Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

s1mone 11.02.2018 20:10

Mnie tam wystarczy, że oczy mnie nie będą boleć od patrzenia na naszą grę.

W sobotę nie bolały. Da się? Da.

Zobaczymy co będzie później. Jestem dobrej myśli.

Virusman 11.02.2018 21:25

Lata kibicowania Wiśle przyzwyczaiły mnie do tego, że zwalniamy trenera po 3 przegranych meczach, potem przez jakiś czas szukamy następcy, który okazuje się szkoleniowcem podobnego kalibru co poprzednik. Wiecie o co chodzi - typowa karuzela trenerska: Fornalik, Rumak, Radolsky, Bartoszek, Kocian, Ojrzyński... (umyślnie nie podałem nikogo, kto był u nas)

Ale jednak tym razem było inaczej. Wymiana trenera zaplanowana wcześniej - następca ustalony przed zwolnieniem, z myślą, że będzie po prostu lepszy dla drużyny. Oprócz tego bardziej obiecujące piłkarskie CV i podejście...

Pytanie tylko jest jedno: czy to nasz nowy trenejro jest taki dobry, czy to Kiko był taki słaby, że przychodzący Carrillo wygląda jak Mesjasz... :P ?

Mimo, że gramy jak gramy, wyniki osiągamy jakie osiągamy, zajmujemy 9. miejsce, walczymy na śmierć i życie o pierwszą 8, sportowo odjechali nam na znaczący dystans już nie tylko Lech i Legia, ale również 2-3 inne drużyny, to jednak wczoraj było widać jakiś sens w naszej grze. Nie to, żebyśmy grali jakoś fantastycznie, szczególnie w drugiej połowie, ale jakąś myśl tu chociaż było widać.

Obyśmy zaczęli punktować...

xiondz77 11.02.2018 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1493893)
Nie no jak na pierwszy mecz to olbrzymia różnica... jedziemy na wyjazd i atakujemy na trudnym terenie, bardzo zageszczony srodek pola Lechia nie mogla sie przepchac srodkiem tylko skrzydlami atakowala... czyli juz widac kolosalna roznice w odniesieniu do Kiko gdzie wjezdzali w nas srodkiem jak w maslo nawet slabe druzuny. Do tego organizacja gry przy rzutach rożnych odmieniona no super to w koncu wygladalo, utrzymywanie sie przy pilce operowanie nią a nie defensywka i po bramce na 0:1 panika.

Jedyne co bylo nie tak to szybkosc dynamika, widac ze nie trafil Carillo ze uzyskaniem świeżosci. Carlitos Malecki wygladali jakby mieli kamienie powsadzane w getry.

Jak na pierwszy mecz różnica kolosalna... a to dopiero pierwszy mecz... i to na wyjezdzie... :)

Czasami zagęszczalismy az za bardzo srodek i dwojka gdańszczan byla zostawiona samopas na drugiej stronie, na szczescie Lechia tego nie wykorzystywała i nie zmieniali strony zbyt czesto (jeśli wogole) .
Gra mi sie podobała, trzeba poczekać to dopiero 1wszy mecz ale bardzo mnie ciekawi jak bedzie rozwijać sie nasza drużyna i jak zagrają na świeżości. Jestem dobrej myśli.

pepe72 11.02.2018 22:19

@virusman, jeśli masz rację to jeszcze nie przegrał pierwszego meczu.
A moja złośliwość to raczej efekt przeczytania komentarzy w temacie meczowym.

Choć miejmy nadzieję, że "szklanki teo" będą cierpliwe. Bo z tego co pisał w styczniu, to mieliśmy grać o puchary.

ashkeczup 11.02.2018 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1493906)
@virusman, jeśli masz rację to jeszcze nie przegrał pierwszego meczu.
A moja złośliwość to raczej efekt przeczytania komentarzy w temacie meczowym.

Choć miejmy nadzieję, że "szklanki teo" będą cierpliwe. Bo z tego co pisał w styczniu, to mieliśmy grać o puchary.

Zarząd nie kryje się z takimi planami i skoro to pada w każdym wywiadzie, to chyba nie jest to 'przyzwyczajanie do presji' jak na końcu poprzedniego sezonu :D

Karherop 11.02.2018 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1493893)
Nie no jak na pierwszy mecz to olbrzymia różnica... jedziemy na wyjazd i atakujemy na trudnym terenie, bardzo zageszczony srodek pola Lechia nie mogla sie przepchac srodkiem tylko skrzydlami atakowala... czyli juz widac kolosalna roznice w odniesieniu do Kiko gdzie wjezdzali w nas srodkiem jak w maslo nawet slabe druzuny. Do tego organizacja gry przy rzutach rożnych odmieniona no super to w koncu wygladalo, utrzymywanie sie przy pilce operowanie nią a nie defensywka i po bramce na 0:1 panika.

Jedyne co bylo nie tak to szybkosc dynamika, widac ze nie trafil Carillo ze uzyskaniem świeżosci. Carlitos Malecki wygladali jakby mieli kamienie powsadzane w getry.

Jak na pierwszy mecz różnica kolosalna... a to dopiero pierwszy mecz... i to na wyjezdzie... :)

Poczekalbym z az takimi pochwalami, bo w jednym z ostatnich meczów Kiko wygraliśmy dość pewnie we Wroclawiu. A Carlitos mial tam chyba jeszcze z 3 setki.

Zobaczymy też jaka ta Lechia bedzie grozna na wiosnę, bo jesienią to była jedna ze słabszych ekip w lidze.

Widać duża zmianę w koncepcji gry, ale do najlepszych spotkań pod wodzą Kiko jeszcze daleko. Nie bylo ich aż tak duzo, ale bądźmy też szczerzy: spalonej ziemi w klubie nie zostawił.

Teraz wygrajmy z Arka. Styl mnie nie interesuje.

brylant17 12.02.2018 08:31

Jak ciebie styl nie interesuje to po co zwalniany był Kiko ?

7 kotów 12.02.2018 11:42

O 4 miesjca w osemce bijemy sie my, Arka, Korona, Zaglebie, Plock i mysle ze Slask i zydy - ktorzy dolacza za 1-2 kolejki.

O ile Arke i Korone mamy u siebie to koncowka rundy w naszym wykonaniu powoduje ze w niezbyt rozowych barwach widze ten awans do gornej osemki.
Raczej bym proponowal nastawiac sie na kiepski sezon, zwlaszcza ze konczymy runde mocno, bo Legia, Lech i Kaziu Moskal na wyjezdzie.

CrazyBoy96 12.02.2018 11:48

Z Lechem gramy u siebie :)

7 kotów 12.02.2018 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CrazyBoy96 (Post 1493922)
Z Lechem gramy u siebie :)

Bez znaczenia. Oni wiecznie pyty grac nie beda, a dopoki beda mieli szanse na zlapanie legii to beda cisnac.
Sklad maja o wiele lepszy od naszego.

ashkeczup 12.02.2018 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1493923)
Bez znaczenia. Oni wiecznie pyty grac nie beda, a dopoki beda mieli szanse na zlapanie legii to beda cisnac.
Sklad maja o wiele lepszy od naszego.

Skoro Wisła Płock czy Śląsk wygrali z Lechem, to czemu my jesteśmy skazani na porażke?

sandomingo 12.02.2018 12:14

Jeżeli nie będzie dużych opóźnień w wypłatach to powalczymy o ósemkę z sukcesem, choć pewnie do ostatniej kolejki.

W przeciwnym razie skończymy w okolicach 12-13 miejsca. I żadne pomysły Carillo tutaj nie pomogą...

WioReXXX 12.02.2018 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1493909)
Poczekalbym z az takimi pochwalami, bo w jednym z ostatnich meczów Kiko wygraliśmy dość pewnie we Wroclawiu. A Carlitos mial tam chyba jeszcze z 3 setki.

Zobaczymy też jaka ta Lechia bedzie grozna na wiosnę, bo jesienią to była jedna ze słabszych ekip w lidze.

Widać duża zmianę w koncepcji gry, ale do najlepszych spotkań pod wodzą Kiko jeszcze daleko. Nie bylo ich aż tak duzo, ale bądźmy też szczerzy: spalonej ziemi w klubie nie zostawił.

Teraz wygrajmy z Arka. Styl mnie nie interesuje.

Niektorzy zalozyli przed meczem naprawde rozowe okulary i jeszcze ich nie sciagneli, wyrzucajac te czarne, uzywane w ostatnich meczach Kiko.

Zeby nie bylo - wierze w Carillo, mam nadzieje, ze mu sie powiedzie i bedziemy grac atrakcyjny i przede wszystkim skuteczny futbol ladny dla oka.

Ale mowienie, ze wczorajszy mecz byl lepszy niz mecze Kiko jest sporym naduzyciem. Gdyby skompilowac jakis taki przecietny mecz ze wszystkich w poprzedniej rundzie to wlasnie wyszloby cos takiego jak w sobote - pare pozytywow, pare negatywow i jasny wniosek - na cos wiecej niz pierwsza 8 brakuje nam solidnej jakosci pilkarskiej.

Nie zgodze sie, ze gralismy jakos wybitnie po ziemi - co najmniej kilkanascie razy nasi srodkowi obroncy musieli zagrac dluga pilka, bo pomoc nie wykazywala aktywnosci - nie ma w tym nic zlego, dluga pilka ostatnio zaczela grac nawet Barcelona, ale osobiscie nie widze jakiegos duzego progresu w tym elemencie.

Z niecierpliwoscia czekam na kolejne mecze, bo dopiero po paru kolejkach bedziemy w stanie uczciwie to ocenic.

No wlasnie, ale UCZCIWIE. Nie dopasowujmy sobie argumentow pod tezy.

pepe72 12.02.2018 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1493921)
O 4 miesjca w osemce bijemy sie my, Arka, Korona, Zaglebie, Plock i mysle ze Slask i zydy - ktorzy dolacza za 1-2 kolejki.

O ile Arke i Korone mamy u siebie to koncowka rundy w naszym wykonaniu powoduje ze w niezbyt rozowych barwach widze ten awans do gornej osemki.
Raczej bym proponowal nastawiac sie na kiepski sezon, zwlaszcza ze konczymy runde mocno, bo Legia, Lech i Kaziu Moskal na wyjezdzie.

Z Craxą to chyba przesadziłeś.
Mają do nas 7 punktów straty i terminarz:
Jaga (w), Legła (d), Płock (w), Śledzie (d), Paprykarze (w), Sandecja (d), Termalica (w), Lubin(d)
szansa, że zarobią jakieś punkty w dwóch najbliższych kolejkach jest dość iluzoryczna.

Co do naszego kiepskiego sezonu, to mamy:
Śledzie (d), Piast (w), Scyzoryki(d), Jaga(w), Śląsk(d), Legła(w), Lech(d), Sandecja(w)
z tego w 4 meczach będziemy faworytami (Śledzie, Piast, Śląsk, Sandecja). +12 punktów powinno dać górną 8. Koronie w zeszłym roku nie szło na wyjazdach, choć ostatni mecz wzbudza pewien niepokój.

Śląsk raczej też ma niewielkie szanse. 5 punktów straty do nas i terminarz:
Legła(w), Zabrze(d), Lech(w), Sandecja(d), my (w), Płock(d), Paprzykarze(w), Scyzoryki(d)
trzy pierwsze mecze to duża szansa na wp...l, a po 4 przegranych to będzie tam rewolucja.

Jeszcze terminarz:
w najbliższej kolejce (23):
Płock-Zagłębie
My-Śledzie
(24):
Zagłębie-Śledzie
(25):
My-Korona

co powinno też trochę wyjaśnić w temacie top8.

7 kotów 12.02.2018 12:33

ja z tym byciem faworytem po tym co od.......ili w 3 kolejnych meczach u siebie bylbym wstrzemiezliwy :D
kluczowe mecze to Arka i Korona. Brak kompletu w tych meczach przekresli nasze szanse na osemke.

Karherop 12.02.2018 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1493914)
Jak ciebie styl nie interesuje to po co zwalniany był Kiko ?

Powiem podobnie jak w przypadku Ramireza. Najpierw zdobywajmy punkty, a potem oczekujmy stylu. Jak zaczniemy odwrotnie to szybciej Carrillo wyleci, niż tu przylecial.

Nie lubię pięknych porażek. Nie możemy stracić punktów z Arka.

Patryko 12.02.2018 12:40

Jeśli w meczu z Arką stracimy jakikolwiek punkt to może się zrobić bardzo nerwowo. Potrzebne nam jeszcze z 9-10 punktów do górnej ósemki, przy naszym terminarzu jest to do zrobienia pod warunkiem wygrywania meczów z zespołami pokroju Arki/Piasta/Sandecji i remisach z Koroną/Jagą. Z tych 7 spotkań najwyższe prawdopodobieństwo przegranej istnieje z Ległą i Lechem, zespoły te przerastają nas jakością piłkarzy, urwanie im punktów potraktuję jako niespodziankę.

Karherop 12.02.2018 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1493932)
Jeśli w meczu z Arką stracimy jakikolwiek punkt to może się zrobić bardzo nerwowo. Potrzebne nam jeszcze z 9-10 punktów do górnej ósemki, przy naszym terminarzu jest to do zrobienia pod warunkiem wygrywania meczów z zespołami pokroju Arki/Piasta/Sandecji i remisach z Koroną/Jagą. Z tych 7 spotkań najwyższe prawdopodobieństwo przegranej istnieje z Ległą i Lechem, zespoły te przerastają nas jakością piłkarzy, urwanie im punktów potraktuję jako niespodziankę.

9-10 punktów w 8 spotkaniach raczej nam nie da nam grupy mistrzowskiej.

Patryko 12.02.2018 12:51

No tak, przeoczyłem Śląsk na Reymonta, 3 punkty absolutnie do zdobycia przy ich obecnej formie. 9-10 punktów to plan minimum, który dałby nam ósemkę przy sprzyjających wynikach innych drużyn (na pewno ktoś zgubi punkty z dołem tabeli + mecze między sobą). 13 punktów to moim zdaniem komfortowa, górna ósemka.

pepe72 12.02.2018 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1493933)
9-10 punktów w 8 spotkaniach raczej nam nie da nam grupy mistrzowskiej.

Zazwyczaj 40 punktów dawało.
Jak później dopisałem w najbliższych 3 kolejkach grane są mecze bezpośrednich kandydatów do top8. Więc to trochę wyjaśni.

Karherop 12.02.2018 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1493935)
Zazwyczaj 40 punktów dawało.
Jak później dopisałem w najbliższych 3 kolejkach grane są mecze bezpośrednich kandydatów do top8. Więc to trochę wyjaśni.

To jest polska liga, ciężko tu coś przewidzieć.
Nasza 9 pozycja napawa mnie niepokojem. Fakt, że najbliższe 3 spotkania są kluczowe w kwestii awansu.

swiety37 12.02.2018 13:01

2013/2014
9. Jagiellonia 29pkt
2014/2015
9. Pogoń/Piast 29pkt
2015-2016
9. Lechia/Górnik Ł. 26pkt
2016/2017
9. Wisła Kraków 28pkt

Obecnie po 22 kolejkach mamy na 9 miejscu 32pkt. Zanosi się na to, że 40pkt prawdopodobnie nie wystarczy na top8.

pepe72 12.02.2018 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1493937)
To jest polska liga, ciężko tu coś przewidzieć.
Nasza 9 pozycja napawa mnie niepokojem. Fakt, że najbliższe 3 spotkania są kluczowe w kwestii awansu.

Dla pociechy mogę napisać, że sponsor obstawia 1.86-4.35 na najbliższy mecz. W Gdańsku obstawiali 2-3.xx czyli raczej nie wierzyli w dobry wynik.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1493938)
2013/2014
9. Jagiellonia 29pkt
2014/2015
9. Pogoń/Piast 29pkt
2015-2016
9. Lechia/Górnik Ł. 26pkt
2016/2017
9. Wisła Kraków 28pkt

Obecnie po 22 kolejkach mamy na 9 miejscu 32pkt. Zanosi się na to, że 40pkt prawdopodobnie nie wystarczy na top8.

Czyli trzeba obstawiać jakieś 44. Z terminarza jest to realne.

13/14 -> 8 Lechia 40p
14/15 -> 8 Lechia 41p, 9.Korona 39p
15/16 -> 8 Ruch 38p
16/17 -> 8 Korona 39p

pepe72 18.02.2018 18:22

Kontynuując temat meczów "o głowę trenera Joana".
Padły dość dobre wyniki:

Korona straciła punkty (remis) z Sandecją
Płock pokonał Zagłębie
my dokopaliśmy Arce.

kolejność na dziś:
5. Płock - 36
6. Korona - 35
7. Wisła - 35
8. Arka - 32
9. Zagłębie - 32

Następna kolejka:
Zagłębie-Arka
Pogoń-Płock
Piast-Wisła
Korona-Lech

Na "zdrowy rozum" Płock wygrywa w Szczecinie, My w Gliwicach, a wszystko się może zdarzyć w Lubinie. Korona u siebie nie jest bez szans, choć raczej obstawiałbym Lecha.
Nie wiem co się stało w Gdańsku, że Lechia dostała od Piasta. Mam nadzieję, że obserwator był na meczu, a nagranie z meczu jest wnikliwie analizowane przez sztab trenerski.
Dzięki takiemu rezultatowi w Gdańsku, lista kandydatów do top8 jest nadal 9 zespołowa.

Vinci 18.02.2018 19:05

Po dzisiejszej wygranej w Gdańsku widać, że smutny Waldemar stopniowo tam ogarnia sytuację. Lekko nie będzie...

Patryko 18.02.2018 19:22

To chyba raczej tragiczna postawa Lechii niż trenerski nos Waldemara. Ja się nadal dziwie, że w Gdańsku drużynę powierzono wuefiście :/

pepe72 18.02.2018 19:57

I jeszcze w temacie "szklanek teo". Po tej kolejce do pucharów mamy stratę 5 punktów.

czaro 18.02.2018 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1494278)
To chyba raczej tragiczna postawa Lechii niż trenerski nos Waldemara. Ja się nadal dziwie, że w Gdańsku drużynę powierzono wuefiście :/

To prawda, ale wyciągający się z zapaści fizycznej i mentalnej wiekowy Jodłowiec wciąż jest lepszy od każdego naszego zdrowego środkowego pomocnika. No, może poza Llonchem, bardzo go lubię - ciężką pracą nadrabia wszystkie swoje wady.

szprotson 18.02.2018 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1494277)
Po dzisiejszej wygranej w Gdańsku widać, że smutny Waldemar stopniowo tam ogarnia sytuację. Lekko nie będzie...

Piast nie ma złej druzyny, popatrzcie na ich skład

podoba mi sie ze Carillo zyje przy linii.
jak gralem o wiele bardziej motywowal mnie taki trener, niz taki ktory sie snul z opuszczona głowa;]

AlvaroTS 18.02.2018 20:30

Przecież Lechia to bankrut i gołym okiem widać ze jeden z kandydatów do spadku. Jak nie sportowo to licencja

Eberk 20.02.2018 02:45

Lechia zagrala kompletna padake, gorzej niz przeciw nam, a Piast w zasadzie niewiele lepiej. Grali w przewadze zawodnika przez 20 minut, Wolski musial zejsc z powodu kontuzji, a jako ze Owen wykorzystal wszystkie zmiany to grali w dziesiatke. Generalnie bramki bardziej przypadkowe niz wynikajace z jakichs przemyslanych akcji.

W Szczecinie tez moze sie wszystko zdarzyc, obie druzyny graja ofensywny, atrakcyjny dla oka futbol.
A Lech nie potrafi wygrac na wyjezdzie od 9 meczow w tym zanotowali az 5 bezbramkowych remisow, takze gdybym obstawial czyjes zwyciestwo to juz predzej Korony.
Mysle, ze na te chwile czolowa czworka + Plock poza naszym zasiegiem.

pepe72 23.02.2018 23:11

Dobra wiadomość - w Lubinie padł remis. Jest szansa odskoczyć Arce i Zagłębiu.

Charlie 23.02.2018 23:37

Zła wiadomość - Lechia jest beznadziejna i remis z nimi nam chluby nie przynosi. Szkoda, że Carrillo nie zdecydował się w debiucie zagrać trochę odważniej.

Now 23.02.2018 23:59

Patrząc na grę Lechii w ostatnich dwóch meczach i wyniki rzeczywiście tym remisem nie ma co się chwalić. Mecz z Piastem jest arcyważny ponieważ potem gramy z Koroną z którą chyba dwa razy my przej...ebali w tym sezonie i to w jednym tygodniu. Mecz z Jagiellonią która w porównaniu do nas gra jak Barcelona i to jeszcze gramy na ich terenie. Potem beznadziejny Śląsk który też miejmy nadzieje że nie wróci do formy przed meczem z nami bo obecnie grają jakby chcieli spaść a potem Legia i Lech więc te dwa mecze teraz Piast i Korona to muszą być 3 punkty pewne.

pepe72 24.02.2018 00:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1494642)
Zła wiadomość - Lechia jest beznadziejna i remis z nimi nam chluby nie przynosi. Szkoda, że Carrillo nie zdecydował się w debiucie zagrać trochę odważniej.

Jeszcze gorsza wiadomość, nie zmienimy już wyniku meczu z Lechią.

Karherop 24.02.2018 09:31

Roztrzasacie ten wynik jakby Lechia miała już przegrać wszystkie spotkania do konca sezonu. To jest polska liga, o tym zapominacie.

Blaszczu16 24.02.2018 14:41

Ciekaw jestem ile jeszcze Carrillo będzie forsował ten durny system 4-3-3. Nie rozumiem tych trenerów, eksperymentuja głupio a potem się dziwią, ze zostają zwalniani. Jedyny słuszny system to 4-4-2 z jednym defensywnym środkowym i drugim ofensywnym pomocnikiem.

AgresywnyChomik 24.02.2018 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1494663)
Ciekaw jestem ile jeszcze Carrillo będzie forsował ten durny system 4-3-3. Nie rozumiem tych trenerów, eksperymentuja głupio a potem się dziwią, ze zostają zwalniani. Jedyny słuszny system to 4-4-2 z jednym defensywnym środkowym i drugim ofensywnym pomocnikiem.

Kaziu to Ty?

Blaszczu16 24.02.2018 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1494664)
Kaziu to Ty?

Wolisz oglądać te kopaninę bez ładu i składu?

AgresywnyChomik 24.02.2018 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1494665)
Wolisz oglądać te kopaninę bez ładu i składu?

Polska mysl szkoleniowa niewolnicy jednego systemu taktycznego ktory wystarcza na nasza lige.

Co do pytania, nie ma zawodnikow nie ma grania, to nie wina obecnego czy poprzedniego trenera ze gra tak wyglada ale na zarzad i boska prezes nie mozna przeciez powiedziec zlego slowa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl