Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

dynek.pl 17.07.2008 15:51

Spodziewam sie dwoch remisow - Lech na trudnym terenie zagra na 0:0. Legia na wlasnych smiesiach stac na 1:1.

wolfy 17.07.2008 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Amfre (Post 569138)
W sumie nie spodziewam sie dziś porażki. Na tym etapie eliminacji Lech i Legia nie powinni mieć problemów. Obie drużyny maja doś silny skład i potencjał, dokonały kilku wzmocnień. Będą za to bardzo silnymi rywalami dla nas w walce o MP.

Będę oglądał Legię z Białorusinami i życzę im powodzenia.

Ech, ta młodość:D

Ja po ostatnich kilku latach jestem bardzo umiarkowanym optymistą. Na papierze polskie drużyny to faworyci, ale nie z takimi kelnerami nasi już przegrywali. Wisełka dwukrotnie zaliczyła wtopy ze spadkowiczami(Valerenga i Vittoria), Legia z będącą wówczas na ostatnim bodaj miejscu Austrią Wiedeń, o pucharowych zdobyczach Lecha to żal nawet pisać...

Amfre 17.07.2008 16:06

Więc prośmy Boga by ten rok dał nam więcej urodzaju niż poprzednie, bo dłużej tak żyć nie można. Ile lat z rzędu jesteśmy już głodni jakichś sukceców?

Wojtas 17.07.2008 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 569162)
Spodziewam sie dwoch remisow - Lech na trudnym terenie zagra na 0:0. Legia na wlasnych smiesiach stac na 1:1.

Jak mam juz obstawiac,to Legia jednak powinna u siebie wygrac,pewnie po jakis farfoclach ale jednak powinna dac rade,natomiast Lech moze miec ciezko z tymi Azerami ,biegają jak dzicy w dzungli,w dodatku tam sa jakies upaly i,nigdy nic nie wiadomo.Pozatym niech ktos wskaze wyzszosc futbolu w Polsce od tego w Azerbejdzanie,oprocz tego ze ci drudzy sa 5x bardziej wybiegani:)

Maćko 17.07.2008 16:11

Majstry na 0:0 lub 1:1
Legia 1:0.

Gucio25 17.07.2008 16:40

widzę że jakieś brazylijskie nazwiska w tej Chelsea, sędzia z Anglii, także już majstry pograły. :D
co do wyników, 0:0 Lecha, Legia 2:1.

MCX 17.07.2008 16:50

Lech przegra, Legia zremisuje.

ToTylkoJa 17.07.2008 16:52

nieźle, ok 25 tyś ludzi na meczu Xazar-Lech. Ok 80 osób z Poznania

saklak1906 17.07.2008 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 569225)
Lech przegra, Legia zremisuje.

dolanczam sie Legia wymeczy remis a Leszki polegna

nce 17.07.2008 16:58

Odbiegając trochę od tematu to zszokowały mnie wyniki zespołów z Kazachstanu. Co prawda wszystkie osiągnięte na ich boiskach, a wiadomo jak się tam gra po takiej podróży, ale jednak to też jest coś.

LM:

Aktobe - Sherif Tiraspol 1-0

UEFA:

Shaktar Karagandy - Debrecen 1-1

Tobol Kostanaj - Austria Wiedeń 1-0

7 kotów 17.07.2008 17:37

Moj sasiad polecial wczoraj do Rygi na mecz Saint Pats z Olimpsem.
8 ich polecialo. Caly "MLYN" :lol:

Crusi 17.07.2008 17:42

Wlasnie sobie patrze na meczyk Majstrow i narazie bez niespodzianki, czyli padaka... Mam nadzieje ze uda im sie wcisnac jakiegos farfocla, bo odpasc z tymi kolesiami to byloby juz troszke przegiecie ;]

dynek.pl 17.07.2008 17:43

Tylko pomarzyc zeby polskie zespoly takie wyniki osiagaly choc Lech narazie calkiem niezle - myslalem, ze bedzie barziej obrona Czestochowy.

e 17.07.2008 17:46

jest dobrze, ale niestety jak będzie remis Lech przejdzie dalej, bo u siebie na pewno wygrają.
Dobrze by było jakby Xazar coś strzelił nie tracąc nic, choć będzie to trudne bo graja taką padakę że ja z chłopakami z osiedla zagrałbym lepiej

Elendil 17.07.2008 17:47

Lex gra tak jak Polska w drugiej połowie z Austrią. Niby więcej przy piłce, niby jakieś akcjie, ale to i tak o kanty dupy rozbić. A najlepszy na boisku jest Jakoba Bamba :D

p.s. ale ten komentaror pierdzieli od rzeczy.
p.s.2 ładnie się prezentuje reklama Amiki.

pan_premier 17.07.2008 17:47

jak na początek sezonu niezły mecz Lecha , ten Rengifo jakis cieniutki, ale trzeba przyznac ze Azerowie zostawiają miejsca a miejsca

ktulu 17.07.2008 17:52

Dla mnie to jest trochę śmieszne, jedzie polska drużyna do Azerbejdżanu i gra asekuracyjnie wystawiając jednego napastnika. Przecież widać, że przeciwnik Lecha o obronie pojęcie ma marne, przyciśnięci się gubią. Zamiast postawić na ofensywę, włożyć ogórkom 2 bramki i mieć spokój my wolimy się bronić i czekać na kontry.

westersyl 17.07.2008 17:57

Nie podoba mi ten nowy nabytek Lecha Stilić. Nie chcę faceta oceniać bo jednym w dodatku nie pełnym meczu ale koleś wstrzymuje zbyt dużo akcji, piłką plącze mu się pod nogami i wdaję się w nie potrzebne dryblingi. Nie dopatrzyłem się jakiegoś dobrego zagrania tego zawodnika w pierwszej części spotkania. Koleś jest młody, a więc wszystko przednim, jednak ja nie mam nic przeciwko temu aby w lidze grał tak jak teraz.

e 17.07.2008 17:59

A mi się podoba.
Najlepiej jakby cała ich 11 wyglądała jak ten Stilic.

mr_kwolf 17.07.2008 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 569273)
Nie podoba mi ten nowy nabytek Lecha Stilić. Nie chcę faceta oceniać bo jednym w dodatku nie pełnym meczu ale koleś wstrzymuje zbyt dużo akcji, piłką plącze mu się pod nogami i wdaję się w nie potrzebne dryblingi. Nie dopatrzyłem się jakiegoś dobrego zagrania tego zawodnika w pierwszej części spotkania. Koleś jest młody, a więc wszystko przednim, jednak ja nie mam nic przeciwko temu aby w lidze grał tak jak teraz.

a Smuda twierdzi że chciał go Arsenal :D ja patrząc na niego odnosze wrażenie że ma się za gwiazde i wszystko sam chce robić

Bobic 17.07.2008 18:32

No i 1-0 Lewandowski szaleje :D

e 17.07.2008 18:34

Szaleje.. cóż to była za akcja, cóż za strzał, cóż za gol, coś niesamowitego!

Daniel Alves 17.07.2008 18:38

Ładna bramka. Koleś wie co zrobić w polu karnym. Szkoda że nie trafił do nas bo jako zmiennik by się przydał.
Arboleda jak zwykle fajnie gra, a Stilic faktycznie trochę słąbą ma technikę użytkową i gdzie ta szybkość?:)

Ale jednak napastników mamy lepszych od Lecha. Przynajmniej na razie.

westersyl 17.07.2008 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 569288)

Ta ironia to z zazdrości ? Czy piszesz tak żeby się popisać ? Koleś ładnie strzelił z pierwszej piłki, widać że tak chciał i mu wyszło. Niby nic trudnego ale wielu polskich pierwszoligowych napastników tak nie potrafi.

arjen81 17.07.2008 18:38

Grunt to zwyciestwo.. a w jakim stylu? Kto bedzie na to pozniej zwracal uwage :]

saklak1906 17.07.2008 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 569288)

Troche mnie irytuje ten Pan komentujacy,smiem twierdzic ze nawet jak by szachy kometowal to by sie tak ekscytowal.

Daniel Alves 17.07.2008 18:41

Dobrze, że Lech gra już praktycznie dalej. Są nam potrzebne wyniki.
Mam nadzieję że na trudnego rywala dopiero trafią w 1 rundzie

PS. Legii też życzę szczęścia.

mic 17.07.2008 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 569293)
Troche mnie irytuje ten Pan komentujacy,smiem twierdzic ze nawet jak by szachy kometowal to by sie tak ekscytowal.

"wygrywajac mecz Lech pokazal ze chce w tym pucharze cos zdzialac" :lol:

dynek.pl 17.07.2008 18:51

No, no jestem podn wrazeniem. Lex potwierdzil, ze ma podstawy zeby walczyc o tytul - nie pamietam kiedy polska druzyna stworzyla sobie tyle sytuacji w jakims meczu pucharowym. Nowi zawodnicy calkiem spoko sie pokazali: mi sie Stilic podobal, Lewandowski potwierdzil umiejetnosci snajperskie ale dla nas byl za krotki, a Arboleda to uznana firma.

Illargui 17.07.2008 18:51

Lech musiał wygrać i wygrał - tylko pogratulować. Natomiast styl pozostawia wiele do życzenia. Choć jak się zastanowić, to z takim przeciwnikiem trudno grać z wielkim polotem.

Baala 17.07.2008 18:58

Lech znacznie lepszy i zasłużenie wygrywa, choc mógł wyżej. Ten Chazar to bardzo słabiutka drużyna nawet groźnej sytuacji nie mieli. Nowi w Lechu pokazali sie solidnie i ja widze potencjał w tym Stiliciu choc troche samolubnie grał. Teraz czas na Legie.

Maćko 17.07.2008 19:01

Ja myślę, że dzisiejszy rywal Lecha miałby problem z utrzymaniem się w naszej nowej 1. lidze. Przepraszam- w nowej to może z awansem. Ogólnie poziom meczu nienadzwyczajny, Silić, czy jak mu tam raczej najlepszym piłkarzem ligi nie będzie, a Lewandowski - ten ma szansę stać się odkryciem sezonu.
Oczywiście wszystko zweryfikuje liga, bo mecz z takim rywalem to nic innego jak zwykły sparing, co było widać po grze Lecha.
Z jednej strony możecie pisać jaki to Lech nieudolny, z drugiej bić konia z rozkoszy nad jego grą - tak, niestety, na tym forum tacy też są - myślą, że innych tym zdenerwują, albo se popuszczą ciśnienie - ich wybór. Ja jednak o taką ocenę się nie pokuszę, gdyż mecz był absolutnie niemiarodajny.
To tak, jakby powiedzieć, że Legia spadnie z ligi bo z Basel 1-6 przegrała...

Tobi1906 17.07.2008 19:01

Punkciki na slabeuszach trzeba zdobywać,teraz czas na Legię.
Wreszcie Trzeba zaczac zdobywac jakies punkciki do rankingu Uefa,abyśmy w przyszłosci nie musieli grac od 1 rundy.

Griszka30KR 17.07.2008 19:03

I który tu znawca dalej bedzie mówił,ze Lewandowski dla Wisły był za cienki??
Przepraszam nie tu ,tylko w temacie "Polityka transferowa...."

Gucio25 17.07.2008 19:05

no i Leszek całkiem przyzwoicie zagrał. patrząc na nasze ostatnie mecze klubowe na tamtych terenach, to należy się im szacunek za zwycięstwo i kilka niezłych akcji. powinni dalej awansować.
dobry ten Stilic, będą z niego ludzie.

ps. komentator padaka, reklama Amici ładna. ;)

Mario Nh 17.07.2008 19:07

Oczywiście, takiego rywala też trzeba umieć pokonać. A można i przegrać jak Austria Wiedeń z Toboł Kostanaj. Kazachowie pokonali przed własną publicznością zespół Jacka Bąka 1:0

Mnie osobiście zdziwiła wysoka frekwencja w stolicy, która przyszła obejrzeć drużynę co by się nie oszukiwać z niskiej półki i z niewielkimi szansami na grę dalej...:shock:

teraz jeszcze Legia

Pablo84 17.07.2008 19:07

Zazdroszczę Lechowi tego Lewandowskiego.Jest chłop, co nie miara.

Brozinhio 17.07.2008 19:10

Tak jak pisajem juz od samego jego transferu do nas - Stilić o ile nei zostanie zmarnowany bedzie anjwieksza gwiazda jaka śmigala po naszych boiskach od wprowadzenia możliwości transferów w Polskiej piłce. Grał troche samolubnie i chaotycznie, ale już widać że za rok czasu technika bedzie wyprzedzał najlepszych a i strzał i warunki ma dobre.

Arked 17.07.2008 19:11

Nieźle się Lech zaprezentował. Podobali mi się zarówno Stilić jak i Lewandowski. Biorąc pod uwagę, że Lech nie jest raczej jeszcze w szczytowej formie można stwierdzić, że drużyna ta jest mocniejsza niż w poprzednim sezonie.

Zobaczymy co pokaże Legia. Uważam, że powinni bez problemów wygrać.

Zbychu 17.07.2008 19:14

Dobry mecz Lecha,troche żal niewykrzystanych sytuacji.Sądze że kolejorz w tej edycji PUEFA może się zaprezentować podobnie jak Groclin rok temu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl