Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [10 kolejka] Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok - 15 października, sobota 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8319)

willow 18.10.2011 17:31

Sędzia nie wypaczył wyniku tego meczu, nie popadajmy w skrajności...
Wypaczony to mógł być wynik Polonii z Górnikiem, ale nie nasz...
Gdyby spotkanie zakończyło się 1:1, no dobra, można byłoby się zastanawiać, ale myśmy strzelili jeszcze 2 całkowicie prawidłowe bramki.
Jaga oddychała rękawami, nie prowadziła żadnej gry, bronili się i liczyli na kontrę. To myśmy cisnęli.
Teorie, że się załamali... jakoś w to nie wierzę.
Kto im kazał się wywracać i grać na czas? To prawie zawsze się mści.

Powyższe jak dla mnie nie zmienia faktu, że gramy chu....o. I to po 2 tygodniowej przerwie, gdzie Maaskant miał czas spokojnie pracować z zespołem. Liczyłem, że coś się zmieni, niestety.

Jak mawia klasyk: byle do zimy. Zobaczymy, jakie transfery zafunduje nam Stan i jak drużyna będzie grała na wiosnę.

art 18.10.2011 18:27

http://www.canalplus.pl/sport/news-p...-mecz-lw_11040

Cytat:

Wstępna ocena analityków zajmujących się wykrywaniem oszustw związanych z zakładami bukmacherskimi nie wykazała żadnych nieprawidłowości.
Ciekawe na co niby liczyli...

Colin 18.10.2011 18:33

Moje zdanie jest takie, że nie wiadomo co by było gdyby nie gol na 1 - 1. Piłka nożna to sport i czasem jedna akcja potrafi odmienić losy meczu i tak wg. mnie było w tym przypadku. Twierdzenie, że bez pomocy sędziego i tak strzelilibyśmy kolejne dwa gole to tylko gdybanie, myślenie czysto życzeniowe dla mnie nie mające żadnych podstaw (patrząc, że do pierwszego naszego gola stworzyliśmy mniej sytuacji podbramkowych od Jagi). Nie piszę tego, żeby narzekać tylko tak ja to widzę, że bramka na 1 - 1 (tym bardziej zdobyta w takich okolicznościach) była momentem zwrotnym w meczu.

I tu nie chodzi milosz o moje (jakoby fragmentaryczne patrzenie do jakoby twojego całościowego) tylko o zwrócenie uwagi na fakt (z obawy i troski), że zagraliśmy słabszy mecz i nie wiadomo jak by się to skończyło gdyby nie pomoc sędziego, gdyby nie bramka na 1 - 1.

I nie chodzi mi tutaj o szukanie dziury w całym, bo bardzo się cieszę, że wygraliśmy (przy bramce na 1 - 1 cieszyłem się jak dziecko i w duchu krzyczałem, że jak już dostaliśmy taki prezent od sędziego, że jeśli w końcu mamy bramkę na przełamanie to trzeba to wykorzystać, uwierzyć w wygraną i strzelić zwycięskiego gola) tylko jest to zwyczajna troska o to, w jakim kierunku ta drużyna podąża. Sam mam nadzieję, że przełamanie z meczu z Jagą będzie impulsem do lepszej gry w następnych meczach.

To jest moje zdanie, ale rozumiem, że możesz to widzieć inaczej.

Awe 18.10.2011 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1178096)
Nie siej zamętu. Nie wiem jaki masz "Przegląd" , ale chyba nie sportowy, bo w moim egzemplarzu jest:
(...)Biała Gwiazda zaczęła wtedy dominować na boisku i Cwetan Genkov a potem Andraż Kirm pokonali - tym razem już jak najbardziej przepisowo Tomasza Ptaka

Nie do wiary co się dzieje po tym meczu. Wychodzi na to, że lepiej było go przegrać, a nie byłoby tych zbędnych rozkmin, z których i tak nic nie wynika.

Czytałeś wywiad z ich bramkarzem? Dziennikarz mówi, to co zacytowałem w poprzednim poście. Bramkarz Jagi odpowiada, że on nie jest od oceniania pracy sędziego. Czyli, oczywiście nie wprost, potwierdza, że był ten błąd sędziego przy bramce na 1-1. Jak Maaskant mówi, że nie było faulu Kew to śmiech i afera na całą Polską, jak bramkarz Jagi sugeruje, że bramka na 1-1 też była niesłuszna, to nie doczekaliśmy się ani jednego komentarza.
Możesz mi też wskazać fragment, gdzie dziennikarze PS obiektywnie i z kronikarskiego obowiązku analizują (lub wspominają choćby półsłówkiem) wejście obrońcy Jagi w Gargułę, skoro uważasz, że sieję zamęt.

yarow 19.10.2011 01:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1178183)
[...]

A tu ciekawe informacje od pana ministra Giersza:
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/5...yly-ustawiane/

Ciekawostka taka, że pan Lyczmański prowadził mecz...Wasz z Ruchem Chorzów(3:2) i też jakieś tam błędy były...

... a tutaj niestety dalszy ciąg błazenady leśnych dziadów. Poszli sobie krok dalej:

http://sportowetempo.pl/glowna_aktua...byly_ustawione

Yo Yo 19.10.2011 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1178615)
... a tutaj niestety dalszy ciąg błazenady leśnych dziadów. Poszli sobie krok dalej:

http://sportowetempo.pl/glowna_aktua...byly_ustawione

Rudnev strzela połowę swoich goli w tym sezonie ze spalonego - błędy sędziowskie i nikt nawet nie roztrząsa tego tematu, gdy Legia zdobywała mistrzostwo za Wdowczyka i sędziowie często się mylili na jej korzyść, to żadna gazeta do dzisiaj nie zasugerowała nawet, że mogło być coś wtedy nie tak, a ówczesny sezon nie trudno połączyć z późniejszą przygodą pana Wdowczyka z Koroną, która kilka lat później zakończyła się wycieczką do Wrocławia.

Natomiast Wisła wygrywa jeden mecz, w którym sędzia mylił się w obie strony(!) (choć oczywiście to Jagiellonia została bardziej pokrzywdzona) i jest afera na całą Polskę, nawet UEFA musi być w to wmieszana. Tak jest dzisiaj, tak też było kilka lat temu, gdy dostaliśmy w kilku meczach pod rząd słuszne(!) rzuty karne.

funkykoval 19.10.2011 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colin (Post 1178512)
Moje zdanie jest takie, że nie wiadomo co by było gdyby nie gol na 1 - 1. Piłka nożna to sport i czasem jedna akcja potrafi odmienić losy meczu i tak wg. mnie było w tym przypadku. Twierdzenie, że bez pomocy sędziego i tak strzelilibyśmy kolejne dwa gole to tylko gdybanie, myślenie czysto życzeniowe dla mnie nie mające żadnych podstaw (patrząc, że do pierwszego naszego gola stworzyliśmy mniej sytuacji podbramkowych od Jagi). Nie piszę tego, żeby narzekać tylko tak ja to widzę, że bramka na 1 - 1 (tym bardziej zdobyta w takich okolicznościach) była momentem zwrotnym w meczu.

Wyboldowałem to co mnie urzekło:
1) twierdzenie, że bez pomocy sędziego (czyli strzelonej bramki na 1:1) i tak strzelilibysmy kolejne dwa gole to tylko gdybanie, myślenie życzeniowe...
2) twierdzenie, że bez uznania pierwszej bramki - nie strzelilibyśmy kolejnych 2 goli to też jest gdybanie i myślenie zyczeniowe
nieprawdaż ????

jerry.lii.lewis 19.10.2011 15:21

Prawdaż - i na tym polega wypaczenie wyniku.
Nie wiadomo jaki by był, gdyby sędzia błędu nie popełnił.

Awe 19.10.2011 17:52

W Jagiellonii uważają, że to nie był "zwykły" błąd sędziego i zamierzają złożyć doniesienie do prokuratury. Ośmieszają się bardziej niż Lyczmański :D Kabaret. Przy okazji jak będą w prokuraturze to mogą zgłosić Hermesa i Latę :)

milosz 19.10.2011 18:30

Miałem już tego tematu nie ciągnąć ale ...powiem tak.

Nie wiadomo jak by było, ale mogłoby i być na koniec i 3-1 ...wszystko zależy od tego czy ktoś życzy Wiśle dobrze czy źle.

Na szczęście bramki Genkowa i Kirma sprawiły iż zwolennicy że to sędzia podarował nam punkty nie mają żadnych argumentów.

Ot widać niektórych znowu zabolało kolejne zwycięstwo Maaskanta, inaczej mówiąc zwycięstwo Wisły.

River 19.10.2011 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1178781)
W Jagiellonii uważają, że to nie był "zwykły" błąd sędziego i zamierzają złożyć doniesienie do prokuratury. Ośmieszają się bardziej niż Lyczmański :D Kabaret. Przy okazji jak będą w prokuraturze to mogą zgłosić Hermesa i Latę :)

Paranoja. Klub, ktory handlowal meczami, klub, ktory zatrudnia kilku pilkarzy z korupcyjna przeszloscia idzie do prokuratury sie skarzyc nie majac przy tym cienia dowodow a jedynie swoja frustracje, rozżalenie itd.:rotfl:

Mam wiec nadzieje, ze jak w ktorejs kolejce sedzie im uzna nieprawdiowa bramka bedz nie slusznie nie podyktuje przeciw nim karnego to tez udadza sie do prokuratury...

Swoja droga to niezle trzeba miec najebane by sadzic, ze sedzia umyslnie sprzyjal Wisle. Przeciez gdyby tak bylo to by podyktowal karnego na Gargule i ta sytuacja by sie obronil, bo przeciez kontakt byl.

yarow 19.10.2011 23:24

Łaskawie stwierdzono (ale tylko "wstępnie"!), że mecz nie był ustawiony a jeszcze sprawdzą na wszelki wypadek rynki azjatyckie) :P

http://www.sport.pl/pilka/1,95644,10...zystkich_.html

mitmichael 20.10.2011 06:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1178781)

Zabawni sa Ci w Jagiellonia nie powiem :lol:

Wesoły Romek 20.10.2011 09:20

Obstawiam, że na mecz z ŁKS oddelegują specjalistę od zadań specjalnych - Borskiego. Ponadto proponuję aby (ob)leśne dziadki z PZPN sprawdzili też zakłady na niedawny mecz amica-Jagiellonia. Tam to się dopiero działo. Kilka bramek ze spalonych, Franek przewracający się przy strzale z 7 metrów...Ot cała Jagiellonia, Michniewicz i jego banda skazanych za korupcję piłkarzyków. Podejrzewam, że w następnych kilku kolejkach w naszych meczach, dojdzie do wielu kontrowersyjnych sytuacji...Ciekawe co wtedy będą mówić "fachowcy" z C+ na czele z wielce pokrzywdzonym przez Wisłę Mielcarskim.

Gwiaździsty 20.10.2011 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1178811)
Paranoja. Klub, ktory handlowal meczami, klub, ktory zatrudnia kilku pilkarzy z korupcyjna przeszloscia idzie do prokuratury sie skarzyc nie majac przy tym cienia dowodow a jedynie swoja frustracje, rozżalenie itd.:rotfl:

Mam wiec nadzieje, ze jak w ktorejs kolejce sedzie im uzna nieprawdiowa bramka bedz nie slusznie nie podyktuje przeciw nim karnego to tez udadza sie do prokuratury...

Swoja droga to niezle trzeba miec najebane by sadzic, ze sedzia umyslnie sprzyjal Wisle. Przeciez gdyby tak bylo to by podyktowal karnego na Gargule i ta sytuacja by sie obronil, bo przeciez kontakt byl.

Ale to już mieli. Cyrkowy popis Kupisza, który w meczy Jagiellonia - Śląsk wyskoczył jak z katapulty 3 metry do góry bez dotknięcia przez przeciwnika :). Sędzia (chyba Małek) podyktował dla nich rzut karny i Śląsk zamiast wygrać tylko zremisował w Białymstoku. Można im przesłać to zdarzenie aby dołączyli sobie przy składaniu wniosku do prokuratury :) Zważywszy, ze ich klub ma przeszłość korupcyjną to byłaby to recydywa.
Wniosek powinien złożyć tak jak wyżej napisano Hermes i Lato :).

Kabaret na całego :)

jacula 20.10.2011 11:41

Jagielonia sobie nie radzi bez Grosika i teraz tylko się doszukuje łaski od innych zespołów aby mogła śćiułać trochę punktów żenada:D

szprotson 20.10.2011 13:11

sugeruje zamknąc już ten temat

Wynik 3-1 zostaje, reszta idzie w niepamięć.

Dziękuje, dowidzenia.

Jagiellon83 22.10.2011 10:53

Ludzie,nie ośmieszajcie się,bo większość z was tutaj pisze takie głupoty,że aż szkoda gadać. I wasze gadanie ''skończyło się 3-1 więc zasłużone zwycięstwo''. Nie rozumiecie podstawowej rzeczy,że do strzelenia przez Wisłę pierwszej bramki,którą chyba tylko ślepy mógł uznać(dobrze,że się chociaż do błędu przyznał). Tak jak wspomniałem do 79 minuty graliście DNO kompletne. Można sobie gdybać,co by było gdyby nie uznał bramki na 1-1. Nie twierdzę,że te spotkanie Jaga by wygrała,ale 3 punktów na pewno nie zdobyła by Wisła. Nie mam zamiaru tutaj jechać po Białej Gwieździe,bo to sędzia podjął decyzję,nawet wasi piłkarze chyba myśleli,że ta bramka nie będzie uznana. To tyle i nie gadajcie, że się ośmieszamy, bo mogliśmy wygrać , a tak wyjechaliśmy z niczym z Reymonta.

Pozdrowienia z Białegostoku.

Konfliktowy 22.10.2011 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagiellon83 (Post 1179979)
Nie twierdzę,że te spotkanie Jaga by wygrała,ale 3 punktów na pewno nie zdobyła by Wisła

:rotfl:
A to niby czemu? :rotfl:
A no pewnie dlatego, że Jaga kontrolowała przebieg spotkania..chyba oglądaliśmy inny mecz.
Pewnie, niesłuszna bramka pewnie ich podłamała itp., ale jak się nie może meczu wygrać to przynajmniej trzeba go zremisować. Wyszedł cały profesionalizm Waszego pseudo trenera i kopaczy. Śmiem twierdzić, że do przegranej przyczynił się też "Czesio", bo drużyna, która została pokrzywdzona przez sędziego nie wiedziała już za bardzo co ma grać...

Jagiellon83 22.10.2011 11:43

A czemu mielibyście wygrać skoro graliście totalne dno?
Czy ja powiedziałem, że Jaga kontrolowała ten mecz? Napisałem tylko,że Wisła grała słabo.
Pseudo trener? No może dla Ciebie tak,dla mnie Michniewicz to jeden z lepszych polskich trenerów. Ustawił drużynę bardzo dobrze więc nie wiem co to za docinki z twojej strony.On przynajmniej nie zwala na sędziów,bo wasz Maaskant to chyba nie wytrzymałby z nerwów jakby to Wisła straciła taką bramkę. Wasz trener to co mecz ma pretensje to sędziów,nawet o najmniejsze głupoty więc daruj sobie. I jeszcze udaje idiotę,że faulu nie było (tak wiem,niedawno przyznał że nie powinno być bramki). Myślałeś,że Jaga będzie grać tak otwarcie jak Wisła? To chyba słabo na piłce się znasz.

Wojtator 22.10.2011 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagiellon83 (Post 1179998)
On przynajmniej nie zwala na sędziów,bo wasz Maaskant to chyba nie wytrzymałby z nerwów jakby to Wisła straciła taką bramkę.

Nasz przynajmniej nie sprzedaje meczy ; )

Jagiellon83 22.10.2011 11:48

Jak ja kocham takie odpowiedzi jednym zdaniem,wyrwanym z odpowiedzi która zawiera 3 linijki. Nie stać Cię na nic więcej?

Wojtator 22.10.2011 11:55

Stać, ale po co tracić czas na ludzi, którzy uważają, że korupcja to nic złego? Ja na pewno nie mam szacunku dla ludzi, których gów*o obchodzą kibice,wydający pieniążki na bilety.
Jeżeli uważałbyś inaczej, to Czesiu na pewno nie byłby dla Ciebie najlepszym polskim trenerem.
tyle ode mnie.

willow 22.10.2011 12:13

Myślę, że wszystko już zostało powiedziane w tym temacie, po co odgrzewać stare kotlety?
Nigdy się nie dowiemy, jak zakończyłby się mecz, gdyby nie bramka Bitona, więc dajcie już spokój.

wolfy 22.10.2011 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtator (Post 1180001)
Nasz przynajmniej nie sprzedaje meczy ; )

Chodziło raczej o kupowanie. Wiesz - jedyny sukces Czesia.

Wojtator 22.10.2011 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1180018)
Chodziło raczej o kupowanie. Wiesz - jedyny sukces Czesia.

W tą, czy w tą - kurestwo.

FraMat 22.10.2011 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagiellon83 (Post 1179979)
Ludzie,nie ośmieszajcie się,bo większość z was tutaj pisze takie głupoty,że aż szkoda gadać. I wasze gadanie ''skończyło się 3-1 więc zasłużone zwycięstwo''. Nie rozumiecie podstawowej rzeczy,że do strzelenia przez Wisłę pierwszej bramki,którą chyba tylko ślepy mógł uznać(dobrze,że się chociaż do błędu przyznał). Tak jak wspomniałem do 79 minuty graliście DNO kompletne.

Człowieku, nie ośmieszaj sie, bo zdaje Ci się, że Jagiellonia w ogóle mogła w Krakowie wygrać.Nie pomyslałeś, że taktyka Maaskanta było: nie przemęczyć się przed pucharami. Dlatego ustalił, ze przez cały mecz gramy z Jagą w chodzonego, a w ostatnich 15 minutach przypuszczamy frontalny atak.
Faktycznie. Do 80 minuty nic nie graliśmy a Jaga nie potrafiła z tym nic zrobic.
Potem wystarczyło przyśpieszyć, zagrać bardziej dynamicznie i wielka Jaga z hukiem przegrała.
Wiem, że to bardziej boli, niż gdybyscie faktycznie przez 80 minut kontrolowali grę, a potem przegrali w wyniku niekorzystnego zbiegu okoliczności. Jednak Wisla potraktowała was jak przedszkolaki. To ona kontrolowała mecz. Dała się wam wyszumieć, a potem zrobiła, co miała zrobić.
Jak to bolało, świadczy wasze kwękanie, was - kibiców i pilkarzy, kórzy po meczu narzekali, że gdyby nie sędza...
Bez pomocy sędziego Wisła potrafiła was rozbić kilkoma szybkimi akcjami.
Po prostu, w przekroju meczu byliscie słabsi i tyle.
I już nie odpisuj, jak masz sie tak emocjonowac. Żyłka ci pęknie

willow 22.10.2011 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1180058)
Jednak Wisla potraktowała was jak przedszkolaki. To ona kontrolowała mecz. Dała się wam wyszumieć, a potem zrobiła, co miała zrobić.

Nie no, FraMat, nie przeginaj znowu w drugą stronę... :D

FraMat 22.10.2011 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1180082)
Nie no, FraMat, nie przeginaj znowu w drugą stronę... :D

a co? niech go boli...

Też mam prawo do swojej interpretacji.
Czekam, aż Franek zaproponuje, żeby anulowac mu dzisiejszą bramkę z Bełchatowem. W końcu zagrali 12 na 11.
A Bełchatów załamał sie tym neisprawiedliwym golem i już sie nie podniósł.
I co na to Weszło?

Konfliktowy 22.10.2011 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1180106)
a co? niech go boli...

Czekam, aż Franek zaproponuje, żeby anulowac mu dzisiejszą bramkę z Bełchatowem. W końcu zagrali 12 na 11.
I co na to Weszło?

Raczej co na to zajebiści i poszkodowani kibice Jagielloni :rotfl:

Chrisman 22.10.2011 15:21

jak sie ciesze ze Jaga wygrala po spalonym! czekam na weszło

Jagiellon83 22.10.2011 17:06

Cytat:

Stać, ale po co tracić czas na ludzi, którzy uważają, że korupcja to nic złego? Ja na pewno nie mam szacunku dla ludzi, których gów*o obchodzą kibice,wydający pieniążki na bilety.
Jeżeli uważałbyś inaczej, to Czesiu na pewno nie byłby dla Ciebie najlepszym polskim trenerem.
tyle ode mnie.
Powiedziałem,że korupcja to nic złego? Szacunek do ludzi,którzy ''wydają pieniążki na bilety'' mam.
Nie napisałem najlepszym, tylko jednym z lepszych a to jednak spora różnica kolego.

Cytat:

Człowieku, nie ośmieszaj sie, bo zdaje Ci się, że Jagiellonia w ogóle mogła w Krakowie wygrać.Nie pomyslałeś, że taktyka Maaskanta było: nie przemęczyć się przed pucharami. Dlatego ustalił, ze przez cały mecz gramy z Jagą w chodzonego, a w ostatnich 15 minutach przypuszczamy frontalny atak.
Faktycznie. Do 80 minuty nic nie graliśmy a Jaga nie potrafiła z tym nic zrobic.
Potem wystarczyło przyśpieszyć, zagrać bardziej dynamicznie i wielka Jaga z hukiem przegrała.
Wiem, że to bardziej boli, niż gdybyscie faktycznie przez 80 minut kontrolowali grę, a potem przegrali w wyniku niekorzystnego zbiegu okoliczności. Jednak Wisla potraktowała was jak przedszkolaki. To ona kontrolowała mecz. Dała się wam wyszumieć, a potem zrobiła, co miała zrobić.
Jak to bolało, świadczy wasze kwękanie, was - kibiców i pilkarzy, kórzy po meczu narzekali, że gdyby nie sędza...
Bez pomocy sędziego Wisła potrafiła was rozbić kilkoma szybkimi akcjami.
Po prostu, w przekroju meczu byliscie słabsi i tyle.
I już nie odpisuj, jak masz sie tak emocjonowac. Żyłka ci pęknie
Tak ''moderatorze'' wiedziałeś pewnie,że Wisła specjalnie do 79 minuty da Jadze pograć,a potem strzeli łatwe 3 bramki. Nie rób z siebie pośmiewiska. Tak tak jak przedszkolaki pewnie,pewnie. Bardzo zabawne masz te teksty. Kontrolowali mecz, ale wyrównali dzięki błędnej decyzji sędziego. Ja się wcale nie emocjonuje,ale patrzę,że Ty jakąś napięta atmosferę wprowadzasz:-D

Cytat:

a co? niech go boli...

I co na to Weszło?
Mnie nic nie boli,nie musisz się niepokoić.:D

Co do dzisiejszego meczu to sędzia przekręcił Bełchatów. Karnego to na 100% nie jestem pewien czy był,bo Kosa lubi wymusić ( podobnie jak Kupisz), kontakt był bez wątpienia. Oczywiście,że spalony Franka ewidentny, ale jakieś 10 minut wcześniej sędzia źle się zachował,kiedy Franek puścił piłkę między nogami(wracał ze spalonego),a Ćetković wychodził już sam na sam.

FraMat 22.10.2011 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagiellon83 (Post 1180174)
Tak ''moderatorze'' wiedziałeś pewnie,że Wisła specjalnie do 79 minuty da Jadze pograć,a potem strzeli łatwe 3 bramki. Nie rób z siebie pośmiewiska. Tak tak jak przedszkolaki pewnie,pewnie. Bardzo zabawne masz te teksty. Kontrolowali mecz, ale wyrównali dzięki błędnej decyzji sędziego. Ja się wcale nie emocjonuje,ale patrzę,że Ty jakąś napięta atmosferę wprowadzasz

Nie. Nie wiedziałem wcześniej, ale teraz wszystko za tym przemawia. Straciliście trzy bramki w ostatnich minutach. Już po pierwszej połowie Jaga oddychała rękawami, bo taktyce i technice przeciwstawiła ambicję, bieganie i agresję i wtedy już byłem pewny, że Wisła ją w końcówce zmiażdży.
Ty masz swoje zwariowane teorie, ja też mam swoje.

WiślakMyślenice 22.10.2011 17:55

Cytat:

Mnie nic nie boli,nie musisz się niepokoić.:D
I tym zdaniem zakończyłbym dyskusję.

Sędzia myli się na korzyść naszej drużyny- "mnie nic nie boli", "ch*uj z tym, wynik idzie w świat, reszta w niepamięć"

Myli się na korzyść przeciwników- "skur*wysyn zaje*bany", "cwel pierdo*lony", "ku*tas", "piz*a jeb*ana", "korupcja", "ustawił mecz", "XXXXX pomagają sędziowie".

Też mógłbym mieć wonty do Riley'a, że odebrał nam wtedy awans do CL (kto wie jakim klubem byłaby teraz Wisła). Pytanie- po co? Zamiast jechać po danych klubach, powinni jeszcze bardziej naku*rwiać na sędziów, a przede wszystkim na pzpn. Nie wierzę w ustawianie meczów przez Wisłę, po prostu nie wierzę i nie przyjmuję tego do wiadomości.

jacula 22.10.2011 18:20

A dzisiaj co było ?
tyle był że Wisełka ma uznaną bramkę na faulu na bramkarzu Jagi...?tyle zamętu tyle p.........a ..biedaki ...a tu Jagielonia wygrywa po golu ze spalonego i nic jest ok???
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_0_.html

JrQ- 22.10.2011 20:55

Cytat:

ale jakieś 10 minut wcześniej sędzia źle się zachował,kiedy Franek puścił piłkę między nogami(wracał ze spalonego),a Ćetković wychodził już sam na sam.
dupa, to się nazywa absorbowanie uwagi i spalony ewidentny
kiedyś była nawet podobna sytuacja w LM, w finale, Szewczenko przepuścił piłkę i zmylił bramkarza tym i oczywiście spalony

Al_29 22.10.2011 21:03

Mimo, że na pierwszy rzut oka spalony jest metrowy, to widać (zdjęcie), że na dole jeden z obrońców GKS-u jest mniej więcej na równi z Frankiem (a piłka już do niego jest podana), więc myślę, że spalony (jeśli w ogóle był) jest milimetrowy

http://i51.tinypic.com/ml0avk.jpg

murray 22.10.2011 21:09

Spalony to spalony.

fan01 22.10.2011 21:10

Twoja czarna linia na dole znajduje się około pół metra na prawo od granicy 'ciemnej' i 'jasnej' trawy, u góry jest ona pół metra, ale na lewo.

Al_29 22.10.2011 21:12

Więc tym bardziej nie ma spalonego ;)
Po prostu krzywo zrobiła mi się linia... :D

Mea Culpa. W złym momencie zastopowałem powtórkę. Spalony ewidentny.
http://i52.tinypic.com/2ut2ts6.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl