Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2016/17 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9662)

tomasz_19 30.11.2016 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1458232)
Wychodzimy Mojta na bedacego w zyciowej formie Jevtica
Mojta, ktorego ze srodka obrony asekurowal bedzie Alan
Malo prawdopodobne sie wydaje, zeby po meczu interesowalo nas jeszcze losowanie kolejnej rundy niestety

bez przesady nie gramy z Realem czy Barceloną... to tylko Lech... jak mamy się obawiać Jevtica w życiowej formie to lepiej nie wychodźmy dziś na stadion... gramy o półfinał PP i to jest wystarczająca motywacja! zacisnąć zęby, gryźć trawę, pressing na całym boisku i będzie dobrze... lepszej okazji do uratowania sezonu nie będzie chyba...

Herbi1303 30.11.2016 12:32

Przecież Pietrzak połamany i Bóg wie kiedy wróci. Trzeba się spiąć i wygrać to, Lech też jest osłabiony u nas brak tylko Sadloka, który jak wiemy b.dobry mecz przeplata kopaniem się po czole. Ważne, żeby wyjść na pełnej qrwie na to spotkanie, gryźć trawę przez 90 min i wygramy to.

szczepans21 30.11.2016 12:43

Ja już 2-gi dziesiątek zdrowasiek odmawiam za wieczorny mecz.
Jeśli zagra Mójta to zostanie leżenie krzyżem.

silver03 30.11.2016 14:10

Może lepiej zagrać 3 obrońców bez Mójty? :D Jović _Głowa - Uryga

funkykoval 30.11.2016 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1458234)
A może Pietrzaka na lewą stronę czy będzie bardziej źle ?

Sądzę, że Pietrzak o kulach może być wolniejszy nie tylko od Jevticia, ale też od Mójty, więc chyba będzie bardziej źle ;:lol:

wolfy 30.11.2016 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1458232)
Wychodzimy Mojta na bedacego w zyciowej formie Jevtica
Mojta, ktorego ze srodka obrony asekurowal bedzie Alan
Malo prawdopodobne sie wydaje, zeby po meczu interesowalo nas jeszcze losowanie kolejnej rundy niestety

Tylko pamiętaj żeby ciąć wzdłuż żył.

Jechani dotąd Uryga, Boguski i Brlek się ogarnęli, wierzę że Mójta też da radę.

szprotson 30.11.2016 14:52

a Danek Brud z Miśkiem Czekajem się nie ogarnęli...

Mójta ma piekielne uderzenie z lewaśki i dość dobrą ciętą wrzutkę. Nic ponad to.
Dlatego obrońcą zawsze będzie słabym. A na pomocnika jest zbyt klockowaty.

radek2323 30.11.2016 15:00

Ja tam wierze w Sobola ze jakos z tego wybrnie przestancie sie mazac DO BOJU WISEŁKA!!!!

wislakrakow124 30.11.2016 16:06

Czy mozna w jakis sposob moc ogladac polsat sport na telefonie? Bo niestety w pracy jestem i nie mam.innej opcji

szprotson 30.11.2016 16:11

ipla na telefon ?

La Furia Dell' Est 30.11.2016 16:36

TYLKO WISŁA! 2-1 po dogrywce;)

Patryko 30.11.2016 16:41

A niech się skończy 0-0 :)

adas123 30.11.2016 17:02

Przez apke ipli chyba jak wykupisz to powinno hasać

simo23 30.11.2016 17:11

jesli masz androida to pobierz przeglądarke Puffin i odpal jakiegokolwiek streama, pojdzie Ci, bo jest w niej flash

brylant17 30.11.2016 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1458240)
Sądzę, że Pietrzak o kulach może być wolniejszy nie tylko od Jevticia, ale też od Mójty, więc chyba będzie bardziej źle ;:lol:

Zapomniałem,że ma kontuzję ehhh :lol::lol:

mitmichael 30.11.2016 17:21

W tym momencie u siebie jestesmy w stanie wygrac z kazdym o ile wiekszosc waznych zawodnikow jest zdrowa bo gdybysmy dzisiaj mieli zagrac w takim samym składzie jak w Szczecinie to ciezko byłoby nawiazac dzisiaj walke. Oby tylko sedziowie znowu numerow nie odwalali jak w pierwszym meczu z bramka dla Amici ze spalonego

nieznajomy 30.11.2016 21:14

K...ć dziś mam imieniny, super prezent!!! Jak zobaczyłem tą obronę Żemło, Mójta, Uryga to już wiedziałem, że zgubią się w śniegu. Z taką obroną nie mamy o czym myśleć...

heoij 30.11.2016 21:16

Ładnie sędzia nas wyruchał w pierwszej połowie...

Akcja Brożka sam na sam i faul Burica, powinna być czerwona kartka...

Gol dla amici z karnego po dyskusyjnym "faulu" Jovića...

Żółte kartki za byle gówno...

3 gol dla amici ze spalonego...

bridgeburner 30.11.2016 21:18

Nasza obrona istnieje tylko teoretycznie

Kamson 30.11.2016 23:33

Widząc zestawienie naszej obrony można było być przygotowanym na porażkę. Ale jednak...
raczkowski ty jeb@na pierd0lona kurvvo, ile pralek dostałaś?

South 30.11.2016 23:38

Piłkarze dzięki za walkę !

wiesniak842 01.12.2016 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1458118)
Posędziuje nam jeden z naszych ulubieńców - Paweł Raczkowski. Dodam tylko, że w tym sezonie żadnej innej drużynie nie wlepił tylu żółtek co nam ( 10 w 3 meczach) i nie podyktował tylu karnych co przeciwko nam (2). Nadzieja w tym, że gramy z klubem z krainy podziemnej pomarańczy a arbiter to warszawiak:D

+ 6 żółtych + 1 karny, o bramce ze spalonego wczoraj, o bramce ze spalonego w pierwszym meczu, o faulu Buricia nawet nie wspomne. To jaka obrona zagralismy to swoja droga ale krew zalewa tak czy siak. Przynajmniej nasi powalczyli i brawa im za to.

serek.c2 01.12.2016 08:03

Sędziowie wprowadzili Lecha do półfinału - błędy arbitrów w obu meczach skandaliczne. To, co wczoraj wyprawiała ta ....a z gwizdkiem, dajcie spokój... Najgorsze, że dalej sobie będą spokojnie kręcili swoje wałki, nikt się nawet nie zająknie nad sposobem prowadzenia tego dwumeczu.

Inna sprawa to nasze asy w defensywie - Uryga i Żemło to jest poziom rezerw, o Mójcie to już w ogóle szkoda gadać.

DysoN 01.12.2016 08:17

Wiadomo co z Głowackim? Nie znalazłem żadnego info jak powazny jest uraz.

Extodus 01.12.2016 09:02

Powodem lekki uraz Achillesa.

heoij 01.12.2016 09:28

http://i63.tinypic.com/308i8tc.png

Maciek17 01.12.2016 09:31

Najgorsi na boisku wcale wczoraj nie byli Uryga i Żemło, ludzie. Uryga zagrał duuużo lepiej niż gloryfikowany po drugiej stronie Bednarek. Piotrek też poprawnie, proporcjonalnie do rytmu meczowego...
Najbardziej elektrycznie w mecz weszli Boban i Denis - to on zawalił przy drugiej bramce urządzając sobie jazdę na sankach. Jović w drugiej wrócił na swój poziom, niestety Popović dalej poniżej tego, do czego nas przyzwyczaił.

Szkoda tego meczu, bo widać, że wielu zawodników wystrzeliło z formą (Mąka niesamowity).
Raczkowski... oczy w dupie, no i wcale nie przesadzał z kartkami, ani trochę.

EDIT: No i spalony jest jak c**j, żaden stykowy. Piłka tu jest jeszcze przed zagraniem, Makuszewski ma nogę odchyloną, Jović idzie do przodu, a ten już jest pół metra na spalonym...

Rustin 01.12.2016 09:55

Nie będę pisał o tej szmacie z gwizdkiem, bo kto był to pewnie nadal ma nerwice. Poza tym wszystkim to jedna sprawa - Mójta powinien zostać odsunięty od pierwszej drużyny. Ten gość jest chodzącym dramatem. Strzelony wolny "na pałę" z Pogonią nie robi z niego piłkarza.

dynek.pl 01.12.2016 10:05

Czemu nie grali Guzmics i Sadlok ?

luke1906 01.12.2016 11:12

Sadlok za kartki, Guzmics ponoć jakiś uraz na kadrze.
Strach pomyśleć gdybyśmy musieli na Lechię i obrzezańców wyjść z taką obroną jak wczoraj.

Mójta do wyjebania od zaraz. Nie chcę go więcej oglądać. To chyba po jego zagraniu do nikogo poszła kontra na 0-3?
Popovic był dramatyczny, Mąka też mi się nie podobał wczoraj.

szprotson 01.12.2016 11:21

Dramatyczny to był pedał sędzia. Czerwona Burica i wtedy inaczej mecz wygląda.
No ale lepiej żeby zdobyła puchar druzyna z Wronek a nie jakas tam niepewna przyszłości Wisła Kraków...Jak za czasów piłkarskiego pokera normalnie.

Jak wg. was wypadł Żemło ?

Extodus 01.12.2016 11:25

Mimo wszystko wczoraj bardzo podobał mi się Brlek! Widać, że się chłopak rozkręca! Może być z niego kawał grajka!

PiVoSH92 01.12.2016 11:36

Na zdecydowany minus Mójta, już poza umiejętnościami czysto piłkarskimi, które ma znikome jak na ten poziom rozgrywek, ale to zwykły debil. Faul na drugą żółtą kartkę wynikał z desperacji i głupoty, bo sytuacja nie przedstawiała na tyle realnego zagrożenie, żeby jej przerwanie okupić faulem i utratą zawodnika.

Drugi minus dla Popovicia, zagubiony, sporo strat, bez kreatywnych podań... gorszy mecz mam nadzieję, bo ostatnio wyglądał przyzwoicie.

Na plus na pewno Brlek, który pokazuje, za co go kupiliśmy. Dynamiczny, z dobrą wizją i niezłym dryblingiem, widać, że coraz lepiej rozumie się z Mąką (który swoją drogą też zagrał niezły mecz), niezły strzał z dystansu, potem bramka... wczoraj najlepszy.

Mam problem z Małym - po 60 minucie widać było, że głowa nie nadąża za nogami - za dużo dryblingów, za mało podań, ale jednak swoje robił.

Żemło z Urygą poprawnie, poza jedną stratą Piotrka nie mam za wiele do zarzucenia, to, że rozgrywali asekurancko... Uryga tak już ma, Żemło brakuje ogrania, choć miał dwa fajne wejścia z piłką w drugą linię, coś z niego może być. Choć jego widok w pierwszej połowie bez rękawiczek i w krótkim rękawku mroził mnie na trybunie :D

szprotson 01.12.2016 11:42

to że Alan rozgrywa asekurancko to nie dlatego ze on tak ma. Powód jest inny : przyjrzyjcie się jak on KOPIE piłkę. Ustawianie ciała stopy itd. Toż to Osman Chavez 2

Porter 01.12.2016 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1458286)
... bo sytuacja nie przedstawiała na tyle realnego zagrożenie, żeby jej przerwanie okupić faulem i utratą zawodnika.

Koleś to dno, jeb@ny sabotażysta. Poziom II ligi. Zero inteligencji piłkarskiej, trzymania linii, asekuracji, prawidłowego ustawienia się przy przeciwniku. Żegnaj i nie wracaj Mójta!!!

St Yabol 01.12.2016 13:01

Mójta powinien mieć rozwiązany kontrakt w trybie natychmiastowym... jebany talizman, ściągnie nas do 1 ligi tak jak TSP i Bełchatów

szprotson 01.12.2016 13:11

Chójta a nie Mójta

swiety37 01.12.2016 13:36

Też nie chcę widzieć Mójty w składzie, ale też nie można nie wspomnieć, że Makuszewski tą piłkę wypuścił na kilkanaście metrów! Uważam, że któryś ze stoperów powinien być przygotowany na takie akcje.

crux.a 01.12.2016 14:17

Dajcie spokój Mójcie, chłop się stara i daje, ile może. Na krytykę zasłużył, ale przecież nie przeszedł koło meczu!

W ogóle rozmowa o tym dwumeczu nie ma sensu. W Poznaniu bramka dla Lecha po stykowym spalonym. Ok, dyskusyjna sprawa. W Krakowie: faul Buricia na Brożku ewidentny, ale nieodgwizdany (a gwizdek oznaczałby czerwoną dla Buricia), pierwsza bramka po bardzo mocno dyskusyjnym karnym, trzecia po ewidentnym spalonym, mnóstwo kartek dla Wisły, w tym pierwsza dla Mójty, nie bardzo wiadomo za co, mnóstwo drobnych decyzji krzywdzących Wisłę. Wszystkie sytuacje stykowe na korzyść Lecha. To nie miało nic wspólnego ze sportem i mam serdecznie w dupie takie "fair play".

Podziękowania dla drużyny, uważam, że nie mogliście tego wygrać. Zrobiliście bardzo dużo. Przy 3-2 zacząłem myśleć, że może...

Przybyszewski 01.12.2016 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1458301)
Dajcie spokój Mójcie, chłop się stara i daje, ile może. Na krytykę zasłużył, ale przecież nie przeszedł koło meczu!

W ogóle rozmowa o tym dwumeczu nie ma sensu. W Poznaniu bramka dla Lecha po stykowym spalonym. Ok, dyskusyjna sprawa. W Krakowie: faul Buricia na Brożku ewidentny, ale nieodgwizdany (a gwizdek oznaczałby czerwoną dla Buricia), pierwsza bramka po bardzo mocno dyskusyjnym karnym, trzecia po ewidentnym spalonym, mnóstwo kartek dla Wisły, w tym pierwsza dla Mójty, nie bardzo wiadomo za co, mnóstwo drobnych decyzji krzywdzących Wisłę. Wszystkie sytuacje stykowe na korzyść Lecha. To nie miało nic wspólnego ze sportem i mam serdecznie w dupie takie "fair play".

Podziękowania dla drużyny, uważam, że nie mogliście tego wygrać. Zrobiliście bardzo dużo. Przy 3-2 zacząłem myśleć, że może...

Polac mu - dobrze gada.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl