Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

konrad1991tsw 14.11.2008 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 629123)
czemu mają potwierdzac? oni już od dawna są czarnymi koniami. dzisiaj moga przegrac z Legią a za tydzien wygrac z Wisła więc...

Ale najlepiej miano czarnego konia potwierdzic ogrywajac kogoś z czołówki np. Legię czy Lecha. Bo jak dla mnie to Śląsk jest zaskoczeniem jeśli chodzi o poziom gry (na plus) a nie wyniki.

<Crasch> 14.11.2008 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad1991tsw (Post 629128)
Ale najlepiej miano czarnego konia potwierdzic ogrywajac kogoś z czołówki np. Legię czy Lecha. Bo jak dla mnie to Śląsk jest zaskoczeniem jeśli chodzi o poziom gry (na plus) a nie wyniki.

z Lechem na wyjeździe zremisowali, z Legią sie na wyjeździe jak wida prawdopodobnie nie uda, ale np. z Ruchem u siebie wygrali. Śląsk u siebie jest bardzo groźny ale i na wyjazdach jest to nieliczna drużyna z naszej ligi która skópia sie na ataku.

harthausen 14.11.2008 21:30

jeżeli rządzący Śląskiem nie zrobią dziwnych nerwowych ruchów (zmiana trenera, pozbycie się podstawowych graczy) to w przyszłym roku liczyć się będą poważnie.

Na razie się chłopaki ogrywają w lidze, pamiętajmy, że to beniaminek a do tego mieli zawirowania z Drzymała i nie było pewności, czym się to dla zespołu, trenera i poszczególnych zawodników skończy.
I tak Tarasiewicz niewiarygodną robotę wykonał.
Teraz tylko się szlifować i zgrywać w walce. Raz się im uda wrzucić granat do okopu nepla, innym razem to im kota popędzą. Jak dziś.

medyk 14.11.2008 21:32

czy mnie uszy mylą czy ja słysze doping na Łazienkowskiej?

****a nawet Wawrzyn dzis strzela :-/

Bobic 14.11.2008 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 629138)
czy mnie uszy mylą czy ja słysze doping na Łazienkowskiej?

Nie myla dopingują na pożegnanie żylety :) No niestety Sląsk dzis juz chyba meczu nie wygra 4-0

Clapham 14.11.2008 22:38

Dwa ladne mecze dzisiaj. Po Legii to wiedzac ze bedzie doping w sumie sie tego spodziewalem i Legia zmiotla Slask szczerze mowiac. Slask mial swoje sytuacje i na tle np Lechii wyglada bardzo solidnie, ale tak na serio to nie bylo mowy o zadnym wyrownanym meczu, jak to opowiadali komentatorzy. Strzaly celne 8-1 bodajze. I ten jeden celny malo niebezpieczny, wiec Legia kontrolowala sytuacje od poczatku do konca. Gancarczyk kompletnie niewidoczny, troche sie zawiodlem, bo niby pol ligi sie o niego bije, ale nie potrafil dzisiaj wskoczyc na wysoki poziom.

harthausen, wydaje mi sie, ze w tej chwili wykorzystuja potencjal niemal do maksimum i bez wzmocnien w przyszlym sezonie moze nie byc juz tak dobrze a w najlepszym przypadku co najwyzej wlasnie 5-6 miejsce, bo inni raczej beda sie wzmacniac. Mila, Dudek, Gancarczyk i Szewczuk stanowia jak sie zdaje o wartosci tej druzyny, wiec zakladajac ze przynajmniej jeden z nich odejdzie inni moga nie miec po prostu wystarczajaco umiejetnosci, zeby go zastapic.

Z kolei na rozgrzewke obejrzalem sobie Arke z Belchatowem zakladajac, ze pewnie utne sobie drzemke, a tu mecz na naprawde dobrym poziomie, kupa swietnych strzalow, piekne bramki, no no... Gdyby tylko nie ta jakosc obrazu, na Arce zawsze przekaz telewizyjny jakis zoltawy i zamglony. Czuje sie jakbym ogladal powtorke jakiegos meczu z lat osiemdziesiatych :)

Konrad. 15.11.2008 16:42

Dramat - Odra prowadzi 1-0 z Piastem...

znowu się ****a utrzyma...

Znowu wyjazdy na wioskę...

harthausen 15.11.2008 20:40

wychodzi na to, że jutro lepiej życzymy Lechowi niż Polonii. Szkoda, że nie ma takiej opcji, że jak grają rywale naszej Wisełki, to spotkanie kończy się obustronną przegraną :D

4fan_player 15.11.2008 20:48

Remis jutro będzie najlepszy dla nas :)

Wasiu 15.11.2008 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 629495)
Dramat - Odra prowadzi 1-0 z Piastem...

znowu się ****a utrzyma...

Znowu wyjazdy na wioskę...

Jesli sie utrzyma to znaczy, ze na to zasluguje. Nie mozemy patrzec na ich spadek tylko pod katem tego, ze czesto tam punkty tracimy. Odra mimo wszystko w kazdym sezonie spedzonym w ekstraklasie cos pokazuje pozytywnego. Poza tym sa wieksze wioski. Na meczu z nami w srodku tygodnia bylo z 5000 osob.

No i co najwazniejsze - jesli Odra sie utrzyma to jest wieksza szansa, ze Cracovia poleci :D

Konrad. 15.11.2008 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 629608)
Jesli sie utrzyma to znaczy, ze na to zasluguje. Nie mozemy patrzec na ich spadek tylko pod katem tego, ze czesto tam punkty tracimy.

Patrze na to pod kątem wyjazdu na mały wiejski stadioni...
Cytat:

Poza tym sa wieksze wioski.
Niby jakie? Bełchatów jeszcze by się łapał ale oni mają normalny stadion chociaż..
Cytat:

Na meczu z nami w srodku tygodnia bylo z 5000 osob.
Co z tego, skoro większość oglądała, a młynik liczył 100 osób...

Cytat:

No i co najwazniejsze - jesli Odra sie utrzyma to jest wieksza szansa, ze Cracovia poleci :D
Rozumiem, że ciebie bardziej emocjonuje mecz z Odrą, niż Cracovią... Ok, ja jednak wolałbym żeby Cracovia została w lidze.

Wasiu 15.11.2008 23:22

Nie tylko my z Odrą punkty tracimy. Legia tez tam potrafi umoczyc. A w tamtym sezonie to chyba nawet Wodzislawianie na Lazienkowskiej wygrali.
A co do wiekszych wiosek - Piast, ktory nawet swojego stadionu nie ma, na LKS czy Cracovie 5000 to tez rzadkosc, nie wiem jak jest z Polonia Bytom.
Mnie tam sie juz derby przejadly, bylo chyba 10 spotkan + 2 w PE. Kilkuletnia przerwa bedzie jak najbardziej w porzadku. Beda mecze z Legia, Lechem, zgody, Lubin pewnie wroci. Emocji nie zabraknie. Poza tym mecz Wisly w Wodzislawiu tez maja swoja historie.

Snakes 15.11.2008 23:31

Wisła 24 gole strzelone z czego 12 strzelil Brożek nie mam wiecej pytan :lol:

Proud 15.11.2008 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 629626)
Rozumiem, że ciebie bardziej emocjonuje mecz z Odrą, niż Cracovią... Ok, ja jednak wolałbym żeby Cracovia została w lidze.

też tak kiedyś myślałem...ale choćby ostatni mecz ligowy pomiedzy Wisłą i Cracovią pokazuje że te mecze ciężko nazwać ligową piłką...te mecze to zwykłe kopaniny z brutalną grą...Cracovi brakuje umiejętności i dlatego tak to wygląda...a do tego jak dla mnie za dużo tych "krwawych" porachunków odkąd Craxa gra w ekstraklasie...ale to tylko moje zdanie...

pozdr

Kamson 15.11.2008 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 629696)
Wisła 24 gole strzelone z czego 12 strzelil Brożek nie mam wiecej pytan :lol:

A tak konkretnie to o co chodzi?

1q2 16.11.2008 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 629626)

Ja bym wolal zeby im stadion zaorali i posolili:P
A co do jutrzejszego meczu na szczycie to remis i tylko remis;)

skttrbrain 16.11.2008 00:23

http://sport.interia.pl/news/kolton-...nsfery,1210293

chyba zyskaliśmy nowego kibica. W Cafe Futbol też nam Kołtoń strasznie słodził. Fajnie, to jest jeden z nielicznych niezłych dziennikarzy w Polsce.
inna sprawa, że te artykuły zagłaskaniem piłkarzy grożą..

WINDEK 16.11.2008 00:31

Nie bój nic - jutro będziecie mieli więcej kibiców :D bylebyście tylko Dyskopolo punkty urwali :P

Snakes 16.11.2008 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 629709)
A tak konkretnie to o co chodzi?

Oto ,ze praktyczne bramki strzela jeden pilkarz i cala gra jest pod niego.Gdyby nie daj Bog jakas kontuzja,badz transfer zimą ,bez konkretnych wzmocnien (a Brozka bedzie trudno zastapic),to lezemy i kwiczymy

Ricken 16.11.2008 09:22

http://sport.onet.pl/0,1248675,18626...wiadomosc.html
Cytat:

Dla Lecha, walczącego o mistrzowski tytuł, to niezwykle ważne spotkanie. Zwycięstwo nad Polonią pozwoliłoby poznańskiej drużynie zmniejszyć dystans do lidera do jednego punktu. W niedzielnym spotkaniu trener Franciszek Smuda będzie prawdopodobnie mógł skorzystać z wszystkich zawodników. Po karencji za kartki do składu wracają obrońca Ivan Djurdjevic oraz pomocnik Sławomir Peszko. Być może na boisku pojawi się również Rafał Murawski, który w dwóch ostatnich meczach nie zagrał z powodu kontuzji mięśnia dwugłowego.
1.Wisła 30
2.Polonia 28
3.Legia 27
4.Bełchatów 25
5.Lech 24

4fan_player 16.11.2008 09:41

No dzisiaj ciekawy mecz w Poznaniu :) derby Wielkopolski Amica-Dyskobolia :D nie mogłem się powstrzymać, przepraszam :p

unpredictable_wislaczka 16.11.2008 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ricken (Post 629764)
http://sport.onet.pl/0,1248675,18626...wiadomosc.html

1.Wisła 30
2.Polonia 28
3.Legia 27
4.Bełchatów 25
5.Lech 24

Generalnie dziennikarze po polsku nie piszą;) Chodziło pewnie o 1pkt straty do Polonii,która była liderem ;P
W sumie remis też by nam dużo dał,ale ja coś czuję,że Lech zgarni dzisiaj 3pkt. Meczu nie oglądam,bo zazwyczaj,jak jestem za jakimś naszym rywalem,który ma wygrać,to akurat przegrywa heh;-)

Kamson 16.11.2008 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 629761)
Oto ,ze praktyczne bramki strzela jeden pilkarz i cala gra jest pod niego.Gdyby nie daj Bog jakas kontuzja,badz transfer zimą ,bez konkretnych wzmocnien (a Brozka bedzie trudno zastapic),to lezemy i kwiczymy

Napastnik strzelił połowe bramek, od tego jest. Gdyby miał mniej pisałbyś, że mamy nieskutecznych napastników. Drugą połowe dokładają inni i tak powinno być. Wszystko jest na miejscu.

prober 16.11.2008 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 629802)
Napastnik strzelił połowe bramek, od tego jest. Gdyby miał mniej pisałbyś, że mamy nieskutecznych napastników. Drugą połowe dokładają inni i tak powinno być. Wszystko jest na miejscu.

Ja bym mimo wszystko przyczepił się do nieskuteczności pomocników, strzelili tylko 2 bramki w 14 meczach (mniej od obrońców...) :P

Wisła ma najtrudniejszą kampanię pod koniec rundy jesiennej. Dwa trudne wyjazdy (Wrocław i Chorzów). Więc spodziewam się 5 punktów.
Polonia pewnie zgarnie komplet (Górnik i Arka u siebie, wyjazd do Gliwic). Lech może mieć problemy po drugiej stronie Błoń, Legia w Chorzowie. Więc jeżeli planowo dwa ostatnie kluby wygrają u siebie odpowiednio z Polonią i GKS-em, to na zimę możemy oczekiwać kolejności:
Kod:

1. Polonia 17 37
2. Wisła  17 35
3. Legia  17 34
4. Lech    17 34
5. GKS    17 31

:)

Estovic 16.11.2008 11:43

Przeceniasz możliwości Polonii. Ostatnio grają bardzo słabo nawet z gorszymi drużynami i nie będą ciągle wygrywać po błędach sędziego. Legia u siebie z GKS-em też będzie miała ciężko. Lider w Krakowie na zimę bardzo realny.

tommiyacht 16.11.2008 12:41

ja bym chciał poswiecic lidera i zeby wygrała Polonia. Bo mysle ze Lech jest grozniejszym rywalem o majstra, gramy z nim na wyjezdzie a z Polonią u siebie, pozatym Lech straciłby do czołówki sporo i miałby doła psychicznego. ewentualnie remis ale chcialbym wygraną gości

czy mecz z Ruchem bedzie na Śląskim ?? cos mi sie tak odsłyszało w ostatniej lidze+ ze to ostatni mecz Niebieskich w tym roku przy Cichej.

prober 16.11.2008 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 629867)
czy mecz z Ruchem bedzie na Śląskim ?? cos mi sie tak odsłyszało w ostatniej lidze+ ze to ostatni mecz Niebieskich w tym roku przy Cichej.

Tak, Ruch mecze z Legią i z Wisłą zagra na największym stadionie w Polsce.

Kluczowe 9 meczów na wiosnę 2009:

(kolejka. mecz)
18. Polonia - Legia
18. GKS - Lech
19. Wisła - Polonia
20. GKS - Wisła
22. Lech - Wisła
25. Legia - Lech
27. Polonia - GKS
27. Wisła - Legia
29. Polonia - Lech

Warto zwrócić uwagę, że poznaniacy tylko 1 z 4 meczów grają u siebie.

I ciekawostka, minitabelka meczów pomiędzy zainteresowanymi:
Kod:

#          m pkt z-r-p bz-bs
1. Wisła  4  6  2-0-2  6-7
2. GKS    4  6  2-0-2  6-6
3. Legia  4  5  1-2-1  4-4
4. Lech    3  4  1-1-1  6-4
5. Polonia 3  4  1-1-1  4-5

unpredictable_wislaczka 16.11.2008 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 629878)
Warto zwrócić uwagę, że poznaniacy tylko 1 z 4 meczów grają u siebie.

I to akurat z nami ;P Ale my im się odwdzięczymy za mecz w tej rundzie!

harthausen 16.11.2008 17:01

Lech tłucze Polonię jak nas. 5 minuta i 2-0 :)

Eustachy 16.11.2008 17:04

Polonia wygrala wiele potyczek tzw.psim swedem lub po spalonych czy wyimaginowanym karnym jak w meczu przeciwko Piastowi. Wyglada na to, ze dzis tyle szczescia nie beda mieli i moze w koncu polegna ze 4:0

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl