![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Problem w tym że naginasz rzeczywistość na korzyść Bednarza .
- Rzecz w tym że Pareiko , Melikson i Genkow dali nam MP, a transfery Bednarza były kulą u nogi, te autorskie, które juz wymieniałem. - Diaz według Ciebie grał dobrze, a według mnie jak łamaga bez koordynacji ruchowej, chaos w pigułce. -Ja Jaliensa ocenie po kilku latach, tak jak mam ocenę wobec Jirsaka , dodajmy krytyczną bardzo, w drugim roku Jaliens (wróg publiczny nr 1 ;) )gra dobrze, zobaczymy jak będzie grał dalej. -otóż Pareiko to nie mega koszty, no nie przesadzajmy ... Bednarz właśnie patrząc całościowo miał zwyczajnie zła rękę do transferów i sorry ale to nie jest gość z mojej bajki i z Panem Kapką widziałbym go jak najdalej od Wisły. Takie jest moje zdanie i rozumiem , że zostaniemy przy swoich ocenach. Pozdrawiam. |
Cytat:
Ad 2. Zależy od pozycji. Był i tak lepszy od aktualnych obrońców. Ad 3. Od faceta co zarabia 400 tysięcy euro/sezon więcej bym wymagał. Lepszy od Głowackiego nie jest. Ad 4. Zarabia więcej niż proponowano Pawełkowi (180 tysięcy euro). Pamiętam, że Bednarz chciał pozyskać Marcelo Moretto i coś było z wysokim niby kontraktem - 150 tysięcy euro. Pareiko zarabia 300 tysięcy euro. To są pieniądze nieprzepłacone, w sam raz na dobrego zawodnika z ligi rosyjskiej. Swoją drogą ciekawe ile tam zarabiał. Ad 5. Trafił Marcelo. Żaden piłkarz Stana nie pójdzie za taką kasę. Łobodziński dawał drużynie więcej niż teraz daje Iliev. Na Kirmie w zeszłym roku mogliśmy jeszcze niezłą kasę zarobić. Diaz poszedł też za sensowne pieniądze. Jak dla mnie ich transfery były podobne poziomem. Jednak mniemam, że gdyby Stan obserwował Teplice wtedy co Bednarz to wybrałby Dżeko, a nie Jirsaka. Ktoś pamięta ile wtedy kosztował? |
Dżeko kosztował 4 miliony euro,więc nie było co nawet do negocjacji podchodzic.Niestety,ale lepszego niz Jirsak za tą cene(700 tysięcy) ciężko było znaleźc.
|
Cytat:
Tak samo nie można winić Bednarza za Gargułę, czy Niedzielana. W momencie podpisywania umów to były realne wzmocnienia. Pech chciał, że zaraz potem jeszcze w barwach Bełchatowa Garguła doznał poważnej kontuzji. Podobnie sprawa się miała z Niedzielanem. Przed kontuzją zagrał kilka meczów i grał nieźle, po kontuzji w naszych barwach nie dostał już szansy i się z nim pożegnano. |
Cytat:
Diaz lepszy był u Skorży od innych obrońców ? Nonsesn, był zdecydowanie najsłabszy. Jaliens w 2011 grał źle, ale w drugim roku gra dobrze, kogoś to boli czy co !? I fajnie że zarabia Pareiko więcej od Pawełka, ale ile to my nie wiemy, załóżmy że więcej, a co gorszy jest od Mariuszka !?, jakby takiego znalazł tylko za pensję to by u nas grał, ale znajdował gorszych w tym problem. Marcelo to był fuks podany na tacy a nie brazylijskie kontakty Jacusia. Pan Bednarz to porażka i śmiesznie wypadają jego netowi obrońcy, śmiesznie i chwilami też tragikomicznie, bo niestety znowu jest ten nieszczęśnik w Wiśle Kraków, na dodatek z niezatapialnym Kapką. ________ Wielce zabawne sa te peany na rzecz Bednarza, w samej rzeczy wielce zabawne ;). |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Kirm to piłkarz groteskowy, gra tragicznie. Jeden, a w zasadzie część sezonu w niczym nie zmienia jego mega krytycznej oceny. W reprezentacji swojego kraju gra inaczej, w Wiśle wprost tragicznie.
Ale Diaz był sprowadzony przez Bednarza do drużyny Skorży, a nie Maaskanta, teraz jeśli gra lepiej to akurat nie już zasługa Bednarza, kombinujesz, kombinujesz, ale głupiutko. Zaś w drużynie Skorży był najsłabszym ogniwem co potwierdza moją oczywistą tezę że Bednarz to porażka. Ja Jaliensa ocenię tak jak Jirsaka po kilku latach, drugi rok Jaliens zaczął dobrze, byle wrócił po kontuzji w formie z 2012 roku. Jirsak zas to porażka, za takie pieniądze przez tyle lat powinien dać Wiśle więcej. A skąd wiesz że nie dano, rzecz dotyczyła pensji, "znalazłem kogoś lepszego od Pawełka" , siła argumentu i autorytet u Bednarza leży. Melikosn, jest jak Biton czy Pareiko to jest obiektywizm , jeśli ktoś ma sukcesy a takie miał Stan i w PSV i u nas to nie ma tu przypadku, a Bednarz jeden prezent od innych i tyle, no chyba że jest specjalista rynku brazylijskiego, ale jakoś wątpię. Ostatnie ciebie bawi mnie bardzo martwi ot różnica, pewnie trwała różnica. |
milosz załatw mi te holenderskie specyfiki jakie bierzesz, są naprawdę mocne :)
|
O ! Wielbiciel Bednarza i Kapki !
lorddavy , nie wiem co Ty bierzesz ale odstaw to natychmiast bo ci szkodzi :lol: |
Mam dwa wrażenia:
- wszyscy chyba pozapominali jaką ulgą było odejście Bednarza, w jakim klimacie się odbyło, jaką prasę i jakie cięgi zbierał pod koniec swojej pracy w Wiśle. Nikt już nie pamięta wywiadów z nim czy lekkich niedomówień w relacjach ze Skorżą, które obnażyły jego buractwo i nieprofesjonalność. Uwadze umknął też choćby taki fakt, jak to ludzi zastanawiała jego obecność na zgrupowaniach (nie pamiętam dokładnie na ilu) w momencie gdy powinien z komórą przy uchu jeździć po kraju czy świecie i szukać zawodników. Dziwi mnie cała dyskusja, wariant Bednarz się nie sprawdził i jakoś nie pamiętam by za nim płakano jak odchodził. Mam szczere obawy co do celowości i słuszności jego powrotu, w dodatku w takim charakterze. To jest odgrzewanie nieświeżego już kotleta - drugie wrażenie dotyczy tego, że dyskusja chyba nie do końca pasuje pod ten temat i może warto by ją przenieść |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl