Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

born2b3k 17.11.2008 19:49

powodów moze byc naprawde masa, raz też tak mialem a powodem były taśmy laczace dysk z plytą główna

janko04 17.11.2008 19:53

ja na kompa mam gwarancje wiec go zaniosę niech zrobią przegląd i to naprawia najlepsze rozwiązanie to bedziie

born2b3k 17.11.2008 19:57

na twoim miejsc spróbowałbym przetestowac kompa na innych grach, ewentualnie programem benchmark, wybierac sie z kompem do serwisu narazie uważam za bezsensowne

edit:
uzycie benchmarka wytlumaczone na pw

Bobus17 17.11.2008 20:02

NIemiecki Email

Witam ma ktoś może smykałkę do jezyka niemieckiego ?? Potrzebowalbym napisac Emaila w jezyku niemieckim na temat :
Twoja przyjaciolka z niemiec zaprosila cie na slub swojej siostry. Napisz do niej maila, w ktorym:
- podziekujesz za zaproszenie i zapewnisz, ze chetnie wezmiesz udzial w tej uroczystosci.
- zapytasz o wiek i zawod narzeczonego siostry.
- dowiesz sie, jak bedzie ubrana panna mloda i jaki prezent chcialaby otrzymac.
- zapytasz, gdzie odbedzie sie wesele i jaka jest przewidywalna liczba gosci.

Moze ktos z was byłby mi w stanie pomoc ?? Moze dla kogoś bedzie to 5 minut ??

Pozdrawiam Wiślacka BRać

janko04 17.11.2008 20:09

a jak tym benchmark sie obsługiwać ? pw prosze;)

kriz69 17.11.2008 20:38

a jutrzejszy mecz jest w karnecie??

Arkas 17.11.2008 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriz69 (Post 630548)
a jutrzejszy mecz jest w karnecie??

Tyyyaaakkkkk :-)

M.C (nowy kleparz) 17.11.2008 21:34

Hallo!!
Vielen Dank fur die Einladung!!Ich freue mich darauf und naturlich,nehme ich an dieser Hochzeitsfeier teil.
Ich mochte mich erkundigen,wie alt ist der Verlobte von Deine Schwester und was ist er von Beruf.Ich mochte auch wissen,welche Kleidung wird Deine Schwester in diesem Tag haben.Ich habe grosses Problem.Ich mochte ein Geschenk fur sie kaufen,aber ich weiss nicht,was will sie eigentlich bekommen.Konntest Du mir ein bisschen helfen?Sag mir bitte,Wo findet das Hochzeitsfeier statt und wie viele Gaste wurden eingeladen...

Mam nadzieje,że tak może być...pozdrawiam

gse 17.11.2008 22:46

Witamhttp://www.wislakrakow.com/forum/ima.../separator.gif !! mam pytanie a zarazem problem...wchodze w galerię Wisła-Lechia i nie otwierają mi się zdjęcia choć na dole w lewym dolnym ekranie pisze "zakończono" mam tak od dłuższego czasu...na oficjalnej zdjęcia wchodzą normalnie domyślam się że chodzi o jakies zabezpieczenie czy ustawienie tylko gdzie to przestawić

Gordian 18.11.2008 05:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 630467)
mam problem z komputerem, otóż jak włączam jakąś grę to mi pokazuje się niebieski ekran i jakieś białe napisy i od razu resetuje się komputer. I tutaj moje pytanie co jest tego przyczyną i jak można temu zaradzić :)?

Powodów blue screena jest masa, ale nie oznacza to że trzeba od razu robić formata albo lecieć do serwisu. Wystarczy że przepiszesz sobie oznaczenie błędu które się pojawia na niebieskim ekranie, taki komunikat o błędzie. Jak już to będziesz miał, wrzucasz to do google i już masz odpowiedź co się .......i. Jeśli dzieje się tak przy uruchamianiu gier, problemem mogą być sterowniki do karty graficznej. Miałem podobny problem kiedyś przy okazji gry Enter the Matrix. U mnie problem były sterowniki do karty dźwiękowej.

Zazwyczaj jest tak że po niebieskim resetuje się od razu komp. W ustawieniach, zaznaczasz żeby przy błędzie się komp nie resetował. W chwili gdy Ci się pojawi niebieski ekran zostanie on na monitorze i sobie będziesz mógł przepisać kod błędu. Po przepisaniu będziesz musiał nacisnąć przycisk reset na obudowie.

Krystian14 18.11.2008 09:04

Szukam zdjęcia z roku (prawdopodobnie) 1995 z meczu w Bełchatowie na którym wisi flaga ZATOR. Również inne zdjęcia z tą flagą.

Z góry dzieki.

Kamyk 18.11.2008 14:32

Szukam pracy. Najlepiej w biurze, administracji itp. Jakby ktoś o czymś słyszał to zapraszam na priv.

Robert_wislak 18.11.2008 16:05

Już się pogubiłem, w tym tygodniu są zapisy zarówno na wyjazd do Chorzowa jak i Wrocławia?
Jeśli tka to oba w tym samym okienku technicznym?

Dario Silva 18.11.2008 18:24

Zna ktoś program podobny do działania jak Hamachi??

Bobic 18.11.2008 18:52

Mam panowie pytanie gdzie moge sprawdzic w kompie mój sprzed komputerowy oczywiscie tzn. np ile ram itd
Dzieki born2b3k

WINDEK 18.11.2008 19:28

Mecz z Odrą Wodzisław jest jeszcze na karnecie czy już nie? (pogubiłem się :P )

nicolas 18.11.2008 19:58

Mam pytanie....

Jak zostać trenerem ? czy koniecznie trzeba kończyć awf? Jaki kierunek? Czy wychowanie fizyczne na awf to dobra opcja? Czy ktoś z Was myślał nad tym lub wie coś na ten temat? Dodam że gram amatorsko w piłkę, w żadnym klubie, mimo to min od 2 lat regularniena bramce i mogę powiedzieć że jestem dobrym bramkarzem. Mam 20 lat, czy jakiś klub przyjąłby mnie na bramkę (tylko Murinho nie grał w ogóle ;p)?

born2b3k 18.11.2008 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 630876)
Mam panowie pytanie gdzie moge sprawdzic w kompie mój sprzed komputerowy oczywiscie tzn. np ile ram itd

prawy klawisz na 'mój komputer' i właściwości. W zakładce 'ogólne' sprawdzisz ilość ramu. A co do diagnostyki całego kompa to polecam EVEREST HOME EDITION
:-)

gackos 18.11.2008 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WINDEK (Post 630895)
Mecz z Odrą Wodzisław jest jeszcze na karnecie czy już nie? (pogubiłem się :P )

Cytat:

W skład karnetu wchodzić będą następujące mecze*:
Ekstraklasa:
Wisła Kraków - Ruch Chorzów
Wisła Kraków - Korona Kielce
Wisła Kraków - GKS Bełchatów
Wisła Kraków - Lech Poznań
Wisła Kraków - Arka Gdynia
Wisła Kraków - Piast Gliwice
Wisła Kraków - Łódzki KS
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk
Wisła Kraków - Odra Wodzisław
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4139

gse 18.11.2008 21:17

Witam ponownie !! mam pytanie a zarazem problem...wchodze w galerię Wisła-Lechia i nie otwierają mi się zdjęcia choć na dole w lewym dolnym ekranie pisze "zakończono" mam tak od dłuższego czasu...na oficjalnej zdjęcia wchodzą normalnie domyślam się że chodzi o jakies zabezpieczenie czy ustawienie tylko gdzie to przestawić

oskar TS 18.11.2008 22:01

Kiedy mozna sie spodziewac lodowiska na bloniach??(czy innego odkrytego)

leyzer87 19.11.2008 09:58

http://www.weszlo.com/news/1737

Wie ktoś co to za kawałek leci w tym filmiku?

West 19.11.2008 10:35

EJ !
co sie ****a stalo z drzewami na Rynku ?!?!
pozatym ze zostaly sciete ,
ale .. dlaczemu !?

gris 19.11.2008 12:35

Moja koleżanka zatrudniła się w jednej z Agencji Pracy Tymczasowej i po pierwszym dniu odeszła bez słowa, bo praca okazała się nieciekawa. Podpisała umowę zlecenie. Czy grożą jej jakieś konsekwencje za to? Może ktoś zrobił też tak kiedyś bo wiem, że takie sytuacje się zdarzają? Pozdro.

WzT 19.11.2008 12:58

Nie powinna się w żadnym wypadku przejmować.

zakk 19.11.2008 13:01

zostałem zapany przez ****** na rowerze mająć aż 0,2 :| wiec ****** postanowuiła zabrać mi prawko na 6 mies i dać kare 800 - czego nie przyjąłem..

tak wiec po jakim czasie dostaje sie wezwanie do sądu grodzkiego i czy ew. karaz zabrania mi prawka juz trwa?

fcz1985 19.11.2008 13:05

Ważna sprawa, wątpie żeby ktoś z tego forum mogł mi pomóc ale może znajdzie się jakiś pracownik apteki:)
Gdzie można w Krakowie lub okolicach zdobyć Fraxiparine 0,4 ml???
Jak coś to proszę na priv pisać.

DYRU 19.11.2008 13:23

w pomarańczy jest promocja +200%. i mam pytanie w zwiazku z tym. czy jak kupie pakiet minut to zbiera mi pieniadze za zakup tego pakietu ze srodków promocyjnych czy jz konta ogólnego??

WzT 19.11.2008 13:38

Ja jak kupiłem kartę jak było + 100 % to gdy kupowałem pakiet smsów to zabrało mi kasę z konta ogólnego. Tamto promocyjne było praktycznie tylko do dzwonienia w Orange, więc teraz pewnie będzie podobnie.

Goomis 19.11.2008 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zakk (Post 631133)
zostałem zapany przez ****** na rowerze mająć aż 0,2 :| wiec ****** postanowuiła zabrać mi prawko na 6 mies i dać kare 800 - czego nie przyjąłem..

tak wiec po jakim czasie dostaje sie wezwanie do sądu grodzkiego i czy ew. karaz zabrania mi prawka juz trwa?

[KRD] Art. 135 i następne...

Policja niezwłocznie [w ciągu 7 dni] musi przekazać prawo jazdy do odpowiedniego organu w twoim przypadku Sąd Grodzki.
Następnie sąd ma 14 dni na wydanie postanowienia o zatrzymaniu dokumentu.

Kara "nie trwa" bo jeszcze nie masz prawomocnego wyroku, natomiast jeżeli będziesz prowadził pojazd bez dokumentu to grozi ci mandat 50 PLN+ holowanie na parking policyjny [chyba że jedziesz z osobą która może Cię zastąpić za kierownicą].
Czas od zatrzymania do prawomocnego wyroku zaliczany jest do kary.

Pozdrawiam,
LJ

mcovalski 19.11.2008 13:49

Witam, mam bardzo ważne pytania dotyczące funduszy z Unii Europejskiej. Czy jest na forum osoba która ma styczność z tym na co dzień lub jest dobrze poinformowana w tych tematach. Chciałbym się zapytać czy mam możliwość uzyskania środków finansowych na pewien cel. Bardzo proszę o pomoc.

Arkas 19.11.2008 16:38

Gdzie jest w Krakowie sklep firmy Lonsdale ??

globoos dziex

globoos 19.11.2008 16:47

na floriańskiej poszukaj, niedaleko mcdonaldsa ale po przeciwnej stronie

Żmijka 19.11.2008 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W (Post 631108)
EJ !
co sie ****a stalo z drzewami na Rynku ?!?!
pozatym ze zostaly sciete ,
ale .. dlaczemu !?

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...u_Glownym.html

Powaleni ... :-/

zakk 19.11.2008 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Goomis (Post 631148)
[KRD] Art. 135 i następne...

Policja niezwłocznie [w ciągu 7 dni] musi przekazać prawo jazdy do odpowiedniego organu w twoim przypadku Sąd Grodzki.
Następnie sąd ma 14 dni na wydanie postanowienia o zatrzymaniu dokumentu.

Kara "nie trwa" bo jeszcze nie masz prawomocnego wyroku, natomiast jeżeli będziesz prowadził pojazd bez dokumentu to grozi ci mandat 50 PLN+ holowanie na parking policyjny [chyba że jedziesz z osobą która może Cię zastąpić za kierownicą].
Czas od zatrzymania do prawomocnego wyroku zaliczany jest do kary.

Pozdrawiam,
LJ

Dzięki ale wysłałbys mi link do całośći (to jest prawo karne, kodeks wykroczeń czy co??)
bo najbardziej się boje że mi sie to przeciągnie w czasie...... (czytałem o takich przypadkach)
Pozdro

David. 19.11.2008 17:51

zakk KRD czyli Kodeks Ruchu Drogowego:
http://www.kodeksdrogowy.com.pl/obow...ce/dzial5.html

tutaj masz interesujące Cię artykuły.

gris 19.11.2008 21:32

Jak kogoś polecić?

swirson 19.11.2008 22:33

Ma ktoś ostatnio problemy z internetem z Ghnet-u ( typu zrywane połączenia, potrzeba co chwilowego odświeżania stron, problemy z DC++) z mieszkających w okolicach Starej Krowodrzy?

I pytanie numer dwa. Zrobiłem po raz kolejny system recovery z laptopie HP kupionym w Obamowie. Przed zrobieniem tego błędu miałem wszystkie polskie znaki, zaś obecnie nie występują we wszystkich programach ( krak polskich znaków na gadu) Da się to jakoś odkręcić lub naprawić?

Żmijka 19.11.2008 22:50

Kiedy nastąpiła zmiana dyrekcji w VIII LO?

sorel 19.11.2008 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swirson (Post 631446)
Ma ktoś ostatnio problemy z internetem z Ghnet-u ( typu zrywane połączenia, potrzeba co chwilowego odświeżania stron, problemy z DC++) z mieszkających w okolicach Starej Krowodrzy?

I pytanie numer dwa. Zrobiłem po raz kolejny system recovery z laptopie HP kupionym w Obamowie. Przed zrobieniem tego błędu miałem wszystkie polskie znaki, zaś obecnie nie występują we wszystkich programach ( krak polskich znaków na gadu) Da się to jakoś odkręcić lub naprawić?

najlepiej usun wszystkie ustawienia klawiatury i zostaw tylko polski (programisty). Zmien ustawienia lokalne na polski, usuwajac tez wszystkie inne

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl