Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Mario Nh 30.06.2010 16:24

Niech przegrają, może nie będą zbyt pewni siebie przynajmniej.
Litwini też przed nimi na kolana nie upadną.
Co nie oznacza , że nie jesteśmy słabi.

Maciuś 30.06.2010 16:26

Przegrywamy bo nasi pilkarze mieszkaja w czterogwiazdkowym hotelu, gdyby mieszkali w piecio to co innego, nie moze byc tak ze krolowie pałętają sie po czworakach!

serek.c2 30.06.2010 16:26

Przed naszymi nikt na kolana nie padnie. Tacy Litwini jak widzą takie sparingi jak ten nasz dzisiejszy to tylko nabierają wiary, że mogą powalczyć...

klubus 30.06.2010 16:27

Wisła spokojnie rozgrywa piłkę w obronie Gramy szybko i kompinacyjnie ale przynajmniej jesteśmy przy piłce

Ravers 30.06.2010 16:27

To na pewno jakiś chwyt,pewnie chcą specjalnie dostać z nimi żeby Siauliai wzięli ich za debili,zlekceważyli i w końcowym rozrachunku przegrali z nimi dwumecz.Nie ma co się martwić :lol: :rotfl:

massoud 30.06.2010 16:29

jak ktoś w końcu nie przejrzy na oczy to będzie powtórka z Tallina
w pierwszą rocznicę

Filippo123321 30.06.2010 16:30

a Kamerun siedzi na ławie - jak jeszcze dojdzie Żurawski, to na pewno sobie pogra :ok:

sqallpl 30.06.2010 16:31

Etamane jebnie hattricka i wszyscy go pokochaja :rotfl:

przemek1902 30.06.2010 16:32

'76 I od razu szansa Etamane, który uderza obok bramki
'75 Etamane zmienia Pawła Brożka

No nareszcie...

SĘDZIA ZGRED 30.06.2010 16:33

Jak ktoś już tu dobrze napisał, zawsze musimy ich tłumaczyć po porażkach z ogórkami, takie tłumaczenie było po Levatywie, po śledziach , po pejsach i po każdej porażce z byle kim. makabra....

willow 30.06.2010 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 924172)
Myśle że masowe zamobójstwo nie było by złym pomysłem , kto jest za ? Nigdy więcej Wisła nie przegra!

Oceniać drużyne po sparing ( w dodatku którego nikt nie ogląda ) , bez komentarza .. dla nich to tylko jednostka treningowa taka jak wczoraj czy jutro .. a wy przezywacie to bardziej nić ćwierćfinał mistrzostw świata , opanujcie się ludzie..

dla mnie mogą przegrać wszystkie sparingi po 0-5 , to bez znaczenia . Ważne by w meczach o punkty pokazywali klase .

Stąd właśnie się bierze takie minimalistyczne podejście do swoich obowiązków naszych piłkarzy, stąd właśnie biorą się głupawe porażki i człapanie po boisku. Bo mentalnie nie jesteśmy zwycięzcami, bo nam się nie wpaja, że trzeba walczyć o zwycięstwo zawsze, nawet w sparingu. I potem takie przyzwyczajenia przenoszone są na boiska ekstraklasy. Wk....ją mnie takie teksty i tyle.

jason wiślak 30.06.2010 16:38

Wiele razy słyszałem że nasi piłkarze nie mają ambicji...jesli tak to trzeba ściągać młodych którzy chcą walczyć o jakieś trofea, są głodni sukcesów...a tu Żuraw. I jak my mamy wygrywać jak bierzemy do klubu gwiazdy u schyłku kariery?

jurukuru 30.06.2010 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 924200)
Wiele razy słyszałem że nasi piłkarze nie mają ambicji...jesli tak to trzeba ściągać młodych którzy chcą walczyć o jakieś trofea, są głodni sukcesów...a tu Żuraw. I jak my mamy wygrywać jak bierzemy do klubu gwiazdy u schyłku kariery?

Nie oceniaj Maćka- jeszcze nic nie pokazał. Samo sprowadzanie młodych piłkarzy nie załatwi sprawy. Tu chodzi o kolektyw. Tu musi być protagonista na boisku, który będzie potrafił opierdo*ić. Arka Głowackiego nie ma, ale Maciek jest, i może z Sobolem poskromi machające i niezadowolone towarzystwo.

zim zum 30.06.2010 16:45

Drodzy kibice :) Nie ma się co denerwować. Niestety trzeba się przyzwyczaić, kolejny sezon i ta sama śpiewka. Po porażce będzie mówione, że to zmęczenie treningami. Potem wielkie nadzieje w pucharach, znowu szybka wtopa. Tłumaczenie "nie wiemy jak to się stało, będziemy analizowali" i wracamy do ligowej rzeczywistości. W niej znowu granie na pół gwizdka, z minimalnym zaangażowaniem i byle do końca maja. Niestety taka jest brutalna rzeczywistość. Oni co roku w danym terminie mają mniej więcej to samo do powiedzenia i ten sam styl tłumaczenia się.

A poza tym to co ma być lepiej, jak po boisku gonią dalej te same kaleki i żadnych zmian personalnych nie widać. Niestety...

massoud 30.06.2010 16:46

wg mnie takie sparingi też trzeba wygrywać, i nie ma usprawiedliwienia, że początek sezonu, że zmęczeni, że 150 km do stadionu...
żenua

czekamy na wzmocnienia

15 lipca 2009, Wisła Kraków - FC Levadia Tallin 1-1
22 lipca 2009, FC Levadia Tallin - Wisła Kraków 1-0

Pamiętacie?

to teraz de javu

15 lipca 2010, FC Šiauliai - Wisła Kraków ??

brylant17 30.06.2010 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez massoud (Post 924207)
wg mnie takie sparingi też trzeba wygrywać, i nie ma usprawiedliwienia, że początek sezonu, że zmęczeni, że 150 km do stadionu...
żenua

czekamy na wzmocnienia

a jak ich nie będzie to też będziesz narzekał i płakał ?

serek.c2 30.06.2010 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 924212)

nie - będzie chwalił i się cieszył...

SĘDZIA ZGRED 30.06.2010 16:53

Z 3 ligowymi zespołami to nasi powinni wygrywać zpalcem w du...pie . A tym czasem przegywają 0:2 Jeśli z takim podejściem mamy awansować do następnych rund to ja nie widze tego. I niech nikt tu nie tłumaczy że gorąco, że piłka zbyt okrągłą, że nie gramy w pełnym składzie ,że jesteśmy w trakcie przygotowań że wiatr za mocny, że gdybysmy mieli Messiego to byśmy wygrali. Minimalistyczne podejście naszych kopaczy to największa bolączka naszych piłkarzy i wogóle naszej ligi. Pozbędziemy się takiego podejścia to będą sukcesy jeśli nie to będziemy się dalej cofać. A czy można już bardziej się cofnąć....??

willow 30.06.2010 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 924212)

podskoczę sobie z radości.

Co ma piernik do wiatraka?

I co z tego, że jechali 150 km. Przypomnieć Wam, ile km jechała Levadia?

sounds_good 30.06.2010 17:01

jason wiślak kolejny raz piszesz takie pierdoły, że aż się odechciewa czytać. Jesteś tutaj od niecałego miesiąca, a już mam ochotę ignorować Twoje posty.

Ogarnij się trochę. Żuraw to jeden z najlepszych graczy ostatniego 25 lecia. On prowadził Wisłę do MP, jak Ty jeszcze dobrze czytać i pisać nie potrafiłeś. Jeżeli nawet nie będzie to mega wzmocnienie, to na pewno chłopaków zachęci do większego zaangażowania na treningach. Jego doświadczenie na pewno pomoże niejednemu, a i pewnie sama osoba Maćka wprowadzi do szatni bardzo wiele. Może np. wreszcie uda się okiełznać charakter Małeckiego.

A jak piszesz o braku zaangażowania w grę to tak jakbyś nie wierzył w ogóle w swoją drużynę. Jak dla mnie to nawet jeśli mielibyśmy najgorszy skład w lidze, zero wzmocnień, samych emerytów to i tak bym wolał iść na mecz i oglądać chłopaków niż czytać o braku zaangażowania lub o tym po co sprowadzamy Żurawskiego.

Po co? To jest pytanie jakbyś był z innej bajki lub żył w innym świecie. To tak jakby nic nie wiedział o historii Wisły i ludziach, którzy ją tworzyli. Zastanów się zanim napiszesz coś o kimkolwiek, bo w tym momencie swoją niewiedzą obraziłeś i mnie, i każdego kibica Wisły, a przede wszystkim samego Żurawskiego.

jason wiślak 30.06.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sounds_good (Post 924219)
jason wiślak kolejny raz piszesz takie pierdoły, że aż się odechciewa czytać. Jesteś tutaj od niecałego miesiąca, a już mam ochotę ignorować Twoje posty.

Ogarnij się trochę. Żuraw to jeden z najlepszych graczy ostatniego 25 lecia. On prowadził Wisłę do MP, jak Ty jeszcze dobrze czytać i pisać nie potrafiłeś. Jeżeli nawet nie będzie to mega wzmocnienie, to na pewno chłopaków zachęci do większego zaangażowania na treningach. Jego doświadczenie na pewno pomoże niejednemu, a i pewnie sama osoba Maćka wprowadzi do szatni bardzo wiele. Może np. wreszcie uda się okiełznać charakter Małeckiego.

A jak piszesz o braku zaangażowania w grę to tak jakbyś nie wierzył w ogóle w swoją drużynę. Jak dla mnie to nawet jeśli mielibyśmy najgorszy skład w lidze, zero wzmocnień, samych emerytów to i tak bym wolał iść na mecz i oglądać chłopaków niż czytać o braku zaangażowania lub o tym po co sprowadzamy Żurawskiego.

Po co? To jest pytanie jakbyś był z innej bajki lub żył w innym świecie. To tak jakby nic nie wiedział o historii Wisły i ludziach, którzy ją tworzyli. Zastanów się zanim napiszesz coś o kimkolwiek, bo w tym momencie swoją niewiedzą obraziłeś i mnie, i każdego kibica Wisły, a przede wszystkim samego Żurawskiego.

Po pierwsze napisałem że" wiele razy słyszałem, że nasi piłkarze nie mają ambicji" , proszę czytaj ze zrozumieniem. Po drugie dobrze pamiętam co zrobił dla nas Żurawski, bo był to mój wzór piłkarza i ulubiony zawodnik. Był... Owszem, wierzę w naszą drużynę z całego serca, tylko nie mogę zrozumieć dlaczego cały czas żyjemy przeszłością? Nie myl z historią, bo znów zaraz mi coś zarzucisz. Za czasów Żurawia mieliśmy kapitalną ekipę, ale trzeba pogodzić się z tym że czas biegnie nieubłaganie, a nasze ówczesne gwiazdy są coraz starsze i powiedzmy głośno -słabsze. "Wzmacniając skład nie możemy sobie pozwalać na sprowadzanie zawodników którzy pomagali nam kiedyś. Idzie nowe, trzeba iść z duchem czasu i dostosowywać zespoł do nowych wymagań
Co nie zmienia faktu że ufam Żurawiowi i liczę że pokaże jeszcze wiele, a że wyraziłem swoje wątpliwości dotyczące budowy zespołu to inna sprawa. Pozdrawiam...

koyoot 30.06.2010 17:32

Panowie przypomne ze poki co mamy problem z obrona, nie mamy lewego skrzydla i paru innych aspektow. Zalecam spokoj.

P.S. oby tylko nie sprawdzil mi sie sen ktory mialem pare dni temu w ktorym Wisla odpada z Litwinami po remisie 0:0 w Krakowie i porazce 2:0 na wyjezdzie...

flamengista 30.06.2010 18:01

Mówisz - masz.

Po karteczce dla obu Panów, dziękujemy za pouczenie. A od personalnych potyczek są pw.

Niektórym głowa się grzeje po jednym przegranym sparingu. Zgadzam się, sytuacja kadrowa jest niewesoła, ale prawdopodobnie przyczyna porażki podobna, jak złej dyspozycji w meczu ze Słowakami.

Zawodnicy po prostu jeszcze "czują w kościach" trening kondycyjny z Zakopanego. Za parę dni gra powinna lepiej wyglądać.

IncognitoTSW 30.06.2010 18:02

Co do meczu - żadna niespodzianka. Zresztą to tylko sparing.
PS.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak;924226Za czasów Żurawia mieliśmy kapitalną ekipę, ale trzeba pogodzić się z tym że czas biegnie nieubłaganie, a nasze ówczesne gwiazdy są coraz starsze[B
i powiedzmy głośno -słabsze.[/B]

Oprócz Kalu Uche.

element 30.06.2010 18:08

Mnie doszczętnie rozjebała odległość jaką mieli do przejechania na sparing.
Jeszcze w takim skwarze. Następny sparing też będą śmigać 150 km? Niech od razu wrzucą wyższy bieg i podskoczą gdzieś do Rosji.

flamengista 30.06.2010 18:11

Podobną drogę przebył do Nowego Targu na mecz z nami Tatran Preszów i Słowacy rozegrali dobry mecz.

willow 30.06.2010 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 924249)
Mnie doszczętnie rozjebała odległość jaką mieli do przejechania na sparing.
Jeszcze w takim skwarze. Następny sparing też będą śmigać 150 km? Niech od razu wrzucą wyższy bieg i podskoczą gdzieś do Rosji.

Bardzo Cię proszę element, nie przesadzaj.
150 km w Niemczech po autostradach to jest niecałe 2 godziny.
Czyli mniej więcej tyle, ile by jechali na mecz ligowy z Krakowa np. do Kielc.
Żadne wytłumaczenie, tym bardziej, że autokar pewnie klimatyzowany.
Pamiętasz, ile jechała Levadia?

No chyba, że to była ironia, to sorry...

element 30.06.2010 18:20

Uff jak gorąca - oburzył się stanowczo ktoś prowadzący relacje live.
Biedni piłkarze. Za frajer podjadą na waksy i jeszcze im źle. Meczu nie oglądałem i nie zamierzam się opierać na relacji tekstowej ale zapewne bez Marcysia obrona miała spore problemy. Ale co tam, 3 mln euro. Tylko na **** mi one, skoro mam pewniaka w tej formacji.

wiśnia 30.06.2010 18:26

12 zespoł 3 ligi Niemieckiej nas leje! zespoł który od 6 lat transferu profesjonalnego nie przeprowadził! Na ich stronie jest info ze gra tam 5 amatorskich graczy dzielacy treningi i gre z praca zawodowa! PATOLOGIA

Maciuś 30.06.2010 19:25

Przestancie p****ć i wymyslac co raz to nowsze usprawiedliwienia. Co gorsza rok temu po porazce z Leviatanem tez bylo slychac glosy "nic sie nie stalo, zdobedziemy mistrza na oslode", "przynajmniej nie bedziemy sie meczyc w pucharach". Trzeba patrzec trzezwo na sytuacje a ta jest taka ze jestesmy w czarnej dupie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl