![]() |
Cytat:
Co zaś do słynnych "Żydów' przypomnę, że w ten sam sposób określają na Legii pewną drużynę z Łodzi i jej kibiców - jakoś za to nikt kary nie dostał.. Porównując karę 50 tys zł dla Wisły z karą 100 tys zł dla Legii za zeszłoroczny wyczyn kiboli Legii to trzeba wyjątkowo nie chcieć dostrzec faktów, że KL przywaliła karę nieadekwatną do winy, i argument o mandatach wyjątkowo nie trafiony - KL pokazała w podejściu do Wisły i Cracovii za ich oprawy i wartość kar. |
O argumentach pisze koleś, który zaraz po swoim prowokacyjnym, zaczepkowym poście na poziomie gimbazy spierrdala w podskokach z forum.
Sam się do nich w żadnym stopniu nie odnosisz. Cytat:
I teraz Twoi kompani z pięknych, beztroskich, Bednarzowych czasów, panowie: Malaki Cytat:
Cytat:
Ostatni raz taka kara miała miejsce w 2012 roku na meczu Lech Poznań-Śląsk Wrocław. Oto zajścia z tego meczu tutaj: Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
To może jeszcze usystematyzuj kto jest kim. Kim jest dla ciebie ten kibol? To chłopak, który zarywa kilka dni i nocek na przygotowanie oprawy? To chłopak, który poświęca na jedną oprawe więcej niż ty przez całe życie dla tego klubu? Zastanów się co piszesz, bo takich bredni nie słyszałem od czasów "wielkiego" łysego prezesiny od siedmiu boleści. Tak wogóle to bez urazy dziewczyny, że pisałem chłopak, was też się to tyczy :P |
Cytat:
|
Cytat:
Dobry argument w tej dyskusji, naprawdę wiele do niej wniosłeś. Tak jak ktoś wyżej napisał, pogódź się z tym, że ktoś może mieć inne zdanie. Na więcej się nie wysilam, bo pewnie znowu odpowiesz ambitnym tekstem na poziomie stereotypowego kibica. |
Cytat:
A czemu on wyznacza kto ma chodzić na mecze a kto nie? :D Czy naprawdę nie widzisz, że obracam tylko jego "logikę" przeciwko niemu? ;) Skoro jest konsekwentny w swoim idiotycznym myśleniu to się wycofa. ;) Cytat:
Było pytanie: Cytat:
Więc skończcie się kompromitować zarzucając nam, że my argumentów nie mamy... |
To może ustosunkuję się do pytania, które się tu nieustannie przewija:
Cytat:
Uzasadnienie macie na stronie Komisji Ligi. Mam tylko jedno pytanie: Czy oprawa z meczu miała na celu dopingowanie ukochanej drużyny czy prowokowanie kibiców przyjezdnych? |
powtarzam bez osobistych wycieczek
|
Cytat:
I kiedy prędzej czy później to wszystko "zdechnie" i obudzimy się w okręgówce albo w III lidze - (przy takim zarządzaniu jest to prawdopodobne) - to nie będzie prezia któremu będziesz kadził jak typowy lizus, ale zostaniemy sami. Wtedy jedynymi dla których los Wisły będzie ważny będą ci znienawidzeni przez ciebie kibice. Wszyscy inni nas "zdradzą i zostawią". Tak mędrku - wtedy zostaniemy sami. I jestem pewny że tacy jak ty "mędrkowie" przerzucą się na Legię, Amicę czy coś tam innego. Zapomną o Wiśle w okręgówce. A ci "kibole" jako jedyni wesprą swój klub. Więc nie pouczaj innych jak mają wyglądać relacje w klubie na linii właściciel-kibice. |
Cytat:
|
Cytat:
Kara jest z d.. bezsprzecznie. Ale jeszcze kilka takich opraw i o złotówce 'od konsumentów' na akademię będzie można zapomnieć - czy chcesz tego czy nie. Pytanie jak się odnaleźć w nowej rzeczysistości, bo zapowiadało się przyjemnie (spokojne derby) a wyszło niestety jak zawsze. |
Cytat:
|
Cytat:
No na zdrowy rozum, większość z nas (My/Wy) rozumie że derby rządza się swoimi prawami i niestety pod paragraf zachowanie czy oprawa może podejść. Zwłaszcza że jesteśmy na cenzurowanym. Drudzy (Wy/My) powinni zrozumieć że jednak oprawa była niezwiązana z klubem i dopingiem a dotyczyła 'kiboli'. Wszyscy możemy/powinniśmy niezgodzić się co do wysokości kary i trzeba się zastanowić co z tym zrobić. I tutaj uważam że wszelkie dzielenie kibiców czy polaryzowanie działań na bardizej radykalne jak np. 'race' czy 'brak opraw dla swietego spokoju' przez najbliższy czas jest do bani i na ręke KL. Jeśli pytasz co ja zrobiłbym na miejscu 'decyzyjnych' to mogę odpowiedzieć. Kontynuowałbym obecny kurs 'odwilży'. Czyli bez rac, dobry doping oraz do korekty temat opraw. Czyli nie dać się sprowokować i podzielić. No ale nie jestem od pouczania innych, więc niech 'mądrzejsi' podejmą decyzję a ja tylko sobie gdybam.... |
Cytat:
Trzeba znać i miejsce i czas. Może gdyby ci szukający poklasku "plastycy" umieścili swoje dzieło gdzieś na jakiejś wystawie, miałoby to sens? A ta oprawa nie miała nic wspólnego ani z meczem, ani z piłką nożną, ani z Wisłą. Cytat:
|
Do korekty temat opraw powiadasz. Wlasnie to probuje na jakikolwiek mozliwy sposob wydedukowac. Wg Komisji Legii orpawa byla o zabronionej tresci - czyli jakiej???? Tego poki co nikt nie wie i tylko mozemy sobie razem wszyscy pogdybac. Co jest ta zabroniona trescia? PDW, sedzia, sad, biale machajki, postac kleczaca w koszulce JG??? Jakby te ....iska uzasadnily o co dokladnie chodzi to kazdy by przynajmniej zmadrzal. Ewentualnie jakby przedstawily jakis regulamin opraw, czego nie moze na nich byc i w jaki sposob ta derbowa oprawa zalicza sie do tych "zakazanych".
O widzisz pan framat widocznie wie co sie miesci a co nie w ramach dopuszczalnych opraw. Zapewne ma jakies zrodlo z Komisji Ligii, ktorym bardzo chetnie sie z nami podzieli? Hmm? |
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast czy nikt nie wie - nie jestem taki o tym przekonany. Wie KL, myslę że Gaszynski również tak samo myslę że dobrze wie SKWK. Niestety uważam przy tym też że wiedza przyszła post factum, dlatego czujemy się tak zaskoczeni. Do tego pewnie Ci z nas którzy brali pod uwagę ewentualne kary, liczyli na mniejszy ich rozmiar. Edit: Cytat:
|
Wedlug Komisji Ligii oprawa byla o zabronionej tresci a nie niezwiazanej z widowiskiem tresci. Nie wedlug mnie, nie wedlug ciebie, nie wedlug dramata tylko wedlug Komisji Ligii.
|
Cytat:
Zacytuję więc regulamin, a Ty mi powiedz czy osoba proponująca i akceptująca treśc, nie miała prawa podejrzewać że kara może być: Cytat:
Cytat:
|
W koncu. Dziekuje bardzo za przytoczenie tego. Teraz przynajmniej wiadomo chyba za co. Za "wolnosc zlodziejom" bo nic innego co naruszyloby ten regulamin nie przychodzi mi do glowy z meczu derbowego. Przynajmniej z naszej strony. Chociaz i tak strasznie to naciagane bo gdzie tu "pochwalanie"?
|
Cytat:
i kłócimy się czy ma być większy faszyzm czy mniejszy faszyzm... :D demokracja to faktycznie najgłupszy ustrój jaki wymyślono :D |
Cytat:
Cytat:
przepraszam najmocniej, ale współpraca z policją, przyznanie się do winy i przerywanie zmowy milczenia to nic innego jak zachowania pożądane i pochwalane ale przez policję :) więc nie wiem jak ta oprawa, która tylko stwierdza fakt a) przerwania zmowy milczenia (profit dla społeczeństwa!) i b) przyznanie się do winy (profit x2! o ileż niższe koszta!) w żaden sposób nie pochwala przestępczości! |
Cytat:
Cytat:
Dokładnie wiadomo jaka była intencja tworzącego przepisy, oraz wiadomo jaka intencja przyświecała tym którzy tworzyli oprawę. Podpunkt przecież brzmi 'Zachowania pogardliwe lub dyskryminacyjne'. Na pytanie czy oprawa była pogardliwa odpowiedź jest oczywista. Nie zmienia to jednak faktu że wysokość kary z d..y została wyjęta. |
Cytat:
Niestety żyjemy w kraju, gdzie nadal rządzi :cenzura: , a wolnośc to coś o czym możemy pomarzyć. |
Cytat:
jak komuna to konsekwentnie ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Chcesz ludzi traktować przedmiotowo, to nie dziw się, że potem ktoś tak samo chce potraktować ciebie ;) to tyle ;) |
Nie chcę się czepiać, ale już za 5 dni mecz, a na forum nadal nie ma tematu.
:pala: ps. Nie chcę wchodzić w kompetencje @WISŁAZWE, który te tematy świetnie przygotowuje. |
Cytat:
|
Jutro temat będzie oddany :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl