Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Brzeszczot 22.09.2009 06:46

Oglądał ktos mecz korony i wystep Nikoli Mijailovicia ? jak dla mnie to calkiem niezle gra do przodu i w obronie b.dobrze

IncognitoTSW 26.09.2009 17:03

Olo cały mecz rozegrał w bezbramkowym meczu Stal - Pogoń.

Wojtas 27.09.2009 00:36

A Marek Zając dalej u Chinczykow pogrywa????
Nie ma juz dosc kotletow z psow i niechce mu sie wracac :D

Ktos ma wogle jakies wiesc jak mu sie tam wiedzie??

eye63 27.09.2009 08:28

Z tego co wiem jedynie - Zajcew zmienił zespół na jakiś inny chiński

qchar90 28.09.2009 21:57

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...re_czekal.html
wywiad z Marcinem Baszczyńskim.

IncognitoTSW 29.09.2009 15:55

Aż się nasuwają myśli...

Żmijka 29.09.2009 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 798720)
Ponoć Clebi rozwiązał kontrakt z Terekiem

Jego powrót byłby mile widziany.

Skąd, gdzie, jak info ?

Bo nie dalej jak w sobotę widziałam się z jego żoną, nic nie mówiła, jedynie, że Clebi będzie w następny weekend w PL (jak zwykle na kilka dni jak ma wolne).

No chyba, że coś się "nagle" stało ...

fox mulder 30.09.2009 01:20

W GK napisali, dla mnie może wracać. Jop twoja mać, przydałby się ;)
http://www.polskatimes.pl/gazetakrak...roku,id,t.html

AS82 30.09.2009 05:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 798724)
Skąd, gdzie, jak info ?

Bo nie dalej jak w sobotę widziałam się z jego żoną, nic nie mówiła, jedynie, że Clebi będzie w następny weekend w PL (jak zwykle na kilka dni jak ma wolne).

No chyba, że coś się "nagle" stało ...

Brazylijski obrońca Cléber rozwiązał kontrakt z Terekiem Grozny - poinformowała "Gazeta Krakowska". Jest zatem wolnym piłkarzem, a kilka tygodni temu deklarował w wywiadach, że chciałby jeszcze kiedyś do Wisły wrócić. W Krakowie ma zresztą rodzinę.

Pytanie tylko czy w zespole będzie widział go Maciej Skorża i czy krakowski klub będzie w tej chwili stać na podpisanie nowego kontraktu z Cléberem?

Znaków zapytania jest kilka:
Czy majac Jopa potrzebujemy Clebera ?
Cleber mial jeden z najwyzszych kontraktow w lidze,po Levadii takiego nei dostanie ?
Czy jak nie ma Bednarza,bedzie w ogole ktos w klubie ,kto podejmie z nim ewentualna rozmowe o pracy w Wisle ?
Czy nie lepiej zatrudnic Clebera jako trenera ,scouta ?

kosaTS 30.09.2009 08:02

Jop na rok podpisał, Cleber zarobił, wraca do Wisły, a Jop wylot albo wypożyczenie. :D
Ale Kowalskiego chyba nadal trzeba będzie wypożyczać, chyba że taki Marcelo z czasem odejdzie.

JrQ- 30.09.2009 08:10

Wy tu o Cleberze, ale skąd wiecie, jaką formę sportową prezentuje?

saklak1906 30.09.2009 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 798759)
Brazylijski obrońca Cléber rozwiązał kontrakt z Terekiem Grozny - poinformowała "Gazeta Krakowska". Jest zatem wolnym piłkarzem, a kilka tygodni temu deklarował w wywiadach, że chciałby jeszcze kiedyś do Wisły wrócić. W Krakowie ma zresztą rodzinę.

Pytanie tylko czy w zespole będzie widział go Maciej Skorża i czy krakowski klub będzie w tej chwili stać na podpisanie nowego kontraktu z Cléberem?

Znaków zapytania jest kilka:
Czy majac Jopa potrzebujemy Clebera ?
Cleber mial jeden z najwyzszych kontraktow w lidze,po Levadii takiego nei dostanie ?
Czy jak nie ma Bednarza,bedzie w ogole ktos w klubie ,kto podejmie z nim ewentualna rozmowe o pracy w Wisle ?
Czy nie lepiej zatrudnic Clebera jako trenera ,scouta ?

Wybor Jop-Cleber no odpowiedz jest jasna a i dla obu by sie miejsce znalazlo( tez trzeba wziasc pod uwage ewentualne odejscie Marcelo).
Cleber zarobil i sie dowiedzial ze pieniadze to nie wszystko- zwlaszcza za taka cene.
Skorza wie jak gra Cleber wiec byl by chyba skonczonym ...... nie podejmujasc rozmow z Cleberem bo Legia, Lech na sama mysl podpisania z Nim kontraktu dostaja orgazmu.
Dac pograc chlopu nawet jako zmiennik a potem zatrudnic jako skauta lub trenera bo to ze ma ogromne doswiadczenie wie chyba kazdy.

kosaTS 30.09.2009 08:27

Przypominam, że Cleber ostatnio grał za granicą na pozycji defensywnego pomocnika.
Może u Skorży to samo, choć zdecydowanie wolę Jirsaka.

Nehiar 30.09.2009 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 798782)
Przypominam, że Cleber ostatnio grał za granicą na pozycji defensywnego pomocnika.
Może u Skorży to samo, choć zdecydowanie wolę Jirsaka.

I to może być prawda, możliwe że związku z kontuzją Sobola, Skorża to wykorzysta - oczywiście jeśli w ogóle jest taki temat.

kristos 30.09.2009 08:52

Cleber w Wiśle w roli zawodnika ?
To kto w takim razie na ławkę Głowacki ,czy Marcelo ?
Na pewno za darmo grać w Wiśle nie będzie a i rezerwowym pewnie mu się nie uśmiecha być.
Jako defensywny pomocnik w Groznym chyb też grał tylko na poczatku.
Ja osobiście bym sobie z nim odpuścił.

sandomingo 30.09.2009 09:12

Abstrahując od tego czy Cleber byłby potrzebny czy nie - raczej na pewno w klubie nie ma środków na kontrakt dla niego.
Także nie będzie tematu.

tofik 30.09.2009 10:08

Pytanie dlaczego rozwiązał. Bo chyba sobie radził skoro grał w podstawowym składzie.
Niby pojechał tam zarobić, kontrakt miał do 2011. Dziwne to. Może nie chciał być z dala od rodziny na tak długo ?
Ja bym mu polecał z całą rodzinką na Cypr na roczek, albo 2 :) W Polsce kto mu zapłaci tyle ?
Niby po sezonie luzujemy Dżopa, ale czy potrzebny nam jest taki dziadek ? (nota bene bardzo dobry dziadek :D)

Wojtas 30.09.2009 16:03

Cleber chcial tam jechac tylko dla kasy.

A dzis szybko wraca,wiec chyba nie spodobalo mu sie tamtejsze "otoczenie"

Sam nie moglem uwierzyc ze ktos decyduje sie odejsc ,to rozumiem ale nie w tamte rejony.
Teraz zmadrzal i woli grac chocby w Polsce ,za mniejsza kase ale za to w spokojniejszych rejonach.

A to czy go wziasc...sam nie wiem po jego odejsciu byl za niego Marcelo a wiadomo ze dzis w obronie bez niego ani rusz.Skorza musi zatem pomyslec .

AYALA 30.09.2009 16:05

od Jopa to Cleber jest lepszy.Jak chce wrócic to można z nim na rok jeszcze kontrakt podpisac

brylant17 30.09.2009 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 798925)
od Jopa to Cleber jest lepszy.Jak chce wrócic to można z nim na rok jeszcze kontrakt podpisac

Zwolnić Jopka i dać kase jopka+ jakieś zarobki Cantoro i gra :D

IncognitoTSW 30.09.2009 16:58

Cleber odszedł bo dano mu znać, że będą stawiać na Marcelo i Głowę jako parę stoperów.

Ogryzek 30.09.2009 18:19

Szanuję Clebera, ale mam nadzieję że nie trafi jako piłkarz do Wisły (może jako skaut, trener juniorów). Marcelo i Głowa są lepsi, no i szybsi. Cleber może jest szybszy od Jopa, ale o to niestety nietrudno:)
Zresztą nie wiem czy jemu odpowiadałaby rola rezerwowego? A w tej roli wolę już młodego Kowalskiego.

westersyl 30.09.2009 18:58

Cleber prawdopodobnie postanawia wrócić do Polski, sam wspomina, że najchętniej do Wisły. Wszyscy wiemy co ten zawodnik potrafi nie trzeba robić mu reklamy. Każdy w Polskiej lidze kto go weźmie może tylko zyskać. Hmm teraz ciekawe kwestia czy nam jako Wiśle Kraków opłaca się go jeszcze brać ? Marcelo i Głowackeimu można nie wiele zarzucić, do tego są znacznie młodsi. Mariusz Jop kompletnie się nie sprawdził, jest wolny, młokos z Hetmana robił z nim co chciał, ogólnie widać te wszystkie wady o których była mowa przed transferem. Teraz kwestia czy Cleber chciałby "grzać ławę" ? Do tego to gorąca głowa, po jego odejściu uważam ze zrobiło się znacznie spokojnień w szykach obronnych.

royalmichael 30.09.2009 19:06

Wymiana Jopa za Clebera. Innej opcji nie widzę bo po co nam dwa wysokie kontrakty na ławce.
A wymieniając Jopa za Clebera na pewno zyskamy. tylko, że Jop się na to nie zgodzi :P

el Nuero 30.09.2009 19:14

A może by tak -

Macie rację co do Clebera, myślę jednak że w obecnej, trudnej sytuacji kadrowej naszego klubu, Brazylijczyk mógłby się na pewien czas przydać. Kontuzjowani Boguski i Garguła, a teraz jeszcze Sobol, plus niejasny status prawny Łobodzińskiego (na razie składa zeznania, ale co będzie, jak Łobo stanie się Wojciechem Ł?) - to wszystko każe się zastanowić, czy nie wzmocnić kadry. Nie chciałbym, aby np. przed meczem z Legią powtórzyła się sytuacja sprzed Lewadii (tylko 3 zdrowych obrońców).

Ponieważ gramy zarówno w lidze jak i w PP, "funkcjonalnych" zawodników nam potrzeba. Gdyby Cleber grał w obronie, Marcelo mógłby spróbować swych sił w pomocy, przecież umie strzelać bramki. Jirsak jest ciekawym rozwiązaniem, ale jeśli po godzinie gry będzie "gasł" tak jak w meczu przeciw Polonii, to inny wariant też musi wchodzić w grę. A gasnący sportowo Cantoro (to już nie ten Mauro co 4-5 lat temu) mógłby tylko być awaryjnym zmiennikiem.

Krótko zatem: Cleber z kontraktem na rok + możliwość pracy jako skaut w przyszłości. Ciekawe tylko, czy odpowiadałoby mu takie rozwiązanie...

mr_kwolf 30.09.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 798992)
Macie rację co do Clebera, myślę jednak że w obecnej, trudnej sytuacji kadrowej naszego klubu, Brazylijczyk mógłby się na pewien czas przydać. Kontuzjowani Boguski i Garguła, a teraz jeszcze Sobol, plus niejasny status prawny Łobodzińskiego (na razie składa zeznania, ale co będzie, jak Łobo stanie się Wojciechem Ł?) - to wszystko każe się zastanowić, czy nie wzmocnić kadry. Nie chciałbym, aby np. przed meczem z Legią powtórzyła się sytuacja sprzed Lewadii (tylko 3 zdrowych obrońców).

Ponieważ gramy zarówno w lidze jak i w PP, "funkcjonalnych" zawodników nam potrzeba. Gdyby Cleber grał w obronie, Marcelo mógłby spróbować swych sił w pomocy, przecież umie strzelać bramki. Jirsak jest ciekawym rozwiązaniem, ale jeśli po godzinie gry będzie "gasł" tak jak w meczu przeciw Polonii, to inny wariant też musi wchodzić w grę. A gasnący sportowo Cantoro (to już nie ten Mauro co 4-5 lat temu) mógłby tylko być awaryjnym zmiennikiem.

Krótko zatem: Cleber z kontraktem na rok + możliwość pracy jako skaut w przyszłości. Ciekawe tylko, czy odpowiadałoby mu takie rozwiązanie...

ale o czym ty rozmawiasz? Przecież i tak nie możemy go zgłosić do rozgrywek bo jest okienko zamknięte.

pirat.z.karaibow 30.09.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 799007)
ale o czym ty rozmawiasz? Przecież i tak nie możemy go zgłosić do rozgrywek bo jest okienko zamknięte.

Gracze będący wolnymi mogą dołączać do drużyn przez cały sezon.

mr_kwolf 30.09.2009 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 799009)
Gracze będący wolnymi mogą dołączać do drużyn przez cały sezon.

Z tego co mi wiadomo to tylko jeśli rozwiążą kontrakt w czasie okienka transferowego (ewentulanie wcześniej). Jakby było inaczej to co stało by na przeszkodzie by np. dzisiaj Ribery przeszedł do Realu? Bach, i rozwiązuje kontrakt "za porozumieniem stron i odszkodowaniu w wysokości 50 mln euro" i jutro podpisuje kontrakt z Realem i "za podpis kasuje 50 mln euro".

picasso 30.09.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 799013)
Z tego co mi wiadomo to tylko jeśli rozwiążą kontrakt w czasie okienka transferowego (ewentulanie wcześniej). Jakby było inaczej to co stało by na przeszkodzie by np. dzisiaj Ribery przeszedł do Realu? Bach, i rozwiązuje kontrakt "za porozumieniem stron i odszkodowaniu w wysokości 50 mln euro" i jutro podpisuje kontrakt z Realem i "za podpis kasuje 50 mln euro".

za porozumieniem stron znaczy,ze dwie strony muszą chciec rozwiązać,nie tylko Riberry

mr_kwolf 30.09.2009 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 799014)
za porozumieniem stron znaczy,ze dwie strony muszą chciec rozwiązać,nie tylko Riberry

No o to mi chodzi, że na dobrą sprawę można byłoby robić transfery cały rok a nie tylko w czasie okienek transferowych

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl