie dla PS ze bedzie gral jeszcze 2 sezony, a wiec raczej ewentualnie Marcelo bym szykowal jako nastepce Clebera. |
Zawsze może się okazać że zimą Baszczu opuści nas to wtedy Marcelo mógłby go zastąpić.. Od Przybytku głowa nie boli lepiej mieć zmiennika na daną pozycję niż nie mieć wcale;)
|
Dokladnie bo Arek to jest kontuzjogenny:P Ja jestem jak najbardziej za transferami tych dwoch chlopakow z Brazyli:)
PS: Nowosolanin o co ci chodzi ze napisales to pod moim tekstem?? |
Jeszcze raz radzę się nie podniecać. Dopóki nie podpisze nikt z nami kontraktu to się nie podniecajcie bo później będzie płacz.
|
Uprzejmie proszę o niezawiadamianie w tym temacie jacy gracze znajdują się w składzie Wisły na transfermarkt-cie. Wbrew pozorom z transferami naszego klubu ma to bardzo niewielki(o ile w ogóle występujący)związek.
|
Dokładnie popieram wolfy.
To jest po prostu śmieszne co tu ludzie przywołują co pisze na transfermarkt.de Goście z niemieckiej stronki przeczesują infa z gazet i sami wedle własnego widzimisię przyporządkowują do składów. Nie mają na ten temat żadnej wiedzy. O tym czy podani dwaj Brazylijczycy są w Wiśle dowiemy się od samego Bednarza i strony wisla.krakow.pl Podpieranie się wiedzą ze stronki transfermarkt.de jest dla mnie po prostu śmieszne. Oni wklepują do składu każedgo grajka którym klub jest zainteresowany na podstawie wymyślonych doniesień gazet typu "Fakt" i "SE". |
I jak widział ktoś dziś Marcello na obiektach Wisły :P ?
|
Cytat:
Dla przeciwwagi tego co wytłuściłem u Ciebie przypomnę sprawę z lipca ze sponsorem... Wielkie zapowiedzi i...Salwator na nery... bo "Wisła się ceni"( Wilczek). W dzisiejszej gk napisali, że przychodzi bodaj 4 juniorów, w tym jeden z Bordeaux, a więc trzeba odpowiednio ubrać to w słowa plus Singlar i (oby!) ten Marcelo, powroty i więcej trudno oczekiwać. Co nie zmienia faktu, że na już potrzebny nam drugi sensowny napastnik. Z drugiej strony jak wszyscy troszeczkę się łudzę, że stanie się cud i w pn będzie weselej niż się nam dziś wydaje. |
Cytat:
Michu jaja sobie robisz? ostatni mecz z Bełchatowem powinien byc odpowiedzią Kontuzja Głowy , Diaz grał w reprezentacji , Baszcz przyczny losowe i co .... zostalismy prawie bez obrony zawsze moga być jeszcze kartki i Bóg wie co może sie wydarzyć obrońca jest bardziej potrzebny niż napstnik |
Z tym Marcelo, to jakaś dziwna sprawa. Szachtar który ma świetnie prześledzony rynek brazylijski i co roku wyciąga tam najwięszke gwiazdy ligi: Fernardinho, Elano, Ilsinho, Jadson, Luiz Adriano, Wilson chce za gościa dać 3 mln euro. Znaczy to że ten Marcelo jest wyróżniającym się obrońcą ligi brazylijskiej. A my tego zawodnika mozemy mieć za darmo? To jest bardzo dzwine.
Oby tak się stało, bo to znaczyłoby że Bednarz naprawde wykonał chyba jednen z najlepszych transferów w historii polskiej piłki. |
Cytat:
Tak wogóle nie ma nic za darmo , na pewno prowizja dla jego menago będzie sporo wynosić , nie można też wykluczyc tego że sprawa nie rozbije się w fifa . |
Cytat:
O ile Singlar, Diaz, nawet Kowalski mający u boku doświadczoneo defensora nie osłabiaja bardzo naszego potencjału, o tyle ew. (odpukać) kontuzja Pawła Brożka oznacza drastyczne obnizenie naszej siły ognia. Aż strach sobie to wyobrażać... Na Niedzielana mamy liczyć? Czekac az Boguski się przełamie ? |
Cytat:
|
Co do procentowych szans pozyskania tego Marcelo , to najlepiej nadala by sie pewna piosnka Lady Pank:)
A co do jakiegos last minute - niewykluczone, ja sie ciesze ze w poniedzialek konczy sie ten caly cyrk i temat w koncu powedruje gdzies w dolne rejony. |
Cytat:
moim skromnym zdaniem nasza kadra jest wytarczająca...myśle ze jedynie ten Marcelo byłby dobrym uzupełnieniem składu. Licząc że wszyscy są zdrowi(choć wiem że trudno o taką sytuacje) kadra nie wygląda tak źle: - na bramce mamy Pawełka i młodych. - w obronie Baszczyński(Singlar)-Cleber(Kowalski)-Głowacki(Diaz)-Brożek(Baretto) - w pomocy pierwsza 5 jest bardzo mocna(Łobodzinski,Sobolewski,Cantoro,Jirsak,Zieńcz uk) a w rezerwie pozostają Gołoś, Mączyński, Małecki oraz Varga i wcześniej wspomniany Baretto. - w ataku jest Paweł Brożek, Boguski i Niedzielan. oczywiście że można narzekac że brakuje 2 dobrego napastnika czy środkowego obroncy...ale na naszą Ekstraklase ten skład jest wystarczający...w pucharach będzie cięzko...ale i tak to Tottenham ma większe szanse na awans niż my...niestety. |
Nazwiska trojki 18 letnich, utalentowanych pilkarzy jacy maja zasilic Wisle, wedlug GK:
(z pamieci wiec moglem przekrecic nazwisko jakies) Rado (Stal Mielec albo Stal Stalowa W.) Fajfur (Bordeaux) Cyzio ( Szamotuly) |
Cytat:
edit: Jednak to nie on :D |
nie Fajfur tylko Mateusz Rajfur :P
http://www.90minut.pl/news.php?id=760546 jak widać chłopak był na testach w Lubinie dość niedawno |
o prosze 4 młodych chlopakow! Ciekawe czy to Wisla o nich `walczyla` czy ich menedzerowie ich przywieźli?
Wazne ze sa.... |
Cytat:
|
Rajfur to stoper:
http://www.gryfino.powiat.pl/index.p...17&flag=rajfur kolejni bracia w Wiśle: http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...RT10/163621031 Cyzio to stoper |
Co do Marcelo, to dziwi mnie jedno. Mianowicie brak informacji na temat jego odejścia w brazylijskich gazetach. Według mnie tam powinno być sporo przypuszczeń na temat odejścia ich reprezentanta U21 i podstawowego zawodnika Santosu...
Ja przekopałem już kilka brazylijskich stron (w tym oficjalną Santosu), ale nigdzie nie jest napisane o końcu kontraktu/ odejściu z klubu Marcelo... |
z tym Marcelo to wogóle wątpliwa sprawa. Miał przechodzic badania wczoraj i dzisiaj. Od dwóch dni jest w Krakowie i żaden pismak, ani fan go nie wypatrzył? Coś za dużo niejasności jest w tym wszystkim, tym bardziej, że skoro Bednarz rozmawiał z nim od 2 miesięcy, to czemu w Lidze+ mówił o odrzuceniu wszystkich kandydatów przez RN... ale zobaczymy
|
Dokladnie to samo jest z Romero:P (tak to sie pisze??). Nie ma nic na oficjalnej stronie, Staralem sie poszukac forum Santosu i Flaminese ale nie wiem jak jest po Brazylijsku forum, moze ktos pomoze:)??
|
Dzisiaj Santos i Fluminense grają swoje mecze ligowe, zobaczymy czy będą w składach.
|
Moze beda te macze na justin, albo na tym drogim?? Ma krktos info ktos??
PS: Wiem ze forum po Hiszpansku to foro, ale to mi nie pomoglo ;( |
Cytat:
byli lepsi, testowani u nas juz rok temu nawet, ale chyba chłopaki nie maja kontaktów na I lige niestety ;/ |
Pewnie ci dwaj brazylijczycy to tak jak Grigorie i Galamaz pare sezonow temu...
|
na transfermarkt.de niby w skladzie wisly sa juz ci zawodnicy jedank stoja przy nich znaki zapytania, a ze skladu santosu i fluminense ich nie ma ale narazie trzeba poczekac do jutra
|
Sao Paulo - Santos (21:00)
Flamengo - Fluminese (23:10) Mecze są w ramówce Soccer-live.pl, więc na 90% będą na Sopcascie lub TVants... |
Uspokójcie się już, a w szczególności dajcie sobie spokój z tym transfermarktem! Poczekajmy do jutra i będzie już wszystko wiadomo. To naprawdę niedługo...
|
Cytat:
szukajcie a i tak nic nie znajdziecie :lol::lol::lol: specjalność zakładu: wirtualne transfery by Wisła Kraków SSA :rotfl:a |
czytał ktoś wczorajczy Przegląd??
pisali tam ze Romero ma ważny kontrakt do konca tego roku wiadomo ze to jest szmatławiec ale mogą mieć prawdziwe informacje... i tu powstaje pytanie czy przyjdzie do Wisły czy to jakas kaczka dziennikarska... |
karnie ? To jakiś łobuz z niego. Niewiem czy potrzebujemy takiego piłkarza ala "MIJAILOVIC"
|
Cytat:
I jeszcze jedno. Nie Romero tylko Romeu. A ogólnie rzecz biorąc to radzę poczekać do jutra z komentarzami bo obecna "dyskusja" jest całkowicie jałowa. |
Ale przecież nie musi być wcale jutro nic wiadomo. Przecież nie sprowadzamy takiego piłkarza tylko z myślą o meczu z Totenhamem. Jako wolny zawodnik może przyjść nawet w Październiku. Nie wiem kto wam powiedział że jutro się czegoś dowiemy?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przecież Ochalik też pewnie o wszystkim nie wie bo po co mają tracić czas żeby mu wszystko mówić. Ochalik pewnie zna tylko powierzchownie sprawy. Pewnie to jego wniosek że się dowiemy w poniedziałek, ale chyba nie koniecznie. Także nie robiłbym tak w majtki że jutro się dowiemy czegokolwiek. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl