![]() |
Tyle lat grał w Polonii i się jeszcze nie przyzwyczaił :P
|
Cytat:
Nawet na Polonii lepsza atmosfera niz na reprezentacji. |
Niesamowity mecz Portugalii z Danią, pokaz indolencji Ronaldo, genialny Bendtner, bardzo szkoda, że nie skończyło się to remisem, bo chcę awansu Danii do ćwiartki.. A ta ich porażka może niestety ich skreślić. Teraz arcyważny mecz dla losów tej grupy i w kontekście też naszego ewentualnego rywala w 1/4. Jeśli wygrają Holendrzy to bardzo realne, że awans wywalczą jednak faworyci, w przypadku wygranej Niemców, nadal wszystko będzie mogło się wydarzyć...
|
Przy równej liczbie punktów, o wyższym miejscu co decyduje w pierwszej kolejności?
Bezpośrednie pojedynki? Liczba strzelonych bramek? czy... Bilans strzelonych do straconych goli? |
I co pokazał Huntelaar? jedno wielkie g... a tak sie chwalił, ze jest lepszy od van Persiego a to Robin walczył, biegał, podawał, strzelał i jako jedyny trafił do siatki. Szkoda tylko, ze Oranje tak pozno zaczeli grac. Jeszcze szanse iluzoryczne maja ale tylko cud moze dac im awans. Niemcy wygrywaja z Dunczykami dwoma bramkami, Holandia wygrywa z Portugalia dwoma bramkami - wtedy Oranje wraz z Niemcami awansuja dalej.
|
Z oficjalnego rulingu uefy:
"If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the following criteria are applied, in the order given; to determine the rankings: a) higher number of points obtained in the matches among the teams in question; b) superior goal difference in the matches among the teams in question (if more than two teams finish equal on points); c) higher number of goals scored in the matches among the teams in question (if more than two teams finish equal on points); d) superior goal difference in all the group matches; e) higher number of goals scored in all the group matches; f) position in the UEFA national team coefficient ranking system (see Annex I, paragraph 1.2.2); g) fair play conduct of the teams (final tournament); h) drawing of lots" Dla ludzi nieobeznanych z narzeczem Albionu (są jeszcze tacy?) o kolejności decydują 1. Liczba punktów zdobytych na tych, co mają taką samą liczbę pkt. 2. bilans bramkowy w meczach pomiędzy tymi, którzy mają taką samą ilość pkt. 3. ilość strzelonych bramek drużynom, które mają taką samą liczbę pkt. 4.bilans bramkowy 5. ilość strzelonych goli 6. ranking UEFY 7. ranking fair play 8. losowanie. |
Cytat:
|
Cytat:
Holandia leci z turnieju, chyba,że 3-0 pokona Portugalie, w co cieżko mi uwierzyć. A tak swoją droga w meczach o mega stawkę reprezentacjną to Ronaldo jest cieniem samego siebie. Z drugiej strony Portugalia ma taki skład,że jak kiedyś eksploduje to może dla eksplodowanego być miazga. Nie żal mi Holendrów, niech wracają do tyh swoich małych chatek i niech debatują jak to Polska nietolerancja nie pozwoliła im się skupić na meczach. Napisałbym huj im w dupe, ale nie wiem czy nie sprawiłoby im to przyjemności, dlatego zostaje tylko soczyste.....wy żegnam. |
Zastanawia mnie jak to jest ze Ronaldo za kazdym razem w meczach o wysoka stawke jest tak zdenerowany/spiety/chcacy sie pokazac jak najlepiej......?
przeciez to co on dzis robil to parodia pilkarza,wszytsko zle ,gol Murzyna uratował mu tylek ... niby gwiazda ale jak dla mnie nie spelniona,co Euro to gosc pęka ,dla mnie nie jest to półka razem z Messim. Co do Holendrow to az mi ich szkoda ,tam musi byc cos w srodku nie tak,bo ten zespol ma wielkie papierowe ambicje a w meczach klapa na calego. |
Cytat:
W holenderskiej drużynie chyba megalomania niektórych piłkarzy powoduje totalny rozkład. Kto lepszy - daje rade, kto popełni błąd, nie może liczyć na wsparcie. |
Holandia awansuje jeżeli Niemcy wygrają z Danią, a sami Oranje wygrają w Portugalczykami więcej niż jedną bramką i jest to jedyna sytuacja im sprzyjająca.
|
Nie ma co rozpatrywac takich scenariuszy...z taka gra Holendrów nie ma juz na turnieju. Wiadomo bylo przed EURO, ze nie maja obrony i to sie potwierdzilo. W dodatku jakies dziwne napiecia miedzy pilkarzami i tak to sie konczy.
Niemcy klasa sama w sobie, główny faworyt obok Hiszpanow(o ile beda grac z napastnikiem). Gdyby nie bawili sie w drugiej polowie, to bylby blamaz pomaranczowych. Inna sprawa, to postawa Podolskiego, ktory jest wrecz fatalny i odstaje od tego zespolu. Patrzac na lawke, nie mam pojecia czemu gra. |
Nie zdziwiłbym się, gdyby Niemcy zagrali z Dunami na remis i w ten sposób wyrzucili Holendrów z turnieju. Zawsze to jeden groźny przeciwnik mniej do końcowego zwycięstwa.
|
1. Niemcy przegrywają z Danią
a)Holandia wygrywa/remisuje z Portugalią -> Wchodzi 1.Dania 2.Niemcy (GER i DEN po 6 pkt, DEN w bezpośrednim ma 3 pkt, GER 0) b)Holandia przegrywa z Portugalią (DEN,GER, POR 6pkt, w bezpośrednich każdy po 3pkt) I. Niemcy przegrywają 2 lub więcej bramkami -> Wchodzi 1. Dania 2. Portugalia ( bilans w bezpośrednich DEN +1(lub więcej), POR 0, GER -1(lub mniej) II. Niemcy przegrywają 1 bramką (bilans w bezpośr. DEN 0,GER 0, POR 0) - Niemcy 3:4 Dania lub wyższy wynik ( ) wchodzi 1.Dania 2. Niemcy (strzelone w bezpośrednich GER 4+, POR 3, DEN 6+) - Niemcy 1:2 Dania -> wchodzi 1. Dania 2. Portugalia (strzelone w bezpośr. GER 2, POR 3, DEN 4) - Niemcy 0:1 Dania (strzelone w bezpośr. GER 1, POR 3, DEN 3) *Portugalia wygrywa więcej, niż 1 bramką z Holandią -> Wchodzą 1.Portugalia 2.Dania (bilans ogólny POR +2 albo więcej, DEN +1) *Portugalia wygrywa 1 bramką z Holandią (bilans ogólny POR +1, DEN +1) ~ Portugalia 2:1 Holandia lub wyższy wynik -> 1. Portugalia 2.Dania (strzelone ogółem POR 5+, DEN 4) ~ Portugalia 1:0 Holandia -> 1.Portugalia 2. Dania (strzelone ogółem POR 4, DEN 4, ranking UEFY POR 5 miejsce, Dania 13) - Niemcy 2:3 Dania (strzelone w bezpośr. GER 3, POR 3, DEN 5) *Portugalia wygrywa więcej, niż jedną bramką z Holandią -> 1. Dania 2.Portugalia (bilans ogólny GER +1, POR +2 albo więcej) *Portugalia wygrywa jedną bramką z Holandią (bilans ogólny GER +1, POR +1) ~Portugalia 3:2 Holandia lub wyżej -> 1. Dania 2. Portugalia (strzelone ogółem POR 6, GER 5) ~Portugalia 1:0 Holandia lub 2:1 -> 1. Dania 2. Niemcy (strzelone ogółem POR 4 lub 5, GER 5, miejsce w rankingu na korzyść GER) 2. Niemcy remisują z Danią a)Holandia wygrywa z Portugalią -> 1.Niemcy 2. Dania (GER 7pkt, DEN 4pkt, POR 3pkt, HOL 3pkt) b)Holandia remisuje/przegrywa z Portugalią -> 1. Niemcy 2. Portugalia(GER 7pkt, POR 4/6, DEN 4, HOL 1/0, jeżeli remis, to w bezpośrednim POR wygrywa z DEN) 3. Niemcy wygrywają z Danią a)Holandia przegrywa/remisuje z Portugalią -> 1. Niemcy 2.Portugalia (GER 9 pkt, POR 6/4, DEN 3, HOL 0/1) b)Holandia wygrywa z Portugalią (GER 9pkt, DEN 3pkt, POR 3pkt, HOL 3pkt) I. Holandia wygrywa z Portugalią więcej niż jedną bramką -> 1. Niemcy 2.Holandia (bilans bezpośrednich DEN 0, POR -1 albo mniej, HOL +1 albo więcej) II. Holandia wygrywa z Portugalią jedną bramką (bilans bezpośr. DEN 0, POR 0, HOL 0) - Holandia 2:1 Portugalia lub wyższy wynik -> 1. Niemcy 2.Portugalia (strzelone w bezpośr. DEN 3, POR 4+, HOL 2) - Holandia 1:0 Portugalia (strzelone w bezpośr. DEN 3, POR 3, HOL 1) * Niemcy wygrywają więcej niż jedną bramką z Duńczykami -> 1. Niemcy2.Portugalia(bilans POR -1, DEN -2 albo mniej) *Niemcy wygrywają jedną bramką z Duńczykami (bilans POR -1, DEN -1) ~Niemcy 1:0 Dania -> 1.Niemcy 2.Portugalia (strzelone ogółem DEN 3, POR 3, ranking promuje POR) ~ Niemcy2:1 Dania lub wyżej -> 1.Niemcy 2.Dania (strzelone ogółem DEN 4+, POR 3) |
Ronaldo wręcz w każdym meczu o istotną stawkę się spina. Odstępstwo od reguły to ostanie derby z Barcą gdzie rzeczywiście był liderem swojej drużyny i poprowadził ją do zwycięstwa.
Co do Holendrów. Ich obrona wczoraj zupełnie nie dawała rady w pierwszej połowie, generalnie w defensywie grają jedynie na wyczekanie i bieganie bez przeszkadzania. Pytanie czy nie mają serca do gry czy tak im coach nakreślił. |
Ja też nie widzę Holendrów na tym turnieju. Zwyczajnie nie zasłużyli na to, żeby wyjść z grupy. Może prezentują ładny dla oka futbol, mają parę indywidualności, na które aż patrzy się z podziwem, ale to nie o to chodzi. W ogóle sobie nie radzą, oczekiwałam od nich dużo więcej, przede wszystkim jeśli chodzi o zdobycze bramkowe.
Dzisiaj Włochy-Chorwacja, Hiszpania-Irlandia. Pierwszy mecz zapowiada się ciekawie. No a Hiszpania musi koniecznie wygrać z Irlandią, co nie powinno stanowić dla nich problemu. |
Żeby dzisiaj Chorwacja wyszarpała chociaż ten 1 pkt...
|
Co o tym sądzicie? Bo ja już zupełnie tych Holendrów nie rozumiem, każdy pisze coś innego:
http://euro.interia.pl/news-holender...y-z,nId,612584 Oczywiście nie pochwalam chamstwa - z OBU stron. W grupie B wariantów kto awansuje, jest ich tak wiele, że szkoda gadać. Mi osobiście bardzo było szkoda Duńczyków - podnieśli się z 0:2, przy okazji mieliśmy "pokazówkę CR7", czyli jak doprowadzić własnych kibiców do szału. Niestety, strzał Vareli mocno skomplikował Duńczykom życie. Szkoda - bo chciałbym, aby jednak awansowali. PS. Chociaż mieszkam we Włoszech, to życzę Chorwatom pełnej puli. I awansu z grupy, obok Hiszpanów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Żał patrzeć ile Włosi zmarnowali biletów na mecz z Chorwacją.
|
Taki doping jak ma Irlandia to w piłce reprezentacyjnej ciężko szukać. Nie wiem co śpiewali ale było to iście metafizyczne przeżycie. Szkoda,że odpadają, ale niewątpliwie są ozdobą turnieju.
Hiszpanie i fajnie grają w piłkę,są MŚ i ME ale są nudni,jak flaki z olejem. |
Teraz w Grupie C prosta sytuacja a'la euro z 2004. Hiszpania - Chorwacja 2-2 i Włosi znowu jadą do domu. Pytanie brzmi czy Hiszpanie pójdą na układ z Chorwatami?
|
Cytat:
Przez chwile z trybun dało się też usłyszeć "Polska! biało - czerwoni!". |
Cytat:
Coś pięknego! |
Jak ktoś będzie miał filmik z meczu jak to śpiewali to wstawiać! SZACUNEK!
|
Cytat:
|
Ja nie wiem ale z calych tych 6 dni Mistrzostw to najbardziej podobaja mi sie spiewy Irlanczykow i ta dzisiejsza przyspiewka na koniec meczu
cos pieknego odpadaja z mistrzostw a tu niesie sie taka piesn,dziwne uczucie :),jak ktos napisal metaficzyczne wręcz :) brawa dla nich!!! |
Piłkarsko byli słabi ale za walkę,zaangażowanie i niesamowitych kibiców wielkie brawa
|
Niesamowite. Jedna z tych rzeczy, o których będę pamiętał za "naście" lat z tych mistrzostw.
|
Cytat:
Chciałbym żeby Włosi odpadli... i Holandia i np. Anglia. Coś tu pachnie znowu finałem Niemcy-Hiszpania... nie chce mi się sprawdzać drabinki:) |
Kibice Irlandii w końcówce meczu przy stanie 4:0 dla Hiszpanii http://www.youtube.com/watch?v=wyTu8ibpp9w mam nadzieje ze tego nie usuną (prawa autorskie) - miażdży suty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <wali pokłony przed Irlandczykami> piękne.
|
Cytat:
|
Masa typów - jak to rozwiązać?
Szacunek dla Irlandczyków za wspaniały doping mimo porażki reprezentacji. Na przeciwnym biegunie strach w oczach Włochów, którzy boją się odpadnięcia z turnieju po ewentualnym 2:2 Hiszpanów z Chorwatami :P
Przy okazji - po 2 rozegranych kolejkach tworzy się ciekawa sytuacja w grupach A, B i C. Przy odpowiedniej liczbie zwycięstw/remisów po 3 drużyny może mieć tyle samo punktów na koniec, i bardzo zagmatwaną sytuację. Dlatego uważam, że bardzo rozsądny jest punkt UEFA, biorący pod uwagę ranking fair-play drużyn. Inaczej mogłoby dojść do mega-kuriozum, które zaistniało np. w MŚ 1994 w USA: - w grupe F (z Holandią) trzy drużyny miały po 6 pkt., bilans bramkowy na +1, a między sobą miały po 1 zwycięstwie i 1 porażce; - niemal identyczna sytuacja była w grupie D (z Nigerią), tylko bilans bramkowy wyższy; - w grupie E (z Włochami) WSZYSTKIE cztery drużyny miały po 4 pkt, bilans bramkowy na 0, w dodatku zwycięstwa "w kółko": Meksyk wygrał z Irlandią, Irlandia z Włochami, Włochy z Norwegią, Norwegia z Meksykiem, reszta remisy. Znaleźć uczciwy tie-breaker po rozgrywkach grupowych nie jest rzeczą łatwą, stąd tak wiele uwarunkowań. Jak by to ująć klasyk Maciej: Euro będzie ciekawsze :shock: :-D |
Ciekawe czy z Euro wymiecie wszystkie 3 drużyny stacjonujace w Krakowie ? Były z nim wielkie oczekiwania w naszym miescie a póki co widać, ze krakowianie mają wyjatkowo głęboko ten festyn. Pusta strefa kibiców na Błoniach, na miescie napewno nie więcej turystów niż co roku, mało znaków i atmosfery tej imprezy.
|
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...393abbd24e.gif
Jak widać powyżej Irlandia nie miała prawa tego wygrać ;) |
Kocur - za coś takiego to arbiter powinien dostać czerwona kartkę :-) Nie wiem tylko, czy pokazać mu ją powinien kapitan Irlandczyków Keane, czy może ich trener Trapattoni :D Ewentualnie donos do uefa ze skargą na portugalskiego sędziego...
|
Myślę, ze dzisiaj przed meczem zamiast rozmowy motywacyjnej w szatni wystarczyłby ten filmik -> http://www.youtube.com/watch?v=cQiyW...layer_embedded
aż ciarki przechodzą :) Zawsze podczas wielkich turniejów każdego dnia ściągam magazyny podsumowujące z brytyjskich tv (BBC, ITV) gdyż cenię tamtejszych komentatorów i ekspertów i tym razem pierwszy raz wypowiadają się pozytywnie o naszej grze. Opinie są takie, ze z Grecją powinno być pozamiatane po pierwszej połowie, a z Rosją też byliśmy bliżej wygranej. Tak naprawdę to mogliśmy już mieć 6 punktów ale co się odwlecze to ... Musimy tylko postawić kropkę nad "i". Musimy napierdalać. Razem niemożliwe staje się możliwe :) |
Ja rozumiem ekscytacja, serwowanie papki w TV, wszędzie nagli patrioci, pseudoznawcy ale co niemożliwego jest w wyjściu z takiej beznadziejnej grupy? Rozumiem jak Polska byłaby w każdej z innych można by tak mówić. Niemożliwe to będzie wygranie z kimś na poziomie w ćwierćfinale. Oni muszą wyjść z tej grupy bo to będzie kompromitacja na całej linii jak tego nie zrobią.
|
Cytat:
Tak się składa ,że póki co niestety jest szansa nie wyjścia z "tak beznadziejnej grupy". Kompromitacja ? Po meczu z Rosją,gdzie widać że walczyli ile tylko sił mieli nie użyłbym tego słowa. Z Grecją cóż,zremisowaliśmy praktycznie wygrany mecz,gdzie trzeba było ich tylko dobić na 2-0. Jest sobota,przed nami najważniejszy mecz w tych mistrzostwach a już zaczyna się odzywać cały jebany kolektyw sceptyków. Weź sie chłopie wyśpij,wylecz kaca a później weź szalik i dopinguj,może pomożesz naszym. A nie zaczyna dzień od słowa kompromitacja. Trzeba siąść na pepików od początku a nie cackać się. 2-0 na koniec :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl