![]() |
Mnie tam wystarczy, że oczy mnie nie będą boleć od patrzenia na naszą grę.
W sobotę nie bolały. Da się? Da. Zobaczymy co będzie później. Jestem dobrej myśli. |
Lata kibicowania Wiśle przyzwyczaiły mnie do tego, że zwalniamy trenera po 3 przegranych meczach, potem przez jakiś czas szukamy następcy, który okazuje się szkoleniowcem podobnego kalibru co poprzednik. Wiecie o co chodzi - typowa karuzela trenerska: Fornalik, Rumak, Radolsky, Bartoszek, Kocian, Ojrzyński... (umyślnie nie podałem nikogo, kto był u nas)
Ale jednak tym razem było inaczej. Wymiana trenera zaplanowana wcześniej - następca ustalony przed zwolnieniem, z myślą, że będzie po prostu lepszy dla drużyny. Oprócz tego bardziej obiecujące piłkarskie CV i podejście... Pytanie tylko jest jedno: czy to nasz nowy trenejro jest taki dobry, czy to Kiko był taki słaby, że przychodzący Carrillo wygląda jak Mesjasz... :P ? Mimo, że gramy jak gramy, wyniki osiągamy jakie osiągamy, zajmujemy 9. miejsce, walczymy na śmierć i życie o pierwszą 8, sportowo odjechali nam na znaczący dystans już nie tylko Lech i Legia, ale również 2-3 inne drużyny, to jednak wczoraj było widać jakiś sens w naszej grze. Nie to, żebyśmy grali jakoś fantastycznie, szczególnie w drugiej połowie, ale jakąś myśl tu chociaż było widać. Obyśmy zaczęli punktować... |
Cytat:
Gra mi sie podobała, trzeba poczekać to dopiero 1wszy mecz ale bardzo mnie ciekawi jak bedzie rozwijać sie nasza drużyna i jak zagrają na świeżości. Jestem dobrej myśli. |
@virusman, jeśli masz rację to jeszcze nie przegrał pierwszego meczu.
A moja złośliwość to raczej efekt przeczytania komentarzy w temacie meczowym. Choć miejmy nadzieję, że "szklanki teo" będą cierpliwe. Bo z tego co pisał w styczniu, to mieliśmy grać o puchary. |
Cytat:
|
Cytat:
Zobaczymy też jaka ta Lechia bedzie grozna na wiosnę, bo jesienią to była jedna ze słabszych ekip w lidze. Widać duża zmianę w koncepcji gry, ale do najlepszych spotkań pod wodzą Kiko jeszcze daleko. Nie bylo ich aż tak duzo, ale bądźmy też szczerzy: spalonej ziemi w klubie nie zostawił. Teraz wygrajmy z Arka. Styl mnie nie interesuje. |
Jak ciebie styl nie interesuje to po co zwalniany był Kiko ?
|
O 4 miesjca w osemce bijemy sie my, Arka, Korona, Zaglebie, Plock i mysle ze Slask i zydy - ktorzy dolacza za 1-2 kolejki.
O ile Arke i Korone mamy u siebie to koncowka rundy w naszym wykonaniu powoduje ze w niezbyt rozowych barwach widze ten awans do gornej osemki. Raczej bym proponowal nastawiac sie na kiepski sezon, zwlaszcza ze konczymy runde mocno, bo Legia, Lech i Kaziu Moskal na wyjezdzie. |
Z Lechem gramy u siebie :)
|
Cytat:
Sklad maja o wiele lepszy od naszego. |
Cytat:
|
Jeżeli nie będzie dużych opóźnień w wypłatach to powalczymy o ósemkę z sukcesem, choć pewnie do ostatniej kolejki.
W przeciwnym razie skończymy w okolicach 12-13 miejsca. I żadne pomysły Carillo tutaj nie pomogą... |
Cytat:
Zeby nie bylo - wierze w Carillo, mam nadzieje, ze mu sie powiedzie i bedziemy grac atrakcyjny i przede wszystkim skuteczny futbol ladny dla oka. Ale mowienie, ze wczorajszy mecz byl lepszy niz mecze Kiko jest sporym naduzyciem. Gdyby skompilowac jakis taki przecietny mecz ze wszystkich w poprzedniej rundzie to wlasnie wyszloby cos takiego jak w sobote - pare pozytywow, pare negatywow i jasny wniosek - na cos wiecej niz pierwsza 8 brakuje nam solidnej jakosci pilkarskiej. Nie zgodze sie, ze gralismy jakos wybitnie po ziemi - co najmniej kilkanascie razy nasi srodkowi obroncy musieli zagrac dluga pilka, bo pomoc nie wykazywala aktywnosci - nie ma w tym nic zlego, dluga pilka ostatnio zaczela grac nawet Barcelona, ale osobiscie nie widze jakiegos duzego progresu w tym elemencie. Z niecierpliwoscia czekam na kolejne mecze, bo dopiero po paru kolejkach bedziemy w stanie uczciwie to ocenic. No wlasnie, ale UCZCIWIE. Nie dopasowujmy sobie argumentow pod tezy. |
Cytat:
Mają do nas 7 punktów straty i terminarz: Jaga (w), Legła (d), Płock (w), Śledzie (d), Paprykarze (w), Sandecja (d), Termalica (w), Lubin(d) szansa, że zarobią jakieś punkty w dwóch najbliższych kolejkach jest dość iluzoryczna. Co do naszego kiepskiego sezonu, to mamy: Śledzie (d), Piast (w), Scyzoryki(d), Jaga(w), Śląsk(d), Legła(w), Lech(d), Sandecja(w) z tego w 4 meczach będziemy faworytami (Śledzie, Piast, Śląsk, Sandecja). +12 punktów powinno dać górną 8. Koronie w zeszłym roku nie szło na wyjazdach, choć ostatni mecz wzbudza pewien niepokój. Śląsk raczej też ma niewielkie szanse. 5 punktów straty do nas i terminarz: Legła(w), Zabrze(d), Lech(w), Sandecja(d), my (w), Płock(d), Paprzykarze(w), Scyzoryki(d) trzy pierwsze mecze to duża szansa na wp...l, a po 4 przegranych to będzie tam rewolucja. Jeszcze terminarz: w najbliższej kolejce (23): Płock-Zagłębie My-Śledzie (24): Zagłębie-Śledzie (25): My-Korona co powinno też trochę wyjaśnić w temacie top8. |
ja z tym byciem faworytem po tym co od.......ili w 3 kolejnych meczach u siebie bylbym wstrzemiezliwy :D
kluczowe mecze to Arka i Korona. Brak kompletu w tych meczach przekresli nasze szanse na osemke. |
Cytat:
Nie lubię pięknych porażek. Nie możemy stracić punktów z Arka. |
Jeśli w meczu z Arką stracimy jakikolwiek punkt to może się zrobić bardzo nerwowo. Potrzebne nam jeszcze z 9-10 punktów do górnej ósemki, przy naszym terminarzu jest to do zrobienia pod warunkiem wygrywania meczów z zespołami pokroju Arki/Piasta/Sandecji i remisach z Koroną/Jagą. Z tych 7 spotkań najwyższe prawdopodobieństwo przegranej istnieje z Ległą i Lechem, zespoły te przerastają nas jakością piłkarzy, urwanie im punktów potraktuję jako niespodziankę.
|
Cytat:
|
No tak, przeoczyłem Śląsk na Reymonta, 3 punkty absolutnie do zdobycia przy ich obecnej formie. 9-10 punktów to plan minimum, który dałby nam ósemkę przy sprzyjających wynikach innych drużyn (na pewno ktoś zgubi punkty z dołem tabeli + mecze między sobą). 13 punktów to moim zdaniem komfortowa, górna ósemka.
|
Cytat:
Jak później dopisałem w najbliższych 3 kolejkach grane są mecze bezpośrednich kandydatów do top8. Więc to trochę wyjaśni. |
Cytat:
Nasza 9 pozycja napawa mnie niepokojem. Fakt, że najbliższe 3 spotkania są kluczowe w kwestii awansu. |
2013/2014
9. Jagiellonia 29pkt 2014/2015 9. Pogoń/Piast 29pkt 2015-2016 9. Lechia/Górnik Ł. 26pkt 2016/2017 9. Wisła Kraków 28pkt Obecnie po 22 kolejkach mamy na 9 miejscu 32pkt. Zanosi się na to, że 40pkt prawdopodobnie nie wystarczy na top8. |
Cytat:
Cytat:
13/14 -> 8 Lechia 40p 14/15 -> 8 Lechia 41p, 9.Korona 39p 15/16 -> 8 Ruch 38p 16/17 -> 8 Korona 39p |
Kontynuując temat meczów "o głowę trenera Joana".
Padły dość dobre wyniki: Korona straciła punkty (remis) z Sandecją Płock pokonał Zagłębie my dokopaliśmy Arce. kolejność na dziś: 5. Płock - 36 6. Korona - 35 7. Wisła - 35 8. Arka - 32 9. Zagłębie - 32 Następna kolejka: Zagłębie-Arka Pogoń-Płock Piast-Wisła Korona-Lech Na "zdrowy rozum" Płock wygrywa w Szczecinie, My w Gliwicach, a wszystko się może zdarzyć w Lubinie. Korona u siebie nie jest bez szans, choć raczej obstawiałbym Lecha. Nie wiem co się stało w Gdańsku, że Lechia dostała od Piasta. Mam nadzieję, że obserwator był na meczu, a nagranie z meczu jest wnikliwie analizowane przez sztab trenerski. Dzięki takiemu rezultatowi w Gdańsku, lista kandydatów do top8 jest nadal 9 zespołowa. |
Po dzisiejszej wygranej w Gdańsku widać, że smutny Waldemar stopniowo tam ogarnia sytuację. Lekko nie będzie...
|
To chyba raczej tragiczna postawa Lechii niż trenerski nos Waldemara. Ja się nadal dziwie, że w Gdańsku drużynę powierzono wuefiście :/
|
I jeszcze w temacie "szklanek teo". Po tej kolejce do pucharów mamy stratę 5 punktów.
|
Cytat:
|
Cytat:
podoba mi sie ze Carillo zyje przy linii. jak gralem o wiele bardziej motywowal mnie taki trener, niz taki ktory sie snul z opuszczona głowa;] |
Przecież Lechia to bankrut i gołym okiem widać ze jeden z kandydatów do spadku. Jak nie sportowo to licencja
|
Lechia zagrala kompletna padake, gorzej niz przeciw nam, a Piast w zasadzie niewiele lepiej. Grali w przewadze zawodnika przez 20 minut, Wolski musial zejsc z powodu kontuzji, a jako ze Owen wykorzystal wszystkie zmiany to grali w dziesiatke. Generalnie bramki bardziej przypadkowe niz wynikajace z jakichs przemyslanych akcji.
W Szczecinie tez moze sie wszystko zdarzyc, obie druzyny graja ofensywny, atrakcyjny dla oka futbol. A Lech nie potrafi wygrac na wyjezdzie od 9 meczow w tym zanotowali az 5 bezbramkowych remisow, takze gdybym obstawial czyjes zwyciestwo to juz predzej Korony. Mysle, ze na te chwile czolowa czworka + Plock poza naszym zasiegiem. |
Dobra wiadomość - w Lubinie padł remis. Jest szansa odskoczyć Arce i Zagłębiu.
|
Zła wiadomość - Lechia jest beznadziejna i remis z nimi nam chluby nie przynosi. Szkoda, że Carrillo nie zdecydował się w debiucie zagrać trochę odważniej.
|
Patrząc na grę Lechii w ostatnich dwóch meczach i wyniki rzeczywiście tym remisem nie ma co się chwalić. Mecz z Piastem jest arcyważny ponieważ potem gramy z Koroną z którą chyba dwa razy my przej...ebali w tym sezonie i to w jednym tygodniu. Mecz z Jagiellonią która w porównaniu do nas gra jak Barcelona i to jeszcze gramy na ich terenie. Potem beznadziejny Śląsk który też miejmy nadzieje że nie wróci do formy przed meczem z nami bo obecnie grają jakby chcieli spaść a potem Legia i Lech więc te dwa mecze teraz Piast i Korona to muszą być 3 punkty pewne.
|
Cytat:
|
Roztrzasacie ten wynik jakby Lechia miała już przegrać wszystkie spotkania do konca sezonu. To jest polska liga, o tym zapominacie.
|
Ciekaw jestem ile jeszcze Carrillo będzie forsował ten durny system 4-3-3. Nie rozumiem tych trenerów, eksperymentuja głupio a potem się dziwią, ze zostają zwalniani. Jedyny słuszny system to 4-4-2 z jednym defensywnym środkowym i drugim ofensywnym pomocnikiem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do pytania, nie ma zawodnikow nie ma grania, to nie wina obecnego czy poprzedniego trenera ze gra tak wyglada ale na zarzad i boska prezes nie mozna przeciez powiedziec zlego slowa. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl