Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Emilio 17.07.2009 10:42

Fajnie by było, jakby Amica trafiła na Omonię... i gdyby ich Żuraw załatwił :D

szlaQ 17.07.2009 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 763459)
Proszę o dokładnego linka losowania III rundy LM . :)

http://www.uefa.com/live/competition...raw_basic.html

link totalny :P

Kamson 17.07.2009 10:53

http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia
oglądać też można :)

palikot 17.07.2009 11:50

mógłby ktoś pokazać statystyke strzałów z meczu Polonii? bo ja sobie nie wyobrazam jak mozna miec tyle okazji i strzelic tylko jedną bramke :-)

szczebrzeszcz 17.07.2009 12:45

LE: Fredrikstad FK - Lech Poznań

wydaję się, że dobrze trafili

funkykoval 17.07.2009 12:52

Lech ma Norwegów - lepsza byłbaby słaba Rijeka, ale i tak dobrze wylosowali, no i przde wszystkim pierwszy mecz na wyjeździe
Legia - Broendby/Flora - też na wyjeździe - też dobrze trafili....

Perel 17.07.2009 12:53

Legia zawsze dobrze trafi :)

Broendby - Flora tallin

Svartis 17.07.2009 12:53

Legia także trafiła najlepiej z tej piątki na jaką mogła trafić
Brondby - Flora Rallin

Jaro1991 17.07.2009 12:53

Czyli jeżeli Flora utrzyma przewagę to Legiunię też czeka wycieczka do Tallina.

Brondby/Flora - Legia/Olimpi

Kondipr 17.07.2009 12:54

Jak na razie bardzo dobre losowanie dla polskich drużyn! Super!

Tyle tylko, że Polonia będzie miała bardzo ciężko

palikot 17.07.2009 12:57

Flora - Legia? hahaha ciekawie bedzie, poza tym Leszek ma dobrze, ja mam nadzieje, ze ta Flora przejdzie te Broendby bo bedzie mocno polsko-estoński pojedynek... x) Polonia pma przejebane na tą chwile, jedna ekipa Pacos fereira jest w zasięgu, reszta lipa noi moze holenderska na farcie.

edit: jest poszło Atletic uff jeszcze Fulham

edit: fulam albo Breda

edit: jednak holendrzy!! :-D

0 22 17.07.2009 13:00

Nie mam praktycznie zadnch watpliwosci, ze puchary zakonczymy na nastepnej rundzie, ale wyjazd moze byc fajny :)

Zwłaszcza duński stadionik.

Blaszczu16 17.07.2009 13:06

O mały włos :). Polonia - Breda/Gandzasar

funkykoval 17.07.2009 13:06

Polonia na kogo by nie trafiła, to raczej ma tyły. Najłatwiejszy dla nich przeciwnik to wydaje mi sięNAC Breda. i tak wylosowali

Eustachy 17.07.2009 13:23

Warszawskie druzyny zaliczyly dobre losowanie, biorac pod uwage to, na kogo mogly trafic.
Jednak Polonii i tak nie daje wiekszych szans, bo niby jak zespol bez ani jednego normalnego napastnika ma sobie poradzic z holenderskim sredniakiem ? Jedyna nadzieja dla nich, to ze w defensywie zagraja rewelacyjnie, a w przodzie znowu cos Koziol ze stalego fragmentu upali;)

PS. obczajcie sobie strzal zawodnika Flory http://www.youtube.com/watch?v=AfZmQ4CLDaM :shock: :shock:

Raphael 17.07.2009 13:47

Losowanie wg mnie zaskakująco dobre dla polskich drużyn.

Lech utrzymał kadrę z poprzedniego sezonu (z wyjątkiem Murawskiego) i powinien sobie poradzić z Norwegami.

Legia dość dobrze zaczęła ten sezon. Awans do trzeciej rundy jest już praktycznie pewny. Dodatkowo skład ma teraz silniejszy niż w poprzedniej rundzie głównie dzięki powrotowi do zdrowia Szałachowskiego.

Polonia wylosowała najlepiej jak mogła. Mimo tego, że nie będzie faworytem to trzeba pamiętać, że ten zespół to w większości dawny Groclin, który zawsze solidnie prezentował się w pucharach. To doświadczenie powinno teraz zaprocentować. Pojedynków z amatorami z San Marino w ogóle nie brałbym pod uwagę przy ocenie ich potencjału.

palikot 17.07.2009 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 763549)
Warszawskie druzyny zaliczyly dobre losowanie, biorac pod uwage to, na kogo mogly trafic.
Jednak Polonii i tak nie daje wiekszych szans, bo niby jak zespol bez ani jednego normalnego napastnika ma sobie poradzic z holenderskim sredniakiem ? Jedyna nadzieja dla nich, to ze w defensywie zagraja rewelacyjnie, a w przodzie znowu cos Koziol ze stalego fragmentu upali;)

PS. obczajcie sobie strzal zawodnika Flory http://www.youtube.com/watch?v=AfZmQ4CLDaM :shock: :shock:

fart jak huj, mecz podobny do naszego, tamci 1 sytuacja a Broendy atakowało cały czas

Eustachy 17.07.2009 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 763563)
fart jak huj, mecz podobny do naszego, tamci 1 sytuacja a Broendy atakowało cały czas

Bylo wiadome, ze jako gospodarze i faworyci, Broendby powinno miec wiecej z gry, ale jak sie okazuje, 3 dogodne sytuacje to za malo na solidna estonska obrone.

Warto dodac, ze kursy u bukow, przed meczem wygladaly mnie wiecej tak : 1.10 / 5.50 / 16.0
Byc moze niezle sie ktos oblowil :)

Nuitari 17.07.2009 14:10

Lech powinien sobie poradzić, szanse Legii na przejście - 50% (pamiętam jak zawsze im szło w pucharach), Polonii nie liczę - ledwo sobie radzili z Czarnogórcami i San Marino ;-)

Lepiej trochę obniżyć swoje oczekiwania i najwyżej po wszystkim być mile zaskoczonym.

skydancer 17.07.2009 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 763549)

O ****a, myślałem że takie rzeczy to tylko w Erze:shock:

Angmir 17.07.2009 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skydancer (Post 763626)
O ****a, myślałem że takie rzeczy to tylko w Erze:shock:

Rzeczywiście gol miażdzy :D swoją droga tak to dopiero wynik nie przedstawia tego co się na boisku działo - D7uńczycy cisną, a tamten oddał strzał 1000lecia w estonii i wynik 0-1

skttrbrain 17.07.2009 18:04

Ci Duńczycy tez za silni nie są.. 3 strzały z dystansu przez cały mecz zdołali tylko stworzyć?

Co do dzisiejszego losowania:
Lech trafił nieźle, mógł lepiej (Rijeka, Slovan), mógł też gorzej (szczególnie Omonia, choć białorusko-belgijska para też imo ciężka). Z Norwegami zagramy twardo, to przejdziemy. Ważny pierwszy mecz, zwycięstwo w Norwegii i praktycznie jesteśmy w 4 rundzie. Poza tym Norwegom słabo idzie w lidze. Minusem jest to, że są w sezonie, więc w szczycie formy, czego nie będzie można powiedzieć o Lechu.
Legia - najlepsze losowanie z jej grupy, drużyna w zasięgu.
polonia - kogokolwiek by tam nie wylosowała (może za wyjątkiem PF, z drugiej strony jak przypominają mi się mecze z Boavistą to nie jestem tego taki pewien..) i tak poleci. Niestety.

Na koniec nadmienię, iż bardzo fajnie, że w LE zarzucono podział geograficzny. Ciekawsze drużyny można dzięki temu wylosować. :-)

Angmir 17.07.2009 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 763697)
Ci Duńczycy tez za silni nie są.. 3 strzały z dystansu przez cały mecz zdołali tylko stworzyć?

A Wisła z Levadią stworzyła ile dogodnych sytuacji, a jakoś to my byliśmy mistrzem a nie wy :)
Ale gwarantuje ci że to drużyna w Legii zasięgu choć spacerku na pewno nie będzie. Myślę że to rywal minimalnie lepszy od naszego i waszego (Fredrikstrand). W 4ych rundach powinniśmy mieć 3 zespoły.

skttrbrain 17.07.2009 19:14

No Wy mieliście z Levadią lepsze okazje, niż 3 strzały Broendby z Florą.

0 22 17.07.2009 21:11

Twoim zdaniem Broendby jest slabsza ekipa od FK Moskwa?

szczebrzeszcz 17.07.2009 21:23

Cytat:

Na koniec nadmienię, iż bardzo fajnie, że w LE zarzucono podział geograficzny. Ciekawsze drużyny można dzięki temu wylosować. :-)
niewiele brakowało a Pacos de Fereira pojechaliby do wschodniej części ... Kazachstanu :-)

Wojtas 17.07.2009 22:32

A wiec jakies szczescie usmiecha sie do polskich zespołów :)

Amika-mimo ze stracili Murawskiego a Stilic robi im fochy ,Kuchenni nie powinni miec problemow z awansem.

Legia-myslalem ze znow Austra Wieden a tu niespodzianka hehe ,dobrze zaczeli z Gruzinami zobacyzmy jak bedzie dalej

Dysko-Polo-Groclin w czarnych koszulkach ma jakies tam doswiadczenie z pucharow ,ale ich szanse nawet z holederskim sredniakiem sa znikome

studio2 23.07.2009 08:46

No cóż... Jedna drużyna już nam odpadła z pucharów (BUAHAHAHAHA), dzisiaj kolejne dwa mecze, o wynik dwumeczu Legii jestem spokojny, ale z Polonią już tak wesoło może nie być.

Ps. Ile zarobiliście na pucharach? :)

Kris54 23.07.2009 08:49

Cmoknij kota w pompę studio.

prober 23.07.2009 09:45

2 lipca napisałem...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 755566)
Polonia powinna bez większych problemów trafić do III rundy el. LE. Legia (startująca od II) to samo.
Lech będzie rozstawiony w III rundzie el. LE, więc zakładamy awans.
Spodziewamy się, że Wisła awansuje do IV rundy el. LM.

Polskie zespoły rozegrają:
1. (wariant pesymistyczny) 14 meczów
4 mecze Polonii - odpadnięcie w II rundzie el. LE.
2 mecze Legii - odpadniecie w II rundzie el. LE.
2 mecze Lecha - odpadnięcie w III rundzie el. LE.
6 meczów Wisły - odpadnięcie w III rundzie el. LM i w IV rundzie el. LE.

2. (wariant umiarkowany) 26 meczów
6 meczów Polonii - odpadnięcie w III rundzie el. LE.
4 mecze Legii - odpadnięcie w III rundzie el. LE.
4 mecze Lecha - odpadnięcie w IV rundzie el. LE.
12 meczów Wisły - odpadnięcie w III rundzie el. LM i w rundzie grupowej LE.

3. (wariant optymistyczny) 34 mecze
8 meczów Polonii - odpadnięcie w IV rundzie el. LE.
6 meczów Legii - odpadnięcie w IV rundzie el. LE.
10 meczów Lecha - odpadnięcie w rundzie grupowej LE.
12 meczów Wisły - odpadnięcie w rundzie grupowej LM z czwartego miejsca.

4. (wariant superoptymistyczny, to już jest kosmos :P) 54 mecze
14 meczów Polonii - odpadnięcie w rundzie grupowej LE.
12 meczów Legii - odpadniecie w rundzie grupowej LE.
12 meczów Lecha - odpadnięcie w 1/16 finału LE.
16 meczów Wisły - odpadnięcie w rundzie grupowej LM z trzeciego miejsca, odpadnięcie w 1/8 finału LE.

(LE = Liga Europa UEFA, LM = Liga Mistrzów UEFA)
Założyłem w ciemno dla uproszczenia, że pod względem potencjału Wisła>Lech>Legia>Polonia - proszę się nie czepiać :)

Podsumowując: mnóstwo punktów do rankingu do zdobycia, zarówno klubowego jak i krajowego!

Wisła skończyła na 2 meczach (sensownie mogła zagrać tych meczów przynajmniej 6 - to i tak byłaby kompromitacja - a 12 było w zasięgu).
Jeśli Polonia, Lech i Legia nie zaskoczą pozytywnie, to cała europejska zabawa polskich klubów zakończy się na 16 meczach, co będzie klęską polskiej piłki klubowej. Bo 30 meczów było spokojnie w zasięgu.
Dramatycznie stracimy w rankingu krajowym, Wisła właśnie okrutnie pogrążyła się w rankingu klubowym.
Tylko perspektywa Euro 2012 daje jakieś nadzieje...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl