![]() |
Cytat:
Tak bo jesli Kiko bedzie niewypałem to wyleci,i powócimy do punktu wyjscia z trenerami Sobol+Kmiecik.Czyli tak naprawde nic nie tracimy,wiadomo trzeba mu zyczyc dobrze .Sam jestem ciekaw co taki trener gdzies tam z 3 ligi pokaze u nas,a raczej CO UDA mu sie wypracowac ,schematy itd. |
Cytat:
Feio i Kmiecik asystenci, Jodar trener przygotowania fizycznego. Podział ról i odpowiedzialność jest jasna, nie ma żadnych duetów trenerskich czy podziałów ten od taktyki, a ten motywacji. Jest główny trener, który jak spieprzy to wyleci. |
Cytat:
|
niby wszyscy są tutaj kibicami Wisły, no może prawie wszyscy, a część z Was liczy na to że Kiko da dupy i mu się nie uda. Życzę mu jak najlepiej, niech osiągnie sukces z Wisłą a już na pewno nie skreślę go przed startem rundy, bo mam takie widzi mi się. Petrescu też nie miał doświadczenia trenerskiego, wyjebali go z Wisły a później grał w LM... oby od pierwszego meczu Wisła odpaliła, Kiko będzie u nas sto lat a my pod jego wodzą staniemy się klubem na europejskim poziomie. to jest optymalne rozwiązanie ;-)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A mam nadzieję, że mu się uda - teoretycznie i tak nic nie tracimy - bo jak to gdzieś było napisane, Wisła w tym sezonie ani nie spadnie, ani nie zagra w pucharach, więc jak będziemy w grupie mistrzowskiej to zapewne przedłużenie dostanie, a jak w grupie spadkowej to na przykład nie. Także jak już wspomniałem, mało tracimy a możemy dużo zyskać - nawet samym tym, że gość po pracy dla Rayo Vallecano ma w notesie kilka przyzwoitych nazwisk, z których możemy skorzystać :) |
Cytat:
Cytat:
W tym momencie mamy 8 punktów nad Górnikiem Łęczna (czyli 4 po podziale) - dlaczego nie mają szans nadrobić tego w 7 kolejkach grupy spadkowej? Dokładnie taką samą sytuację miało Podbeskidzie rok temu: http://i67.tinypic.com/2rxbpt0.jpg Gdzie teraz jest Podbeskidzie? Najpierw jednak jest 10 kolejek. Dziesięć! Jeżeli Ramirez okaże się nie wypałem, to siłą rzeczy nasza przewaga nad strefą spadkowa może jeszcze zmaleć... Czy jak przystąpimy do rundy finałowej z dwoma punktami przewagi i czwartym trenerem w sezonie też będziesz na 100% pewien, że nam spadek nie grozi? |
http://firsteleven.com/artykuly/3949...ednym-treningu
Kiko chyba zna się na robocie, skoro chce lewego obrońcę :D |
Konrad myślę, że można zacytować Ciebie. Mamy 1 pkt do grupy mistrzowskiej, ale wspominasz tylko o 7 do przedostatniego Górnika, chociaż taka sama różnica dzieli nas z 5 miejscem kuchenek.
|
Cytat:
|
Ja myślę, że przede wszystkim zadecydowały kwestie sportowe pod względem gry w Europie.
Grudniowy mistrz grał w europejskich pucharach po pół roku a jeśli pozostał w pucharach na wiosnę to grał jako były mistrz, bo nowy już był wyłoniony. Często w rok czasu drużyna mistrzowska / pucharowa potrafi się całkowicie rozlecieć / zmienić i to w sumie logiczne, że to zmienili jeśli patrzeć od tej strony. W takiej sytuacji w pucharach grała inna drużyna niż ta która awansowała. Także rozumiem zmianę, ale i tak stricto klimatycznie zarówno nam jak i Rosji bardziej odpowiadałby tamten system. Tak czy siak to zwykła dygresja była. |
Cytat:
Ja nie zgadzam się z oboma tezami zawartymi w zdaniu: "niczym nie ryzykujemy, bo nie mamy szans na puchary, ani nie spadniemy". Jak najbardziej na puchary jeszcze szanse są, gdybyśmy zaliczyli taką wiosnę, jak np Piast jesień w ub. roku. Te 10 pkt do 3 miejsca można zmniejszyć, a potem jest podział i cuda się zdarzają... Dokładnie to samo tyczy się spadku - też ciągle jesteśmy nim zagrożeni... |
Cytat:
|
|
padały tutaj stwierdzenia że "drugi probierz" . chciałbym zwrócić uwagę że to już trzeci probierz , bo od jakiegoś czasu "drugim" jest nenad bielica :)
http://bi.gazeta.pl/im/a0/a9/13/z206...--Chorwat-.jpg |
Oby mu się powiodło lepiej niż Probierzowi w naszym klubie
|
Pytanie po co taka zmiana ? Mogliśmy iść zgodnie z zachodnimi trendami i postawić na związanego emocjonalnie z klubem młodego trenera, człowieka z charakterem, głodnego sukcesów i ambitnego. Ale nie, oczywiście my musimy brać z zagranicy jakiegoś no nejma 3go sortu, który ściaga za sobą kolejnego no name'a 3 sortu. Kompleksy moim zdaniem.
|
Cytat:
i podaj tak z 10-15 klubów gdzie te trendy panują |
Jak to które? Chelsea, Liverpool, MC, MU, Tottenham, Everton, Arsenal, Bayern, BVB, RB Lipsk, PSG, Monaco, Juventus, Roma, Napoli, Real, Barcelona, Atletico...Sami emocjonalnie związani z klubem, młodzi, niedoświadczeni, głodni sukcesów trenerzy. Zachodni trend.
|
jaki to jest ten no nejm? był jeszcze jakiś transfer z Hiszpanii? nic nie słyszałem...
|
Cytat:
|
Cytat:
no toś mnię zaimponował teraz Allegri Ancellotti Wenger Emery Simeone, Guardiola i Muryńjo ho ho ho no chyba że to żart jest :P ps. dosyć niskich lotów zresztą |
Mój żart odnosił się do wpisu Tofika.
|
koledze chyba chodziło o to jak ci panowie zaczynali , a nie o ich sytuacje obecną , aczkolwiek słowo trend jest chyba lekko na wyrost
|
Sobolewski jest młody, emocjonalnie związany z klubem. Ma charakter i jest głodny sukcesów. Jednak nie jest gotowy, aby już teraz samodzielnie prowadzić Wisłę. Musi się sporo nauczyć. I on to wie. I nasze władze to wiedzą. Każdy Guardiola, Mourinho czy Zidane zanim objęli samodzielnie stery poważnych klubów, byli asystentami, powadzili rezerwy lub słabsze kluby.
|
Cytat:
To, ze chlop ponad 20 lat gral na najwyzszym poziomie, przezyl wielkie sukcesy i bolesne porazki, pracowal z trenerami wybitnymi oraz z kompletnymi nieudacznikami, to wszystko nie ma znaczenia? Sobol bylby bardziej gotowy, gdyby przez rok lub dwa prowadzil 17letnie dzieci? Albo w 3 czy 4 lidze polamatorow, ktorzy spotykaja sie na treningi trzy razy w tygodniu? Daj spokoj, gosc jest tak samo gotowy dzisiaj jak bedzie za dwa lata tylko poprostu komus zabraklo wiary i zaufania. |
Taa, Sobolewski nie jest gotowy, gość który grał w tylu meczach, przeżywał w tym klubie tyle wzlotów i upadków, grał z największymi klubami w europie, siedział w szatni przez którą przewinęło się masę różnych trenerów, lepszych i gorszych - nie jest gotowy. Za to jest gotowy za przeproszeniem niewiele starszy ogórek z Hiszpanii wynaleziony nie wiadomo w jaki sposób.
|
Widziałem ostatnio taki wywiad z Arturem Żmijewskim. Mówi w nim o pracy reżysera i aktora na planie "Ojca Mateusza" Padają w nim takie słowa, że praca reżysera i aktora to nie to samo. Aktor widzi tylko wąski wycinek którym się zajmuje a reżyser musi ogarnąć pracę wszystkich aktorów i cały plan. To są zupełnie dwie różne rzeczy. Polecam przenieść to na grunt piłkarski. Sobolewski sam przyznał, że potrzebuje nabyć jeszcze doświadczenie. Po co drążycie jeszcze temat Sobola?
|
Panowie, ale po co teraza te płacze?
Zachowujecie sie jak opozycja która od jakiegoś czasu nie może obudzić się w rzeczywistości w ktorej oddała władze. Mamy nowego coacha i trzeba pozwolić mu popracować choć chwilę zanim wydamy wyrok. |
Cytat:
|
Wypowiedź Kosowskiego o Ramirezie i Sobolewskim, z czym w 100% się zgadzam
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...e-wisle/b2qcl3 |
Zastanawiam się dlaczego niektórzy, na samym starcie kariery trenerskiej Radka chcą Go utopić w szambie?
|
Utopieniem w szambie było by pozostawienie go w roli 1 trenera. Radek musi przede wszystkim uzyskać uprawnienia do samodzielnej pracy. Uprawianie prowizorki z licencją Kmiecika nie przystoi Wiśle. Poza tym jakoś dziwnie ufam Junco oaz samemu Sobolewskiemu, że potrzebuje on czasu zanim zostanie pierwszym trenerem. Ale niektórzy wiedzą lepiej, nawet od samego zainteresowanego...Bo wiadomo, Polak zna się na wszystkim, najlepiej.
|
Cytat:
i tylko o kliki tu chodzi |
Cytat:
|
Cytat:
|
W 3 lidze hiszpanskiej nie graja amatorzy, nie wiem jak jest w czwartej. Zarobki w 3 lidze hiszpanskiej czesto sa lepsze niz u nas w 1 lidze.
|
Cytat:
Cytat:
|
^^ Tak, zdobycie licencji UEFA Pro to jest wymagana formalność, bez niej Sobolewski nie może pełnić funkcji trenera. Mecze z Ruchem i Cracovią były po prostu słabe w naszym wykonaniu i poddały w wątpliwość faktyczne umiejętności Sobolewskiego jako pierwszego trenera. Tak czy siak, określanie zdobycia tej licencji jako formalności oznacza całkowitą brak znajomości tematu. To już nie są lata 90te i nikt tego nie dostaje za zasługi czy znajomości.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl