Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

0 22 04.12.2009 00:58

Brożek albo Mucha. Nasi jedyni piłkarze ligowi, którzy czasami prezentujac cos czego nie wstyd pokazać w poważnej europejskiej piłce.

63624 04.12.2009 09:59

Może trochę dla rozruszania tematu, coś o waszej sąsiadce zza błoń, przed meczem ze Śląskiem Wrocław.

Cytat:

Dla piłkarzy Śląska to ostatnia szansa, aby w tej rundzie wygrać na wyjeździe. Jak na razie wrocławianie na boiskach rywali zanotowali trzy remisy i ponieśli cztery porażki. Poza Śląskiem tylko Jagiellonia Białystok nie zdołała zdobyć trzech punktów poza swoim stadionem.

- Jakoś nam nie idzie na wyjeździe i nie wiem, jak to wytłumaczyć - zastanawia się głośno Dariusz Sztylka. - Gdybyśmy wiedzieli, w czym problem, to już dawno byśmy temu zaradzili. Najgorsze, że nie mieliśmy przecież jakichś wymagających rywali. Gdzieś powinniśmy wygrać. Może w końcu uda się z Cracovią - dodaje zawodnik.

O wygraną wcale nie będzie jednak łatwo. Zespół Oresta Lenczyka w ostatnich trzech meczach odniósł trzy zwycięstwa i awansował na dziewiąte miejsce w tabeli. Ze spotkania na spotkanie drużyna prezentuje się coraz lepiej i nie jest już tym zespołem z początku sezonu, który przegrywał z każdym po kolei.

Nieoczekiwanie informacje o przygotowaniach piłkarzy Śląska do tego meczu przyćmiły przepychanki wrocławskich fanów z działaczami Cracovii. Ze względu na remont stadionu Pasy swoje spotkanie jako gospodarze rozgrywają w Sosnowcu i mają zakaz wpuszczania fanów gości. Mimo wszystko Klub Kibiców Niepełnosprawnych Śląska Wrocław zgłosił się z prośbą o wpuszczenie ich na stadion. Usłyszał: nie.

Na stronie internetowej KKN można przeczytać: Do tej pory żaden klub w Polsce nie stawiał przed nami barier. Nawet jeśli na mecz nie byli wpuszczani kibice gości, dla nas robiono wyjątek. Tak było choćby we Wronkach przy okazji meczu z Lechem Poznań. Może dlatego, że tam po prostu zrozumiano, iż dla niektórych taki wyjazd to kolejny krok do normalności. Do tego, by choć na chwilę zapomnieć o trudnościach i bolesnej niepełnosprawności.

Złośliwi decyzję Cracovii tłumaczą w ten sposób, iż gospodarze obawiali się, że 15-osobowa grupa KKN (tylu kibiców, plus opiekunowie, wybierało się do Sosnowca) przekrzyczałaby fanów Pasów. Od kiedy bowiem Cracovia zaczęła grać w Sosnowcu, średnio jej mecze ogląda po kilkaset osób, a atmosfera panuje jak na sparingu.

Stąd też wzięła się kolejna inicjatywa ze strony kibiców Śląska. Fani z Wrocławia wystąpili z propozycją do Cracovii, że zamiast fanów z Krakowa, oni wejdą na stadion i z góry wykupią dwa tysiące biletów.

- Na pewno stworzylibyśmy atmosferę, jaka powinna być na meczu ekstraklasy, i do tego Cracovia więcej by zarobiła - wyjaśnia jeden z kibiców, proszący o zachowanie anonimowości.
Działacze Cracovii odmówili, ale co ciekawe, nie nastąpiło to natychmiast, ale po zastanowieniu i wewnętrznych dyskusjach.

Działania szalikowców zielono-biało-czerwonych spowodowały, że atmosfera wokół meczu zgęstniała. Zwłaszcza jeżeli chodzi o aspekt kibicowski.
http://www.gazetawroclawska.pl/sport...nych,id,t.html

:lol:

7 kotów 04.12.2009 10:17

"Działacze Cracovii odmówili, ale co ciekawe, nie nastąpiło to natychmiast, ale po zastanowieniu i wewnętrznych dyskusjach."
he he he

DysoN 04.12.2009 10:26

Moim zdaniem Marcelo i Astiz to dwoch najlpeszych stoperow naszej przasnej ekstraklasy. Arobleda im depcze po pietach. Nieco dalej Glowacki, Choto, Sadlok.

Marszałek 04.12.2009 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 825457)
"Działacze Cracovii odmówili, ale co ciekawe, nie nastąpiło to natychmiast, ale po zastanowieniu i wewnętrznych dyskusjach."
he he he

Tak to jest jak się opierniczało w jesziwe i nie ma się Talmudu na pamięć wykutego. Więc potrzebowali trochę czasu aby przeczytać jak księgi na tą sprawę się zapatrują. Rebe dupę spierze.

A to,że jakoś Marcelo nie ma w tym zestawieniu zdziwiony nie jestem. Merytorycznie nie ma przesłanek ku temu aby go nie wystawiać. Facet jest bezbłędny. A od kiedy to działacze kierują się merytorycznymi przesłankami, w czymkolwiek.

wolfy 04.12.2009 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 825418)
Brożek albo Mucha. Nasi jedyni piłkarze ligowi, którzy czasami prezentujac cos czego nie wstyd pokazać w poważnej europejskiej piłce.

Ja bym dodał jeszcze Marcelo, bo to jeden z dwóch zawodników ligowych (obok Muchy), który może pójść do jakiejś przyzwoitej ligi i sobie tam poradzić. Pewnie zresztą tak się w najbliższym czasie stanie zarówno w przypadku Słowaka, jak i Brazylijczyka.

Podsumowując waszą dyskusję ( :-P ) - napastników rozlicza się z bramek i asyst. Innymi słowy - powinna być zrobiona punktacja kanadyjska, bo to czy komuś się bardziej podoba Franek, a komuś Lewandowski jest bezprzedmiotowe.

Co do dylematów Cracovii, to ja mam tylko jedno pytanie: Co na to "Gazeta Wyborcza"?

kaco1985 04.12.2009 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 825472)
Podsumowując waszą dyskusję ( :-P ) - napastników rozlicza się z bramek i asyst. Innymi słowy - powinna być zrobiona punktacja kanadyjska

Chcialem tylko zaznaczyc, ze nie kazdy napastnik gra w takim samym klubie... jedni maja troche wiecej, a drudzy mniej tych sytuacji. Bo napewno Frankowski w Jadze tych okazji mial mniej, a w kanadyjskiej chyba nie wypadl by tak zle... :)

Jesli juz podsumujemy to chyba kazdy z Nas zrobilby inna 11-stke niz wybrana :) z Sadlokiem :rotfl:

Uran235 04.12.2009 21:00

Zagłębie gra z Legią i znowu głównym bohaterem liniowy. Dwa spalone gwizdnięte z powietrza, szczególnie ten Rybusa rażący, bo do spalonego nie było nawet blisko a Rybus wyszedłby sam na sam. Upada mit Traore, bo przy Choto koleś nie istnieje. Senegalczyk po prostu za słabo panuje nad piłką.

spidey 04.12.2009 21:07

Tylko co teraz powiedzą tutejszy amatorzy teorii spiskowych o wspieraniu Legii przez brać sędziowską?

Pewno stwierdzą że się jeden wyłamał, taka czarna owca..yyy....znaczy biała :lol:

ciastek11 04.12.2009 21:23

Przesłyszało mi się ?
Na trybunach Zagłebia Lubin - Łobodziński! Co? Ty k...!

Konrad. 04.12.2009 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 825657)
Tylko co teraz powiedzą tutejszy amatorzy teorii spiskowych o wspieraniu Legii przez brać sędziowską?

Pewno stwierdzą że się jeden wyłamał, taka czarna owca..yyy....znaczy biała :lol:

Ech po co prowokujesz?

Sędziowie są zawsze za przeciwną drużyną... Wejdź sobie na forum Zagłębia po meczu - na pewno będą głosy o faworyzowaniu Legii... Kibice nigdy nie byli obiektywną grupą i nigdy nie będą...

---

Mecz mi się podoba, ciekawi mnie czy to tylko złudzenie dlatego że w tle nie ma bieżni i syfu, czy rzeczywiście mecz trzyma jakiś poziom?:-p

wolfy 04.12.2009 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek11 (Post 825664)
Przesłyszało mi się ?

Takich zniewag nie wolno pozostawiać bez odpowiedzi.
Odeślijmy im Łobodzińskiego!

eMTe 04.12.2009 22:00

0:0!!! ; D

madenn 04.12.2009 22:01

Legia remisuje jak wygramy w Chorzowie moze byc nawet nienajgorzej w tabeli po rundzie

Gwiaździsty 04.12.2009 22:05

Chciałbym aby Wisła zagrała z Ruchem z taką ambicją jak Legia z Zagłębiem. Najlepsi komentatorzy. Juz anulowali żółtą kartkę z Choto. A skoro dziennikarze canal+ wręcz domagają się ułaskawienia to przecież Komisja Ligi nie moze im odmówić :). Sędziowie nadrobili pomyłki w spalonych, krzywdząc tym razem Zagłębie.

ciacho 04.12.2009 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 825665)
Ech po co prowokujesz?

Sędziowie są zawsze za przeciwną drużyną... Wejdź sobie na forum Zagłębia po meczu - na pewno będą głosy o faworyzowaniu Legii... Kibice nigdy nie byli obiektywną grupą i nigdy nie będą...

---

Mecz mi się podoba, ciekawi mnie czy to tylko złudzenie dlatego że w tle nie ma bieżni i syfu, czy rzeczywiście mecz trzyma jakiś poziom?:-p

To faktycznie zadziwiające, ale mi też się ten mecz podoba.. dobre tempo, fajne akcje, tylko bramek brak.

Ogryzek 04.12.2009 22:12

Cieszy remis Zagłębia z Legią , nie ma co ukrywać.

Ale dopiera wygrana z Ruchem da pełne zadowolenie:)

harthausen 04.12.2009 22:13

coś mi się zdaje, że Mucha może być uznany najlepszym bramkarzem mistrzostw świata, jeśli Słowacja z grupy wyjdzie.
Są w grupie z Włochami, Paragwajem i Nową Zelandią. Mogą dać rady.
To, co ten facet wyrabia to inny świat, szczególnie w naszej lidze to widać.

Mario Nh 04.12.2009 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek11 (Post 825664)
Przesłyszało mi się ?

A nie czasem Chałbiński?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 825684)
Sędziowie nadrobili pomyłki w spalonych, krzywdząc tym razem Zagłębie.

Dlatego irytujące są te posty pisane wręcz jakby przez piętnastoletnie dzieci o ustawionym meczu. Sędziów mamy jakich mamy, w większości nie są doświadczeni więc i błędy im się w miarę często przytrafiają.
Dziś Szymański dobrze gwizdał, za to liniowi się nie popisali. Szybkie tempo, dużo walki.Mi się podobało.
Nowy stadion i poziom piłkarski skacze w górę. Poczekajmy jeszcze trochę a będziemy mieli rzeczywistą ekstraklasę!

Ogryzek 04.12.2009 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 825694)
A nie czasem Chałbiński?

Dlatego irytujące są te posty pisane wręcz jakby przez piętnastoletnie dzieci o ustawionym meczu. Sędziów mamy jakich mamy, w większości nie są doświadczeni więc i błędy im się w miarę często przytrafiają.
Dziś Szymański dobrze gwizdał, za to liniowi się nie popisali. Szybkie tempo, dużo walki.Mi się podobało.
Nowy stadion i poziom piłkarski skacze w górę. Poczekajmy jeszcze trochę a będziemy mieli rzeczywistą ekstraklasę!

????

Niby ponad 300 w aferze korupcyjnej to też wymysł "piętnastoletnich" dzieci?

Każdy ma prawo być przewrażliwiony po tym co się dzieje...

kohprzem'68 04.12.2009 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 825657)

Powiedzą że arbiter dzisiejszego spotkania czuje się w obowiązku odac częśc punktów Zagłębiu które utraciła z winy tego narcyza Szulca , czy jak mu tam .

GemHZR 04.12.2009 23:16

To było o jakimś ich prezesie czy coś, a nie o Łobodzińskich :D

A co do sędziego liniowego: NIGDY WIĘCEJ NIE DAWAĆ MU SĘDZIOWAĆ! Po pierwszym niesłusznym spalonym dla Legii patrzyłem dokładnie i pomylił się we WSZYSTKICH sytuacjach, w pierwszej połowie dwa przeciwko Legii, a w drugiej Zagłębiu w dogodnych sytuacjach i to wyraźnych. Dodatkowo pomylił się też ten sędzia z drugiej strony, puścił spalonego Mięciela (i zdaje się, że w 1 połowie też spalony niesłuszny na Zagłębiu). To była właściwie jego jedyna sytuacja, więc też na minus. W sumie liniowi we wszystkich sytuacjach "na styk" popełnili błąd, to jakaś parodia.
Niech zostawią w spokoju kibiców i zajmą się tymi nieudacznikami, bo się nie da oglądać. Wyniku może i nie wypaczyli, ale przynajmniej byłyby bramki.

Wojtas 04.12.2009 23:34

Remis w sumie zasluzony w koncowe znowu Mucha ratuje Legie...bez niego byli by bidni ....

jest szansa wiec choc troche im odskoczyc przed "snem" zimowym

Uran235 05.12.2009 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 825726)
To było o jakimś ich prezesie czy coś, a nie o Łobodzińskich :D

A co do sędziego liniowego: NIGDY WIĘCEJ NIE DAWAĆ MU SĘDZIOWAĆ! Po pierwszym niesłusznym spalonym dla Legii patrzyłem dokładnie i pomylił się we WSZYSTKICH sytuacjach, w pierwszej połowie dwa przeciwko Legii, a w drugiej Zagłębiu w dogodnych sytuacjach i to wyraźnych. Dodatkowo pomylił się też ten sędzia z drugiej strony, puścił spalonego Mięciela (i zdaje się, że w 1 połowie też spalony niesłuszny na Zagłębiu). To była właściwie jego jedyna sytuacja, więc też na minus. W sumie liniowi we wszystkich sytuacjach "na styk" popełnili błąd, to jakaś parodia.
Niech zostawią w spokoju kibiców i zajmą się tymi nieudacznikami, bo się nie da oglądać. Wyniku może i nie wypaczyli, ale przynajmniej byłyby bramki.

Tutaj nawet nie chodzi o sytuacje stykowe, bo tam błąd może się zdarzyć, sędzia może mieć słabszy dzień. Ale w sytuacjach Rybusa i Dinisa do spalonego brakowało dobrego metra i nie było mowy o stykowości. To były koszmarne błędy liniowego, za które arbiter powinien zapłacić przesunięciem do niższej klasy rozgrywkowej.

Arturo Qr2nów 05.12.2009 15:57

Cracovia po pierwszej połowie prowadzi ze Śląskiem 1:0. Gdyby wygrali (tfu, tfu i w niemalowane), to będą mieli świetną passe 4 zwycięstw pod rząd, a po drodze mieli np. nas :-/ Widmo spadku się od nich bardzo oddala, a przed rozpoczęciem owej passy okupowali ostatnie miejsce, dziś bez względu na wynik są w środku tabeli.

Marszałek 05.12.2009 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 825745)
. To były koszmarne błędy liniowego, za które arbiter powinien zapłacić przesunięciem do niższej klasy rozgrywkowej.

A co to by dało,że przeniesiony by został do niższej ligi?Jesli facet nie potrafi ocenić czy jest spalony czy nie,bo się xle ustawia albo ma problemy z koncentracją to powinien odbyć jakież szkolenie z egazminem włącznie. W niższej lidze robiłby to samo bydło co w wczorajszym meczu, a wg mnie im słabsi piłkarze tym lepsi powinni być sędziowie. Poza tym facet gwizdał zagrania,które ze spalonymi nic wspólnego nie miały,więc nie wiem czy rozbrat z piłką by mu lepiej nie zrobił. Wiem,że piszę nader ostro ale jak można takie błędy robić, dla mnie to niepojęte.

Wracając do samego meczu. Bardzo dobrze się go oglądało, trochę składnych akcji, ciekawe kontry z jednej i z drugiej strony. Zadziwiająca płynność. Jak dla mnie spotkanie na plus. I jeszcze o Traore chciałbym wspomnieć. Facet przez nie jednego był już przymierzany do Legii lub Wisły. Z chęcia patrzyłem co to facet umie,hmmm on nic nie umie. Techniki nie ma żadnej,szybkość przeciętna. Jedyne co potrafi to przepychac się w polu karnym. Średnio jak na nasze np potrzeby. Może komuś to imponuje,ale nie mnie. Będę polował na niego w następnym spotkaniu. Niemniej po obserwacji wczorajszej stwierdzam - cienizna.

Edit. Cracovia jak dziś wygra to raczej nie spadnie. Lenczyk tylko potwierdzi jak dobrym jest trenerem. W zimie Filipak sprowadzi mu z dwóch dobrych grajków i jeszcze w pierwszej 8 ligę zakończą. Lenczyk naprawde z niczego potrafi zrobić coś. No ale piłka jeszcze w grze więc...Sląsk powinien wygrać mimo wszystko.

AS82 05.12.2009 16:05

jak sie slyszy ten doping ktory polega na 15 minutowym wyzywaniu Wisły to zal patrec na ten mecz

Ogryzek 05.12.2009 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 825907)
jak sie slyszy ten doping ktory polega na 15 minutowym wyzywaniu Wisły to zal patrec na ten mecz

Co w tym dziwnego?

Przecież to mecz AntyWisły ze Śląskiem:D

Śląsk coś ciężko gra. Może się jeszcze uda zremisować.

Marcin_fan 05.12.2009 16:26

tak właśnie wygląda mecz w którym grają "zaprzyjaźnione " kluby. Nie powinno tak być zeby przez większość trwania meczu sie wyzywć.. :/

AS82 05.12.2009 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 825912)
Co w tym dziwnego?

Przecież to mecz AntyWisły ze Śląskiem:D

Śląsk coś ciężko gra. Może się jeszcze uda zremisować.

Dokładnie,przeciez jedyne co laczy to "dno intelektualne" na trybunach to wróg

buczo1985 05.12.2009 16:54

Świetny przykład co dobry trener potrafi zrobić z drużyną. W życiu bym nie powiedział, że Cracovia na półmetku ligi będzie w środku tabeli, że pokona nas w derbach. Lenczyk odwala niezłą robotę.

Ogryzek 05.12.2009 18:22

Fajny mecz Bełchatów - Polonia Bytom 2-2

Myślę że lepszy niż wczorajszy Zagłębie-Legia

tofik 05.12.2009 18:34

Noo tylko, że Lenczyk jest tam ile ? Pół roku ? Efekt nowej miotły i tyle. On umie poukładać na szybko z byle czego. Ale im dalej w las tym gorzej.

Arturo Qr2nów 05.12.2009 18:38

Mecz GKS Bełchatów - Polonia Bytom mógł się podobać. Wynik 2:2 i wyrównująca bramka Bełchatowa w samej końcówce. Cracovia niestety zwycięża ze Śląskiem 1:0 po golu Sachy i pewnie zmierza do utrzymania się w Ekstraklasie, jak Orest popracuje w zimie z zespołem i być może dostanie jakiegoś niezłego grajka, to wiosną mogą nas czekać derby z prawdziwego zdarzenia. Póki co, z gówna robi czekoladę 4 mecze - 12 pkt, ostanie miejsce - 9. miejsce i zrównanie się punktami ze Śląskiem. Jagiellonia w 80 min. przegrywa z Odra w Wodzisławiu 2:1 i jak tak zostanie, to spadnie na ostatnie miejsce. Po początku i szybkim odrobieniu dziesięciopunktowego debetu raczej nikt się nie spodziewał Jagi jako ostatniej na półmetku.

harthausen 05.12.2009 18:48

jeszcze parę minut nadziei jest, że Jaga tego nie przegra. Szkoda by było tej soboty, już jeden nienajlepszy wynik padł, po co drugi :)

Jedyne, co wnerwia w wyniku Craxy to nie zwycięstwo, tylko to , że ze Śląskiem. Dla mnie dobrze, że nie spadną, liga bez najstarszych i najważniejszych derbów w lidze byłaby kulawa. Byle tylko w tych derbach nasi mieli świadomość, że tu żartów nie ma, bo chyba nie wszyscy z nich zdawali sobie w pełni sprawę. No nic, będzie lepiej :D

John1906 05.12.2009 18:49

wygrane derby dały Cracovii kopa, widać że są na gazie i sprzyja im szczęście. Miejmy nadzieje, że za tydzień Lechia sprowadzi ich do parteru. ;)

Arturo Qr2nów 05.12.2009 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 825961)
Jedyne, co wnerwia w wyniku Craxy to nie zwycięstwo, tylko to , że ze Śląskiem. Dla mnie dobrze, że nie spadną, liga bez najstarszych i najważniejszych derbów w lidze byłaby kulawa. Byle tylko w tych derbach nasi mieli świadomość, że tu żartów nie ma, bo chyba nie wszyscy z nich zdawali sobie w pełni sprawę. No nic, będzie lepiej :D

Sezon bez derbów bym przeżył, a inauguracja ładnego stadioniku, który im stawiają w niższej lidze, to zawsze mniejsza publika i jakiś kroczek do samodestrukcji :-P A tak, to nakręcą się znowu jak przy awansie :lol:

edytka: No i Franek druga bramka i w 90mi. mamy remis 2:2. Odra od 53 min. w 10.

harthausen 05.12.2009 19:39

mimo, że Jadze zawsze dobrze życzę a Odrze o wiele rzadziej :), to jednak te dwa karne to coś ładnie nie pachnie. Wygląda na to , że przynajmniej ten pierwszy to zmyślony był. Do tego dwie czerwone kartki.
Ciężko będzie Odra miała do końca sezonu, chyba się zrobiła nieformalna spółdzielnia pod tytułem Liga przeciwko Odrze. Z tym sobie mogą nie poradzić, mimo Piechniczka we władzach.

Edytka:
po 12 minutach Lech remisuje z Piastem 1-1. Nieźle byłoby, by ten wynik pozostał i "kurczaki" :D nie dały sobie więcej piórek wyrwać. Po takim wyniku niektórzy w Wielkopolsce zabiliby by się własną pięścią.

Peroslaw88 05.12.2009 21:12

Lech - Piast 1:1:)

saklak1906 05.12.2009 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 825968)
Edytka:
po 12 minutach Lech remisuje z Piastem 1-1. Nieźle byłoby, by ten wynik pozostał i "kurczaki" :D nie dały sobie więcej piórek wyrwać. Po takim wyniku niektórzy w Wielkopolsce zabiliby by się własną pięścią.

Mowisz i masz, Legia stracila pkt, Lech to samo nic tylko jutro wygrac i sie cieszyc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl