Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków to nasza historia (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9518)

Karherop 13.09.2015 14:45

Nagrody jak już wiemy, nie będą dodawane codziennie (info z Twittera). A szkoda. Na papierze z 50 w puli zostało 19. Bilety prędzej czy później ruszą, ale potrzebna jest ostra kampania w mieście (plakaty), po wciąż wiele osób nie ma pojęcia o tym wydarzeniu.

JEDREK76 13.09.2015 15:01

Do nagród można byłoby dołączyć kalendarz na 2016 rok ze zdjęciami z zarówno z tego meczu (trybuny podczas śpiewania "Jak długo na Wawelu...", uchwycone fragmenty meczu, wspólne zdjęcie obecnej drużyny i dawnych Gwiazd), jak i migawek z historycznych/legendarnych meczów (Wisła z 1FC Kattowitz, kultowe już zdjęcie Reymana z Pasiakiem kłaniającym się w pas:>, Wisła ze Zbrojovką Brno i palone gazety, Wisła z Saragossą i cieszący się Kazek Moskal po zdobyciu bramki, Wisła z Parmą, Schalke, Lazio, Barceloną etc. etc) - możliwości mnóstwo, a zapewne wielu Kibiców taki kalendarz by zakupiło nawet z perspektywą otrzymania dopiero w grudniu;)

AntyMod 13.09.2015 15:28

szkoda ze w koszulkach okolicznosciowych z Reymanem nikt nie wpadl na pomysl zeby podac dokladne wymiary koszulek w cm ? ( osobiscie wzialem xxl i jak znam zycie to na szerokosc bedzie ok a na dlugos to po kolana - i kolejny gadzet tylko do szafy ) , i dlaczego musi byc idiotyczny motyw z data ? a nie napis albo zwykly numer ?? bo oprocz 1906 to zadna data tam sie nie nadaje, mysle ze napis ( imie, ksywka itp ) lub zwykly numer bylby duzo lepszym rozwiazaniem

Kamson 13.09.2015 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1414172)
szkoda ze w koszulkach okolicznosciowych z Reymanem nikt nie wpadl na pomysl zeby podac dokladne wymiary koszulek w cm ? ( osobiscie wzialem xxl i jak znam zycie to na szerokosc bedzie ok a na dlugos to po kolana - i kolejny gadzet tylko do szafy ) , i dlaczego musi byc idiotyczny motyw z data ? a nie napis albo zwykly numer ?? bo oprocz 1906 to zadna data tam sie nie nadaje, mysle ze napis ( imie, ksywka itp ) lub zwykly numer bylby duzo lepszym rozwiazaniem

Weź 2016 - będzie na 110-lecie klubu ;)

rav 13.09.2015 18:20

Z tymi kubkami i kolejnymi gadżetami nie szalejcie - jest sklepik klubowy i takich pamiątek nie brakuje.

Czego brakuje to nabywców biletów na mecz, który zapowiada się naprawdę fajnie, a tymczasem zeszło ich skrajnie mało. W ogóle, to kwota jest imponująca, ale już ilość kibiców, która wzięła udział zdaje się pokrywać z głosowaniem na muzeum w ramach budżetu obywatelskiego. Epitetów sobie daruję.

Zatem, jak dla mnie, to teraz przede wszystkim czas na promowanie samego meczu, zapraszanie znajomych i wykupywanie biletów. To zresztą ma spore znaczenie przy ewentualnej transmisji. Bzdurą jest, że jakaś TV wykupi prawa do transmisji by wsadzić ją do ramówki i zacząć promować na dwa dni przed. Jeśli chcemy, by mecz okazał się widowiskiem nie tylko na stadionie, to te bilety trzeba wykupić w 2 tygodnie. Wtedy można próbować załatwić TV ogólnopolską i albo namówić ją na wykupienie transmisji, albo samemu znaleźć sponsora, który zapłaci w zamian za reklamę w TV wokół transmisji. Ale tego nie będzie jeśli nie nastąpi mobilizacja biletowa.

Nie muszę chyba mówić, że 30 tys. ludzi na stadionie + 1(+) mln przed telewizorami + cała impreza się udaje = zwiększenie szansy na sponsora dla klubu.

WISŁAZWE 13.09.2015 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1414189)
Z tymi kubkami i kolejnymi gadżetami nie szalejcie - jest sklepik klubowy i takich pamiątek nie brakuje.

Czego brakuje to nabywców biletów na mecz, który zapowiada się naprawdę fajnie, a tymczasem zeszło ich skrajnie mało. W ogóle, to kwota jest imponująca, ale już ilość kibiców, która wzięła udział zdaje się pokrywać z głosowaniem na muzeum w ramach budżetu obywatelskiego. Epitetów sobie daruję.

Zatem, jak dla mnie, to teraz przede wszystkim czas na promowanie samego meczu, zapraszanie znajomych i wykupywanie biletów. To zresztą ma spore znaczenie przy ewentualnej transmisji. Bzdurą jest, że jakaś TV wykupi prawa do transmisji by wsadzić ją do ramówki i zacząć promować na dwa dni przed. Jeśli chcemy, by mecz okazał się widowiskiem nie tylko na stadionie, to te bilety trzeba wykupić w 2 tygodnie. Wtedy można próbować załatwić TV ogólnopolską i albo namówić ją na wykupienie transmisji, albo samemu znaleźć sponsora, który zapłaci w zamian za reklamę w TV wokół transmisji. Ale tego nie będzie jeśli nie nastąpi mobilizacja biletowa.

Nie muszę chyba mówić, że 30 tys. ludzi na stadionie + 1(+) mln przed telewizorami + cała impreza się udaje = zwiększenie szansy na sponsora dla klubu.

Akurat pomysł z ewentualnym kalendarzem, moim zdaniem mógłby się sprawdzić, fajnie mieć coś takiego na biurku, stoliku czy ogólnie w domu na ścianie (o ile byłby ścienny). Każdy miesiąc to inna historia, każda data przypomina nam o pewnych wydarzeniach, o historii klub - jeżeli poszłoby to w tą stronę dla mnie 10/10.

Co do biletów jestem podobnego zdania. O ile bilety dla podopiecznych z Domów Dziecka poszły w ekspresowym tempie (wielkie brawa ) o tyle zwykłe bilety idą jak krew z nosa. Nie mówcie, że jeszcze czas i że w ogóle ''spokojnie zejdą'' - tylko każdy kupuje bilecik i dokłada swoją cegiełkę do budowania WIELKIEJ WISŁY.

Zróbmy prosty rachunek.
Cena najtańszego biletu 15 PLN
Dostępnych biletów: 16 036

15x16 036 = 240 540 PLN.. - Lepszego komentarza czy mobilizacji nie potrzeba, prawda?

Teraz mamy kwotę 194 054 + 240 540= 434 594 PLN

ABGwislakABG 13.09.2015 18:32

Mecze z Legią przy komplecie publiczności jak widać obecnie nic nie dały, więc z tym sponsorem rav bym się wstrzymał.

Poza tym - ktokolwiek liczący się w sponsoringu obserwuje STAŁE trendy, nie pojedyncze wyskoki. Tutaj nie potrzeba wielkiej wiedzy z marketingu. Jeżeli frekwencja się liczy, to stała. Ewentualnie trend wznoszący. A tego nie widzę, oni jak widać również.

Karherop 13.09.2015 19:25

Cytat:

chodzi o pamiątki okoliczościowe/limitowane które mają zawsze o wiele większy popyt niż te które znajdują się w klubowym sklepie

Wcale bym się zresztą nie zdziwił, jeśli łączna sprzedaż koszulek na ten mecz przebije ilość sprzedanych w tym roku w klubowym sklepie. Kibice potrzebują bodźców do zakupu i po prostu grzechem byłoby nie wykorzystać na maksa tej okazji do zarobku.

A jeszcze dwa słowa co do ilości sprzedanych biletów. Ile było sprzedanych biletów na derby lub Legie miesiąc przed (nie wliczając karnetów)?

Odpowiedź jest prosta. Zero.

Klub najczęściej ok. 2 tygodnie przed spotkanie wypuszcza sprzedaż biletów. Rozpoczyna tym samym promocje spotkania itd.

JEDREK76 13.09.2015 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1414191)
Mecze z Legią przy komplecie publiczności jak widać obecnie nic nie dały, więc z tym sponsorem rav bym się wstrzymał.

Poza tym - ktokolwiek liczący się w sponsoringu obserwuje STAŁE trendy, nie pojedyncze wyskoki. Tutaj nie potrzeba wielkiej wiedzy z marketingu. Jeżeli frekwencja się liczy, to stała. Ewentualnie trend wznoszący. A tego nie widzę, oni jak widać również.

A nie sądzisz, że mobilizacja na ten mecz dałaby jednocześnie kopa na wzrost frekwencji w meczach ligowych?

Bo mi osobiście wydaje się, że mogłoby to (pełen stadion, świetna oprawa i atmosfera meczu) być znakomitym impulsem do zachęcenia do przyjścia na stadion po raz kolejny (dla osób, które pojawiłyby się na nim po raz pierwszy, czy też po dłuższej przerwie). To moje osobiste zdanie, ale sądzę, że frekwencja i atmosfera na tym meczu będą miały spore znaczenie dla "popularyzowania tej formy spędzania wolnego czasu, jakim jest przyjście na stadion";) Zresztą zobaczymy, w ostatnich meczach u siebie mieliśmy frekwencję ok. 11 tys.

P.S. Wiele osób (a przynajmniej kilka z którymi rozmawiałem, a są Kibicami Wisły i to nie "kapciowo-telewizyjnymi", a chodzącymi na mecze) nie ma pojęcia jeszcze o tym meczu i akcji. Po prostu w ogóle nie korzystają (bądź jedynie sporadycznie) z internetu, a w innych mediach temat jak na razie nie istnieje.

Heero 13.09.2015 20:43

W jaki sposób można kupić bilet z myślą o dzieciakach z domu dziecka? Jest jakaś strona, fanpage?

WISŁAZWE 13.09.2015 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1414221)
W jaki sposób można kupić bilet z myślą o dzieciakach z domu dziecka? Jest jakaś strona, fanpage?

Niestety nie ma już takiej możliwości. Limit biletów został ograniczony do 500.

!!IRIVER!! 14.09.2015 07:20

200 tysięcy! :-)

Fuks 14.09.2015 09:17

Cytat:

sam pewnie kupię kilka do dziesięciu biletów dla siebie i dla znajomych, ale niespecjalnie mi się z tym spieszy, bo do meczu jeszcze masa czasu - jestem za to ciekawy, w nawiązaniu do twojej uwagi co do ilości kibiców, która wzięła udział - czy to nie jest tak, że jak ktoś kupi kilka biletów naraz, to tylko on jest tym kibicem który dołączył? Czyli zakładając przykładowy wariant, że 100 kibiców kupiło po 5 biletów, to dołączona do akcji jest tylko ta 100 kibiców, a nie 500 którzy będą mieli bilety?

KOMINEK 14.09.2015 09:27

Cytat:

O bilety się nie martwię sam czekam ilu znajomym mam kupić. Bo to daleki termin i ludzie sprawdzają co i jak.

Może by jakieś pamiątki z byłem zawodnikiem Wisły a obecnie trenerem reprezentacji dać. Myślę że Nawałka by się zgodził a pewnie ludzie by chcieli coś takiego mieć

Griszka30KR 14.09.2015 10:30

Kupiłem dwa Vouchery na bilety dla siebie i córki.
Jak wchodze do zakupu na stronie to wyskakuje mi tylko moje dane.Pytanie czy jak wybiore miejsce(kupie bilet) i wejde jeszcze raz to wtedy bede mógł zmienic na dane córki i kupic drugi bilet koło siebie?Chodzi o to,zeby siedziała przy mnie.Jak kupowałem normalnie dwa bilety to od razu mogłem tak wybrać z zakupem voucharowym mam pierwszy raz do czynienia.
Czy lepiej złozyc Jej konto na bilety.... wyminic vouchaery równoczesnie na bilety?

As 14.09.2015 10:31

Rav ma calkowita racje, jesli chcemy aby byla szansa na transmisje z meczu to stadion musi byc w ogromnej czesci wyprzedany na 2 tygodnie przed meczem. Chodzi o to, zeby ludzie odpowiedzialni za kupno, produkcje i realizacje takich transmisji mieli czas aby to zorganizowac, wrzucic do ramowiki i zareklamowac wsrod swoich widzow.
Mysle, ze dwa tygodnie to absolutne minimum.

St Yabol 14.09.2015 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1414257)
Kupiłem dwa Vouchery na bilety dla siebie i córki.
Jak wchodze do zakupu na stronie to wyskakuje mi tylko moje dane.Pytanie czy jak wybiore miejsce(kupie bilet) i wejde jeszcze raz to wtedy bede mógł zmienic na dane córki i kupic drugi bilet koło siebie?Chodzi o to,zeby siedziała przy mnie.Jak kupowałem normalnie dwa bilety to od razu mogłem tak wybrać z zakupem voucharowym mam pierwszy raz do czynienia.
Czy lepiej złozyc Jej konto na bilety.... wyminic vouchaery równoczesnie na bilety?

wybierasz miejsce dla siebie, wpisujesz ten kod vouchera, akceptujesz wszystko i masz bilet dla siebie.
Logujesz sie ponownie, wpisujesz kod drugiego vouchra, wybierasz miejsce, w polu danych kasujesz swoje i wpisujesz dane córki. :)

krzaq12 14.09.2015 11:21

Jest o Nas coraz głośniej i o to właśnie chodzi :)

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...nad-200-tys-zl

MatMario 14.09.2015 12:13

Gdyby ktoś chciał małe FAQ jak kupić kilka biletów to napiszę:

1) Kupujemy bilety przez stronę https://fans4club.com/project-180

Odnajdujemy interesujący nas bilet. Klikamy przycisk WYBIERAM. Jeśli chcemy zakupić więcej niż jedną wejściówkę, na stronie która się nam ukarze, zmieniamy liczbę w okienku LICZBA SZTUK i naciskamy przycisk PRZELICZ. Później logujemy się i płacimy za bilety, tutaj postępujemy standardowo jak w przypadku każdej innej transakcji internetowej.

2) Realizujemy vouchery na www.bilety.wisla.krakow.pl.
- Jeśli płatność przeszła, kasa się zaksięgowała to po 30 minutach po zalogowaniu na stronie https://fans4club.com/twoje_nagrody ujrzymy nr voucherów i kody voucherów. Instrukcja pod tym linkiem: https://fans4club.com/images/project...odes/1-544.pdf

Teraz wytłumaczę trochę bardziej złożony przypadek i różnice przy realizacji kilku voucherów z jednego konta na www.bilety.wisla.krakow.pl.

Wygląda to inaczej niż przy normalnym meczu ligowym. Start:

a) Logujemy się na www.bilety.wisla.krakow.pl.

b) Z kalendarz imprez (dolny lewy róg) wybieramy KUP BILET przy wydarzeniu GWIAZDY DLA BIAŁEJ GWIAZDY.
Wyskoczy nam monit o podanie nr vouchera i kodu vouchera. Po ich podaniu przechodzimy na mapkę stadionu. Wybieramy interesujące nas miejsce, i klikamy DODAJ DO KOSZYKA.

Nie możemy w ciągu jednej wizyty na mapce stadionu zaznaczyć więcej niż jednego miejsca, każdy voucher realizujemy osobno, kończymy transakcje i wracamy do kalendarza imprez!!!

c) !!!Pojawia się nam okno w którym podajemy imię,nazwisko, nr pesel. Możemy te dane edytować! Mimo że początkowo nr pesel jest polem zablokowanym, odblokuje się po zmianie imienia lub nazwiska! To najważniejszy punkt całej operacji gdyż z jednego konta na www.bilety.wisla.krakow.pl możemy wymienić więcej niż jeden voucher!

d) Potwierdzamy dane, klikamy Dalej, jesteśmy w podsumowaniu transakcji, sprawdzamy czy miejsca są takie jakie wybraliśmy, klikamy Dalej, okno Płatności, zaznaczamy że zgadzamy się z regulaminem, dwie pozostałe zgody nie są wymagane do zakończenia wyboru miejsca. Jeśli je zaznaczymy będziemy umieszczeni na danym miejscu na stronie www.stadion.fans4club.com. Klikamy Zapłać, wyskoczy nam jeszcze raz monit o podanie nr vouchera i kodu vouchera który wykorzystujemy, Klikamy OK i sprawa załatwiona.

mazo 14.09.2015 12:20

Czy trzeba mieć KK aby zrealizować boucher przez internet?

Kamson 14.09.2015 12:23

Instrukcje od MatMario wkleiłem do pierwszego posta żeby było łatwo znaleźć.

MatMario 14.09.2015 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mazo (Post 1414269)
Czy trzeba mieć KK aby zrealizować boucher przez internet?

Tak, trzeba.

swiety37 14.09.2015 12:30

Pojawił się u mnie problem z wyborem miejsca. Nie jestem w stanie zaznaczyć żadnego:/ Dodam, że oczywiście klikam na wolne miajsca. heh

Griszka30KR 14.09.2015 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1414260)
wybierasz miejsce dla siebie, wpisujesz ten kod vouchera, akceptujesz wszystko i masz bilet dla siebie.
Logujesz sie ponownie, wpisujesz kod drugiego vouchra, wybierasz miejsce, w polu danych kasujesz swoje i wpisujesz dane córki. :)

Ok,dzieki tak tez zrobiłem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1414272)
Pojawił się u mnie problem z wyborem miejsca. Nie jestem w stanie zaznaczyć żadnego:/ Dodam, że oczywiście klikam na wolne miajsca. heh

Spróbuj przez inna przegladarkę.Tez tak miałem przez Explorer-a w Chrome juz normalnie zazaczyłem

alterego 14.09.2015 12:33

Ze wzgledow organizacyjnych pula takich biletow byla ograniczona i juz poszla.

swiety37 14.09.2015 12:37

Griszka - firefox oraz opera nie poradziły z tym sobie:/ Dzięki za sugestię.
Wrócę z roboty to trzeba będzie podzwonić po infoliniach.

MatMario 14.09.2015 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1414277)
Griszka - firefox oraz opera nie poradziły z tym sobie:/ Dzięki za sugestię.
Wrócę z roboty to trzeba będzie podzwonić po infoliniach.

A wybierasz odpowiednią trybunę? Zgodną z tym na co wpłaciłeś na fans4club?

swiety37 14.09.2015 12:44

Tak. Nawet mam na szaro sektory których w ogóle wybrać nie mogę.

/Może mam coś w pracy zablokowane? Spróbuję z domu wieczorem.

jonaf 14.09.2015 15:10

Oglądał ktoś Lige+Extra na C+ ? Mówili coś o akcji?

Ja dzisiaj przepusciłem atak na prowadzących program "Ekstraklasa Po Godzinach". Zawsze wpominają tam o meczu poniedziałkowym oraz na sam koniec programu są wycinki tweetów lub postów fejsbukowych ze świata sportu. Może opowiedzą, że Wisła puściła tweeta o akcji....

EDIT: Do akcji dodano nowe nagrody. M.In. Kubki, szlaiki dla Dzieci z domów dziecka czy zdjęcia zawodników z autografem

element 14.09.2015 15:53

Cytat:

W związku z pojawiającymi się pytaniami, informujemy, że mamy rozplanowane działania, które umożliwią KAŻDEMU kibicowi zakup biletu na mecz "Gwiazdy dla Białej Gwiazdy". Wkrótce więcej informacji!

https://fans4club.com/project-nasza-historia

Patryk_185 14.09.2015 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 1414288)
Oglądał ktoś Lige+Extra na C+ ? Mówili coś o akcji?

Ja dzisiaj przepusciłem atak na prowadzących program "Ekstraklasa Po Godzinach". Zawsze wpominają tam o meczu poniedziałkowym oraz na sam koniec programu są wycinki tweetów lub postów fejsbukowych ze świata sportu. Może opowiedzą, że Wisła puściła tweeta o akcji....

EDIT: Do akcji dodano nowe nagrody. M.In. Kubki, szlaiki dla Dzieci z domów dziecka czy zdjęcia zawodników z autografem

Marciniak na twitterze pisał że jeszcze nie wie jak ująć tą akcje w programie ale że myśli zeby się pojawiła ;)

Lupo 14.09.2015 16:52

Wymieniałem dziś vouchery w kasach. Jeżeli ktoś będzie chciał to zrobić w dniu meczu to wróżę ogromne kolejki. Jest tak jak ktoś pisał wcześniej, wymiana 4 voucherów u mnie trwała około 15 - 20 minut.

Druga informacja to taka, że bilety będą też w normalnej sprzedaży.

Sevi 14.09.2015 18:03

Czemu SKWK nic nie pisze o tej akcji?

jonaf 14.09.2015 19:30

Marciniak w programie "PoGodzinach" pokazał częśc filmiku Wisły i wspomniał o tym, że zbietamy pieniądze. szkoda, że łącznie zajęło to 1 minutę. Ale i tak coś o nas powiedzieli :)

element 14.09.2015 19:34

A co to za łeb ten Marciniak?

kicur 14.09.2015 20:19

Marciniak to właśnie ten gość co prowadzi poniedziałkowy program "Ekstraklasa po godzinach"

Wojtas 14.09.2015 23:28

Brawa dla pilkarzy,nie ma to jak walczyc o jak najlepsze miejscew tabeli zeby i z frekwencją ruszyc.
Cywka i Crivellaro--,ich koszulki porponuje podniesc do 1 tys zł,a co tam sa tego warci..

jaszczur90 15.09.2015 05:42

Piłkarze za karę powinni wykupić nagrody na rzecz klubu ze swojej pensji

swiety37 15.09.2015 07:05

Po wczorajszym meczu to ta koszulka Tomasza Cywki chyba w ogóle nie pójdzie?

kicur 15.09.2015 07:10

Przegrywając takie mecze my nie zapełnimy stadionu nawet w 50 % na meczu z Koroną.
Co do samej akcji to jestem ciekaw jakie jeszcze będą nagrody :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl