![]() |
Brożek albo Mucha. Nasi jedyni piłkarze ligowi, którzy czasami prezentujac cos czego nie wstyd pokazać w poważnej europejskiej piłce.
|
Może trochę dla rozruszania tematu, coś o waszej sąsiadce zza błoń, przed meczem ze Śląskiem Wrocław.
Cytat:
:lol: |
"Działacze Cracovii odmówili, ale co ciekawe, nie nastąpiło to natychmiast, ale po zastanowieniu i wewnętrznych dyskusjach."
he he he |
Moim zdaniem Marcelo i Astiz to dwoch najlpeszych stoperow naszej przasnej ekstraklasy. Arobleda im depcze po pietach. Nieco dalej Glowacki, Choto, Sadlok.
|
Cytat:
A to,że jakoś Marcelo nie ma w tym zestawieniu zdziwiony nie jestem. Merytorycznie nie ma przesłanek ku temu aby go nie wystawiać. Facet jest bezbłędny. A od kiedy to działacze kierują się merytorycznymi przesłankami, w czymkolwiek. |
Cytat:
Podsumowując waszą dyskusję ( :-P ) - napastników rozlicza się z bramek i asyst. Innymi słowy - powinna być zrobiona punktacja kanadyjska, bo to czy komuś się bardziej podoba Franek, a komuś Lewandowski jest bezprzedmiotowe. Co do dylematów Cracovii, to ja mam tylko jedno pytanie: Co na to "Gazeta Wyborcza"? |
Cytat:
Jesli juz podsumujemy to chyba kazdy z Nas zrobilby inna 11-stke niz wybrana :) z Sadlokiem :rotfl: |
Zagłębie gra z Legią i znowu głównym bohaterem liniowy. Dwa spalone gwizdnięte z powietrza, szczególnie ten Rybusa rażący, bo do spalonego nie było nawet blisko a Rybus wyszedłby sam na sam. Upada mit Traore, bo przy Choto koleś nie istnieje. Senegalczyk po prostu za słabo panuje nad piłką.
|
Tylko co teraz powiedzą tutejszy amatorzy teorii spiskowych o wspieraniu Legii przez brać sędziowską?
Pewno stwierdzą że się jeden wyłamał, taka czarna owca..yyy....znaczy biała :lol: |
Przesłyszało mi się ?
Na trybunach Zagłebia Lubin - Łobodziński! Co? Ty k...! |
Cytat:
Sędziowie są zawsze za przeciwną drużyną... Wejdź sobie na forum Zagłębia po meczu - na pewno będą głosy o faworyzowaniu Legii... Kibice nigdy nie byli obiektywną grupą i nigdy nie będą... --- Mecz mi się podoba, ciekawi mnie czy to tylko złudzenie dlatego że w tle nie ma bieżni i syfu, czy rzeczywiście mecz trzyma jakiś poziom?:-p |
Cytat:
Odeślijmy im Łobodzińskiego! |
0:0!!! ; D
|
Legia remisuje jak wygramy w Chorzowie moze byc nawet nienajgorzej w tabeli po rundzie
|
Chciałbym aby Wisła zagrała z Ruchem z taką ambicją jak Legia z Zagłębiem. Najlepsi komentatorzy. Juz anulowali żółtą kartkę z Choto. A skoro dziennikarze canal+ wręcz domagają się ułaskawienia to przecież Komisja Ligi nie moze im odmówić :). Sędziowie nadrobili pomyłki w spalonych, krzywdząc tym razem Zagłębie.
|
Cytat:
|
Cieszy remis Zagłębia z Legią , nie ma co ukrywać.
Ale dopiera wygrana z Ruchem da pełne zadowolenie:) |
coś mi się zdaje, że Mucha może być uznany najlepszym bramkarzem mistrzostw świata, jeśli Słowacja z grupy wyjdzie.
Są w grupie z Włochami, Paragwajem i Nową Zelandią. Mogą dać rady. To, co ten facet wyrabia to inny świat, szczególnie w naszej lidze to widać. |
Cytat:
Cytat:
Dziś Szymański dobrze gwizdał, za to liniowi się nie popisali. Szybkie tempo, dużo walki.Mi się podobało. Nowy stadion i poziom piłkarski skacze w górę. Poczekajmy jeszcze trochę a będziemy mieli rzeczywistą ekstraklasę! |
Cytat:
Niby ponad 300 w aferze korupcyjnej to też wymysł "piętnastoletnich" dzieci? Każdy ma prawo być przewrażliwiony po tym co się dzieje... |
Cytat:
|
To było o jakimś ich prezesie czy coś, a nie o Łobodzińskich :D
A co do sędziego liniowego: NIGDY WIĘCEJ NIE DAWAĆ MU SĘDZIOWAĆ! Po pierwszym niesłusznym spalonym dla Legii patrzyłem dokładnie i pomylił się we WSZYSTKICH sytuacjach, w pierwszej połowie dwa przeciwko Legii, a w drugiej Zagłębiu w dogodnych sytuacjach i to wyraźnych. Dodatkowo pomylił się też ten sędzia z drugiej strony, puścił spalonego Mięciela (i zdaje się, że w 1 połowie też spalony niesłuszny na Zagłębiu). To była właściwie jego jedyna sytuacja, więc też na minus. W sumie liniowi we wszystkich sytuacjach "na styk" popełnili błąd, to jakaś parodia. Niech zostawią w spokoju kibiców i zajmą się tymi nieudacznikami, bo się nie da oglądać. Wyniku może i nie wypaczyli, ale przynajmniej byłyby bramki. |
Remis w sumie zasluzony w koncowe znowu Mucha ratuje Legie...bez niego byli by bidni ....
jest szansa wiec choc troche im odskoczyc przed "snem" zimowym |
Cytat:
|
Cracovia po pierwszej połowie prowadzi ze Śląskiem 1:0. Gdyby wygrali (tfu, tfu i w niemalowane), to będą mieli świetną passe 4 zwycięstw pod rząd, a po drodze mieli np. nas :-/ Widmo spadku się od nich bardzo oddala, a przed rozpoczęciem owej passy okupowali ostatnie miejsce, dziś bez względu na wynik są w środku tabeli.
|
Cytat:
Wracając do samego meczu. Bardzo dobrze się go oglądało, trochę składnych akcji, ciekawe kontry z jednej i z drugiej strony. Zadziwiająca płynność. Jak dla mnie spotkanie na plus. I jeszcze o Traore chciałbym wspomnieć. Facet przez nie jednego był już przymierzany do Legii lub Wisły. Z chęcia patrzyłem co to facet umie,hmmm on nic nie umie. Techniki nie ma żadnej,szybkość przeciętna. Jedyne co potrafi to przepychac się w polu karnym. Średnio jak na nasze np potrzeby. Może komuś to imponuje,ale nie mnie. Będę polował na niego w następnym spotkaniu. Niemniej po obserwacji wczorajszej stwierdzam - cienizna. Edit. Cracovia jak dziś wygra to raczej nie spadnie. Lenczyk tylko potwierdzi jak dobrym jest trenerem. W zimie Filipak sprowadzi mu z dwóch dobrych grajków i jeszcze w pierwszej 8 ligę zakończą. Lenczyk naprawde z niczego potrafi zrobić coś. No ale piłka jeszcze w grze więc...Sląsk powinien wygrać mimo wszystko. |
jak sie slyszy ten doping ktory polega na 15 minutowym wyzywaniu Wisły to zal patrec na ten mecz
|
Cytat:
Przecież to mecz AntyWisły ze Śląskiem:D Śląsk coś ciężko gra. Może się jeszcze uda zremisować. |
tak właśnie wygląda mecz w którym grają "zaprzyjaźnione " kluby. Nie powinno tak być zeby przez większość trwania meczu sie wyzywć.. :/
|
Cytat:
|
Świetny przykład co dobry trener potrafi zrobić z drużyną. W życiu bym nie powiedział, że Cracovia na półmetku ligi będzie w środku tabeli, że pokona nas w derbach. Lenczyk odwala niezłą robotę.
|
Fajny mecz Bełchatów - Polonia Bytom 2-2
Myślę że lepszy niż wczorajszy Zagłębie-Legia |
Noo tylko, że Lenczyk jest tam ile ? Pół roku ? Efekt nowej miotły i tyle. On umie poukładać na szybko z byle czego. Ale im dalej w las tym gorzej.
|
Mecz GKS Bełchatów - Polonia Bytom mógł się podobać. Wynik 2:2 i wyrównująca bramka Bełchatowa w samej końcówce. Cracovia niestety zwycięża ze Śląskiem 1:0 po golu Sachy i pewnie zmierza do utrzymania się w Ekstraklasie, jak Orest popracuje w zimie z zespołem i być może dostanie jakiegoś niezłego grajka, to wiosną mogą nas czekać derby z prawdziwego zdarzenia. Póki co, z gówna robi czekoladę 4 mecze - 12 pkt, ostanie miejsce - 9. miejsce i zrównanie się punktami ze Śląskiem. Jagiellonia w 80 min. przegrywa z Odra w Wodzisławiu 2:1 i jak tak zostanie, to spadnie na ostatnie miejsce. Po początku i szybkim odrobieniu dziesięciopunktowego debetu raczej nikt się nie spodziewał Jagi jako ostatniej na półmetku.
|
jeszcze parę minut nadziei jest, że Jaga tego nie przegra. Szkoda by było tej soboty, już jeden nienajlepszy wynik padł, po co drugi :)
Jedyne, co wnerwia w wyniku Craxy to nie zwycięstwo, tylko to , że ze Śląskiem. Dla mnie dobrze, że nie spadną, liga bez najstarszych i najważniejszych derbów w lidze byłaby kulawa. Byle tylko w tych derbach nasi mieli świadomość, że tu żartów nie ma, bo chyba nie wszyscy z nich zdawali sobie w pełni sprawę. No nic, będzie lepiej :D |
wygrane derby dały Cracovii kopa, widać że są na gazie i sprzyja im szczęście. Miejmy nadzieje, że za tydzień Lechia sprowadzi ich do parteru. ;)
|
Cytat:
edytka: No i Franek druga bramka i w 90mi. mamy remis 2:2. Odra od 53 min. w 10. |
mimo, że Jadze zawsze dobrze życzę a Odrze o wiele rzadziej :), to jednak te dwa karne to coś ładnie nie pachnie. Wygląda na to , że przynajmniej ten pierwszy to zmyślony był. Do tego dwie czerwone kartki.
Ciężko będzie Odra miała do końca sezonu, chyba się zrobiła nieformalna spółdzielnia pod tytułem Liga przeciwko Odrze. Z tym sobie mogą nie poradzić, mimo Piechniczka we władzach. Edytka: po 12 minutach Lech remisuje z Piastem 1-1. Nieźle byłoby, by ten wynik pozostał i "kurczaki" :D nie dały sobie więcej piórek wyrwać. Po takim wyniku niektórzy w Wielkopolsce zabiliby by się własną pięścią. |
Lech - Piast 1:1:)
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl